Sairaanhoitajan ansiot Ruotsissa 6700 e/kk

Anonyymi-ap

Suomi vaan jatkaa kehitysmaalaisten houkuttelua ja tarjoaa 2500 e/kk palkkoja koulunsa käyneille ja työkokemusta omaaville sairaanhoitajille.
Ruotsissakin oli pitkään huonot palkat hoitoalalla, jolloin tekijät lähtivät. Vähitellen Ruotsissa alettiin ymmärtää että hoitajia saa vain maksamalla asiallista palkkaa. Jos tekijät vähenevät merkittävästi, hoitolalan palkkoja jouduttaneen nostamaan Suomessakin jollakin aikajänteellä. Saattaa mennä 10-20 vuotta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sairaanhoitajana-6-700-euroa-kuukaudessa-ruotsiin-muuttaneen-saijan-tyotoverit-jarkyttyivat-suomen-palkoista/8623930#gs.oyvj3t

5

115

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sitten kuvitellaan, että Suomeen saadaan palkattua ulkomailta sairaanhoitajia. Ensiksi pitää opiskella Suomessa lähihoutajaksi, vaikka olisi pätevä sairaanhoitaja kotimaassaan. Saoraanhoutajan töitä ei saa tehdä, vaan vain lähihoitajan hommia.

   Toiseksi luvataan kyllä, että voisi opiskella sairaanhoitajaksi Suomessa, mutta oikeasti on vain työlupa, joten ei onnistukaan jatko-opiskeou. Kolmanneksi tähän päälle vielä surkea palkka, niin eihän tänne juuri kukaan jää. Samantien vain Ruotsiin töihin. Voisi suomalaisetkin houtajat lähteä, kun Suomessajan on pakko opiskella ruotsiakin, nii on jo pohjaa puhua sitäkin.

   Suomi on aika outo lintu näissä ulkomaisen työvoiman palkkauskuvioissa.

  • Anonyymi

   Olen miettinyt myös muuttoa ruotsiin. Olen erikoissairaanhoidossa työurani tehnyt. Työskennellyt yli kaksikymmentä vuotta sairaanhoitajana neurolla, teholla ja hemalla. Voisitko kertoa työnkuvasta siellä ruotsin puolella? Minä en enää jaksaa tätä typerää kaikki tekevät kaikkea sontaa. Täällä sairaanhoitajat ovat orjia, joille voi teettää osaston kaikki työt. Suihkusta suoraan subista hoitamaan ja vaipanvaihdosta suoraan sekoittamaan antibiootteja ja laittamaan niitä ihmisille suoraan suoneen. Osastolla jossa työskentelen on jäljellä enää muutama sairaanhoitaja. Kolmetoista pitäisi olla, yhdeksän jäljellä.

  • Anonyymi

   Poikani asuu ruotsissa perheineen.Miniäni valmistui juuri Undersköterskaksi ja laittoi minulle viestiä palkastaan. Hän saa monta sataa euroa paremaa palkkaa lisien kanssa, kuin minä sairaanhoitajana täällä. Hän kertoi myös, että avustavaa henkilökuntaa on heillä ainakin riittävästi, vaikka pula hoitajista on sielläkin Luulen, että muutto edessä.
   Jag tror att jag behöver fräscha upp mina svenska språkkunskaper lite

  • Anonyymi

   Samaa paskaa on kaikilla muillakin aloilla että kaikki pitää osata valmiiksi ja käytännössä ilmaiseksi tehdä töitä. Kai se pitää ruotsiin kohta lähteä että voi elää ihmisarvoista elämää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   132
   2338
  2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   284
   2245
  3. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   74
   1729
  4. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   119
   1442
  5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

   Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
   Ikävä
   130
   1289
  6. Olisi hauska tietää

   Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
   Ikävä
   64
   1288
  7. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   72
   1020
  8. Minun on vaan päästettävä irti

   Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
   Ikävä
   37
   1010
  9. Kertoisit jo

   Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
   Ikävä
   47
   915
  10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

   Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
   Sinkut
   156
   891
  Aihe