Asuntojen hintojen romahdus on alkanut Suomessa - osa 3 -

Anonyymi-ap

26.10.2018 aloittamani keskustelu on muodostoi niin suosituksi, että teen siitä osan kolme. Tapahtumat ovat edenneet, kuten kerroin. Nyt ollaan vaiheessa 7.

Ketjun osa 2 kommentointi keskeytettiin sen ilmeisesti tultua liian suosituksi tai sitten profetiani alkoi kirkkaudessaan loistaa jo liian kauas.

Seuratkaa aina asuntosijoitusgurua. Vain Guru on tavallisen ihmisen puolella. Gurua seuranneet ovat säästyneet suurilta vahingoilta henkisesti ja maallisesti.

Asuntosijoitusguru

Alla kymmenen kohdan ennustukseni 26.10.2018

Kuten lupasin kerron nyt kymmenellä kohdalla mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu seuraavaksi.

Jotta minua ei pidettäisi aivan noviisina, niin en tietenkään listaa kohtaan jo tapahtuneita. Näitä ovat jo tässä kuussa pörssissä romahtaneet rakennusyhtiöt (YIT, Lehto, SRV).

1. Uudisasuntojen kauppa hiljenee merkittävästi. Markkinoille suorastaan tulvii lisää uusia asuntoja, koska jo valmistuneita ei olla saatu kaupaksi. Isotkin rakennusliikkeet alkavat myymään asuntoja alennuksella.
2. Suuret asuntosijoittajat, joilla on satoja uudenkarheita sijoitusasuntoja laittavat merkittävän osan asunnoistaan myyntiin. Asuntojen hintojen lasku kiihtyy entisestään.
3. Vanhojen asuntojen kauppa pysähtyy. Kaupaksi käyvät vain asunnot, jotka ovat hyvillä paikoilla ja joiden hintaa on alennettu merkittävästi.
4. Pankit vaativat velkavivulla sijoittaneita asuntosijoittajia antamaan pankille lisävakuuksia. Piensijoittajat joutuvat laittamaan asuntonsa myyntiin. Moni joutuu myymään asuntonsa merkittävällä tappiolla.
5. Pieniä rakennusliikkeitä alkaa kaatua. Isot vielä sinnittelevät, koska niillä on tilauskirjoissa rakennettavaa. Isotkin joutuvat lomauttamaan työväkeään.
6. Paniikki nousee asuntorahastoissa. Asuntorahastoille tulvii myyntipyyntöjä. Rahastoilla ei ole mahdollisuutta maksaa osuuksia pois. Rahastot ovat pakotettu myymään asuntoja, jotka on ostettu kalliilla ja usein oman pankin sidosryhmien kautta.
7. Tuhansia ja tuhansia asuntoja tulee myyntiin rahastojen, rakentajien ja sijoittajien kautta. Tulee totaalinen romahdus, jota ei edes 90-luvulla nähty. Asuntojen ostolaita katoaa kokonaan.
8. Useimmat pankit joutuvat merkittäviin ongelmiin. Valtio joutuu pääomittamaan niitä ja koko Suomi joutuu EU:n talousohjaukseen Kreikan tapaan. Perustetaan asuntoroskapankki Arsenal 2. 300 000 ihmisen lainat ovat siirtyneet Arsenal 2 hoitoon. Perheiden annetaan asua asunnoissaan, koska heillä ei ole muutakaan paikkaa mihin mennä.
9. Asuntojen hinnoista on lyhyessä ajassa leikkautunut 50%. Alkaa 20 vuotta kestävä syvä lama. Suomi on Kreikan ja muutamien muiden EU:n kriisimaiden kanssa velkasaneerauksessa, joka osoittautuu vaikeammaksi palaksi kuin sotakorvauksien maksu.
10. Ihmisten arvot muuttuvat ja kukaan ei enää haikaile rahan perään. Ymmärretään, että viimeiset kymmenen vuotta olivat ahneuden aikaa, joka sokaisi monet. Perinteiset suomalaiset arvot koti, uskonta ja isänmaa kokevat uuden tulemisen. Humanistisiin tiedekuntiin tulvii opiskelijoita. Kauppakorkeakoulun professorit joutuvat rekrytoimaan opiskelijoita naapurimaista.

Vastaan halutessanne lisäkysymyksiin.

213

5188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      >>Tulee totaalinen romahdus, jota ei edes 90-luvulla nähty.
      >> Asuntojen ostolaita katoaa kokonaan

      Edeltävän osan mukaan nyt eletään kohtaa 7, joka näyttää toteutuneenkin asuntokaupan seisahtumisen myötä. Kysyisinkin, mihin perustuu arviosi siitä, että tilanteesta tulisi nyt pahempi kuin 90-luvulla. Tämähän tarkoittaisi jätti-työttömyyttä mutta oikeisto-mediamme ylistävätkin hyvää työllisyyttä. EK kertoi Häkämiehen suulla poppikoneessa vielä keväällä, että heillä on "avoinna 160 000 työpaikkaa"

      t. haans

      • Anonyymi

        Nythän ne työttömyysluvut on alkaneet nousemaan kun eilen tais olla mainita Että työttömyys on lisääntynyt 28000 versus viimevuoteen . Työttömyys tulee lisääntymään edelleen ainakin rakennusalalla.
        Tuntuu ettei ole pikeen ymmärretty mitä on käymässä.
        Tästä tulee vielä todella rumaa jälkeä kun lomautukset muutetaan irtisanomisiksi.
        Ensi vuonns tilanne näyttäisi vaan pahenevan .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nythän ne työttömyysluvut on alkaneet nousemaan kun eilen tais olla mainita Että työttömyys on lisääntynyt 28000 versus viimevuoteen . Työttömyys tulee lisääntymään edelleen ainakin rakennusalalla.
        Tuntuu ettei ole pikeen ymmärretty mitä on käymässä.
        Tästä tulee vielä todella rumaa jälkeä kun lomautukset muutetaan irtisanomisiksi.
        Ensi vuonns tilanne näyttäisi vaan pahenevan .

        >>Työttömyys tulee lisääntymään edelleen ainakin rakennusalalla.

        Ei ole LAMAsta irrallaan olevaa toimialaa muita kuin kusettaja-eliitti ! Se ei koskaan koe LAMAA, koska se panee seuraukset juuri kuspiäiden piikkiin, irtisanomisin ja pyrkii siten maksimoimaan omat tulonsa, lamastakin siis huolimatta.

        Vaikka elitiin tulotietojen salailusta on paljon puhuttu, että vain jotkut pelurit noin, niin tämä on vain sumutusta. Tänä vuonna näimme porrrrvari-eliitin ja sen omistaman valtamedian vievän tulosalailun niin pitkälle kuin vain mahdollista. Tämä siksi, että sopuleille koittaa nyt kovat ajat, ja juuri siksi, että kusiais-eliitti siirtää kaikki riskit kuspiäille, irtisanomisin, lomautuksin ja muin tempuin.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17652671/tiesitko-etta-suomen-100-000-suurituloisimmalle-jaettiin-perati-50-mrd-euroa-rahaa ( näin siis viimeisimmässä verotuksessakin )

        t.haans


      • Anonyymi

        Älä osta mitään asuntoa vuokratontilla.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Rakennusliikkeet kehittivät yhdessä riistokapitalistien kanssa vuokratontit, joiden avulla oli ajatus saada alati kasvavaa tuottoa tavallisilta kansalaisilta. Lisäksi tehtiin taloyhtiölainat, jotka saattavat olla 80% hinnasta. Korkojen noustessa normaalitasolle ja yhdistettynä vuokratontilla yhtälö muuttui nopeasti mahdottomaksi. Asumiskulut ovat nousseet tällaisissa kohteissa reippaasti yli vastaavien vapaiden vuokra-asuntojen tason.

      Johtopäätös: vuokratontilla ja isolla taloyhtiölainalla olevia myymättömiä uudiskohteita ei tulla koskaan saamaan kaupaksi. Ne myydään konkurssipesien kautta tai rakennusliikkeet myyvät ne tappiolla vuokrakohteiksi. Mielenkiintoisen sotkun tekee miten voidaan edes myydä asuntoa konkurssipesästä, jos myös asunnon tonttiyhtiö on samaan aikaan konkurssissa.

      • Anonyymi

        Vuokratontit pitäisi kieltää kuluttajille vahingollisina tuotteina.


      • Anonyymi

        Todennäköisesti näin . Nyt kun myös instikoilla on rahat loppu niin näitä velkapommeja ei osta kukaan. 90 luvun lamassa Heka , seurakunta ja eläkeyhtiöt osteli valmistuneita taloja puoli ilmaiseksi . Seurakunnilla ei enää paljoo asuntoja ole kun alkoivat niistä luopumaan n 10 vuotta sitten , Hekalla on rahat loppu ja helvetikseen velkaa eikä eläkeyhtiöt / vakuutusyhtiöt tällaisiin riskipommeihin rahojaan laita. Joku ulkomainen sijoitusyhtiö näitä voisi ehkä puoleen hintaan ostaa, mutta tyhjiä vuokra-asuntoja näkyy olevan pilvin pimein ja vuokria ilmeisesti pitäisi mielummin laskea kuin nostaa jos niistä tyhjistä asunnoista edes jotain tuotta haluaa. Yksityiset vuokra loordit ovat jo joutuneet vuokria laskemaan ettei vouti vie kämppää. Uudisasunnoissa tämä vuokrien alentaminen ei toimi kun yhtiölainojen kulut ei kata kuluja. Näyttäisi siltä , että ensi vuoden aikana moni yksityinen katkeaa velkoihinsa . Jahka tähän saadaan vielä kunnon työttömyyden kasvu , mikä tulee olemaan helvetillisen raju niin on tulossa sellainen soppa että alta pois. Nyt näitä taloyhtiöiden konkursseja on jo alkanut tulemaan enenevissä määrin ja eiköhän näitä saada pikku hiljaa myös pääkaupunkiseudulle sekä suuriin kaupunkeihin . Pahat on ajat ilman musumaanien invaasiotakin .


    • Anonyymi

      Kukahan lähtee seuraavaks kurssille?

      • Anonyymi

        >>Kukahan lähtee seuraavaks kurssille?

        Palstan välittäjä-Koijjari The Rat tiettävästi opiskelee lapion käyttöä


    • Anonyymi

      Koko suomalainen asunto osakeyhtiö malli on tullut tiensä päähän Muualla maailmassa ei tunneta tälläistä systeemiä, jossa et omista asuntoasi vaan osakkeita, jotka oikeuttavat asumaan yhtiössä. Muualla maailmassa myös kerrostaloasunto on kiinteistö, jonka seinät omistat. Verratkaa vaikka Viroa.

      Suomen malli toimi aikansa, mutta kun ahneus ja korruptio iskivät taloyhtiölainoineen ja vuokratontteineen, niin hommalta putosi pohja pois. Kukaan järkevä ihminen ei ota vastattavakseen toisten ihmisten lainojen hoitoa. Näihän siinä käy, jos joku jättää taloyhtiölainansa tai yhtiövastikkeen maksamatta. Uudiskohteita tai muutamia vuosia vanhoja taloja isolla taloyhtiölainalla ja vuokratontilla on käytåännössä mahdoton myydä tässä muuttuneessa tilanteessa.

      • Anonyymi

        """Kukaan järkevä ihminen ei ota vastattavakseen toisten ihmisten lainojen hoitoa. Näihän siinä käy, jos joku jättää taloyhtiölainansa tai yhtiövastikkeen maksamatta. """

        No päivänselvä juttuhan tuo. Ei kenenkään pidäkään lähteä maksamaan toisten lainoja eikä normaalissa perinteisessä taloyhtiössä näin koskaan tapahdukaan. Jos ja kun varmaankin ongelmia syntyy, taloytiön tehtävä on jo hyvin alkuvaiheessa puuttua asiaan ja ratkaista ongelma ja näin hyvin hoidetussa yhtiössä toimitaankin. Itselleni ei ole koskaan tullut eteen mitään vastaavaa.

        Puhuin perinteisestä normaalista yhtiöstä.

        Tiedän, että on luotu myös "uusia" toimintamalleja, olen niistä pyrkinyt ihmisiä varoittelmaan :
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15294898/asuntojen-kaksi-hintajarjestelma-on-ansa-!

        t. haans.ea


    • Tuossa tapahtumaketjussa ei ole mitään uutta, se ei ennusta mitään eikä romahdusta ole tapahtunut. 1990-luvun tapahtumia seuranneet ymmärtävät syy-seuraussuhteet.

      Hinnat ovat kyllä sulaneet, mutta romahdus sanana viittaa johinkin äkilliseen tapahtumaan. Tämän julkistavan kirjoituksen suurin ongelma on kahden asian puuttuminen: miksi ns. romahdus tapahtuisi (-> nyt tiedetään että korkoshokki Ukrainan sodan vuoks)i ja toinen, että milloin se tapahtuu. Jos 2018 kirjoittaa että romahdus tapahtuu ilman että sanotaan aikoja tai syitä, se kirjoitusta muuta viisaaksi. Hintojen nousut ja laskut kuuluvat talouteen normaalisti, eli tarpeeksi kauan kun odottaa niin joskus sattuu oikeaan ilman että pitäisi tehdä mitään.

      Mutta ihan mielenkiintoista luettavaa - ei siinä mitään.

      • Anonyymi

        Olet vain kateellinen kun et ise osannut ennustaa romahdusta. Jopa kohdat on mennyt oikein ja oikeassa järjestyksessä.


      • Anonyymi

        Kyllähän tämä oli nähtävissä viimeistään 2020 kun rahaa alettiin syytämään sinne tänne . Se ilmaisen rahan jakaminen korona paniikissa oli käsittämätöntä ja täysin turhaa. Siinä näki miten edellinen hallitus reagoi kun tulee odottamattomia ongelmia. Täydessä paniikissa jaettiin rahaa kotimaassa ja lisäksi suostuttiin jakamaan Suomalaisten verovaroin ansaittua rahaa ympäri eurooppaa. Kai se nyt jokaiselle oli selvää , että ilmaisen rahan jakaminen tulee nostamaan hintoja. Ukrainaankin oli hyökätty jo 2014 eli ei kai olisi pitänyt tulla täysin puskista , että Krimin valloitus saattaa laajentua. Jos se tuli täysin yllätyksenä päättäjille niin ovat väärässä hommassa .
        Inflaation vaikutus rakentamiskustannuksiin oli helvetin iso ja pula raakaaineista tietysti johtui suurilta osin Ukrainan sodata , mutta hintoja nostettiin myös liikaa sodan varjolla. Nyt kun paska iskee tuulettimeen ja lama saadaan kunnolla käyntiin menee moni velka petteri nurin niin , että heilahtaa. Korona aikaan moni velka spede otti niitä lyhennysvapaita vaikka ei olisi tarvinnut. Ehdottelivat sitä mullekkin mutten tarttunut täkyyn vaan lisäsin velanmaksun maksimiin . Nyt nämä ylivelkaantuneet ovat täysin kusessa ja duunit osalla lähdössä alta.
        Yt neuvottelut on jokaisella isommalla rakenkusliikkeellä menossa ja keväästä 24 tulee rumaa jälkeä rakennuksilla kunhan lomautukset muuttuu irtisanomisiksi. Siitä viimeistään lähtee iso pyörä käyntiin ja irtisanomiset alkaa toden teolla muillakin aloilla. Nythän niitä jo on aikalailla joka alalta tullut ja vauhti kiihtyy koko ajan. Myytäviä asuntoja on pilvin pimein eikä niitä kukaan tässä tilanteessa osta . Uusia rakentuu tyhjäksi jatkuvasti. Tyhjiä vuokra-asuntoja on pilvin pimein . Asuntorahastot sakkaa eikä rahoja saa enää pois vanhoin ehdoin . Ulkkareiden rahastot tai sijoittajat ei niitä osta kuin polkuhintaan jos silloikaan.
        Kymppitonnien alennuksella saa uusia asuntoja .
        Mielenkiintoiset ajat edessä. Haisee deflaatiolta kun hetki odotellaan .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tämä oli nähtävissä viimeistään 2020 kun rahaa alettiin syytämään sinne tänne . Se ilmaisen rahan jakaminen korona paniikissa oli käsittämätöntä ja täysin turhaa. Siinä näki miten edellinen hallitus reagoi kun tulee odottamattomia ongelmia. Täydessä paniikissa jaettiin rahaa kotimaassa ja lisäksi suostuttiin jakamaan Suomalaisten verovaroin ansaittua rahaa ympäri eurooppaa. Kai se nyt jokaiselle oli selvää , että ilmaisen rahan jakaminen tulee nostamaan hintoja. Ukrainaankin oli hyökätty jo 2014 eli ei kai olisi pitänyt tulla täysin puskista , että Krimin valloitus saattaa laajentua. Jos se tuli täysin yllätyksenä päättäjille niin ovat väärässä hommassa .
        Inflaation vaikutus rakentamiskustannuksiin oli helvetin iso ja pula raakaaineista tietysti johtui suurilta osin Ukrainan sodata , mutta hintoja nostettiin myös liikaa sodan varjolla. Nyt kun paska iskee tuulettimeen ja lama saadaan kunnolla käyntiin menee moni velka petteri nurin niin , että heilahtaa. Korona aikaan moni velka spede otti niitä lyhennysvapaita vaikka ei olisi tarvinnut. Ehdottelivat sitä mullekkin mutten tarttunut täkyyn vaan lisäsin velanmaksun maksimiin . Nyt nämä ylivelkaantuneet ovat täysin kusessa ja duunit osalla lähdössä alta.
        Yt neuvottelut on jokaisella isommalla rakenkusliikkeellä menossa ja keväästä 24 tulee rumaa jälkeä rakennuksilla kunhan lomautukset muuttuu irtisanomisiksi. Siitä viimeistään lähtee iso pyörä käyntiin ja irtisanomiset alkaa toden teolla muillakin aloilla. Nythän niitä jo on aikalailla joka alalta tullut ja vauhti kiihtyy koko ajan. Myytäviä asuntoja on pilvin pimein eikä niitä kukaan tässä tilanteessa osta . Uusia rakentuu tyhjäksi jatkuvasti. Tyhjiä vuokra-asuntoja on pilvin pimein . Asuntorahastot sakkaa eikä rahoja saa enää pois vanhoin ehdoin . Ulkkareiden rahastot tai sijoittajat ei niitä osta kuin polkuhintaan jos silloikaan.
        Kymppitonnien alennuksella saa uusia asuntoja .
        Mielenkiintoiset ajat edessä. Haisee deflaatiolta kun hetki odotellaan .

        Piti vielä lisätä oman viestin loppuun , että kyllä Guru haistoi hyvin tilanteen . Pointsit siitä .

        Säästäkää villasukkaan joku sano .


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tämä oli nähtävissä viimeistään 2020 kun rahaa alettiin syytämään sinne tänne . Se ilmaisen rahan jakaminen korona paniikissa oli käsittämätöntä ja täysin turhaa. Siinä näki miten edellinen hallitus reagoi kun tulee odottamattomia ongelmia. Täydessä paniikissa jaettiin rahaa kotimaassa ja lisäksi suostuttiin jakamaan Suomalaisten verovaroin ansaittua rahaa ympäri eurooppaa. Kai se nyt jokaiselle oli selvää , että ilmaisen rahan jakaminen tulee nostamaan hintoja. Ukrainaankin oli hyökätty jo 2014 eli ei kai olisi pitänyt tulla täysin puskista , että Krimin valloitus saattaa laajentua. Jos se tuli täysin yllätyksenä päättäjille niin ovat väärässä hommassa .
        Inflaation vaikutus rakentamiskustannuksiin oli helvetin iso ja pula raakaaineista tietysti johtui suurilta osin Ukrainan sodata , mutta hintoja nostettiin myös liikaa sodan varjolla. Nyt kun paska iskee tuulettimeen ja lama saadaan kunnolla käyntiin menee moni velka petteri nurin niin , että heilahtaa. Korona aikaan moni velka spede otti niitä lyhennysvapaita vaikka ei olisi tarvinnut. Ehdottelivat sitä mullekkin mutten tarttunut täkyyn vaan lisäsin velanmaksun maksimiin . Nyt nämä ylivelkaantuneet ovat täysin kusessa ja duunit osalla lähdössä alta.
        Yt neuvottelut on jokaisella isommalla rakenkusliikkeellä menossa ja keväästä 24 tulee rumaa jälkeä rakennuksilla kunhan lomautukset muuttuu irtisanomisiksi. Siitä viimeistään lähtee iso pyörä käyntiin ja irtisanomiset alkaa toden teolla muillakin aloilla. Nythän niitä jo on aikalailla joka alalta tullut ja vauhti kiihtyy koko ajan. Myytäviä asuntoja on pilvin pimein eikä niitä kukaan tässä tilanteessa osta . Uusia rakentuu tyhjäksi jatkuvasti. Tyhjiä vuokra-asuntoja on pilvin pimein . Asuntorahastot sakkaa eikä rahoja saa enää pois vanhoin ehdoin . Ulkkareiden rahastot tai sijoittajat ei niitä osta kuin polkuhintaan jos silloikaan.
        Kymppitonnien alennuksella saa uusia asuntoja .
        Mielenkiintoiset ajat edessä. Haisee deflaatiolta kun hetki odotellaan .

        Ei 2020 ollut mitään faktista merkkiä, joka viittaisi asuntojen hintojen laskuun. Vasta täysin ennakoimaton Ukrainan sota ja koronnostot ovat aiheuttaneet tilanteen. Joka muuta väittää, kuvittelee itsestäänsä liikoja.

        Se, että markkinoilla etenkään uudisasunnot eivät käy kaupaksi, on ihan itse aiheutettu ongelma, joka on pitkäaikaisten matalien korkojen tulos, jonka seurauksena markkinoille on rakennettu ensisijaisesti pieniä epäkäytännöllisiä osakehuoneistoja sijoittajien tarpeisiin. Eivät nuo asunnot edes yritä olla ratkaisuja pitkäaikaiseen asumiseen, joten niitä on hankala myydä yksityiselle.

        Nyt kun asuntojen vuokratuotot alittavat asunnon velanhoito- ja ylläpitokustannukset, velkavivulla toiminteet sijoittajat vikisevät. Minusta tämä on ihan oikein. Viimeiset 15 vuotta on tuotettu sutta ja sekundaa taloyhtiölainoineen ja 50 neliön kolmioineen vuokratontilla.


      • landlord
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet vain kateellinen kun et ise osannut ennustaa romahdusta. Jopa kohdat on mennyt oikein ja oikeassa järjestyksessä.

        Miksi olisin kateellinen nettikirjoittelulle?

        Ennustus on ennustus vasta sitten, kun kerrotaan tarkka ajankohta tapahtumalle ja tapahtumaketjulle. Jos tätä ei ole tehty, kyseessä on arvaus.

        Ei pidä ennustusta sekoittaa päättelyyn.


      • Anonyymi
        landlord kirjoitti:

        Ei 2020 ollut mitään faktista merkkiä, joka viittaisi asuntojen hintojen laskuun. Vasta täysin ennakoimaton Ukrainan sota ja koronnostot ovat aiheuttaneet tilanteen. Joka muuta väittää, kuvittelee itsestäänsä liikoja.

        Se, että markkinoilla etenkään uudisasunnot eivät käy kaupaksi, on ihan itse aiheutettu ongelma, joka on pitkäaikaisten matalien korkojen tulos, jonka seurauksena markkinoille on rakennettu ensisijaisesti pieniä epäkäytännöllisiä osakehuoneistoja sijoittajien tarpeisiin. Eivät nuo asunnot edes yritä olla ratkaisuja pitkäaikaiseen asumiseen, joten niitä on hankala myydä yksityiselle.

        Nyt kun asuntojen vuokratuotot alittavat asunnon velanhoito- ja ylläpitokustannukset, velkavivulla toiminteet sijoittajat vikisevät. Minusta tämä on ihan oikein. Viimeiset 15 vuotta on tuotettu sutta ja sekundaa taloyhtiölainoineen ja 50 neliön kolmioineen vuokratontilla.

        En tiedä luulinko sitten itsestäni liikoja kun aloin maksaa lainaa pois maksimi määrällä , kuitenkin niin että pystyin lattamaan samalla säästöön kuukausittain haluamani määrän .

        Rakentamisen tahti , aloitusten määrä ja rakennusliikkeiden karannut hinnoittelu oli itse asiassa nähtävissä jo ennen 2020 lukua.

        Täysin samat kuviot kuin 80 luvun loppupuolella kun rakentamisen hinnat karkasivat älyttömiksi.

        Tottakai sota pahensi tilannetta , mutta ilmaisen lainan jakamisen järjettömyys teki nykytilanteesta melko helposti nähtävän .

        Nyt itsellä ei enää paljoa velkaa ole kun ymmärsi ennakoida , mutta helvetin isolla osalla on sitä täysin liikaa.
        Toivottavasti selviävät veloistaan kuitenkin.

        Ytrumba on nyt käynnissä ja näyttäisi jatkuvan ainakin kevääseen .
        Aika näyttää kui käy , mutta ei hyvältä näytä


      • Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä luulinko sitten itsestäni liikoja kun aloin maksaa lainaa pois maksimi määrällä , kuitenkin niin että pystyin lattamaan samalla säästöön kuukausittain haluamani määrän .

        Rakentamisen tahti , aloitusten määrä ja rakennusliikkeiden karannut hinnoittelu oli itse asiassa nähtävissä jo ennen 2020 lukua.

        Täysin samat kuviot kuin 80 luvun loppupuolella kun rakentamisen hinnat karkasivat älyttömiksi.

        Tottakai sota pahensi tilannetta , mutta ilmaisen lainan jakamisen järjettömyys teki nykytilanteesta melko helposti nähtävän .

        Nyt itsellä ei enää paljoa velkaa ole kun ymmärsi ennakoida , mutta helvetin isolla osalla on sitä täysin liikaa.
        Toivottavasti selviävät veloistaan kuitenkin.

        Ytrumba on nyt käynnissä ja näyttäisi jatkuvan ainakin kevääseen .
        Aika näyttää kui käy , mutta ei hyvältä näytä

        Ihan perussettiä, vieraan pääoman eli lainan kuolettaminen matalien korkojen aikana on järkevintä mitä voi lainanhaltija tehdä, jos vain pystyy. Näin myös tehtiin ja lopputuloksena korkoriski vältettiin. Tämän palstan neuvoja jos olisi kuunnellut ja jättänyt romahduksen pelossa asunnon ostamatta, niin maksettaisiin vuokraa tilavasta perheasunnosta kaupunkikeskuksen äärellä ehkä 1200€-1400€ kuukaudessa.

        Yli vuosikymmenen jatkuneet matalat korot loivat illuusion ilmaisesta rahasta. Pankkien asiantuntijat suorastaa kehoittivat pitämään lyhennysvapaita vuosia, kiirettä takaisinmaksuun ei ole kunhan vain korot hoidetaan.

        Nyt markkinoilla on melkoinen miina rakennettuna uudiskohteisiin, joissa pääosan asuntolainasta kantaa yhtiö henkilökohtaisen lainansijasta. Siinä missä henkilökohtaisessa lainassa itse vastaat lainasta ja siihen liittyvästä omaisuuserästä, yhtiölainassa vastaat myös naapurin lainasta.

        Taloyhtiölainat ovat Suomen oma subprime -kriisi, molemmissa kaupataan asuntoja ihmisille, joilla ei ole oikeasti näihin asuntoihin varaa.


      • Anonyymi
        landlord kirjoitti:

        Ihan perussettiä, vieraan pääoman eli lainan kuolettaminen matalien korkojen aikana on järkevintä mitä voi lainanhaltija tehdä, jos vain pystyy. Näin myös tehtiin ja lopputuloksena korkoriski vältettiin. Tämän palstan neuvoja jos olisi kuunnellut ja jättänyt romahduksen pelossa asunnon ostamatta, niin maksettaisiin vuokraa tilavasta perheasunnosta kaupunkikeskuksen äärellä ehkä 1200€-1400€ kuukaudessa.

        Yli vuosikymmenen jatkuneet matalat korot loivat illuusion ilmaisesta rahasta. Pankkien asiantuntijat suorastaa kehoittivat pitämään lyhennysvapaita vuosia, kiirettä takaisinmaksuun ei ole kunhan vain korot hoidetaan.

        Nyt markkinoilla on melkoinen miina rakennettuna uudiskohteisiin, joissa pääosan asuntolainasta kantaa yhtiö henkilökohtaisen lainansijasta. Siinä missä henkilökohtaisessa lainassa itse vastaat lainasta ja siihen liittyvästä omaisuuserästä, yhtiölainassa vastaat myös naapurin lainasta.

        Taloyhtiölainat ovat Suomen oma subprime -kriisi, molemmissa kaupataan asuntoja ihmisille, joilla ei ole oikeasti näihin asuntoihin varaa.

        Juuri näin .


    • Anonyymi

      Joku murtuu kohta ja sitte mennää

      • Anonyymi

        Nyt talven myötä murtuu. Lähes joka firmassa käynnissä yt neuvottelut ja pienemmissä yrityksissä on jo vähennetty paljon porukkaa. Monet ovat menneet ottamaan isoja velkoja suurella riskillä. Velanhoito on laskettu siihen, että molemmat puolisot ovat töissä, ruoka halpaa ja sähkö lähes ilmaista. Nyt noi laskelmat on mennyt monilla täysin pieleen. Suomessa aina käy näin. Asuntosektori on syklinen ja nuoret kuvittelevat olevansa viisaampia kuin vanhempansa, jotka ovat varoitelleet turhaan jälkipolviaan liian suurista lainoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt talven myötä murtuu. Lähes joka firmassa käynnissä yt neuvottelut ja pienemmissä yrityksissä on jo vähennetty paljon porukkaa. Monet ovat menneet ottamaan isoja velkoja suurella riskillä. Velanhoito on laskettu siihen, että molemmat puolisot ovat töissä, ruoka halpaa ja sähkö lähes ilmaista. Nyt noi laskelmat on mennyt monilla täysin pieleen. Suomessa aina käy näin. Asuntosektori on syklinen ja nuoret kuvittelevat olevansa viisaampia kuin vanhempansa, jotka ovat varoitelleet turhaan jälkipolviaan liian suurista lainoista.

        näin just. Hulluimmat laski maksavansa asuntolainat pois huomioiden ylityöt .
        Nyt kun niitä ei ole ja yt:t käynnissä niin sippi on saletti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        näin just. Hulluimmat laski maksavansa asuntolainat pois huomioiden ylityöt .
        Nyt kun niitä ei ole ja yt:t käynnissä niin sippi on saletti.

        Porrrrvari-kanava (mtv3) kertoi, että yritykset USKOVAT taloutensa PARANEVAN ensi vuonna ! No ilman muuta, kun heivataan kalliit "demarit" pihalle niin johan talous paranee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt talven myötä murtuu. Lähes joka firmassa käynnissä yt neuvottelut ja pienemmissä yrityksissä on jo vähennetty paljon porukkaa. Monet ovat menneet ottamaan isoja velkoja suurella riskillä. Velanhoito on laskettu siihen, että molemmat puolisot ovat töissä, ruoka halpaa ja sähkö lähes ilmaista. Nyt noi laskelmat on mennyt monilla täysin pieleen. Suomessa aina käy näin. Asuntosektori on syklinen ja nuoret kuvittelevat olevansa viisaampia kuin vanhempansa, jotka ovat varoitelleet turhaan jälkipolviaan liian suurista lainoista.

        Tohon vielä mahdollinen asumistuen poisto omistusasujilta niin siinä sitä ollaan. Se ei kuulemma koske kuin marginaalista osaa ihmisiä koska kaikki jotka asuvat omassa velkaisessa kämpässä eivät tule tarvitsemaan asumiseen tukea mutta saas nähdä XD


    • Anonyymi

      Kalliit demaeit maksoivat koronan aikana yrittåjille suuria sosiaalietuuksia urpon kokoomus vaatimuksesta ylimääräiset 9 miljardii

      Urpo oli koka kuukausi vaatimassa laiskoille yrittäjille lisää ilmaista sosialietuutta,

      Olisvat voineet ihan huvin mennä töihin siivoomaan pääsee aina.

      Samoin yyllpis kokoomuslaiset eivät edes saaneet sähkölaskuaan maksettua ilma demaei marinnin sosiaalietutta kokoomuslaisten sähkölaskuun

      Urpo tuskin antaa työlpis kokoomuslaille sosialietuuta sähkölaskuun pait upm kymenelle lissä 2miljoonaa sähköveron palausta

    • Anonyymi

      Vaikuttaa lievästi sanoen epätoivoiselta.

      Hinta ennen konkurssia 630 000 Euroa ja nyt 940 000 Euroa vuokratontilla.

      https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/espoo/17455784

      https://www.iltalehti.fi/talous/a/8e2d07ab-e5dd-4084-bd63-94ed75cf986c

      Menestyvän lahtelaisen rakennusliikkeen City-Airin omistaja Martin päätti sijoittaa ja osti Nokkalanpoukamasta 630 000 eurolla 129 neliön talon.

      – Viime keväänä Foudia Housing Oy:n toimitusjohtaja Mika Kallio otti yhteyttä ja kertoi, että heillä on tullut yhden ostajan kanssa ongelma yhdestä asunnosta. Hän sanoi, että osta se pois, nyt sinulla on hyvä mahdollisuus tehdä rahaa, Martin muistelee.

      Nokkalanpoukaman talojen hinnat vaihtelivat koosta riippuen 600 000 eurosta runsaaseen miljoonaan. Rakennushankkeessa oli myytäviä neliöitä yhteensä noin 2 200 ja myytyjen 17 talon yhteiseksi kauppahinnaksi tuli 11,7 miljoonaa euroa. Neliöhinnaksi tuli vain runsaat 5000 euroa.

      Nokkalanpoukaman tontin omistaa OP-tonttirahasto. Asunnonostaja voi lunastaa tontin omakseen.

      – Meidän tontin lunastushinta olisi hieman yli 200 000 euroa. Isoimmissa asunnoissa lähelle se olisi 300 000 euroa. Hintaan vaikuttaa myös, minkä kannan tonttirahasto ottaa täysimääräisiin indeksikorotuksiin, jotka tällä hetkellä ovat noin 10 prosentin tasoa, Jari Annala sanoo.

    • Anonyymi

      Kovat hinnat on vettyneillä laatikoilla,kerkesköhän kuivahtaa yhtää urakoitsijan vaihtuessa?kipsit ja villat ollu luonnonarmoilla.

    • Anonyymi

      Herääminen alkanut.

      Lapsiperhe muutti omistus­asunnosta vuokralle puolet pienempään kotiin – näin iso säästö siitä tulee vuodessa

      Jenny Ahosen nelihenkinen perhe vaihtoi tilavan omistusasumisen pieneen vuokrakolmioon.

      – On uskomattoman vapauttavaa elää ilman velkaa. Kulut ovat maltilliset ja säästössä on rahaa –  kyllähän se tuo mielenrauhaa. Tuntuu, että moni elää oravanpyörässä ja samalla valittaa siitä. En sano, etteikö saisi valittaa, ja tiedostan, että kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä muutoksia elämäänsä. Mutta meillä oli, ja tämä on meidän valintamme.

      https://www.is.fi/asuminen/art-2000010006207.html

      • Anonyymi

        Maksoin asuntolainaa 18 vuotta ja nyt loppuelämän asumiskuluissa rahat menevät sähköön, kiinteistöveroon, vesimaksuun ja jätehuoltoon. Toki pitää asuntoa rempatakin, kuten jokaista asuntoa. Mutta siihen menee ainakin 20 vuotta kun kaikki isot rempat on tehty pintoja myöten 1980-luvun omakotitalossa.

        On se hyvä etten uskonut tämän palstan "tietäjiä", silloin kun ostin asunnon!


      • Anonyymi

        Kun asialla on Herrrrlinin sanomat, niin vanha tuttu ohje: Liikkuvat taa ja valmiina ampumaan !

        Kusipäitä viedään nyt romahduksen koittessa kun pässiä narussa !

        Porrrrvari-koneistolla on jätti-mällejä liossa tässä suuressa kusetuksessa ja ne tekevät kyllä kaikkensa, kuspiäitä vedättääseen.
        Muista kuitenkin
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17308038/kansalainen-muista-kaikki-suomen-mediat-on-porrvarin-hallussa-!-ja-tiedottaminen-on-sen-mukaista-

        Tätä ei tosiaankaan voi liikaa korostaa, sillä kusiaiset vaikenevat JÄTTI-puhalluksesta !


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      MITÄ KORKEAMPI ON TORNITALO, SITÄ NOPEAMPI HINNAT ROMAHTELEVAT

    • Anonyymi

      Asuntokaupassa nähtävissä käänne – ensiasunnon ostajien verovapauden poistuminen voi vaikuttaa myös muihin

      Asuntokauppa piristyi selvästi marraskuussa. Ekonomisti arvioi asuntojen hintapohjan olevan nyt saavutettu.
      Asuminen
      3.12.2023

      Näin oikeisto-yle, tuo pelureiden äänitorvi. Nyt siis on tarjottu kahta toisilleen vastakkaissuuntaista vaihtoehtoa, jäädään jännittämään.
      .

      • Anonyymi

        Ihmisen saavuttaessa keski-iän se viisastuu, - eikä enää ota uskoakseen kaikenmaailman ekonomistien yms. lätinöitä.
        Asuntomarkkinoilla helpoiten on kusetettavissa ensiasunnon hankkivat keltanokat!


    • Anonyymi

      Kaikenmoisia tuulihousuja ja uusavuttomia on helppo kusettaa,,toisin se arki ja maalaisjärjellä varustettuja tolkun ihmisiä.

      • Mitähän ne arki- ja maalaisjärjellä varustetut tolkun ihmiset oikein ovat muuta kuin sanan helnää?

        Meillä kerran taloyhtiön hallituksen kokouksessa yksi pappa ei suostunut millään vuosisuunnitteluun, vaan vetosi että maalaisjärjellä ratkaistaan asiat. Kysyin häneltä, mikä on se maalaisjärki ja kenen maalaisjärkeä käytetään missäkin tapauksessa.

        Ymmärsi se ihme kyllä lopulta kun selitin, että maalaisjärki tarkoittaa mielivaltaa ja yhteisiä asioita taloyhtiössä ei pitäisi voida mielivaltaisesti hoitaa.


    • Anonyymi

      Peli kovenee ja eläkeläiset menettävät säästönsä.

      Taas uudet kiinteistörahastot sulkevat oviaan

      Kiinteistörahastot ovat vaikeuksissa, kun korot ovat kohonneet, kiinteistöjen hinnat painuneet ja asiakkaat lunastavat varojaan. Useat rahastot ovat muuttaneet sääntöjään viime viikkojen aikana ja kaksi rahastoa on lykännyt asiakasvarojen lunastuksia.

      https://www.hs.fi/visio/art-2000010035871.html

      • Anonyymi

        ""Rahastoraportti-julkaisun mukaan suomalaisista kiinteistörahastoista on nostettu tämän vuoden aikana satoja miljoonia euroja pääomia.""

        Kun rahat lähtee, miten käy kiinteistöjen???

        t. haans ettei vaan paska kaadu valtion syliin


    • Anonyymi

      Ottakaa ylisuuria lainoja ja ostakaa joku koirankoppi wuh wuh

    • Anonyymi

      Gurun 8 kohta on kutkuttavan lähellä.

      ”Suomalaispankkien likviditeettitilanne on vahva ja pankkisektorin maksuvalmius on parantunut. Suomen pankkisektorin keskimääräistä korkeampi riippuvuus markkinavarainhankinnasta altistaa kuitenkin pankit mahdollisille markkinahäiriöille, ja yleinen korkotason nousu on kasvattanut myös kotimaisten pankkien markkinavarainhankinnan kustannuksia”, Finanssivalvonta kuvailee tiedotteessa.

      https://www.hs.fi/talous/art-2000010045282.html

      8. Useimmat pankit joutuvat merkittäviin ongelmiin. Valtio joutuu pääomittamaan niitä ja koko Suomi joutuu EU:n talousohjaukseen Kreikan tapaan. Perustetaan asuntoroskapankki Arsenal 2. 300 000 ihmisen lainat ovat siirtyneet Arsenal 2 hoitoon. Perheiden annetaan asua asunnoissaan, koska heillä ei ole muutakaan paikkaa mihin mennä.

      • Anonyymi

        ""Finanssivalvonta varoittaa taloyhtiölainojen luottoriskeistä"""

        Haans varoittaa sopuleita sotkemasta käsiään ylihinta-kämppiin (=käytännössä koko pk-seutu), sillä kusiaiset puhalsivat kassat (eu-tukiaiset) tyhjiin ja suorastaan röhhhkeästi omille tileilleen;

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18144944/shokki-uutinen--100-tuh-rikkainta-kahmi-itselleen-yli--puolet-palkka-potista-!

        Tämä taas tarkoittaa sitä, että "KESKIPALKKANNE", joista oikeisto-yle ja muu valehteleva valtamedia suolti teille täyttä paskaa, menivätkin täysin uusiksi :

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18126938/no-niin-nyt-se-kaivattu-quotkeski-palkkaquot-jonka-jallittajat-kaikin-keinoin-salasi--!

        JA LOPUKSI: Kusiaisten puheet "TYÖVOIMAPULISTA" olivat silkkaa valehtelua. Niillä yllytettiin hölmöläisiä rohhhkeasti YLI-VELKAANTUMAAN (samalla kun kusiaiset painivat valkopestyt rahat omiin taskuihinsa). Siinä suossa sopulit nyt tänään makaavat. Porrrrvarin ansassa, mikään ei auta enää !

        t. haans


      • Anteeksi, mutta tuolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä.
        Koska pankit joutuvat ongelmiin. Koska tapahtuu, mitä tapahtuu? Minusta on päivänselvää että markkinataloudessa tapahtuu nousuja ja laskuja. Se ei ole ennustus, se ei ole edes arvaus.

        Jotta voi sanoa ennustaneensa, pitää sanoa ainakin kolme asiaa mutta mieluummin enemmänkin:
        - Mitä tapahtuu
        - Miksi tapahtuu
        - Milloin tapahtuu

        Näitähän ei ole ole kenellläkään tiskillä tällä palstalla. Esimerkiksi ennutus pankkien tilanteesta meni metsään että kolahti, pienellä haeskelulla löytyy tietoa.
        "OP:n voitto kipusi yli kahteen miljardiin euroon – bonuksiin roima korotus"
        https://www.hs.fi/talous/art-2000010209757.html

        Nämä "ennnustajat" ja "tietäjät" uonhtavat mainita aika oleellisia asioita.


    • Anonyymi

      Vittuako sanot porrrrrrrvari?paras on porvari ja orpo

      • Anonyymi

        Kirjoittaja on ehkä sama sekopää kun aikanaan talouselämä palstan tyyppi joka toisti nyt rommaa niin että velkatyrät hytkyvät tai jotain sen suuntaista? XD
        Joo sattuu silmään ja pahasti täälläkin ja noi kusiais ym toistot myös. Vtn kommmmmmmmmmmmari ;)


    • Anonyymi

      Sajuconilla on paljon myymätöntä uudistuotantoa pääkaupunkiseudulla. Nyt on protestilistalla useita tuoreita merkintöjä. ....

      • Anonyymi

        Näinhän siinä sitten kävi.

        Pääkaupunkiseudulla toimiva pientalorakennuttaja Sajucon Oy lopettaa toimintansa. Valtaosa konsernin yhtiöistä haetaan konkurssiin.

        Sajucon kertoo kotisivuillaan jättäneensä emoyhtiön ja viiden tytäryhtiön konkurssihakemukset torstai-iltana käräjäoikeuteen.

        https://www.iltalehti.fi/talous/a/2e47a82f-d7ec-40e4-823e-b91882eb6fa2


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän siinä sitten kävi.

        Pääkaupunkiseudulla toimiva pientalorakennuttaja Sajucon Oy lopettaa toimintansa. Valtaosa konsernin yhtiöistä haetaan konkurssiin.

        Sajucon kertoo kotisivuillaan jättäneensä emoyhtiön ja viiden tytäryhtiön konkurssihakemukset torstai-iltana käräjäoikeuteen.

        https://www.iltalehti.fi/talous/a/2e47a82f-d7ec-40e4-823e-b91882eb6fa2

        Noiden yhtiöiden liikevaihto yli 100 miljoonaa ja työntekijöitä yli 100. Konkurssipesään jää kymmeniä myymättömiä pientaloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noiden yhtiöiden liikevaihto yli 100 miljoonaa ja työntekijöitä yli 100. Konkurssipesään jää kymmeniä myymättömiä pientaloja.

        Nyt Sajucon meni kurssiin.

        Huomenna menee ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Sajucon meni kurssiin.

        Huomenna menee ...

        "Huomenna menee ... "

        ... petteri orpo studioon aivan aamulla ja kertoo meille, miten pelastaisimme EU;n 50 miljardin tukipaketin .....

        veikkaan, että jonen syvintä ei petterimme teille hölmöille tietenkään kerro:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18144944/shokki-uutinen--100-tuh-rikkainta-kahmi-itselleen-yli--puolet-palkka-potista-!

        t. haans.sea , luotettava ja varma, ei kusettaja !

        Kuten huomaat, juuri petterit ja porukkansa tarvitsevat näitä "paketteja". Te "onnelliset" kustannatta, petterit pistävät tarkuihinsa !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Sajucon meni kurssiin.

        Huomenna menee ...

        Kastelli-talot tai Rakka:-Asunnot. Ehkä molemmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Huomenna menee ... "

        ... petteri orpo studioon aivan aamulla ja kertoo meille, miten pelastaisimme EU;n 50 miljardin tukipaketin .....

        veikkaan, että jonen syvintä ei petterimme teille hölmöille tietenkään kerro:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18144944/shokki-uutinen--100-tuh-rikkainta-kahmi-itselleen-yli--puolet-palkka-potista-!

        t. haans.sea , luotettava ja varma, ei kusettaja !

        Kuten huomaat, juuri petterit ja porukkansa tarvitsevat näitä "paketteja". Te "onnelliset" kustannatta, petterit pistävät tarkuihinsa !!!

        Avauksen edellinen Osa 2 päättyi seuraavasti ja kuten huomaatte, näyttää "puolueeton ja riippumaton" nk prsnta-valtamediakin olevan kehityksestä täysin samaa mieltä;

        """Tukevasti ollaan profetian kohdassa 7.
        7. Tuhansia ja tuhansia asuntoja tulee myyntiin rahastojen, rakentajien ja sijoittajien kautta. Tulee totaalinen romahdus, jota ei edes 90-luvulla nähty. Asuntojen ostolaita katoaa kokonaan."""

        Näin herrrliinin sanomissa (lehdykkä) otsikko tänään 18.12.23 talousosiossa:
        ""Asuntoja myydään nyt mitä hurjemmilla alennuksilla""


        Alennusta salassapito-sopimuksella
        https://www.hs.fi/visio/art-2000009629724.html

        Osta 3, maksa kaksi ...
        https://www.hs.fi/talous/art-2000009255662.html

        hurjia tarjouksia, tästä asunnosta 50 000 alennus
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009960754.html

        tukulaisilla "poikkeuksellisen " paljon miljoonakämppiä
        https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000010019673.html


        Pitäisikö sanua: Nyt RYSKÄÄ !!!!
        Wall-Streetillä ( sielä suomenkin herrojen paratiisissa ) RYSKYI JO !!!
        https://www.youtube.com/watch?v=n5Z4VwDlkkQ

        t. haans.sea


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Sajucon meni kurssiin.

        Huomenna menee ...

        Lehto


    • Anonyymi

      Kastelli-Talo Oy (easy-in) on paineessa. Oikotiellä myy 71 kappaletta valmista tai valmistuvaa taloa. Luonnollisesti kaikki vuokratontilla.

    • Anonyymi

      Kurssit on kivoja

    • Anonyymi

      Olit muutaman vuoden liian aikaisin liikkeellä.

    • Anonyymi

      Kauppalehdessä tänään. Uudiskohteiden varauksia perutaan nyt ennätysmäärin. Rakentajat ja ostajat napit vastakkain. Sovitut korvaukset ei riitä rakentajille.

    • Anonyymi

      Konkurssipesien uudiskohteet täyttävät markkinan.

      Rakennuslupien määrä syöksyssä elo-lokakuussa – ”konkurssit kasvavat 200:lla”

      Uudisrakentamisen taantuminen johtaa väistämättä uusiin rakennusyritysten konkursseihin, arvioi asiantuntija.

      – Runsas asuntotarjonta laskee samalla vielä hintoja ja toimii toistaiseksi myös väestönkasvun vetovoimatekijänä suurimmissa kaupungeissa. Hinnasta voi nyt neuvotella uudiskohteissakin aivan eri tavalla.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010067765.html

    • Anonyymi

      Joulun jälkeen tulee paljon pientaloja myyntiin.Tätä ei ole vaikea ennustaa. Moni on sinnitellyt jotenkuten jouluun asti. Joulu vei viimeisetkin säästöt ja jouluna on tehty monia myyntipäätöksiä. Rahat ei vaan riitä kulissien ylläpitoon.

      • Anonyymi

        Näin siinä tulee käymään . Luulisin , että irtisanomiset lisään tyy reippaasti vuoden alusta ja jatkuu kesään asti . Pahalta näyttää kele !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin siinä tulee käymään . Luulisin , että irtisanomiset lisään tyy reippaasti vuoden alusta ja jatkuu kesään asti . Pahalta näyttää kele !

        Hyvä asiahan se on vaan. Nyt romahtaa kunnolla ja hinnat tulee pysymään ehkä kymmeniä vuosia alhaalla. Pidemmän päälle hyvä asia. Ihmiset eivät maksa lautakopeista kuin minkä arvoisia ne oikeasti ovat.


    • Anonyymi

      Jaahas. Välillä näitä totuuden mukaisiakin juttuja.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010085696.htm

      Myymättömiä uusia asuntoja on paljon, ja niiden kauppa on hyvin hidasta tai pysähdyksissä, sanoo vuokra-asuntovälittäjä Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola blogikirjoituksessaan.

      – Tilanteen vaikeutta ja poikkeuksellisuutta kuvaa se, että ympäri Suomea on yksittäisiä uudiskohteita, joiden asunnot eivät mene kaupaksi edes pelkällä taloyhtiölainaosuudella. Eli toisin sanoen kauppaa ei tule edes nollan euron kauppahinnalla, koska ostajan pitäisi ottaa vastuulleen uuteen asuntoon liittyvä taloyhtiölaina, Metsola sanoo.

      Ääritapauksessa kauppahinta voi olla jopa negatiivinen, jolloin myyjä maksaa ostajalle kauppojen syntymisestä.

      • Anonyymi

        >>Ääritapauksessa kauppahinta voi olla jopa negatiivinen, jolloin myyjä
        >> maksaa ostajalle kauppojen syntymisestä.

        No jos tuo em oli jutusta ja siinä on totuuden siementä, niin eipä ihme että heilahti kuin leppäkeihäs välittömästi ulos valtamediasta : "Sivua ei löydy"

        Mutta kyllähän tuossa siteerauksessa onkin jo aikalailla ääriainesta, eikö totta.
        Muistan joskus kuulleeni, että hitas-kämpistä olisi jopa OSTAJA, maksanut lisää , "tiskinalta".
        Tänään ei takuulla, siis ostaja !
        Mutta että MYYJÄ, soon ennenkuulumatonta .....

        t. haans.sea


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Ääritapauksessa kauppahinta voi olla jopa negatiivinen, jolloin myyjä
        >> maksaa ostajalle kauppojen syntymisestä.

        No jos tuo em oli jutusta ja siinä on totuuden siementä, niin eipä ihme että heilahti kuin leppäkeihäs välittömästi ulos valtamediasta : "Sivua ei löydy"

        Mutta kyllähän tuossa siteerauksessa onkin jo aikalailla ääriainesta, eikö totta.
        Muistan joskus kuulleeni, että hitas-kämpistä olisi jopa OSTAJA, maksanut lisää , "tiskinalta".
        Tänään ei takuulla, siis ostaja !
        Mutta että MYYJÄ, soon ennenkuulumatonta .....

        t. haans.sea

        Nyt löytyy taas.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010085696.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt löytyy taas.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010085696.html

        Timo Metsolan blogissa on paljon mielenkiintoisia asioita. Esim. Uudet asunnot pitää rakentaa ilman raloyhtiölainaa, jotta uusi alku saataisiin käyntiin.

        https://www.vuokraturva.fi/medialle/blogi/uusien-asuntojen-taloyhtiolainat-loppuvat-ja-rakentaminen-muuttuu

        Uusi alku voi vaatia luopumista uudiskohteiden taloyhtiölainoista kokonaan

        Onkin täysin mahdollista, että kun vapaarahoitteinen asuntorakentaminen lopulta lähtee jälleen nousuun, uudet talot rakennetaan kokonaan ilman nyt lähes kirosanaksi muodostuneita taloyhtiölainoja. Eli rakentamisen nousu vähintäänkin ensivaiheessa käynnistyy taloyhtiöillä, joissa ei ole taloyhtiölainaa. Samaan aikaan luultavasti edelleen roikkuu pitkään myynnissä olleita uudiskohteita, jotka eivät taloyhtiölainojen ja hintatason takia mene kaupaksi.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Uuteen alkuun päästään, kun Putin sekoaa lopullisesti ja aloittaa sodan Nato-maita vastaan. Sen jälkeen rakennetaan paljon ja asunnoille on myös kysyntää. Tämä ei kuitenkaan tapahdu ennen kuin Ukrainan erikoisoperaatio on saatu onnellisesti maaliin.

    • Anonyymi

      Eihan tämä hyvältä näytä. Rahasto-omistajien rahat sulavat ja ulos ei saa mitään.

      https://www.arvopaperi.fi/uutiset/eq-siirtaa-kiinteistorahastonsa-lunastusten-maksuajankohtaa/6a56f742-c15f-445f-ba5f-458135a2d1d9

      Rahastoyhtiö EQ lykkää joulukuun 2023 lunastuspäivälle kohdistuneita lunastustoimeksiantoja liikekiinteistöihin sijoittavan rahaston osalta. Toimeksiantoja on yhteensä 50 miljoonan euron edestä.

      Yhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan lunastukset toteutetaan myöhemmin erikseen ilmoitettavana ajankohtana tällöin laskettavaan rahasto-osuuden arvoon. Rahaston osuudenomistajilta ei vaadita toimenpiteitä tämän johdosta, yhtiö kertoo.

      ”Korkojen ennätyksellisen nopea nousu ja inflaatio ovat johtaneet kiinteistöjen tuottovaateiden nousuun, rahoitusympäristön kiristymiseen sekä kustannusten nousuun. Edellä mainituista muutoksista johtuen myös kiinteistöjen transaktiomarkkina on ollut erittäin hiljainen jo useita vuosineljänneksiä. Lunastusten siirto johtuu ennen kaikkea vallitsevasta markkinatilanteesta, jossa kiinteistökauppaa ei rahoituksen kiristymisen vuoksi juurikaan käydä”, yhtiö kertoo.

      • Anonyymi

        Jo olikin aika tälle Finanssivalvonnan siunaamalle koko kansan pyramidihuijaukselle tulla stoppi.
        Rahastot ryskyttää miinusta ja hillot on jumissa. Rahastoyhtiöt istuu hillupurkkiensa päällä ja pitää kaksinkäsin korkkia kiinni. Rahaston palkkiot tosin juoksee normaaliin tapaan eikä liituraidalla ansainta heikkene.
        Myytiinkö teillekin tasaisfa, turvallista ja osakemarkkinoista riippumatonta tuottia? Voi vaan kylmähiki otsalla kuvitella minkä verran vanhusten säästöjä näihin ”varmoihin” kohteisiin on rullattu.

        Samaiselta saitilta löytyy nääs toinenkin ketju, jossa sijoittajan voittokulkua näihin pystyy seuraamaan.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14208065/s-asuntorahasto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo olikin aika tälle Finanssivalvonnan siunaamalle koko kansan pyramidihuijaukselle tulla stoppi.
        Rahastot ryskyttää miinusta ja hillot on jumissa. Rahastoyhtiöt istuu hillupurkkiensa päällä ja pitää kaksinkäsin korkkia kiinni. Rahaston palkkiot tosin juoksee normaaliin tapaan eikä liituraidalla ansainta heikkene.
        Myytiinkö teillekin tasaisfa, turvallista ja osakemarkkinoista riippumatonta tuottia? Voi vaan kylmähiki otsalla kuvitella minkä verran vanhusten säästöjä näihin ”varmoihin” kohteisiin on rullattu.

        Samaiselta saitilta löytyy nääs toinenkin ketju, jossa sijoittajan voittokulkua näihin pystyy seuraamaan.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14208065/s-asuntorahasto

        Juurikin näin. Sopimuksia muutetaan jälkikäteen yksipuolista, joka on jo itsessään lainvastaista. Tällaisessa tilanteessa rahasto pitää ajaa kokonaisuudessaan alas. Myydä kiinteistöt ja jakaa rahat osuuksien omistajille. Valitettavasti tämä johtaisi sijoittajien merkittäviin tappioihin, mutta tämä sama on edessä kuitenkin. Tappio tulevaisuudessa suurempi koska nyt rahaa palaa koko ajan rahastoyhtiön kuluihin ja palkkioihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo olikin aika tälle Finanssivalvonnan siunaamalle koko kansan pyramidihuijaukselle tulla stoppi.
        Rahastot ryskyttää miinusta ja hillot on jumissa. Rahastoyhtiöt istuu hillupurkkiensa päällä ja pitää kaksinkäsin korkkia kiinni. Rahaston palkkiot tosin juoksee normaaliin tapaan eikä liituraidalla ansainta heikkene.
        Myytiinkö teillekin tasaisfa, turvallista ja osakemarkkinoista riippumatonta tuottia? Voi vaan kylmähiki otsalla kuvitella minkä verran vanhusten säästöjä näihin ”varmoihin” kohteisiin on rullattu.

        Samaiselta saitilta löytyy nääs toinenkin ketju, jossa sijoittajan voittokulkua näihin pystyy seuraamaan.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14208065/s-asuntorahasto

        >>>https://keskustelu.suomi24.fi/t/14208065/s-asuntorahasto

        Ompahan muuton tuo jutustelu, varsinaista Rotanmyrkkyä ! t. svt


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        2000 Euroa tarjottu. Myyjällä ja tarjoajilla on hiukan eri näkemys.

        KOKO PROJEKTI ON 650 000 EUROA ARVOINEN (VIRALLINEN ARVIO 11/2023) SIS: TONTIT, SUUNITELMÄT, RAKENNUSLUVAT, RAKENNUSMATERIAALIT, PARITALON RUNKO ASENNETTUNA YMS.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2000 Euroa tarjottu. Myyjällä ja tarjoajilla on hiukan eri näkemys.

        KOKO PROJEKTI ON 650 000 EUROA ARVOINEN (VIRALLINEN ARVIO 11/2023) SIS: TONTIT, SUUNITELMÄT, RAKENNUSLUVAT, RAKENNUSMATERIAALIT, PARITALON RUNKO ASENNETTUNA YMS.

        Nyt on noussut 5000 Euroon. Aikaa jäljellä 1 päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2000 Euroa tarjottu. Myyjällä ja tarjoajilla on hiukan eri näkemys.

        KOKO PROJEKTI ON 650 000 EUROA ARVOINEN (VIRALLINEN ARVIO 11/2023) SIS: TONTIT, SUUNITELMÄT, RAKENNUSLUVAT, RAKENNUSMATERIAALIT, PARITALON RUNKO ASENNETTUNA YMS.

        Huutokauppa päättynyt: Korkein tarjous 46 000 Euroa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huutokauppa päättynyt: Korkein tarjous 46 000 Euroa

        Kysymys kuuluuu, myydäänkö tuolla summalla ?

        Paljon pelureita kaupittelee nykyään sitä sun tätä mutta kun tarjoukset jäävät murto-osaan, epäilen ettei niitä hyväksytä. Toisaalta, juuri tämä on se kaikkein tärkein tieto ! Menikö vai ei mutta se juuri, aktiivisesti salataan !


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Noita kolmeakaan ei ole myyty ilman tuntuvaa alennusta. Jossain vaiheessa myyjän pitää katsoa totuutta silmiin.

      Kaksi kuukautta ennen valmistumista espoolaisesta luksuskerrostalosta ei oltu myyty yhtään asuntoa. Viikkoa ennen tilanne ei näytä juuri hohdokkaammalta: talosta on myyty kolme asuntoa.

      https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010093164.html

    • Anonyymi
    • Vai kohdassa seitsemän. Tähän mennessä jääneet toteutumatta ainakin kohdat 2, 3, 4 ja 6. Vitonen tapahtuu toki nyt, mutta ei syistä joita kuusi vuotta sitten kuvittelit.

      Jos minä olisin noin kategorisesti väärässä, niin en kyllä kehtaisi mainostaa. Toisaalta, ethän sinä kehtaa edes nimimerkkiä rekisteröidä...

      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        The rotta! Ensin luulin sinua jo kuolleeksi, sitten työttömäksi oletin. Saitko jo uuden paikan, kun ilmestyit tänne palturiasi jauhamaan ?
        t. haans.sea

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15686690/yit-tarjoaa-vuoden-quotilmaistaquot-asumista-jos---
        TheRat
        2019-06-11 06:52:52
        "Mitä, edullinen kämppä ja vuosi vastikkeetta? Kuulostaapa hyvältä. Mistä saa?"

        Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja. Työttömänä olin ennen armeijaa pari kuukautta. Ajattelin kokeilla millaista se olisi. Ihan ok, mutta ei sitä pitkään olisi jaksanut.

        Hitto kun noita halpoja kämppiä ei oikeasti tuolloin saanut. Eikä saa vieläkään... Kyllä se neliöhinta on yli kymppitonnin hyvässä kämpässä.


      • TheRat kirjoitti:

        Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja. Työttömänä olin ennen armeijaa pari kuukautta. Ajattelin kokeilla millaista se olisi. Ihan ok, mutta ei sitä pitkään olisi jaksanut.

        Hitto kun noita halpoja kämppiä ei oikeasti tuolloin saanut. Eikä saa vieläkään... Kyllä se neliöhinta on yli kymppitonnin hyvässä kämpässä.

        Muisti palailee pätkittäin. Enhän minä ollutkaan työttömänä kuin kesän ylioppilaskirjoituksista yliopisto-opintojen alkuun asti (tai miten ne päivät nyt menivätkään). Opiskeluaikana olikin pakko mennä töihin, että rahat riittivät kaljaan...


    • Anonyymi

      Rottakusettaa aina,vain täydellinen idiootti uskoo

    • Anonyymi

      Ai toi rotan paska?

    • Anonyymi

      Harkimon asuntobusiness vaikeuksissa.

      Huomenna menee ...

      • Anonyymi

        Tämä on nyt konkurssissa.

        https://fhasunnot.fi/asunnot/

        Yrityksen FH Invest Oy (2159364-2) liikevaihto oli 39,7 miljoonaa euroa 2022 ja työllisti 10 henkilöä. Liikevaihto laski 25,9 %. Liiketoiminnan voitto oli 843 000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 2,1 %. Yhtiön omavaraisuusaste oli 36 %. Tarkista tilikauden tulos Yritysanalyysiraportilta tästä.

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/fh-invest-oy/21593642/taloustiedot

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/finnish-home-constructions-oy/19289246/rekisteritiedot


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on nyt konkurssissa.

        https://fhasunnot.fi/asunnot/

        Yrityksen FH Invest Oy (2159364-2) liikevaihto oli 39,7 miljoonaa euroa 2022 ja työllisti 10 henkilöä. Liikevaihto laski 25,9 %. Liiketoiminnan voitto oli 843 000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 2,1 %. Yhtiön omavaraisuusaste oli 36 %. Tarkista tilikauden tulos Yritysanalyysiraportilta tästä.

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/fh-invest-oy/21593642/taloustiedot

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/finnish-home-constructions-oy/19289246/rekisteritiedot

        Espooseen jäi 50 asunnon kerrostalo, joista 10 asuntoa ehdittiin myydä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on nyt konkurssissa.

        https://fhasunnot.fi/asunnot/

        Yrityksen FH Invest Oy (2159364-2) liikevaihto oli 39,7 miljoonaa euroa 2022 ja työllisti 10 henkilöä. Liikevaihto laski 25,9 %. Liiketoiminnan voitto oli 843 000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 2,1 %. Yhtiön omavaraisuusaste oli 36 %. Tarkista tilikauden tulos Yritysanalyysiraportilta tästä.

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/fh-invest-oy/21593642/taloustiedot

        https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/finnish-home-constructions-oy/19289246/rekisteritiedot

        Oli tuosta juttua viime vuoden lopussa.

        https://yle.fi/a/74-20066901

        Hämeensaaresta tontteja hankkinut FH Invest hakee konkurssia

        Viskari kertoo, että Hämeenlinnan tonttien lisäksi yhtiöllä on omistuksessa muitakin tontteja. Ne sijaitsevat Etelä-Savossa, Kaakkois-Suomessa ja Helsingissä. Tämän lisäksi yhtiöllä on kaksi keskeneräistä rakennushanketta Espoossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli tuosta juttua viime vuoden lopussa.

        https://yle.fi/a/74-20066901

        Hämeensaaresta tontteja hankkinut FH Invest hakee konkurssia

        Viskari kertoo, että Hämeenlinnan tonttien lisäksi yhtiöllä on omistuksessa muitakin tontteja. Ne sijaitsevat Etelä-Savossa, Kaakkois-Suomessa ja Helsingissä. Tämän lisäksi yhtiöllä on kaksi keskeneräistä rakennushanketta Espoossa.

        Toimittajatkin heräsi.

        Rakennusliike FH Rakentajat on mennyt konkurssiin. Konkurssiin on ajettu sekä rakentajayhtiö Finnish Home Constructions että samojen omistajien rakennuttajayhtiö FH Invest Oy.

        https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/e25d92e2-4e67-4114-81ba-200e7e1ce398


    • Anonyymi

      Kurssille

      • Anonyymi

        >>Kurssille

        YTK: n pojat , hopi hopi, ei se vetele, että vaan kortistossa loikoillaan,

        --- YTK:lle saapui viime vuonna (2023) yhteensä yli 615 000 kappaletta.
        --- Vuoden lopussa (2023) siihen kuului lähes 529 000 palkansaajaa.
        Eli käytönnössä Jokainen YTK-lainen on siis työtön. Tilastokeskuksessa tätä ei tunnuta tietävän:
        --- Tilastokeskuksen tuoreimpien lukujen mukaan työttömiä oli viime marraskuussa 190 000
        Ja erikseen on sitten vielä nämä AY-liikkeen porukat.
        Mutta mitäitä luulet, kuinka härskisti teille valehtelevat nämä työttömyyslukemat !

        https://www.hs.fi/talous/art-2000010107121.html


    • Anonyymi

      Minäkin liityin ytk kassavirtaan,nyt on kaikki hyvin,helppoa ja hyvää rahaa kun makaa sohvalla,eikä tarvi tuolla pakkasessa naulailla.

    • Anonyymi

      Myynättömät uudiskohteet aiheuttavat nyt suuria kuluja ja ongelmia rakennusyhtiöille.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010133480.html

      Myymättömän uuden kerros­talon lattioissa saattaa piileksiä mojova remontti­lasku

      Monet rakennusyhtiöt ovat tuskailleet viime kesästä lähtien myymättä jääneiden uudiskohteidensa kanssa.

      • Anonyymi

        Sama ilmiö on havaittavissa PUTKIREMPPA-kohteissa, kun asuukkaat muuttavat vekka:

        ""Liian kuiva huoneilma näkyy parketti-, lauta- ja laminaattilattioissa rakoina ja vääntyilynä.""

        Liika kuivuus johtuu siitä, että kivikasoja ajetaan koortetuilla lämmöillä kuivamisen ja (liuotin) "höyryjen" haihtumisen nopeuttamiseksi. Korotetu lämmöt aiheuttavat osaltaan lisäkuluja tyjilleen jääneissä uusiokohteissa.
        T. haans.sea


    • Anonyymi

      Ålandsbanken asuntorahasto joutunut myymään jo kokonaisia kerrostaloja ja arvatenkin tappiolla, jotta saisi edes osan lunastyspyynnöistä maksettua jossain vaiheessa.

      https://www.alandsbanken.fi/uploads/pdf/fund/fi_bostad_kvartal.pdf

      NELJÄNNESVUOSIKOMMENTIT
      Vuoden viimeisen kvartaalin aikana rahaston tuotto oli -5,34 %
      (A-sarja) ja -5,16 % (C-sarja). Rahaston rullaava vuosituotto
      on näin ollen -7,80 % (A-sarja) ja -7,12 % (C-sarja). Rahaston
      negatiiviseen tuottoon vaikutti eniten realisoitumattomat ar-
      vonmuutokset.
      Vuoden kolmannen kvartaalin lopussa rahastoon tehtiin lyhy-
      ellä varoitusajalla erittäin suuri määrä lunastuspyyntöjä, joista
      rahasto joutui lykkäämään osan. Asuntomarkkina on edelleen
      haastava ja asuntojen myyntiajat ovat pitkiä. Rahasto on hal-
      litusti lisännyt myytävien asuntojen ja myyntikumppaneiden
      määrää, ja rahaston kuluttajamyyntivolyymit ovat kasvaneet
      tehtyjen toimenpiteiden ansiosta. Kuluttajamyyntitoimien li-
      säksi rahasto on vuoden viimeisen vuosineljänneksen lopuksi
      myynyt rahaston kaksi kokonaan omistamaa asuinkerrostalo-
      kohdetta. Molemmat myydyistä kokonaan omistetuista koh-
      teista sijaitsevat Espoossa hyvien kulkuyhteyksien varrella

      • Anonyymi

        Kyllähän nuo kuprut puhkeilevat, kun rahalle tuli pieni, siis hyvin pieni hinta.

        Tämäkin omakotitalo on ollut yhtäjaksoisesti myynnissä kymmenen vuotta. Siinä ajassa pyyntihinta on pudonnut tasan miljoonalla eurolla !

        https://www.etuovi.com/kohde/80340764?haku=M2066753193


      • Anonyymi

        Pyramidi huojuu jo vaarallisesti.

        Satojen miljoonien kato iski asuntorahastoihin, eikä rahoja enää saa yhtä helposti pois: Analyytikko povaa nyt uutta lunastusaaltoa

        Viime vuosi oli haastava kiinteistö- ja asuntorahastoille. Monen rahaston säännöt muuttuivat siten, että sijoittajat eivät saa enää rahojaan rahastoista ulos yhtä helposti kuin ennen.

        https://www.talouselama.fi/uutiset/te/b31e270b-5c29-4193-82f1-15e51fd327ec


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyramidi huojuu jo vaarallisesti.

        Satojen miljoonien kato iski asuntorahastoihin, eikä rahoja enää saa yhtä helposti pois: Analyytikko povaa nyt uutta lunastusaaltoa

        Viime vuosi oli haastava kiinteistö- ja asuntorahastoille. Monen rahaston säännöt muuttuivat siten, että sijoittajat eivät saa enää rahojaan rahastoista ulos yhtä helposti kuin ennen.

        https://www.talouselama.fi/uutiset/te/b31e270b-5c29-4193-82f1-15e51fd327ec

        >>kato iski asuntorahastoihin, eikä rahoja enää saa

        TÄYSIN LOOGISTA : Silmitön VELKA-rahan dumppaus kusipäille päättyi, syystä tai toisesta ja nyt vingutaan rahoja takaisin , saavutetun tai kasvatetun "VAURAUDEN" nimissä. Ei onnistu. Koko homma oli totaalista kusetusta. Täysin päivän selvä juttu, jopa sokealle Reetalle !
        t. haans.sea


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>kato iski asuntorahastoihin, eikä rahoja enää saa

        TÄYSIN LOOGISTA : Silmitön VELKA-rahan dumppaus kusipäille päättyi, syystä tai toisesta ja nyt vingutaan rahoja takaisin , saavutetun tai kasvatetun "VAURAUDEN" nimissä. Ei onnistu. Koko homma oli totaalista kusetusta. Täysin päivän selvä juttu, jopa sokealle Reetalle !
        t. haans.sea

        Mummojen ja pappojen rahat jumissa. Ehtivät hautaan ennen kuin rahat tilillä.


    • Anonyymi

      Miten yleensä talojen hinnat kasvukeskusten lähellä on paljon kalliimpi kuin jossain pikku kunnassa jossa onkin tonttiin oma?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sinne meni eläke rahat,onneks kansaneläkettä saa muutaman satasen

    • Anonyymi

      Kusi lentää vaa kaaressa kun mietoja juo

    • Anonyymi

      Kyllähän sen kaikki tiesi. Marraskuussa mitään kysyntää tullut. Kuolleen kissan pomppu.

      Karu tiedote rakennusalasta julki
      Asunnon ostoa tai talon rakentamista harkitsi tammikuussa vain 10 prosenttia kuluttajista.

      – Viime vuoden lopulla aikeissa oli hetken pientä nousuvirettä ilmeisesti, koska ensiasunnon ostajilla oli viimeiset hetket tehdä kaupat ilman varainsiirtoveroa. Tammikuussa asunnonhankintaan vaikuttavia myönteisiä tekijöitä ei ehtinyt tulla esiin, joten lähes ennätysvähäiset ostoaikeet eivät ole mikään ihme, Tilastokeskuksen yliaktuaari Pertti Kangassalo kertoo tiedotteessa.

      https://www.iltalehti.fi/talous/a/272f26b9-9e76-46cd-9238-846ae5f3f087

    • Anonyymi

      Tila grouppi lähti kurssille

      • Anonyymi

        ""Puurakentamiseen erikoistunut rakennusyhtiö perustettiin marraskuussa 2018. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 5,4 miljoonaa euroa. Liiketappiota yhtiö teki noin 100 000 euroa.""

        Satasesta oli kiinne. Pieni summa liikevaihtoon verrattuna mutta ilmeisesti tulevaisuuden näkymät oli tässä nyt ratkaiseva ! t. haans


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiva että uusia kurssilaisia tulee useampi viikottain ,yhdessä tekemisen meininki.Hyvä meidän tiimi!

    • Anonyymi

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/takapakkia-20-vuotta-kuva-nayttaa-miten-rajusti-suomalaisten-kotien-reaaliarvo-romahti/64526596-17e9-48f0-b903-190d4d8a27e4

      Hyvältä näyttää. Asuntojen hinnat romahtaneet .
      Osissa asuntoja arvo pudonnut 20 vuotta sitten hankittuun arvoon .

      Tästä tulee rumaa

      • Anonyymi

        Asunnoille kävi sama kuin sähköautoille. Hintakupla puhkesi. Lasku on vasta alkanut.


    • Anonyymi

      Sijoittajien rahat jumissa. Eihän tämä hyvältä näytä ei.

      Kiinteistörahastojen uusi todellisuus on karu – Sijoittajien rahoja jumissa kymmeniä miljoonia.

      Ålandsbankenin asuntorahasto ei pystynyt maksamaan kaikkia lunastuksia vuoden 2023 syksyn lunastusikkunassa. Rahastosta voi normaalisti tehdä lunastuksia neljä kertaa vuodessa.

      https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ap/a0149e49-ddf6-4a10-b32c-4c4f2b3d5ad8

    • Anonyymi

      Kyllä kelpaa,nami nami

    • Anonyymi

      Asuntorahastoissa on käytännössä meneillään bank run.

      Ålandsbankenin asuntorahasto ei pystynyt maksamaan kaikkia lunastuksia vuoden 2023 syksyn lunastusikkunassa. Rahastosta voi normaalisti tehdä lunastuksia neljä kertaa vuodessa.

      Sijoittajien tekemiä lunastuksia on edelleen maksamatta kymmeniä miljoonia euroja. Rahaston nettomerkinnät olivat viime vuonna 97 miljoonaa miinuksella.

      ”Kolmannen vuosineljänneksen lunastusikkunaan tuli lunastuspyyntöjä melkein 100 miljoonalla eurolla, ja niistä osa jouduttiin lykkäämään. Tammikuussa maksoimme osan syyskuussa lykätyistä lunastuksista, kaikkia emme valitettavasti pystyneet vielä tässä vaiheessa maksamaan”, Ålandsbankenin rahastoyhtiön liiketoimintajohtaja Pasi Huhtakangas sanoo.

    • Anonyymi

      Rahat oli ja meni

    • Anonyymi

      Lehto Groupin kolme tytäryhtiötä meni kurssiin.

      Huomenna menee ...

      • Anonyymi

        Kyllä oikeisto-ylekin sen vahvistanee : https://yle.fi/a/74-20073146

        "Lehdon tytäryhtiöistä Lehto Components Oy ja Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy jatkavat toimintaansa."

        Nyt kysymys: mitä itse Lehto tekee, siis emoyhtiö ?


    • Anonyymi

      Kurssilaisia lisää

    • Anonyymi

      Loppu se munakennoista rakentaminen

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyyti on kylmää kuin avoautossa helmikuussa.

    • Anonyymi

      Ei mene vahvasti sadolla.

      SATO Oyj, Pörssitiedote 9.2.2024 klo 9.00

      Yhteenveto ajalta 1.1.-31.12.2023 (1.1.-31.12.2022)

      Taloudellinen vuokrausaste heikkeni ja oli 94,9 % (95,2).

      Liikevaihto oli 288,4 milj. € (291,2).

      Nettovuokratuotto heikkeni ja oli 198,7 milj. € (200,4).

      Tulos ennen veroja heikkeni ja oli -185,8 milj. € (151,9).

      Tulokseen sisältyvä realisoitumaton sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutos oli -249,3 milj. € (-14,9).

    • Anonyymi

      Ostaja ei ole tyytyväinenT2H:n toiminaataan.

      Upouuden kerros­­talon parvekkeelle ilmestyi tiukka­­sanainen viesti Espoossa

      Espoolaisen uudiskohteen parvekkeelle ilmestyi banderolli, jossa lukee ”T2H kusettaa”. Rakennusyhtiö ei halua kommentoida, mistä asiassa on kyse.

      https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000010222062.html

    • Anonyymi

      Orpo väläytti tänään kettutarhassa: "pelkona joutuminen EU:n talousohjaukseen ja sitä me emme halua"

      Seuraus: oikeisto-hallinto kiihdyttää Leikkauksia entisestään.

      • Anonyymi

        Saadaan pulkkamäkeen lisää vauhtia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saadaan pulkkamäkeen lisää vauhtia...

        >>>Saadaan pulkkamäkeen lisää vauhtia...

        Tässä on nyt Oikeisto-YLE n "työvoimapulat" todella kaukana.. Itseasiassa, jos maassa olisi voimassa JOUKKOKANNE, olisi nuo valhekusiaiset haastettava oikeuteen totaali-kusetuksesta mutta kun ei ole sitä mahdollisuutta.

        Karu totuus on, että kun porrrrvarikin (ek) vinkui matuja, kyse oli vain ja ainoastaan matin ja maijjan korvaamishanke halavemmalla, ei muuta.

        Tällä menolla ei JÄTTI-lainoja takaisin maksella !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>>Saadaan pulkkamäkeen lisää vauhtia...

        Tässä on nyt Oikeisto-YLE n "työvoimapulat" todella kaukana.. Itseasiassa, jos maassa olisi voimassa JOUKKOKANNE, olisi nuo valhekusiaiset haastettava oikeuteen totaali-kusetuksesta mutta kun ei ole sitä mahdollisuutta.

        Karu totuus on, että kun porrrrvarikin (ek) vinkui matuja, kyse oli vain ja ainoastaan matin ja maijjan korvaamishanke halavemmalla, ei muuta.

        Tällä menolla ei JÄTTI-lainoja takaisin maksella !

        >>Tällä menolla ei JÄTTI-lainoja takaisin maksella !

        Ja tarkoitin tietenkin teidän henkilökohtaisia vekkuloita. Julkisvelat on sitten asia vielä erikseen, samoin yritysvelat. Em julkis- "velat" eivät Lännen kapitalistimaissa enää koskaan lyhene, kun niiden jatkuvaa kasvuakaan ei saada pysäytettyä. Tätä kutsun järjestelmä-romahdukseksi. t. haans PS. Ainoa ratkaisu probleemaan on sosialismi muodossa tai toisessa. Asiaa kierretään vielä kuin kissa kuumaa puuroa mutta kuhan velat alkavat olla impperialistin luokkaa (pelkät laskennalliset korot 1700 miljardia dollaria vuodessa) eletään muutoksen aikoja, varsikin kun siirtomaat eivät enää alistu sanelupolitiikkaan ja näin maailmanmarkkinat saattavat jopa kutistua, ollen rajalliset muutenkin !


    • Anonyymi

      Nyt alkaa ostajillakin olla järki kädessä, kun asuntoa katsellaan. Epävarmuus tulevista isoista remonteista ei pistä tinkimään vaan koko ostoprosessi pysähtyy siihen paikkaan. Erittäin tervetullut suuntaus.
      https://www.lansivayla.fi/paikalliset/6561355

    • Anonyymi

      Velathan on maksettu eikös juu

    • Anonyymi

      Romahdusta odotellaan. Mielensä malttava tuhnu kyllä palkitaan, kunhan kypsät kinkut putoavat puusta. Tili tehdään osto- eikä myyntivaiheessa. Kunhan tienatut rahat ovat taskussa, vien vaimon viinerinleikkeelle - ja minä maksan.

    • Anonyymi

      Tuhnu tienaa nyt kovasti sohvalla löhöillen ja kattoon räkien,mutta vielä pitää malttaa hetki,velkamuulilla lainat senku pitenee,ulosotto viel kohta 1/3 palkasta ja velan korot juoksee niin että lainoja ei takaisin maksella,kyllä tuhnun kelpaa olla vapaa.

    • Anonyymi

      RPP Rakennus meni kurssiin.

      Huomenna menee ...

      • Anonyymi

        Basso lähti kurssiille tai ainakin aluksi yrityssaneeraukseen.

        Kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoa pyörittävä hitas-rakentaja yrityssaneeraukseen

        Basso Building Systems kohtasi odottamattomia vastoinkäymisiä viime vuoden jälkipuolella. Yritys on ollut rakennuttamassa muun muassa Helsingin Kalasataman Hitas-kohteita.

        https://www.hs.fi/talous/art-2000010240706.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Basso lähti kurssiille tai ainakin aluksi yrityssaneeraukseen.

        Kymmenien miljoonien eurojen liikevaihtoa pyörittävä hitas-rakentaja yrityssaneeraukseen

        Basso Building Systems kohtasi odottamattomia vastoinkäymisiä viime vuoden jälkipuolella. Yritys on ollut rakennuttamassa muun muassa Helsingin Kalasataman Hitas-kohteita.

        https://www.hs.fi/talous/art-2000010240706.html

        Muistattekos vielä oi niitä aikoja: "hitas-pöksiäkin jopa jonotettu" ja ...
        "maksettu lisää tiskin alta", näin joskus kultaisella 80-luvulla, ei todellakaan enää.

        "Hitas" on terminä on kuollut, ei tervejärkinen niihin koske !

        A30 Katso pohja 4H+KT 8. 85,5 m² 304 164 € 506 940 € Vapaa

        Ainoa ero riistoporrvarin kämppiin on "Mh", joka on suhteellisesti suurempi kuin kusetuskämpissä. Esimerkissämme hitas-pöksään jää mh:n jälkeen vielä muhhhkea vekkula, peräti 200 000 euruva !

        Nyt kuspiät, kiiruusti jonottamaan, ja tiskinalta maksmaan, kyllä kusettajat vielä kauppaa, hölmöläisille "hitas"-kämppiä. Ehkä jopa niitä viimeisiä !
        t haans


    • Anonyymi

      Kuka hullu noita ostaa

    • Anonyymi

      Kiinteistöverot vai nousee vaikka kiinteistöjen arvo laskee . Ei täällä elätti valtiossa kannata köyhä omassa asunossa enää asua . Parempi olis kunnan vuokraasunossa tai vankilassa .

      • Anonyymi

        Nää verot tekee täällä asumisen mahdottomaksi. Pari vuotta vielä ja sit on lähtö muille maille. Elättäkööt näitä sosiaalitoimen asukkaita jos haluu, mut ilman mun veromerkkejä .


    • Anonyymi

      Kauppa jäätyi telineisiin.

      Asuntokauppa ”jäätyi telineisiin” tammikuussa, hinnat jatkoivat laskuaan koko maassa

      Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tammikuussa yli viisi prosenttia edellisvuodesta. Asiantuntijoiden mukaan asuntokauppa kävi odotetun hiljaisesti vuodenvaihteessa varainsiirtoveroon tehtyjen uudistusten takia.

      https://www.hs.fi/talous/art-2000010255598.html

    • Anonyymi

      Nyt juuri pitäisi olla ostajia kun kevät koittaa,mutta ei niin ei

    • Anonyymi

      Ei ole ajat kuin ennen eli kevät ei tuo mitään ihmeellistä ostoryntäystä, jota ahneet välittäjät mainosrummuttavat. Näyttää taas tulleen myyntiin hieman pintaehostettuja” uusia” vanhoja kohteita, saahan sitä yrittää mutta kusetus paistaa läpi.

    • Anonyymi

      Ensimmäinen hölmöläis aalto osti päämärkänä myynti hinnalla ja nyt vaikeroivat tuskissaan,toinen aalto ei mene enää samaan lankaan

    • Anonyymi

      Ja toisekseen suomalaiset on nyt kupattu niin kuiviin että nyt vaa olla möllötetään

    • Anonyymi

      Todellakin häiriö. Ongelma on vain rakentajilla, toimittajilla ja pankeilla, kun eivät kopit mene kaupaksi. Veret seisauttava romahdus on hyväksi Suomelle. Koska toimittajat ovat olleet huolissaan hintojen noususta. Ovat todellisuudessa huolissaan kun hinnat edelleen laskee.

      Häiriö markkinoilla

      Asuntorakentamisen tyssäämisellä voi olla kohtalokkaat seuraukset. Asunnoista voi tulla pääkaupunkiseudulla pula, ja niiden hinnat voivat kääntyä äkkijyrkkään nousuun. Markkinahäiriötä ei voi enää estää, uskovat asiantuntijat.

      https://www.hs.fi/visio/art-2000010230001.html

      • Anonyymi

        EU pakotteita edeltävänä aikana Suomeen tuotiin puuta Venäjältä vuosittain liki 10 milj.m³, josta huomattava osa jalostettu rakennusteollisuudelle. Tuota puun tuontia ei enää ole!
        Rakennusfirmat joutuvat hankkimaan muualta sen puun, tosin puolitoistakertaisella hinnalla.


      • Anonyymi

        "Asunnoista voi tulla pääkaupunkiseudulla pula, ja niiden hinnat voivat kääntyä äkkijyrkkään nousuun"
        Mitenköhän niin? Sillä Hellsingissä kuitenkin pidetään kämppiä tyhjillään pilvin pimein


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU pakotteita edeltävänä aikana Suomeen tuotiin puuta Venäjältä vuosittain liki 10 milj.m³, josta huomattava osa jalostettu rakennusteollisuudelle. Tuota puun tuontia ei enää ole!
        Rakennusfirmat joutuvat hankkimaan muualta sen puun, tosin puolitoistakertaisella hinnalla.

        Koskisen SAHALLAkin on vaihdettu alaa. On sahaaminen lopetettu ja ryhdytty KASINO-pelureiksi

        https://www.arvopaperi.fi/porssitiedotteet/koskisen-oyjn-listautumisanti-on-ylimerkitty-ja-listautuminen-toteutetaan-suunnitellusti/8a6288d8-70b0-4843-baec-196d638a9b4a


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Asunnoista voi tulla pääkaupunkiseudulla pula, ja niiden hinnat voivat kääntyä äkkijyrkkään nousuun"
        Mitenköhän niin? Sillä Hellsingissä kuitenkin pidetään kämppiä tyhjillään pilvin pimein

        Jos viimevuotinen mamutus-tahti jatkuu, tungosta ainakin tulee. kuka maksaa, luulen että sinä, "velaton" muuli !

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18234659/suomeen-muutti-n--72-000-paata-ulkomailta-v--2023---holmolaiset-tukkivat-itarajaa-vaikka#comment-125953667

        matutus on ASUNTOKEINOTTELUN keskeisin elementti, ilman sitä siitä ei tule mitään !

        Mutta tosiaan, kuka maksaa nämä lystit ....?
        kysyy haans ( ja tietää siis myös vastauksen )


    • Anonyymi

      Uskoo ken tahtoo,itse en usko

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jaa a taitaa rytinä käydä kohta

    • Anonyymi

      Onko osa asuntorahastoista jo konkurssin partaalla. Tältä se vaikuttaa.

      Suomen Pankin ekonomisti Markus Aaltonen kertoi Kauppalehdelle tammikuussa syyskuun tilastojen yhteydessä, että hoitamatonta lainakantaa eivät tuolloin kasvattaneet kotitalouksien omistamien taloyhtiöiden lainat. Kasvun takana olivat tuolloin pääosin muiden kiinteistöjä omistavien sektoreiden omistamien taloyhtiöiden lainat. Käytännössä tämä tarkoittaa sijoittajia, kuten kiinteistösijoitusyhtiöitä ja kiinteistörahastoja. Sijoittajiin eivät lukeudu asuntosijoittavat yksityishenkilöt, vaan heidät lasketaan mukaan kotitalouksiin.

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kasvua-473-vuodessa-taloyhtioiden-hoitamattomien-lainojen-maara-paisui-miljoonilla/25a8039b-2caf-468a-a268-df4916f72516

      • Anonyymi

        Summat on aina mielenkiintoisia

        ""Yksityisten kotimaisten asunto-osakeyhtiöiden lainakanta oli joulukuun lopussa Suomen Pankin tilastojen mukaan runsaan 25 miljardin euron suuruinen.""

        Jutussa puhutaan tavisten ja pelureiden peliveloista erikseen.
        Oletan että tuo 25 mrd on pelureiden taloyhtiölainat yhteensä. ?
        t. haans


    • Anonyymi

      Kommunistit veloissaa

    • Anonyymi

      Huomasin että kyllä ihmiset jättää paljon tarjouksia ja kauppa liikkuu,huutokaupat sivustolla on esim yksi omakotitalo Vantaalla ja 80 tarjousta jätetty.

    • Anonyymi

      Pankit alkavat olla jo vaikeuksissa ja painostavat rakennusliikekitä isompiin ja nopeisiin alennuksiin. Samainen ekonoministi on aiemmin ennustanut aina yleensä hintojen nousua. Jotain perustavanlaatuista on nyt tapahtumassa.

      ”Jotta uusien asuntojen markkinat putsaantuisivat tyhjistä asunnoista, jossain vaiheessa täytyy nähdä isompia ja aitoja alennuksia uusissa asunnoissa”, sanoi Dansken pääekonomisti Pasi Kuoppamäki pankin suhdanne-ennusteen tiedotustilaisuudessa tiistaina.

      Uusien asuntojen hintoihin tulossa iso muutos, arvioi Danske

      https://www.hs.fi/talous/art-2000010272975.html

    • Anonyymi

      Kutonen ja seiska toteutunut. Kahdeksas kohta meneillään.

      6. Paniikki nousee asuntorahastoissa. Asuntorahastoille tulvii myyntipyyntöjä. Rahastoilla ei ole mahdollisuutta maksaa osuuksia pois. Rahastot ovat pakotettu myymään asuntoja, jotka on ostettu kalliilla ja usein oman pankin sidosryhmien kautta.
      7. Tuhansia ja tuhansia asuntoja tulee myyntiin rahastojen, rakentajien ja sijoittajien kautta. Tulee totaalinen romahdus, jota ei edes 90-luvulla nähty. Asuntojen ostolaita katoaa kokonaan.
      8. Useimmat pankit joutuvat merkittäviin ongelmiin. Valtio joutuu pääomittamaan niitä ja koko Suomi joutuu EU:n talousohjaukseen Kreikan tapaan. Perustetaan asuntoroskapankki Arsenal 2. 300 000 ihmisen lainat ovat siirtyneet Arsenal 2 hoitoon. Perheiden annetaan asua asunnoissaan, koska heillä ei ole muutakaan paikkaa mihin mennä.

    • Anonyymi

      2000 asunnon sijoitusyhtiö vaarassa kaatua. Uusi omistaja ostaa asunnot ilmaiseksi. Yhtiö on niin velkainen, ettei sillä ole enää arvoa. Sama koskee useita vielä suurempia asuntorahastoja, joiden omistajat eivät saa rahojaan ulos rahastoista.

      Asuntosijoitusyhtiön arvo tippui vuodessa viisi miljoonaa – nyt pohjalaiskunnat myyvät Lakean alle kymppitonnilla

      Rakennusalan ahdinko iski rajusti pohjalaskuntien omistamaan Lakeaan. Nyt noin 2000 asuntoa omistava yhtiö halutaan myydä halvalla Korpi Capitalille.

      https://yle.fi/a/74-20078082

    • Anonyymi

      Kylmää kyytiä

    • Anonyymi

      Kohta 8

      • Anonyymi

        "8. Useimmat pankit joutuvat merkittäviin ongelmiin. Valtio joutuu pääomittamaan niitä"

        Tämä ja yritys-tukiaiset voisivat selittää päällä olevan massiivisen velkaantumisen, purran leikkauksista huolimatta.

        Näin muuten toimittin järjestelmä-romahduksen alussakin v. 2020 kun edes herrrliinin sanomien toimittajat eivät tienneet, minne 17 Miljardin velkapotti oikein katosi ...

        t haans.sea

        PS. tänään nuo rahat löytyvät täältä:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17652671/tiesitko-etta-suomen-100-000-suurituloisimmalle-jaettiin-perati-50-mrd-euroa-rahaa

        osin suoraan jaettuna (vrt kok sarvamaan muijja) ja pääosin yritystukien kautta kierrättämällä ! Tätä kakon kusetusta maa ei kestä. sen ole teille jo kertonutkin


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tällä menolla hukutaan hinnnnntoihin ja jallittajien "tv-puliin" , kun "demari"-ämmäkin huuti lisää niitä lisää, loputtomiin. Viime torstain atalkissa:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18234659/suomeen-muutti-n--72-000-paata-ulkomailta-v--2023---holmolaiset-tukkivat-itarajaa-vaikka

        t. haans

        Huomaa; itä-raja-hömppä on nyt kusipäiden sumutusta, kun KIIHDYTTÄVÄT matutusta tosiasiassa. Perse-sutit alkaa oppia Kakon juonet ja puudelina niitä toteuttaa !


    • Anonyymi

      Tää vuosikymmen on menetetty

    • Anonyymi

      47 miljoonan putiikki lähti kursille. Kuka seuraavaksi?

      Taas yksi rakennusyhtiö hakeutuu konkurssiin – ”Haluamme tehdä hankkeet valmiiksi”

      Toimitusjohtaja Simo Pitkälä kertoo, että yhtiön liikevaihto on romahtanut.

      Jälleen yksi rakennusyhtiö lopettaa liiketoimintansa.

      Rakennusliike Puukoti Group on jättänyt konkurssihakemuksen viime perjantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudelle. Yhtiö oli perustettu Järvenpäässä vuonna 2019.

      Aikaisemmin yhtiö on toiminut Puutölli nimellä.

      https://www.talouselama.fi/uutiset/te/cf41b6e9-528e-4b2d-bc87-54c9ca80a342

    • Anonyymi

      Sajuconin konkurssipesä laittanut myyntiin. Välittäjän vaikea päättää onko tontti oma vai vuokrattu. Sajuconin konkurssipesällä on kymmeniä asuntoja. Tuossakin kohteessa samanlaisia taloja on kolme.

      Maanvuokraaja Pääkaupunkiseudun Tonttirahasto Ky

      Tontin omistus Oma

      Ostajan tulee ottaa huomioon, että myyjänä on Sajucon Espoo Oy:n konkurssipesä, jonka vastuu mahdollisissa reklamaatio- ja hinnanalennustilanteissa on tavanomaista rajoitetumpaa. Ostajan tulee huomioida tämä mahdollisessa tarjouksessaan. Sähköliittymä.

      https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/espoo/21083471

    • Anonyymi

      Eikös tämä ole puhdas huijaus. Miten rivitalon tontti voi maksaa tuota. Ei mitenkään.

      ASUNNON MYYNTIHINTA NYT VAIN 69.900€. RS-HINNASTON MUKAINEN MYYNTIHINTA LISÄ- JA MUUTOSTÖINEEN 203.456€. HUONEISTOON KOHDISTUVA VELKAOSUUS 299.940€. VALINNAINEN VUOKRATONTTI JONKA LUNASTUSHINTA 225.899,02€ (8/2023). TONTIN LUNASTUSHINTA SIDOTTU ELINKUSTANNUSINDEKSIIN. TONTTI MAHDOLLISTA JÄTTÄÄ VUOKRALLE

      https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/espoo/20949043

    • Anonyymi

      Kohta lähtee YIT:n uusia asuntoja hyvinkin reippailla alennuksilla. YIT:llä ei ole enää vaihtoehtoja. Uusien asuntojen myyminen reippaalla alennuksella tai konkurssi. pankit ovat näyttäneet vihreätä valoa myymättömien asuntojen polkumyyntiin.

      Rahoittajat, kuten Nordea ja muut pankit ovat purkaneet ehdon, jonka mukaan yhtiö ei saanut myydä asuntojaan enemmän kuin 23,5 prosentin alennuksella.

      ”Yhtiöllä oli viime vuoden lopussa myynnissä yli tuhat asuntoa, mutta keskeneräisten asuntojen määrä jää paljolti auki sijoittajille”, Angervuo toteaa.

      Rakentamisen pudotus lähtee oikenemaan ehkä vasta parin vuoden hiljaisen kauden jälkeen, mikä langettaa edelleen riskejä.

      https://www.salkunrakentaja.fi/2024/03/angervuo-yit/

      • Anonyymi

        YIT olisi jo konkassa ellei olisi saanut apupakettia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YIT olisi jo konkassa ellei olisi saanut apupakettia.

        Koko läntinen talous-järjestelmä olisi Konkurssissa, ilman keskuspankkien mittavia "apupaketteja". Tosin sopuleille, mokuille ja kuspiälle nämä lanseerattiin vastuuvelkoina !

        Juonikkaille suonikkaille "tukina" vrt KaKon sarvamaa, joka junaili järjestelmäromahdus rahoja muijjalleen peräti 100 000 euroa, puhtaana käteen. Tuskin jäi ainoaksi, "avustuksen" saajaksi mutta tämä on yksi porrrvarikanavien visuimmin salatuista juonikuvioista !

        Näitä vekkuloita KaKo yrittää nyt kertä kuspiältä, perse-sutit puudelinaan, LEIKKAUKSILLA !

        t. haans.sea


    • Anonyymi

      Yit taitaa käydä lehdot

      • Anonyymi

        YIT:llä ei tainnut osakekeinottelu mennä putkeen Lehdon veljesten tavoin ja tämä...

        1. Vuorenmaa Heikki Matti Mikael (1981) Uusimaa 0,31 0,31 0 46,5

        ... tarkoittaa sitä, että Vuorenmaan on piakkoin ryhdyttävä "keventämään kulurakennetta" edes oman palkkansa maksaakseen. Eiköhän siinä päitä lähde, aika tavalla ! Ellei sitten orpo kerää apu-rahaa firman pystyssäpitämiseksi, tuulipuvuilta....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YIT:llä ei tainnut osakekeinottelu mennä putkeen Lehdon veljesten tavoin ja tämä...

        1. Vuorenmaa Heikki Matti Mikael (1981) Uusimaa 0,31 0,31 0 46,5

        ... tarkoittaa sitä, että Vuorenmaan on piakkoin ryhdyttävä "keventämään kulurakennetta" edes oman palkkansa maksaakseen. Eiköhän siinä päitä lähde, aika tavalla ! Ellei sitten orpo kerää apu-rahaa firman pystyssäpitämiseksi, tuulipuvuilta....

        YIT on liian iso raato kaadettavaksi. Pankit tekohengittävät sitä, mutta jos pankit alkaa itse kaatua....


    • Anonyymi

      Töistä ei ole enään mitään varmuutta. Osakeyhtiöissä(taloissa) ei ole turvassa vaan voit joutua täydelleiseen konkurssiin naapurien maksuvaikeuksien vuoksi. Taloyhtiöiden lainat monelle asunnonostjalle velkaloukku verraton. Säästin 40 vuotta ja ostin talon enkä ottanut lainaa euroakaan. Nyt jännitän mistä löytyy home tai muu vika. Jos kaikki menee hyvin makoilen ja nautin elämästä.

    • Anonyymi

      Yit kyllä kaatuu,nyt vaa kärsivällisyyttä ja naatiskellaan

      • Anonyymi

        >>Yit kyllä kaatuu,nyt vaa kärsivällisyyttä ja naatiskellaan

        En ole niinkään varma asiasta. Näet Purran hallinnon imoittama "yllättävä" yli 3 Mrd euron lisävelan tarve viittaa siihen, että sillä ei pelasteta sopuleita eikä mokuja vaan nimenomaan, menee yritystukiin sekä aseleikkiin. Meillähän on 30-luvun lopun hullujen jälkeläiset nyt hallituksessa.

        Jos velkaa otetaan 15 miljardia pelkästään tänä vuonna ja leikkaukset ovat 4 miljardia, summa on 19 miljardia, eli järjestelmäromahduksen 2020 tasoa. Silloinhan Marin pumppasi historiamme suurimpia summia romahduksen jälkien peittelemiseksi, samalla kun sopulille syötettiin "virus"-nameja !

        Vähin, mitä kansalaisen pitäisi tässä tilanteessa vaatia, on YKSITYISKOHTAINEN selvitys, mihin miljardit oikein menevät . Tässä suhteessa kusiaiset toimivat päinvastoin ja ovat visusti hiljaa ! Kuten Marinkin aikanaan, toki avoimemmin kertoivat, että Kok Sarvamaan muijallekin , puhtaana käteen 100 000 euroa ja silleen, että "kannatus" säilyy kohillaan.

        t. haans.sea

        PS, rakennusliikkeet ovat keskeisiä kokoomuksen vaalilahjojia


    • Anonyymi

      Nuoria ei kiinnosta asunnon osto.

      Dansken kysely: Ensiasunnon ostajat eivät pidä omistus­asumista yhtä houkuttelevana kuin ennen

      Vain 24 prosenttia 18–39-vuotiaista vastaajista pitää omistusasumista vuokraamista halvempana vaihtoehtona.

      https://www.hs.fi/talous/art-2000010320006.html

      • Anonyymi

        Kohta ei enää houkuttele tuonkaanvertaa..
        Omistusasuntoon ei saa enää asumistukia 2025 alkaen. Asuntosijoittaja-keinottelijat voivatkin pian ostaa nää kämpät ulosheitto-hinnoilla, ja sitten vuokrata ne, saaden vuokralaisten asumistuet omille tileilleen :/


    • Anonyymi

      Tuet lähtee kämpät tulee myyntiin pilkkahinnalla

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Osaa rahaston lunastustoimeksiannoista on lykätty lokakuusta 2023 alkaen.""

        Kurssi näytti olevan niinkin kova kuin 129 eur

        Se ei ole se kurssi, jonka saa ulos. Se tulee olemaan paljon huonompi. Tuo on virtuaalinen kurssi 31.12.2023, jolla kukaan ei ole saanut ulos rahojaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei ole se kurssi, jonka saa ulos. Se tulee olemaan paljon huonompi. Tuo on virtuaalinen kurssi 31.12.2023, jolla kukaan ei ole saanut ulos rahojaan.

        ""Tuo on virtuaalinen kurssi 31.12.2023, jolla kukaan ei ole saanut ulos rahojaan.""

        ELI: tällä sektorilla ainakin on "totaaliromahdus" odotettavissa, ellei joku ( käytännössä vain hallitus) tule ulos pelastavana enkelinä. YIT voisi olla toinen sellainen, jää nähtäväksi.

        MUTTA, miten huikea "virtuaali"-kurssi saatiin aikaan:

        Näet muistan mainiosti, kuinka palstan as-välittäjä-koijjarit markkinoivat lainojen 0,4 % "marginaaleja" . Välittäjä-koijjarit kertoivat saaneensa vekkuloitaan siis vain 0,4 %:n "marginaalilla" . Yksi asia jäi kuitenkin vähemmälle huomiolle, eli suhmurointi pankisissa!. Sielä tapahtui kummia...

        Näet, saadakseen siis sen 0,4 %:n laina-"marginaalin", Mokun täytyi laittaa omia rahojaan RAHASTOIHIN !!!! Ettei vaan noihin asuntorahastoihin !!!! Jos näin, nyt Mokun rahat on sielä kanissa !

        Menikö noin, kysyy Haans


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ""Tuo on virtuaalinen kurssi 31.12.2023, jolla kukaan ei ole saanut ulos rahojaan.""

        ELI: tällä sektorilla ainakin on "totaaliromahdus" odotettavissa, ellei joku ( käytännössä vain hallitus) tule ulos pelastavana enkelinä. YIT voisi olla toinen sellainen, jää nähtäväksi.

        MUTTA, miten huikea "virtuaali"-kurssi saatiin aikaan:

        Näet muistan mainiosti, kuinka palstan as-välittäjä-koijjarit markkinoivat lainojen 0,4 % "marginaaleja" . Välittäjä-koijjarit kertoivat saaneensa vekkuloitaan siis vain 0,4 %:n "marginaalilla" . Yksi asia jäi kuitenkin vähemmälle huomiolle, eli suhmurointi pankisissa!. Sielä tapahtui kummia...

        Näet, saadakseen siis sen 0,4 %:n laina-"marginaalin", Mokun täytyi laittaa omia rahojaan RAHASTOIHIN !!!! Ettei vaan noihin asuntorahastoihin !!!! Jos näin, nyt Mokun rahat on sielä kanissa !

        Menikö noin, kysyy Haans

        Eikä tarvinnut. Riitti kun on hyvä ja vakaa pankkisuhde sekä omistuksia esim osakkeissa. Oma pankkilainakin tuli mökkiä varten tuolla 0,4 marginaalilla. Asuntolainassa mikä nyt on ko maksettu oli 0,35 marginaali. Toki tarjosivat näitä rahastoja muttei niitä pakko ole ottaa niin kuin en myöskään tehnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä tarvinnut. Riitti kun on hyvä ja vakaa pankkisuhde sekä omistuksia esim osakkeissa. Oma pankkilainakin tuli mökkiä varten tuolla 0,4 marginaalilla. Asuntolainassa mikä nyt on ko maksettu oli 0,35 marginaali. Toki tarjosivat näitä rahastoja muttei niitä pakko ole ottaa niin kuin en myöskään tehnyt.

        Valehtelet: Kävin kokeeksi pyytämässä lainalaskelman 100 000 euron vekkulasta n. 5 v sitten ja korko-% oli tasan yksi, siitäkin huolimatta, että haans on vakavarainen eikä tarvitse vekkuloita lainkaan. Enkä siis tuotakaan "satkua" ! Paperit on huvinvuoksi tallella, voipahan esitellä historiallista dokumenttia, korkojen kohta noustessa edelleen, järjestelmäromahduksen seurauksena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet: Kävin kokeeksi pyytämässä lainalaskelman 100 000 euron vekkulasta n. 5 v sitten ja korko-% oli tasan yksi, siitäkin huolimatta, että haans on vakavarainen eikä tarvitse vekkuloita lainkaan. Enkä siis tuotakaan "satkua" ! Paperit on huvinvuoksi tallella, voipahan esitellä historiallista dokumenttia, korkojen kohta noustessa edelleen, järjestelmäromahduksen seurauksena.

        Se on persaukisella semmosta. Kun on liituu rahaa saa halvemmalla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on persaukisella semmosta. Kun on liituu rahaa saa halvemmalla

        Väärin: 1 % n korko nasahti tarjoukseen vain siksi , että en ryhtynyt "keskustelemaan" marginaalin tasosta. Jos, olisi pitänyt olla valmiutta laittamaan rahaa Rahastoon.

        Yksinkertaisesti kyse oli vain siitä, että pankki otti "rikkaalta hölmöltä" jopa isomman koron, josta osa siis muodostui rahastohallinnasta ja sen tuototista ("kuluista") pankille.

        Vedätyksen huippu olisi tietysti ollut se, että pankki olisi tarjonnut vain asuntorahastoja vaihtoehdoksi ja näin siis vedätettiin asuntojen hintoja entisestään korkeammille tasoille välittämättä tippaakaan siitä, että kupla takuulla puhkeaa. Ja se puhkesi... ja nyt mokun rahat on kanissa !

        Kyllä nyt naurattaa, sillä Haansin rahat on tallessa ja nostettavissa milloin vaan, koroilla makselen korotettuja hintoja ! Tarjontaa tavaroista ja asunnoista on hullunlailla mutta kun ei ole erityistä tarvetta eikä keinotekoisessa kuprussa jota vielä vedättävät, ole mitään järkeäkään mennä sotkemaan. Annetaan pudota kunnolla, sillä LEIKKAUSTEN jyllätessä sopulit on pelattu täysin pihalle eikä kysyntä näissä oloissa tule elpymään, kuseiaisten "toiveikkaasta" valehtelusta huolimatta !
        t haans


    • Anonyymi

      Ålandsbankenin asuntorahasto joutuu pakkomyymään asuntoja ja samalla ei pysty maksamaan lunastuksia ulos.

      Guru taisi tästä varoitella....

      https://www.alandsbanken.fi/uploads/pdf/fund/fi_bostad_kvartal.pdf

      NELJÄNNESVUOSIKOMMENTIT
      Vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana rahaston tuotto oli
      -2,74 % (A-sarja) ja -2,56 % (C-sarja). Rahaston rullaava vuo-
      situotto on näin ollen -9,92 % (A-sarja) ja -9,25 % (C-sarja).
      Vuoden kolmannen kvartaalin lopussa rahastoon tehtiin lyhy-
      ellä varoitusajalla erittäin suuri määrä lunastuspyyntöjä, joista
      rahasto on edelleen joutunut lykkäämään osan. Rahasto on
      vuoden ensimmäisellä kvartaalilla jälleen jatkanut lunastusten
      poismaksua. Viime syksyn lunastusmääristä johtuen, rahasto
      ei tällä hetkellä tee uusia investointeja, vaan se keskittyy hal-
      litusti likvidoimaan omaisuuttaan niin, että salkun jakauma
      ei häiriinny. Rahaston salkku koostuu vähemmistöosuuksista
      uudehkoissa asunto-osakeyhtiöissä, joten rahaston omistus-
      ten pääsääntöinen myyntikanava on kuluttajamyynti. Asunto-
      jen myynti on edelleen hidasta ja se näkyy erityisesti uusien
      kohteiden myynnissä

      • Anonyymi

        Gurun kohdat 6 ja 7. Melko lailla 1:1.

        6. Paniikki nousee asuntorahastoissa. Asuntorahastoille tulvii myyntipyyntöjä. Rahastoilla ei ole mahdollisuutta maksaa osuuksia pois. Rahastot ovat pakotettu myymään asuntoja, jotka on ostettu kalliilla ja usein oman pankin sidosryhmien kautta.
        7. Tuhansia ja tuhansia asuntoja tulee myyntiin rahastojen, rakentajien ja sijoittajien kautta. Tulee totaalinen romahdus, jota ei edes 90-luvulla nähty. Asuntojen ostolaita katoaa kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gurun kohdat 6 ja 7. Melko lailla 1:1.

        6. Paniikki nousee asuntorahastoissa. Asuntorahastoille tulvii myyntipyyntöjä. Rahastoilla ei ole mahdollisuutta maksaa osuuksia pois. Rahastot ovat pakotettu myymään asuntoja, jotka on ostettu kalliilla ja usein oman pankin sidosryhmien kautta.
        7. Tuhansia ja tuhansia asuntoja tulee myyntiin rahastojen, rakentajien ja sijoittajien kautta. Tulee totaalinen romahdus, jota ei edes 90-luvulla nähty. Asuntojen ostolaita katoaa kokonaan.

        >> jota ei edes 90-luvulla nähty. Asuntojen ostolaita katoaa kokonaan.

        Juuri näin, pahempi kuin 90-luku, kerroin 5,94 on selvästi alakanttiin. Oikeisto-hallitus jällen sotkuja "parsimassa" . Sanaa LAMA ei saa mainita koska näin on sovittu....

        Oikeisto-hallitus jätti katajaiselle kansalle ylivoimaisesti raskaimman taakan kokonaan koskematta, leikkauksiaan sopuleille sorvaillessaan:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18308908/suppea-tulo-eliitti-rohmusi-23-palkkapotista-!--valta-eliitti-tekee-kaikkensa-salatakseen-totuden

        Näin siksi, että kokoomus eli EK on isäntä oikeistohallituksessa ja Purra on pelkkä EK-herrojen puudeli, ei muuta. Ehkä palkkiovirka tällä tavoin lohkeaa ! siis vähän myöhemmin, kun hallitustaival yllättäen katkeaa.

        t. haans.sea


    • Anonyymi

      EQ asuntorahastot joutui pakkotilanteeseen joutuessaan jo aiemmin lykkäämään lunastuksia joita oli tullut jo tuolloin 50 miljoonan Euron edessä ja tänä päivänä jo huomattavasti enemmän. Nyt on kuitenkin pakkomyynyt 45 miljoonan edestä kiinteistöjään eteenpäin. Tämä auttaa rahastoa hetkellisesti, mutta luonnollisesti rahaston arvo putoaa edelleen.

      https://www.rakennuslehti.fi/2024/04/kaksi-kiinteistosijoittajaa-teki-45-miljoonan-euron-asuntokaupat/

      https://www.eq.fi/fi/funds/news/2024-04-19

      19.04.2024

      Hyvä Asiakkaamme,

      eQ Rahastoyhtiö Oy ilmoitti 3.1.2024 siirtävänsä joulukuun 2023 lunastuspäivälle kohdistuneiden, Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt -rahaston lunastusten maksuajankohtaa rahaston sääntöjen mukaisesti.

      Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt maksaa siirretyt lunastukset 25.4.2024. Lunastukset toteutetaan 31.3.2024 laskettuun rahasto-osuuden arvoon. Rahaston osuudenomistajilta ei vaadita toimenpiteitä tämän johdosta.

      • Anonyymi

        "Lunastukset toteutetaan 31.3.2024 laskettuun rahasto-osuuden arvoon. "

        Olisi hauska tietää, paljonko neliöhinnat on tapista tulleet alas (%-pudotus) ja millä tukkuhinnalla tilattekivät kauppansa. Se lienee sotasalaisuus.

        Toinen mielenkiintoinen kehitysvaihe tässä:
        https://www.foxbusiness.com/economy/california-loses-two-more-property-insurers-growing-crisis
        Homeowners in California facing surging rates and loss of coverage as more insurers flee

        Vakuutusyhtiöt pakenee mutta mitä, osaako joku kertoa em. us-jutun sisällöstä. Käsitinkö oikein, että hinnat ovat nousseet jo niin tappiin, jotkut pelurit jo vetäytyvät kentältä ?

        Kriisithän lähtee aina Isäntä-maasta ja leviää sitten tänne Renkilään .


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt on sellaiset ajat, ettei omistuasujia kannata kadehtia, vaan lähinnä sääliä. Koskaan ei ole ollut näin suuri riski menettää rahojaan omistusasunnon takia.

    • Anonyymi

      Monella "omistusasujalla" ei ole kohta kotia,on vaa isoläjä lainaa sulateltavana.Riskit oli vissii tiedossa.

    • Anonyymi

      60 000 lisää työttömiä vuodessa. Ei taida hinnat muuta kuin pudota vaan edelleen.

    • Anonyymi

      Kastelli talot panttaa vuoden 2023 tulostietoja. Mielenkiintoista nähdä miten siellä on pärjätty.

    • Anonyymi

      Taloyhtiöitä menossa nurin jo Helsingissä.

      Kalliolaisesta talosta huuto­kaupataan lähes kymmentä ulos­mitattua huoneistoa

      Kalliossa sijaitsevassa talossa on myynnissä seitsemän asuntoa ja liikehuoneisto. Toistaiseksi tarjouksia on tullut vähän.

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010383201.html

    • Anonyymi

      Huoneistot ovat myynnissä erikseen, mutta kokonaishinnan tulisi nousta lähes kolmeen miljoonaan euroon. Tapauskohtaisesti pienempikin tarjous voidaan hyväksyä, kunhan se ei jää alle markkinahinnan. Toukokuun alkupuolella päättyvään huutokauppaan oli tullut huhtikuun viimeiseen viikonloppuun mennessä vain noin tuhannen euron tarjoukset.300000-500000 TONNIN KOPPEJA OLLU AIKANAA nyt tullu tontun tarjoukset.HUUTONAURAN,, velkamuulia kustii silmää.

    • Anonyymi

      Missä se rotta on nyt selventää tilannetta?

    • Anonyymi

      Gurun 8. kohta.

      8. Useimmat pankit joutuvat merkittäviin ongelmiin. Valtio joutuu pääomittamaan niitä ja koko Suomi joutuu EU:n talousohjaukseen Kreikan tapaan. Perustetaan asuntoroskapankki Arsenal 2. 300 000 ihmisen lainat ovat siirtyneet Arsenal 2 hoitoon. Perheiden annetaan asua asunnoissaan, koska heillä ei ole muutakaan paikkaa mihin mennä.

      Saattaapi tulla yllätys. Ei kaikille. Pankit pitävät tällä hetkellä isoja rakennusyhtiöitä pystyssä lainarahalla, mutta eivät pysty pitkään. Asuntorahastot ovat jo maksukyvyttömiä.

      Pääkirjoitus / Oma Säästöpankin tapaus kuvastaa laajempaa huolta

      Pankkisektori yleisesti on pysynyt vahvana ja vakavaraisena. Pelkona on, että pankkien taseista paljastuu piileviä riskejä, joihin ei ole osattu varautua.

      Tämän hetken kuumin kysymys on, piileekö pankkisektorilla odottamattomia riskejä. Tuleeko esiin vielä jotain isompaa, joka yllättää kaikki?

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/oma-saastopankin-tapaus-kuvastaa-laajempaa-huolta/b380bb2a-cdbe-4511-8547-248259fbd605

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Oho oho onko Oma Säästöpankki eka joka menee nurin?

        Sydänlammin mukaan kokonaisuus hajaantuu ”ympäri Suomen”, ja ”siellä on asuntoja, liikekiinteistöä, kiinteistöä ja vaikka mitä”.

        ”Kohteista osassa on kiinteistökehitystoimintaa, osa on ihan puhtaita vuokrakohteita, joissa tällä hetkellä kassavirrat eivät riitä inflaation ja korkojen nousun jälkeen.”

        https://www.talouselama.fi/uutiset/te/229d5b40-3982-4822-9c4f-393e3f855513


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oho oho onko Oma Säästöpankki eka joka menee nurin?

        Sydänlammin mukaan kokonaisuus hajaantuu ”ympäri Suomen”, ja ”siellä on asuntoja, liikekiinteistöä, kiinteistöä ja vaikka mitä”.

        ”Kohteista osassa on kiinteistökehitystoimintaa, osa on ihan puhtaita vuokrakohteita, joissa tällä hetkellä kassavirrat eivät riitä inflaation ja korkojen nousun jälkeen.”

        https://www.talouselama.fi/uutiset/te/229d5b40-3982-4822-9c4f-393e3f855513

        Tässä on ihan pankinjohtajan näköinen hiippari...
        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010385804.html

        ""Kun poliitikot ummistivat silmänsä, sihteerin törsäys lähti täysin lapasesta: Tällaiset laskut menivät sukkana läpi"""

        Ei muuten ole ensimmäinen eikä viimeinen KUSIAINEN joka tätä peliä pelasi .

        HUOMAA, jonkin sortin "valvojana" piti toimia hgin VARTIAINEN, mutta sehän on juuri sitä samaa sakkia !! Kätyri-kusiaiset vapautti "vastuusta" ...
        t. haans


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe