Kommunikointi ilman tietoisuutta

Anonyymi-ap

On tieteellinen fakta, että kasvit kommunikoivat keskenään ja kuitenkin väitetään, että niillä ei ole tietoisuutta. Onko tässä kysymys jostakin filosofiasta, kun tämä ei mahdu ns. normaali järkeen? Miten ja miksi tiedoton kommunikoisi? Minusta viisaatkin tiedemiehet vaikuttavat suhteellisen tyhmiltä tässä asiassa.

22

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kasvien kommunikaatio perustuu usein geneettisesti ohjelmoituihin reaktioihin ympäristötekijöihin.

      . .

      ..

      Mmmm

    • Anonyymi

      Joskus on verrattu eläinten ja ihmisten kommunikaatiota. Ihmisillä luonnollisesti puhekyky vaatii eläin ja kasvikuntaa laajempaa hahmotusta. Kielellinen kommunikaatio vaatii joidenkin mielestä sielun tai hengen olemassaoloa. Materia itsessään ei ole tietoinen , vaan esim. ihmisen persoonallisessa muodossa voi olla tietoisuutta. .
      Jos kaikki energia on rakkauden ilmentymää, voisi ajatella että erilaiset olomuodot ovat sen tulosta. Esim. kivet, puu-aines ja muu "tavallinen" materia, ja toisaalta ei materiaaliset kuten eläimet ja ihmiset. Kasvit saattaisivat olla siinä välimaastossa ei täysin materiaalisina mutta ei myöskään sielullisina hmm. Eläimillä on kai jonkinlainen sielu, mutta ei tietoisuutta samalla tavalla kuin ihmisellä. Luonnossa olisi täten jonkinlainen hierarkia, eli materia, sielu/henki erilaisia ominaisuuksia, taajuuksia tai värähtelytasoja. Ihmisessä olisi kolme osaa kehollinen/materia, sielullinen/mieli, eli psyyke sekä henki/hengellinen.. Kolmen osion summa siis. Tätä kolminaisuutta ei olisi muualla luonnossa paitsi ihmisessä. Vanhan käsityksen mukaan ihminen edustaa luomakuntaa, koska hänessä yhdistyy koko sen olemassaoleva rakenne. Esim. keho on puhtaasti atominen tai materiaalinen, mutta ihminen ei ole pelkkä keho. Kukaan myöskään kohtele lajitoveriaan pelkkänä kehona ellei ole täysin paatunut. Ihminen tajuaa vaistonvaraisesti, että ihmisten väliset suhteet eivät ole pelkästään kehollisia eivätkä ne perustu materiaan.

    • Anonyymi

      Kommunikoihan sun puhelinkin koko ajan ympäriinsä, eikä sillä ole tietoisuitta.

      Mikä siis on tässä ongelma?

    • Anonyymi

      Kasvien viestintä on moninaista. Ne viestii ympäristöön väreillä ja hajuilla, jotka houkuttelee pölyttäjiä, joka edistää niiden lisääntymistä. Ne tuottaa myrkkyjä, jotka estää niiden syömisen. Vioittuneet kasvit voi viestiä toisille kasveille uhasta.

      Vaikka kasveilla on viestintäkeinoja, aistimismekanismit jne., mikään tässä ei tarvitse tietoisuutta. Eikä kasvit kommunikoi varsinaisesti keskenään. Kyse on molekyylitason toiminnasta, jossa kasveille on muodostunut ominaisuuksia ympäristön tarjoamien mahdollisuuksien, sekä kuluttavien voimien mukaisesti. Kasvit reagoi, ei ajattele.

      • Anonyymi

        Joskus ollut pientä kiistelyä siitä mikä saa ihmisen ajattelemaan. Onko ajatuksien alkulähde aivoissa vai jotain muuta. Sanotaan että ihminen ajattelee(aivoillaan), -toisin sanoen käyttää pääkoppaansa, ei päinvastoin. Aivot ei siis itsenäisesti päätä tai mieti, vaan niiden käyttäjä. Tässä tulee tietoisuus ja vapaa tahto mukaan. Ihminen miettii, prosessoi ja valitsee. Muistojen ja kokemusten kautta kertyy uutta tietoa ja tunnemuistia.
        Mutta mikä sai ihmisen tietoisuuden alunperin heräämään. Siinä tullaan elämän mysteeriin. Ihmisillä toisin kuin kasveilla tai esineillä on persoonallinen kokemus olemassaolosta. Vapaan tahdon vaikutuksesta ihminen voi tehdä esim. eettisiä ja moraalisia päätelmiä, Oppia uutta ja soveltaa. Alkeellinen kasvien kommunikaatio ei edellytä etiikkaa eikä itsetuntemusta. Ihmisten välisessä kommunikaatiossa on toisin. Tietoa siitä, että ympärillä olevat lajitoverit ovat nimenomaan ihmisinä olemassa. Tämä edellyttää yhdistävää eettistä tajua, sikäli kun on mahdollista löytää yhteistä arvopohjaa, täytyy myös tehdä yhteisöä koskevia valintoja säätää esim. lakeja. Tietoisuuden ja itsetuntemuksen taso voi vaihdella kulttuureissa ja yksilöissä. Tämän erilaisuuden ja erilaisen eettisen tajun "soveltaminen" näkyy historiassa turbulenssina.
        Ihmiset sotivat keskenään, koska eivät tulleet kovin hyvin aikaisemminkaan toimeen. Aivojen ja tietoisuuden kapasiteettia käytettiin vainoharhaisesti aseisiin ja varautumiseen. Mene ja tiedä, ehkä universumissa on jonkinlainen "kauhun tasapaino", jonka kautta ihmiskunta oppii. Työstetään menneisyyden virheitä, ja sovelletaan niitä huomenna.


    • Anonyymi

      Sehän tiedetään ihmisestäkin, että koomassa ollessa ei kommunikoida. Kasvit siis ovat selvästi tietoisempia kuin koomapotilaat.

      • Anonyymi

        paitsi NDE potilaat toisinaan kommunikoi, vastaanoton kanssa voi olla haasteita


    • Anonyymi

      Kasvit viestii kemiallisesti. Luin joskus vuonna kuokka ja jussi eräästä kokeesta, jossa oli todettu läheisten kasvien reagoivan, kun jotain toista kasvia leikattiin.
      Miten se todettiin en enää muista.

      Vai ei eläimillä ole tietoisuutta?
      Voitte yotubesta nähdä, että niillä on. Miten muuten mesimäyrä keksii ottaa haravan kainaloonsa, nostaa sen pystyyn betonisen vankilansa nurkkaan ja kiivetä haravan vartta pitkin pois kuopasta.
      Se osaa myös avata rautalangalla kiinni sidotun portin lukon ja lujahtaa karkuun.

      Miten kissa oppii avaamaan oven kahvasta, pelkästään nähtyään omistajan tekevän niin.

    • Anonyymi

      ATK pohjaiset järjestelmät kommunikoivat keskenään. Onko sekin merkki tietoisuudesta?

      • Anonyymi

        ATK ei osaa muautua, vaan tekee sen, mitä siihen on ohjelmoitu.
        AI voisi tulla tietoiseksi, jos sille annettaisiin aistit havaita, mitä ympäristössä tapahtuu,
        Tietoisuuden tulee kyetä ottamaan informaatiaota itsenäisesti ja tekemään johtopäätökst itse.
        AI robotti voisi tulla tietoiseksi ja sellasia kehitellään kovalla kiireellä toisia hyödyksi ja toisia sotaan.

        Raamatussakin on kohta, jossa hyökkääjät tulee sisään ikkunoista, eivätkä ne haavoitu.
        Taistelurobotteja siis.


    • Anonyymi

      Ihminen lukee kirjaa on kyse kommunikoinnista tavallaan. Kirja ei ole tietoinen mutta ihminen on. Vain toisella on tietoisuus.

      Aurinko vetää painovoimalla komeetan luokseen ja kiihdyttää sen vauhtia. Kyseessä on eräänlainen kommunikointi. Kuitenkaan aurinko tai komeetta eivät ole tietoisia?

      Kaksi elektronia kommunikoi fotonin välityksellä . Sähkömagneettista voimaa välittyy silloin. Kuitenkaan kumpikaan elektroneista ei ole tietoisia?

      • Anonyymi

        Niinpä. Varmaan karkea ero on elollisen ja elottoman välillä. Eloton tuskin voi olla tietoista, jos sanalla tarkoitetaan pelkkää materiaa. Elollinen sen sijaan kuten ihmiset (sekä ehkä eläimet rajoittuneesti) voivat.
        Ihmisten kohdalla puhutaan vielä erikseen itsetietoisuudesta korostuneena kykynä tehdä eettisiä valintoja esim. Kommunikaation etiikka vaikuttaakin melkein kaikkeen erkipäiväisessä maailmassa. Tosin sen tarve huomataan usein sen puutteessa. Jotkut ovat puhuneet hiukkasmaailman kommunikaatiosta, tai paremmin sanottuna mielen vaikutuksesta kvanttimaailmassa. Teorian mukaan ihminen ei ole passiivinen determinismin orja, vaan aktiivinen vaikuttaja. Ei sentään luoja, isolla kirjaimella, mutta jonkinlainen säheltäjä kuitenkin.


    • Anonyymi

      Nimimerkki: Professori Realisti (XPR-700)

      Kommunikointi ei edellytä tietoisuutta, mutta toisaalta esim. Castaneda:n esittelemän nagualismin mukaan kaikkien elävien olentojen tunnusmerkki on nimenomaan se, että niillä on tietoisia emanaatioita ja esim. myös kasveilla siis on tietoisuus ja myös kokoomapiste, joka kokoaa niiden kulloinkin havaitsemat emanaatiot, joista kullakin puolestaan on alkeistietoisuus, vaikka ne eivät olisikaan tietyllä hetkellä osia tietoisista entiteeteistä.

      Kokoomapiste on reaalinen rakenne, jolla on tietty toiminnallisuus liittyen energiaa omaaviin emanaatioihin, vaikka kokoomapiste ei olekaan osa ihmisten kognition sisältöjä kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa. Oleellisesti kyse on sellaisesta rakenteesta, jonka avulla elävät olennot havaitsevat tietoisesti, mutta se havaitseminen ei rajaudu vain siihen, mitä tavallisesti kyetään havaitsemaan aistien kautta.

      Kasvien tietoisuus on erilaista kuin ihmisten, vaikka molemmat tietoisuustyypit siis perustuvatkin tietoisiin emanaatioihin ja Castaneda:n mukaan Meksikon muinaiset tietäjät käyttivät sitä tietoisuuden erilaisuutta apunaan pyrkiessään siirtämään omaa kokoomapistettään mahdollisimman kauas sen tavanomaisesta sijainnista. Tuo tekniikka perustuu siihen, että tietyssä sijainnissa oleva kokoomapiste lisää todennäköisyyttä sille, että myös muut kokoomapisteet liikkuvat vastaavaan sijaintiin, havaitsijan tietoisuuden ollessa kiinnittyneenä kommunikaation intentioon.

      Nagualismin mukaan kasvien kanssa kommunikointi on siis täysin mahdollista myös ihmisille ja Castaneda:n opettaja suositteli Castaneda:lle sitä yhtenä monista harjoitteista, mutta sen onnistuminen edellyttää mm. sitä, että ihminen ei pidä itseään sen tärkeämpänä, kuin niitä kasveja, joiden kanssa pyrkii kommunikoimaan. Tietenkään tuo kommunikointi ei myöskään onnistu ihmisen kokoomapisteen tavanomaisessa sijainnissa, vaan jotta kasvien tietoisuuden sisällöt olisivat ymmärrettäviä, niin selittämättömän voiman täytyy ensin siirtää havaitsijan kokoomapiste sellaiseen sopivaan sijaintiin, jossa kyseinen informaatio on saavutettavissa.

      Täytyy ymmärtää, että muinaisen Meksikon tietäjät ja etenkään modernit nagualistit eivät ole hölmöjä toimiessaan energeettisesti moitteettomasti, eikä kyse ole siitä, että kasvit, eläimet tai muutkaan oliot varsinaisesti puhuisivat heille, vaan kyse on vaikutelmasta, joka on seurausta siitä, että informaatio tulee saavutettavissa olevaksi kokoomapisteen siirtymisen seurauksena, koska ihmisten vakiintunut intentio on puhua siitä, mitä he havaitsevat. Vastaavalla tavalla on tietysti mahdollista myös esim. lukea muiden ihmisten ajatuksia tai kommunikoida myös esim. ns. epäorgaanisten olentojen kanssa. Nämä tekniikat ovat kuitenkin kaikenkaikkiaan vaarallisia, eivätkä siis sovellu aloittelijoille.

      Rajoitteina näissä kommunikaatiomuodoissa on lisäksi se, että jotta kommunikaatio olisi ylipäätään mahdollista, havaitsijan energiaruumiin täytyy tietää kommunikoinnin intentio, kokoomapisteen täytyy liikkua vastaavaan sijaintiin ja jotta välittyvä tai tiedostettava informaatio olisi oikeellista ja luotettavaa ja tietysti myös, jotta havaitsija ei tulisi sekopäiseksi, niin hänen täytyy toimia johdonmukaisesti energeettisesti moitteettomasti, mikä puolestaan on helpommin sanottu kuin tehty johtuen mm. ihmisten intention luontaisesti tyypillisestä epäkoherenssista.

      Selväjärkinen suhtautumistapa näihin kommunikaatioon liittyviin asioihin – kuten kaikkeen muuhunkin - on se, että ne ovat vain harjoitteita muiden sellaisten harjoitteiden joukossa, joiden tarkoituksena on se, että kokoomapiste liikkuu tarvittaessa havaitsijan intention mukaisesti optimaalisesti niihin sijainteihin, jotka mahdollistavat nagualismin tavoitteiden saavuttamisen.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen ajatus tuo kokoomapiste. Eräänä sen soveltavana merkityksenä näin vapaasti ajatellen voisi pitää ajatusta, jossa kokija keskittää ajatuksensa johonkin tavalla jossa yhdistyy kaikki se tieto ja ymmärrys joka valitaan koottavaksi.
      Kokoomapiste olisi tällöin se todellisuus, jonka tihentymästä ei saisi karsia tai sinne lisätä mitään vierasta. Sillä olisi totuudellinen tila ja ominaisuus.
      Mutta koska totuus ei ole pelkkä tietoa, se tarvitsee suunnan ollakseen kokoomapiste.
      Ihminen valitsee mihin suuntaan hän kulkee. Kokoomapisteessä on ajatus tai idea, johon ihminen vertaa tiensä suuntaa. Nykyinen tapahtumahosrisontti luo kontrastia saavuttamattomalle.

    • Anonyymi

      Mutta mihin vedetään raja reagoinnin ja kommunikoinnin välille?
      Riippuu mistä suunnasta katsoo.
      Psykologia, sosiologia, biologia, jne...

      Lähtökohtaisesti yksinkertaisten asioiden pohjalta on kehittynyt ja rakentunut monimutkaisempia juttuja.

      Ihmisen äly ja tietoisuus on hyvä esimerkki.
      Tämmöinen kilpailukeino luonnossa on vaan kehittynyt tämmöiseen suuntaan, koska se on menestynyt suhteessa olosuhteisiin ja muihin lajeihin.

      • Anonyymi

        Ihminen on verrattavissa kasviin. Kasvin siemen maan sisällä reagoi eli on tietoinen vedestä ja ravinteista, joita kohti se työntää juuristonsa. Kuin sikiö kohdussa.

        Kun kasvi nousee maan pinnalle, valoon, siitä tulee kuin valo-olento, joka viestii enemmän ympäristönsä kanssa.

        Voitteko jo myöntää, että ihminen on valo-olento? Ihminen kommunikoi, koska sen kurkkuchakra on sitä varten. Ihminen on maaperä, jossa vaikuttaa valon eri aallonpituudet.


      • Anonyymi

        Ja silti tietoissuuden alkuperä lienee mysteeri. Ei ymmärretä mekanismeja ja alkuperää. Myös materiasta lähtöisin oleva tietoisuus on spekulatiivista samasta syystä. Valolla ei tiettävästi ole massaa, mutta ihmisellä kylläkin, Joten ei kai sentään sataprosenttisesti olla valo-olentoja..
        Se että jokin on massaa, jokin valoa ja jokin tietoisuutta viittaisi hierarkiseen systeemiin ja jonkinlaiseen järjestykseen. Mitä se kaaos sitten tarkoittaakaan.


    • Anonyymi

      Jos puilla on tietoisuus se perustuu Intian mukaan neljään toimintoon.
      Syöminen, Nukkuminen, Lisääntyminen, Puolustautuminen. Tietoisuus herää ja toimii parhaiten kun puu joutuu puolustaan omaa olemassaoloaan.

      Metsän puiden teollinen hyödyntäminen alkoi 1800 luvulla ja se johti lopulta ketjureaktiona herkän ja haavoittuvan Ilmakehän tuhoutumiseen.

      Puut tietoisina olioina etsivät vaihtoehtoisia ratkaisuja tuholleen ja niiden tietoisuus johti siihen että otettiin käyttöön hiili, öljy, ydinvoima ja muu vastaava. Tämä edellyttää että puiden tietoisuudella pitää olla jokin yhteinen linkki ihmiskunnan tietoisuuteen. Gaia hypoteesi.

      • Anonyymi

        Gaia oli yksi ihmiskunnan kehittämä unelma maapallon tulevaisuutta koskien. Se perustui Ihmisen Pojan näkemään uneen viisimetallisesta patsaasta, jossa kaikilla oli oma osansa.

        Jalat = savea = PANTEISMI = 10 jokilaaksoa
        Reidet ja sormet = rautaa = AVESTA DUALISMI = 10 merenkulkijakansaa esim. Foinikia
        Vatsa = pronssia = EVANKELIUMI kristityt
        Rinta = hopeaa = Islam , Arabia
        Pää = kultaa = Juutalaisuus

        Gaia jota tuo panteismi ajoi tuhoutui 1800 kun alkoi Mahdin aika. Mahdin utopia laajasta hyvinvoinnista voitti Ihmisen Pojan panteismin.
        Tuli islamin lupaama valtava teollinen ja tieteellinen nousukausi. Vuoresta irtosi kivi joka vyöryi patsaan panteistisiin jalkoihin ja tuhosi ne sekä koko patsaan. Ihmisen Pojan unelma maanpäällisestä paratiisista tuhoutui.

        Niin on noussut joitakin liikkeitä 1800 luvulla ajamaan yhä paratiisimaata, mutta Islamin Mahdi utopia on jyrännyt kaiken alleen.

        Sen puitteissa luotiin valtava tavarapaljous ja METSÄT TUHOTTIIN.


    • Anonyymi

      Kommunikoihan myös kirves ja halko. Ei kommunikointi tietoisuutta tarvitsekaan.

    • Anonyymi

      Ihminen on tiettävästi ainoa olio joka kommunikoi ulos ja sisäänpäin. Toisin sanoen reagoi ulkoisiin ja sisäisiin ärsykkeisiin, pystyy niitä tarkkailemaan ja tutkimaan myös omia reaktioitaan ja tulkintojaan niistä. Muodostuu tietoisuuden jana. joka koostuu erilaisesta informaatiosta. Esim. puhtaasti tunnetasoiset reaktiiviset, tai "pidemmän kaavan" oppimisen kautta tapahtuvat esim. etiikka ja suhde arvoihin. Tämä liittyy itsetuntemukseen ja yleiseen ihmistuntemukseen. Reaktiiviset ennemmin vietteihin ja vaistonvaraiseen. Sitten on vielä luovuus, joka on yhteydessä ei materiaaliseen.

    • Anonyymi

      Entäs tietoisuus ilman kommunikaatiota ?

      aika kurjaa.


      sellainen olisi joku limamöhkäle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      983
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      702
    8. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      670
    Aihe