Väistättekö ihmisiä kadulla?

Olen aika leppoisa kaveri. Uskon siihen että sopu sijaa antaa. Olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että monet eivät kadulla väistä toisia. He kävelevät päin toisia ihmisiä kuin koko maailman omistajat, olettaen että heille annetaan tietä. Voin olla pikkumainen ihminen, mutta moinen itsekkyys ärsyttää minua.

Siispä olen viimeaikoina päättänyt etten väistä moisia possuja, vaan alan koko maailman kuninkaaksi itsekin. Koska olen isompi ja vahvempi ainoan poikkeuksen tekevät naiset ja lapset joille annan tietä.

Tänäänkin minua tuli kolme miestä vastaan. Nämä siat röhöttivät kovaan ääneen ja lähestyivät minua rintarinnan. Kävelin määrätietoisesti omaa linjaani enkä antanut piiruakaan periksi. Viimehetkellä reunimmainen näistä possuista hyppäsi sivuun ettei tule törmäystä. Häntä selvästi näytti tilanne ärsyttävän. En kuitenkaan ymmärrä miten olisin voinut tilanteessa toisin menetellä.

10

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Väistän jos se käy sujuvasti, yleensähän se käy mutta tuollaisessa kuvaamassasi tilanteessa en alkaisi sivuaskeleita ottamaan. En kyllä muista että moista tilannetta olisi juuri tullut, yleensä ne vastaantulijat ehtii kai väistää ensin.

      -harmiseikirj-

      • No sen verran täytyy sanoa, että ainakin kaupoissa myös kantikset osaavat sen "täytetään koko käytävä rivissä vierekkäin seisoskelemalla niin ettei siinä ole vastaantulijalle yhtään tilaa mennä ohi".


      • Anonyymi

        Nimenomaan, me kantikset kyllä osataan kulkea sujuvasti niin että "väistö" tulee ihan luonnostaan ilman törmäyksen uhkaa. Ei ole kyllä nuo mainitsemasikaan ryhmät koskaan estettä tehneet, jos tekevät sitten tulee törmäys :)

        -harmiseikirj-


      • Anonyymi
        Kirjautumatonpalstalutka kirjoitti:

        No sen verran täytyy sanoa, että ainakin kaupoissa myös kantikset osaavat sen "täytetään koko käytävä rivissä vierekkäin seisoskelemalla niin ettei siinä ole vastaantulijalle yhtään tilaa mennä ohi".

        Joskus eläkeläiset unohtuu tarinoimaan hyllyn eteen, niille pitää olla kiltti ja kiertää :)

        -harmiseikirj-


    • Anonyymi

      Liikun hyvin harvoin niin ruuhkaisissa paikoissa, että siellä ihmiset törmäilisivät toisiinsa. Itse en mitenkään värsinäisesti väistä, vaan pikemmin valitse linjan, jota käyttäen en törmää vastaantulijoihin. Tietysti ihan kaikkea ei aina huomaa, eikä kaikkeen osaa varautua, mutta törmäykset ovat omassa elämässäni hyvin harvinaisia.

    • Anonyymi

      Se tuntuu liittyvän vain mielentilaan ja tarkkaavaisuuteen. Siskoni väitti, että näin oli tapahtunut. Seuraavan kerran ratatietunnelissa tarkkailin vastaantulevia ja sama tapahtui. En normaalisti katso ketään vaan kiiruhda tavoittaakseni ajan josta olen myöhässä. Kukaan ei ole kertonut miten ohitan vastaantulevat. Ehkä heitä ei edes ole olemassa, jollen heitä ajattele.

    • Kuljen yleensä niin reippaasti, että väistelen sujuvasti muita välttääkseni törmäyksiä. Mielestäni ihmiset kyllä antavat ihan kivasti tilaakin. En ole ainakaan kiinnittänyt huomiota sellaiseen, etteivätkö ihmiset kadulla väistäisi lainkaan 🤔 Jotkut porukat saattavat maleksia ja täyttää koko jalkakäytävän, mutta sitten vain avaan suuni ja pyydän päästä ohitse.

      Tuli mieleeni, että tästä oltiin joku ihan tutkimuskin tehty, jossa todettiin, että naiset väistävät miehiä useammin. Täytyypä kaivaa se jostain..

    • Pääosin väistelen mielelläni, koska liikun aivan eri tahdissa muiden kanssa. Niinpä voin hyvin vähän väistellä koska olen "laskenut" toimivan reitin ihmisvilinässä valmiiksi jo seuraavien viiden ihmisen verran eteeni tms. Joten pujottelen ihmisten lomassa vikkelin kintuin.

      Välillä se ei käy, niin silloin kuljen omaa uraani enkä väistele, en myöskään naisia tai lapsia ellei siihen ole poikkeusellista syytä. Jos katse ei ole kulkusuunnassa, niin ei ole minun ongelmani jos törmäät minuun ja 1500€:n iPhonesi lentää katuun. Minä en nyyhkytä enkä jää selittelemään, ongelma ei ole minun.

    • Kyllä mäkin yritän aina kohteliaasti ja ystävällisesti antaa tietä varsinkin just naisille, lapsille ja vanhuksille mahdollisuuksien mukaan. Yleensä kyllä sitten jos on meinannut tulla tollanen tilanne mitä kuvailit niin toiset on väistäny johtuen ehkä siitä että oon aina ollu rotevamman kokoinen ja törmäys tilanteessa ne vastaantulijat useinmiten jäisivät kyllä kakkoseksi ja löytäisivät itsensä persuksiltaan ihmettelemästä että miten tässä näin kävi.🙂.

    • En mä tota ollenkaan aattele, enkä koskaan kehenkään törmänny. Mutta kerran kun olin Madridissa, niin siellä oppi sellasen lepposan kävelytyylin, että pysty käveleen silleen suuressa väkijoukossa luontevasti. ja sitten paluumatkalla Frankfurtissa olin asemalla. Kun ovet aukes yhtäaikaisesti ja ihmiset marssi jonossa kohti Achtung Achtung! niin olin vähällä alle jäädä. Ja on tosiaan suomessa enemmän toi Achtung tyyli, että johtuuko se sitten luterilaisesta uskosta, että katolisissa maissa on jotenkin lepposampaa vaikka sitä katolisuutta muuten sellasena vanhoillisena pidetäänkin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      62
      5992
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3774
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      232
      2076
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1830
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1269
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe