Pesismusaa?

Kylllä

Millasta musaa soitetaan superpesispaikkakunnalla? Onko juoksulauluja? Meillä soi alkuun Superpesiksen tunnari heikosti, mutta ei enää Pate Mustajärven (?) laulamaa voittokunnari-viisua. Sitten on vuorossa joku haitarihumppatanhu. Tässä vaiheessa on jo hysteerinen nauru ainakin nuorilla herkäs. Pelin tuoksinassa jotain Tapani Kansaa, Frederikiä ja muuta seitkytluvun menoa. Kuvastanee puuhaporukan ihannointia nuoruuttansa kohtaan.
Millasia juoksulauluja muilla joukkueilla on?
Ai mistä joukkueesta kerron? Vimpelin Veto on suosikkijoukkue ja kotijoukkue. Sieltä.

18

5428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelimanni

      Silloin kun vielä kävin pp-otteluissa, muistan kuulleeni tai korvani kuulivat:
      Alajärvellä: "Ankkurit ylös"
      Vimpelissä: "Jääkärin marssi", tai jotain sinne päin..
      Jyväskylän Koskenharju: "Hectorock I"
      Itä-Suomessä: Jaakko Teppoa ja savolaishuumoria...
      Länsi-Suomessa yleensä: Mattia ja Teppoa!
      Helsingissä 70-luvun loppu: Tapani Kansa; "Veikko Nieminen"

      Marssilaulu sopi hyvin otteluihin.

      Sotkamossa "Nälkämaan laulu" eli Kainuun tunnusbiisi..."kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa...
      Haminaan sopi hyvin "omat pojat": Veikko Lavi ja Junnu Vainio!

      PS. Taisi muutamilla pp-paikkakunnilla seura tilata joltain paikalliselta muusikolta tunnusbiisin, mm. Alajärvellä soi omansa ja tietenkin suosikkijoukkueesi Vimpelin Saarikentällä soi "Vimpelin Venla". No ajat muuttuvat, mutta tällaista havaintoa on jäänyt vuosien saatossa.

      • katsoja

        Koskenkorvalla on ihan ok musiikkia. on vähä vanhemmille musiikkia ja sit vähä nuoremmillekki.. kuten esim. jore marjaranta:haaveet kaatuu, Tapani kansa R.A.K.A.S, Europe Final Countdown, Teräsbetoni
        taivas lyö tulta, jne......


      • fjsdjfij9

        Se perkelleen ''Veikko Nieminen'' soi siellä vieläkin.


    • pelaaja/katsoja

      "Kuvastanee puuhaporukan ihannointia nuoruuttansa kohtaan."

      Yleensä ne joukkueet valitsee itse sen musiikin, mitä sielä kentällä soitetaan. Eli se musiikki soi, mistä tulee hyvä pelifiilis.

      • Rane

        Superpesis on pyrkinyt ohjaamaan musiikkivalintoja kotimaiseen viime vuosien aikana. Siitä ei kuitenkaan ole kiveen hakattuja ohjeita. Kenttien DJ:llä on aika vapaat kädet tehdä valinnat, jos joukkueet eivät toimita lämppärimusiikkeja. Tosin pakolliset mainokset vievät suurimman osan ajasta, joten DJ ei ennätä juurikaan soitella erityisen paljon musiikkia vuoroparien vaihdossa.

        Itse olen kyllä sitä mieltä, että Suomirokkia- ja SMliiga -levykokoelmat pitäis perkele polttaa jokaiselta pesäpallopaikkakunnalta. Ja Mamban "Vielä on kesää jäljellä" kans. Kannustemusana vois käyttää jotain muutakin.


      • Pelimanni

        >>Yleensä ne joukkueet valitsee itse sen musiikin, mitä sielä kentällä soitetaan. Eli se musiikki soi, mistä tulee hyvä pelifiilis.


    • RrR

      Imatralla oli sillon joskus 80-luvulla parina vuonna Rubettesin biisejä juoksu- ja kentälletulolauluina. Olisko ollut Jukebox Jive ja We can do it. Pari pelaajaa oli ne valinnut. Sitten oli paikallisen Screamerin/nyk. Osmos's Cosmos tekemä Dream Team. Oli rokkiversio, jota käytettiin joksulauluna. Katsojillekin myynnissä olleen sinkun B-puolella oli diskompi sovitus. Sotkamossa aikanaan vedätettiin Ganesin Get onia. Enää en ole käynyt paljoa pesistä katsomassa kun tämän seudun joukkue on maakuntasarjaa ja matkatyö karsii harrastukset vaikka nyt onkin 2 lomapäivää. Toiveissa päästä Linnalaan tai Rantakentälle heinäkuussa. Mökki on siinä puolessavälissä.

    • Haamukoppi

      No ehdottomasti kansallispelin ollessa kyseessä, on musiikin oltava suomalaista ja kevyttä iskelmämusiikkia. Instrumenttikappaleet toki sopii väliin. Esim. Haapajärvellä oli kammottava kokemus kun karmea englanninkielinen hevirokki soi sitä paitsi äänekkäästi. Ei ihme jos Haapajärvi putosikin pois Superista.
      Kotimaista kevyttä klassikot mukaan ja ennen kaikkea viihdyttävään asialliseen kuulutukseen myös ennen ottelua ja taukojen aikana on satsattava!! Mainoksia vain kohtuudella.

      • pikkumyy

        Kuopiossa ainakin soitetaan kotijoukkueen sisälletulo biisinä Teräsbetonin "Taivas lyö tulta" ja vierasjoukkueen juostessa kentälle on myös oma biisi, mutta en tähän hätään sitä muista. Sitten meillä soitetaan aina ajolähtö tilanteessa jotain menevää musiikkia, jolla saa yleisön mukaan... Yleensä se on Opuksen "Live is life" tms... :)


    • Qllie

      Jymyn areenalla ainakin kotiotteluissa kun juostaan kentälle soitetaanpi teräsbetonin " Meidän edessämme vahvinkin on voimaton ".. Nurmon jymy.

      • Pelimanni

        Koskenkorvalla soitettu kappale: "Haaveet kaatuu" toimi itsään toteuttavana ennusteena. Eli ei näköjään ihan sama mitä kentillä soitetaan.


    • Mr. O

      Imatralla juoksu musiikki on Martti vainaan ja sallittujen aineiden - Pelimies... Kun vastustajan joukkue epäonnistuu alkaa soimaan Kummelin - Apinaa koijataan

      • Mr. O

        Lisäksi vierasjoukkueen sisääntulo musiikki on Martti Servo & Napanderin - Mikä On Kun Ei Taidot Riitä... psyykkausta


      • chimpanzeeee

        mistä mahtaa netistä löytyä tuo kyseinen biisi?


    • väinämööne

      Vimpelissä soi pääasiassa klassikkoja.
      Esim
      Tsigkish Khan
      Volga
      Ajetaan me tandemilla

      Nurmossa soi hirvittävää jumputusta

    • t54t545tt54

      Vimpelissä soi hirveetä mummomusaa

      Terveisiä korvalta

      • Kaljateltta, khähhäh

        Tuo Voittokunnari saisi vaipua lopullisesti unholaan. Eihän sen sanoissakaan meinata päästä asiaan kun joku selvästi peliä tuntematon tuhlaa tilaa tyyliin "ensin kioskilta vähän juotavaa". No onpas tosi äijämeininkiä ja varmaan kuuluu asiaan jossain Tapparan pelissä mutta ei onneksi pesäpallossa. Esittäjäkin on yhtä juntti kuin Frederik mutta paljon karkeampi. "Vähän juotavaa, khähhähhää.."

        "Kantajengi vaatii voittokunnarin". Kantajengi kuulostaa minun korvaani taas joltain kaljakuppilalta, pesäpallossa on fanit tai ihan vain kannattajat. Ja mikä on voittokunnari? Kyllä peli yleensä ratkeaa tasaisemmalla suorituksella ja on silti nautittavaa katseltavaa. Varmaan kunnari on niitä ainoita termejä, joita sanoittajalle on pitkän pohtimisen jälkeen tullut mieleen.

        Ajaltelkaapa asiaa näin: jos tuo em. ja aivan muutama muu sana vaihdetaan, niin koko laulusta ei selviä mistä lajista on kysymys! Se on jo melkoinen saavutus sanoittajalta se.

        Jääkiekon MM-kisoista tulee mieleen hyvin lajiin/tunnelmaan sopivia kappaleita, jalkapalloa en tunne. Valitettavasti pesäpallossa on tässä suhteessa asiat huonommin kun tuollaisesta p*skasta on ensin jollekin sanoittajalle (Mika Sundqvist?) maksettu ja sitten sitä rallia vielä vuodesta toiseen soitetaan.


    • Henkilö

      Se Yks biisi on Pate Mustajärvi ja Pesisboys- Voitto kunnari

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      2993
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2868
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      94
      2136
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1838
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1751
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1662
    Aihe