Miksi ei ihmisillä ole oikeutta rahaan?

Anonyymi-ap

Ihmisillä on monia oikeuksia, kuten oikeus elämään, oikeus sivistykseen ja koulutukseen, oikeus valita ammattinsa, oikeus työhön, oikeus valita asuinpaikkansa, oikeus perustaa perhe.

Kuitenkin jokainen näistä oikeuksista on kumottu ja on kumottavissa rahalla. Lähinnä sen puutteella.

Oikeus elämään vai pakko kuolla nälkään koska ei ole rahaa.

Oikeus koulutukseen ja sivistykseen, mitä silläkään oikeudella tekee jos ei ole rahaa.

Oikeus on työhön, vaan ei ole oikeutta rahaan. Siinähän työtä teet, orja. Ylläpitokorvauksella, ja tottelet orjaisäntääsi koska orjalla ei ole oikeuksia, edes omaan kehoonsa.

12

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinulla on oikeus hankkia rahaa niin paljon kuin haluat. Sinulla on oikeus omistaa rahaa ja muuta omaisuutta niin paljon kuin ikinä sitä saat kertymään. Tämä omistus on vieläpä valtiovallan, oikeuslaitoksen ja poliisin suojeluksessa.

      Mutta kellään ei ole velvollisuutta antaa sinulle rahaa vastikkeetta, ei sinullakaan ole velvollisuutta toimittaa rahaa toiselle vastikkeetta.

      Jos et mistään pysty hankkimaan rahaa elämiseesi, lain mukaan saat toimeentulotukea sen määrän, mitä vaatimattomaan elämiseen tarvitaan.

      Niin makaa, kuin petaa.

    • Anonyymi

      Itse olet itsestäsi orjan tehnyt!

    • Anonyymi

      Mutta kellään ei ole velvollisuutta antaa sinulle rahaa vastikkeetta,

      Ei olekkaan, mutta onko tämä elämä ikuinen?
      Jotkut tuntuu tätä eläämää elävän niikuin tämä olisi ikuinen elämä.

      ,

    • Anonyymi

      Talousjärjestelmämmen on suuri pyramidihuijaus ja raha on valtaa. Pyramidin pohjalle jää rahattomat ja vallattomat. Pyramidin huippu on huolissaan pyramidin romahtamisesta, he tarvitsevat maahanmuuttoa. Syntyvyys on alhainen, jotenkin ihmiset vaistoavat että orjista on pula ja eivät tee lapsia.

    • Anonyymi

      Oikeus valita ammattinsa, oikeus valita asuinpaikkakuntansa, oikeus valita kumppaninsa, oikeus valita kaverinsa, oikeus valita harrastuksensa, oikeus hankkia rahaa, oikeus valita musiikkimakunsa, oikeus yksityisyyteen ja omaan rauhaan.

      • Anonyymi

        käytännössä mihinkään noista ei voi vaikuttaa itse sata prosenttisesti


    • Anonyymi

      ilmaakin saa hengittää. Se on ihmeellisin ihmisoikeus mitä olemassa on. Sanasta ilma on tullut sana ilmainen. Hengitääksesi ilmaa tarvitset terveet keuhkot.
      Veden alla on vaikeata hengittää. Tosin veden alle menemiseen tarvitaan pääsääntöisesti oma valintapäätös. Itse lähden siitä että perustuslain oikeudet ovat vain tavoitteita. Itse jokainen elää elämänsä niiden kykyjen mukaan mitä on syntymässä saanut ja mitä on itse itsellensä matkan varella ymmärtänyt kehittää. Vapaassa maassa on enempi perusoikeuksia kuin diktatuurissa. Ihmisellä on myös lupa ja oikeus sössiä oma elämänsä. Moni senkin valinnan tekee jostain kumman syystä jo ihan lapsena. Ihmettelin kansakoulussa 60 luvun alussa alle 10 vuotiaita koulukavereita kun polttivat tupakkaa koulun takana metsässä. Valintoja, valintoja, valintoja.

    • Anonyymi

      tottakait ihmisellä on oikeus rahaan. Ihan samalla tavalla kuin oikeus opiskella. Raha ja opiskelu vaativat ponnistelua ja tsäkääkin, Jos et ponnistele et saa haluamaasi hienoa opiskelupaikkaa. Joudut tyytymään vähempään. Samoin rahan kanssa. Jos valitset väärin työsi niin saat vähemmän rahaa. Jos teet 7 oikein lottorivin ja saat pääpotin niin saat miljoonia. Sinulla on oikeus saada se raha. Eikös niin olekin.

      • Anonyymi

        Asiasta joka vaatii "tsäkää" on ihan turha puhua minään oikeutena, koska sen toteutuminen ei käytännössä ole taattua tälle "oikeutetulle".


    • Anonyymi

      Hyvä provo..

    • Onhan se ihan ymmärrettävää, ettei ymmärretä mitä oikeus johonkin tarkoittaa.

      Oikeus on ei-oikeuden vastakohta. Jos jollakulla on oikeus saada rahaa taikka pitää sellaista hallussaan, on silloin poissuljettu että hänellä ei ole oikeutta saada rahaa taikka pitää sellaista hallussaan.

      Sama asia on esimerkiksi elämän kanssa. Se, että on oikeus elämään, ei tarkoita, etteikö kuolema kohtaisi meistä jokaista. Oikeus elämään tarkoittaa, että lähtökohtaisesti on poissuljettu ei-oikeutta-elämään ja yleensä valtiovalta turvaa jokaisen oikeuden elämään tai rankaisee tämän oikeuden loukkaajaa.

      Jokaisella kansalaisella, ainakin itsestään määräävällä, on oikeus saada rahaa.

      Sen sijaan, onko jollakulla, esimerkiksi valtiolla, velvollisuus antaa rahaa joko tietty määrä jollekulle taikka määrättömäsi kaikille riippuu yhteiskunnan säännöistä.

      Sinänsä oikeus saada valtio suorittamaan tietty summa rahaa itselle, ei välttämättä tarkoita mitään, sillä raha itsessään ei oikeastaan merkitse juuri mitään. Aikoinaan raha oli metallia, jota saatettiin käyttää johonkin elossapysymisen kannalta hyödylliseen, kuten saatettiin paperiakin jossain määrin käyttää. Nykyään raha on pitkälti pankkitileillä olevia digitaalisia numeroita, joita ei voi hyötykäyttää millään reaalimaailman tavalla. Näin ollen rahan arvo ja merkitys on puhtaasti sopimuksen ja luottamuksen varassa.

      Sen sijaan yksilön oikeus tiettyyn elintasoon ja valtion velvollisuus tarjota kullekin kansalaiselle tämä elintaso tarkoittaa ainakin jossain määrin jotain konkreettista.

      Näin ollen oikeus elämään, sivistykseen, ammatinvalintaan, työhön ja asuinpaikan valintaan eivät sinänsä ole riippuvaisia saadusta rahasta, vaan siitä, että jokin instanssi turvaa nämä mahdollisuudet eli oikeuksien toteutumisen mahdollisimman pitkälle jokaisen kansalaisen kohdalla.

    • Anonyymi

      Olipas runollista, oikeus rahaan pitäisi myös velvoittaa tekemään yhteiskunnankin eteen kaikkensa. Suomessa on korkea verotus juuri tämän takia että ihmisillä on oikeus käydä koulua, terveydenhuolto,vanhustenhuolto,vammaishuolto jne. Se jää nähtäväksi mitä tämä uusi oikeisto hallitus romuttaa näistä edellämainituistakin järjestelmistä. Suomessa ei kenenkään ole nykyään tarvinnut kuolla nälkään, kela ,sosturva on pitänyt sapuskoissa suuren määrän ihmisiä. Työtä tekevät ,ahkerat saavat kuraa niskaansa tältä hallitukselta....Aivan järjetöntä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe