Montako perunaa pilkon makkarakeittooni? Oikeasti kysyisin mielipiteitä/kokemuksia. Jospa laittaisin bataattia perunan tilalla ja lisänä chiliä?
Tulisi käsittääkseni makean tulista?
>simiti<
Nyt kerrotte heti!
27
357
Vastaukset
- Anonyymi
Ruskista pilkotut makkarat pannulla sipulin kera. Laita kattila ns. tulelle ja lohko siihen perunat, lantut ja porkkanat. Lisää lihaliemikuutio tai sen puolikas. Kaada ruskistetut makkarat pannulta kattilaan, keitä ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Näin teen makkarakeiton. Maistuu. Tv. K mies
5-6 perunaa. 👍 En pidä chilistä. Enkä isommasti bataatistakaan. - Tai, itse asiassa, olen hieman yliherkkä chilille.
- Anonyymi
Ääh, tein ihan perinteisen. Kyllä joskus vielä uskallan kokeilla sitä bataattia ja chiliä. Teidän kertomat määrät nyt hieman heittivät käyttämästäni. Toki tein siis 5 litran kattilallisen.
Onhan minulla pakastinkin, eikä tarvitse alati olla kokkaamassa. Pienenä bonuksena laitoin 0,5 litraa kermaakin.
>simiti< - Anonyymi
tuollainen aika hauskaakin voi olla, jos on käytössä jotain juttuja millä voi säveltää itse juttuja, niiin kokeillakin jotain ideoita.
Bataatti eli potaatti. Siis ihan sama kuin peruna.
Anonyymi kirjoitti:
Bataatti ei ole sama, kuin peruna. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Bataatti
>simiti<Eikö sana potaatti kuitenkin tarkoita sekä perunaa eli pottua ja bataattia vaikka ne eri asioita olisikin.
- Anonyymi
Riippuu ihan perunan koosta.
Isoja miehen nyrkinkokoisia perunoita riittää ihan 3kpl, mutta pienempiä
sitten sellaiset 6-7 kpl ja keskikokoisia 4-5kpl.
Painomäärissä 400-600g väliltä.
Tietenkin kattilan koko vaikuttaa ja makkaran määrä.
Sipulit ruskitetaan pannulla, klöntti voita ja lisätään hienoksi viipaloidut porkkanat, lanttua, selleriä ja pieniksi paloitetut perunat 2-3 cm kuutioina.
Hetken aikaa ja sitten lisätään vesi, 2 lihaliemikuutiota, maustepippureita 5-8, laakerinlehtiä 2, mustapippuria, valkopippuria.
Jos herkutella haluaa, niin paketti savuporosulatejuustoa puoli pakettia ja sipuliruokakermaa.
Suolaa lisätään, jos ei ole riittävästi, koska suola voimistaa makua,
Makkarana voi käyttää muitakin makumakkaroita, kuin pelkästään hailakkaa lenkkimakkaraa.- Anonyymi
Ei mua tarvitse opettaa kokkaamaan. Tuo oli pääpointti, että onko kukaan kokeillut bataatilla ja chilillä.
>simiti< - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei mua tarvitse opettaa kokkaamaan. Tuo oli pääpointti, että onko kukaan kokeillut bataatilla ja chilillä.
>simiti<Mä en ymmärrä tota chilin käyttöä, sehän tulisuudellaan peittää ruoan maun ja aiheuttaa hikoillua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mä en ymmärrä tota chilin käyttöä, sehän tulisuudellaan peittää ruoan maun ja aiheuttaa hikoillua.
No mutta kohtuus. Ei sitä toki liikaa saa laittaa. Tai sekin on liene makuasia. Itsekään en pidä liian tulisesta eineksestä. Mutta pikkuriikkisen, tai tillimillin verran antaa mukavan vivahteen.
Kerran oli työmaaruokalassa kastiketta, jossa oli sekä suklaata, että chiliä. Se oli hyvää.
Siitä tuli mieleen tuo makeahko bataatti ja chili keitossa. Koskaan en ole kokeillut, eikä näköjään kukaan muukaan palstalla.
>simiti< - Anonyymi
Just niin, makkaroilla ennemmin maustamaan sitä makkarakeittoa, kuin chillä ja käytä juureksia reippaasti. Lanttua, porkkanaa ja sipulia,5 keskikokoisen perunoiden lisäksi. Bataatit nyt sattuu olemaan makeampia kuin porkkanat tai lanttu, joten melko varmasti keitto ei sinua miellytä.
Käytä mieluummin perunaa ja mausteista makkaraa kuten; Wotkins Sörkän Chorizogrilleri, 400 g hinta n. 5 € paketti. Silloin se chili tulee siitä makkarasta ja taatusti on makua keitossa.
Samaan keittoon toki voi laittaa pariakin erisorttista makkaraa... lisäät vaikka (tarjouksesta HK:n sinistälenkkiä), palasina sinne joukkoon.
trollikka - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Just niin, makkaroilla ennemmin maustamaan sitä makkarakeittoa, kuin chillä ja käytä juureksia reippaasti. Lanttua, porkkanaa ja sipulia,5 keskikokoisen perunoiden lisäksi. Bataatit nyt sattuu olemaan makeampia kuin porkkanat tai lanttu, joten melko varmasti keitto ei sinua miellytä.
Käytä mieluummin perunaa ja mausteista makkaraa kuten; Wotkins Sörkän Chorizogrilleri, 400 g hinta n. 5 € paketti. Silloin se chili tulee siitä makkarasta ja taatusti on makua keitossa.
Samaan keittoon toki voi laittaa pariakin erisorttista makkaraa... lisäät vaikka (tarjouksesta HK:n sinistälenkkiä), palasina sinne joukkoon.
trollikkaKoska palstalla halutaan hifistellä, niin kysynkin, että mistä pilkoit viimeksi lihaa tehdessäsi karjalanpaistia?
Kaupan valmiita lihalootia ei kannata käyttää. Alkuperästä ja ruhon osasta ei voi olla varmuutta.
>simiti< - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Koska palstalla halutaan hifistellä, niin kysynkin, että mistä pilkoit viimeksi lihaa tehdessäsi karjalanpaistia?
Kaupan valmiita lihalootia ei kannata käyttää. Alkuperästä ja ruhon osasta ei voi olla varmuutta.
>simiti<Viikko sitten, tein karjalanpaistin hirvenlihasta ja porsaan niskasta, eli kasslerista.
Lammasta en ostanut, koska sitä oli vain pakasteena myynnissä sillä hetkellä, lihakaupassa.
Hirveä mulla oli omassa pakasteessa, viime syksyistä lähellä vuodenvaihdetta ammuttua.
Lihat n. kilo kumpaakin lihaa, juureksia, sipulia maustepippureita, vettä ja suolaa.
En laittanut muita mausteita, en tuoreita enkä kuivattuja jätin laakerinlehdetkin pois.
Lihat pilkoin sellaisiksi 3x4 cm paloiksi, ei kannata tehdä liian pieniä palasia, kuivuvat uunissa päälimäiset palat helposti, pitää myös muistaa käännellä sattumia välillä.
Kaikki ainekset 5 litran valurauta pataan ja uuniin runsaaksi 2 tunniksi, sen jälkeen suljin virran pois päältä ja jätin lihat muhimaan kuumaan uuniin vielä pariksi tunniksi.
Hyvää oli vaikka itse sanon, ja näytti se maistuvan muillekin, perunan kera. Sipuleita ja juureksia oli jokaiselle sopivasti ja pataan jäi lihaa, juureksia ja lihaliemikastiketta vielä seuraavaankin ruokailuun. Kun uunissa tekee; kannattaa tehdä suuremmat satsit ruokaa, samalla lämmöllä!
Bataattia + toinen puolikas perunaa, 50%+50 %, tulee hyvää perunamuusia!
Lopuksi vielä valmiin muusin päälle silputtua persiljaa kokonainen kourallinen,
tai kuppiin, persiljaa tarjolle niille joille se maistuu.
trollikka
- Anonyymi
Hah. Tuli 2 kertaa. Nyt on palstan ylläpitäjät kesälomalla?
>simiti< - Anonyymi
Minä laitan aina kaikki.
Jos ei laita kaikkia, niin sitten ne nahistuu jääkaapin vihanneslokeroon
-keinovaginamies- - Anonyymi
tuollainen ett6ä miten meidän laituri voi olla vapaana jalkapallossa kokonaankin
- Anonyymi
Naisille taisi tulla ihan muu makkara mieleen eikä heille tullut grillimakkaran kokoiset mieleen vaan hk sininen kokoinen tuli mieleen voi noita naisia
Minkä kokonen kattila sinulla on? Oman kokemuksen mukaan 5-6 perunaa on riittävä, jos ne vaan mahtuu.
Eikä mitään bataattia ja chiliä pilaamaan hyvää makkarasoppaa.- Anonyymi
Juu ei kun kuorii perunat ja lohkoo ne ja keittää kattilassa ja lisää sipulin ja lihaliemikuution ja suolaa ja lopuksi makkarat kattilaan ja kattila sivuun ja valmista on
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu ei kun kuorii perunat ja lohkoo ne ja keittää kattilassa ja lisää sipulin ja lihaliemikuution ja suolaa ja lopuksi makkarat kattilaan ja kattila sivuun ja valmista on
Kattoo et reilusti perunaa ja paketti makkaraa
Anonyymi kirjoitti:
Juu ei kun kuorii perunat ja lohkoo ne ja keittää kattilassa ja lisää sipulin ja lihaliemikuution ja suolaa ja lopuksi makkarat kattilaan ja kattila sivuun ja valmista on
Mihin ne porkkanat ja lantut unohtuivat? 🥕🥕🥕🥕 Tarkkana nyt siellä kokatessa! 😃
- Anonyymi
tosi.typy kirjoitti:
Mihin ne porkkanat ja lantut unohtuivat? 🥕🥕🥕🥕 Tarkkana nyt siellä kokatessa! 😃
Ei ne oo pakollisii peruna sipuli ja makkara riittää
Anonyymi kirjoitti:
Ei ne oo pakollisii peruna sipuli ja makkara riittää
Ei riitä. Tarvitaan lisää juureksia antamaan makua, näin keitosta tulee täyttävämpi.
Nyt lisäät ne suosiolla sinne soppaasi. 😁- Anonyymi
tosi.typy kirjoitti:
Ei riitä. Tarvitaan lisää juureksia antamaan makua, näin keitosta tulee täyttävämpi.
Nyt lisäät ne suosiolla sinne soppaasi. 😁Pistää enemmän perunaa ja makkaraa niin täyttää eikä juurekset mitään makua tuo no jos esim kymmenen isoa pottua ja pkt hk sinistä ei riitä niin laittaa 30 perunaa 3 pkt hk sinistä ja 5 isoa sipulii 2-4 lihaliemikuutioo ja suolaa ettei suolatonta niin varmasti nälkä lähtee ja syö kaikki kerralla niin täyttää ja jos vieläkin nälkä niin tekee sit heti perään esim 6 tlk hernekeittoa ja kilo jauhelihaa niin täynnä on
- Anonyymi
Miksi keität niitä pottuja noin muuten.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskallatko katsoa pitkään silmiin
kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa752833- 572766
Uskallanko vielä kaivata sinua?
Siitä on niin kauan aikaa. Harmi, kun kaikki meni niin kuin meni. Elämässä oli aika raskasta silloin, ja näen sen sinun172533- 412072
- 522026
Jani Mäkelä ihmettelee työministeri Satosen matkaa Aasiaan hoitajia rektyroimiseksi sieltä Suomeen.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfba6abc-f871-4ce2-b327-41aa5819934c Kokoomus on lähtenyt omin päin ilman hallitus2771995Hymyilyttää
Kun mietin, että kun vielä kohdataan, niin nauretaan tälle meidän palstasuhteelle 😅. Ihanaa päivää sulle mies. Olet mi211301- 421150
Missä meetwursti on keksitty?
Tapasin hiljattain erikoisen rouvan Prisman leikkelehyllyjen välissä pälyilemässä. Kun tulin kohdalle, rouva alkoi raivo21090Aamun Trump
"DR: Trumpin väki lahjoi kodittomia grönlantilaisia esittämään Trump-faneja" Sillä lailla.96999