Rovaniemen te-keskus orjuuden kannatja alipalkaatuja orjia marja yrittäjille rikollisille

Anonyymi-ap

onko rovaniemen te-keskus orjuuden pyhättö , eli alipalkattuja hommia homma rikollisille orjuttaa ihmisiää eikö tää ole jo lain vastaista ilmoitus poliisille ja valtakunnasyyttäjälle yms ,, rovaniemen te-keskus millä oikeudella päätös tehty kestääkö lakitutkinnaa´n ..

90

815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ei jumalauta rovaniemellä sairaita päätöksiä huumeissako te-keskus tämä on tehnyt ei voi muuta sano suoja työpaikka te-keskus . tutkintaa onko laki ylitetty tehty rikos ..

      • Anonyymi

        "Pohjoissuomalaista Polarica marjanhankinta Oy:tä epäillään ihmiskaupasta. Yhtiön toimitusjohtaja Jukka Kristo, sekä thaimaalaisia marjanpoimijoita vuosia välittänyt yrittäjä on vangittu todennäköisin syin ihmiskaupasta epäiltyinä Oulun käräjäoikeudessa lauantaina"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pohjoissuomalaista Polarica marjanhankinta Oy:tä epäillään ihmiskaupasta. Yhtiön toimitusjohtaja Jukka Kristo, sekä thaimaalaisia marjanpoimijoita vuosia välittänyt yrittäjä on vangittu todennäköisin syin ihmiskaupasta epäiltyinä Oulun käräjäoikeudessa lauantaina"

        Miten voi olla mahdollista kun rikolliset istuu linnassa ja tuomittavaa käytöstä marjayrittäjiltä .. missä laki missä oikeus voittiko taas SDP JA KESKUSTA POLITIIKKA LAIN JA JÄRJEN.


    • Anonyymi

      millä helveti koulutukessa ja oikeudella päätös tehty hanttapuli akat siellä cannabis päissää hä..ukot kyvyttömiä luusereita saatna idiootit lapin tappajat

    • Anonyymi

      ei suomalaisille töitä vaan ulkomaiselle te -tomisto onkin mamu -toimisto

      • Anonyymi

        Mamut haluaa töitä toisin kun suomipoika jolle kalja maittaa ja haiseminen ihmisten edessä.


      • Anonyymi

        Ulkomaalaiset ovat oppineet tekemään töitä. Suomalaiset ovat laiskaa kansaa. Sen näkee esim. vanhusten hoitolaitoksessa. Tekevät työtänsä ilolla ja sydämmellä. Eroavat joukoista.


    • Anonyymi

      Orjuuttaminen jatkuu mikään ei muuttunut .. Marjayrittäjät orjatyövoimaa onko laki maksettu



      PÄÄKIRJOITUS // 22.7.2023
      Marjastuskausi päättyi viime syksynä rajuun uutiseen, kun pohjoissuomalaisen Polarica Marjahankinta oy:n toimitusjohtaja vangittiin epäiltynä ihmiskaupasta. Uutinen saattoi tulla monelle yllätyksenä, vaikka ihmiskauppaepäilyistä puhuttiin marja-alaan liittyen jo 2010-luvun alussa.
      Keskusrikospoliisin tutkinta Polarican toiminnasta on vielä kesken. Polarican lisäksi ihmiskauppaepäilyjen ja tutkinnan kohteena on myös toinen suuri marja-alan yritys. Epäillyn ihmiskaupan uhreja, thaimaalaisia poimijoita, on ainakin toista sataa.

      Marjayritysten kohdalla ihmiskauppa-rikosnimike tarkoittaa, että uhri on pakotettu tekemään työtä käyttäen hyväksi tämän haavoittuvaa ja riippuvaista asemaa. Hyväksikäyttö on edelleen mahdollista, vaikka poimijoiden asemaa yritettiin parantaa niin sanotulla marjalailla jo pari vuotta sitten.

      Poimijat ovat nykyisin periaatteessa itsenäisiä toimijoita, jotka myyvät marjansa yrityksille. Viime syksyn vakavat rikosepäilyt saivat työ- ja elinkeinoministeriön valmistelemaan nopealla aikataululla asetusmuutosta, joka olisi tuonut poimijat työsuhteita sääntelevien lakien piiriin.

      Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
      Juttu jatkuu
      Tavoitteena oli saada muutos voimaan jo täksi kesäksi, mutta se osoittautui mahdottomaksi lainsäädännöllisistäkin syistä. Lisäksi sekä poimijat että marjayritykset kallistuivat lopulta pitämään nykyistä mallia työsuhdetta parempana.

      Ruotsissa poimijat ovat työsuhteisia, mutta sekään ei täysin suojele heitä hyväksikäytöltä. Tämä tuli esille Dagens Nyheter -lehden selvityksessä, jonka mukaan marja-alalla on viranomaistenkin tiedossa olevia väärinkäytöksiä.

      Lue lisää: Suomeen tu­le­vien thai­poi­mi­joi­den määrä saattaa pudota puoleen

      Uusi marjastuskausi on nyt alkanut, mutta poimijoiden asema ei ole muuttunut sitten viime kesän. Poimijoita on tulossa Suomeen pari tuhatta. Luku perustuu marjanpoimijoiden viisumihakemusten määrään; marjayritykset eivät ole halukkaita kertomaan poimijoiden määrästä.

      Marjayritysten toiminta on tänä kesänä varmastikin suurennuslasin alla. Myös työ- ja elinkeinoministeriö korosti tiedotteessaan talvella, että työsuojeluviranomaisten tulee nyt valvoa marjalain noudattamista erityisen tarkasti.

      Poimijoiden aseman parantaminen on edelleen ministeriön tavoitteena, vaikka toimivan lainsäädännön luominen onkin osoittautunut vaikeaksi. On selvää, että muutoksia tarvitaan, sillä ihmisten hyväksikäyttöön perustuva liiketoiminta ei saa olla Suomessa mahdollista.

      Marja-alan maineen puhdistaminen vaatii avoimuutta myös alan yrityksiltä. Niiden tulisi nyt pyrkiä aktiivisesti avaamaan sitä, millä ehdoilla ja minkälaisissa olosuhteissa poimijat tekevät työtään.

      P.S.
      Monista jokapäiväisistä tuotteista kuten kahvista löytyy vastuullisuusmerkintöjä. Niiden avulla kuluttaja voi varmistua esimerkiksi siitä, että kahvia viljellään ekologisesti ja eettisesti. Eettisyys pitää sisällään muun muassa työntekijöiden oikeudenmukaisen kohtelun.

      Suomalainen kuluttaja ei kuitenkaan voi tällä hetkellä tietää, ostaako hän kaupan pakastealtaasta vastuullisia marjoja. Moni olisi kuitenkin varmasti halukas vaikka maksamaan marjoistaan enemmän, jos tietäisi, että niiden poimijoita on kohdeltu asiallisesti.

    • Anonyymi

      Uutisissa oli tänään että Polarican lisäksi on toinenkin yritys, jonka thaimaalaiset ovat nostaneet ihmiskauppajutussa esiin, se on Kiantama Oy. Kiantaman sivuilla on pitkät tarinat vastuullisuudesta ja listattu heidän "sertifikaattinsa" jne. eiköhän ne pitäisi poistaa ihmiskauppayrityksiltä??

      Biokia on suomussalmelaisen perheyhtiön Kiantama Oy:n luomusertifioitujen marjatuotteiden tavaramerkki. Kiantamalla on elintarviketurvallisuuden kansainvälinen BRC-sertifikaatti, ja yrityksen kaikkea toimintaa ohjaa yhteiskuntavastuun standardi ISO 26000.

    • Anonyymi

      lapin liha porot marjat.. korona



      Ih­mis­kaup­pa­tut­kin­ta ei hyy­dyt­ti täysin mar­jo­jen myynnin –  Saa­rioi­nen on lo­pet­ta­nut ostot Po­la­ri­cal­ta ja Kian­ta­mal­ta
      Muut isot kotimaiset marjanostajat odottavat, että poliisitutkinta valmistuu. ollaan venäjän mielisiä puuttinin kavereita


      MARJATEOLLISUUS


      Marjayrityksiin kohdistuvat ihmiskauppaepäilyt muuttavat kotimaisen elintarviketeollisuuden raaka-ainevirtoja. ja poron lihaa ei osta enää kukaan on niin pahati haisevaa lihaa jokin on pahasti pielessä porotaloudessa.

      Kyselykierros elintarvikevalmistajille paljastaa, että ihmiskauppaepäilyt, tai ja puuttinismi veri rahoilla mässäily on tuomittavaa polarica lapin liha .. ei kukan halua kuullakkaa ulkomailla näistä..

      • Anonyymi

        No minä en muista oliko Lapin Kansan kirjoitus Koivusto- nimisen toimittajan , naistoimittajan käsialaa. Boomereilleko nyt muistitestit vai vieläkö koirankusettajan aamurutistus jatkuu?


    • Anonyymi

      MITEN KEHTAATTE OTTAA VIELÄ VERONMAKSAJEIN RAHOJA MUKA YRITTÄJÄ PASKAT , YRITTÄJÄLLÄKIN ON VASTUU TOMINNASTAAN JOS EI KANNATA LAPPU LUUKULLE JA MUIHIN HOMMIIN . SAATNA SOSSU AVUSTAA PERKELE NAURETTAVIA K-MARKETI ALAS

      SAMA HOMMO KYMMENIÄ MIJOONIA POROMIEHILLE JOKKA EI TEE MITTÄÄ SIELLÄ NE POROT SYÖ TOISTEN MAILLA JA AJETAAN AUTOJEN ALLE ENNEN TILIPÄIVÄÄ SAATNA ON TÄMÄ HOMMAA . LOISET TÖIHIN PERKELE.

      VAI MEETTEKO MAKKAA SINNE EDUSKUNTALON ETTEEN SDP JA KOMMUNISTIT..

    • Anonyymi

      ja kuka teki päätöksen nimet julki perkele oliko valtaa tehdä päätös kestääkö laki tutkinna siitä poliisille ja valtakunnan syytäjälle ilmoitus

      • Anonyymi

        Joo Wille Rydmanin ja ex-naisensa yksityisvistejä vuosien takaa läväytellään julkisuuteen, niin kauhun tasapainon puitteissa yhtä paljon on uutisarvoa saamelaisiin k8hdustuneella ryöpytyksillä, joita täällä on myös saanut lukea. Sitä saa, mitä tilaa...


    • Anonyymi

      ja oliko päätöksen tekijät laki ihmisiä ja oliko edes koulutusta tähän ,,ja kuka valtuutti päättämään halloota saatna suojatyöpikkalaiset ROVANIEMEN TE-TOIMISTO

    • Anonyymi

      ROVANIEMEN TE.TOIMISTO EI OLE VIRAN OMAINEN JOLLA OLISI PÄÄTÄNTÄ VALTAA KYSEISESSÄ ASIASSA NYT VALITUS MYÖS IHMISOIKEUS JÄRJETÖLLE EU,,LLE YMS.

    • Anonyymi

      ROVANIEMEN TE.TOIMISTO TÄYNNÄ LÄSKEJÄ SUOJATYÖPAIKKALAISIA KYVYTTÖMIÄ HUUME HAMPPEJA

    • Anonyymi

      RiJa
      26.07.2023 21:43
      Ei kuulosta hyvältä: ”Vuokran todettiin määräytyneen vastaavalla tavalla kuin Rovaseudun Markkinakiinteistöt oy ja Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt oy veloittavat kaupunkia esimerkiksi monitoimitaloista.” RoPS:lta veloitetaan 600.000€:n investoinnista 20 vuoden aikana noin 1,3M€. Ihan hyvä korko+kate liikuntapaikkarakentamisesta yhteiskunnallista hyvää tekevältä urheiluseuralta! Käytetty ehkä ns. mahdollisuushinnoittelua!

      Vastaa|Ilmoita asiaton viesti
      taateli77
      26.07.2023 15:17
      Irvokasta puhua liikesalaisuuksista tai liiketoiminnasta, jos osapuolena on julkinen toimija tai sen omistama "Oy".

      Vastaa|Ilmoita asiaton viesti
      Satsi
      26.07.2023 12:09
      Rovaniemen Kaupungin ja Markkinakiinteistöjen välinen vuokrataso ja tuotot ei kestä päivänvaloa. Tätä on tapahtunut jo vuosikymmenet ja sen paljastumista päättäjät pelkäävät. Mitään liikesalaisuutta ei ole, ainoastaan korruptoitunut kaupunki.

      Hyvä että Lapin Kansa kiinnostui asiasta. Rops on tässä vain pieni sivujuonne. Oikaisupyyntö avasi Pandoran lippaan kaupungin toimintatavoista ja tulee aiheuttamaan seurauksia.

      • Anonyymi

        huume rahoilla elävät rajab huume hemmot jo osti kiinteistön kysykääpäs poliisilta hummeita ttuobat sryuotsista suomee nuuskaa yms cannabi burgerkigng korruotiot huumeita kokaiinia raisia prostituutiota nyt lviää kyllillä et siellä 10 huraa myy itteensöä burgekin talossa rops entinen talo saako rops iitä rahaa millä makssa velkoja käykää kunnahaliituksen ukot naimass siell-- viedoita löytyy


    • Anonyymi

      xxxxxxxxxxxxx

    • Anonyymi

      zzzzzzzzzzzzzzz

    • Anonyymi

      aaaaaaaaaaaa

    • Anonyymi

      wwwwwwwwwwwwww

    • Anonyymi

      eeeeeeeeeee

    • Anonyymi

      qqqqqqqqqqqq

    • Anonyymi

      yyyyyyyyyyyyyyyy

    • Anonyymi

      uuuuuuuuuuuuuuuu

    • Anonyymi

      iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    • Anonyymi

      lllllllllllllllllllllllllllll

    • Anonyymi

      öööööööööööööööööööööö

    • Anonyymi

      kyllä on läskiä porukkaa töissää vähä-älysiää mistä le hoitolaitoksesta otettu

    • Anonyymi

      kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    • Anonyymi

      llllllllllllllllllll

    • Anonyymi

      nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    • Anonyymi

      cccccccccccccccccccc

    • Anonyymi

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    • Anonyymi

      zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    • Anonyymi

      pppppppppppppppppppp

    • Anonyymi

      ååååååååååååååååååååå

    • Anonyymi

      ''''''''''''''''''''''''''

    • Anonyymi

      ------------------------------------

    • Anonyymi

      22222222222222222222222

    • Anonyymi

      111111111111111

    • Anonyymi

      333333333333333

    • Anonyymi

      4444444444444444

    • Anonyymi

      55555555555

    • Anonyymi

      MATKAILUYRITTÄJÄT RIISTÄNEET LAPIN IHMISOÄ VUOSIA KAIKKI MUUTTAA POSI HULLUT ILMAISEKSI PITÄS TÖITÄ TEHDÄ KYLLÄ SE JÄÄ VETÄVÄN NILKKAA KOKURIIT TULEE LAPPIA UTIOITUU PERVERSSIÄ TOIMITAA MUKA YRITTÄSJIÄ LOIS ELÄJI YHTEISKUNNA MAKSAA SOSIAALI YRITTÄJÄ UUSNIMI PITÄS LUKE SINA OLEMME SOSIAALI YRITTÄJÄ K-MARKET .LAPLAND SAFARIS .. ORJUUTMME RIISTÄMME ROVANIEMEN TE .TOIMISTO SEN TAKAA ET TIENA KUOLET KÖYHÄNÄ.

    • Anonyymi

      OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    • Anonyymi

      Eli lapissa on sallittua orjatyövoiman käyttä marjayrittäjillä ja matkailuyrittäjillä , myös kebab ja pizza jahamburilais paikat saavat siis käyttää orjatyövoimaa , eli maksakaa palkkaa miten sattuu työ olot miten sattuu yms..

      Poliisille tutkinta pyyntö myös valtakunnan syyttäjälle valitus yms.. eu ylempii tahoihin myös

      SUOMI SALLII IHMISTEN ORJUUTTAMISEN ESIMERKKI LAPISSA NÄHTÄVÄNÄ LIVENÄ NYT CC NN JA MUIHIN KANAVIIN YHTEYTTÄ..

      IMISOIKEUSJÄRJESTÖIHIN YMS ..

      VAI VIEKÖ RIIKKA PURRAN JAHTAAMINEN KAKEN VOIMAN

      RASISMIA PAHIMMILLAAN

    • Anonyymi

      77777777777777777777777777

    • Anonyymi

      Seiska: Sanna Marin makoili kalliolla tuntemattoman kesä­miehen seurassa
      Marin on lehden mukaan nähty miehen rinnalla jo toukokuussa.


      JAA

      Marin puoluevaltuuston kokouksen tiedostustilaisuudessa Helsingissä 19. maaliskuuta 2023.
      Marin puoluevaltuuston kokouksen tiedostustilaisuudessa Helsingissä 19. maaliskuuta 2023. KUVA: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

      Olli Söderkultalahti
      7:45

      tunnistettu laittomasti maassa olevaksi henkilöksi sanna marin uus mamu mies .. rikostaustaa yms..

      • Anonyymi

        Voisko paremmin yrittää pysyä otsikon alla ?
        Sanna Marin ja Rovaniemen TE--keskus, miten kuuluu tähän kokonaisuuteen entinen pääministeri?


    • Anonyymi

      VASTAAVALLE MINISTERILLE JA OIKEUSKANSERILLE LÄHETETTY TÄSSÄ SELVÄSTI RIKOTTU LAKIA .. LINNANN PÄÄTÖKSEN TEKIJÄT LOPPUTILI IDIOOTEILLE. TE-TOIMISTO ROVANIEMI LAKKAUTETTA RASISTISENA KORRUPTOITUNEENA SUOJATYÖPAIKKANA.

      • Anonyymi

        Ili-uli-uli nettiuonamarin turha mesoaminen, ilman ensimmäistäkään perustelua...On vain niin palkitsevaa soittaa suutaan...🙊🙈


    • Anonyymi

      MITÄ VITTU MAMU SIELLÄ TÖISSÄ SANOO MITÄ SUOMALSIEN PITÄÄ TEHÄ EII HELEVETTII..

    • Anonyymi

      videot youtubessa kuka siellä töissää tupakka paikalla polttavat cannabista haloo huume hemmja te-keskus

    • Anonyymi

      Mina poimita kaiki marjaus, sooda itse,ei muuda marjaus ollenkaan

    • Anonyymi

      TE-,keskusta ei ole olemassa.
      On AVI, jonka alaisuudessa toivat ELY Ja TE-toimistot

    • Anonyymi

      YRITÄTKÖ PÄTEÄ IDIOOTTI VÄÄRÄ FOORUMI.

    • Anonyymi

      CCCCCCCCCCCCCCC

    • Anonyymi

      ahhaaa syypää virkamies?

    • Anonyymi

      ¨¨¨¨

    • Anonyymi

      rrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    • Anonyymi

      '''''''''''''''''''

    • Anonyymi

      qqqqqqqqqq

    • Anonyymi

      11111111111111

    • Anonyymi

      2222222222222222

    • Anonyymi

      3333333333333

    • Anonyymi

      4444444444444

    • Anonyymi

      55555555555555

    • Anonyymi

      777777777777777777

    • Anonyymi

      hhhhhhhhhhhhhhhh

    • Anonyymi

      öööööööööööö

    • Anonyymi

      ''''''''''''''''''''''''''''

    • Anonyymi

      kkkkkkkkkkkkkkkkkk

    • Anonyymi

      ppppppppp

    • Anonyymi

      öööööööö

    • Anonyymi

      rrrrrrrrrrr

    • Anonyymi

      ''''''''''''''''''''''

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      123

    • Anonyymi

      zzz

    • Anonyymi

      eeeee

    • Anonyymi

      ssssssssssss

    • Anonyymi

      ggggggggggg

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      MCB

    • Anonyymi

      NNX

    • Anonyymi

      eqcf

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2132
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      173
      1661
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1342
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1192
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe