Enviolo vaihteiston huolto

Anonyymi-ap

Enviolon vaihteistosta kuului pari rusausta ja meno loppui siihen. Kyseessä siis 380% suhteella oleva malli ja kilometrejä kertynyt n.8000km. Onko kellään tietoa liikkeestä joka noita huoltaa/korjaa vaikka täällä Kymenlaakson alueella tai muualla Suomessa koska onhan posti ja Matkahuolto olemassa. Pyörä on ostettu 2019 Classic bikelta helsingistä ja heillä kyllä on Enviolon edustus, mutta kun huollossa ei vastata puhelimeen eikä sähköpostiin niin täytyisi löytää joku muu liike. Pariin paikkaan olen soittanut, mutta huonolla menestyksellä. Shimanoa olisi huoltaneet kyllä molemmat...

12

2403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kysy Styleride Turusta. Ei Turunen vaan Turku. On erikoistunut erikoisiin polkupyöriin.

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        ❤️ ­­N­­y­­m­­­f­­­o­­m­­­a­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17720851c

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      No niin! Nyt kun on nukuttu yön yli, alkoi ajatuskin luistamaan.
      Sen sijaan, että soitan Suomen kaikki pyörähuollot läpi, kysyin asiaa suoraan Enviololta.
      En saanut huoltoliikelistaa, vaan kysymyksen miten vaihteisto hajosi ja etenkin liikkuuko vaihteensiirtäjä? Vastaus oli: Ei liiku ja myös vapaaratas on jumissa/hajonnut ja hajoaminen tapahtui tasamaalla n.15km/h nopeudesta.
      Sain vastauksen: Vaihteisto on korjauskelvoton! Vapaarattaan pystyy vielä vaihtamaan tai huoltamaan, jos "syvemmälle"mennään sen tekee valmistaja ja siinä tulee hinta vastaan. Mainostavat tätä ns. Huoltovapaana vaihteistona, jossa takuu on 2 vuotta ja oletettu elinikä 20000km. Tämä kesti alle 4 vuotta ja 8000km tasaisia pyöräteitä polkien. Nyt olisi kiva kuulla ihmisiltä jotka oikeasti polkevat "paljon" miten muiden valmistajien vaihteistot kestävät, ennenkuin ne joudutaan kokonaan vaihtamaan?! Envioloa ei välttämättä uutta tule, vaikka tuo portaaton vaihteisto olikin kiva ajaa!

      • Anonyymi

        Meikän pyörässä mittari näyttää n. 33000km ja siinä Shimanon Deore takavaihtaja eikä sille ole mitään tehty vain putsattu ja säätöjä muutama kerta.


      • Anonyymi

        Viallisen Enviolon purkuvideon nähneenä jäänyt vahva käsitys kyseisen tuotteen kertakäyttöisyydestä. Jopa Shimanon halvemman pään Nexus napavaihteistot ovat korjauskelpoisempia (jos joku liike niitä suostuu korjaamaan) kuin Enviolon vaihteistot.

        Kyllä perinteinen ulkovaihteinen on yhä paras ja halvin.


    • Anonyymi

      Tommoset sisäänrakennetut on tietysti vikaherkkiä. Ulkoinen vaihtaja kestää melkein loputtomasti. Itsekin polkenut kahdessa vuodessa päälle 15000 kilometriä Sram Rival 1x11 vaihteistolla vailla mitään ongelmia.

    • Anonyymi

      Tämä Gatesin hihnaveto ei oikein salli muuta kuin napavaihteiston. Enkä aio enään takaisin ketjuihin siirtyä. Tälle hihnalle ei ole tuohon 8000km tehty yhtään mitään, ketjuille olisi jotain joutunut jo tekemäänkin.

      • Anonyymi

        Ai onkin tavarapyörä oikein sähkömoottorilla. Onko jäänyt vaihteistoöljy vaihtamatta kun sillai levisi?


    • Anonyymi

      On merkiltään HNF Nicolai malli MD1 tuollainen perus työmatkahybridi. Tuo veikkaus noista öljyistä voi hyvinkin pitää paikkansa, koska niitä ei pysty siihen vaihtamaan, eikä tarkastamaan. Mikäli ovat päässeet ajan saatossa valumaan ulos, niin lopputulos on selvä. Onneksi hajosi 500m päässä kotiovesta, eikä missään oikein kaukana.

    • Anonyymi

      Kirjoitellaas taas vähän miten homma on edennyt. Eli nyt noita rikkoutuneita osia on metsästetty polkupyörän myyneen yrityksen kautta, on kysytty pyörän valmistajalta, joka antoi tiedot tuosta takakiekosta. On kysytty suoraan Enviololta tuosta navasta, joka neuvoi kääntymään Accell Groupin suuntaan, joka toimii maahantuojana. Ja siinä vaiheessa kaikki menikin päin v***ua... Jos ostaja ei itse tiedä minkä Enviolon vaihteiston hän tarvitsee (itse en tiedä, kun rikkoutuneen vaihteistomallin valmistus on lopetettu) niin Accell Groupin myyjä ei sitä ainakaan tiedä! Ja koska nyt alkaa olla kortit käännetty, käännetään hommaan suunnitelma C.
      Alamme kasaamaan tuota pyörää Shimanon navalla, niiden saatavuus ei ole ongelma ja ovat vielä kohtuu edullisia.
      A suunnitelma oli asentaa tuon Enviolon tilalle Rohloff- vaihteisto, mutta maahantuojan edustaja sanoi vain nein nein nein kun kerroin millaiseen pyörään tuo on tulossa...
      Ilmeisesti luuli, että olen ostamassa sitä heidän uusinta sähkövaihteistoaan, jota eivät myy muille kuin pyörävalmistajille. (Vähän kielimuuria!)
      Se on tavallaan sääli, että Enviolon vaihteiston jälkihuolto on näin surkealla tolalla, niitä kuitenkin asennetaan melko kalliisiinkin polkupyöriin, niin olettaisi varaosapuolenkin olevan kunnossa, vai onko tämä pyöräilybuumi niin kova ettei ole ehditty, kun kaikki mitä ehditään tehdä, menee pyörävalmistajille.
      Katsotaan miten kauan tuo Shimanon napa kestää... Se on ainakin huollettavissa.

      • Anonyymi

        Jaa, hommasit oikein Shimano Pinion vaihteiston? Hyvä valinta hihnavedoksi


      • Anonyymi

        Sama juttu Shimanon napavaihteistojen kanssa että kun hajoaa sisukset niin äärimmäisen harvassa on korjaustaitoiset ja halukkaat henkilöt. Hyvä puoli että ovat halvempia kun ostaa aina uuden valmiiksi kasatun kiekon edellisen hajottua. Uusia tehtaan virallisia varaosia Shimanon napavaihteiden sisuksiin en ole nähnyt missään kaupan.
        Miten lie sitten sähkömoottorilla varustettujen pyörien suuremman väännön kestävyys? Joku luomufillareissa suosittu vaihteisto tuskin kestää kovin kauaa sähköpyöräkäytössä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      109
      2155
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      119
      1666
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1530
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1266
    6. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1175
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      942
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe