Kala on terveellistä ravintoa,mutta liian kallista

Anonyymi-ap

Kalaa kannattaa syödä monestakin syystä.Itse olen huomannut nyt kalan terveysvaikutukset aivan käytännössä.
Verrattuna lihaan sen terveysvaikutukset ovat kokemuksen mukaan monta kertaa suuremmat monellakin tavalla.
Ainoa huono puoli on kallis hinta.Kilohinnat voi olla yli 40:euroakin,halvimmat 13 eur

Aivan kalaruokia olen nyt syönyt,lihaa en nyt yhtään.
Sanoisin että se on huomattavasti paremman makuista ruokaakin roskaruoka ja ravintoarvot
100 kertaa suuremmat
Kalorit niissä on kohtuullisen pienet.
Esim pitsat on 80 prosenttia pelkkää rasvaa siis käytännössä vain kaloreita

https://sydan.fi/fakta/kalaa-kannattaa-syoda/

182

3993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valitettavasti jopa silakka on nykyään kallista mutta pitsassa on 35E%-50E% rasvaa.

      Tietysti jos laskee silakan annoskoiksi 150 g niin annos maksaa 2-3 € joka ei ole mahdoton.

      • Anonyymi

        Kala pitäisi olla myös hyvän makuista.Itse en syö ollenkaan silakoita enkä särkiä.
        Kylmäsavulohta ostan välillä pienen palan,muuten syön edullisempaa kalaa.Ahven olisi hyvä paistinkala,mutta sekin on erittäin kallista.Pitäisi alkaa pyytämään itse.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kala pitäisi olla myös hyvän makuista.Itse en syö ollenkaan silakoita enkä särkiä.
        Kylmäsavulohta ostan välillä pienen palan,muuten syön edullisempaa kalaa.Ahven olisi hyvä paistinkala,mutta sekin on erittäin kallista.Pitäisi alkaa pyytämään itse.

        Minä pidän kovasti etikkasilakoista ja silakkapihveistä. Suolasilaakkaa ostaisin jos sitä saisi kaupasta.

        Särjistä tulee hyvä liemi ja umpioituna ovat erinomaisia. Kerran söin särkipateeta ja oli kyllä elämäni parhaita kalaruokia. Sisältö liee ollut jotain 30% sianlihaa, 70% särkeä. Oli puolivalmiste eli tuli ravintolaan pakasteena ja kypsennettiin poreilevassa vedessä.


      • Anonyymi

        Vuosia taaksepäin oli silakan tarjonnassa erityspiirre, suurinosa värjättiin ja toimitettiin ns. rehusilakkana minkin ruuaksi ja hinta oli lähes ilmaiseksi, mutta "RuokaSilakka" samasta apajasta jota Ei värjätty, oli Hinta moninkertainen. Vieläkö silakkaa menee rehuksi, sitähän syötettiin myös Sikaloissa ja Sianliha maistui silakalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuosia taaksepäin oli silakan tarjonnassa erityspiirre, suurinosa värjättiin ja toimitettiin ns. rehusilakkana minkin ruuaksi ja hinta oli lähes ilmaiseksi, mutta "RuokaSilakka" samasta apajasta jota Ei värjätty, oli Hinta moninkertainen. Vieläkö silakkaa menee rehuksi, sitähän syötettiin myös Sikaloissa ja Sianliha maistui silakalle.

        En ole kyllä tuollaisesta silakan värjäämisestä kuullut koskaan? Millä värjätään ja minkä väriseksi?

        Edelleen valtaosa silakasta menee rehuksi ja myydään ulkomaille. Tuoretta silakkafilettä ja kokonaista silakkaa on nykyään huonosti saatavilla kaupoista.

        Syy siihen miksi se ruokakalaksi menevä silakka on kalliimpaa on se että on enemmän ”kädenjälkiä”, määrät on pieniä suhteessa siihen kun silakat myydään kymmenien tuhansien erissä rehutehtaalle, lisäksi ruokasilakassa katetta ottaa ensin tukkuri ja sitten kauppa.


      • Anonyymi

        "Ympäristömyrkkyjen vuoksi Ruokavirasto on antanut joitakin poikkeuksia yleisiin kalan syöntisuosituksiin. Haitalliseksi tiedetyt dioksiinit ja PCB-yhdisteet kertyvät erityisesti Itämeren rasvaisiin kaloihin. Tästä syystä Itämerestä pyydettyä isoa silakkaa, lohta tai taimenta tulisi syödä vain 1–2 kertaa kuussa."

        Ette taida olla ajan tasalla.
        Vaikka kala on terveellistä, siinä on myrkkyjä. Jos haluaa välttää varsinkin yksinäisten miesten syöpiä, on syytä valita kala tarkkaan.
        Ja kaikillekin, jos haluaa välttää alapään syöpiä, valitse kala tarkkaan.

        𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮𝘀𝘀𝗮 𝗽𝗮𝗵𝗶𝗻𝘁𝗮 𝗼𝗻 𝗺𝗮𝗸𝘂. 𝗦𝗶𝘁𝗮̈ 𝘀𝘆𝗼̈ 𝗹𝗶𝗶𝗸𝗮𝗮 𝗷𝗮 𝘀𝗶𝘁𝗲𝗻 𝗮𝗹𝗸𝗮𝗮 𝗹𝗶𝗵𝗼𝗺𝗮𝗮𝗻 𝗵𝘂𝗼𝗺𝗮𝗮𝗺𝗮𝘁𝘁𝗮.
        Ei pizzassa ole mitään pahaa, tyydyttynyttä rasvaakin 5% tai monessa allekin.
        Vehnäjauho on terveellisempää kuin peruna, jossa on paljon kaliumia. 1 peruna päivässä on vielä terveellistä, ei enempää. Perunakin lihottaa, kun on vähäkalorista ja sitä syödään suurempi määrä. Vatsalaukun koko kasvaa.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        ❤️ ­N­­y­­­m­­f­­­o­­m­­­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#179072120

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      taidat olla todella köyhä jos et pysty 1 euroa laittaa esim tonnikalapurkkiin. Kalapakasteita saa muutamalla eurolla. Voin antaa sulle pari euroa niin saat ostettua sen tonnikalapurkin tai pakasteseitä esim.

      • Pakasteseikin on yllättävän kallista nykyään puhumattakaan bonniitista. Tölkkibonniittikin maksaa suunilleen 14 € per kg eli on srlvästi kalliimpaa kuin halpa liha.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pakasteseikin on yllättävän kallista nykyään puhumattakaan bonniitista. Tölkkibonniittikin maksaa suunilleen 14 € per kg eli on srlvästi kalliimpaa kuin halpa liha.

        no jos syö sitä seitiä koko 400 g niin sitten voi olla se alle 4 e liikaa. Helvetti on sitten syömättä kokonaan niin ei mene ruokaan ollenkaan rahaa. Tonnikalapurkki maksaa 1.30 e. Ihan järkyttävän kallista. xtra tonnikalapurkki maksaa hurja 80 senttiä. Paljon tosta pitää ottaa pois jos 80 senttiä on sun mielestä kallista. Ilmastako ruuan pitäis olla kaupassa?


      • Anonyymi

        Tonnikalan kilohinta tuossa purkissa huitelee lähemmäs viidessätoista eurossa. Seitikin jotain lähemmäs kymmenen, kilohinta. Alaskanseitiä venäläiset pyytää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        no jos syö sitä seitiä koko 400 g niin sitten voi olla se alle 4 e liikaa. Helvetti on sitten syömättä kokonaan niin ei mene ruokaan ollenkaan rahaa. Tonnikalapurkki maksaa 1.30 e. Ihan järkyttävän kallista. xtra tonnikalapurkki maksaa hurja 80 senttiä. Paljon tosta pitää ottaa pois jos 80 senttiä on sun mielestä kallista. Ilmastako ruuan pitäis olla kaupassa?

        Ruuan ei tarvitse olla minulle ilmaista, ruoka vie minulla pienen murto-osan tuloistani mutta köyhälle, joka haluaa syödä terveellisemmin, tuo on on ongelma.

        Kun vuonna 2020 elintarvikesilakan tuottajahinta oli 32 snt/kg niin sen hinta kaupassa on ihan tolkuton.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ruuan ei tarvitse olla minulle ilmaista, ruoka vie minulla pienen murto-osan tuloistani mutta köyhälle, joka haluaa syödä terveellisemmin, tuo on on ongelma.

        Kun vuonna 2020 elintarvikesilakan tuottajahinta oli 32 snt/kg niin sen hinta kaupassa on ihan tolkuton.

        Se lisäisi melkein puolella ruokalaskua JOS söisi kallista kalaa esim ahventa tai kylmäsavustettua lohta.☹️


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se lisäisi melkein puolella ruokalaskua JOS söisi kallista kalaa esim ahventa tai kylmäsavustettua lohta.☹️

        No jos laskee että ahven maksaa 30 € per kg ja annos on 150 g niin tuo maksaa 4.5 €. Halpa grillimakkara on sitten alle euron per pötkö eeli sanoisin että ahvenateria on helposti kaksi kertaa kalliimpi kuin halpa makkararuoka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se lisäisi melkein puolella ruokalaskua JOS söisi kallista kalaa esim ahventa tai kylmäsavustettua lohta.☹️

        Prisman kalatiskin kilohintoja, jokainen voi itse päätellä onko kala kallista:
        - Kirjolohifile ruodoton 24,90
        - Savukirjolohipala 14,90
        - Kirjolohi, tuore kokonainen ~ 19,35
        - Ahven, kokonainen avattu 10,90
        - Pannusiika 17,90
        - Siika, avattu 18,90
        - Savusilakka 12,90
        - Silakkafile 13,90
        - Silakka, kokonainen 5,20
        - Muikku, päätön perattu 11,90
        - Muikku, kokonainen 6,90
        - Kuha, perattu 19,95
        - Haukifile 17,90
        - Hauki, perattu 8,90


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tonnikalan kilohinta tuossa purkissa huitelee lähemmäs viidessätoista eurossa. Seitikin jotain lähemmäs kymmenen, kilohinta. Alaskanseitiä venäläiset pyytää.

        syötkö sä kilon kalaa kerralla? et varmaan syö


      • Anonyymi kirjoitti:

        syötkö sä kilon kalaa kerralla? et varmaan syö

        Jos tonnikalan kilohinta on kolminkettainen halpaan grillimakkaraan verrattuna niin se on kolme kertaa kalliimpaa. Euroissa eroa ehkä 1 € per ateria. Muissa kaloissa eroa sitten enemmän.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jos tonnikalan kilohinta on kolminkettainen halpaan grillimakkaraan verrattuna niin se on kolme kertaa kalliimpaa. Euroissa eroa ehkä 1 € per ateria. Muissa kaloissa eroa sitten enemmän.

        Ei vaan jos tonnikalan kilohinta on kolminkertainen grillimakkaraan verratuna, niin se on kaksi kertaa eli 200 % kalliimpaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei vaan jos tonnikalan kilohinta on kolminkertainen grillimakkaraan verratuna, niin se on kaksi kertaa eli 200 % kalliimpaa.

        Kolme on siis kaksi. Kolme kertaa kalliimpi on myös sama asia kuin +200% (ero - 1 * 100).


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kolme on siis kaksi. Kolme kertaa kalliimpi on myös sama asia kuin 200% (ero - 1 * 100).

        ”Kolme kertaa kalliimpi on myös sama asia kuin +200% (ero - 1 * 100).”

        Yleensä matemaatikot ajattelevat, että yhden kerran kalliimpi on +100 % eli kaksinkertainen, kaksi kertaa kalliimpi on +200 % eli kolminkertainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Kolme kertaa kalliimpi on myös sama asia kuin 200% (ero - 1 * 100).”

        Yleensä matemaatikot ajattelevat, että yhden kerran kalliimpi on 100 % eli kaksinkertainen, kaksi kertaa kalliimpi on 200 % eli kolminkertainen.

        Myös englannin kielessä asiasta on keskusteltu https://english.stackexchange.com/questions/7894/x-times-as-many-as-or-x-times-more-than/187718

        ”It seems to me that many writers and speakers of English are inclined to use "X times more than" and "X times as much as" interchangeably and to interpret them as being equivalent. But in a paper titled “Common Errors in Forming Arithmetic Comparisons,” Professor Milo Schield of Augsburg College in Minneapolis, Minnesota, treats this understanding as a common error:

        Confusing ‘times as much’ with ‘times more than’. If B is three times as much as A, then B is two times more than A — not three times more than A. The essential feature is the difference is between ‘as much as’ and ‘more than’. ‘As much as’ indicates a ratio; ‘more than’ indicates a difference. ‘More than’ means ‘added to the base’. This essential difference is ignored by those who say that ‘times’ is dominant so that ‘three times as much’ is really the same as ‘three times more than’.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Kolme kertaa kalliimpi on myös sama asia kuin 200% (ero - 1 * 100).”

        Yleensä matemaatikot ajattelevat, että yhden kerran kalliimpi on 100 % eli kaksinkertainen, kaksi kertaa kalliimpi on 200 % eli kolminkertainen.

        Puolet enemmän on +50 prosenttia, yhden kerran enemmän +100 prosenttia eli kaksinkertainen, kaksi kertaa enemmän +200 prosenttia eli kolminkertainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Prisman kalatiskin kilohintoja, jokainen voi itse päätellä onko kala kallista:
        - Kirjolohifile ruodoton 24,90
        - Savukirjolohipala 14,90
        - Kirjolohi, tuore kokonainen ~ 19,35
        - Ahven, kokonainen avattu 10,90
        - Pannusiika 17,90
        - Siika, avattu 18,90
        - Savusilakka 12,90
        - Silakkafile 13,90
        - Silakka, kokonainen 5,20
        - Muikku, päätön perattu 11,90
        - Muikku, kokonainen 6,90
        - Kuha, perattu 19,95
        - Haukifile 17,90
        - Hauki, perattu 8,90

        Ahvenfile 40 euroa kilo😮
        Kalasta pitää ottaa pois ruoto ja nahka,niin tietää oikean kilohinnan😲


        https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/ahvenfile-2000438500002-n106


      • Anonyymi

        Millä vuosikymmenellä elät.Tonnikala pieni peltipurkki maksaa Lidlissä lähellä kahta euroa, Luin tuon hallitusta myötäilevä kirjoituksesi.Pisti silmään.Et taita tehdä itseruokaostoksia.Oletko edes ruanteko tai toinen.Itse olen käyn myös edullisimmissa ruokakaupoissa.Tiedän mitä ruokamaksaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pakasteseikin on yllättävän kallista nykyään puhumattakaan bonniitista. Tölkkibonniittikin maksaa suunilleen 14 € per kg eli on srlvästi kalliimpaa kuin halpa liha.

        Kalapuikkoja saa 5 eurolla kilo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolet enemmän on 50 prosenttia, yhden kerran enemmän 100 prosenttia eli kaksinkertainen, kaksi kertaa enemmän 200 prosenttia eli kolminkertainen.

        Suomenkielessä ei ole sellaista kuin "yhden kerran enemmän".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalapuikkoja saa 5 eurolla kilo.

        Ne tehdään niistä roiskeista, tai kaloista mistä vedetty pinseteillä isoja toukkia pois...


      • Anonyymi

        Tonnikalapurkissa oleva kala ei ole todellisuudessa tonnikalaa, vaan tonnikalan sukuista kalaa nimeltään bonniitti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pakasteseikin on yllättävän kallista nykyään puhumattakaan bonniitista. Tölkkibonniittikin maksaa suunilleen 14 € per kg eli on srlvästi kalliimpaa kuin halpa liha.

        Niinpä ja järvestä saat ilmaiseksi jos vaivan näkee ?? Ja 2asiaa raitis ilma ja ruoka !!? Eväät mukaan vaan mato onki ei paljoa maksa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tonnikalan kilohinta tuossa purkissa huitelee lähemmäs viidessätoista eurossa. Seitikin jotain lähemmäs kymmenen, kilohinta. Alaskanseitiä venäläiset pyytää.

        Metalliseen purkkiin pakattuja kaloja en söisi, epäilen metallin aiheuttavan muutoksia kaloihin jotka vaikuttavat ihmisen terveyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomenkielessä ei ole sellaista kuin "yhden kerran enemmän".

        Ei olekaan, mutta olisi hassua jos +50 prosenttia on puolet enemmän ja +100 prosenttia olisi yhtäkkiä kaksi kertaa enemmän kuin alkuarvo. Kaksi kertaa puoli on kuitenkin yksi.

        Vielä hassumpi ilmaus on kaksi kertaa vähemmän. Sinun logiikkasi mukaan se on nolla, mutta -50 prosenttia on kuitenkin puolet vähemmän.

        Yhden kerran enemmän -ilmauksen sijasta voi sanoa 100 prosenttia enemmän tai kaksinkertaisesti jotakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        syötkö sä kilon kalaa kerralla? et varmaan syö

        kilo silakoita josta 600 g harakoille ja minulle 400 g


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalapuikkoja saa 5 eurolla kilo.

        On siinä jauhoilla hintaa


      • Anonyymi

        "taidat olla todella köyhä jos et pysty 1 euroa laittaa esim tonnikalapurkkiin."

        Ota selvää tonnikalan terveellisyys.
        1 purkki kuussa saattaa olla jo liikaa, jos ei halua alapäänsyöpiä juuri siinä iässä kun on jäämässä eläkkeelle.


    • Anonyymi

      Facebookissa on luonnonkalaa ostetaan ja myydään ryhmä. Merilahnaa sai keväällä euron kilohintaan.

      Talvipilkinnän ei pitäis olla mahdoton kai opetella.

      Thaimaalaiset on aina ymmärtäneet roskakalan arvon ja saaneet sitä ilmaiseksikin. Pelloille levittävät hyvää ruokaa.

    • Anonyymi

      Jotka HALUAA laihtua nopeasti ja terveellisesti EI kannata muuta ruokaa syödä 😲kuin kalaruokaa.

      • Anonyymi

        Kalaruuan lisäksi voi syödä myös paljon muuta ruokaa, jos haluaa laihtua nopeasti ja terveellisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalaruuan lisäksi voi syödä myös paljon muuta ruokaa, jos haluaa laihtua nopeasti ja terveellisesti.

        Minulla on toinen ateria eri ruokaa,mutta se mikä antaa hyvää oloa ja energiaa on kalaruokaateria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on toinen ateria eri ruokaa,mutta se mikä antaa hyvää oloa ja energiaa on kalaruokaateria.

        Kalassa on raskasmetalleja, siksi kalaa vain joka toinen päivä korkeintaan.

        Uusissa pohjoismaisissa suosituksissa kalaa suositellaan 300–450 g viikossa, josta ainakin 200 g rasvaista kalaa. Lähde: https://pub.norden.org/nord2023-003/fish-and-seafood.html


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalassa on raskasmetalleja, siksi kalaa vain joka toinen päivä korkeintaan.

        Uusissa pohjoismaisissa suosituksissa kalaa suositellaan 300–450 g viikossa, josta ainakin 200 g rasvaista kalaa. Lähde: https://pub.norden.org/nord2023-003/fish-and-seafood.html

        Kala toimii niin hyvin että syön sitä joka päivä.
        Ei millään muulla ravinnolla saa niin hyvää oloa ja ERITTÄIN nopeita laihtumistuloksia.😲
        Ja se on lisäksi erittäin hyvän makuista ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kala toimii niin hyvin että syön sitä joka päivä.
        Ei millään muulla ravinnolla saa niin hyvää oloa ja ERITTÄIN nopeita laihtumistuloksia.😲
        Ja se on lisäksi erittäin hyvän makuista ruokaa.

        Minä syön Pågen limppua hunajalla ja laihdun silmissä! Herkullista ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä syön Pågen limppua hunajalla ja laihdun silmissä! Herkullista ruokaa.

        Voit laihtua,MUTTA et SAA niitä erittäin suuria terveysvaikutuksia ja tuolla ruokavaliolla sortuu helposti syömään ja lihoo takaisin.
        Kalan terveysvaikutukset on lihaan verrattuna moninkertaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit laihtua,MUTTA et SAA niitä erittäin suuria terveysvaikutuksia ja tuolla ruokavaliolla sortuu helposti syömään ja lihoo takaisin.
        Kalan terveysvaikutukset on lihaan verrattuna moninkertaiset.

        Mitkä OVAT kaikelle kalalle osoitetut ERITTÄIN SUURET terveysvaikutukset? 😲

        Mikä tekee kaikesta kalasta ERITTÄIN HYVÄN makuista? Kaikki eivät tykkää kalasta, vaikka mitä yrität kertoa. Kaikki eivät pidä homejuustosta, vaikka se olisikin ERITTÄIN HYVÄN makuista. ☹️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä OVAT kaikelle kalalle osoitetut ERITTÄIN SUURET terveysvaikutukset? 😲

        Mikä tekee kaikesta kalasta ERITTÄIN HYVÄN makuista? Kaikki eivät tykkää kalasta, vaikka mitä yrität kertoa. Kaikki eivät pidä homejuustosta, vaikka se olisikin ERITTÄIN HYVÄN makuista. ☹️

        No ainakin se että aamulla mulkku on yhtä kova kuin rautakanki,sillä pystyisi nostamaan 10 litran ämpärinkin.
        (Näin ei ole JOS syöt jotakin muuta ruokaa)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ainakin se että aamulla mulkku on yhtä kova kuin rautakanki,sillä pystyisi nostamaan 10 litran ämpärinkin.
        (Näin ei ole JOS syöt jotakin muuta ruokaa)

        Kummallinen vastaus.

        Pyöräiletkö saman ämpärin kanssa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ainakin se että aamulla mulkku on yhtä kova kuin rautakanki,sillä pystyisi nostamaan 10 litran ämpärinkin.
        (Näin ei ole JOS syöt jotakin muuta ruokaa)

        Muut terveysvaikutukset
        Jaksaa hyvin harrastaa väsymättä raskasta liikuntaa
        4 tuntia päivässä väsymättä ja olo on hyvä ja energinen.

        Tämäkin yksinkertainen ruoka ON monin verroin paremman makuista kuin esim pitsa
        Uudet perunat ja silliä esim Ahti perhesilli tai joku muu
        Makuja kannattaa kokeilla eri merkeillä.
        Siihen sitten kermaviilidippi maustettuna esim Amerikan dipillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muut terveysvaikutukset
        Jaksaa hyvin harrastaa väsymättä raskasta liikuntaa
        4 tuntia päivässä väsymättä ja olo on hyvä ja energinen.

        Tämäkin yksinkertainen ruoka ON monin verroin paremman makuista kuin esim pitsa
        Uudet perunat ja silliä esim Ahti perhesilli tai joku muu
        Makuja kannattaa kokeilla eri merkeillä.
        Siihen sitten kermaviilidippi maustettuna esim Amerikan dipillä.

        Halpa antibiooteilla kasvatettu jauheliha tai kana on todella surkeaa ravintoa luonnonkalaan verrattuna.😲


      • Anonyymi kirjoitti:

        Halpa antibiooteilla kasvatettu jauheliha tai kana on todella surkeaa ravintoa luonnonkalaan verrattuna.😲

        Suomessa ei saa käyttää antibiootteja eläinten kasvatuksessa kuin lääkintään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Halpa antibiooteilla kasvatettu jauheliha tai kana on todella surkeaa ravintoa luonnonkalaan verrattuna.😲

        Keksit taas tarinan. Käytetäänkö lohen kanssa antibiootteja?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä OVAT kaikelle kalalle osoitetut ERITTÄIN SUURET terveysvaikutukset? 😲

        Mikä tekee kaikesta kalasta ERITTÄIN HYVÄN makuista? Kaikki eivät tykkää kalasta, vaikka mitä yrität kertoa. Kaikki eivät pidä homejuustosta, vaikka se olisikin ERITTÄIN HYVÄN makuista. ☹️

        Tässä lyhytlinkki uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten kala-taustapaperiin (pdf-dokumentti) https://tinyurl.com/595sfw2h . He käyttivät suosituksen pohjana tätä paperia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muut terveysvaikutukset
        Jaksaa hyvin harrastaa väsymättä raskasta liikuntaa
        4 tuntia päivässä väsymättä ja olo on hyvä ja energinen.

        Tämäkin yksinkertainen ruoka ON monin verroin paremman makuista kuin esim pitsa
        Uudet perunat ja silliä esim Ahti perhesilli tai joku muu
        Makuja kannattaa kokeilla eri merkeillä.
        Siihen sitten kermaviilidippi maustettuna esim Amerikan dipillä.

        Kyllä rahastakin riippuu MITÄ käyttää
        Anjovisfileetkin on niin hyviä että menee kielikin mukana perseeseen.

        https://www.s-kaupat.fi/tuote/abba-anjovisfilee-12579g/7311170022871


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomessa ei saa käyttää antibiootteja eläinten kasvatuksessa kuin lääkintään.

        Joka tapauksessa liha vaikka se olisi puhtaasti kasvatettua on erittäin huonoa ravintoa kalaan verrattuna.
        Ravinnon imeytyminen yms LUKEKAA NE TUTKIMUKSET


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voit laihtua,MUTTA et SAA niitä erittäin suuria terveysvaikutuksia ja tuolla ruokavaliolla sortuu helposti syömään ja lihoo takaisin.
        Kalan terveysvaikutukset on lihaan verrattuna moninkertaiset.

        Pågen limpulla tyhjiin näännytettyjen lihasten energiavarastot täyttyvät ja hunaja on myös energiarikasta superfoodia.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalassa on raskasmetalleja, siksi kalaa vain joka toinen päivä korkeintaan.

        Uusissa pohjoismaisissa suosituksissa kalaa suositellaan 300–450 g viikossa, josta ainakin 200 g rasvaista kalaa. Lähde: https://pub.norden.org/nord2023-003/fish-and-seafood.html

        Minä syön kalaa kaksi kertaa päivässä, yleensä silakkaa, mutta myös järvikalaa. Haukifilettä on pakastimessa ja teen niistä kalapihvejä. Olen nyt 65 vuotias ja suurempia terveysongelmia minulla ei ole.
        Isovanhempani söivät kalaa runsaasti, kun asuivat pienen järven rannalla, lähes joka päivä oli heillä kalaa ruokana ja kanat ruokittiin "roskakalalla", joten kananmunia oli ruokavaliossa melkoisesti kalan lisäksi. Kumpikin eli yli 80 vuotiaiksi, isoäiti lähes 90 vuotiaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalassa on raskasmetalleja, siksi kalaa vain joka toinen päivä korkeintaan.

        Uusissa pohjoismaisissa suosituksissa kalaa suositellaan 300–450 g viikossa, josta ainakin 200 g rasvaista kalaa. Lähde: https://pub.norden.org/nord2023-003/fish-and-seafood.html

        Isoissa silakoissa oli aikaisemmin suositus syömisen enimmäismääristä. Tilanne on muuttunut paremmiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muut terveysvaikutukset
        Jaksaa hyvin harrastaa väsymättä raskasta liikuntaa
        4 tuntia päivässä väsymättä ja olo on hyvä ja energinen.

        Tämäkin yksinkertainen ruoka ON monin verroin paremman makuista kuin esim pitsa
        Uudet perunat ja silliä esim Ahti perhesilli tai joku muu
        Makuja kannattaa kokeilla eri merkeillä.
        Siihen sitten kermaviilidippi maustettuna esim Amerikan dipillä.

        Ahti silli on tolkuttoman kallista.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalassa on raskasmetalleja, siksi kalaa vain joka toinen päivä korkeintaan.

        Uusissa pohjoismaisissa suosituksissa kalaa suositellaan 300–450 g viikossa, josta ainakin 200 g rasvaista kalaa. Lähde: https://pub.norden.org/nord2023-003/fish-and-seafood.html

        Raskasmetalleja on myös kasviksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalassa on raskasmetalleja, siksi kalaa vain joka toinen päivä korkeintaan.

        Uusissa pohjoismaisissa suosituksissa kalaa suositellaan 300–450 g viikossa, josta ainakin 200 g rasvaista kalaa. Lähde: https://pub.norden.org/nord2023-003/fish-and-seafood.html

        Kalansyöjä syö myös muovia enemmän. Mikromuovia anyway päätyy ihmisen elimistöön pankkikortin verran viikossa.
        https://yle.fi/a/3-10827176
        m


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muut terveysvaikutukset
        Jaksaa hyvin harrastaa väsymättä raskasta liikuntaa
        4 tuntia päivässä väsymättä ja olo on hyvä ja energinen.

        Tämäkin yksinkertainen ruoka ON monin verroin paremman makuista kuin esim pitsa
        Uudet perunat ja silliä esim Ahti perhesilli tai joku muu
        Makuja kannattaa kokeilla eri merkeillä.
        Siihen sitten kermaviilidippi maustettuna esim Amerikan dipillä.

        Silli on herkkupala haarukassa


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä vielä lyhytlinkki em. kalasuosituksen Google Translate -käännökseen: https://tinyurl.com/bdhzj89r

        Joo, luet Valion sivuilta kaikki maitoon liittyväinenkin on terveellistä.

        𝗅𝗈𝗉𝗎𝗌𝗌𝖺 ON 𝗉𝗂𝖾𝗇𝖾𝗅𝗅𝖺̈ 𝗃𝖺 𝗏𝖺̈𝗁𝖺̈𝗂𝗌𝖾𝗌𝗍𝗂 𝗈𝗇 𝗄𝗂𝗋𝗃𝗈𝗂𝗍𝖾𝗍𝗍𝗎, 𝗄𝗎𝗇 𝗌𝗒𝗈̈ 𝗄𝗈𝗁𝗍𝗎𝗎𝖽𝖾𝗅𝗅𝖺 𝗃𝖺 𝗏𝖺𝗂𝗁𝗍𝖾𝗅𝖾𝗏𝖺𝗌𝗍𝗂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä OVAT kaikelle kalalle osoitetut ERITTÄIN SUURET terveysvaikutukset? 😲

        Mikä tekee kaikesta kalasta ERITTÄIN HYVÄN makuista? Kaikki eivät tykkää kalasta, vaikka mitä yrität kertoa. Kaikki eivät pidä homejuustosta, vaikka se olisikin ERITTÄIN HYVÄN makuista. ☹️

        "Kaikki eivät pidä homejuustosta, vaikka se olisikin ERITTÄIN HYVÄN makuista. ☹️"

        homejuusto on suuri huijaus, ja todella epäterveellistä
        suolan takia, se saa syömään enemmän ja liikaa.

        valtava mainos ja tarjous kampanjat monta kertaa kuukaudessa, miettikää ny vähän.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Suomessa ei saa käyttää antibiootteja eläinten kasvatuksessa kuin lääkintään.

        "Suomessa ei saa käyttää antibiootteja eläinten kasvatuksessa kuin lääkintään."

        Mutta lääkintään sitä saa helposti, ainakin teuraaksi menevälle jotta kelpaa teuraaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä lyhytlinkki uusien pohjoismaisten ravitsemussuositusten kala-taustapaperiin (pdf-dokumentti) https://tinyurl.com/595sfw2h . He käyttivät suosituksen pohjana tätä paperia.

        joo kalankasvattajan ja myyjän näkemys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä rahastakin riippuu MITÄ käyttää
        Anjovisfileetkin on niin hyviä että menee kielikin mukana perseeseen.

        https://www.s-kaupat.fi/tuote/abba-anjovisfilee-12579g/7311170022871

        "Anjovisfileetkin on niin hyviä että menee kielikin mukana perseeseen."

        Ovat hyviä, suolalla saa hyvää.
        Mutta kuinka kauan kehosi kestää, ehkä 60 v ikään. Se onkin kansantaloudellisesti hyvä että teet työt, mutta et saa eläkettä.


    • Anonyymi

      Ap veti yllättäen pitsan hihasta kun puhui kalasta ja lihasta. Melkoinen ”partanen”.

      • Anonyymi

        Kyseessä on pilailu.


    • Anonyymi

      Kaloja syöjillä on tavallista enemmän mykkyyttä.
      Kala ei puhu veden alla ja kalasyöjä ei puhu niin kuin kala.

      Että kun tahtoo alkaa puhua, pitää valita huutavampi eläin.

      • Anonyymi

        Possun syöjä sanoo oink oink, naudan syöjä ammuuu, kanan syöjä kot kot kot.


      • Anonyymi

        "Kaloja syöjillä on tavallista enemmän mykkyyttä.
        Kala ei puhu veden alla ja kalasyöjä ei puhu niin kuin kala.

        Että kun tahtoo alkaa puhua, pitää valita huutavampi eläin"

        Kuten vaikka sika? Sitten varmaankin puhuu sikamaisia.


    • Anonyymi

      Tulee vain tehtyä enempi valintoja jotta saa sitä kala pöytään. Ei siinä sen kummempaa.

      Kynää ja ruutupaperia. Listaa kaiken mihin raha menee kuukaudessa. Tämä tosin tarkoittaa että on säästänyt joka ostoksestaan kuitin, että voi tehdä "kirjanpitoa".

      Kun kaikki siinä edessä, niin äkkiä näkee minkä voi pudottaa pois.

      Montakos niitä maksukanavia olikaan roikkumassa....

    • Anonyymi

      Silakka todella halpaa

    • Anonyymi

      Pielisen kalan pukki Kalat todella hyviä

    • Anonyymi

      Kannattaa ostaa suomalaista purkki kalaa

    • Anonyymi

      Kannattaa syödä, joopa minkälaisessa vesistössä kasvanut, ainakin Vanajanselällä veneillessä. siinä vihertävässä mönjässä eipä juurikaan tee mieli herkutella selkeytysaltaassa kasvaneita " herkkuja ", Joten se siitä terveellisyydestä, kiitos ei .

    • Anonyymi

      Muikkua saa Lahdesta 5 - 6 euroa kilo, minusta ei kovin kallista ja kala parasta A-luokkaa.

    • Anonyymi

      Olenko ainoa joka ihmettelee kalan ylihintaa, ja että kuka siinä tuotantoketjussa vetää enemmän kuin kohtuullista. Jos verrataan kalan ja naudan elinkaarta, ja miten paljon on tehtävä karjarakennusten, lypsykoneiden, kuljetusten, eläinlääkärit, rokotukset, synnytykset, ulkokarsinat, ym. Eteen rahallisesti. Sitten meillä on nämä muutamasta kymmenestä norttisuisesta hylkeidenvihaaja- "jobbarikalastajasta" koostuvat tyypit kun ajaa vaan kymppitonnin fiskarilla joko kassikalastusasemalta, verkolta tai nuottaa perässä vetämällä koukkasee viikon satsin ja lapioi styroksilootiin ja kolmen tonnin hiacella keskon tukkuun ja kuittaa setelitukut.
      Ihmiset tässä maassa on suht sinisilmäisiä ja johdateltavissa kun joku villapaitainen risuparta itkee a-studiossa kun työ ei kannata. Siis minun nähdäkseni, kun vertaan naudanlihan ja kalan matkaa kaupan hyllylle ja siihen sijoitettua rahaa, niin suomalaiset kalastajat ovat huumekauppiaist heti seuraavia työn tuotolla suhteessa tehdyn työn ja tai käytetyn rahan määrään...

    • Anonyymi

      Kalako mukamas kallista! Kalaa on tämän tästä tarjouksissa, perattua muikkua n. 5€/kg ja kirjolohta hieman kalliimmalla, viimeksi oli 7,95€/kg tarjouksessa.
      Järvikalaa saa ostaa 3,50€/kg , saa ostaa isoa lahnaa, ruutanoita saa joskus torilta ilmaiseksi, hyvä kala sekin savustettuna. Silakkafile on ollut tarjouksissa jopa alle 2€/kg K-Supermarketissa!

      Ja jos itse viitsii kalastaa, niin kalastonhoitomaksu maksaa 47€ vuodessa 16-65 vuotiailta ja siihen vesialueen omistajan luvat muutaman euron pyydystä kohti. Minulla eläkeläisenä on kaksi kokoon taittuvaa katiskaa, niiden luvat oli yhteensä 8€ (kun ei tarvitse maksaa kalastonhoitomaksua)ja niillä tulee kalaa niin paljon, että siitä riittää jopa naapureille välillä ja haukifilettä on pakastimessa useita kiloja. Keväällä särkiä tuli niin paljon, että tein niistä säilykettä umpioimalla talven varalle.
      Kalaa syön vain kaksi kertaa päivässä! Venettä minulla ei ole ollut vuosiin vesillä, kalastan katiskoilla rannalta pitkällä riu'ulla laitan katiskat veteen.

      syrjäseudunasukki

    • Anonyymi

      Kyllä ei ole kala kallista, jos ihan tavallista kalaa ostaa. Muikku on edullista, herkullista on ja helppoa valmistaa siitä ruokaa.

      Maksaahan se kala, jos kalliita fileitä ostelee!

      • Anonyymi

        Kyllä ei. Ei kyllä.


    • Anonyymi

      Laitoin eilen savupöntässä itse pyydystettyä lahnaa ja säynevää,
      hyvää tuli.Eikä paljoa kustantanut.

      Kalat savu pönttään.
      Leppälastuja,katajan oksaa,katajan marjoja,palasokeria,suolaa.

      Ei tietenkään kaikilla ole mahdollisuutta itse pyydystää kaloja,
      eikä niitä jatkokäsitellä.
      Silloin on tyydyttävä kaupan antimiin.

      • Anonyymi

        Aika vähän on Suomessa paikkakuntia, missä ei voi kalastaa itse. Jopa mato-ongella saa helposti ruokakalat tai litkaamalla silakkaa. Talvella pilkillä.
        Ja järvikalaa myydään sopivasti, 3,50€/kg voi ostaa isoa lahnaa ja on tosi hyvä kala savustettuna. Ja muikkua myydään 5€/kg valmiiksi perattuna, on niin helppo kala valmistaa ruoka, että tumpelokin siihen pystyy.


    • Anonyymi

      Kala on ilmaista, kun itse onkii. Ei toki onnistu uusavuttomilta.

      • Anonyymi

        Mitä rasvaista kalaa voi saada onkimalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä rasvaista kalaa voi saada onkimalla?

        Ostin torilta paistettuja muikkuja. 8 euroa rasia.Hyviä olivat nam. Voissa paistettuja


    • Anonyymi

      Paljonko pitäisi syödä rypsiöljyä, jotta osa siitä muuttuisi elimistössä kalarasvaksi vastaamaan suositeltua 300–450 g:aa kalaa viikossa? Ottaen huomioon, että kasviperäinen n-3 on elimistölle välttämätön, mutta osa ylimäärästä muuttuu kalaöljyiksi.

      • Ketjunpidennysentsyymit muuntavat noin 5-10% ALA:sta pidempiketjuisiksi. 450 g muikkua sisältää 5.8 g monityydyttymätöntä rasvaa josta osa lienee muuta kuin kalarasvaa.


      • Anonyymi

        Rypsiöljy ei kai riitä. Pitäisi syödä pellavasiemeniä. tai pellavasiemenöljyä.


    • Anonyymi

      suurkaupungissa eläjille jorinat ongista, katiskoista ja 3 euron kilohintaisista silakoista menee laariin; pikkukakkonen ja taruja ihmemaasta. pieni naurettava vakuumiinpakattu makupala siikaa tai lohta maksaa argentiinalaisen 0,3 kilon naudanpihvin verran. kylmä fakta jonka kaikki turku helsinki tampere alueella tietävät varsin hyvin

      • Anonyymi

        Ehkä kaupunkilainen on niin uus'avuton, että kaikki pitää ostaa vakuumipakattuna, mutta kyllä kalaa oikeasti myydään tosi edullisesti. Miten se silakka täällä sisämaassa maksaa fileinä 2€/kg, kun se tänne roudataan sieltä merenrannasta? Kaverit litkaa silakkaa stadissa vaikka kuinka, ei maksa kuin litkaamisen vaivan!
        Jos menee vaikka S-marketin kalatiskistä ostamaan kaupungissa lahnan, se maksaa sen 3,50€/kg, ei ole edes makkaran hinnoissa.
        Aika usein tulee käytyä kauppatorilla siinä tai kauppahallissa. Ja kantosiipialuksella Tallinnassa, sieltä olen ostanut torilta kampeloita, ei ole kallista.


      • Anonyymi

        ..Suomessa ei ole suurkaupunkeja. Lähin suurkaupunki on Pietari ja sieltäkin saa ostaa kalaa edullisesti, tosin en mene sinne varmaan pitkään aikaan, jos enää koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä kaupunkilainen on niin uus'avuton, että kaikki pitää ostaa vakuumipakattuna, mutta kyllä kalaa oikeasti myydään tosi edullisesti. Miten se silakka täällä sisämaassa maksaa fileinä 2€/kg, kun se tänne roudataan sieltä merenrannasta? Kaverit litkaa silakkaa stadissa vaikka kuinka, ei maksa kuin litkaamisen vaivan!
        Jos menee vaikka S-marketin kalatiskistä ostamaan kaupungissa lahnan, se maksaa sen 3,50€/kg, ei ole edes makkaran hinnoissa.
        Aika usein tulee käytyä kauppatorilla siinä tai kauppahallissa. Ja kantosiipialuksella Tallinnassa, sieltä olen ostanut torilta kampeloita, ei ole kallista.

        Kantosiipialuksia ei ole liikennöinyt Tallinnaa yli 20 vuoteen. Kerro missä sisämaassa saa kaupasta fileinä hintaan 2€/kg.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kantosiipialuksia ei ole liikennöinyt Tallinnaa yli 20 vuoteen. Kerro missä sisämaassa saa kaupasta fileinä hintaan 2€/kg.

        Sysmästä olen ostanut monta kertaa silakkaa fileinä 2€/kg, samoin Luopioisista, joten ei kait se mitenkään harvinaista ole.


    • Anonyymi

      EU kielsi Itämeren kalan syönnin ja kaupan pidon - Suomi ja Ruotsi sai poikkeusluvan.

    • Anonyymi

      Hyvä jos näin köyhänä saa jotain syötävää. Ei paljoa teidän rikkaiden hifistelyt kiinnosta.

      • Anonyymi

        Kaura-, ohra ja ruispuuro sopii sekä rikkaalle että köyhälle.

        Varsinkin (täysjyvä)kaura leseineen ajaa kalan ohi monessa mielessä. Kaurassa on steroleita, omega-3 -rasvahappoja vain nimeksi. Proteiinia on noin 14 % ja kuitua saman verran.

        Lohessa proteiinia on noin 18 %, mutta ei lainkaan kuitua. Omega-3, jota on lohessa 3 %, on lohen paras anti. Silakassa proteiinin on 16 %, ei lainkaan kuitua ja omega-3:sta on vain 1 %. Kaikki kalat eivät ole samanlaisia.

        Köyhä voi ostaa kalaa (150 - 300 g) kerran viikossa, mutta köyhä voi ostaa puuroainekset joka päivä. Varakas ostaa tietenkin sitä, mitä haluaa.

        Köyhä voi korvata kalan terveysvaikitukset tai osan niistä ottamalla omega-3:sta purkista; päiväannos maksaa tarjouksessa 0,08€/vrk. Köyhäkään ei voi aina vedota rahaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaura-, ohra ja ruispuuro sopii sekä rikkaalle että köyhälle.

        Varsinkin (täysjyvä)kaura leseineen ajaa kalan ohi monessa mielessä. Kaurassa on steroleita, omega-3 -rasvahappoja vain nimeksi. Proteiinia on noin 14 % ja kuitua saman verran.

        Lohessa proteiinia on noin 18 %, mutta ei lainkaan kuitua. Omega-3, jota on lohessa 3 %, on lohen paras anti. Silakassa proteiinin on 16 %, ei lainkaan kuitua ja omega-3:sta on vain 1 %. Kaikki kalat eivät ole samanlaisia.

        Köyhä voi ostaa kalaa (150 - 300 g) kerran viikossa, mutta köyhä voi ostaa puuroainekset joka päivä. Varakas ostaa tietenkin sitä, mitä haluaa.

        Köyhä voi korvata kalan terveysvaikitukset tai osan niistä ottamalla omega-3:sta purkista; päiväannos maksaa tarjouksessa 0,08€/vrk. Köyhäkään ei voi aina vedota rahaan.

        Viljat eivät ole luontaista ihmisen ravintoa. Jo egyptiläiset sen ymmärsivät. Suoli kärsii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viljat eivät ole luontaista ihmisen ravintoa. Jo egyptiläiset sen ymmärsivät. Suoli kärsii.

        Ei ole vilja luontaista ravintoa, mutta eipä ole liioin maitokaan, muuta kuin vauvoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole vilja luontaista ravintoa, mutta eipä ole liioin maitokaan, muuta kuin vauvoille.

        Totta - ihminen elää luonnottomasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole vilja luontaista ravintoa, mutta eipä ole liioin maitokaan, muuta kuin vauvoille.

        Rasvaton piimä on hyvää ja terveellistä !


    • Anonyymi

      Heikosti kala nyt syö. Alkuviikosta oli kova kuhina ja sain pannuahvenia ja särkiä. Sen jälkeen ei mitään, ei edes pikkukalat nypi.

    • Anonyymi

      Köyhälle on kaikki kallista .😂

      • Anonyymi

        Vanha vitsi. Juopolle käy kaikki viina.


    • Erinomainen aihe ja hyvää keskustelua. Olen kalaruokien ystävä ja vähennän lihansyöntiäni jatkuvasti. Onko kala kallista ja onko se hintansa arvoista? Vai ovatko lihatuotteet halvempia, kuin niiden kuuluisi olla? Luonnonkalaa minulle mieluummin kuin tehotuotettua sikaa. Aiheesta: suosittelen elokuvaa Härkäpää (Rundskop, Belgia 2011). Tekee katsojastaan kasvissyöjän.

      • Anonyymi

        Kalankin syötävät osat on lihaa. Miten samaan aikaan voi vähentää ja lisätä lihan syöntiä?


    • Anonyymi

      Ihan hyvä ettei tule liikaa syödyksi. Sisältää muovia paljon. Ilman kalaakin ilmeisesti ihminen syö keskimäärin yhden tai kahden pankkikortin verran viikossa muovia.

      Jos haluaa jäljitellä kalan terveysvaikutuksia niin korvaavana käy pellasiemenet/pellavasiemenrouhe? Onko tästä kellään tietoa?

      • Anonyymi

        Hvp kertoi tuossa, että 5–10 prosenttia kasviöljyperäisestä n-kolmosesta kykenee muuttumaan kalaöljyksi. Laskeskelin, että kasviöljyperäistä n-kolmosta pitäisi silloin saada ravinnosta todella runsaasti. Pellavansiemenissä on myös kadmiumia ja kalassakin kaikenlaisia raskasmetalleja. Kasvi- ja kalaöljyssä ei sen sijaan ole. Pähkinöillä on todettu terveysvaikutus, vaikka niissäkin on raskasmetalleja.


    • Anonyymi

      SUPERHERKKU JA AIVAN ILMAINEN...KIITOS LUONTO...😘

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ai jaaa . . . . ? ei minulta ole kyllä kukaan kaloista maksua pyytänyt. Nostan katiskat ja verkot päästelen niistä kalat syötäväksi kelpaavat. Loput elossa olevat alamittaiset lasken takaisin järveen kasvamaan. Tottakai t on kalastuskortti sekä pyydys yksikkömerkit ostettava jne.

      Mutta ne ovat varsin pieniä kustannuksia siitä mitä kalastus retkilä itselleen saa. Muutaman kerran kesässä pakkaan repun teltan ja muut tarvikkeet mukaan ja painun salojärville ja lammille muutamaksi vuorokaudeksi kalastelemaan ja olemaan luonnonkanssa sinut !

      On todella mahtavaa olla luonnossa ja nauttia erämaan rauhasta ! Ja olla, vaan ja nauttia hyvästä olosta ja kesäisestä suomesta. Entä miten mukavan mahtavaa on yöpyä juuri sopivan kokoisessa harjateltassa. Joskus tai aika monestikkin on vuosikymmenten aikan on yöllä noussut kovakin ukon ilma salamoineen ja räsähdyksineen.

      Teltan pystytys on syytä valita todella hyvin eikä sellaiseen paikkan johon kosteus ja märkä pakkaantuu ja kertyy. Vaan vähän koholla olevaan kohtan johon ei vettä kerry. Myös on hyvä laittaa muovi teltan alle jonka liepeet nousevat hieman sivuilta. Ja myös teltan päälle sopiva kevyt nopeasti asetettava muovi.

      Näin ei haittaa kovempikaan ukkos vesissade ja pysyy melko varmasti kuivana. Virvelöintiä saloseutujen joissa ei helposti moni asia voita tuskin mikään. Ja entinen korpisoturi Afkanistanissakin kolmeen otteeseen palvellu. Yhteensä kuusi ja puoli vuotta. Korpisoturi ei itikoiden kanssa tappele. Niiltä on helppo suojautua eikä yhtään hujoimis liikettä ole pakko tehdä . . . Jos ei kuntoilun mielessä välttämättä tahdo ja halua.

      Sanoo evp. Kapteeni Timppa idästä.

    • Anonyymi

      Ei voi syödä kun on kala- allergia,sekä paljon muitakin yliherkkyyksiä.Tästä vihervasemmisto ei halua edes kuulla,koska heidän idologiansa mukaan kasvisruokaa pystyy syömään ,kun vain opettelee.Näin minulle vastattiin,kun kerroin ettei perheenjäseneni pysty syömään kasvisruokaa yliherkkyyksiä aiheuttavan harvinais- sairauden takia.Heille kun ideologia on tärkeintä eivät välitä ihmisten voinnista tai terveydestä.

      • Anonyymi

        Kun sosiaalituet lopetetaan, allergiat loppuvat ja sairaudet ykskaks paranevat, kun ihmiset joutuvat menemään töihin, jolleivät halua kuolla nälkään.


      • Anonyymi

        Nythän sinulle alkoi sitten helpot päivät kun oikeisto/natsihallitus varmaan kustantaa sinulle juuri ne pihvit joille et ole allerginen.


      • Anonyymi

        Se on hankala ja ikäväkin asia ne allergiat ja todella totista totta. Eräällä tuttavallani on sellainen allergia kuten tuossa kuvasitki. Se rajoittaa ruokailua ja vaatii tarkkaa kontrollia mitä suuhunsa laitta ja nielaisee. Mutta ihminen on varsin sopeutuvaista sorttia kaikin puolin. Ja pystyy varsin pitkälle luomaan siedettävän ja hyvän elämisen mallin. Kaikkea hyvää sinulle ja pidetään lippu korkealla . . . vaikka ei aina kesätuuli puhaltaisikaan.

        Sanoo evp. kap. Timppa idästä.


    • Anonyymi

      Hauki on hyvä kala. Pienen hauen fileitä kannattaa pakastaa pieninä annoksina. Niistä tulee hyviä, kun ne leivittää maustekorppujauhoissa. Peruna-sipulin kanssa helppoa ja hyvää ruokaa pitkälle talvea. Ja halpaa.

      • Anonyymi

        Tulee hyvää suolahaukea fileistä. Suolaa fileisiin ja pakkaseen pariksi päiväksi. Näin siksi että lapamadon munat kuolevat jos sattuis olemaan.


    • Anonyymi

      Osta silakkaa ja muikkua, ne ei ole kalliita.

    • Anonyymi

      Osta katiska, maksaa halvimmillaan kympin, tosin se pitää itse kasata. Katiska pyyntiin, ei tarvitse pakosti jokapäivä kokea.

      • Anonyymi

        Joku tuossa mietti kalan hintaa stadissa? no mutta sehän on merenranta kaupunki...Itse asun myös merenranta kaupungissa ja tunnen kalastajia joiden pojat eivät jatka alaa juurikin sen takia kun se että eipä sillä elä. Aamulla tankkaat paatin ja lähdet(suomessa on tosi halpa polttoaine) välillä joutuu myös uusia välineitä? osan saaliista jos nyt jotain on eliseltä jäänyt saaliiksi fileoit ja viet kauppahalliin tai torille jäissä osan kokonaisena..autolla.tästäkin on kuluja,lisäksi verokarhu muistaa varmasti ja tietenkin muut kulut on myös.elikkä tämä on monelle yli 40v alalla olleelle elämäntapa harrastus.


      • Anonyymi

        Siinä on vain se ongelma miten löytää sellaisen paikan mistä saa katiskalla kalaa.
        Minullakin on joki lähellä,se pitäisi vain alkaa kokeilemaan eri paikoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku tuossa mietti kalan hintaa stadissa? no mutta sehän on merenranta kaupunki...Itse asun myös merenranta kaupungissa ja tunnen kalastajia joiden pojat eivät jatka alaa juurikin sen takia kun se että eipä sillä elä. Aamulla tankkaat paatin ja lähdet(suomessa on tosi halpa polttoaine) välillä joutuu myös uusia välineitä? osan saaliista jos nyt jotain on eliseltä jäänyt saaliiksi fileoit ja viet kauppahalliin tai torille jäissä osan kokonaisena..autolla.tästäkin on kuluja,lisäksi verokarhu muistaa varmasti ja tietenkin muut kulut on myös.elikkä tämä on monelle yli 40v alalla olleelle elämäntapa harrastus.

        Kalastajan jälkeläiset eivät elä kalastuksella . . . . . ? Tuntuu aivan perusteettomalta väitteeltä. Kyllä kuormasta voi aina päivän sapuskat kipata omaan reppuun. On aivan eri asia jos kalat ovat vesistöstä loppuneet tai pyynti kikat ovat kehnot.


    • Anonyymi

      Miksi silakkaa ei ole tarjolla ja jos on niin hinta on kohtuuton. Mieluummin perattuna, jolloin herkkä kala on pilalla.

      • Anonyymi

        Hurjan yksinkertaista. Myynnissä on sitä mitä ostetaan. Tuorekala on muutenkin vaikea tuotte kun sitä ei voi pitää makkaroiden tai sipsien tavoin myynnissä useita päiviä. Kun se on päivän ollut siinä lihatiskin kulmalla myynnissä niin myymätttä jäänyt osa onkin heitettävä jo pois.
        Silakkaa kalastetaan kyllä huomattavia määriä yhä mutta vähemmän sitä meille kauppoihin päätyy, suurin osa menee rehuksi ja josain määrin myös ylkomaille pakasteina.
        Silakkaa kalstetaan nykyään pääosin suurilla troolareilla, yksi alus voi "lastata" merellä kerrallaan satakin tonnia silakkaa.


      • Anonyymi

        Kauppa vaatii että kokonainen silakkakin pitäisi olla valmiiksi pakattua. Pakkaaminen ei ole ilmaista.


    • Anonyymi

      Kyllä terveellisestä ruoasta kannattaa enemmän maksaa kuin epäterveellisestä, jos yhtään omasta terveydestään välittää. Pitsa on vihonviimeistä syötävää jos terveellisyydellä mitataan, eikä niin halpaakaan, ellei pitsaksi lueta valmislärpäkkeitä joilla ei ole pitsan kanssa mitään tekemstä. Kalaa riittää 100-150 grammaa ateriaa kohti, joten ei siitä nyt niin mahdottoman kallista ateriaa tule vaikka kilohinta onkin noussut.

      • Anonyymi

        100- 150 g kalaa ei kauaa nälkää pidättele, paljon pitää olla lisukkeita.
        Pitsastakin saa juuri niin terveellisen kuin haluaa, siihen voi laittaa jopa kalaa. Lyonissa olen saanut mielstäni aika hyvän ohuelle rapealle pohjalle merellisistä antimista rakennetun pitsan ja Moskovassa sain pitsan jonka yhtenä täytteenä oli kokonainen grillattu hummeri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        100- 150 g kalaa ei kauaa nälkää pidättele, paljon pitää olla lisukkeita.
        Pitsastakin saa juuri niin terveellisen kuin haluaa, siihen voi laittaa jopa kalaa. Lyonissa olen saanut mielstäni aika hyvän ohuelle rapealle pohjalle merellisistä antimista rakennetun pitsan ja Moskovassa sain pitsan jonka yhtenä täytteenä oli kokonainen grillattu hummeri.

        100- 150 grammaa kalaa sisältää energiaa noin 1/10- 1/8 - osan aikuisen normaalikokoisen ihmisen päivittäisestä energiantarpeesta, eli miltei yhtä tyhjän kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        100- 150 g kalaa ei kauaa nälkää pidättele, paljon pitää olla lisukkeita.
        Pitsastakin saa juuri niin terveellisen kuin haluaa, siihen voi laittaa jopa kalaa. Lyonissa olen saanut mielstäni aika hyvän ohuelle rapealle pohjalle merellisistä antimista rakennetun pitsan ja Moskovassa sain pitsan jonka yhtenä täytteenä oli kokonainen grillattu hummeri.

        Tottakai lisukkeita, eihän kukaan kai lihaakaan syö ilman lisukkeita, turha kommentti.

        Kalliiksi tulee ulkomailla käydä terveellistä pitsaa syömässä, sillä rahalla saa jo kotimaassakin paljon terveellistä ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        100- 150 grammaa kalaa sisältää energiaa noin 1/10- 1/8 - osan aikuisen normaalikokoisen ihmisen päivittäisestä energiantarpeesta, eli miltei yhtä tyhjän kanssa.

        Kala on tosiaan kevyttävä syötävää, joten ei turhaan vanhaa lihota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kala on tosiaan kevyttävä syötävää, joten ei turhaan vanhaa lihota.

        Kalan valmistamisen jälkeen se ei enää olekaan vähärasvaista ja -suolaista. Huonoja hiilihydraattejakin on saattanut tulla käsittelyn jälkeen mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalan valmistamisen jälkeen se ei enää olekaan vähärasvaista ja -suolaista. Huonoja hiilihydraattejakin on saattanut tulla käsittelyn jälkeen mukaan.

        Sanomasi riippuu ihan siitä miten kalan laittaa ja samoin tulee lihaankin rasvaa ja suolaa laittaessa jos niitä käyttää, mutta kala on silti kevyempää lihaan verraten, puhumattakaan makkarasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalan valmistamisen jälkeen se ei enää olekaan vähärasvaista ja -suolaista. Huonoja hiilihydraattejakin on saattanut tulla käsittelyn jälkeen mukaan.

        Minkähänlainen käsittely saa aikaan sellaista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkähänlainen käsittely saa aikaan sellaista?

        Tarkoitin käsittelyllä valmistamista. Halusin välttää valmistaminen-sanan toistamista, siksi puhuin seuraavassa virkkeessä käsittelystä. Yleensä kalan käsittelyllä tarkoitetaan esim. fileointia tai perkaamista.

        Luulen sinun ymmärtäneen virkkeen ajatuksen, halusit vain tuhlata meidän molempien aikaa mahdollisesti oman pitkästyneisyytesi vuoksi.


    • Anonyymi

      Älyttömät hinnat kalalle. Onko sitten järkeä makuuttaa niitä kylmiössä ja laskea sen jälkeen hintaa jotta kuluttaja ostaa - jos ostaa- vanhaa ummehtunutta rahan säästeliäis syistä muutamia euroja halvemmalla.

    • Anonyymi

      Itse syön tuoretta kalaa usein. Hintaongelman ratkaisin sillä, että kauppalapulta jätin pois kaiken turhan eli lähinnä alkoholipitoiset juomat, sokerimehut ja virvokkeet. Tupakkaa en olekaan koskaan polttanut.
      Tämä hintajuttu on niin suhteellista. On monia asioita, joista voi säästää, jotta pystyy syömään terveellisesti.

      • Anonyymi

        Ei laadusta kannata tosiaan tinkiä.

        PISTÄKÄÄ PARASTA PÖYTÄÄN
        säret,silakka,hauki yms muut roskakalat joutaa minkin rehuksi ja pellolle lannoitteeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei laadusta kannata tosiaan tinkiä.

        PISTÄKÄÄ PARASTA PÖYTÄÄN
        säret,silakka,hauki yms muut roskakalat joutaa minkin rehuksi ja pellolle lannoitteeksi.

        Samaan sakkiin kuulut sinäkin pellon lannoitteeksi.


    • Anonyymi

      Syökää juureksia. Ja juomaksi pelkkää vettä.
      Kun haluaten herkutella, menkää herkku liikeen ikkunan äärelle herkuttelemaan. Vain katsellen, ostaa eikä syödä saa.
      Ja kun tekee mieli alkoholia, niin... sama ohje kuin edellinen 😁
      Me laihduttajat olemme älykkäitä 😇

      • Anonyymi

        Mutta eikö aloitus koskenut kalaa?
        Kirjoitusosaamisesi ei kyllä erityisestä älystä kerro!


    • Anonyymi

      Karkki onkin halvempaa ja laihduttaa. Päälle täytekakkukahvit.

      • Anonyymi

        Onneksi en tykkää karkista, alkoholista tai täytekakuista. Sitävastoin rakastan hyvää ruokaa. Yleensä syön vain kalaa ja kasviksia, niin ei tarvitse laihduttaakaan. :D


    • Anonyymi

      Muikku on edullista, sitä myydään perattunakin 5€/kg ja helppo uus'avuttomankin tehdä siitä ruokaa, vaikka uunissa vuoassa paistamalla Lidlin halpistomaattimurskan kanssa.

      • Anonyymi

        Kun ottaa pois ruodot lihalle tulee puolet lisää hintaa😮


    • Anonyymi

      Kalassakin merkkaa paljon mitä kalaa ja mistä kalastettu.
      Huonot kalastusmenetelmät on käsittämätön ympäristötuho. Saastuneista vesistöistä kalastetut kalat terveysriski.

    • Anonyymi

      Jos omistaa jonkin myllyn jolla voi murskata kalan, voi tehdä kalapullia. Minulla on tuttu henkilö joka heittää verkkoja kirkasvetiseen järveen. Tulee joskus särkeä tai lahnaa. Saan ne koska muuten hän laittaisi ne kompostiin. Perkaan ja väännän vanhanaikaisen lihamyllyn läpi ruotoineen. Tiedän että on nykyaikaisia laitteita, joilla voi muussata. Teen kalapihviä, nytkin on jääkaapissa 10 kpl ja pakasteessa saman verran. Ei maksa kuin lisäaineet kalapullataikinaan, samat kuin lihapullataikinassa. Työtä vaatii, mutta kannattaa. On terveellistä. Kerran pikkupojat kalastivat meren rannalla ja saivat runsaasti särkiä. Menin ja maksoin muutaman euron ja sama juttu. Kun ovat pieniä, ovat vielä parempia, ruodotkin ovat pieniä.

      • Anonyymi

        Lyömällä / puristamalla murskataan, mutta myllyllä jauhetaan. Soseeksi tai pienemmäksi karkea jakoisemmaksi tuotteeksi . . . EIKÖ ?

        Nimimerkki: KUKKO KIEKUUUuuuuuu ! ei laula.


    • Anonyymi

      Liian kallista? Oletko koskaan kuullut onkimisesta?

    • Anonyymi

      millonkahan tämä psykopaatti gates eupee koronarokotteella myrkyttämään kaloja? kanat on taidettu jo menettää.....

      • Anonyymi

        Vaikutat sekavuudessasi jo menetetyltä.


    • Anonyymi

      Lohen omega kolme on tosi terveellistä joten siitä on todella ainakin minulle ollut paljon hyötyä, lääkärinkin mielipiteen mukaan mutta suosittelee silti myös vihanneksia.

    • Anonyymi

      Kala on käytännössä ilmaista kun jokaisenoikeus on onkia ja pilkkiä suomen vesistöissä ellei ole erikoisalutetta kuten virtaavat joet jossa jalokalaa istutettuna.

      Onki ei paljon maksa ja saalis on varmaa!

      • Anonyymi

        Totta , ja samalla tulee sitä hyötyliikuntaa.


    • Anonyymi

      Syökää särkeä,se kasvattaa järkeä sanottiin aikoinaan.😋👍😁

      • Anonyymi

        Tutkimuksen mukaan kalaa syövät ovat järkevämpiä. Lieneekö siinä syy maalaisten viisauteen ja perussuomalaisten järkevyyteen, kun he syövät paljon kalaa, toisin kuin vihervasemmistolaisten papujen syöjien laita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutkimuksen mukaan kalaa syövät ovat järkevämpiä. Lieneekö siinä syy maalaisten viisauteen ja perussuomalaisten järkevyyteen, kun he syövät paljon kalaa, toisin kuin vihervasemmistolaisten papujen syöjien laita.

        Jättäkää tupakka ostamatta, niin jää rahaa ostaa Särkee!!!


    • Anonyymi

      Syökö roskaruokaa syövät yleensä ollenkaan kalaa🤔
      EI SYÖ vaan pitsoja,hampurilaisia,jermajäätelöä yms 😂

      • Anonyymi

        Syön vain perunalastuja,suklaata ja kaikkea hyvää.
        En tosiaan syö kalaa.


      • Anonyymi

        Mutta jermajäätelö on hyvää.
        Ja keltaisella pallolla se on ihan parhautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syön vain perunalastuja,suklaata ja kaikkea hyvää.
        En tosiaan syö kalaa.

        Omega3 on terveellistä ja sitä on lohessa jne...
        Joten kannattaisi syödä jos halua pysyä vanhetessaankin terveenä.
        Täältä lisää asiaan liittyvää tietoa:
        https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Omega+3+kalat


    • Anonyymi

      Näyttää siltä että ihmisillä ei ole vastauksien perusteella varaa syödä kalaa.
      Syödään roskakaloja särkiä yms HALPAA kalaa tai kalastetaan itse

    • Anonyymi

      Tuoreesta kalasta ei koskaan tule niin kallista että korvaisin sen muulla.

      • Anonyymi

        "Tuoreesta kalasta ei koskaan tule niin kallista että korvaisin sen muulla."

        En ole syönyt kalaa useinkaan, kotiin en ole ostanut kalaa, en myöskään makkaraa, homejuustoa, anjovista, yms kymmeniin vuosiin.
        Ainoa liha jota syön on kana ja kalkkuna, ei broileri. Jo 43 vuotta on kinkkukukin vaihdettu kalkkunaan. Asun kerrostalossa ja yksikään lähipiirin sukulaiseni ei ole maataloudessa töissä.

        Olen ollut saattamassa useampia "hyvästä ruoasta nauttijoita" viimeiselle matkalle.

        𝐋𝐮𝐤𝐞𝐤𝐚𝐚 𝐯𝐚𝐥𝐭𝐢𝐨𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐲𝐬𝐬𝐮𝐨𝐬𝐢𝐭𝐮𝐤𝐬𝐢𝐚.

        𝐀̈𝐥𝐤𝐚̈𝐚̈ 𝐥𝐮𝐤𝐞𝐤𝐨 𝐭𝐮𝐨𝐭𝐭𝐞𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐦𝐲𝐲𝐣𝐢𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐲𝐬𝐬𝐮𝐨𝐬𝐢𝐭𝐮𝐤𝐬𝐢𝐚.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuoreesta kalasta ei koskaan tule niin kallista että korvaisin sen muulla."

        En ole syönyt kalaa useinkaan, kotiin en ole ostanut kalaa, en myöskään makkaraa, homejuustoa, anjovista, yms kymmeniin vuosiin.
        Ainoa liha jota syön on kana ja kalkkuna, ei broileri. Jo 43 vuotta on kinkkukukin vaihdettu kalkkunaan. Asun kerrostalossa ja yksikään lähipiirin sukulaiseni ei ole maataloudessa töissä.

        Olen ollut saattamassa useampia "hyvästä ruoasta nauttijoita" viimeiselle matkalle.

        𝐋𝐮𝐤𝐞𝐤𝐚𝐚 𝐯𝐚𝐥𝐭𝐢𝐨𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐲𝐬𝐬𝐮𝐨𝐬𝐢𝐭𝐮𝐤𝐬𝐢𝐚.

        𝐀̈𝐥𝐤𝐚̈𝐚̈ 𝐥𝐮𝐤𝐞𝐤𝐨 𝐭𝐮𝐨𝐭𝐭𝐞𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐦𝐲𝐲𝐣𝐢𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐲𝐬𝐬𝐮𝐨𝐬𝐢𝐭𝐮𝐤𝐬𝐢𝐚.

        Kuolivatko ne viimeiselle matkalle saatetut varmasti ruokailutottumustensa seurauksena?
        Oletko itse kuolematon?


    • Anonyymi

      Herrojen herkkua se on☹️

      • Anonyymi

        Sanoo jokapaikan nuori pallopää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoo jokapaikan nuori pallopää!

        Köyhät syö makarylliä ja pitsaa ja rikkaat syö kalaa


    • Anonyymi

      Kiiskikeitto oli herrojen herkkua aikoinaan.😁

    • Anonyymi

      Tunnin reissu j metrinen hauki kotiin.

      Verkolla rantamatalasta.
      Tulee hyviä fileitä. Eikä maksnut juuri mitään.

      • Anonyymi

        Sitä metristä haukeasi kun siinä muutaman viikon olet popsinut, se alkaa tulla korvista ulos etkä halua kuullakaan kalaruoasta puoleen vuoteen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä metristä haukeasi kun siinä muutaman viikon olet popsinut, se alkaa tulla korvista ulos etkä halua kuullakaan kalaruoasta puoleen vuoteen...

        En ole maistanutkaan se on pakkasessa monen muun seurana.

        umpijään sisällä säilyy vaikka kymmenen vuotta, paranee vain


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole maistanutkaan se on pakkasessa monen muun seurana.

        umpijään sisällä säilyy vaikka kymmenen vuotta, paranee vain

        Pitkään pakastettuna oleva ei toki mätäne mutta sekin kyllä pilaantuu.
        Pakastamiseen liittyy monia juttuja joita ihmiset eivät juurikaan tiedä, yksi säilyvyyteen vaikuttava tekijä on esim. pakastumisnopeus, siksi pakastimista ilmoitetaankin yleeensä valmistajan toimesta suurin suositeltu kerralla pakastettavan tuotteen määrä, se ilmoitetaan siksi että liian paljon lämmintä tuotetta pakastimeen laitettaessa pakastimen lämpötila nousee ja pakastumisnopeus hidastuu ja pakastuminen ei enää tapahdu riittävän nopeasti jotta muodostuisi mahdollsimman hyvä säilyvyys.
        Ja tietysti itse pakastuslämpötilakin vaikuttaa, ei tavallisilla kotipakastimilla saavuteta mitään syväjäähdytyslämpötiloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole maistanutkaan se on pakkasessa monen muun seurana.

        umpijään sisällä säilyy vaikka kymmenen vuotta, paranee vain

        Katsoin juuri oliko MTV:n uutisten yhteydessä olleesta asiantuntijan mielipiteestä esim. jauhelihan säilytysajasta pakastimessa ja kyllä siinä enimmillään muutamista kuukausista on kyse. Eli ei se pakastin mitään ikuisuuksiin säilytä kuten oletat, en koskisi pitkällä tikullakaan kalaan joka on ollut pakastimessa vuoden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole maistanutkaan se on pakkasessa monen muun seurana.

        umpijään sisällä säilyy vaikka kymmenen vuotta, paranee vain

        Kalan säilyvyys pakasteessa on VAIN 3 KUUKAUTTA
        Sen jälkeen se on niin pahan makuista että sitä ei voi syödä


    • Anonyymi

      Kala EI ole terveellistä ravintoa. Kala on täynnä Itämeren myrkkyjä ja kaasuja.

      • Anonyymi

        Mutta se oli joskus Litorina- vaiheessa tms. kun esim. Päijänne tai Saimaa olivat osa sittemmin Itämereksi nimettyä vesialuetta.
        Vähemmän kai sisävesien kaloissa Itämeren myrkkyjä on?
        Toisaalta, meistä jokaisesta löytyy vaikka mitä vaikka emme kaloja söisikään, minustakin löytyisi varmuudella esim. radioaktiivista Hiili 14- isotooppia, olenhan elänyt aikana jolloin tehtiin viimeiset ja suurimmat ilmassa tehdyt ydinpommikokeet!


    • Anonyymi

      Aivan höpäjä joku täällä kirjoitti.peratut muikut OLI 10 euroa kilo EIKÄ 5 euroa.
      Sitten kun otat pois ruodon hinta onki 20 eur kilo🫤

    • Anonyymi

      𝐾𝑎𝑙𝑎𝑠𝑠𝑎 𝑜𝑛 𝐫𝐚𝐬𝐤𝐚𝐬𝐦𝐞𝐭𝐚𝐥𝐥𝐞𝐣𝐚.

    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe