Iltalehti vuodelta 2014: Hätäavun itä-Ukrainaan estivät Kiovan hallinnon taistelijat

Anonyymi-ap

Iltalehti

24.12.2014

Hätäavun toimittaminen Itä-Ukrainaan estetty: ”Humanitaarinen katastrofi uhkaa”

https://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/a/2014122418952081

Arkistoitu 23.1.2021

https://web.archive.org/web/20210123142327/https://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/a/2014122418952081

Toisessa ketjussa pudotettiin pallo puolin ja toisin, vaatimalla kollektiivista rangaistusta Ukrainalle Kiovan hallinnon joukkojen estämästä hätäavusta ja toisaalta haukkumalla Iltalehteä Moskovan tiltuksi. Minne on älykkyys kadonnut?

-----------------

Kiovan hallinnon puolesta taistelevat pataljoonat estävät hätäavun pääsyn Itä-Ukrainaan, väittää ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Avun blokkaaminen voi johtaa humanitaariseen kriisiin joulun ja uudenvuoden aikana.

Amnesty kuvailee separatistialueilla asuvien tilannetta epätoivoiseksi. Järjestön mukaan Ukrainan hallinnon ulkoistamat yksityiset sotajoukot pahentavat entisestään alueen tilannetta estämällä lääkkeiden ja ruoan pääsyn apua tarvitseville.

– Ei ole salaisuus, että alue kohtaa humanitäärisen katastrofin. Moni on vaarassa nälkiintyä, sanoo Amnestyn Euroopan- ja Keski-Aasian johtaja Denis Krivoshejev tiedotteessa.

Eräs avustustyöntekijä kertoo järjestölle, kuinka Krasnodonin kaupunkiin Luhanskiin yritettiin toimittaa lääkkeitä sydän- ja verenpainesairauksista kärsiville vanhukselle. Lääkkeet siepattiin tarkastusasemalla.

– Humanitaarisen saattueen tarkistaminen on yksi asia, sen pysäyttäminen on toinen. Mutta se, että yrittää luoda sietämättömiä elinolosuhteita asukkaille on kokonaan toinen pallopeli. Siviilien nälkiinnyttäminen sotatoimena on sotarikos, Krivosheev sanoo.

”Kuin lainsuojattomat jengit”

Amnestyn mukaan yli puolet separatistialueilla asuvista on täysin riippuvaisia ruoka-avusta. Konfliktin seurauksena asukkaat eivät saa normaalisti palkkaa, eläkkeitä tai sosiaalietuuksia.

Yli 4 700 ihmistä on kuollut ja tuhannet elävät käytännössä ristitulen keskellä separatistialueilla.

Amnestyn mukaan yksityinen Dnipro-1-pataljoona yhdessä Donbass-pataljoonan jäsenten kanssa on sulkenut 11 separatistialueelle johtavaa tietä.

– Nämä pataljoonat käyttäytyvät usein kuin lainsuojattomat jengit. Heidät pitää saada nopeasti hallintaan. Ruoka-avun epääminen konfliktin keskelle joutuneilta on kansainvälisen lain vastaista, ja rikolliset pitää saada vastuuseen.

Pataljoonat ovat kieltäytyneet päästämässä apua läpi, sille he uskovat ruoan ja vaatteiden päätyvän vääriin käsiin ja myytäväksi, ei humanitaariseen apuun. He myös vaativat, että separatistit vapauttavat vankeja vastapalvelukseksi avun päästämisestä läpi.

– Näyttää siltä, että olemme sodassa heidän kanssaan ja vuodatamme vertamme, mutta samalla ruokimme heitä, perusteli Dnipro-1-pataljoonan komentaja Vladimir Manko ukrainalaismedialle avustusrekkojen pysäyttämistä.


-------------------------


Eipä tuo Mankon heikko puolustus muuta Amnestyn osoittamaa tosiasiaa. Kuin tappaisi pohjoiskorealaisia nälkään sanktioilla, koska Kimin hallinto tappaa valmiiksi pohjoiskorealaisia nälkään.

[Amnestyn Euroopan- ja Keski-Aasian johtajan] Denis Krivoshejevin huomio pitää paikkansa: "se, että yrittää luoda sietämättömiä elinolosuhteita asukkaille on kokonaan toinen pallopeli. Siviilien nälkiinnyttäminen sotatoimena on sotarikos."

Siviiliväestö ei ole vastuussa Putinin aggressiosodasta sen enempää kuin Krajinasta Operaatio Myrskyn karkoittamat serbisiivilit siitä, että Serbian asevoimat joukkomurhasivat vuonna 1995 noin 8 000 bosnianmuslimia Srebrenicassa.

1

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Amnesty taas Venäjän ropakantaa suoltamassa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe