nimi vaihtunu?? sirkka/levi??

Anonyymi-ap

Onko sirkan kylän nimi muutettu leviksi?? Koko ajan kuuluu siellä olijoilta että me ollaan leviläisiä, me ollaan uusia leviläisiä, meistä tuli leviläisiä????
Vai onko tää taas noitten etelästä muuttaneiden hörhöjen maailman kuva??
eikö levi ole sirkankylä kittilässä?

31

1074

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Levi sijaitsee Sirkan kylässä,Kittilän kunnassa.

  • Anonyymi

   sirkaamyy huumeita ja äläpäätään siellä sikarn kylää ei ole olemassakaan levillä eikö jo uppoo kaaliin..

  • Anonyymi

   levis sijaitsee levillä eikä missään kylässä ekö se BOOMERI JO TAJUA VEDÄTKÖS JAUHOOO JAUHOO..

   • Anonyymi

    kannattaisko mennä takas sinne mistä tullutki.


  • Anonyymi

   opetelkaa lukemaan ja myös kirjoitus taito ,ainaki ymmärrettävä sellainen,olisi hyvä olla hallussa. Sitte vähän maantietoakin voisi opiskella.

  • Anonyymi

   Kyllä sinä yksikertainen poloinen, se tosiaan on kaikkien muiden maailmankuva.

  • Anonyymi

   Sirkkalaiset kusettavat mökin ostajia väittämällä ollaan levillä että hinnat olis korkeita , täyttä kusetusta hinna puolta halvempia kun ollaan kiN pahaisessa käpykylässä Sirkassa jolla ei ole mitään tekemistä Levin eikä Levitunturin kanssa.

   HOX LAPIN KUSETTAJAT SIRKKALAISET
   sirkka on kuin harlem harvahampaiden hamppien alkuasukkaiden pahamaineinen kylä

  • Anonyymi

   asuuko siellä 7 lehdessä kuvassa oleva hoartsukin sirkkaliset on ki sex työläisiä..

  • Anonyymi

   Helppo esimerkki pökelölle, Ounasvaara sijaitsee Rovaniemellä,Ylläs Kolarinkunnassa,Olos Muoniossa ja Levi Sirkankylässä.

   • Anonyymi

    Kantatien 79 varrella Kittilän keskustan pohjoispuolella
    Levi sijaitsee kantatien 79 varrella Kittilän keskustan pohjoispuolella. Matkaa Kittilän keskustaan on noin 17 kilometriä ja Rovaniemelle noin 170 kilometriä. Kittilän lentoasema sijaitsee noin 14 kilometriä Levin eteläpuolella. Leviä lähin rautatieasema sijaitsee Kolarissa noin 80 kilometrin päässä Leviltä.
    Korkeus merenpinnasta: 530,3 m
    Tyyppi: Tunturi


  • Anonyymi

   Sirkka (Kittilä)   Sirkka on 890 asukkaan kylä ja taajama Kittilän kunnassa, Lapin maakunnassa, noin 18 kilometriä kuntakeskuksesta pohjoiseen.[1] Vuoden 2021 lopussa Sirkan taajaman väkiluku oli 539 ja sen pinta-ala oli 4,62 neliökilometriä.[2] Tärkein liikenneyhteys on kylää halkova Rovaniemelle ja Muonioon johtava kantatie 79. Kittilän lentoasemalle on Sirkasta matkaa 13 kilometriä. Kylän keskus sijaitsee Immeljärven rannalla. Immeljärvi on saamelaisten pyhä järvi.[3]

   • Anonyymi

    Älä höpise, Immeljärven rannoilla on vain yksityisten 'alkuasukkaiden' taloja. Käväise joskus vaikka ohikulkumatkalla Sirkassa, niin saat päivitettyä ' karttatietosi'.


  • Anonyymi

   Revi nazi siitä.

  • Anonyymi

   Turismi tuo tullessaan kaikenlaista,hyvää ja pahaa,maallista mammonaa jää Kittilän talousalueelle paljon. Se miten kunta sitten kehittää Leviä,joka on Sirkankylän kupeessa oleva "tunturiko muka" juottola ja laskettelukeskus ,onki sitten eri asia. Paskat puhdistamattomana Ounasjokeen,talousjätteen käsittely aivan olematonta ym ym. Rakennettu Alppityyliseksi keskustasta hyvä,Alpit vain puuttuu.

  • Anonyymi

   ylihinnoiteltuja mökki rötisköjä myydään muka olevinaan levillä 80 prosenttia ylihintaa kuka osti mahtaa vituttaa sirkassa ,, muka levillä kusetettu rankasti.

   • Anonyymi

    Kalliiltahan ne mökit Sirkassa tuntuu, kun ei ole rahaa millä ostaa..!


   • Anonyymi

    Ihan Ok. hintaista Levin mökit on. Paljon enemmän jouduin maksamaan huonommin varustellusta mökistä Raaseporissa. Mielestäni varustelu ja laadukkaat materiaalit ovat sen verran tärkeitä valintakriteereitä, että kyllä niistä kannattaa aina maksaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihan Ok. hintaista Levin mökit on. Paljon enemmän jouduin maksamaan huonommin varustellusta mökistä Raaseporissa. Mielestäni varustelu ja laadukkaat materiaalit ovat sen verran tärkeitä valintakriteereitä, että kyllä niistä kannattaa aina maksaa.

    niin mutta ko puhutaanki sirkan mökeistä eikä levin mökeistä..sirkka ei kuulu leviin .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    niin mutta ko puhutaanki sirkan mökeistä eikä levin mökeistä..sirkka ei kuulu leviin .

    etelän tollo, levi kuuluu sirkan kylään, et revi siittä ja mee kouluun.


  • Anonyymi

   Heh Hee "muuten hyvä,Alpit vain puuttuu"

  • Anonyymi

   sampo kaulanen osti valmiiksi home mökin juopot tehneet hirvee rötiskö kauheella ylihinnalla..hahahha no huume ja narkkareiden mökeil ei väliä

  • Anonyymi

   Sampolla on varaa ostaa mitä haluaa,katheelliset kirijottaa paskaa.

   • Anonyymi

    Kyllähän sitä saa haluta ostaa mitä vaan. Vaan kun minä en myy..!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllähän sitä saa haluta ostaa mitä vaan. Vaan kun minä en myy..!

    Juntti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juntti.

    Siksipä juuri en myykkään....köyhille.


  • Anonyymi

   LK Levin jätevedet Ounasjokeen Kalastus. com

   Anonyymi
   2022-07-21 09:05:22
   Ilmoita
   LK: Levin jätevedet Ounasjokeen | Kalastus.com   Levin takapuolella

   Ounasjoen Riikonkoskesta löytyy putki,
   joka tulee tunturikylän vessasta.

   Hajun tuntee haistelematta. Ei epäilystäkään: se on sitä itseään.


   - Paskaputkeksi me tätä kutsutaan, valokuvaaja Sauli Koski tunnustaa.

   Olemme Ounasjoen Riikonkosken rantatörmällä, jota koristaa keltainen kyltti. "Viemärin purkuputki. Etäisyys rannasta 30 m", siinä lukee.

   Koski on avannut tarkastusluukun, josta on suora näköyhteys putkeen. Siellä käy kova kohina. Taskulampun valokeilassa näkyy ruskeaa, joka on tarttunut putken sisäpintaan. Lemu kuvottaa, vatsa on kääntyä nurin.

   - Eikä se ole nyt edes pahimmillaan. Toisinaan haju on kuin seitsemän jättiläistä olisi pieraissut liha-aterian jälkeen, Koski vertaa.

   Jättiläisiä täällä ei ole, mutta jättiläismäinen tunturikeskus löytyy. Sen nimi on Levi.

   Se on hajun alkulähde.

   24 000 vessanvetäjää

   Suomen suurimmassa hiihtokeskuksessa on tuhansia vessoja.

   Kun Levillä on sesonki, tunturiin ahtautuu 24 000 vessanvetäjää. Turistin kakka ja pissa päätyvät putkeen, joka vie jätökset Levin Vesihuolto Oy:n Taalovaaran jätevedenpuhdistamolle. Se seisoo Levin kupeessa lähellä Ounasjokea.

   Puhdistamolta jätevesi jatkaa putkimatkaansa kohti Ounasjoen Riikonkoskea paikkaan, missä seisomme parhaillaan.

   Sauli Koskea jurppii, eikä hän peittele tunteitaan. Valokuvaaja asuu jokivarressa Riikonkosken alapuolella, missä mikään ei ole kuten ennen - siis 5-10 vuotta sitten.

   Tuolloin paikka oli vielä Kosken perheen vakituinen kala-, uinti- ja retkikohde.

   - Hiekkarannat ovat muuttuneet lieterannoiksi. Kun tulet veneellä ylävirran puolelta tähän kohtaan, haju tulee vastaan. Koski on niin matala, että siinä voi kahlata paitsi, ettei siinä voi kahlata, koska kivet ovat liukkaita niljakkeita, hän kertoo.

   Ei kelpaa pesuvedeksi

   Riikonkoski oli aikaisemmin kalamiesten ja -naisten suosiossa. Perhokalastajat viihtyivät koskessa, vetouistelijat kosken alla.

   Eivät viihdy enää.

   - Se on putken syy. Kalaa ei pidetä syömäkelpoisena, Sauli Koski selittää ja kertoo ottaneensa aikaisemmin kahviveden joesta.

   - Ei puhettakaan, että enää uskaltaisin. Homma loppui, kun pannuun ui paskakikare.

   Koski ei ole yksin murheineen. Riikonkosken alapuoliset mökkeilijät eivät ole käyttäneet jokivettä enää aikoihin edes pesuvetenä.

   - Kun vesi seisoo saavissa vähän aikaa, haju on hirveä. Peseydymme räystäsvedellä, yksi mökkiläisistä kertoo ja muistelee kaiholla aikoja, jolloin mökkiväki otti ruokavedenkin joesta.

   - Meillä on ollut mökki jokivarressa 30 vuotta. Viimeisen 10 vuoden aikana joen pohja on limottunut pahasti. Syyllisestä ei ole epäselvyyttä, sillä kosken yläpuolella pohja on puhtaampi.

   Mökkiläistä naurattaa puheet Ounasjoen lohikannan elvyttämisestä.

   - Lohi on puhtaan veden kala. Ei se viemäriin nouse, hän vinoilee.

   Kenen syy, kenen ei?

   Ounasjoen veden heikko laatu on puhututtanut jokivarren asukkaita jo vuosia.

   Ely-keskuksen asiantuntijat ovat selittäneet ilmiötä metsäojituksilla, maanviljelyllä ja sääolosuhteilla. Listalta puuttuu Riikonkosken viemäriputki.

   - Ongelmia on ollut aikaisemmin, muttei enää viime kesästä lähtien. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, tarkastaja Tarmo Oikarinen sanoo ja selittää putkesta tulevaa hajua hapettomassa tilassa tapahtuvalla mätänemisellä.

   - Puhdas vesikin voi haista siltä.

   Vedenlaatuvalitukset ovat tuttuja Oikariselle, joka on vastaanottanut niitä myös Riikonkosken yläpuolisen Ounasjoen varresta. Tosin valtaosa valituksista on lähtöisin alempaa.

   - Valituksia tulee myös muista vesistöistä paikoista, missä ei ole mitään kuormitusta, hän huomauttaa.

   Tarkastaja ei itse joisi Ounasjoen vettä ilman keittämistä, eikä kalastaisi Riikonkosken alapuolella.

   - Vaikka uskon kyllä, että kala on syötävää.

   Retkiä paskaputkelle

   Sauli Koski sulkee paskaputken tarkastusluukun. Hän on lauhtunut sen verran, että kykenee juomaan termospullokahvit suklaaleivoksen kera.

   Retkikeli on mainio. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Riikonkoski kohisee ja höyryää pakkasessa. Rantajäätä koristavat ketun, jäniksen ja kärpän jäljet. Joen takana kohoavan vaaran laki on puhtaan valkoinen. Muita ihmisiä ei näy, eikä kuulu, mutta hajun tuntee.

  • Anonyymi

   Koko Levi on ympäristö rikos. Jätevesi järjestelmä rakennettu kymmenen kertaa pienemmälle ihmismäärälle,sekin toimii huonosti. Ei ole kauan sitten kun lehdessä oli juttua jätteenkeräys kuskin huomioista ks.paikassa. Hänen mukaansa roskia ei eritellä mitenkään,kaikki samaan pönttöön. Levillä ei haise muu kuin paska ja raha. Muka luontoa tullaan katsomaan ja tunturien hiljaisuutta. Joo,niinhän se varmasti on.

   • Anonyymi

    Etelän varikset tulee sikailemaan ja sotkemaan


  • Anonyymi

   LK Levin jätevedet Ounasjokeen Kalastus. com

  • Anonyymi

   Nykyään isot tehtaat suurimmat luonon sotkijat,pyrkivät parantamaan mainettaan satsaamalla päästöjen vähentämiseen,on uusi kilpailu valtti ! Koskahan joku tajuaa tämän tunturikeskuksissa ? Kunnat jotka huolehtivat ( pitäisi ainakin) jätevesien puhdistuksista menevät aina erikoislupineen kymmeniä vuosia liian pienillä,tehottomilla jätevesi puhdistamoilla, paskat suoraan Ounasjokeen,tästä on Levi Ja kittilän kunta synkkä esimerkki.

  • Anonyymi

   ddd

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus löytynyt

   Menehtyneenä...
   Lapua
   106
   4016
  2. Mehtään autolla

   Oliko paikallinen nuori
   Kiuruvesi
   32
   1797
  3. Miksi tuijotat

   Mutta sitten välttelet kuitenkin? :)
   Ikävä
   99
   1375
  4. Onko työperäisen maahanmuuton tarve enää sama?

   Kun avoimia työpaikkoja on lähes 40 % vähemmän? https://yle.fi/a/74-20051974 Oma väkikään ei saa töitä.
   Maailman menoa
   160
   1245
  5. Anteeksi nainen että käyttäydyin typerästi

   Saat mut aina vaan jotenkin sekaisin Ensiks en ajattele edes sua ja sit kun nään sut en muuta haluu ja se halu vaan ylt
   Ikävä
   50
   1070
  6. Kyssärii tähän päivään

   Mitkä asiat ovat esteenä kaivatun ja sun elämässäs
   Ikävä
   116
   981
  7. Loppuko Kaupungin Herroilta polttopuut ?

   Taisi loppua Kaupunginherroilta ja työntekijöiltä polttopuut, kun on pitänyt kaataa Urheilutien varresta kaikki komeat p
   Haapavesi
   70
   956
  8. Jes! Sointu Borg ja Topi Borg yhdessä TV:ssä - Eikä kyseessä ole Tanssii Tähtien Kanssa...

   Topi Borg tuli tv-kansan tuntemaksi Kirjolla sarjasta. Sointu Borg on mm. yrittäjä, kirjailija ja Rohkeasti röyhkeä -kir
   Suomalaiset julkkikset
   13
   921
  9. Tiedoksi sulle

   Mulla on muitakin ottajia !
   Ikävä
   116
   896
  10. Hyvin se piti

   Ihan niinku ei ois mitään koskaan tapahtunutkaan. Hyvä suoritus.
   Ikävä
   80
   783
  Aihe