Uuden kaupan haju!

Anonyymi-ap

Mikä Kittilän uudessa kaupassa "tuoksuu"?

50

3107

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Veikkaan että lattiavaha/pinnoite, tai sitten se on se rahantuoksu

  • Anonyymi

   Kommunismi ja kannabis tupakkapaikalta työntekijät siellä höyryissä ko niin huonot palat ettei kehtaa selvin päin töissä olla ja kauppias aivan jauhoissa tillin tallin.

   • Anonyymi

    Mitä itse käytät?


  • Anonyymi

   Mikä teitä kittiläläisiä vaivaa?? Kaikesta pitää valittaa, naamat mutrussa, kytätään , juorutaan ?? eI 10-20 vuotta sitten ollut näin?? Oli rennompaa, mihin ollaan menossa??

   • Anonyymi

    noo huumeet ja k-kaupan saatanan kalliit ruuat yhteiskunnan loiseläjät vielä saavat yhteiskunnalta rahaa rosvot


  • Anonyymi

   Jospa se homeen hajun puuttuminen, ja raikas ilma.

  • Anonyymi

   Taas yhteiskunnan tuilla myydää sika kallista k-market ruokaa , sossu maksaa kauppiaalle   19 lap­pi­lais­ta ky­lä­kaup­paa hakee tukea Ruo­ka­vi­ras­tol­ta – tukien maksu alkaa lop­pu­vuo­des­ta


   KYLÄKAUPAT
   19 lappilaista kyläkauppaa on hakenut Ruokavirastolta kyläkauppatukea. Ruokaviraston tavoitteena on tehdä päätökset tuen myöntämisestä vielä tämän vuoden puolella.

   Kauppiaille tuki maksetaan loppuvuodesta yhdessä erässä. Sen tavoitteena on turvasta ja edistää päivittäistavarakauppapalveluiden saatavuutta maaseudulla.

   Kyläkauppatuki on toista kertaa haettavissa. Edellinen haku oli syksyllä 2019. Silloin Lapista tehtiin 20 tukihakemusta.

   Tänä vuonna Ruokavirasto laajensi tukialuetta koskemaan kaikkia maaseutualueita, ei ainoastaan harvaan asuttua maaseutua.

   Ruokavirasto maksaa tukea yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Yksittäisen kaupan saama tuen määrä tarkentuu, kun tiedetään, kuinka monelle hakijoista tuki myönnetään. Kaikkiaan Ruokavirasto sai 186 hakemusta.

   Kyläkaupan tulee toimittaa jälkikäteen selvitys tuen käyttämisestä vuosina 2022 ja 2023.

  • Anonyymi

   Et ole mikään yritttäjä k-market kauppias yrittäjä tulee toimeen omillaan ei se tarvi yhteiskunnan apua saatana lappu luukulle jos ei kannata . ja mee oikeisiin töihin helevtin luuseri yhteikunta sut elättää ja vero maksajat makssaa tupla lapin maatalouden tappajille sdp ja keskuta hyii helevettii kommarit

  • Anonyymi

   Mä huomasin pinpin hajun ja sitä kohden menin 🥰

  • Anonyymi

   Ei sielhä mikhään raitis ilma tuoksu eikhä homeenhajun puuthuminen? Ässässä täytyy käydä!

  • Anonyymi

   Puolivuotta vaaleista ja persupropaganda haisee menisivät töihin tekemään sitä köyhät kyykkyyn politiikkaa mutta ei ole aikaa kun pitää mesota joka paikassa.

  • Anonyymi

   Uuden kaupan ongelma.

   • Anonyymi

    ai että loiset teki ja ei mitään tieto kuka raksensi koko paska purku kuntoinen sutta ja sekundaa.. mamut se teki täys paka tako hyii haju ruuissakin ties mitä myrkkyä niihin imeytyy missä avi missä terveysviranoimaiet kohta kuolee pikku lapsia yms.. ja kauppias vaikenee laskee vaan rahaa ihmihegillä ei mitään merkitystä aheelle kauppiaalle .. akkaki aina musta silmäi ahahah


  • Anonyymi

   Totta, outo tuoksu.. matoista ? Pistävä

  • Anonyymi

   Samaa itsekin epäilen, että joistakin eteisen kumimatoista lähtee joskus sellainen epämääräinen haju, mitä ei oikein osaa kiteyttää sanoiksi. Sellainen lemmehtynyt hevosen paskan ja lehmän pierun risteytys tuoksu, siis ei kokonaisuudessaan mikään miellyttävä haju, tosin ei ihan vastenmielinenkään.

  • Anonyymi

   Saadaanko parkkipaikka avattua ennen talven tuloa. Tuleeko jotain katoksia tai vastaavaa?

  • Anonyymi

   Minusta haju onkin poron kusta muistuttava, lienee se kuuluisa " poron kusema",

  • Anonyymi

   SDP:n Näkkäläjärvi valehteli puolueelle – allekirjoitti paperin, jossa vakuutti kertoneensa mahdollisesta tuomiosta
   LK Mikkel Näkkäläjärvi
   Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi valehteli SDP:lle rikostuomioistaan. LEHTIKUVA
   Luetuimmat
   NYT
   TÄNÄÄN
   VIIKKO
   Ison pientalovalmistajan konkurssi yllätti kokeneen juristin: ”Signaali siitä, että jotakin on pahasti pielessä”
   NÄYTÄ LISÄÄ
   SUOSITTELEMME SINULLE
   Kun olet kirjautuneena ilmaisella MTV-tunnuksella, tarjoamme sinulle listan uutisista, joiden uskomme kiinnostavan sinua

   Kirjaudu
   JULKAISTU 20.05.2019 18:18
   Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi valehteli SDP:lle rikostuomioistaan.

   Ehdolle asettuessaan Näkkäläjärvi täytti ja allekirjoitti suostumuslomakkeen, jossa hän vakuutti kertoneensa puolueelle mahdollisesta rikostuomiosta. Näin Näkkäläjärvi ei kuitenkaan ollut tehnyt vakuutuksestaan huolimatta.

   SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tänään, ettei puolue ollut tietoinen Näkkäläjärven rikoshistoriasta. Rinne luonnehti tekoja nuoren miehen erittäin ikäviksi hölmöilyiksi, joista Näkkäläjärvi on rangaistuksensa kärsinyt.

   –  Toivon, että mies on ymmärtänyt tilanteen ja ottanut opikseen. Hän on rangaistukset kärsinyt, Rinne sanoi.

   SDP:n järjestöpäällikkö Jenny Suominen kertoi, että puoluesihteeri Antton Rönnholm on keskustellut asiasta Näkkäläjärven kanssa.

   –  Puoluesihteeri kävi vakavan keskustelun Näkkäläjärven kanssa. Näkkäläjärvi on pahoillaan, ja hän on pyytänyt anteeksi, Suominen sanoi.

   –  Äänestäjien asia on arvioida, millainen painoarvo tällaisilla nuoruuden synneillä on. Meidän näkökulmastamme tärkeintä on, että hän on oppinut virheistään ja katuu.

   Löi kissaa ja ajoi humalassa
   Helsingin Sanomat kertoi eilen, että eduskuntapuolueista kaikkiaan viiden puolueen ehdokkailla on tuomioita vuosien 2004–2019 aikana. Perussuomalaisilla ehdokkailla on yhteensä neljä tuomiota. SDP:n, keskustan, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien osalta puhutaan jokaisessa yhdestä ehdokkaasta.

   Näkkäläjärvi toi tämän jälkeen oman rikostaustansa julki. Näkkäläjärvi kertoi Facebookissa, että hänet on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta hänen lyötyään kissaa. Lisäksi hän on saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.

   SDP ei tiennyt eurovaaliehdokas Näkkäläjärven rikoshistoriasta – taustalla eläinsuojelurikos ja rattijuopumus

  • Anonyymi

   ruoka biojäte tasoista se haisee

  • Anonyymi

   ILMOITUS HETI RUOKAVIRASTOLLE SIELLÄ EI OLE KAIKKI OIKEIN

   Omavalvonnalla hallitaan vaara- ja riskitekijöitä
   Elintarvikkeisiin voi liittyä sellaisia vaaratekijöitä, jotka aiheuttavat ihmiselle terveydellisiä haittoja. Vaara voi olla mikrobiologinen, kemiallinen tai fysikaalinen tekijä, joka saattaa heikentää elintarvikkeiden turvallisuutta ja aiheuttaa kielteisiä terveysvaikutuksia kuluttajille. Riski on mahdollisuus tai todennäköisyys vaaran aiheuttaman kielteisen terveysvaikutuksen toteutumiselle. Vaarat ja niiden todennäköisyydet vaihtelevat eri elintarvikkeissa, ja niiden aiheuttamien lyhyt- ja pitkäaikaisvaikutusten vertaaminen keskenään on vaikeaa.

   Elintarvikkeisiin liittyviä vaaroja voivat olla esimerkiksi:

   Ruoan tai juomaveden mukana tulee mikrobeja tai pieneliöitä, jotka voivat aiheuttaa tartuntatauteja tai ruokamyrkytyksiä
   Elintarvikkeiden valmistuksessa tapahtuu virhe, esim. riittämätön kypsennys tai liian hidas jäähdyttäminen
   Ruoassa voi olla luontaisesti haitallisia aineita, kuten palkokasvien lektiinit
   Ruoan mukana voi saada erilaisia ympäristösaasteita tai kemiallisia aineita, kuten dioksiinia, metyylielohopeaa tai torjunta-aineita
   Ruokaan lisättävien lisäaineiden tai ravintoaineiden annostelussa tapahtuu virhe
   Elintarvikkeen pakkaukseen ei ole merkitty allergioita aiheuttavia aineita
   Osa kuluttajista on erityisen herkkiä tietyille elintarvikkeisiin liittyville riskeille. Riskiryhmiä ovat alle kouluikäiset lapset, raskaana olevat tai imettävät naiset, vanhukset ja vakavasti sairaat henkilöt, joiden vastustuskyky on sairauden vuoksi alentunut.

   Toimija vastaa omavalvonnasta
   Toimija vastaa aina omasta toiminnastaan ja siihen liittyvästä omavalvonnasta. Elintarvikealan toimijalla on oltava riittävät ja oikeat tiedot:

   tuottamastaan
   jalostamastaan ja
   jakelemastaan tuotteesta.
   Toimijan on tunnettava elintarvikkeisiin sekä niiden käsittelyyn liittyvät vaarat ja määritettävä niille hallintakeinot. Elintarvikealan toimijan on varmistettava, että elintarvikkeet ovat:

   kemialliselta
   fysikaaliselta ja
   mikrobiologiselta
   laadultaan sellaisia, että ne eivät aiheuta vaaraa ihmisen terveydelle eivätkä johda kuluttajaa harhaan.

   Toimijoiden omavalvontaohje

   Viranomainen arvioi toimijan omavalvontaa
   Elintarvikealan toimintaa valvova viranomainen arvioi toimijan omavalvonnan riittävyyden. Valvoessaan omavalvonnan toteutusta käytännössä, valvojan tehtävänä on verrata toimintaa elintarvikemääräysten vaatimuksiin. Valvojat neuvovat myös lainsäädännön soveltamista koskevissa kysymyksissä, mutta eivät anna yksityiskohtaisia neuvoja siitä, kuinka toimijan tulisi järjestää toimintansa, jotta toiminta vastaisi lainsäädännön vaatimuksia.

   Elintarvikehuoneiston omavalvonnan riskiperusteisesta valvonnasta on Eviran ohje 16043.

   • Anonyymi

    Joko lähetit viestin virastolle, vai pelkästään tänne?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joko lähetit viestin virastolle, vai pelkästään tänne?

    kauppa suletaan elintarvikeviraston määrysten vastainen kauppa.


  • Anonyymi

   Kun ovi avautuu niin tulee etova olo. Todella huono haju.

   • Anonyymi

    Uudelle haisee ja joillekin tämä on hyvin outoa.


  • Anonyymi

   CAHA CAHA CAA KANNATUS LOPPU CHA CHA CHAA PRIDE   JA NY SE JO ALKOI SANNAN MATKIMINEN KUINKA NOLOA SDP   Antti Lindtman lauloi Cha Cha Chan – Katso SDP:n uuden puheenjohtajan villi karaokeveto!
   Lindtmanin karaokeveto tallentui videolle.

   SANNAN PYLLYN PYÖRITYSTÄ SENTÄÄN KEHTAS KATTOO, MUT TÄMÄ ANTTI LIDMAN ON SDP POHJANOTEERAUS , KUINKA PRIDE HAISEE YMS TÄMÄKÖ ON SDP POLITIIKKAA
   KOHTA FLOW JA ANTTI SEILLÄ VERKKOSUKISSSAAN JA KORKKAREISSA HOMO IKONIKSI RUPEE.

   HUULIKILLTOO JA VINKEITÄ ILMEIT JA LEHDESSÄ POSEERAA KUIN HOMO IKONI .

   MITÄ AINEITA VETELETTE SDP. CHA CHA CHAAAA

  • Anonyymi

   Ainaki ku tulee liukuovista sisään niin NI yök/ mauton haju…mikäköhän se on?

  • Anonyymi

   Onpa lapsellista tekstiä kommenteissa. Mikä kittiläläisiin on mennyt, onko juomavedessä jotain aivovauriota aiheuttavaa? Aivan päättömiä vastauksia, kunnassa päätöntä toimintaa ja käsittämätöntä toimintaa kuntalaisilta, varsinkin nyt pimenevinä öinä.

   Onneksi tuli mökki myytyä Leviltä pari vuotta sitten, aivan hulluksi mennyt homma sielläkin.

   Kaikkea hyvää kuitenkin teille sinne pohjoiseen, yrittäkää elää ihmisiksi.

  • Anonyymi

   Nyt on ilma parantunut….

  • Anonyymi

   Kalanhaju ollu monesti.

   • Anonyymi

    Ja paskanhaju yhtä monesti..


  • Anonyymi

   Suomen kallein kauppa ja haiseekin pahimmalle

   elää veromaksajien rahoilla luuserit sosiaalipummi kauppias .

  • Anonyymi

   Taas yhteiskunnan tuilla myydää sika kallista k-market ruokaa , sossu maksaa kauppiaalle   19 lap­pi­lais­ta ky­lä­kaup­paa hakee tukea Ruo­ka­vi­ras­tol­ta – tukien maksu alkaa lop­pu­vuo­des­ta


   19 lappilaista kyläkauppaa on hakenut Ruokavirastolta kyläkauppatukea. Ruokaviraston tavoitteena on tehdä päätökset tuen myöntämisestä vielä tämän vuoden puolella.

   Kauppiaille tuki maksetaan loppuvuodesta yhdessä erässä. Sen tavoitteena on turvasta ja edistää päivittäistavarakauppapalveluiden saatavuutta maaseudulla.

   Kyläkauppatuki on toista kertaa haettavissa. Edellinen haku oli syksyllä 2019. Silloin Lapista tehtiin 20 tukihakemusta.

   Tänä vuonna Ruokavirasto laajensi tukialuetta koskemaan kaikkia maaseutualueita, ei ainoastaan harvaan asuttua maaseutua.

   Ruokavirasto maksaa tukea yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Yksittäisen kaupan saama tuen määrä tarkentuu, kun tiedetään, kuinka monelle hakijoista tuki myönnetään. Kaikkiaan Ruokavirasto sai 186 hakemusta.

   Kyläkaupan tulee toimittaa jälkikäteen selvitys tuen käyttämisestä vuosina 2022 ja 2023.

  • Anonyymi

   mahorkka haisee venäläiset tuotteet

  • Anonyymi

   Miksi ruoka on kallista , siksi että turhan paljon K-Market kauppoja joka saatanan kulmassa   Ei ihme että ruoka on kallista jo logistiikka kustannukset älyttömiä kun joka kulmassa on pikku K-Marketit, ne pitäs lopettaa tyystin. Isommat jättikaupat toimii paremmin volyymilla hinnat tippuis ja samalla logistiikka kustannukset sen seurauksena polttaineen kulutus vähenis ja ympäristöäkin säästys. Näitä paska kauppoja jotka nippa nappa tulevat toimeen vielä yhteiskunnan rahoilla tuetaan ei mitään järkeä ei muutako lopettaa kaikki kannattamattomat K-Marketit niitä täällä lapissa paljon jopa rovaniemellä keskustassa yhteiskunnan tukemia K-Market kauppoja siis haloo veromaksajat maksaa tuplana näille kusipää kauppialle sossu pummeille.Maksetaan SIKSI RUOKA ON KALLISTA KAUPPIAS ON AHNE YHTEISKUNNAN RAHOILLA ELÄVÄ SYÖPÄ K-MARKET KAUPPIAAT

  • Anonyymi

   sss

  • Anonyymi

   Kyläkauppatuki on aivan oikein!!! Miettikää kateelliset miten voi kauppa menestyä jossain Lohinivassa tai Raattamassa? Monelle autottomalle suunnaton apu! Ensiksi koulu sitten kauppa sitten joku sammuttaa valot.

   • Anonyymi

    yrittäjää yrittää ei se elä yhteiskunnan tuilla silloinhan me kaikki voisimme yrittää vaikka ei kannattas , yhteiskunta maksas vaikka ei kannata yrittää pösilöt sosiaalipummi veron maksijen rahoilla ylikalliilla hinnoilla ja vielä päälle yhteiskuna avustaa

    VOI VITTU EI SE OO YRITTÄMISTÄ KYLLÄ YRITTÄJÄLLÄKIN ON VASTTUU EISE VOI VEDO SIIHEN ETTEI KANNATA LAPPU LUUKULLE A KANNATVIIN HOMMIIN SOSIAALLI PUMMIT.


  • Anonyymi

   Yhteiskunnan tehtävä ei ole ylläpitää kannatamatonta toimintaa veronmaksajien verorahoilla , kuten poron hoitoo , kannattamattomia k-kauppoja alkakaa muihin hommiin eihän palkasaajakaan saa rahaa vaikka vetoais siihen ettei kannata EI TUU VALTIOLTA TAI YHTEISKUNNALTA SIIHEN RAHAA PERKELEEE

   VITUN TUEN RUIKUTTAJAT ALAKAA TEKEE OIKEETA TÖITÄ ELÄKÄÄ RUKUTTAKO LOIS ELÄJÄ RAHAA RAHHAA YHTEIKUNNALTA SOSIAALI PUMMIT

  • Anonyymi

   jep jep

  • Anonyymi

   sss

  • Anonyymi

   SYÖPÄÄÄ AIHEUTTAVAA HAJUJA TUTKITTAVA HETI
   – Vanhan talon tai mummolan tuoksut eivät ole normaaleja hajuja missään asuinrakennuksessa. Terve talo ei haise miltään.

   Näin muistuttaa Kiinteistölakimies Groupin johtaja Henri Alinen. Hajut voivat paljastua terveydelle vaarallisiksi mikrobeiksi ja yhdisteiksi. Asuntokauppoja on haastava purkaa, jos outojen hajujen syyt selviävät vasta kauppojen jälkeen.

   Alisen mukaan ostajan tulee aina tutustua huolellisesti asuntoon, tutkia kellarit ja yläpohja, jos niihin on pääsy.

   Ostaja ei voi vedota kaupan jälkeen seikkoihin, joihin hänen olisi pitänyt kiinnittää huomiota ennen kauppaa tehdyssä kuntotarkastuksessa.

   – Siksi hajujen syyt tulee huolella selvittää ennen kauppaa.

   Alinen on huomannut, että kuntotarkastuksen yhteydessä tehdyt hajuhavainnot painetaan helposti villaisella. Vaikka kuntotarkastaja suosittelisi näytteiden ottamista, ostaja ei halua tutkia asiaa tarkemmin.

   Asuntokauppariidoissa esitetään tyypillisesti väitteitä, ettei ostajan väittämiä hajuja ole esiintynyt tai ainakaan myyjä ei niihin ole kiinnittänyt koskaan huomiota.

   – Jos ostaja on ollut asuntoa ostaessaan huolellinen ja asunnosta paljastuu silti hajuhaitta, voi kyseessä olla piilevä virhe, josta tulee reklamoida myyjää. Virhe voi oikeuttaa hinnanalennukseen tai kaupan purkuun.

   Tilanteesta haastavan tekee kuitenkin se, ettei pelkkä näytteiden ottaminen vielä riitä todisteeksi myrkyllisistä hajuista. Asunnon omistajan pitää pystyä todistamaan, että asunnon rakenteissa olevista yhdisteistä on terveyshaitta.

   Hajujen syöpäriski
   Yleisiä myrkyllisiä yhdisteitä ovat PAH-yhdisteitä sisältävä kivihiilipiki ja kreosootti. Niitä on käytetty erityisesti vanhojen rakennusten kellareissa. Alisen mukaan kreosoottia ja kivihiilipikeä löytyy myös lattioista, koska ne ovat hyviä kosteuden eristäjiä.

   Lattiat on voitu sivellä kauttaaltaan kreosootilla. Tilanne voi selvitä vasta remontin yhteydessä, kun lattian alta paljastuukin mustaa pikeä.

   Kreosoottia ei saisi käyttää sisätiloissa sisältämiensä PAH-yhdisteiden vuoksi. PAH-yhdisteiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja vaurioittavan perimää.

   Kreosootin tunnistaa sen miedosta, jopa miellyttävästä tuoksusta. Tunnistettavin haju on luultavasti Helsingin Linnanmäen puinen vuoristorata, joka haisee kreosootilta.

  • Anonyymi

   ddd

  • Anonyymi

   ddd

  • Anonyymi

   ddd

  • Anonyymi

   shit

  • Anonyymi

   nnn

  • Anonyymi

   ddd

  • Anonyymi

   ddd

  • Anonyymi

   Saisko sen sohvan pois siitä kassojen edestä…se ahdistaa kun on täynnä katsojia!

  • Anonyymi

   Kyllähän se haju miu mielestä on ettelän vetelän turistin paskase persehen haju.

  Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

   Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
   Lieksa
   92
   4320
  2. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   44
   4225
  3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

   1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
   Maailman menoa
   612
   3996
  4. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   2837
  5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

   En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
   Ikävä
   79
   2531
  6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

   Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
   Tunteet
   128
   2108
  7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

   SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
   Maailman menoa
   340
   2094
  8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

   Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
   Maailman menoa
   195
   2013
  9. Ketä ammuttu ?

   Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
   Juupajoki
   28
   1659
  10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

   Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
   Ikävä
   66
   1442
  Aihe