Leuan ja kaulan karvat

Minttu

Eikö kenelläkään ole ongelmana leuan, leukaperien ja kaulan karvoitus? Olen siis nainen ja untuvakarva leukaperissä ja kaulalla on tosi runsasta. Samoin leuassa on vaalea untuvakarvaa mutta myös tummia vahvempia karvoja. Olen poistanut karvat tähän asti vahaamalla ja tulos on muutamaksi viikoksi ihan hyvä, kun nyppii yksittäisiä karvoja silloin tällöin.

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut ihon ärtyminen. Ylähuulesta vahalla poistaminen ei saa aikaan mitään ärsytystä (paitsi jos erehtyy osumaan kahdesti samaan kohtaan) mutta leukaperien ja kaulan alueelle tulee pientä punaista näppyä. Tuo ärsytys ei siis rauhoitu, vaan näpyt jää kaulalle "ikuisesti". Osa tulehtuu ikään kuin finniksi asti mutta toiset jää vain pieniksi näppylöiksi, joita ei saa edes puristeltua pois. Kaula on sitten ihan punaisen kirjava ja röpelöinen, joten tuosta on enemmän kuin ongelmaa minulle!

Kenelläkään neuvoja? Voisin kai luopua tuosta kaulan vahaamisesta, mutta näpyt pitäisi nyt kuitenkin saada pois.

4

4426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiphurraa

      Kyllä ainakin minulla kasvaa leuassa ja leukaperissä ihan vaaleaa karvaa (kaulassa ei juurikaan). En tosin koe sitä ongelmaksi enkä siihen ole koskenut. Leuassa kasvaa vähän väliä muutama tummempi ja vahvempi karva, jotka nyppäsen pinseteillä pois.

    • wool

      on karvoja leuassa, ylähuulessa, kaulassa, myös ns. poskivillat löytyvät! Minulla on aina ollut "enemmän karvoja kuin muilla" ja iän myötä ne tuntuvat vain lisääntyvän. Onneksi naamakarvat on juuri tuota untuvaa (ainakin toistaiseksi), mutta osa on normaalia pitempää. Olen karvoitukseltani (hiukset, kulmakarvat) tumma, mutta onneksi naamakarvat ovat enemmälti vaaleita - johtuneeko untuvaisuudesta? Ylähuulesta olen vahannut, leukaan en ole juurikaan uskaltanut koskea. Joskus jotain huomattavasti häiritseviä karvoja olen nyppinyt, mutta vain harvoin. Luulen näet, että karvat kasvavat kahta kauheammin kun niitä nyppii ja kohta saan viettää kaiket päivät karvoja nyppien! Paras ystäväni sanoo, että olen "hullu" kun ajattelen asiaa niin paljon ja että hänellä on työtoveri, jolla on enemmän (ja tummempaa) karvaa kuin minulla, eikä se tunnu häntä häiritsevän.

      Kävin vastikään gynellä, eikä löytynyt PCO:ta (tuli tutkittua samalla kun etsittiin endometrioosia) ja hän käski mennä ihotautilääkärille, jos karvat vaivaavat. Sanoi, että jos menkat tulevat suht säännöllisesti, ei oletettavastikaan ole mitään hormonihäiriötä.

      Ärsyttää vaan, kun käsivarsissa, mahassa ja reisissäkin on pitempää tummaa karvaa (ja tietysti säärissä, mutta se onkin tavallista), eikä muka hormooneissa ole mitään vikaa! Missäs sitten? Jos tämä on perinnöllistä, ei siskoni ainakaan ole kyseisiä geenejä perinyt. Hyvä hänelle.

      Anteeksi, en kai juurikaan osaa neuvoa sinua ongelmassasi. Oletko kokeillut kuoria kaulan ihoa ja sen jälkeen käyttää aloe vera -geeliä jonka olen huomannut rauhoittavan todella hyvin esim. säärien epiloinnin jälkeen? Voihan olla, että jos päätät luopua kaulan/leuan vahaamisesta, näppylät häviävät omia aikojaan. Oletko huomannut, että kun ei kiinnitä johonkin asiaan huomiota (sinulla nuo näpyt), se paranee tosi nopeasti? Siis stressi pitkittää paranemista.

      • ainakin minulla

        no,uskoisin että monellakin tai melkein kaikilla naisilla on karvoja naamassakin..osalla ovat niin vaaleita ettei niitä edes huomaa kun ihan vierestä jos silloinkaan. mullakin todella vaaleaa "untuvaa",joskus kasvaa yksi tummempi karva jonka aina nyppään pois..myös huulen yläpuolelta otan karvat veks..eipä niistäkään kukaan koskaan ole sanonut mitään..joten olkaa huoleti ja nyppikää pois ne karvat jotka todella haittaavat.


    • Anonyymi

      Kasvaa ikävä kyllä. Karvoja joka paikka täynnä. Ei kivaa ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      270
      2992
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      23
      2474
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      127
      1785
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      20
      1733
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      99
      1505
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1320
    7. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      24
      1285
    8. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1073
    9. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1073
    10. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      1028
    Aihe