Työllisyys- ja talousluvut eivät ole poliittisia, ne ovat totta

Anonyymi-ap

Työvoimaministeriö ilmoittaa, että
- Helmikuussa 2023 työllisiä oli 2 582 000 ja työttömiä 186 000.
-15–64-vuotiaiden työllisyysasteen trendiluku oli helmikuussa 74,2 %.

Miksi tarvitaan ulkomailta työvoimaa, jos meillä on omia työttömänä? Työttömyys on suuri taloudellinen rasite yhteiskunnalle ja henkilökohtainen tragedia useimmille. Työttömyys johtaa eriarvoistumiseen, lapset eivät saa uusia vaatteita ja pääse harrastuksiin, tuloerot kasvavat, eläkettä ei kerry. Miksi työllisyystoimia on jarrutettu? Meillä on työvoimasta pulaa. Avoimia työpaikkoja on yli 100 000.

Korkeat työttömyyskustannukset yhdistettynä verotulojen vajaukseen, on osasyy valtion 10 miljardin alijäämään. Alijäämän takia joudutaan ottamaan velkaa. Marinin kaudella on otettu lisää velkaa yli 40 miljardia euroa. Tästä noin puolet on niin sanottua korona- ja sotavelkaa, loput kulutusta yli varojen. Valtion velan korkomenot ovat yli 2,5 miljardia vuodessa. Lyhennykset päälle.

Tärkein tulonlähde on verotulot. Sen takia työllisyysastetavoite on 80%. Ensi hallituskaudelle tavoitteena on 100 000 työllistä lisää. Työllisyysaste ei nouse kuin nimeksi, jos tuodaan työntekijöitä maahan. Työllisyysaste nousee, kun työttömät ja piilotyövoima saadaan töihin.

Sanna Marinin hallituskaudella työllisyysaste on noussut tasolta 73% tasolle 74%.

7

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🔞 ­­N­­­y­m­f­­­o­m­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17830895h

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Nämä työllisyys- ja työttömyysluvut ovat tärkeitä talouden mittareita, mutta niillä on myös aina politiikassa pelailtu. Jos vähän tarkemmin syynätään sitä, miten korkea työllisyysaste auttaa valtion taloutta niin on otettava huomioon myös nettovaikutus kun palkat ovat niin matalia, ettei niillä elä. Matalapalkkaiset maksavat tuloveroja hyvin vähän, mutta valtio maksaa heille erilaisia tukia, joista asumistuki lienee mittavin. Valtio saa toki matalapalkkaisilta tuloja myös kulutusverojen kautta, mutta niin saa myös työttömiltä. Niin valtiontalouden kuin työntekijöidenkin kannalta työn pitäisi siis olla tuottavaa jotta siitä työntekijä saisi riittävän elintason ja valtio riittävästi verotuloja. Näin ei kuitenkaan jälkiteollisissa maissa globalisaation seurauksena ole. Nyt sitten liberaaleilla oikealla ja vasemmalla on omat ideologiset näkemyksensä työllisyydestä. Oikeistolaiset markkinaliberalistit väittävät, että työn tarjonta luo työtä. Vasemmiston liberaalit taas uskovat, että lisäämällä koulutusta syntyy automaattisesti tuottavampaa työtä. Molempiin sanoo meikänomi, että höoö höpö, ei se nyt vaan niin helppoa ole. Liberaaleilla logiikka heittää häränpyllyä.

      • Anonyymi

        Varmaan höpö juttuja, jos asian haluaa käsittää väärin, kuten käsitit.
        Sipilän hallituksen korkein työllisyyden trendiluku oli muuten 71 %. Marinin hallitus saavutti 74 % tavoitteensa jo huomattavasti aiemmin, mitä aloituksessa mainitaan.


      • Anonyymi

        Oikeistoliberaalit eivät vain ymmärrä, että tässä on kysymys lainvastaisuudesta:

        "Oikeistolaiset markkinaliberalistit väittävät, että työn tarjonta luo työtä. "


        Ei valtio voi omalla päätöksellään alkaa tekemään päätöksiä siitä että noin vain ilmoitellaan että työvoiman tarjontaa lisätään, kas kun se tarjonta ei ole valtion päätettävissä.

        Työvoima tarjoaa itse itseään, perustuen omaan lakiin perustuvaan oikeuteen vapaasti valita työnsä. Tarjontatoimia voi toki olla monenlaisia, mutta lähtökohtaisesti ne eivät voi olla sellaisia että millään tavoin ohitetaan em. oikeus.

        Juhana Vartiaisen tarjonta-ajattelut olisi pitänyt heittää roskakoriin jo kauan sitten ja laittaa kaveri palkanmaksuongelmiensa parista pois, ja tarjota yhdensuuntaista matkalippua takaisin Ruotsiin oppiensa kera.


    • Anonyymi

      Politiikassa totuus on poliittisesti valittava asia.

      Työllisyysastekin perustuu siihen, että on tehnyt yhden tunnin viikossa töitä, tai ollut nollatuntisopimuksella tekemättä yhtään mitään töitä.

      Pelkkää valhetta koko homma, Suomessa on valtava määrä työttömiä ja ennenkaikkea tulottomia. Työttömyyden kasvattaminen on tapahtunut suurinpiirtein samassa tahdissa kuin varakkaiden ja rikkaiden palkkojen ja osinkojenkin kasvattaminen on tapahtunut. Rahaa on tullut lisää, mutta se tulee poistamalla palkkarahat muilta ja samalla lisätään vieläpä Suomelle valtionvelkaa.

      Työllisyysastetta ei saisi irrottaa työllisyyden rahamääräisesti mitattavasta palkkatulon aspektista.

      Jos työlllisyysasteeseen laskettaisiin mukaan ainoastaan sellainen työllisyys, joka tuottaa tekijälleen vähintään mediaanitasoisen tulon, alkaisi työllisyyden mittaaminenkin näyttämään paljon rehellisemmältä. Laskennan perustetta voi varmasti pohtia vähän tarkemmin.

      Työllisyysasteeseen ei myöskään pitäisi voida vaikuttaa siten, että väitetään työttömien olevan jotakin muuta kuin työttömiä, jota he oikeasti ovat.

    • Anonyymi

      Oikea työttömyys on PALJON korkeampi. Yksi työtunti kuukaudessa riittää, että ei kuulu enää tilastoissa työttömiin.

      Samoin aikuiskoulutuksessa on paljon työttömiä, koska eivät saa töitä niin tekevät nyt sentään jotain edes ajankuluksi. Mutta he eivät ole tilastoissa työttömiä.

      Tää koulutushömppä on täysin turhaa. Se on karannut käsistä. Oikeesti ei ole mitään järkeä kouluttautua muutaman vuoden välein uuteen ammattiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      151
      2632
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      179
      1558
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1423
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      119
      1362
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1197
    6. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      42
      1125
    7. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1122
    8. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      98
      1098
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1087
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      73
      986
    Aihe