Korostetut asiat ja väheksytyt asiat.....

Anonyymi-ap

Jos puhutaan korostetuista asioista ja mitä ei missään olosuhteissa pidetä riippuvutena on työ.
Joka tuutista kehutaan työtä ja työn tekemistä, eikä missään tapauksessa todeta, että suurimmalle osalle työ on riippuvuus eli työtä tehdään jopa yli 8 tuntia päivässä ja osa jopa toteaa, ettei pysty olemaan, jollei ole töissä, kun työstä on muodostunut elämän sisältö, eikä ihminen osaa itse keksiä mitään tekemistä ja ajankulua, muuta, kuin se työ, jossa muut määräävät mitä työssä teet.
Jotkut jopa pelkääväy eläkkeelle jäämistä, koska eivät muka pärjää olla tekemättä työtä.
Eli kyllä työ on silloin jo riippuvuus, muttei sitä kuitenkaan riippuvuudeksi katsota, vaan kegutaan, että kyllä on ahkera ja hieno ihminen, kun painaa töitä jopa 16 tuntia päivässä, siinä meile kaikille ottaa opiksi.
Jos joku sanoo löytäneensä uuden työpaikan, niin sitä vallan kehutaan maasta taivasiin, että kyllä on hieno juttu, voi morjesta, kun on upeaa ja kakkukahvit ja juhlat pitäisi sen kunniaksi oikein järjestää,
Jotkut pitkästä aikaa tavatessaan alkavat työasioista kysellä, että miten työssä mene, onko töitä riittänyt ja jos vastaa, että on, niin kauheat kehumset, että ai kun on hienoa, oikein mahtavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Jos toteat, ettet ole töissä, niin sinua katsotaan, kuin halpaa nakkia, että tuollainen laiskimus, kun ei viisi töissä käydä, häpeäisit.
Jos joku kehuu tekevänsä töitä 12 tuntia päivässä ja toteat, että sinähän olet jo addiksi, niin varmasti saat kuulla, ettei työ ole mikään addikti ja kauheat työn kehumiset lähtee ja haukkumiset, että sinä vasta laiska olet, kun et töissä ole.

Jos toteat kyselijälle, että on tullut pelailtua, niin saat kuulla, että kaikkeen turhaan sitä aikaasi tuhlaat, senkin ajan voisit käyttää työntekoon.
Onko tön joku ihmeen jumala, jota niin kovasti tunnutaan palvottavan,
Jos toteaisit, että pelaat 6-12 tuntia, niin saisit kuula olevasi riippuvainen ja lopeta heti tuollainen joutavanpäiväinen pelaaminen.

Kaikki asiat ovat riippuvuuksia, jos niitä tekee yli 8 tuntia päivässä, eikä pysty olemaan ilman että tekisi ja työ kuuluu tähän kategoriaan, vaikkei sitä haluta riippuvuudeksi luokitella.

11

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on nykyajan orjamentaliteettia, että työn tekemistä arvostetaan ja että ahkeruus työssä olisi jotenkin kannustettava asia.

      Elämänsisältöä saa kuitenkin parhaiten kaikesta muusta kuin työstä.

    • Anonyymi

      Ei se ihan minun vika ole kun musta tuli tämmöinen ihan ympäristön tuote minäkin tai on kai se persoonakysymyskin

    • Anonyymi

      Varmaankin ne, joiden elämä keksittyy vain työn tekemiseen ovat kateellisia niile, joilla elämässä on muutakin sisältöä, kuin työ.
      Siksi ne kieltävät, että työ olisi muka riippuvuutta, mutta kovasti toitottavat, että kaikki mikä ei ole työtä on riippuvuutta ja paheksuttavaa.

    • Työ on välttämätön pakko toimeentulemiseksi se ei todellakaan ole elämäntarkoitus. Itelle se elämäntarkoitus ainakin on onnellisuus. Näin mäkin sen näkisin että he kenellä ei ole mitään muuta elämässään kuin työ ovat niitä kaikkein pahimpia ja katkerimpia arvostelemaan niitä ketkä elämäänsä onnellisuutta löytävät pelkän työntekemisen sijaan.🙂.

    • Jotta tulee toimeen järjellisesti, pitää käydä töissä. Kun töissä viettää 7.45min -ruokis päivässä, on huomattavasti kivempaa tehdä jotain missä saa älyllisiä virikkeitä, josta pitää, jossa on haasteita ja työtä, jolla on merkitys. Enkä puhu nyt työstä, joka on rutiinimättöä. Rutiinimätön välttääkseen on pakko kouluttautua ja osoittaa varsinkin uran alussa, että haluaa olla proaktiivinen vastuunottaja. Suomessa kaikilla on mahdollisuus, ei lähellekään samanlainen mahdollisuus (esim. kyvyt, sosiekonominen asema ja perheen kannustus, pitkäjänteisyys, mielenterveys) mutta joku mahdollisuus kuitenkin opiskeluun.

      Jos hakee työtä ja haluaa olla osa yhteiskuntaa, mutta ei VAAN onnistu yrittämisestä huolimatta ja on tehnyt oman osansa meidän kaikkien vastuusta hankkimalla itselleen ammatin, ymmärrän oikein hyvin, että pelaaminen antaa merkitystä elämään ja täyttää ison osan elämästä. Ja miksei se voisi antaa myös työssäkäyvälle tietysti yhtähyvin (ainakin dopamiinit on aivoissa tapissa). En siis paheksu tälläisessä tapauksessa. En myöskään paheksu, jos on niin sairas ettei pysty päivätyöhön. Sairas tarvitsee ensisijaisesti apua, mitä ei ole kovin helppo saada. Enkä paheksu, jos pystyy pelaamaan ja elättämään itsensä pelillä tai vaikka perinnöllä.

      Kyseenalaiseksi 6-8h/pv pelaaminen tulee, jos on yhteiskunnan vapaamatkustaja. Jos ei hanki ammattia, jos ei ole työhaluja eikä yritystä, vaikka työkyky on. Ymmärrän, että työ ei aina ole kivaa eikä aina lempipuuhaa, mutta se että ajattelee voivansa olla toisten kustannettavana vain koska ei satu huvittamaan tai koska ei viitsi nähdä vaivaa hankkia ammattia, ei ole millään lailla arvostettavaa eikä kunnioitettavaa. Ei ne sossun ja kelan rahat tyhjästä tule. Nimin. viime vuonna yli 40% yhteiseen elämään luovuttanut ja kun ottaa myös välilliset verot huomioon, mennään yli puoleen.

      • Anonyymi

        Kommenttisi on orjamentaliteetin puolustamista. Avauksessa ei puhuta siitä, etteikö työssä pitäisi käydä toimeentullakseen. Jos et ymmärrä, lue avaus ajatuksella uudestaan.

        Yhteiskunta on huonosta organisoitu, jos työ uuvuttaa ja ihmisiä kannustetaan riippuvuuteen työtä kohtaan. Nykyinen elämäntapa on sairas ja yhteiskunta vinoutunut vakavasti. Vauraus on ennennäkemätöntä, joten taloudellisesti ei olisi esteitä organisoida yhteiskuntaa järkevämmin.

        Terveisiä sinne menneisyyteen! Toivokaamme parempaa tulevaisuutta.


    • Anonyymi

      Olet siistä mieltä minkä unohtaa on viisautta, olen eri mieltä.

    • Anonyymi

      Köyhyys periytyy

    • Anonyymi

      muistinnollausx olixsi ehkä joillekin hyvkäisin udo, ei kkiun joku muu...

      no ei niin asiaan vaan kun katsonunut noita galactiva 1978 tyttö-squaqron lähtee, blue-squsfton... cylonit: lentäbäyt kummsallidextyi,.... koska harjoittelebis pilotyyterjs herh

    • Niin kun oon kirjottanu, niin nyt kun on perheellisiä vähemmän. Niin ihan hyvin voidaan siirtyä melipäiväiseen viikkoon. Mulla on ainakin ongelma, kun ei oo jälkikasvua, niin ei ole mitään järkee säästää rahaa mihinkään. Suuret säästöt on oikeestaan aika riski vanhana, kun voi joutua letkuruokintaan. Mutta jos ei oo rahaa niin otetaan töpseli irti ja saa arvokkaan kuoleman. Ajatelkaas sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      52
      2177
    2. Koulu kielsi therianit - "tunneilla kontataan ja nau'utaan"

      Oululainen koulu on kieltänyt eläin- ja rooliasujen käytön koulussa. Hyvä homma, sillä koulussa keskitytään muihin asioi
      Maailman menoa
      181
      1470
    3. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      227
      1230
    4. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      146
      1052
    5. Triatleetti osti Levin

      Mun Lappi on tosiasia.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      197
      977
    6. Enemmistön diktatuuri Ähtärin valtuustossa

      Salo ja Nortunen, ette saa keikuttaa venettä. Olette mätiä omenoita, jotka pitää poimia pois Ähtärin kaupunginhallitukse
      Ähtäri
      26
      919
    7. Onhan se myönnettävä

      Että alkaa jo vähän puuduttamaan tämä. Aion silti ottaa tästä kaiken irti viimeisiä rippeitä myöden. Olenpa sitten suju
      Ikävä
      54
      872
    8. Taisit vähän aliarivoida minua ihmisenä

      Et tajunnut että olenkin aika nokkela tyttö 🤭 Jutut ja ulkonäkö varmaan hämäs.
      Ikävä
      45
      857
    9. Astuin tuntemattomaan

      kun sinut tapasin, sieluni valo. Niin olen paljaaksi riisuttu kuin syksyiset puut.
      Ikävä
      50
      812
    10. Rakastan sinua niin paljon

      Kun ollaan tutustuttu lisää niin se rakkaus ei ole vähentynyt vaan muuttunut. Jännitys on vähentynyt ja tilalle on tullu
      Ikävä
      40
      800
    Aihe