Mitä laitat tai miten tuunaat karjalanpiirakoita
Mikä sopii karjalapiirakoiden päälle
65
1431
Vastaukset
Munavoi sopii parhaiten. Jos ei ole, niin juustoa ja voita.
- Anonyymi
🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑
🍒 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17987571L
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
Munavoita ja koristeeksi persiljaa.
Pelkästäänkin ne ovat hyviä. 😋
Seuraavaksi sitten raejuusto-munavoi tai vaikka savulohta.Munavoi vaikka menee ilmankin.🙂.
Karjalanpiirakat (pakaste) uuniin ja munavoita vääntämään. Iltateen kanssa mainio iltapala. Lämpimät karjalanpiirakat ja munavoi. 😋
Aamuisin on aina niin kiire, ettei ehdi laittamaan kunnollista aamupalaa.Perinteiseen tapaan voi tai munavoi, voi olla juustoa tai kinkkuakin. Joskus tullut ladottua päälle voita, paistettu muna ja kinkkua. Kaverilla oli vielä uskomattomammat höysteet, ihme äijä, välillä saattoi olla jotain pastettu muna, kinkkua, anjovista tai makrillia, mätitahnaa ties mitä.
- Anonyymi
Saako niitä vankilassa kuinka usein?
Karjalan piirakka on oikeestaan aika huvittavan näköinen. että sen tarkotus ei mulle oikeestaan oo koskaan auennu. Lontossahan piirakka on ihan eri näköinen. mutta asiaan. En mä laita karjalan piirakan päälle mitään, koska mä sen lämmitän ja voi siitä sulais ja kaikki muu täyte tippuu.
- Anonyymi
Muinais suomalainen femiiniin hedelmällisyyden kulttiin liittyvä nautintoaine siitä johtuu sen malli. Kuin laajalle se sitten on muinoin levinnyt, ehkä vastaavia on ollu muuallakin mutta Karjalassa säilynyt kansan perinteessä nykypäiviin saakka. Ei mitenkään hassumpi nautinto aine ja levinny pitkin maailmaa suomalais siirtolaisten muassa jenkkeihin ja australiaan sekä digimedian kautta.
- Anonyymi
Se valmis kaupasta ostettu karjalanpiirakka kuuluu ainoastaan lämmittää; ei paistaa, jollei se satu olemaan pakastettu. Lämpimän piirakan päällä kyllä munavoi pysyy, siis jollei sitä nyt lusikkatolkulla sen päälle; kekoa tee! Munavoin tilalle voi myös panna ohuita siivuja sulatejuustoa -> Valio Aamupala 400 g raikas 12 % sulatejuustoviipale laktoositon. + tuoreita kurkkuviipaletta tai säilöttyä hölsky kurkkua! 1-2 kpl näin päällystettyä karjalanpiirakkaa, on riittävä aamupala, maidon tai teen kanssa. Kahvi tässä kohtaa tökkii ainakin mulla, tai juon kahvin kuin jälkiruuan: ihan lopuksi.
trollikka
- Anonyymi
Ananasta, sinappia, ketsuppia ja majoneesia, kun ensin on uitettu voissa!
- Anonyymi
Voilammikossa uitettu mies/nainen natustaa karjalanapiirakkaa erikoisilla mausteilla, melkoinen näky varmaan.
-harmiseikirj-
No aito ja ainoa vaihtoehto on ensin voi. Juusto ja karjalanpaisti.
Jotkut amatöörit vetää munavoita ja muuta p.skaa, mutts heidän ongelma...- Anonyymi
Kuulehan dissus, se munavoi on ihan oikia ja paras päällys karjalan piirakoill' Siehän nyt sälli oot ko et tiiä oikeit piirakan päällysii 😅
Anonyymi kirjoitti:
Kuulehan dissus, se munavoi on ihan oikia ja paras päällys karjalan piirakoill' Siehän nyt sälli oot ko et tiiä oikeit piirakan päällysii 😅
Joku sidäduomslainen villitys....
Hymph!- Anonyymi
Disseisback kirjoitti:
Joku sidäduomslainen villitys....
Hymph!Elä sie ala haastamaan mittään, ko mie tiiän mite se juttu männöö. Siulha on kirjaimetki iha hukas. Mite sie silviisii touhuut? Ootsie joku puutarhatonttu?
Anonyymi kirjoitti:
Elä sie ala haastamaan mittään, ko mie tiiän mite se juttu männöö. Siulha on kirjaimetki iha hukas. Mite sie silviisii touhuut? Ootsie joku puutarhatonttu?
No mulle mummo teki kaiken lauantsiks.,
Ja hän oli Uomaan kylästä lähtöisin...
😀
Mitkä on sun referenssit?- Anonyymi
Disseisback kirjoitti:
No mulle mummo teki kaiken lauantsiks.,
Ja hän oli Uomaan kylästä lähtöisin...
😀
Mitkä on sun referenssit?Kasselehan sie Valkjärven suuntaan niin tiiät mis oikiat piirakat ja päällyset tehhään!
Ja hitoksen mist referessilöist sie poika oikeen haastelet? Anonyymi kirjoitti:
Kasselehan sie Valkjärven suuntaan niin tiiät mis oikiat piirakat ja päällyset tehhään!
Ja hitoksen mist referessilöist sie poika oikeen haastelet?Kuullostaa feikiltä...varmaan vedät piirakkataikinaan vehnää...
Myönnä!- Anonyymi
Disseisback kirjoitti:
Kuullostaa feikiltä...varmaan vedät piirakkataikinaan vehnää...
Myönnä!Älä sie hupata... mie mittää feikkilöi tääl leiki!
Ne on eri tyyppilöi jokka tääl paskoo jauhoo.
Ja nyt. Ukot kummoo ja nukkumaa.
Lamput sammuksii sanos kummität myös.
🐅 Anonyymi kirjoitti:
Älä sie hupata... mie mittää feikkilöi tääl leiki!
Ne on eri tyyppilöi jokka tääl paskoo jauhoo.
Ja nyt. Ukot kummoo ja nukkumaa.
Lamput sammuksii sanos kummität myös.
🐅No miehän rn akkoja usko...
Mummo tietää..
Mää ite nukkuu tms.- Anonyymi
Disseisback kirjoitti:
No miehän rn akkoja usko...
Mummo tietää..
Mää ite nukkuu tms.Miehän määnkii koht sillee maate.
Eihä tääl kukkaa jaksa aikoonsa kuluttoo ja paskoo vääntöö.
Mut muista sie dissus, et munavoi on munavoi ja sen parempoo ei oo.
Ja muista sie sekkii, et mummoki ol akka. 👋🙏🙂 Anonyymi kirjoitti:
Miehän määnkii koht sillee maate.
Eihä tääl kukkaa jaksa aikoonsa kuluttoo ja paskoo vääntöö.
Mut muista sie dissus, et munavoi on munavoi ja sen parempoo ei oo.
Ja muista sie sekkii, et mummoki ol akka. 👋🙏🙂Mummo ol sellainen joita kylän akat pelekäs...
Jos tulivat juttusille, niin varpaitaan kattelivatten...
Mutta kenenkään hädässä ei tarvinnu pelätä.
Se tslo oli js on välittämisen kehto.
Ja nyt oikeesti..siihrn piiraksn päälle käy vaikka ylähuuli, kunhsn rakaus ja nälkä on läsnä. 😊
Pitää mun testata. 😄Disseisback kirjoitti:
Mummo ol sellainen joita kylän akat pelekäs...
Jos tulivat juttusille, niin varpaitaan kattelivatten...
Mutta kenenkään hädässä ei tarvinnu pelätä.
Se tslo oli js on välittämisen kehto.
Ja nyt oikeesti..siihrn piiraksn päälle käy vaikka ylähuuli, kunhsn rakaus ja nälkä on läsnä. 😊
Pitää mun testata. 😄Tähänki mie viel jottain vastasin mut minne lie hävisiit ne jutut.
Ja tiiän tuon välittämisen. Se on suvus ja säilyy.
Koitetaan myöki olla niin et rakkaus välittyy.
🙂🌾💫- Anonyymi
Onneks en tiennyt tuotakaan; myin nimittäin kymmeniä karjalanpiirakoita, munavoilla, tai sulatejuustolla päivittäin... ruokalaa pitäessäni! Voittoa tein tuolla reseptillä, harvoin joku otti karjalanpiirakan pelkällä voilla!
trollikka
- Anonyymi
Piirakoiden kämmitys: vain niin lyhyen aikaa että ei pala näpit käsitellä ja voi juuri ja juuri sopivasti sulaa.
Päälle useimmiten; voita ja juustoa, silliä tai kinkkua tai makkaraa, sekä kurkku-tai tomattisiivuja.
Joskus karjalanpaistia tai savukaskeria tai -kylkeä. Tai munavoita, sillilläkin.
Tai savu-, graavi- tai uunilohta ja suola-, mauste- tai hapankurkkua. Joskus muikkujakin edm. mukaillen, juustonkin kera.- Anonyymi
*lämmitys*
- Anonyymi
Myös maksamakkara-juusto ja kurkku tai tomaattiyhdistelmä on maistuva.
Toi karjalanpaisti karjalanpiirakan päällä on kyllä tosi erikoinen makuyhdistelmä 😯
En ihan ymmärrä tuon herkun päälle.🤔
Siis en mitenkään vähättele. Kyllä se varmaan ihan hyvää voi olla, jos siihen on tottunut 🙂- Anonyymi
Xena-183 kirjoitti:
Toi karjalanpaisti karjalanpiirakan päällä on kyllä tosi erikoinen makuyhdistelmä 😯
En ihan ymmärrä tuon herkun päälle.🤔
Siis en mitenkään vähättele. Kyllä se varmaan ihan hyvää voi olla, jos siihen on tottunut 🙂Se onkin vain joskus silloin jos karjalanpaistia jää yli. Lihaahan se on, nautaa ja/tai hirveä ja porsasta. 100% ruisjauhokuiriset karjalanpiirakat kiviuunissa paistettu. Ei kaupan piirakoita varten tule niin juuri tehtyä, mutta jonkun kerran on niinkin ollut.
Anonyymi kirjoitti:
Se onkin vain joskus silloin jos karjalanpaistia jää yli. Lihaahan se on, nautaa ja/tai hirveä ja porsasta. 100% ruisjauhokuiriset karjalanpiirakat kiviuunissa paistettu. Ei kaupan piirakoita varten tule niin juuri tehtyä, mutta jonkun kerran on niinkin ollut.
Äitini teki karjalanpaistia joskus hirven- ja porsaanlihasta, mutta se oli meillä vain arkiruokaa. - Mieheni oli eteläkarjalainen ja hän toi perheeseeni tavan tehdä karjalanpaistia myös juhliin. - Koskaan ei silti tullut esiin tuo makuyhdistelmä karjalanpiirakoiden kanssa 🙂
Sitähän tuo Dissekin näkyy makustelevan, joten uskon kyllä, ettei ole vain sinun keksintösi. Oppia ikä kaikki.😄- Anonyymi
Xena-183 kirjoitti:
Äitini teki karjalanpaistia joskus hirven- ja porsaanlihasta, mutta se oli meillä vain arkiruokaa. - Mieheni oli eteläkarjalainen ja hän toi perheeseeni tavan tehdä karjalanpaistia myös juhliin. - Koskaan ei silti tullut esiin tuo makuyhdistelmä karjalanpiirakoiden kanssa 🙂
Sitähän tuo Dissekin näkyy makustelevan, joten uskon kyllä, ettei ole vain sinun keksintösi. Oppia ikä kaikki.😄Hirvi-porsaanliha-karjalanpaisti on paras. Ennen muinoinhan Suomessa laitettiin jopa lammasta, possua, nautaa tai hirveä ja sisäelimiä (ei aina kumminkaan yhtä aikaa).
Varta vasten uunissa haudutettu hirvipaisti suolaisten kurkkujen kera piiraiden päällä on hyvää. Anonyymi kirjoitti:
Hirvi-porsaanliha-karjalanpaisti on paras. Ennen muinoinhan Suomessa laitettiin jopa lammasta, possua, nautaa tai hirveä ja sisäelimiä (ei aina kumminkaan yhtä aikaa).
Varta vasten uunissa haudutettu hirvipaisti suolaisten kurkkujen kera piiraiden päällä on hyvää.Sen minä tosiaan ymmärrän, että laitetaan piirakan päälle vaikka hirvipaistista leikattuja siivuja, mutta kun karjalanpaisti on rakenteeltaan paloja, niin se päällinen tuntuu omituiselta ja vaikeasti haukattavalta, vaikka varmaan sitten kyllä hyvältä 😊
- Anonyymi
Xena-183 kirjoitti:
Sen minä tosiaan ymmärrän, että laitetaan piirakan päälle vaikka hirvipaistista leikattuja siivuja, mutta kun karjalanpaisti on rakenteeltaan paloja, niin se päällinen tuntuu omituiselta ja vaikeasti haukattavalta, vaikka varmaan sitten kyllä hyvältä 😊
Hirvipaisti siivutetaan ja karjalanpaistinpalat litistetään haarukalla lautasalla josta piirakan päälliseksi. :)
Anonyymi kirjoitti:
Hirvipaisti siivutetaan ja karjalanpaistinpalat litistetään haarukalla lautasalla josta piirakan päälliseksi. :)
No niin. Nyt sain kiinni mielikuvasta 😁
- Anonyymi
Niin karjalanpaistia jos sitä on jäähyt tähteeksi, eilisestä! "suola-, mauste- tai hapankurkkua."
Kurkun kuuluu silloin olla suolakurkkua... venäläisittäin tehtyä. Mamma,"akka" ja pappa,"äijä", mulle joskus lapsena syöttivät ja hyvin kelpasi se mullekin. Enää aikuisena ei ole eteen tullut ja itsekin olin jo uhohtanut... kunnes nyt aloin muistiani penkomaan!
Mutt karjalanpaistin teen vieläkin hirvenlihasta ja sianlihasta... muistaakseni Emo pani vielä lampaanlihaakin siihen. Kaikkea lammasta; kun ei syöty kaalin kanssa. Vaikka lammas jaettiin isovanhempien kanssa, meille siitä tuli suurempi osa... porukkaakin kun oli enemmän.
Faija puolestaan vei hirvenlihaa vastaavasti sinne päin, "äijä" kun ei enää metsällä käynyt porukoissa.
Metsällä käynnistä sen verran; ett olen pari päivää itse kolunnut varvikkoja; 8 litraa mustikoita nyt noukittu, putsattu ja pakastettu! 6-7 litraa kanttarelliä perattuna ämpärissä nyt... vielä pitää ne paistinpannulla kuumentaa ylimääräinen neste ulos ja sienet kypsiksi, sitt voikin jo pakastaa!
trollikka
- Anonyymi
Voi on parasta.
- Anonyymi
Joulun aikaan karjalanpiirakka joulukinkku siivulla. Muina aikoina jotain paistia kunnon siivu päälle.
- Anonyymi
Yläpuolelle en aina mitään, joskus toisinaan sitä mitä sattuu jääkaapissa olemaan. Alapuolelle laita aina kieleni.
Jos vastaus ei kysyjää tyydytä, hän tyydyttäköön itse itsensä. - Anonyymi
Sopiiko mansikkahillo hyvin ruisleivän päälle, eli tuleeko nam?
Luulisin että ainakin sellaisten ihmisten mielestä on nam jotka pitävät ananaksesta pizzassakin, eli sokerin ja suojan sekoituksista.- Anonyymi
*SUOLAN ei suojan. KARKEAN MERISUOLAN ja SOKERIPALAN sekoitelma.
- Anonyymi
Ylähuuli
- Anonyymi
Karjalanpiirakan päälle laitetaan koko lapiollinen maatumatonta kompostia.
- Anonyymi
Eipäs vaan ananasta.
Itsetehdyt karjalanpiirakat on parasta. Ihan älyttömän hyvää päällysteestä riippumatta. Omat suosikit on aika samaa kuin muilla: munavoi/margariini, kinkku/juusto/tuotejuusto, tomaatti, kurkku, persillija, tai paprika.
- Anonyymi
Hampurilaisessa majoneesin sijasta kokeile ihmeessä mätitahnaa ja vadelmahilloa sekoitat tahnaksi, siinä vasta nam!
- Anonyymi
Ei mitään voita karjalanpiirakkaan. Juuston siivu päälle ja mikroon 30 sek. Ja meetvurstin viipaleet päälle kruunuksi. Marjajugurttia, vedellä blandattuna (jugurttijuoma) juomaksi. Suolakurkkukin sopii hyvin lisänä tähän.
Moottoriöljy, mielellään käytetty mustan mönjäinen metallihippuinen.
Tai sitten vaan ehta munavoi suolan kera.Mua huvittaa tuo sun profiilikuvakkees, itsestä väännetty? Värit ja muoto osuvat aika yksiin erään tuntemani henkilön kanssa :)
E-Lukka kirjoitti:
Mua huvittaa tuo sun profiilikuvakkees, itsestä väännetty? Värit ja muoto osuvat aika yksiin erään tuntemani henkilön kanssa :)
Juu, oma lärvi siinä vähän muokattuna maskuliinimmaksi. Hiuksia ei tartte muokkailla, ne kun on aina lyhyet kokolailla äijäkkäät muutenkin. Tarkoitus näyttää vähän väsähtäneelle. Mitä lienee ei ole tarvinut edes esittää. 😜
Huitale kirjoitti:
Juu, oma lärvi siinä vähän muokattuna maskuliinimmaksi. Hiuksia ei tartte muokkailla, ne kun on aina lyhyet kokolailla äijäkkäät muutenkin. Tarkoitus näyttää vähän väsähtäneelle. Mitä lienee ei ole tarvinut edes esittää. 😜
Mulla on nyrkkisääntö, että kaikki profiilikuvani ovat minun omasta lärvistä muokattuja eri ikäisenä, etten koskaan käytä muitten kasvoja profiilikuvissani tai muokkauksissani.
Huitale kirjoitti:
Juu, oma lärvi siinä vähän muokattuna maskuliinimmaksi. Hiuksia ei tartte muokkailla, ne kun on aina lyhyet kokolailla äijäkkäät muutenkin. Tarkoitus näyttää vähän väsähtäneelle. Mitä lienee ei ole tarvinut edes esittää. 😜
jos huvittaa nähdä kuva mihin viittasin niin pistä postia tuohon s24 mailiin
E-Lukka kirjoitti:
jos huvittaa nähdä kuva mihin viittasin niin pistä postia tuohon s24 mailiin
Veikkaan, että sinä oot samaa luukkia? 🙂
Huitale kirjoitti:
Veikkaan, että sinä oot samaa luukkia? 🙂
Sanotaan nyt että samankaltaisuutta esiintyy edellämainitun henkilön kanssa, väri, muoto, ilme
Esim. Juusto + kurkku, tomaatti tai paprika, graavilohi + kasvikset tai pelkkä graavilohi, munavoi (jo klassikoksi muodostunut yhdistelmä riisi-tai perunapiirakan kanssa), keitetty kananmuna kasvisten kanssa tai ilman.
- Anonyymi
Pääasia että piirakka on kuumaa, vähän liukastetta päälle, niin soon siinä :)
Jos juhlallisempaa, niin poron kuivalihaa ohuina suikaleina sekaan.
-keinovaginamies- - Anonyymi
Munavoi on luksusta, sitä en ite koskaan tee. Joskus tykkäsin laittaa juustoa päälle ja sit mikroon :) Nykyään syön harvemmin noita, menee ihan pelkilteen. Maksamakkara päällä toimii muuten myös!
Munavoi on tietysti herkkua karjalanpiirakan päällä. Voita ja juustoa yleensä laitan. Lämmitän tottakai.
Jos nyt oikein haluan tuunata niin laitan myös tomaattia tai paprikaa siihen päälle. On kyllä hyvää… pitääkin seuraavalla kerralla kun kauppaan menee niin tuoda.- Anonyymi
Itse ajattelin nimimerkkiäsi, että haluat karjalanpiirakan päälle vain mies seuralaisesi mausteiden kanssa?
Anonyymi kirjoitti:
Itse ajattelin nimimerkkiäsi, että haluat karjalanpiirakan päälle vain mies seuralaisesi mausteiden kanssa?
No se tietysti riippuu mistä piirakasta puhutaan.
🤭
- Anonyymi
Hölmö kysymys. Tietenkin munavoita.
- Anonyymi
Hyö puhhuut, ett munavoi.
- Anonyymi
Ei tuolla asialla ole väliä mitä "kärpäsenpaska piirakan" päälle laitetaan. Kaikkein tärkein asia on kuitenkin mitä "karjalaräpsyttimen" kanssa juodaan ! Niih, juokaa viinaa karjalaräpsyttimen kanssa niin tulette huomaamaan kuinka hyvää viina on !
- Anonyymi
Muutamin anjovisfilein piirakansuuntaisesti. Lisäpotkua ripauksella juustoa keskelle sulattamalla mikrossa. Njammii
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yläkoulun seksiopas neuvoo harjoittelemaan
anaaliyhdyntää lämpöisellä ja pitkällä porkkanalla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010859818.html2813267BLACKFRIDAY 186e 4pv Alicantte lennoilla ja hotellilla
No nyt löytyi hyvä blackfriday tarjous. Sivustolla matkapörssi myös muita hyviä tarjouksia. 4 Päivän reissu, 3 tähden ho52357Joukko oppilaita terrorisoi koulua Helsingissä niin
että osa opettajista pelkää töihin tulemista https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010857587.html2492105- 682009
- 711684
Purra esiintyi epäasiallisesti
Eduskunnassa keskustellaan vaihtoehtobudjeteista. Niistä voi olla monta mieltä ja myönnän niiden olevan osin heikkoja. M3401294MTV: Jyrkistä eronnut Jenni kritisoi kovin sanoin Ensitreffit-ohjelmaa: "Ei esimerkiksi kysytty..."
Ohhoh! Jenni lataa tekstiä! Tsemppiä Jennille ja Jyrkille "sen oikean" löytämiseen. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/241078- 641026
"Tapaus" Aittakumpu/Simula hyvin paljastaa kuinka tyhmää ja turhaa sakkia Suomesta
löytyy. Toissapäivänä "joku" teki tänne avauksen liittyen Kalevan juttuun, että noilla kahdella olisi suhde. Eli Otsikko231016Martina Aitolehti pitkästä aikaa tv:ssä - Nyt mukana kokkauskisassa!
Oho, Martina Aitolehti nyt kokkauskisassa! Häntä ei ole nähtykään pitkään aikaan tv:ssä. Mukana myös mm. Henny Harjusola165955