Iltalehti vuodelta 2014: Hätäavun itä-Ukrainaan estivät Kiovan hallinnon taistelijat

Anonyymi-ap

Iltalehti

24.12.2014

Hätäavun toimittaminen Itä-Ukrainaan estetty: ”Humanitaarinen katastrofi uhkaa”

https://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/a/2014122418952081

Arkistoitu 23.1.2021

https://web.archive.org/web/20210123142327/https://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/a/2014122418952081

Toisessa ketjussa pudotettiin pallo puolin ja toisin, vaatimalla kollektiivista rangaistusta Ukrainalle Kiovan hallinnon joukkojen estämästä hätäavusta ja toisaalta haukkumalla Iltalehteä Moskovan tiltuksi. Minne on älykkyys kadonnut?

-----------------

Kiovan hallinnon puolesta taistelevat pataljoonat estävät hätäavun pääsyn Itä-Ukrainaan, väittää ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Avun blokkaaminen voi johtaa humanitaariseen kriisiin joulun ja uudenvuoden aikana.

Amnesty kuvailee separatistialueilla asuvien tilannetta epätoivoiseksi. Järjestön mukaan Ukrainan hallinnon ulkoistamat yksityiset sotajoukot pahentavat entisestään alueen tilannetta estämällä lääkkeiden ja ruoan pääsyn apua tarvitseville.

– Ei ole salaisuus, että alue kohtaa humanitäärisen katastrofin. Moni on vaarassa nälkiintyä, sanoo Amnestyn Euroopan- ja Keski-Aasian johtaja Denis Krivoshejev tiedotteessa.

Eräs avustustyöntekijä kertoo järjestölle, kuinka Krasnodonin kaupunkiin Luhanskiin yritettiin toimittaa lääkkeitä sydän- ja verenpainesairauksista kärsiville vanhukselle. Lääkkeet siepattiin tarkastusasemalla.

– Humanitaarisen saattueen tarkistaminen on yksi asia, sen pysäyttäminen on toinen. Mutta se, että yrittää luoda sietämättömiä elinolosuhteita asukkaille on kokonaan toinen pallopeli. Siviilien nälkiinnyttäminen sotatoimena on sotarikos, Krivosheev sanoo.

”Kuin lainsuojattomat jengit”

Amnestyn mukaan yli puolet separatistialueilla asuvista on täysin riippuvaisia ruoka-avusta. Konfliktin seurauksena asukkaat eivät saa normaalisti palkkaa, eläkkeitä tai sosiaalietuuksia.

Yli 4 700 ihmistä on kuollut ja tuhannet elävät käytännössä ristitulen keskellä separatistialueilla.

Amnestyn mukaan yksityinen Dnipro-1-pataljoona yhdessä Donbass-pataljoonan jäsenten kanssa on sulkenut 11 separatistialueelle johtavaa tietä.

– Nämä pataljoonat käyttäytyvät usein kuin lainsuojattomat jengit. Heidät pitää saada nopeasti hallintaan. Ruoka-avun epääminen konfliktin keskelle joutuneilta on kansainvälisen lain vastaista, ja rikolliset pitää saada vastuuseen.

Pataljoonat ovat kieltäytyneet päästämässä apua läpi, sille he uskovat ruoan ja vaatteiden päätyvän vääriin käsiin ja myytäväksi, ei humanitaariseen apuun. He myös vaativat, että separatistit vapauttavat vankeja vastapalvelukseksi avun päästämisestä läpi.

– Näyttää siltä, että olemme sodassa heidän kanssaan ja vuodatamme vertamme, mutta samalla ruokimme heitä, perusteli Dnipro-1-pataljoonan komentaja Vladimir Manko ukrainalaismedialle avustusrekkojen pysäyttämistä.


-------------------------


Eipä tuo Mankon heikko puolustus muuta Amnestyn osoittamaa tosiasiaa. Kuin tappaisi pohjoiskorealaisia nälkään sanktioilla, koska Kimin hallinto tappaa valmiiksi pohjoiskorealaisia nälkään.

[Amnestyn Euroopan- ja Keski-Aasian johtajan] Denis Krivoshejevin huomio pitää paikkansa: "se, että yrittää luoda sietämättömiä elinolosuhteita asukkaille on kokonaan toinen pallopeli. Siviilien nälkiinnyttäminen sotatoimena on sotarikos."

Siviiliväestö ei ole vastuussa Putinin aggressiosodasta sen enempää kuin Krajinasta Operaatio Myrskyn karkoittamat serbisiivilit siitä, että Serbian asevoimat joukkomurhasivat vuonna 1995 noin 8 000 bosnianmuslimia Srebrenicassa.

1

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Amnesty taas Venäjän ropakantaa suoltamassa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe