Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Poliittiset lakot ovat Putinin pelikirjasta

Anonyymi-ap

Putin väitti lähtevänsä Ukrainaan pelastamaan maan kansalaisia ja vapauttamaan maan natseista ja homoista, jotka ovat uhka koko Venäjän olemassaololle. Ammattiliitot lähtevät vapauttamaan työväenpuolue persut hallituksesta ja tyrmää hallitusohjelman, joka on uhka työväen kaikille oikeuksille.

Kansainvälinen oikeus ja sopimukset kieltävät hyökkäyksen toiseen suvereeniseen maahan. Putin ei siitä välitä. TESsit ovat voimassa, silloin ei lakkoilla, on työrauhavelvollisuus. Perustuslaki on yksiselitteisesti antanut kansalle vallan valita vaaleilla Eduskunnan, joka päättää laista. Ammattiliitoilla ei ole siihen valtaa eikä veto-oikeutta. Ammattiliitot eivät siitä välitä.

Putinin narratiivi on, että ei ole sotaa, vaan erikoisoperaatio. Siitä huolimatta hän julistaa maan rikoslain vastaisen liikekannallepanon, minkä takia porukkaa pakenee Venäjältä. Sodan vastustajat laitetaan vankilaan. Ammattiliittojen narratiivi on poliittinen lakko. Ammattiliitoista pakenee ihmisiä YTK:hon. He eivät halua lakkoilla. Lakkojen vastustajia yritetään estää menemästä töihin lakkovahdein, uhkailemalla ja eristämällä joukosta. Esiintyy maalittamista ja rasismia. Hyökkäys Eduskuntaa vastaan, on hyökkäys demokratiaa vastaan.

Putin on joutunut taistelunsa takia tappamaan, syrjimään ja vangitsemaan, viemään toimintaedellytyksiä ja sananvapauden omilta kansalaisiltaan imperialististen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ammattiliitot aiheuttavat omilleen; jäsenille, yrityksille ja koko kansalle ahdistusta ja haittaa jokapäiväiseen elämään. Lomamatkat peruuntuvat, lapset eivät saa kouluissa ruokaa. Nesteelle on tulossa yli 10 miljoonan tappiot kahden päivän alasajosta.

Putinille on olemassa mahdollisuus lopettaa aloittamansa sota. Lakkoileville ammattaliitoille on olemassa paikka kolmikannassa, mutta he ovat kävelleet ulos neuvotteluista. Valheellinen narratiivi on, että heitä ei kuunnella, että heille ei anneta mahdollisuutta neuvotella. Totuus on, että itse eivät ole tarjonneet vaihtoehtoja, itse kävelivät ulos kolmikannasta, itse kieltäytyvät neuvotteluista.

Stalin teki aikanaan pahojaan omalle kansalle. Ammattiliitot, Metalli ja Paperilitto eivät välittäneet SAK:n solmimasta yhteiskuntasopimuksesta ja ajoivat Suomen syvään lamaan 1990-luvun alussa. Yli 10 000 yritystä meni konkurssiin ja työttömyys nousi 500 000 henkeen. Vastuuttomat ay-pomot tekivät toimensa tietoisesti, eivätkä välittäneet seurauksista.

Putin nauttii siitä, että se saa pitää neljän tunnin televisiotenttejä. Ay-pomot loistavat valokeilassa Ylen haastatteluissa uhkaillessaan yhteiskuntaa ja selittäessään lakon jälkeen innoissaan, kuinka näyttivät joukkovoimaa.

Putinia odottaa kansainvälinen oikeus. Kuka investoi Venäjälle, kun Venäjä on osa pahan akselia? Ammattiliittojen lakoista päättäviä liittojohtajia pitää odottaa oikeudenkäynnit tahallisen vahingon aiheuttamisesta yrityksille ja kansalaisille. Maakuvalle aiheutettua haittaa ei voi korvata mitenkään. Lakot lisäävät Suomen poliittista riskiä, mikä näkyy investointien ja työpaikkojen valumisena muihin maihin. Työpaikkojen katoaminen ja työvoiman seisominen reservissä ei paranna Suomen valtion talouden ahdinkoa ja kykyä tarjota palveluja vähäosaisille. Kysymys ei ole siitä, kuka on hallituksessa. Valtion talous on saatava kuntoon, menot eivät saa ylittää tuloja. Velaksi ei voi elää, sen tietää erkkikin. Ammattiliittojen johto ei välitä.

6

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jokaisen on noudattettava pelisääntöjä. Kannatetaan rikoksia tehneiden rankaisemista. Tahallinen vahingoittaminen, uhkailu, maalittaminen, rasismi.

      Onko perustuslaillista elintä vastaan hyökkääminen maanpetos?

    • Anonyymi

      Olkoon tai ei, mutta poliiseja ei riitä joka lakkoportille eivätkä ole kiinnostuneetkaan tulemaan paikalle kun ryhmämme ruiskuttaa siankusta ja lietettä rikkurien päälle lakkoporteilla !!!

      Talkoo-Taavetti

      • Anonyymi

        Teollisuusliiton johtotroikka ja liiton hallitus on vastuussa lakoista ja niiden tahallaan aiheuttamista vahingoista.


    • Anonyymi

      SAK pelaa väärin ja ajetaan ulos kentältä. Joutuu vilttiin. STTK ja Akava jatkavat menestyksellisesti.

      SAK:n ja sdp:n pelikielto on kahden vaalikauden verran. SDP:n on mahdollista päästä hallitukseen seuraavan kerran vasta 2031, jos puolue on silloin vielä olemassa. 2030 valtion talous on saatu raiteilleen. Siihen tarvitaan kykypuolueita ja vastuunkantajia, eikä vastuun pakoilijoita.

      Turha naputtaa. Talous ei ole ideologiaa, eikä politiikkaa. Tulot ja menot pitää olla tasapainossa.

    • Anonyymi

      Poliittiset lakot ylittävät etiikan rajat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe