Ammattiyhdistysliikkeen huoli on ymmärrettävä, mutta turha.

Anonyymi-ap

Et voi muuttaa mennyttä, etkä voi vaikuttaa tulevaan, se on Korkeimman kädessä. Nauti tästä päivästä. Ammattiyhdistysliike on varsinainen musta joutsen, joka vauhkoaa ja nostattaa turhaa huolta tulevasta. Eilinen Senaatintorin mielenosoitus oli osittain ilomielinen kokoontuminen ilmapalloineen ja turinoineen. Monet paikalle tulleiden huolet olivat ymmärrettäviä, mutta kylttien iskulauseet olivat vähän heppoisia, "en halua kuolla nälkään", käsipainossa "painava syy"-tarra, "nyt riittää",... Hei. come on.

Yllätys oli, että Li Andersson osoittautui varsinaiseksi mielenosoitusten äidiksi. Hän erehtyi vastakkainasettelun villitsemiseen huudattamalla paikalla olijoita, kysymällä tuletteko uudelleen, tuletteko vielä senkin jälkeen? Presidenttiehdokas haastattelussa hän erehtyi sanomaan, että on ihan ok varastaa kaupasta. Huh huh! Vasemmistoliiton Arhinmäki tuomittiin sakkoihin sotkemisesta. Taitaa olla koko vasemmistoliitto harmaalla alueella? On ihan ok, tulla takaisin mielenosoitukseen vaikka kolme kertaa, mutta ei työaikana. Politiikka ei kuulu työpaikoille, eikä työaikaan. Se on hyvä tunnustaa. Työnantajista ei kannata yrittää ottaa selkävoittoa, eikä tehdä heistä syntipukkia. Hyvä muistaa, kuka poistui kolmikannasta ja aloitti lakot? Sama voi ne myös lopettaa.

Entäs ammattiliittojen turhat huolet:
- Palkaton sairaslomapäivä. Johtuu vapaamatkustajien väärinkäytöksistä, jotka myrkyttävät työpaikkojen ilmapiirin. Kaikki tietävät lusmurin poissaolojen olevan tahallisia ja perustuvan valheisiin. Vähentää väärinkäytöksiä, minkä parantaa työilmapiiriä ja vähentää työkuormitusta. Hyvä asia.
- Lakko-oikeuden rajoittaminen. Ei poistaminen! On ihan ok rajoittaa poliittisten lakkojen kesto yhteen max. vuorokauteen. Eiköhän siinä ajassa asia tule selväksi, eikä lakkoon osallistuvien taloudellinen tappio tule niin kovin suureksi. Esim. AKT maksaa lakkopäivälle 60 euron korvauksen, josta viedään 35%n vero, jää käteen noin 40 euroa lakkopäivältä. Jos ahtaajan palkka on 4000 euroa kuussa, niin se on päivää kohden 200 euroa. Siitä 35%:n vero, niin jää käteen noin 140 euroa. Lakkopäivältä tulee takkiin 100 euroa. Mitä vähemmän niitä on, sitä vähemmän tulee takkiin. Tulee liitollekin menetyksiä lakoista, koska kun palkat pienee, niin liitolle siirrettävä provisio pienenee. Pääsääntö on, että politiikka ei kuulu työpaikalle, eikä työaikaan.
- Irtisanomisen helpottaminen. Kysymys on ensimmäisessä kohdassa työpaikan ilmapiiriä myrkyttävästä lusmurista. Kyllä irtisanomiseen pitää riittää hyvä syy.
- Työttömyysturvan leikkaukset. Työttömyysturvan porrastamisen tukena on kaksi kolmasosaa Suomen kansasta. On hyvä asia, että ideologisesti työttömät saadaan ottamaan töitä vastaan. Työikäisten pitää tehdä töitä. Siitä lähdetään. Vapaamatkustajia on liikaa. Työttömyysmenot ovat 5 miljardia euroa vuodessa. Tuolle rahalle on tärkeämpiä kohteita. On kaikkien etu, että työllisyys lisääntyy.
- Paikallisen sopimisen laajentaminen. Suomessa on liittymisen vapaus. Se koskee työntekijöitä ja työnantajia. Ei voi olla niin, että paikallinen sopiminen on mahdollista ainoastaan työnantajaliittoon kuuluvissa yrityksissä. Se on lain vastaista. Paikallisen sopimisen salliminen kaikissa yrityksissä on aiheuttanut ammattiyhdistysliikkeelle harhaisia pelkoja. Työnanatajien ja työntekijöiden kokemukset paikallisen sopimisen yrityksissä ovat olleet poikkeuksellisen hyviä. Se on totuus. Liittymisvapauden vastaiset vaatimukset loukkaavat oikeustajua ja ovat vääriä. Let it go!

Näin on. Ei mitään hätää. Monet huolet johtuvat puutteellisista tiedoista. Ei ymmärretä, mistä on kysymys. Me kaikki haluamme, että Suomi on paras maa asua myös tulevaisuudessa. Että meillä on hyvä koulutus, hyvä terveydenhuolto ja kohtuullinen sosiaaliturva. Valtion talous on saatava kuntoon, koska velaksi ei voi elää. Työllisyys on saatava nousuun, että työttömyyskulut laskevat ja samalla verotulot nousevat, se on kaikkien etu. Mielenosoitus ok, mutta ei työaikaan.

8

67

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Poliittiset lakot tulisi kieltää kokonaan.

   • Anonyymi

    Ei mitkään lakot koske teitä kelan duunareita.


  • Anonyymi

   Suomessa demokratiaa ei voi murtaa!
   Lii on paras.
   Lakko on oikeutemme.
   Ja vapaus ja työläisten yhtenäisyys.
   Eläköön työläiset.

   • Anonyymi

    Li on marxilainen, joka haluaa Suomesta osan entistä Neuvostoliittoa kuten Putin!


   • Anonyymi

    Koko vasemmisto laitalukien on suomen vihollinen.


  • Anonyymi

   Tiedätkö mitä tarkoittaa ''jäsentäminen'' ??

   Ota selvää ja yritä uudestaan.....

  • Anonyymi

   Sehän on selvää että nämä työtävieroksuvat on saatava töihin, ne saadaan kun tuet lopetetaan.

  • Anonyymi

   ''Valtion talous on saatava kuntoon, koska velaksi ei voi elää.''

   Marinin hallituksen aloittaessa valtionvelka oli 106 miljardia. Perskeko perintö.
   Marinin hallitus otti lainaa 38 miljardia.

   Marinin hallitus otti järkisyistä velkaa ja ne olivat kolme isoa kriisiä;
   koronapandemia, venäjän hyökkäyssota ukrainaan ja näistä johtuvat energiakriisi sekä inflaatio.

   Eikä Hornetit olleet alennusmyynnissä.

   Taloustietäjien arvio Orpo Pojan veloista, 50 - 60 miljardia.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Junger Maria on kuollut

   Tämä EI ole ilon päivä. Tiedoksi sille hömelölle, joka aina toitottaa "ilon päivää" aiheesta kuin aiheesta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   4834
  2. Maria Jungner on kuollut.

   Kaikkein viehättävin teeveekuuluttaja Maria Jungner, 50, on kuollut. R.I.P.
   Sinkut
   60
   3821
  3. Kuvaile kaivattusi

   ulkonäköä. Onko katseenkestävä vai pitääkö piilotella? 💆‍♂️
   Ikävä
   174
   2625
  4. Miksi en vaan voi

   olla ajattelematta sua? Aiheutat suuria tunteita ❤️ Harvoin kokee näin voimakkaasti.
   Ikävä
   100
   1565
  5. Mitä sanoisit nainen

   Jos sanoisin että sä oot elämäni nainen ja tahtoisin viettää sen vain sun kanssas 🙏❤️
   Ikävä
   109
   1483
  6. En muista koskaan itkeneeni...

   Niin paljon jonkun ihmisen perään kuin sinun perääsi olen itkenyt. En edes sen ihmisen, joka oli elämässäni todella pitk
   Ikävä
   92
   1407
  7. Surullisia uutisia

   Äärettömän kaunis Maria Jungner on kuollut äkillisesti. Oli vasta 50 vuotias. Upea nainen. Suuri suru! Tuli kaikille jär
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   1046
  8. SM 2024 -kisojen onnistujat ja yllättäjät

   Aloitetaan Kujanhaaran voitolla Olympia-toivo Sahasta. Mahtava suoritus ja huikeaa työtä urheilijalta sekä valmentajalta
   Judo
   69
   1038
  9. Onhan tämä sydäntä särkevää

   Miksi ei puhuttu aikanaan? Miksi kaikki meni niin kuin meni :(
   Ikävä
   71
   1030
  10. Mitä haluaisit tällä hetkellä

   sanoa kaivatullesi?
   Ikävä
   118
   1027
  Aihe