Alkuräjähdys on rakenteellinen ongelma

Anonyymi-ap

Mä haluun kertoo, että mä oikeasti alan olla aika huonossa kunnossa. Elimistön rappeutuminen on muuttunut tuuheaksi totuudeksi ihan viimeisen 6 kuukauden aikana. Että kun ton 45 vuotta täytti, niin purppuraesirippu repesi näin niin kuin absurdistisena kielikuvana. Käyn iltakävelyllä niin jalat sattuu sen jälkeen, ihan kuin olisi juossut pitkän matkan. Mahaan sattuu jatkuvasti, onko mahahaava vai syöpä liiasta etanolista ja punaisesta lihasta? Jatkuva unettomuus. Impotenssin esiaste. Juoppa viinaa niin yöunien laatu 404 sen jälkeen ja toipuminen neljästä (!) oluttuopposesta on ainakin 48 tuntia. Yleinen totaalinen väsyneisyys ja jaksamattomuus. Ikänäkö tuli todeksi jo pari vuotta sitten.

Koko elämä on jonkinlainen pettymys. Koen etten ole saanut mitään sellaista aikaan mitä olisin halunnut. Olen hukannut vuosikymmenen tehden työtä, joka on ollut hyvin monesti vain kidutusta. Nyt olen liian vanha ja ennen kaikkea raihnainen ja väsynyt edes yrittämään ja aloittamaan mitään. Ylipäätään enhän osaa aloittaa mitään, suunnitelmia vain on tekstitiedostoissa mutten mitään niiden hyväksi koskaan tee. (Kaikki nää mun ongelmat on ehkä maahanmuuton syytä, paitsi ettei oo, toi on liian yksinkertaistava selitysmalli.) Oikeasti se meni vain niin, etten koskaan saanut elämästä kiinni eikä minusta ollut ns. eläjäksi.

Voisinko siis mitenkään enää onnistua vai onko kaikki jo ohi. Ja tästä heti toki nouseva ajatus, että mitä edes on onnistuminen. Olenko antanut esim. oikeistolaisen menestyksen eetoksen piiloimeytyä sieluuni ja siksi ajattelen, etten ole hyvä, koska en ole menestynyt niillä mittareilla. En kyllä tiedä. Muistan jo 20 vuoden takaa tämän samanlaisen ajatuksen, että aina kun heräsin ja laitin kahvia tulemaan, niin koin voimakkaan itsesyytöksen ja ahdistuksen siitä, etten keittänyt sitä kahvia optimaalisella tavalla. Ja etten kaiken aikaa tehnyt kaikkea täydellisesti ja optimaalisesti. Että miksi olen tässä ja nyt enkä jossain muualla? Miten voi tehdä valinnan? Miten mistään voi olla varma? Ja luin tämän takia Wittgensteinin kirjan Varmuudesta, mikä kyllä oli aivan susi, koska se ei mennyt kovin syvälle mielestäni siihen teemaan.

Ja mistä tämä sitten tulee, tämä että pakko olla täydellinen. Kokoomukselta? Freudin mukaan lapselle kehittyy tuomitseva superego, jos lapsena liian heitteillä eikä ollut rajoja. No minulla kyllä oli rajoja kasvatuksessa. Suurimmat ongelmat kautta aikojen jatkuva ahdistuneisuus, vaikeus tehdä valinta, perfektionismi (jota en siis edes toteuta, siis ennemminkin perfektionistinen vaatimus, joka niin painostava etten halua edes yrittää, mikä lisää ahdistusta).

Joo ja ymmärrän että teilläkin kaikilla on elämät siellä, ja voitte ajatella, että olen itsekeskeinen kun valitan täällä ja niin varmaan olenkin paitsi että ahaa!, myönsinkin nyt tässä tämän itsekeskeisyyteni koska Näin Kuuluu Sanoa, että oikeasti aidosti narsistisen ekskursion jälkeen lunastaa takaisin paikkansa "oikeissa piireissä".

Yhteenveto: paskan maailman loi Alkuräjähdys.

0

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        68
        4873
      2. Haistoin ensin tuoksusi

        Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
        Ikävä
        15
        2310
      3. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        26
        1836
      4. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        13
        1546
      5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        37
        1520
      6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        5
        1338
      7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        10
        1257
      8. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        4
        1171
      9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        15
        1166
      10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        13
        1156
      Aihe