Juutalaisuuden käsitys moraalista: säännöt ovat laatimista, ei noudattamista varten

Anonyymi-ap

Israelilainen youtuberi kertoo, että palestiinalaisista suurin osa asuu Palestiinalaishallinon alaisilla alueilla. Hän ei kerro, että se Palestiinalaishallinnolla on 17% koko palestiinalaisille edelleen virallisesti kuuluvasta Länsirannasta. Suurin osa on Israelin miehityshallinnon alaista C-aluetta, jossa eivät päde edes Israelin lait, ja siellä uudisasukkaat tappavat ja kiusaavat palestiinalaisia, jotka menettävät parhaat viljelysmaansa. Palestiinalaisten koteja tuhotaan aivan vaikka Israelin valtiolla ei ole mitään oikeudellista perustetta toimia alueella. Eikä ole koskaan ollut.

Media kertoo, että Israelin iskut palestiinalaisasutukseen ovat kostoja palestiinalaisten ampumista tuhnuraketeista, jotka ovat lähes vaarattomia tehottomuutensa vuoksi. Ennen Iron Dome-ilampuolustusjärjestelmän rakentamista käydyssä konfliktissa palestiinalaiset ampuivat Israelin alueelle 1000 rakettia. Arvatkaa, montako israelilaista ne tappiovat? 3 kokonaista K-O-L-M-E. Suurin osa vahingoista oli rikkoutuneita ikkunanpieliä. Viemäriputkista rakennetut raketit ovat kyllä käsityötaidon mestarinäytteitä, mutta sellaiseen ei saa kummoista hyötykuormaa edes palestiinalainen työtön insinööri. Ellei sitten käytä ydinräjähteitä...

Media ei kerro, että myös palestiinalaisten raketit ovat kostoiskuja. Media ei kerro, kun länsirannalla tapetaan palestiinalainen tai siellä jyrätään jonkun talo ilman pitäviä todisteita mistään. Ja vaikka todisteita olisi, on täysin rikollista tuhota ihmisten omaisuutta rangaistuksena alueella, jossa Israelilla ei ole mitään toimivaltuuksia kansainvälisen lain mukaan. Talon tuhoaminen ei rankaise vain teon tekijää vaan on aina kollektiivinen rangaistus.

KAIKESTA TUOSTA MEDIA VAIKENEE. Sen sijaan meidän tulee muistaa viikosta toiseen holocaustin kauheudet ja muistaa pelätä hirveitä natseja. Sellaisia kuin Isrealissa hirtetty Adolf Eichmann. Joka ei henkilökohtaisesti kai antanut yhtäkään käskyä edes epäinhimillisestä kohtelusta, saati että olisi ollut asemassa sellaista estämään. Olisi toki voinut erota tehtävästään, sillä hän tiesi täysin, mitä tapahtui, eikä koskaan kiistänyt sitä. Samoin tietävät myös Israelin hallinnossa toimvat aivan täysin, mitä tapahtuu ja mikä tavoite on. Silti hekään eivät eroa.

Adolf Eichmannin sanat hirttäjilleen ovat historiallset: toivon, että seuraatte minua mahdollisimman pian.

On häpeä länsimaiselle oikeuskäsitykselle, että niin ei tapahtunut satojen siviilien surmaamisesta vastuussa olleen Israelin pääministerin Menachem Beginin osalta. On häpeä, jos Eichmannin sanat eivät toteudu Netanjahun osalta. Radovan Karadzic päätyi vankilaan, Milosevic tuomiolla ja Putnista on annettu pidätysmääräys. Netanjahua sen sijaan USA presidentti halailee!

Ja sitten mediakin ihmetteli, miksi niin suuri osa maailmaa ei halunnut tuomita Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Miksi olisi? Paljon muutakin jätetään edelleen tuomitsematta. Miksi palestiinalaisia pitäisi kiinnostaa Ukraina. Tai libyalaisia? Ei kukaan ole kiinnostunut heidänkään kokemista epäoikeudenmukaisuuksista.

Nyt "sananvapauden soturit" ovat alkaneet estää Osama Bin Ladenin Kirjettä Amerikalle, koska siinä mainitaan paitsi Palestiina, myös se, että siionistit hallitsevat länttä ja Yhdysvaltoja.

Sehän on pitkälti totta. Pro-Israel heimo hallitsee tiedonvälitystä ja he tosiaan ohjaavat mm USA:n politiikkaa vaarallisella tavalla. Lännen ei tule alkaa siionistien käsikassaraksi, sillä siinä menetämme paitsi kunniamme, myös kunnioituksemme muiden silmissä ja päädymme pogromien kohteeksi mekin. Seurauksilla on aina syynsä. Muualla paitsi Hollywoodissa, jossa paha on selittämätön ja siitä selviää vain tuhoamalla sen. Se käsitys tulee suoraan juutalaisesta moraalikäsityksestä, josta se on periytynyt sen kulttuuripiirin sekulaareillekin. Aivan kuten meidänkin ateistimme ovat läpikotaisiin luterilaisia edelleen.

46

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin kyllä Varsovan geton juutalaisetki hallitisi getossaan vähän ainakin . Aatu sit elimoi geton mut jätti rakeennuukset eheääks.

    • Anonyymi

      Israelilaiset ovat antaneet uusimman osoituksensa "erinomaisesta moraalistaan". He pilkkaavat palestiinalaisten hätää ja tuskaa

      https://www.youtube.com/watch?v=QihoBuGRVwU

      Ja samalla meidän täällä pitäisi itkeä Hamasin iskujen uhreja? Me emme edelleenkään tiedä, moniko kuoli Hamasin luoteihin ja moniko israelilaisten itsensä. Niin yli-ihmisinä kuin IDF:n sotureita pidetäänkin, hekin ovat onnistuneet ampumaan omiaan aika useinkin. Selvästi Hamasin tappajat kyllä tekivät pahojakin tekoja, mutta sen ymmärtää, jos suvusta useampikin on tapettu israelilaisten toimesta. Halu kostaa on kova ja silloin kohteeksi kelpaa kuka vain. Israelilainen ajatus siitä, että aivan kaikki, petos, murha, mikä tahansa, mikä on tehty Israelin puolesta, tai ainakin kuviteltu tehdyn Israelin puolesta, on oikein ja vihollisen kaikki teot ovat vain jotain selittämätöntä pahuutta, jota pitää alituiseen pelätä ja ainakin se oikeutta omat moraalittomuudet, ei ole johtanut turvallisuuden lisääntymiseen eikä rauhaan alueella.

      Päin vastoin, Vanhassa Testamenstissa kuvattu jatkuva sotatila ja teurastus on palannut alueelle. Mitä muuta Hammurabin periaatteelle perustuvalla moraalilla on odotettavissakaan saavuttaa?

      • Anonyymi

        No niin, musiikkifestareiden tuhotut autot herättivät kyllä kysymyksen alusta saakka, miten ja millä välinein Hamas olisi ne tuhonnut.

        Nyt sitten Israelin oma tutkinta paljastaa, että eipä niitä välttämättä Hamas tuhonnutkaan

        https://www.youtube.com/watch?v=wz-DPeX_LTE

        vaan israelin omat taisteluhelikopterit. Se on selvää, kuten niin monta kertaa aiemminkin, että israelilaiset ovat taaskin tappaneet omiaan. Sitä on mahdoton selvittää, kuinka paljon jää Hamasin vastuulle.

        Mahtaako KD-uutiset uutisoida tuota ollenkaan? Tiukkaa tekee varmaankin myös Ylellä puhumattakaan rahan raiskaamista medioista.


    • Anonyymi

      Tosi asiallinen ja selventävä diagnoosi israelin armeijan toteuttamasta
      apharteidista sekä maan varastamisesta joka on jatkunut 75v.
      Linkissä kartta.
      https://aijaa.com/VEAp56

      Wikipedia: Puna-armeija saapui Auschwitziin 27. tammikuuta 1945
      Eli juutalaisilta kesti 2v ja sitten valloittaminen alkoi ja se jatkuu edelleen.
      Toinen maailman sota: Holocaust 1.
      israelin toteuttaa : Holocaust 2.

      • Anonyymi

        1970-luku on omituinen vuosikymmen. Täällä KD, silloiselta nimeltään Kristillinen liitto, alkoi saada ääniä, kai vanhemman väen vastaliikkeenä nuorison vasemmistoradikalismille. Niilo Ylivainoa aikoi kaataa keskioluen, historian viemäriin.

        Menachem Begin nousi valtaan Israelissa 1977, kaksi vuotta myöhemmin Ajatollah Khomeini lensi Pariisista Teheraniin ja samana vuonna 1979 Neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin, jolloin maan muslimiväestö nousi vastarintaan, ja siitä alkoi kehitys kohti nykyistä Taleban-valtiota. Vuosikymmenellä, joka Suomessa ja monessa muussakin maassa oli vasemmistovetoinen ja eteenpäin tulevaisuuteen katsova, kivikautiset myyttiset uskonnot teki voimakkaan paluun. Nyt edelleen konservatismin voittokulku jatkuu tavalla, joka on jo tuhonnut taloudellisen tulevaisuutemme, mutta voi johtaa vielä paljon pahempaankin.

        Onko tämä kaikki vain seurausta siitä, että vanhoilla on tapana yrittää vetää koko maailma mukanaan hautaan, katkeruudessaan menetetystä nuoruudestaan?


    • Anonyymi

      "Israel vain puolustaa maataan, taistelee olemassaolostaan." Kuka uskoo mediaan??

    • Anonyymi

      Tel Avivissa sodanvastainen mielenosoitus. Äärijuutalaiset (ilmeisesti viranomaisten tuella) ajoivat autoillaan ylitse.

      KTS

      • Anonyymi

        Israelissa on merkittävä oppositio ja siellä toimii myös maan sisäiset ihmisoikeusjärjestöt, jotka jatkuvasti kertovat ihmisoikeusrikkomuksista palestiinalaisiakin vastaan.

        Niistäkään ei Suomen mediassa kuule oikeastaan koskaan.

        Kuitenkin hyödylliset idiootit Puopolot, Ukkolat ja ketä sitten nimettöminä täälläkin kirjoittelee, huutavat kurkku suorana, ettei Israelin hallitusta muka kuunnella ja uutiset tulee muka Hamasilta. Enemmän ei voisi valehdella


    • Niin kyllähän tämä melko merkillistä on juuri tänään taas tulittivat pakolaisleiriä että ei tuo nyt kovin "kunniakasta" sotimista ole. Ammuskella etupäässä aseettomia siviilejä.

    • Anonyymi

      Venäjän ja Israelin toiminta on ollut hämmästyttävän samanlaista. Venäjän virallinen oppi on, että Ukrainan kansaa ei ole olemassa, eikä Ukrainaa maana ole historiassa ollut.

      Samaa sanovat israelilaiset palestiinalaisista ja Palestiinasta.

      Venäjä on sodankäynnissään pyrkinyt tuhoamaan siviili-infraa tehdäkseen elämisen maassa mahdottomaksi. Erittäin hyvin se onnistui Syyriassa Aleppon teurastuksessa.

      Israel tekee täysin samaa, tosin peitellymmin. al-Sifan sairaalassa väitetään olevan "Hamasin päämaja" ja sen generaattorit ammutaan rikki taistelussa. Mitään sairaalasta ei löydy, paitsi laatikollinen aseita ja muutama reppu, jotka IDF melko varmasti itse sinne toi. Israel kertoo antavansa sairaalalle nyt vettä ja ruokaa, jotka se on estänyt saarrollaan aiemmin, generaattorin korjaamisesta ei kukaan ole puhunut mitään.

      Sekä Israel että Venäjä pyrkivät liittämään maa-alueen itseensä. Venäjääkään eivät kiinnosta ukrainalaiset, vaan tarkoitus kai oli tappaa heidät taas nälkään. Israelin toimet tähtäävät paljon avoimemmin palestiinalaisten tappamiseen suuremmissa määrin ja selvinneiden elämisen tekemiseen mahdottomaksi niin, että he pakenevat.

      Sekä Venäjä että Israel levittävät häikäilmättä härskiä, valheisiin perustuvaa propagandaa. Venäjän juttuja ei usko kukaan, sen sijaan Israelin tarinoita al-Sifasta jotkut ovat ainakin uskovinaan.

      Sekä Venäjä että Israel ovat käyttäneet lännessä uskonnollisia järjestöjä propagandansa levittämiseen. Venäjän osalta tässä on radikaali muutos, sillä Neuvostoliiton aikana kanavana olivat vasemmistojärjestöt. Kumpikin käyttää vasemmistojärjestöjä edelleen epävakauden lietsomiseen tukemalla äärimmäisyyteen meneviä ja lähinnä naurettavia "tasa-arvopyrkimyksiä", joiden voi olettaa herättävän vastarintaa jopa tavallisessa kaduntallaajassa.

      Kumpikin käyttää samoja konservatiivikanavia. Puopolo kaataa vasemmistohallitusta, ties mistä syystä, kun vasemmistohallitus vie Suomea Natoon ja tukee Ukrainaa, josta Puopolo ei hallitusta kiitä kertaakaan. Nyt Puopolo levittää Israelin narratiivia täysin kritiikittömästi. Samalla kaavalla toimii Sanna Ukkola.

      Tuleeko kenellekään yllätyksenä, että Beginin ja Netanjahun tausta on itäisen euroopan juutalaisyhteisöissä? Tuleeko kenellekään yllätyksenä se, että monet niistä juutalaisyhteisöistä tuhosivat muut paikalliset asukkaat, ennen kuin natsit edes ehtivät mukaan?

      Osa itäisen Euroopan juutalaisyhteisöistä oli rutiköyhiä, osa taas erittäin vauraita. Jos ajatellaan, että vauraat olivat saavuttaneet vaurautensa hieman samoin keinoin, kuin Israelin valtio noiden henkilöiden johdolla on toiminut palestiinalaisten kanssa, niin voiko olla, että pogromit ja viha eivät olekaan selittämätöntä ja käsittämätöntä pahuutta?

      Venäläisiä ja eräitä israelilaisia yhdistää se, että kummatkin ovat täysin vailla omaa tuntoa ja kritiikkiä omaa toimintaansa kohtaan.

      Kristityn, joka lahjoittaa säännöllisesti rahaa hyväntekeväisyyteen, on hyvä tietää, että Israel antaa kehitysapua 0.1% budjetistaan. Suomessa luku on nelinkertainen. Venäjä lienee lähempänä Israelin lukemia. Kumpikin, Venäjä ja Israel sen sijaan saavat tukea. Israel saa sotilaspua paketin toisensa jälkeen, vaikka sen ainoa vihollinen ovat jo pitkään olleet farkuissa ja tennareissa taistelevat sissit. Venäjä on saanut Suomeltakin mm lähialuetukea Karjalaan. Kumpikin maa on silti upporikas. Timanttien kiillottamisella eniten tienaavan Israelin BKT per nuppi on pienempi kuin Suomen, mutta selvästi länsieurooppalaista tasoa. Venäjän BKT per nuppi ei ole häävi, mutta se tienaa aivan varmasti öljytuloilla riittävästi elättääkseen Karjalan, joka tienaa myös metsäteollisuudella ihan mukavasti.

      On asioita, joita kristityn kannattaa miettiä. Enkä tarkoita niillä sukupuoli-identiteetin kysymyksiä, enkä woke-asioita. En edes Päivi Räsäseen kohdistunutta kummallista vainoa. Ne kysymykset ratkeavat kyllä, kun miettii, mitä yllä on kerrottu.

      • Anonyymi

        Päivi Räsäsen tarina ei ole 'kummallinen vaino', vaan 'mummomuorin sähläykseen' liittyvästä ketjusta voit lukea juutalaisen luoman kristinuskon perustan ja liittää myös sen tiedon jo tietämiisi asioihin.


    • Anonyymi

      Sama systeemi se on sapatisteillakin. Tärkeää on lait ja niiden tulkinta ja miten ovat voimassa, mutta kukaan ei ikinä kerro miten oikeasti se sapatti pitäisi viettää tai mitä voi tai saa tehdä. Eikä sillä ole oikeasti mitään väliä. Lain teksti ovat vain oppia ja kiihkoilua varten.

    • Anonyymi

      Venäjän ja Israelin vertaaminen ei tunnu reilulta. Ukraina ei alkanut pommittamaan Venäjää . Tietääkseni demokraattiset valtiot ovat tunnustaneet Israelin olemassaolon oikeden jo sukupolvia sitten, Hamas ei tunnusta, kuinka mahtaisi käydä Israelin valtiolle, jos se ei puolustautuisi.

      • Anonyymi

        Onko Israel tunnustanut Palestiinan niiden 130 muun maan tavoin ?


      • Anonyymi

        Venäjän mukaan Ukraina aloitti ammuskelemalla venäjänkielisiä mutta anyway. En omaa minkäänlaisia harhakuvitelmia sen kummemmin Venäjästä, USA:sta kuin Israelistakaan. Kolme pahinta joukkomurhaajaa maailmassa. Jos helvetti olisi olemassa niin sieltä vaan isolla kauhalla sitten


    • ”Suurin osa on Israelin miehityshallinnon alaista C-aluetta, jossa eivät päde edes Israelin lait, ja siellä uudisasukkaat tappavat ja kiusaavat palestiinalaisia, jotka menettävät parhaat viljelysmaansa.”

      Olet tässä oikeassa ja tuolla vallitsee jatkuva kostonkierre, missä kostaja kostaa ja saa takaisin ja karuselli jatkuu.

      ”KAIKESTA TUOSTA MEDIA VAIKENEE.”

      Ei, media on tuonut aika hyvin asioita esille, joten tuossa olet täysin väärässä.

      ”Sehän on pitkälti totta. Pro-Israel heimo hallitsee tiedonvälitystä ja he tosiaan ohjaavat mm USA:n politiikkaa vaarallisella tavalla.”

      Sitten paljastat olevasi antisemitisti. Asia ei tosiaan näin mene. Israel on pitkälti Yhdysvaltojen tuen varassa sotilaallisesti, joten kyllä ne ovat amerikkalanen äärioikeisto tässä niitä, jotka ohjailevat tilannetta

      • Mummomuori kirjoitti: <<Sitten paljastat olevasi antisemitisti. <<

        Et malttanut olla vetämättä antisemitismikorttia? Ehdotan, että pysytään nyt kuitenkin tekemisissä ja tapahtumisissa. 🌹👀


      • ouro kirjoitti:

        Mummomuori kirjoitti: <<Sitten paljastat olevasi antisemitisti. <<

        Et malttanut olla vetämättä antisemitismikorttia? Ehdotan, että pysytään nyt kuitenkin tekemisissä ja tapahtumisissa. 🌹👀

        Viittaan tuossa tähän "Pro-Israel heimo hallitsee tiedonvälitystä ja he tosiaan ohjaavat mm USA:n politiikkaa vaarallisella tavalla." Se on uusnatsien omia höpinöitä ja he ovat tosiaan antisemitisteja.


    • Anonyymi

      Saattaa kylläkin olla sellainen sarvipäinen olento, joka vetelee naruja silloin kuin sotia käydään ja joka on saanut ihmiskunnan nyt vain ajattelemaan sitä kuka tekee eniten ja parhaita aseita. Edes se kylmä sota ei ollut tälläistä. Silloin vain puhuttiin ja uhkailtiin. Nyt ihmisiä kuolee laumoittain ja kuka on se joka taputtaa karvaisia käsiään, että mitä minä sanoin, ei ne ihmiset ole niin hyviä kuin mitä Jumala luulee.

      • Niin tai ihmisistä on tullut entistä tylympiä, itsekkäitä eivät he enää välitä muusta kuin omastaan.


      • Anonyymi
        Mummomuori2 kirjoitti:

        Niin tai ihmisistä on tullut entistä tylympiä, itsekkäitä eivät he enää välitä muusta kuin omastaan.

        Ehkä taivaassa on menossa sama kisa kuin mitä oli Jobin kanssa.

        Jumala on katsellut tyytyväisinä kun ihmiset elävät melko siivosti ja vain pieniä kahakoita on vain siellä täällä.

        Saatana on kuljeksinut ja sanonut Jumalalle että kyllähän ihmiset ovat kunnolla kun ei ole mitään riitoja. He ovat siitä väitelleet ja Jumala on sanonut, no katsotaan käy vähän sohimassa ihmisten mielipiteitä, niin katsotaan miten käy.

        Se tilanne on nyt päällä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä taivaassa on menossa sama kisa kuin mitä oli Jobin kanssa.

        Jumala on katsellut tyytyväisinä kun ihmiset elävät melko siivosti ja vain pieniä kahakoita on vain siellä täällä.

        Saatana on kuljeksinut ja sanonut Jumalalle että kyllähän ihmiset ovat kunnolla kun ei ole mitään riitoja. He ovat siitä väitelleet ja Jumala on sanonut, no katsotaan käy vähän sohimassa ihmisten mielipiteitä, niin katsotaan miten käy.

        Se tilanne on nyt päällä.

        Ei mielipiteet ketään tapa. Aina on ollut ja tulee olemaan erilaisia mielipiteitä. Itsekkyys tarkoittaa, että haluaa muiden tekevän juuri niinkuin joku haluaa . Valtaa kahmitaan vain siksi, että sitä käytetään omiin tarkoituksiin. Ahneus puolestaan ei enää hyväksy mitään sellaista, missä muut otetaan huomioon.


    • Koko lainsäädännöstä vallitsee nykyisin eri käsitys kuin muinoin. Nykyisin ajatellaan, että laki kirjoitetaan NOUDATETTAVAKSI, muinoin ajateltiin, että PELOTTEEKSI.

      Jos niin Hammurabin kuin Mooseksenkin lakia todella olisi noudatettu, jokainen tervejärkinen tajuaa, että kansahan olisi kuollut sukupuuttoon.

      Muinoin oli Kirkkolaissakin toivomussäädöksiä. Tällainen oli myös vaatimus kummien kristillissiveellisestä tilasta. Eräs pappi ei tätä käsittänyt, eikä oikeus käsittänyt, että kummioikeuden poistoon oli laissa määrätty tietty proseduuri (jota muuten koskaan ei ollut toteutettu).

      Kastepapilla ollut suinkaan oikeutta tehdä valintaa. Kirkko pikimmiten poisti koko toivomussäädöksen laista.

      Kireäpipoinen pappi kuului Putinin ystävänä nykyisin tunnetun Kansanlähetykseen kannattajiin. Sitä ennen edes kansanlähetysläiset papit eivät voineet kuvitella toivomuspykälien olevan tosissaan otettavia. 🌹👀

      • Anonyymi

        Noudatettiinko muinon Mooseksen Jumala Jahven käskyä surmata esikoispojat, jos ei ollut maksanut lunastusmaksua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noudatettiinko muinon Mooseksen Jumala Jahven käskyä surmata esikoispojat, jos ei ollut maksanut lunastusmaksua?

        Tähän liittyvä rituaali on edelleenkin juutalaisilla, kun neliviikkoinen vauva viedään ruokatarjottimella papin eteen, ja isä maksaa muodollisen lunastusmaksun. Nämä lapset nimittäin myös syötiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän liittyvä rituaali on edelleenkin juutalaisilla, kun neliviikkoinen vauva viedään ruokatarjottimella papin eteen, ja isä maksaa muodollisen lunastusmaksun. Nämä lapset nimittäin myös syötiin.

        Tällaisessa opissa on kristinuskon perusta tänä päivänäkin vielä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Noudatettiinko muinon Mooseksen Jumala Jahven käskyä surmata esikoispojat, jos ei ollut maksanut lunastusmaksua?

        Ei tietenkään, mutta kohta kertoo varhemmista ajoista, jolloin laajalti seemiläisten kansojen, myös heprealaisten, keskuudessa harrastettiin vielä lasten uhraamista. Ajateltiin, että esikoispoika oli uhrattava Jumalan suosion saavuttamiseksi.

        Myöhemmin uhraamisvelvollisuutta merkittävästi helpotettiin lunastusmenettelyllä, aikaa myöten jo muodollisen keveällä.

        Vaikka emme toki pidä Aabrahamia todellisena henkilönä, kertomus siitä, kuinka hän ryhtyi uhraamaan poikaansa, kertonee samoista menneistä karmeuksista. 🌹👀


      • Anonyymi
        ouro kirjoitti:

        Ei tietenkään, mutta kohta kertoo varhemmista ajoista, jolloin laajalti seemiläisten kansojen, myös heprealaisten, keskuudessa harrastettiin vielä lasten uhraamista. Ajateltiin, että esikoispoika oli uhrattava Jumalan suosion saavuttamiseksi.

        Myöhemmin uhraamisvelvollisuutta merkittävästi helpotettiin lunastusmenettelyllä, aikaa myöten jo muodollisen keveällä.

        Vaikka emme toki pidä Aabrahamia todellisena henkilönä, kertomus siitä, kuinka hän ryhtyi uhraamaan poikaansa, kertonee samoista menneistä karmeuksista. 🌹👀

        Jos tarina kertoo kuningas Salomon, joka rakensi nämä ladten uhrauspaikat (2.Kuningasten kirja, luku 23) keränneen kansalta kultaa 666 talenttia vuodessa, niin Jahve Jumalan syntibisnes oli varsin tuottoisaa. Kuningas Salomo rakensi Jahvelle Jerusalemin temppelin - en löydä kohtaa missä inhimmillisyys olisi astunut kuvaan mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tarina kertoo kuningas Salomon, joka rakensi nämä ladten uhrauspaikat (2.Kuningasten kirja, luku 23) keränneen kansalta kultaa 666 talenttia vuodessa, niin Jahve Jumalan syntibisnes oli varsin tuottoisaa. Kuningas Salomo rakensi Jahvelle Jerusalemin temppelin - en löydä kohtaa missä inhimmillisyys olisi astunut kuvaan mukaan.

        Ouro, millä perustelet, että 2.Moos.13 löytyvä Mooseksen Jumalan lasten uhrausmääräys ei ollut 2000 vuotta sitten käytössä, kun Jeesus riehui Jahven temppelissä, kun oli juuri lasten uhrausmääräyshetki eli pääsiäinen, happamattoman leivän juhla, jos kerran Jeesuksestakin sanotaan 'Jumala antoi ainoan poikansa'? Ja 1.Kor.5:7 Jeesus on viattomana teurastettu pääsiäisen uhrilammas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ouro, millä perustelet, että 2.Moos.13 löytyvä Mooseksen Jumalan lasten uhrausmääräys ei ollut 2000 vuotta sitten käytössä, kun Jeesus riehui Jahven temppelissä, kun oli juuri lasten uhrausmääräyshetki eli pääsiäinen, happamattoman leivän juhla, jos kerran Jeesuksestakin sanotaan 'Jumala antoi ainoan poikansa'? Ja 1.Kor.5:7 Jeesus on viattomana teurastettu pääsiäisen uhrilammas.

        Jos vuonna 2023 mennään ihan oikeuteen asti puolustamaan Mooseksen lakia, niin Mooseksen Jumalaa ei olisi uskottu 2000 vuotta sitten, niinkö?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos vuonna 2023 mennään ihan oikeuteen asti puolustamaan Mooseksen lakia, niin Mooseksen Jumalaa ei olisi uskottu 2000 vuotta sitten, niinkö?

        Ei Moosesta ollut olemassa. Raamattu kertoo tarinoita itseään vanhemmista asioista, mutta tarinoissa on myös suusanallisesti jääneitä muistumia menneistä ajoista.

        Jeesuksen aikana elettiin jo uudempaa aikaa, josta on myös historiallisesti kelvollisia lähteitä. Ei ole tiedossa, että lasten uhraamista oli heprealaisten keskuudessa enää harjoitettu, mutta juutalaisten noudattamissa tavoissa ja rituaaleissa niitä oli, ja on edelleen.🌹👀


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos tarina kertoo kuningas Salomon, joka rakensi nämä ladten uhrauspaikat (2.Kuningasten kirja, luku 23) keränneen kansalta kultaa 666 talenttia vuodessa, niin Jahve Jumalan syntibisnes oli varsin tuottoisaa. Kuningas Salomo rakensi Jahvelle Jerusalemin temppelin - en löydä kohtaa missä inhimmillisyys olisi astunut kuvaan mukaan.

        Kuka lienee mitäkin rakentanut, mutta ei ainakaan Salomo, koska hänkin oli taruolento. 🌹👀


      • Anonyymi
        ouro kirjoitti:

        Ei Moosesta ollut olemassa. Raamattu kertoo tarinoita itseään vanhemmista asioista, mutta tarinoissa on myös suusanallisesti jääneitä muistumia menneistä ajoista.

        Jeesuksen aikana elettiin jo uudempaa aikaa, josta on myös historiallisesti kelvollisia lähteitä. Ei ole tiedossa, että lasten uhraamista oli heprealaisten keskuudessa enää harjoitettu, mutta juutalaisten noudattamissa tavoissa ja rituaaleissa niitä oli, ja on edelleen.🌹👀

        Kristinusko perustuu juuri juutalaisten Jahve Jumalan kulttiin ja - kuten sanoin - senhän on tehnytkin juutalainen fariseus. Täälläkin on pidettiy tiukasti kiinni Mooseksen laista, ja jopa Jeesus on kristinuskon opissa pääsiäisen teurastettu uhrilammas. Midtä hebrealaisista puhut? Koko UT puhuu vain juutalaisista.


      • Anonyymi
        ouro kirjoitti:

        Kuka lienee mitäkin rakentanut, mutta ei ainakaan Salomo, koska hänkin oli taruolento. 🌹👀

        Taruolentojahan tarina onkin vain täynnä, ja tässä nyt vain pohditaan, että mihin taruolentoon tämän pöivän uskonto perustuu. Sen julistamista ei ole kristityille mainostettu taruna, vaan pelastumisena palvelemaan lihalla synnin lakia (Room.7).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taruolentojahan tarina onkin vain täynnä, ja tässä nyt vain pohditaan, että mihin taruolentoon tämän pöivän uskonto perustuu. Sen julistamista ei ole kristityille mainostettu taruna, vaan pelastumisena palvelemaan lihalla synnin lakia (Room.7).

        Ja, ouro, itse olet ollut yksi näistä virallisista julistajista. Ei ihan nyt mene putkeen mitätöidäkin taustat taruolennoiksi, jos vastaan tulee ikäviä totuuksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja, ouro, itse olet ollut yksi näistä virallisista julistajista. Ei ihan nyt mene putkeen mitätöidäkin taustat taruolennoiksi, jos vastaan tulee ikäviä totuuksia.

        Papiksi vihitään lain mukaan vain teologian maistereita. Tietoni, kuten muidenkin pappien perustietous on teologisesta tiedekunnasta kotoisin. 🌹👀


      • Anonyymi
        ouro kirjoitti:

        Papiksi vihitään lain mukaan vain teologian maistereita. Tietoni, kuten muidenkin pappien perustietous on teologisesta tiedekunnasta kotoisin. 🌹👀

        Kyllä on löyhät eväät, jos opetukseen ei liity Raamattu mitenkään, kun luterilaisuuden kuuluisi juuri liittyä vain Raamattuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on löyhät eväät, jos opetukseen ei liity Raamattu mitenkään, kun luterilaisuuden kuuluisi juuri liittyä vain Raamattuun.

        Lisäystä - tarkoitatko, että te teette vain kun käsketään, mutta ette tiedä kristinuskon perustaa Raamattuun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäystä - tarkoitatko, että te teette vain kun käsketään, mutta ette tiedä kristinuskon perustaa Raamattuun?

        Tarkoitatko todella, että 5 te papit ette tiedä kristinuskon Jumalan olevan Raamatusta Jeesuksen sanoma Saatana - ilmestyskirjan puhuva Pedon kuva (luku 13)?


      • "Jos niin Hammurabin kuin Mooseksenkin lakia todella olisi noudatettu, jokainen tervejärkinen tajuaa, että kansahan olisi kuollut sukupuuttoon. "

        Tosiaan, olisihan se ollut vain yhtä teurastusta. Ehkä tosiaan pelote on siinä se ydin, ei toteuttaminen.


    • Anonyymi

      Kiitos aloittajalle kommentista, mieltä hivelee kirjoitus, joka perustuu tietoon, eikä pelkkiin asenteellisiin ja mielikuvien perusteella luotuihin mielipiteisiin.

      • Anonyymi

        On tärkeää, että pystyt nyt liittämään jo hyviin pohjatietoihisi myös tiedon kristinuskon perustasta, jota edellä pohdit kummallisena Päivi Räsäsen vainoasiana - siitä ei ole kyse. Tämä kristinuskon perusta on merkittävä niin toisen maailmansodan kannalta kuin natsi-Saksan pöydällä jo sovitun Euroopan unionin luomisen kannalta - jotka natsit olivat sionisteja. Kristinuskon perusta löytyy tästä ketjusta:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18108571/hitto-mummonmuorin-kaltaiset-sohlaajat-#comment-124493918

        Euroopan unionin perusta löytyy sotilastiedusteluraportista ns. Red House Report, sekä wikisitaatit kreivi Coudenhove-Kalergi - kaikki liittyy kaikkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tärkeää, että pystyt nyt liittämään jo hyviin pohjatietoihisi myös tiedon kristinuskon perustasta, jota edellä pohdit kummallisena Päivi Räsäsen vainoasiana - siitä ei ole kyse. Tämä kristinuskon perusta on merkittävä niin toisen maailmansodan kannalta kuin natsi-Saksan pöydällä jo sovitun Euroopan unionin luomisen kannalta - jotka natsit olivat sionisteja. Kristinuskon perusta löytyy tästä ketjusta:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18108571/hitto-mummonmuorin-kaltaiset-sohlaajat-#comment-124493918

        Euroopan unionin perusta löytyy sotilastiedusteluraportista ns. Red House Report, sekä wikisitaatit kreivi Coudenhove-Kalergi - kaikki liittyy kaikkeen.

        Esimerkiksi toisen maailmansodan nimi 'holocausti' tulee VT:sta ja tarkoittaa kokonaan poltettua uhria ja uhrilahjaa juutalaisten Jumala Jahvelle - myös kristinuskon ja islamin Jumala, myös Jehovan todistajien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esimerkiksi toisen maailmansodan nimi 'holocausti' tulee VT:sta ja tarkoittaa kokonaan poltettua uhria ja uhrilahjaa juutalaisten Jumala Jahvelle - myös kristinuskon ja islamin Jumala, myös Jehovan todistajien.

        Näin lähellä ihmisuhraus ihan julkisena tietona on meitä, vaikka teologi ouro koittaa mitätöidä sitä tapahtuneen Jahven temppelissä 2000 vuotta sitten!


      • Anonyymi kirjoitti:

        On tärkeää, että pystyt nyt liittämään jo hyviin pohjatietoihisi myös tiedon kristinuskon perustasta, jota edellä pohdit kummallisena Päivi Räsäsen vainoasiana - siitä ei ole kyse. Tämä kristinuskon perusta on merkittävä niin toisen maailmansodan kannalta kuin natsi-Saksan pöydällä jo sovitun Euroopan unionin luomisen kannalta - jotka natsit olivat sionisteja. Kristinuskon perusta löytyy tästä ketjusta:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18108571/hitto-mummonmuorin-kaltaiset-sohlaajat-#comment-124493918

        Euroopan unionin perusta löytyy sotilastiedusteluraportista ns. Red House Report, sekä wikisitaatit kreivi Coudenhove-Kalergi - kaikki liittyy kaikkeen.

        Sinä siis uskot noihin uusnatsien salaliittoteorioihin? Ne on moneen kertaan osoitettu humpuukiksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      271
      9047
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      15
      2826
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      56
      2076
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      356
      1847
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1798
    6. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1789
    7. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      39
      1749
    8. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1744
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      160
      1704
    10. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1701
    Aihe