Rasvaa pitää saada,mutta se ei saa olla kuumennettua transrasvaa joita on esim kakuisssa,ranskalaisissa perunoista. Yms.Nämä rasvat ennemmin tuhoaa terveyttä.
Rasva pitää saada luonnollisella tavalla pääasiassa pähkinöistä ja siemenistä ilman kuumentamista silloin niissä säilyy hyvin ravintoarvot.
Ransrasvat,on suomenkielinen tekstitys.
https://youtu.be/UvadVFDM9zw
Proteenin tarve
Sanotaan että proteenia pitäisi saada 100 grammaa päivässä tai enemmän,mikä on tietenkin totta,mutta jos syöt normaalista ruuasta niin paljon proteenia pitää syödä vähintään 2500 kaloria päivässä mikä tarkoittaa sitä että silloin pitää harrastaa samaan aikaan paljon liikuntaa jotta rasva palaa ja lihas kasvaa.
Normaalista ruuasta jossa on noin 2000 kaloria tulee proteenia vain 60 grammaa päivässä.
JOS syöt vain 1500- 1800 kaloria niin mitään tavallista herkullista ruokaa ei saisi silloin syödä ollenkaan vaan kaikki pitäisi olla proteenilitkujs ja jonkin verran jotain kananrintaa yms
Ransrasvat,proteeni tarve
57
163
Vastaukset
- Anonyymi
Pähkinät ja siemenet on pahan makuisia sellaisenaan,ne saa maistumaan jauhamalla niistä tahnaa ja tekemällä millaisia sekoituksia lisäämällä kuivatuista hedelmistä tehtyä rouhetta tai sosetta
Tämäkin sekoitus on aivan kuin karkkia,siihen kun lisää vähän jäykkää omenasosetta siitä tulee herkullinen jälkiruoka.Hunaja pitää olla silloin jäykkää hunajaa muuten siitä tulee liian löysää
Lisäksi pystyy tekemään erilaisia smootsieta johon laittaa erilaisia terveellisiä ruokaaineita kuten kananmunavaluaista.
Tämä on myös eturauhasen liikakasvun luonnolliseen hoitoon.Monet eturauhasen liikakasvun lääkkeet tehdään kurpitsa siemenistä.
https://youtu.be/dNYUkD2Iwdo- Anonyymi
Siemenistä ja pähkinöistä puristetaan vain öljy ja paras ravinto syötetään sitten eläinrehuksi tai tehdään niistä lääkkeitä,mikä on aivan typerää ,syödään puhdistettua riisiä ja samaan aikaan tehdään riisin kuorista lääkkeitä.
Sitä vain mainostetaan mikä on kallista ja josta joku saa paljon rahallista hyötyä.Jos ihmiset söisivät terveellistä ruokaa roskaruokien myynti vähentäisi 80 prosenttia,siinä kävisi niin että roskaruokaa tuottavia tehtaita menisi paljon konkurssiin.
Terveellinen ruoka voi olla myös hyvää,pitää tehdä vain oikeita valintoja ja vaivautua tekemään itse ruokaa eikä ostaa valmistuotteita.Silloin kun ruuan tekee itse tietää mitä se sisältää.
Esim valkoisen sokerin pystyy korvaamaan hunajalla tai ruskealla sokerilla ja vehnäjauhot kaalilla. Yms - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siemenistä ja pähkinöistä puristetaan vain öljy ja paras ravinto syötetään sitten eläinrehuksi tai tehdään niistä lääkkeitä,mikä on aivan typerää ,syödään puhdistettua riisiä ja samaan aikaan tehdään riisin kuorista lääkkeitä.
Sitä vain mainostetaan mikä on kallista ja josta joku saa paljon rahallista hyötyä.Jos ihmiset söisivät terveellistä ruokaa roskaruokien myynti vähentäisi 80 prosenttia,siinä kävisi niin että roskaruokaa tuottavia tehtaita menisi paljon konkurssiin.
Terveellinen ruoka voi olla myös hyvää,pitää tehdä vain oikeita valintoja ja vaivautua tekemään itse ruokaa eikä ostaa valmistuotteita.Silloin kun ruuan tekee itse tietää mitä se sisältää.
Esim valkoisen sokerin pystyy korvaamaan hunajalla tai ruskealla sokerilla ja vehnäjauhot kaalilla. YmsPitsa pohjana kaalia.Kanavalta löytyy muitakin hyviä laihdutukseen sopivia ruokia.
https://youtu.be/nu3lXznpqBI - Anonyymi
"Pähkinät ja siemenet on pahan makuisia sellaisenaan,ne saa maistumaan jauhamalla niistä tahnaa ja tekemällä millaisia sekoituksia lisäämällä kuivatuista hedelmistä tehtyä rouhetta tai sosetta"
Voi kuinka eri lailla ihmiset makuja maistaa. Sulla on joku tarve tehdä kaikki ruoka mahdollisimman makeaksi. Sinähän olet karkkihiihtäjä? Sulla on ihan näin maallikkonakin arveltuna ilmiselvästi verensokereissa pahasti joku vialla. Kaikki on "pahanmakuista" kun on sokeritonta? Sorry mutta kuivatut hedelmät on pelkkää sokeria ja lisäksi niihin on vielä lisättykin sokeria ja säilöntäaineita. Ei ne karkista juuri eroa. Itse tykkään ananaksesta tuoreena. Se on jo niin makea että riittää karkiksi mutta kuivattuna on ällöä ja lisäsokeroitua. Jos joku tietää mistä sais kuivattua ananasta sokeroimattomana niin sanokaa.
Minä rakastan pähkinöitä ja siemenet varsinkin sesaminsiemen ja pinjansiemen on herkullisia paahdettuna.
Valmista "tahnaa" on esim maapähkinävoi tai hasselpähkinävoi.
T kn. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Pähkinät ja siemenet on pahan makuisia sellaisenaan,ne saa maistumaan jauhamalla niistä tahnaa ja tekemällä millaisia sekoituksia lisäämällä kuivatuista hedelmistä tehtyä rouhetta tai sosetta"
Voi kuinka eri lailla ihmiset makuja maistaa. Sulla on joku tarve tehdä kaikki ruoka mahdollisimman makeaksi. Sinähän olet karkkihiihtäjä? Sulla on ihan näin maallikkonakin arveltuna ilmiselvästi verensokereissa pahasti joku vialla. Kaikki on "pahanmakuista" kun on sokeritonta? Sorry mutta kuivatut hedelmät on pelkkää sokeria ja lisäksi niihin on vielä lisättykin sokeria ja säilöntäaineita. Ei ne karkista juuri eroa. Itse tykkään ananaksesta tuoreena. Se on jo niin makea että riittää karkiksi mutta kuivattuna on ällöä ja lisäsokeroitua. Jos joku tietää mistä sais kuivattua ananasta sokeroimattomana niin sanokaa.
Minä rakastan pähkinöitä ja siemenet varsinkin sesaminsiemen ja pinjansiemen on herkullisia paahdettuna.
Valmista "tahnaa" on esim maapähkinävoi tai hasselpähkinävoi.
T kn.Tänään kävin Lidlissä herkkuostoksilla. Uusi suosikki on saksanpähkinäjuusto. Muuten ostin, kuten sieltä aina saksanpähkinöitä, ne on hyviä salaateissa ja satay- kastikkeessa.
T kn - Anonyymi
"Tämäkin sekoitus on aivan kuin karkkia,siihen kun lisää vähän jäykkää omenasosetta siitä tulee herkullinen jälkiruoka."
Joo pääasia että kaikki maistuu karkilta? Olet karkkiriippuvainen ja todennäköisesti sulla on diabetes. Tuo lyhytpinnaisuus, raivoaminen ja sokerin mässytys ja ja tarve siihen kertoo että sulla on elimistö erittäin pahasti sekaisin.
Ihan uteliaisuudesta kysyn milloin kävit viimeksi lääkärissä? Tai verensokerit testaamassa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tämäkin sekoitus on aivan kuin karkkia,siihen kun lisää vähän jäykkää omenasosetta siitä tulee herkullinen jälkiruoka."
Joo pääasia että kaikki maistuu karkilta? Olet karkkiriippuvainen ja todennäköisesti sulla on diabetes. Tuo lyhytpinnaisuus, raivoaminen ja sokerin mässytys ja ja tarve siihen kertoo että sulla on elimistö erittäin pahasti sekaisin.
Ihan uteliaisuudesta kysyn milloin kävit viimeksi lääkärissä? Tai verensokerit testaamassa.»Tuo lyhytpinnaisuus, raivoaminen ja sokerin mässytys ja ja tarve siihen kertoo että sulla on elimistö erittäin pahasti sekaisin. »
Mistä päättelet hänen olevan lyhytpinnainen ja raivoavan? En ole huomannut sellaista.
- Anonyymi
Pähkinät ovat tutkitusti terveellisiä, mutta niiden määrää on syytä rajoittaa, koska niissä on myös raskasmetalleja. 15–30 g päivässä on sopiva määrä.
Nykyään yli 6-kymppisille suositellaan runsaampaa proteiininsaantia.
»Riittävään proteiinin saantiin tulee ikääntyessä kiinnittää huomiota, koska proteiinin hyväksikäyttö elimistössä heikkenee iän myötä. Kehon solutuotanto ja lihakset tarvitsevat uudistuakseen hyvälaatuista proteiinia. Ikääntyneen ihmisen on saatava ravinnostaan 1,2–1,4 g proteiinia vuorokaudessa kehon painokiloa kohden solujen uudistumista ja kehon perustoimintojen ylläpitämistä varten. Sairauksista toipumisen aikana sekä lihaskuntoharjoittelun yhteydessä suurempi proteiinimäärä (yli 1,4 g painokiloa kohden) on tarpeen. Jos kehon painoindeksi on yli 30, proteiinin tarve suhteutetaan painoindeksiä 30 vastaavaan painoon. Näin arvioiden ikääntyneiden ihmisten tulisi syödä noin 70–100 g proteiinia vuorokaudessa. Proteiinin saanti on usein huomattavasti vähäisempää. Jos syöminen on vähäistä, riittävän proteiinin saaminen ruoasta voi olla vaikeaa ja ruoan proteiinipitoisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Proteiinin ja muiden suojaravintoaineiden saanti voi jäädä tarvetta pienemmäksi varsinkin kaikkein iäkkäimpien ja toimintakyvyltään heikentyneiden ihmisten keskuudessa. Myös nesteen saanti on heillä usein liian vähäistä. Riittävä proteiinin saanti on hyvä varmistaa erityisesti sairaustilanteissa.»
Sitaatin lähde: Taina Rantanen, Katja Kokko, Sarianna Sipilä ja Anne Viljanen: »Gerontologia» (© Duodecim 2022) - Anonyymi
Ransrasvat, roteeni ja koresteloori imeytyy kaikki mononlämmittimiin. Mikset syö fasupaloja.Minä en puuroja ja vellejä ole syönyt enkä syö.Fasupalat riittää.Ne on törkeän hyviä.Päälle pihtimittaus ylhäältä ja alhaalta, hiihtoa suolla 24jän tunnin lenkki ja illalla toinen lenkki.Yöllä 800 g vanilia jäätelyä.Pitää olla kunnon varusteet joita saa kirpputorilta.muoviämpäristä voi ommella suojuksen niin ei palellu naama.
- Anonyymi
Hiplaas tyttö taas niitä nystyröitäsi, kun et ole poikaystävää vieläkään löytänyt, vaikka kaikilla ikätovereillasi on jo runsaasti sukupuolikokemuksia. Lohdutukseksi sanon, että kun ikäluokkasi vanhenee parikymmentä vuotta, niin siinä iässä miessukupuoli ei enää katso ensisijaisesti naisen ulkonäköä, joten sinulla on paremmat mahdollisuudet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hiplaas tyttö taas niitä nystyröitäsi, kun et ole poikaystävää vieläkään löytänyt, vaikka kaikilla ikätovereillasi on jo runsaasti sukupuolikokemuksia. Lohdutukseksi sanon, että kun ikäluokkasi vanhenee parikymmentä vuotta, niin siinä iässä miessukupuoli ei enää katso ensisijaisesti naisen ulkonäköä, joten sinulla on paremmat mahdollisuudet.
Sinä olet tuhma tyttö! Miksi et etsi itsellesi tyttökaveria jostakin oikein isosta kaupungista.
Suomalaiset saavat nykyään erittäin vähän transrasvaa ja suurin lähde on maitorasva. Proteiiniakin tulee laihduttajillekin aika mukavasti koska sitä on merkittävästi viljatuotteissa. 2500 kcal pastaa sisältää jo 60 g proteiinia, puolet tuosta ja loput lihasta, kalasta ja palkokasveista.
- Anonyymi
Tuosta on hieman ristiriitaista tietoa, enkä tiedä mitä uskoa.
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2015/04/13/ask-the-expert-concerns-about-canola-oil/ Tämän kirjoituksen mukaan rypsiöljyssä olisi transrasvaa 1,9-3,6 prosenttia, kun taas Finelin mukaan 0 prosenttia. Fienlin arvo ei perustu laboratorioanalyysiin, vaan se on summattu osatekijöistä. Anonyymi kirjoitti:
Tuosta on hieman ristiriitaista tietoa, enkä tiedä mitä uskoa.
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2015/04/13/ask-the-expert-concerns-about-canola-oil/ Tämän kirjoituksen mukaan rypsiöljyssä olisi transrasvaa 1,9-3,6 prosenttia, kun taas Finelin mukaan 0 prosenttia. Fienlin arvo ei perustu laboratorioanalyysiin, vaan se on summattu osatekijöistä.Rypsiöljyssä ei ole luonnostaan juurikaan transrasvaa mutta sitä syntyy hiukan jos se prosessoidaan alkeellisesti. Suomessa kun rypsi puristetaan ja puristusjäte menee rehuksi ja muualla saatetaan uuttaa heksaanilla ja heksaani tislataan pois niin tuo tekee jonkun verran transrasvaa. Tähän sitten verrokkina osittain kovetettu kasviöljy jossa on noin puolet transrasvaa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Rypsiöljyssä ei ole luonnostaan juurikaan transrasvaa mutta sitä syntyy hiukan jos se prosessoidaan alkeellisesti. Suomessa kun rypsi puristetaan ja puristusjäte menee rehuksi ja muualla saatetaan uuttaa heksaanilla ja heksaani tislataan pois niin tuo tekee jonkun verran transrasvaa. Tähän sitten verrokkina osittain kovetettu kasviöljy jossa on noin puolet transrasvaa.
Meinaatko, että Suomessa ei uuteta heksaanilla? Wkipedia kertoo toista. Tosin sinne voi kirjoittaa kuka tahansa.
»Suurin osa rypsiöljystä uutetaan kemiallisesti heksaanilla, minkä yhteydessä käytetään usein myös kuumennusta. Kyseinen kuumennus aiheuttaa transrasvojen muodostumista ja saattaa lisäksi hapettaa öljyn rasvahappoja ja tuhota sen alfalinoleenihapot. Rypsiöljyn maun ja hajunpoistossa käytetään yli 200 celsiusasten lämpötiloja ja alipainetta. Tämän aiheuttaa sen, että pieni osa öljyn linoli- ja alfalinoleenihaposta muuntuu rasvaksi.[12]»
Linkki menee rikki koska siinä on ö-kirjain: https://fi.wikipedia.org/wiki/Rypsiöljy Anonyymi kirjoitti:
Meinaatko, että Suomessa ei uuteta heksaanilla? Wkipedia kertoo toista. Tosin sinne voi kirjoittaa kuka tahansa.
»Suurin osa rypsiöljystä uutetaan kemiallisesti heksaanilla, minkä yhteydessä käytetään usein myös kuumennusta. Kyseinen kuumennus aiheuttaa transrasvojen muodostumista ja saattaa lisäksi hapettaa öljyn rasvahappoja ja tuhota sen alfalinoleenihapot. Rypsiöljyn maun ja hajunpoistossa käytetään yli 200 celsiusasten lämpötiloja ja alipainetta. Tämän aiheuttaa sen, että pieni osa öljyn linoli- ja alfalinoleenihaposta muuntuu rasvaksi.[12]»
Linkki menee rikki koska siinä on ö-kirjain: https://fi.wikipedia.org/wiki/RypsiöljyTuossa viitataan rypsiöljyn tuotantoon yleensä maailmalla. Meillä on siirrytty puristamiseen koska puristusjäte voidaan hyödyntää rehuna ja prosessi on kaiken kaikkiaan halvempi.
Esimerkiksi tästä selviää mistä suomalaiset saavat transrasvansa: https://www.duodecimlehti.fi/duo13244- Anonyymi
Ne ruokaölyt on KAIKKI epäterveellisiä mitä elintarvikkeissa on.
JOS haluaa hyvää oloa kaikki rasvat pitää ottaa siemenistä ja pähkinöistä koska niissä on ravintoa 1000 kertaa enemmän.
Kaikki teollisesti tuotetut rasvat on vain turhia kaloreita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ne ruokaölyt on KAIKKI epäterveellisiä mitä elintarvikkeissa on.
JOS haluaa hyvää oloa kaikki rasvat pitää ottaa siemenistä ja pähkinöistä koska niissä on ravintoa 1000 kertaa enemmän.
Kaikki teollisesti tuotetut rasvat on vain turhia kaloreita.Ajatelkaa ihmiset nyt omalla järjellä
Paskarasvaa pistetään elintarvikkeet täyteen.
Se vain tuhoaa terveyttä.
Ei se ole mitään luonnonmukaista syöntiä että puristetaan siemenistä ja pähkinöistä vain öljy ja jätetään kuitu syömättä.
Jättäkää pois kaikki se paskarasva niin se parantaa huomattavan paljon elämänlaatua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Meinaatko, että Suomessa ei uuteta heksaanilla? Wkipedia kertoo toista. Tosin sinne voi kirjoittaa kuka tahansa.
»Suurin osa rypsiöljystä uutetaan kemiallisesti heksaanilla, minkä yhteydessä käytetään usein myös kuumennusta. Kyseinen kuumennus aiheuttaa transrasvojen muodostumista ja saattaa lisäksi hapettaa öljyn rasvahappoja ja tuhota sen alfalinoleenihapot. Rypsiöljyn maun ja hajunpoistossa käytetään yli 200 celsiusasten lämpötiloja ja alipainetta. Tämän aiheuttaa sen, että pieni osa öljyn linoli- ja alfalinoleenihaposta muuntuu rasvaksi.[12]»
Linkki menee rikki koska siinä on ö-kirjain: https://fi.wikipedia.org/wiki/RypsiöljySamassa Wikipedian artikkelissa mainitaan, että "Suomessa on käytössä fysikaalinen puhdistusmenetelmä Mildola (nyk. Avena). Valkuaispitoinen siemenpuriste käytetään eläinten rehuksi."
- Anonyymi
Mansikkakakku on hyvänmakuinen.Se ei lihota.
- Anonyymi
Ai sinäkin jätit pissamerkkisi taas?
- Anonyymi
Myös sinä jätit pissamerkkisi taas. Pitääkö sinun tunkea joka avaukseen.
Ps. Mansikkakakku ja Fasu-palat ovat nyt in.
- Anonyymi
Paras smoootsi tulee kun jauhaa pari kadanossia mansikkakakun kanssa ja laittaa rypsiöljyä jossa EI ole ransrasvaa.On proteeni samassa.On herkullista ja hyvää lääkettä eturauhaselle joka ollut kovilla 10 nen tunnin pyörälenkeillä.Sain vinkin youtude fideoista.Voi laittaa spaketin kastikkeeksi jos ei ole kaalia.Jos eturauhanen ei smootsista parane niin pitää hankkia satula vielä pyörään samalla kun ostan uudet mononlämmittimet.Kirpputorilta saa hyviä ja halpoja 3 men euron hintaan.
- Anonyymi
Pyydä että poikaystävä antaa sinulle valkoista smoothieta.
Aijuu taidat olla vielä liian nuori.
- Anonyymi
"En syönyt paskaa joten en pysty ottamaan kantaa, mutta kun sinulla tuntuu olevan kokemusta niin kerro miltä maistuu suolaton paska?"
Tässä oli avaajalle hyvä kysymys. Useampi lukija odottaa vastaustasi nimenomaisesti juuri avaajalta.
Kerro myös lisää ranskalaisten perunoiden ja kakkujen transrasvojen määristä. Itse luotan kyllä siihen, että kaikki tuottajat ovat Suomessa myytävien ruokien osalta tehokkaasti pyrkineet eroon tuosta haitasta. Emme enää elä 1980-90 -lukuja, eikö niin. Linkki todellisuudesta olikin jo annettu edellä.
Kylmäpuristettu (neitsyt) kasviöljy edistää terveyttä, jos sitä käytetään maltilla. Rypsi, oliivi, camelina, avocado, saksanpähkinä, kaura - ainakin kaikki edelliset öljyt ovat kalaöljyn ohella hyviä lisiä ravinnossa. Omega 6:n liian vähäinen saanti ei ole Suomessa ongelma, sen sijaan omega-3:sta ja monotyydyttymättömien rasvojen osalta voi olla.- Anonyymi
FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan alfalinoleenihapon (eli kasvisperäisen välttämättömän omega-kolmosen) saantitilanne on Suomessa aika hyvä, sillä miehistä vain 3 prosenttia ja naisista vain 6 prosenttia sai alle saantisuosituksen. Silti jos nämä henkilöt laitetaan jonoon, niin jonosta tulee hyvinkin neljännesmiljoonan ihmisen pituinen. Keskimäärin miehet saivat 3,9 g ja naiset 3,3 g, kun suositus on 0,5 E% eli 0,56 g kutakin ravinnon 1000:ta kilokaloria kohden.
Laatikainen kirjoittaa asiasta blogikirjoituksessaan: https://www.pronutritionist.net/2011/04/missa-tuotteissa-on-viela-transrasvaa/
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Laatikainen kirjoittaa asiasta blogikirjoituksessaan: https://www.pronutritionist.net/2011/04/missa-tuotteissa-on-viela-transrasvaa/
Laatikainen on mitäänosaamaton THL:n juoksupoika
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Laatikainen on mitäänosaamaton THL:n juoksupoika
On hänellä aika kova koulutus ravitsemustieteessä. Olen katsonut ihmisen fysiologian oppikirjoja, ja ne ovat kaikki erittäin vaikeatajuisia.
Anonyymi kirjoitti:
On hänellä aika kova koulutus ravitsemustieteessä. Olen katsonut ihmisen fysiologian oppikirjoja, ja ne ovat kaikki erittäin vaikeatajuisia.
Ainahan voi valita luottaako ravitsemustieteiden tohtoriin vai lääkäriin jonka koulutus ei sisällä ravitsemustieteitä juurikaan ja joka pitää maksullista ja tarkoitushakuista blogia.
- Anonyymi
Jos ransrasvat ja proteenin jättää pois niin saa viikossa veitsenterävät vatsalihakset ja eturauhanen alkaa toimia. Pitää vaan syödä oikein ja sekoittaa smootsia.
- Anonyymi
Oliko tuo alkuperäinen vaiko pilailia ?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oliko tuo alkuperäinen vaiko pilailia ?
Minä olen aito.
- Anonyymi
"Normaalista ruuasta jossa on noin 2000 kaloria tulee proteenia vain 60 grammaa päivässä.
JOS syöt vain 1500- 1800 kaloria niin mitään tavallista herkullista ruokaa "
Se mitä sinä pidät normaalina ja herkullisena taitaa poiketa aika paljon siitä mitä jotkut toiset asiasta tuumaa. Voihan tavallinen ruoka olla herkullista siis mitä normaalisti syö. Makuasiat on makuasioita.
Lisäksi mulla ei ainakaan ole kokemusta paskan syömisestä joten en tarkkaan tiedä mitä kaikkea se sisältää. Ripulipaskaa ja ummetuskikkareita?
Huonoja vaihtoehtoja riittää mut me kaikki täältä lähdetään syö mitä syö. Mutta mulle tärkeintä on elämän laatu. Jos kaiken ilon kieltää itseltään niin voihan sen pyytää hakkaamaan hautakiveen vaikkei siitä itselle mitään iloa tai hyötyä ole. Jospa löytyis tasapaino? Kukin tavallaan kai?
T kn- Anonyymi
Sanaa »paska» käytetään usein myös paitsi ulosteen ja sonnan synonyymina, niin myös merkitsemään likaa sekä kirouksissa, herjauksissa ja vähättelevissä ilmauksissa:
»Koiran-, lehmän-, linnunpaska.»
»Olla paskalla» (olla ulostamassa)
»Kengät paskassa.»
»Iski kätensä paskaan» (laskelmoi väärin, sai nenälleen, takkiinsa)
»Saada paskaa niskaansa»
»Puhua paskaa», »jauhaa paskaa» (puhua joutavia, perättömiä, roskaa)
»Suuri paska koko mies»
»Radio on paskana» (radio on rikki)
»Olla paska jäykkänä» (pelätä)
»Haista paska!»
»En välitä siitä paskaakaan.»
»Paskan marjat, sitä minä en usko!»
»Ja paskat minä sinun puheistasi!»
Paskaa voi käyttää myös adjektiivina: »Tämä on paska palsta!» - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanaa »paska» käytetään usein myös paitsi ulosteen ja sonnan synonyymina, niin myös merkitsemään likaa sekä kirouksissa, herjauksissa ja vähättelevissä ilmauksissa:
»Koiran-, lehmän-, linnunpaska.»
»Olla paskalla» (olla ulostamassa)
»Kengät paskassa.»
»Iski kätensä paskaan» (laskelmoi väärin, sai nenälleen, takkiinsa)
»Saada paskaa niskaansa»
»Puhua paskaa», »jauhaa paskaa» (puhua joutavia, perättömiä, roskaa)
»Suuri paska koko mies»
»Radio on paskana» (radio on rikki)
»Olla paska jäykkänä» (pelätä)
»Haista paska!»
»En välitä siitä paskaakaan.»
»Paskan marjat, sitä minä en usko!»
»Ja paskat minä sinun puheistasi!»
Paskaa voi käyttää myös adjektiivina: »Tämä on paska palsta!»Joo mutta tuossa ei mainita että joku syökin paskaa. Kuten aloittaja. Itse syön ruokaa mutta makunsa kullakin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joo mutta tuossa ei mainita että joku syökin paskaa. Kuten aloittaja. Itse syön ruokaa mutta makunsa kullakin.
Hän ei liene tarkoittanut paskalla konkreettisesti ulostetta vaan ala-arvoista ruokaa yleisemmin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hän ei liene tarkoittanut paskalla konkreettisesti ulostetta vaan ala-arvoista ruokaa yleisemmin.
"Leipäkin on aivan paskan makuista ilman suolaa."
Tuon täytyy olla molempia maistaneen kokemusperäinen mielipide. Sitäpaitsi ruisleivissä on keskimäärin alle 1 % suolaa. Lihaan lisätään 2 % suolaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Leipäkin on aivan paskan makuista ilman suolaa."
Tuon täytyy olla molempia maistaneen kokemusperäinen mielipide. Sitäpaitsi ruisleivissä on keskimäärin alle 1 % suolaa. Lihaan lisätään 2 % suolaa.Mielestäni hän käytti paska-ilmausta nimenomaan vähättelevänä ilmauksena eikä konkreettisena ilmauksena, mutta te palstan autistit olette tietenkin eri mieltä.
Kohta se 13-vuotias tyttö tulee taas tänne nostamaan koipeaan pissamerkiksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanaa »paska» käytetään usein myös paitsi ulosteen ja sonnan synonyymina, niin myös merkitsemään likaa sekä kirouksissa, herjauksissa ja vähättelevissä ilmauksissa:
»Koiran-, lehmän-, linnunpaska.»
»Olla paskalla» (olla ulostamassa)
»Kengät paskassa.»
»Iski kätensä paskaan» (laskelmoi väärin, sai nenälleen, takkiinsa)
»Saada paskaa niskaansa»
»Puhua paskaa», »jauhaa paskaa» (puhua joutavia, perättömiä, roskaa)
»Suuri paska koko mies»
»Radio on paskana» (radio on rikki)
»Olla paska jäykkänä» (pelätä)
»Haista paska!»
»En välitä siitä paskaakaan.»
»Paskan marjat, sitä minä en usko!»
»Ja paskat minä sinun puheistasi!»
Paskaa voi käyttää myös adjektiivina: »Tämä on paska palsta!»Ruoka on silloin paskaa jos se on muka elintarvike mutta todellisuudessa se on ihmisravinnoksi kelpaamatonta ruokaa KOSKA siitä ei saa sellaista ravintoa joka ravitsee kehoa.Siitä tulee vain läskiä jos syö.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruoka on silloin paskaa jos se on muka elintarvike mutta todellisuudessa se on ihmisravinnoksi kelpaamatonta ruokaa KOSKA siitä ei saa sellaista ravintoa joka ravitsee kehoa.Siitä tulee vain läskiä jos syö.
Tuohan tarkoittaa sitä, että paska maistuu tai ainakin voi maistua hyvälle.
Lihomisen taas ratkaisee syötävä määrä.
- Anonyymi
Ilmeisesti Massiivikalorihöpöukko kertoo avauksessa oman näkemyksensä transrasvoista ja proteiinista eli valkuaisaineesta. Tahallinen väärinkirjoitus MKH:lle päivittäinen ilon aihe; hyvä niin.
Todetaan Höpöukolle yksi asia:
"Vuoden 2012 Finravinto-tutkimuksen mukaan transrasvahappoja saatiin 0,7-1,1 grammaa päivässä ikäryhmästä ja sukupuolesta riippuen. Energiaan suhteutettuna transrasvahappojen osuus energiasta oli korkeintaan 0,5 prosenttia päivän kokonaisenergiasta. Uudemman Finravinto 2017 –tutkimuksen mukaan suomalaisten transrasvojen saanti on edelleen yhtä vähäistä. Suurin osa suomalaisten saamasta transrasvasta on peräisin niin sanotuista luonnollisista lähteistä eli märehtijöiden lihan, maidon tai voin rasvasta."
"Huhtikuussa 2019 EU:n komissio antoi asetuksen, joka rajoittaa teollisten elintarvikkeiden transrasvapitoisuutta. Kaupoissa myytävässä elintarvikkeessa muun transrasvan kuin eläinperäisessä rasvassa luontaisesti esiintyvän transrasvan pitoisuus saa olla enintään 2 grammaa transrasvaa 100 grammaa rasvaa kohden. 2.4.2021 lähtien markkinoille ei saa enää toimittaa elintarvikkeita, jotka eivät täytä asetuksen vaatimuksia."
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/ravitsemus/transrasvat/ - Anonyymi
Wikipedian sivulla sanottiin rypsiöljyn sisältävän runsaasti tranrasvaa viitteenä tämä artikkeli https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2015/04/13/ask-the-expert-concerns-about-canola-oil/
Apetitin sivulla https://apetit.fi/rypsioljy/ taas sanotaan:
»Apetit-rypsiöljyjen valmistetaan puhtaasti ja luonnollisin menetelmin fysikaalisilla minimiprosessointimenetelmillä, joissa öljykasvinsiemenestä hyödynnetään 99,9 prosenttia öljyksi ja rypsipuristeeksi. Siemenen arvokkaat ainesosat, kuten antioksidantit, sterolit ja vitamiinit saadaan miedosti lämmittämällä talteen paremmin kuin kylmäpuristuksessa.»
Eli tavallisessa rypsiöljyssä olisi enemmän antioksidantteja kuin kylmäpuristetussa.
Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell1463167- 1082593
- 512571
Aloitetaan puhtaalta pöydältä
Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei2402238Koulussa opetetaan anaali- ja suuseksiä
"Kirjassa puhutaan varsin suorasukaisesti ”vehkeistä, flirttailusta, suostumisesta ja kieltäytymisestä, nautinnosta sekä4801954- 1101891
Mitkä on ne arvot?
Itselleni särähtää korvaan joka kerta kun kuulen arvoista ja arvomaailmasta. Olen miettinyt paljon, että mikä on se minu2521875Tavarakirppis lopettaa ilkivallan takia.
Tähänkö on jo Kajaanissa tultu? Onko lasten kuriomuus jo näin pitkällä, ei kait tätä aikuiset tee. Mikä on seuraava j91714Tätä et nähnyt tv:ssä: TTK-voittaja Anssi Heikkilä avautuu suhteesta Linnea Leinoon: "Sie annoit..."
Menikö voitto mielestäsi oikeaan osoitteeseen? Linnea Leino ja Anssi Heikkilä voittivat TTK:n vain 1,2 % erolla yleisöää151627R.I.P. Kristian Antila
Entinen huippumaalivahti ja -kiekkoilija menehtyi äkillisesti 44-vuotiaana. Kunnia muistolleen. https://www.iltalehti.fi241502