Leuan ja kaulan karvat

Minttu

Eikö kenelläkään ole ongelmana leuan, leukaperien ja kaulan karvoitus? Olen siis nainen ja untuvakarva leukaperissä ja kaulalla on tosi runsasta. Samoin leuassa on vaalea untuvakarvaa mutta myös tummia vahvempia karvoja. Olen poistanut karvat tähän asti vahaamalla ja tulos on muutamaksi viikoksi ihan hyvä, kun nyppii yksittäisiä karvoja silloin tällöin.

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut ihon ärtyminen. Ylähuulesta vahalla poistaminen ei saa aikaan mitään ärsytystä (paitsi jos erehtyy osumaan kahdesti samaan kohtaan) mutta leukaperien ja kaulan alueelle tulee pientä punaista näppyä. Tuo ärsytys ei siis rauhoitu, vaan näpyt jää kaulalle "ikuisesti". Osa tulehtuu ikään kuin finniksi asti mutta toiset jää vain pieniksi näppylöiksi, joita ei saa edes puristeltua pois. Kaula on sitten ihan punaisen kirjava ja röpelöinen, joten tuosta on enemmän kuin ongelmaa minulle!

Kenelläkään neuvoja? Voisin kai luopua tuosta kaulan vahaamisesta, mutta näpyt pitäisi nyt kuitenkin saada pois.

4

4425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiphurraa

      Kyllä ainakin minulla kasvaa leuassa ja leukaperissä ihan vaaleaa karvaa (kaulassa ei juurikaan). En tosin koe sitä ongelmaksi enkä siihen ole koskenut. Leuassa kasvaa vähän väliä muutama tummempi ja vahvempi karva, jotka nyppäsen pinseteillä pois.

    • wool

      on karvoja leuassa, ylähuulessa, kaulassa, myös ns. poskivillat löytyvät! Minulla on aina ollut "enemmän karvoja kuin muilla" ja iän myötä ne tuntuvat vain lisääntyvän. Onneksi naamakarvat on juuri tuota untuvaa (ainakin toistaiseksi), mutta osa on normaalia pitempää. Olen karvoitukseltani (hiukset, kulmakarvat) tumma, mutta onneksi naamakarvat ovat enemmälti vaaleita - johtuneeko untuvaisuudesta? Ylähuulesta olen vahannut, leukaan en ole juurikaan uskaltanut koskea. Joskus jotain huomattavasti häiritseviä karvoja olen nyppinyt, mutta vain harvoin. Luulen näet, että karvat kasvavat kahta kauheammin kun niitä nyppii ja kohta saan viettää kaiket päivät karvoja nyppien! Paras ystäväni sanoo, että olen "hullu" kun ajattelen asiaa niin paljon ja että hänellä on työtoveri, jolla on enemmän (ja tummempaa) karvaa kuin minulla, eikä se tunnu häntä häiritsevän.

      Kävin vastikään gynellä, eikä löytynyt PCO:ta (tuli tutkittua samalla kun etsittiin endometrioosia) ja hän käski mennä ihotautilääkärille, jos karvat vaivaavat. Sanoi, että jos menkat tulevat suht säännöllisesti, ei oletettavastikaan ole mitään hormonihäiriötä.

      Ärsyttää vaan, kun käsivarsissa, mahassa ja reisissäkin on pitempää tummaa karvaa (ja tietysti säärissä, mutta se onkin tavallista), eikä muka hormooneissa ole mitään vikaa! Missäs sitten? Jos tämä on perinnöllistä, ei siskoni ainakaan ole kyseisiä geenejä perinyt. Hyvä hänelle.

      Anteeksi, en kai juurikaan osaa neuvoa sinua ongelmassasi. Oletko kokeillut kuoria kaulan ihoa ja sen jälkeen käyttää aloe vera -geeliä jonka olen huomannut rauhoittavan todella hyvin esim. säärien epiloinnin jälkeen? Voihan olla, että jos päätät luopua kaulan/leuan vahaamisesta, näppylät häviävät omia aikojaan. Oletko huomannut, että kun ei kiinnitä johonkin asiaan huomiota (sinulla nuo näpyt), se paranee tosi nopeasti? Siis stressi pitkittää paranemista.

      • ainakin minulla

        no,uskoisin että monellakin tai melkein kaikilla naisilla on karvoja naamassakin..osalla ovat niin vaaleita ettei niitä edes huomaa kun ihan vierestä jos silloinkaan. mullakin todella vaaleaa "untuvaa",joskus kasvaa yksi tummempi karva jonka aina nyppään pois..myös huulen yläpuolelta otan karvat veks..eipä niistäkään kukaan koskaan ole sanonut mitään..joten olkaa huoleti ja nyppikää pois ne karvat jotka todella haittaavat.


    • Anonyymi

      Kasvaa ikävä kyllä. Karvoja joka paikka täynnä. Ei kivaa ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3209
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2821
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2628
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2476
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1763
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1717
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1580
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1426
    Aihe