Paska ihminen

Anonyymi-ap

Olenko aivan paska ihminen

Tätä asiaa olen tässä miettinyt jo useita kuukausia ja olen siinä vaiheessa etten tiedä mitä tekisin.

Kyseessä on siis uusioperhearki ja siihen liittyvät lapset. Miehellä edellisestä suhteesta on 2 lasta, 18- ja 20-vuotiaat. Nuorempi vielä asuu meillä mutta vanhin muuttanut omaan kotiin jo kolmisen vuotta sitten. Meillä on myös yhteinen alle kouluikäinen lapsi.

Minua itseäni eniten risoo tässä vanhin lapsi ja hänen rahankäyttönsä holtittomuus sekä siihen liittyvä käyttäytyminen.

Vanhin lapsi on työtön. Hakenut kyllä kuulemma töitä mutta huonolla menestyksellä ja jos jotain olisikin, on hän vedonnut joko auton kuntoon tai matkoihin. Hän on myös vaihtanut autoa parikin kertaa ja aina sanonut että tällä autolla pääsee heti töihin. SIlti niissä on aina ongelmaa tavalla tai toisella. Kuitenkin tämän hetken ongelma autossa ei estäisi töihin menoa eli käyttää tekosyynä ettei töihin tarvitsisi mennä. Minulle asia ei sinällään edes kuulu saati että minua edes kiinnostaisi mutta ongelmaksi muodostuu hänen loputon rahan ruinaaminen isältään.

Isänsä on maksanut siitä asti kun omilleen muutti joka kk useammasta kympistä jopa satasiin lapselleen. Lisäksi myös auttaa autoon liittyvissä maksuissa sekä antaa rahaa laskuihin jos ei tällä ole rahaa. Ymmärsin tavallaan rahan antamisen/auttamisen opiskeluaikana, mutta minua tuolloin jo ärsytti lapsen tuhlaileva käytös ja välinpitämättömyys rahan käytön suhteen. Se on tyylin "ei huolta huomisesta".

Opiskeluaikana lapsella oli perus opintotuen lisäksi myös laina. Nosti sitä koko koulussaoloajan. Lainalla osti tarpeellisiakin asioita kuten auton ja vuokratakauksen mutta suurimman osan käytti kuitenkin turhiin tavaroihin, kaupassa ihan sama mitä osti ja loputon rällääminen autonsa kanssa pitkin kyliä (parhaillaan päivään satoja kilometrejä). Ja kun rahat sitten loppuivat alkoi rahan pyytäminen isältään. Jos sitten rahaa ei ollutkaan antaa niin alkoi uhkailu että antaapa mennä sitte ulosottoon ja syyttely kuinka hänelle ei ikään anneta mitään tai osteta mitään. Isänsä ei kuitenkaan maksa 18-vuotiaalle lapselleen mitään. Sitä vastoin vanhin on lainannut sisarukseltaan huomattavan summan rahaa (päälle tonnin ja tämä raha oli opintolainarahaa jos sillä jotain merkitystä nyt on).

Meidän itsemme rahatilanne ei ole sekään mikään kummoinen. Itse olen työtön ja nuorimman lapsen päivähoitoajat ja terapia vaikeuttavat töihin hakemista (ovat minun vastuullani ja olen autoton). Mies itse on kolmivuorotyössä mutta maksaa ulosottoa. Monesti olemme olleet tilanteessa jossa olemme joutuneet elämään neljästään parikin viikkoa muutamalla kympillä. Mitään apua emme kuitenkaan saa mm kelalta koska he katsovat että olemme hyvin toimeentulevia. Ja kyllä pärjäisimme jos ei ylimääräistä ihmistä olisi tässä mukana.

Miehelle olen koettanut puhua asiasta mutta hänen mielestään asiassa ei ongelmaa ole ja rahat ovat hänen ja hän saa ne käyttää miten haluaa. Jos asiasta puhun enempi, alkaa hän huutamaan ja syyttelemään minua. Olen harkinnut muuttamista pois (myös silleen että asumme eri asunnoissa mutta seurustelemme silti) mutta mies sanoo että jos sen teen niin ei aio enää koskaan nähdä yhteistä lastamme.

Tässä sopassa on paljon muutakin tähän lapseen liittyen mikä ärsyttää mutta tämä raha-asia on katkaissut kamelin selän. Olenko siis p**** ihminen, koska omat lapset menevät kaiken edelle? Mitä itse tekisitte tässä tilanteessa? Itse alan olla väsynyt tähän tilanteeseen lopullisesti koska budjetointi asioissa ei koskaan pidä paikkaansa rahasta valehtelun takia. Minua myös ahdistaa se että olen alkanut tuntemaan vihaa vanhinta lasta kohtaan enkä edes halua nähdä häntä.

Auttakaa!

3

254

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vaikea tilanne tuollainen. Eikö kannattaisi mennä juttelemaan esim. perheneuvolaan ensin vaikka yksin.

   • Anonyymi

    🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

    ❤️ ­­N­­­y­­­m­­f­o­­­m­­a­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17810727c

    🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


  • Anonyymi

   Sinulla ja miehelläsi on yhteinen lapsi, On luonnollista että olet huolestunut tulevaisuudesta ja kaikkien edun mukaissesti haluat että tuo nuori aikuinen alkaa kantaa kortensa omaan kekoonsa.

   Miehen 20v lapsi on täysin vastuuntunnoton hoitamaan omaa talouttaan. Eikä hän sitä koskaan tule oppimaankaan niinkauan kuin joku toinen, kuten isänsä, aina tarjoaa rahaa hänen vähänkin vingahtaessa.
   Tavallaan miehesi on oikeassa määrätessään minne ja kenelle omat rahansa antaa.
   Hän ei ilmeisesti ymmärrä että tekee samalla karhun palveluksen lapselleen. Isä tukee lapsensa haluuttomuutta työn tekoon ja laiskuuteen, samalla aiheuttaen lapsensa omanarvon tunteen rappioitumisen -se taas saa aikaan enemmän holtittomuutta.
   Kierre on valmis.

   Suostuisiko miehesi keskustelemaan kanssasi jossa voisitte aivan rauhallisesti ja asiallisesti pohtia parempaa keinoa auttaa tuota nuorta aikuista. Jatkuva rahan tunkeminen ei ole lainkaan hänelle avuksi.
   Sinun on pystyttävä keskustelemaan syyttelemättä ketään. Syyttely ei yhtään auta, päinvastoin, se saa vain jokaisen karvat pystyyn eika rakentavaa keskustelua synny.

   Saattaa olla että isänsä tarkoittaa hyvää suostuessaan lapsensa rahanpyyntöihin.
   Toisaalta se on niin HELPPOA . Vaatii paljon enemmän pokkaa ja energiaa todella auttaa tuota lasta; ohjaamalla ja asettamalla rajat lapsensa käytöksen suhteen.
   Esim. ensin työpaikka ja kaikkien henkilökohtaisten kulujen vähentäminen.
   Sitten ilta- ja työväenopistojen kursseille saamaan lisäkoulutusta. ( Ovat lähes ilmaisia!) Se on tuiki tärkeää aivan oman itsensä takia. Aivoille täytyy antaa tilaisuus kehittyä, mikä on äärettömän tärkeää itsevarmuuden takaamiseksi!

   Tuonlaisesta isänsä ohjauksesta kaikki tulevat hyötymään,

   Kenties voisit antaa miehesi lukea tämän vastauksen ja aloittaa yhteisen, rakentavan keskustelun sen jälkeen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   106
   1620
  2. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   161
   1071
  3. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   1049
  4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   153
   849
  5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   82
   762
  6. Rita syyttää muita "virheistään"

   Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   719
  7. Niiiiin pihkassa

   Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
   Ikävä
   39
   660
  8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

   Niin voitaisiin katsella uudestaan.
   Ikävä
   34
   654
  9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

   Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
   Ikävä
   118
   646
  10. Ihan yleisesti

   Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
   Ikävä
   42
   620
  Aihe