Kova hinta munista

Anonyymi-ap

"ZN.ua-toimittajat kertoivat, että osasto ostaa sotilashenkilöstölle joitain tuotteita, kuten munia, perunoita ja kanan reisiä, kahdesta kolmeen kertaan korkeammalla hinnalla kuin Kiovan supermarketeissa"

"ZN.uan toimittaja Juri Nikolov raportoi 21. tammikuuta, että sotilasosasto ostaa joitain tuotteita sotilashenkilöstölle hinnoilla, jotka ovat kaksi tai kolme kertaa korkeammat kuin Kiovan supermarketeissa. Toimittaja viittaa ministeriön sopimukseen elintarvikkeiden ostosta vuonna 2023 Poltavan, Sumyn, Kiovan, Zhytomyrin, Tšernihivin ja Tšerkasyn alueilla sijaitseville sotilasyksiköille. Se tehtiin 23. joulukuuta 2022, ja sen kustannukset ovat 13,16 miljardia UAH (358,2 miljoonaa dollaria).

Esimerkiksi puolustusministeriö ostaa kananmunia hintaan 17 UAH kappaleelta, kun taas Kiovan vähittäismyyntihinta on nyt noin 7 UAH kappaleelta, perunat - 22 UAH kilolta (kaupassa - 8-9 UAH), kanan reidet - UAH:lla. 120 kilolta (80 UAH), artikkelin mukaan. Vertailun vuoksi: vuonna 2021, ennen vihollisuuksien puhkeamista Ukrainassa, puolustusministeriö osti munia hintaan 3,6-3,9 UAH yksikköä kohti samoilla alueilla oleville sotilasyksiköille, perunat - 10,56 UAH kilogrammalta ja kanan reidet - 67 UAH kilogrammalta. .

Puolustusministeriön nykyinen sopimus Nikolovin mukaan solmittiin Active Company LLC:n kanssa, joka on Kiovaan rekisteröity yritys, jonka osakepääoma on tuhat grivnaa. Vuonna 2021 verovirasto peruutti hänen arvonlisäverotodistuksensa toimitusten puutteen ja ilmoitusten jättämisen vuoksi. Valtakunnallinen poliisi tutki vuonna 2019 rikosasiaa, jossa yritys oli osallisena, ja se liittyi tarjouskilpailuun naudanlihan toimittamisesta rangaistuslaitoksille ja tutkintavankeille, artikkelissa kerrotaan.

Kuukautta ennen sopimuksen tekemistä Valeri Melesh, joka johti aiemmin puolustusministeriön yritystä "Bila Tserkva Military Tender", tuli "Aktiv Kompaniyan" perustajaksi ja johtajaksi, toimittaja sanoi."

Venäjän puolella tapahtuu varmaan ihan vastaavia koplauksia, ei kai se mikään ihme ole kun euroopan alueeu kaksi korruptoituneinta maata sotii, mutta voidaan kysyä onko mitään järkeä Suomen rahoittaa ja avustaa tuolla rikollisten rikastumista ja laittaa kansaa vain entistä enemmän kärsimään sotaa pitkittämällä?

-harmiseikirj-

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mielessäni vieläkin T

        Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
        Ikävä
        38
        1883
      2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        43
        1446
      3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        6
        1411
      4. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        15
        1394
      5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        1
        1365
      6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        9
        1356
      7. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        2
        1337
      8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        1
        1270
      9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

        Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
        Tunteet
        2
        1210
      10. Lepakot ja lepakkopönttö

        Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
        5
        1197
      Aihe