Kasvatus laukaisee isän lapsuustraumat

Anonyymi-ap

Sanokaa mitä meidän pitäisi tehdä.

Tyttäremme on koulussa menestyvä ja suosittu, meillä käy melkein joka päivä tyttäremme luokkakavereita kyläilemässä. Mieheni on siitä toki ylpeä, mutta tämä laukaisee varmasti hänen lapsuustraumojaan ja hän menee usein lukkoon, välttelee minua ja tytärtäni ja surffaa usein koko illan netissä. Tyttären synttärit ja muut iloiset juhlat laukaisee näitä kaikkein eniten.

Mieheni on kaikin puolin hyvä, huolehtivainen, vastuuntuntoinen ja kunnollinen ihminen, tekee kotitöistä oman osuutensa, vie minut usein teatteriin ja konserttiin, huolehtii paljon lapsen harrastuksesta. Meidän tyttäremme on 10 vuotta. Me olemme molemmat nelikymppisiä.

Mieheni lapsuus oli sillä tavalla vaikea, että vanhempien perhe oli tiukan uskonnollinen, hänelle ei hyväksytty kavereita muista kuin uskovista piireistä, äiti oli emotionaalisesti epävakaa, isä menestyi työelämässä ja oli kotona tossun alla. Perheessä oli ruumiillista kuritusta. Perhe oli kohtuullisen hyvätuloinen ja mies on nuorena ollut vaihto-oppilaana ja harrastanut musiikkia. Työelämässä mies on ollut viime vuodet yksinyrittäjänä asiantuntija-alalla.

Olemme olleet nyt 14 vuotta parisuhteessa. Koko aikana kukaan mieheni kaveri ei ole ottanut häneen yhteyttä millään tavalla muuten kuin työasioissa. Mies itse on kertonut, että häntä kiusattiin koulussa aika rankasti, eikä hän osannut olla muille lapsille mukava, kun kotona oli niin rankkaa ja hän oli koko ajan koulussakin hermostunut. Olen tutustunut yllättäen yhteen hänen lapsuusajan luokkatovereistaan, joka kertoi aivan saman asian. Yksi mieheni "kavereista" alkoi joskus parikymppisenä seurustelemaan erään tytön kanssa, jonka kanssa mieheni oli hieman tapaillut, ja tuo pari on edelleenkin naimisissa. Pari muuta toksista kaveruussuhdetta hänellä on ollut nuorena, ainakin kaksi hänen sen ajan tuttavuuksistaan on sittemmin tuomittu vaimojensa tai lastensa pahoinpitelystä. Mieheni varsinkin nuorempana veti kaikenlaisia typeriä ja ilkeitä ihmisiä puoleensa, joihinkin heistä minäkin olen valitettavasti joutunut tutustumaan.

Mieheni on kuitenkin perusluonteeltaan sosiaalinen ja viihtyy oikein hyvin esimerkiksi minun ystävieni ja heidän puolisoittensa seurassa ja keksii puheenaihetta kenen kanssa tahansa. Hän selvästi nauttii kun saa toiset viihtymään seurassaan.

Mitä minun ja mieheni kannattaisi tehdä, että tyttäremme nuoruus, murrosikä, kauneus ja sosiaalinen lahjakkuus ei laukaisisi miehessäni joka kerta nuoruusvuosien ikäviä muistoja?

1

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

      😋 ­N­­y­m­f­o­­­m­­­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#180087087

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe