Uupunut kotitöihin

Anonyymi-ap

Miten teillä kotityöt jaetaan tai miten ne hoidetaan?
Mä olen todella väsynyt hoitamaan kaiken yksin! Käyn 3- vuorotöissä, kaksi ala-ikäistä lasta (9v ja 6v) ja mies. Käytän lähes kaiken vapaa-aikani pelkästään siihen että lapsilla on puhtaat vaatteet, asunto siisti jne. Meillä on omakotitalo, jonka pihan siivouksen hoidan MINÄ. Mies ei ole edes nurmikkoa ajanut koko kesänä, minä hoidan, koska tuntuu että muuten piha olis ku viidakko. Mies tuo jatkuvasti jotain romupuuta pihalle (trukkilavoja, epämääräisiä lautoja) joista sanoo tekevänsä polttopuita, MUTTA ne makaa edelleen pisin poikin pihaa! Mä en siis oikeasti jaksa! Kaikki kodin ns. Pienet pintaremontit on myös mun harteilla. Mä en tiedä olenko liian nipo, mutta ei tää voi olla normaalia. Osallistan lapsia touhuamaan mun kanssa kotitöiden parissa ja välillä he osallistuukin innolla... joskus olis kivaa tehdä muutakin, mut tää kämppä mätänee jos lopetan tämän kaiken ylläpitämisen. ( mies ollut lomalla nyt 1,5 vk, mutta mitään ei ole tapahtunut).

11

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten ta jaksatte valittaa! Kuka käskee olla yhdessä! Ota vastuu. Olet aikuinen ja tehnyt lapsesi. Kaikki pöydän ääreen ja selvittäkää omat asianne. Ei se ole yhteiskunnan tehtävä

      • Anonyymi

        Tulet tänne itkemään ku joku wauwa


    • Omalla kohdallani on ollut se onni, että kotityöt ja mökkipuuhat on aina jakautuneet kokolailla tasan, mitä nyt vaihtelua on jaksamisen ja mielenkiinnon puitteissa puolin ja toisin, mutta aika tasan ovat menneet kunkin osaamisalueiden mukaan. Ja mahdollisiin narinoihin on reagoitu heti, koska on niille aina ihan hyvä syynsä, sukupuoleen katsomatta.

      Paha mennä antamaan ohjeita toiselle tuntematta tilannetta kunnolla ja konkreettisesti, mutta mielipiteeni voin sanoa. Mun mielestä sun pitää lopettaa kaikki ylimääräinen ja myös niistä asioista välittäminen, kun jonkun sellaisen jätät taaksesi, hoitamatta, mikä onkin se vaikein osuus, irti päästäminen. Teet soveliaan määrän niitä kotitöitä jotka on pakko hoitaa että lapsilla on asiat kunnossa, kaikki muu on sitten toissijaista.

      En nyt sano, että on miehen asia nurmet leikata, mutta pitäis ukkelin edes sen verran vaivautua. Sama koskee kuormalavoja jne., voihan ne jättää hoitamatta, mutta kun talvella hanuri sohvalla huurteessa ja taivaalta tulee räntää vaakatasossa, niin saattaa se puuhommien hiukan enempi silloin ketuttaa, vaan pakko on ihmiseelle paras lääke.

      Ukkos ei ikinä opi, ellet vain jätä asioita tekemättä, se on fakta. Nyt se on tottunut siihen, että sillä on lypsävä kotitalouskone, niin miksi nostaa ahteria sohvalta. Potkase telkkari ja pleikkarit tms. kymmeneen osaan, sitten hoidat jotain, lapset, ruokaa, ehkä pyykkiä, mutta vain oman osasi. Kyllä Siperia on kovempipäisiäkin opettanut tavoille.

      • Anonyymi

        Teillä on mennyt tosi kivasti ns. työnjako! Mä toivoisin myös samaa. Tiedän että miesten siivous ei välttämättä ole naisten mielestä tarpeeksi hyvää, mutta mulle riittäisi edes se yrittäminen. Joskus suhteen alkuaikoina asiat meni kohtuullisen tasapuolisesti, mutta nyt reilun 11 vuoden yhdessäolon jälkeen kaikki on TÄYSIN TOISIN. Asiasta ei voida keskustella, koska tästä tulee aina riita, ei ymmärrrä tai ei halua ymmärtää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Teillä on mennyt tosi kivasti ns. työnjako! Mä toivoisin myös samaa. Tiedän että miesten siivous ei välttämättä ole naisten mielestä tarpeeksi hyvää, mutta mulle riittäisi edes se yrittäminen. Joskus suhteen alkuaikoina asiat meni kohtuullisen tasapuolisesti, mutta nyt reilun 11 vuoden yhdessäolon jälkeen kaikki on TÄYSIN TOISIN. Asiasta ei voida keskustella, koska tästä tulee aina riita, ei ymmärrrä tai ei halua ymmärtää.

        On juu, vaikka on sitä aina välillä ollut aiheesta nokkakopua, mutta aina ne on saatu puhuttua selviksi pienen meuhkaamisen jälkeen. Mutta ei se meuhkaaminen tyhjästä synny, niin kannattaa sille korviaan kallistaa ja keskustella, vaikka olisi eri mieltäkin.

        Mielipiteenä edelleen, mielestäni sun kannattais nätisti pyytä mieheltä apuja elämän asioiden hoitamisessa, vaikkapa ruohon leikkuussa ja esimerkiksi imuroinnissa. Pyydät kerran jonkun ajan päästä tarvittaessa toisen ja ellei mitään oikeasti tapahdu, annat vain asioiden olla. Yksi tehokas keino edistää asioita on jättää isännän pyykit pesemättä, pyykää vain kaiken muun. Ja kun siitä kuitenkin riita syntyy, niin voi hyvin todeta, että kuule ei aika kaikkeen riitä kun herra ei saa edes yhtä nurmikkoa ajettua koko kesän aikana tms. Siperia opettaa, vaikka kipeitä kuukausia eteen tuleekin, mutta et sinäkään tarvitse aikuista lasta hoidettavaksi lasten lisäksi.

        Ja tiedän varsin hyvin, että on todella vaikeaa pyytää kerran, kaksi ja sitten vain antaa asian olla, hermostumatta. Aivan samoin kuin on vaikeaa vain antaa jonkin asian, vaikka imuroinnin olla kun roskaa on pitkin lattiaa. Mutta muuta keinoa ei ole, etenkin kun ilmeisesti noista asioista syntyy toistuvasti riitaa. Lopeta riiteleminen niistä, opettele jättämään häiritsevät asiat tekemättä, opettele lopettamaan niistä välittäminen, muuta tietä ei ole. Ja siihen päälle se että herra saa jatkossa pestä omat pyykkinsä sekä tarvittaessa tehdä omat ruokansa. Josku on vaan pakko olla kova tai muuten saa olla ylikäveltynä pehmeä lopun ikäänsä.


    • Biisin lyriikat menee himpun ohi aiheesta jos tarkkoja ollaan, mutta ajatus ja perusasetelma on sama, siihen kannattaa nojata ja kuunnella, ottaa vähän voimaa jaksaa ketutus ja ottaa etenkin asenne talteen. Jos ei herralle kelpaa, niin onhan se oven paikka tiedossa...

      https://www.youtube.com/watch?v=Dn8vzTsnPps

      • Anonyymi

        👍👍👍


    • Anonyymi

      *Punavuoren ja sibergien kirous *

    • Anonyymi

      Vaihtelevien vaiheiden jälkeen eläkeläisten onneen.
      Minä siivoan, huolehdin ruokahuollosta suunnittelu, ostaminen, valmistus, kattaminen ketjun.
      Asunnon pikkusäädöt kuten tuuletus, sälekaihtimet yms.
      Tv-ohjelmien tallennus.
      Jätehuolto kuten seka- ja biolätteet sekäkierrätyspaperi, kartongit, pakkausmuovit ja pienmetallit taloyhtiön omiin kontteihinsa.
      Hoidan kaikki kuljetukset.
      Jotain jää luettelosta poiskin.
      Vaimoni osuus rajoittuu omien leipiensä ja banaaniensa ostamiseen ja tuomiseen sekä rättipesurin käyttöön.
      Minä hoidan liinavaatteet taloyhtiön kuivaushuoneeseen ja takaisin.
      Jostakin syystä vaimoni ei ole reklamoinut mistään.
      Aikanaan mainitsi ikkunoiden pesusta mutta ymmärsi kantani.
      Asumme ylimmässä kerroksessa. Ikkunat ovat etelään ja alla kulkee vilkkaasti liikennöity katu. Kaihtimet ovat alhalla suurimman osan ajasta joten ulkopuolen pölyyntyneet ruudut eivät haittaa ja pesun jälkeen ne pölyyntyisivät uudelleen.
      Keittiön itään ja parvekkeelle avautuvat ikkunat vaimoni on joskus pessyt. Minusta sekin on tarpeetonta mutta pesköön jos hänen napansa se hiertää.
      Parinkymmenen vuoden aika on pessyt muutaman kerran.

    • Anonyymi

      Miksi et palkkaisi aapurin nuorta tekemään pihatyöt. Pari kertaa kuukaudessa ei maksa maltaita.
      Myöskin siivousapua on saatavissa maksua vastaan. Esim pari kertaa kuukaudessa voisit siten saada apua perusteellisempaan
      Ruoanlaitossa säästää valtavasti aikaa kun tekee hernekeiitoa, lasagnaa tjms. Ison määrän , osan pakastettavaksi. ( kymmenen herneen keittäminen vie saman ajan kuin jos padassasi olisi 100) Jne.
      Turhaan hermoilet kotitöittesi kanssa, ellei mies auta, käänny todellakin ulkopuoliseen apuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe