Minkälaisilla kengillä ajat?

Ajokengistä ei ole kauheasti ollut juttua (paitsi lukot/ei lukkoja keskusteluja), joten ajattelin kysellä minkälaisilla kengillä ajatte pyöriänne?
Ajatteko pyöräilyyn hankituilla kengillä vaiko ihan niillä kengillä mitä sattuu olemaan kun ajamaan lähdett.
Itse ajan lähes aina vartavasten polkupyöräilyyn suunnitelluilla (Flätti) kengillä ja pyörissäni (yhtä lukuunottamatta) onkin kyseisille kengille suunnitellut polkimet.
Tällä hetkellä kolmet hieman erilaiset ajokengät eri ajotilanteisiin:
https://aijaa.com/L2qBYn

-Vasemmalla uusimmaat ja vähiten ajetut (hajonneiden kenkien tilalle joku aika sitten ostettu, suhteellisen "perinteiset" Flat kengät, FiveTenin Freeriderit joissa jäykähkö, mutta hyvin pitävä pohja.
-Keskellä O´Neal traverset joiden pohjan kuviointi poikkeaa hieman keskimääräisestä flat kengästä, kyseisillä kengillä saa maastossa talutushommiin joutuessaan pehmeästä/liukkaasta maasta hieman parempaa pitoa perus kenkiin nähden, mutta miinuksena se että pohjan kuviointi ei toimi kaikilla Flat polkimilla niin hyvin kuin pitäisi, riippuen polkimen nastojen sijoittelusta.
-Oikealla sitten Fiveten (Adidas) Trailcross kengät joissa pitävä mutta hieman taipuisampi (lenkkikenkämäisempi) pohja joilla sitten myös käveleminen tuollaista jäykkäpohjaista kenkää miellyttävämpää

36

847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ajelin pari vuotta maantiepyörää shimanon yhdistelmäpolkimilla ja maastopyöräkengillä spd-lukitus, vaihdoin oikeat maantie pyöräkengät ja -polkimet joilla tuntuma ja ajaminrn ovat paljon paremmat, mutta kävely noilla ei suju lainkaa. Tärkeintä pyöräilykengissä lienee pohjan jäykkyys ja hyvä pysyvyys polkimella jotta polkaisuvoima siirtyy renkaaseen mahd. pienin häviöin.

    • Anonyymi

      Minä ostin XXL:stä maantiepyöräkengät 80€:llä. Jotkut Northwavet ne olivat. Ensimmäiset pyöräilykenkäni. En osaa arvioida ovatko hyvät vai huonot. Ensimmäisellä lenkillä varpaat hieman puutuivat. Toinen meni jo paremmin.

      Vaikea oli arvioida, mihin asentoon Shimanon kiinnikkeet asennetaan. Niissä kun oli aikamoisesti säätövaraa. Asensin keskelle muuten, mutta auraamaan ulospäin. Aika suoraan eteenpäin kengät tuossa säädössä ovat. Sisäänpäin aurausta olisi jostain syystä saanut laitettua paljon enemmän.

      • Anonyymi

        Jalat pitäisi olla luonnollisessa asennossa, eli siinä samassa asennossa missä ne ovat kun heiluttelet niitä esim. korkeassa tuolissa istuen. Molemmat jalat eivät osoita välttämättä täysin samaan suuntaan.
        Varpaat ulospäin asennolle ei ole ainakaan isokenkäisellä paljon säätövaraa, kun tulee kammet vastaan mitkä toimivat rajoittimina.


    • Anonyymi

      Sähköpyörällä riittää Reinot tai saulit

      • Sähköavausteisesti taikka ilman, ei vaikuta kenkiin mitenkään kovin isolla osauudella (jos/kun pyöräilykengistä puhutaan, niin ei ole mitään eroa).
        Enemmän vaikuttaa pyörän käyttötarkoitus sekä pyörässä olevaty polkimet.
        Leppoisaa ajelua tasaisilla polkimilla, niin voi ajaa vaikka paljasjaloin,


    • Anonyymi

      Crocksit on huonot polkemiseen. Kaikki muut menee kyllä.

      • Anonyymi

        Minä taas ajan sillä pyörällä.


    • Ja koska pelkillä "kenkätiedoilla" ei tee mitään, niin laitetaan sitten vielä niiden vastinparit eli polkimet mitä löytyy:
      Shimanon PD-GR500, Shimanon keskitason maastopoljin, aivan pätevä peruspoljin monenlaiseen käyttöön.
      Löytyy niin Fat:stä kuin etujousitetusta "käyttiksestä".
      https://aijaa.com/KQ6Uks

      Crankbrothers:n Flättien hinnat alkaen malli, muovikomposiittinen Stamp1, vakiopiikeillä hieman liukkaahko (hieman lyhyet, piikkien päivityksellä muutama milli pidempiin pito muuttuu selvästi paremmaksi), Löytyy:
      "Retki/seikkailu"pyörästä isompana versioina ja "kevytsähkiksestä" pienempänä versiona.
      https://aijaa.com/zVyF6v

      Crankbrotkersin malliston yläpään Stamp7:n löytyy sitten täysjoustosta, hintaa jo senverran että tällä palstalla saattaa tulla "sanomista", mutta on hyvät, ei voi muuta sanoa (ja neonvihreä roiskeväritys sopii hienosti pyörän muuhun väritykseen).
      https://aijaa.com/Q2nbl1

      Ja sitten vielä yhdet SLT:t jotka ostettu lähinnä ulkonäon/värin takia pyöräprojektiin ja ovat osoittautuneet yllättävänkin hyviksi polkimiksi
      https://aijaa.com/pJlVBs

    • Anonyymi

      Kun olet santtu rahamiehiä niin hankippa humpappaa Magpedin magneettilukkopolkimet. Kerro sitten mitä tykkäsit.

    • Anonyymi

      Hybridissä ja maastopyörässä käytän shimanon xc5 kenkiä ja t8000 kombipolkimia. Gravelissa käytän shimanon es600 polkimia ja kenkänä rx8. Tämä yhdistelmä vastaa täysin maantiekenkä-poljin yhdistelmää sillä erotuksella että on spd klossit ja kengällä voi oikeasti kävellä.

    • Anonyymi

      Pääosin jollain lenkkareilla tai sitten lyhytvartisilla vaelluskengillä. Ovat täysin riittävät minun pyöräilyyn.

    • Anonyymi

      Shimanon gr5 flättikengillä. Kaikissa pyörissä mtb, cyclo ja maantiepyörissä samat polkimet. Keep it simple. Talvella talvilenkkareita.
      Joskus en viitsi pakata reissulle pyöräkenkiä erikseen niin hyödynnän flättien etuja ja ajan lenkkareilla mitkä muutenkin jalassa.
      Noilla Shimanoilla on ajettu varmaan 10000km piikkipolkimilla ja ei juuri näy pohjissa. Kestävät ja pitävät pohjat.
      Ei noilla kävellä viitsisi pitkiä matkoja kaupunkiasvalteilla, jäykkä pohja ja kopistelee lattioilla. Maastossa menettelee.

      • Itselläni on yhdet pyöräilykengät (O´neal Pinned pro) ajettu loppuun. Itse tykkäsin kyseisistä kengistä paljon, istuivat juuri sopivasti omaan jalkaan (Tuo O´Neal:n käyttämä lestimalli koossa 44 on itselleni parhaiten istuva ajokenkä mitä mistään kengästa sovittanut), mutta olisiko ollut jossain 7000-8000km:n välillä alkoivat piikit olla syöneet pohjaa senverran paljon ja kiihtyvällä tahdilla että kyseisten kenkien oli aika siirtyä kaatopaikalle.


    • Anonyymi

      Kuomat ne olla pittää.

      • Anonyymi

        Näin on, täällä Ilomantsin korvessa kun käydään postilaatikolla 30 km per suunta ajetaan Nokialaisilla kesät ja talvet jatsareilla. Ainuat lukot on asekaapissa ja kiljukellarissa.

        Turhanpyöräilijät tekkee toisin, se heille sallittakkoon.


    • Anonyymi

      Riippuu tosi paljon fläteistä, joissain kun on iso pinta-ala, ja jotkut muistuttavat akselin kahdelle puolelle asennettuja sahanteriä.

      Yleensä käytän pedaalista riippuen tennareita tai sopivalla kumipohja/vaahtoeristeellä olevia lenkkkareita (tietyt klassikko-Karhut ovat hyvät!).

    • Anonyymi

      Ei niin suuri salaisuus: Haixit oli jalassa kaupunkireissulla.

    • Tuli sitten erittäin hyvästä tarjouksesta hommattua vielä neljännetkin ajokengät,
      O´Neal:n Sender prot, joissa tuo itse paljon pitämäni BOA kiinnitys kengännauhojen sijasta.
      Jalkaan istuvat erinomaisesti (kuten muutkin O´Nealit ovat istuneet), mutta yhtään ajolenkkiä en ole vielä ehtinyt ajaa, kun kungät tulivat toissapäivänä

      https://aijaa.com/SSRVI4

      • Anonyymi

        Millä fläteilllä ajat?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Millä fläteilllä ajat?

        Eli millä Flät polkimilla?
        Tuolla nuo omat polkimet on lueteltu kuvien kanssa ketjun kahdeksannessa viestissä.


      • Tänäin ensimmäinen lenkki noilla O´Neal:n Sender Prolla. Istuu omaan jälkaani erinmaisesti ehkä parhaiten mitä mitkään ajokengät, MUTTA pohja/pohjan kuvionti ei toiminut ainakaan noiden Shimanon GR-500 polkimien kanssa mitenkään kovinkaan hyvin vaan tuntuivat hieman liukkailta, pitää vielä koittaa toistenkin polkimien kanssa miten toimii niiden suhteen, mutta pieni pettymys oli nyt näin ensimmäisellä ajokerralla.


      • Anonyymi
        santtu_1975X kirjoitti:

        Tänäin ensimmäinen lenkki noilla O´Neal:n Sender Prolla. Istuu omaan jälkaani erinmaisesti ehkä parhaiten mitä mitkään ajokengät, MUTTA pohja/pohjan kuvionti ei toiminut ainakaan noiden Shimanon GR-500 polkimien kanssa mitenkään kovinkaan hyvin vaan tuntuivat hieman liukkailta, pitää vielä koittaa toistenkin polkimien kanssa miten toimii niiden suhteen, mutta pieni pettymys oli nyt näin ensimmäisellä ajokerralla.

        Hommoo lukkopolkimet taikka varvaskoukut nahkahihnoilla.
        Irtopolkimilla ajelee mummelit.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hommoo lukkopolkimet taikka varvaskoukut nahkahihnoilla.
        Irtopolkimilla ajelee mummelit.

        Ei maastossa kukaan aja varvaskoukuilla, eikä kai enään missään muuallakaan viimeiseen 15-20 vuoteen...

        Olen lukkoja koittanut usempaankin kertaan (kuten olen palstalla kertonutkin), mutta ikinä en ole niihin tottunut ja uskaltanut ajaa niillä kunnollista maastoajoa.
        Ei nuo nykyaikaiset flät polkimet/kengät ole mitään "mummelien" ajovarusteita, vaan vartavasten kyseiseen tehtävään (lähinnä maastoajoon) suunnitellut tuotteet. mutta kun eri poljin sekä kenkävalmistajilla on oma lähestymiskulmansa asiaan, eikä tuohon ole mitään standardia olemassa, niin tietyt poljin/kenkä yhdistelmät toimivat paremmin kuin toiset.
        Ja jos vaikkapa katsoo kotimaisia XC kisakuvia ihan SM tasolta niin sanoisin että noin 30% kuskeista ajaa kisaa Fläteillä lukkojen sijasta. Tuo myös riippuu maastosta ja kuljettajan ajotekniikasta.


      • santtu_1975X kirjoitti:

        Tänäin ensimmäinen lenkki noilla O´Neal:n Sender Prolla. Istuu omaan jälkaani erinmaisesti ehkä parhaiten mitä mitkään ajokengät, MUTTA pohja/pohjan kuvionti ei toiminut ainakaan noiden Shimanon GR-500 polkimien kanssa mitenkään kovinkaan hyvin vaan tuntuivat hieman liukkailta, pitää vielä koittaa toistenkin polkimien kanssa miten toimii niiden suhteen, mutta pieni pettymys oli nyt näin ensimmäisellä ajokerralla.

        Tänäin tuli sitten testattua noita Sender Pro kenkiä täpärissä olevien Crankbrothers 7:n polkimien kanssa ja niiden kanssa toimivatkin sitten erinomaisesti, hyvä näin, koska kyseinen pöyrä kuitenkin se millä ajaessa yleensä hankalimmat maastot tulee ajettua ja monasti hyvinkin omien taitojen ylärajoilla.


      • santtu_1975X kirjoitti:

        Tänäin tuli sitten testattua noita Sender Pro kenkiä täpärissä olevien Crankbrothers 7:n polkimien kanssa ja niiden kanssa toimivatkin sitten erinomaisesti, hyvä näin, koska kyseinen pöyrä kuitenkin se millä ajaessa yleensä hankalimmat maastot tulee ajettua ja monasti hyvinkin omien taitojen ylärajoilla.

        Ja sitten lisääntyi kengät vielä yhdellä...
        On ollut kylmä talvi ajaa maastolenkkejä, en tykkää ajaa talvisaappailla ja normaaleilla Flat kengillä yli 10km lenkit aiheuttavat jäätyneet varpaat...

        Eli koitan hieman muuta, eli Northwave:n Multicross talviajokengät kevyellä toppauksella sekä Therm-ic:n sähkölämmitteiset sukat. Josko näillä pysyy varpaat lämpimänä ja jalat polkimilla...

        https://aijaa.com/QmPHO4


      • Anonyymi
        santtu_1975X kirjoitti:

        Ja sitten lisääntyi kengät vielä yhdellä...
        On ollut kylmä talvi ajaa maastolenkkejä, en tykkää ajaa talvisaappailla ja normaaleilla Flat kengillä yli 10km lenkit aiheuttavat jäätyneet varpaat...

        Eli koitan hieman muuta, eli Northwave:n Multicross talviajokengät kevyellä toppauksella sekä Therm-ic:n sähkölämmitteiset sukat. Josko näillä pysyy varpaat lämpimänä ja jalat polkimilla...

        https://aijaa.com/QmPHO4

        Sinullaha on kenkäkokoelmaa kuin naisilla ikkään


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinullaha on kenkäkokoelmaa kuin naisilla ikkään

        Joo, vaikka osalle on ominaisuuksistaan johtuen hieman erilaiset käyttötarkoitukset toisiinsa nähden (ja fakta kun seitsemän erilaista pyörää, hieman erilaisiin käyttötarkoituksiin erilaisine polkimineen, niin toiset ajokengät toimivat toisissa käytöissä/polkimissa paremmin kuin toiset), niin kyllä tällä hetkellä on 2-3 kenkäparia pyöräkenkiä enemmän kuin oikeasti tarvitsisi olla...


      • santtu_1975X kirjoitti:

        Ja sitten lisääntyi kengät vielä yhdellä...
        On ollut kylmä talvi ajaa maastolenkkejä, en tykkää ajaa talvisaappailla ja normaaleilla Flat kengillä yli 10km lenkit aiheuttavat jäätyneet varpaat...

        Eli koitan hieman muuta, eli Northwave:n Multicross talviajokengät kevyellä toppauksella sekä Therm-ic:n sähkölämmitteiset sukat. Josko näillä pysyy varpaat lämpimänä ja jalat polkimilla...

        https://aijaa.com/QmPHO4

        Tänäin oli sitten ensimmäinen kunnollisempi "testi" tuolla Northwaven kenkä/ Therm-ic:n lämpösukka yhdistelmällä, noin 32km. maastolenkki 14`C pakkasessa. (ajo-aika 2h. taukoineen vajaa 3h.).

        Hyvin toimivat, puolenvälin ruokatauolla nostin sukkien lämmitystason 1:stä 2:een (skaala 1-3), kun hieman alkoi ensimmäisen osuuden loppupuolella varpaissa pienitä kylmän tunnetta esiintymään. Tuo nosto teki sen että paluumatkalla ei kylmän tunnetta enään juurikaan esiintynyt.


    • Anonyymi

      Nokian kumisaappailla

    • Anonyymi

      Adidaksen halvimmat lenkkarit kesällä ja syksyllä. Talvella ja keväällä Kuomiokosken lämpimät talvisaappaat.

      Lenkkarit kestää yleensä reilu 3 vuotta kunnes pohja lättääntyy ja kärki rispaantuu.

      Adidas ja Asics melkein ainoat lenkkarivalmistajat joilla leveälestiselle sopivia kenkiä tarjolla edullisesti. Halpakauppojen kiinalenkkareita toki saisi halvemmalla mutta niiden mukavuus umpisurkeaa.

    • Anonyymi

      Raattamalaisilla NUTUKKAILLA näin ydintalven aikaan.

      Aito kotimainen käsintehty jalkine, joka ei hikoa ja on täysin vedenpitävä sekä lämmin.

      • Anonyymi

        Mistä olet löytänyt kenkäheinän ?

        Löytyykö jostain ohjeet, kuinka kuivattaa itse ?


    • Anonyymi

      Käytän ihan normaaleja ulkoilukenkiä. Kokeilin joskus pyöräilykenkiä ja lukkopolkimia, mutta ei ollut minun juttuni.

    • Anonyymi

      Raikkua voi polokea lukoilla, kunhan ei putua satulalta

    • Anonyymi

      Kumppareilla

    • Anonyymi

      Maantiepyöriä ajan maantiekengillä, joita on pari paria. Pitäisi ostaa uudet. Polkimina on LOOKin Keot.

      Cyclossa ja fatissa on Wellgon maastopolkimet, johin on kolmet kengät. Yhdet käveltävät Adidakset ja parit talvikäyttöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe