Kukka nuo tuonne äänesti , puoli kuolleita vanhuksia pökkelöita dementikkoja voi hyvä jumala

Anonyymi-ap

Lapin alue­val­tuus­to pui par­hail­laan hy­vin­voin­tia­lueen sääs­töoh­jel­maa – tulossa esi­tyk­set Kemin syn­ny­tyk­sis­tä ja koko oh­jel­man hyl­kää­mi­ses­tä
Leena Talvensaari
0
19.02.2024 12:17
LAPIN HYVINVOINTIALUE
Valtuutettu Vesa Puuronen aikoo esittää koko sopeuttamisohjelman hylkäämistä.
Valtuutettu Vesa Puuronen aikoo esittää koko sopeuttamisohjelman hylkäämistä.
KUVA: PEKKA AHO
Lapin aluevaltuusto päättää parhaillaan Lapin hyvinvointialueen (Lapha) rajusta sopeuttamisohjelmasta.

Sopeuttamisohjelman tavoitteena on sovittaa hyvinvointialueen talous valtion rahoituskehykseen, mikä tarkoittaa, että menoja tulee pienentää pysyvästi noin 98 miljoonalla eurolla vuodessa. Jo tänä vuonna tulisi säästää 47 miljoonaa euroa.

91

794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ulos anti surkeaa sananvalinnat lähinnä apukoulutasoa ,myös osaaminen ja tietäminen asioista aivan hukassa . Psykoosin omaista toimintaa täysin halvaantunutta höpinää
      vailla minkäälaista todellisuus pohjaa ja kosketuspintaa nyky elämään ja lainsäädäntöön.

      • Anonyymi

        Aluevaltuustojen koko voitaisiin puolittaa.
        Päätökset tulisivat tehtyä paljon
        edullisemmin, kuin nyt.


    • Anonyymi

      Hullut kommarit lisää velkaa , ei mitään tajua nykytilanteesta jossa pitää säästää puurunen joutas vanhain kotiin höperöimääm yksikseen johokin siivouskomeroon laittaan.

    • Anonyymi

      puuronen soppii velli puuroo syömään ei mihinkään muuhun enää hus pois kääkkä sieltä.

      • Anonyymi

        Lauseiden väliin kuuluu piste. Lause alkaa isolla kirjaimella.
        Sulla meni puurot ja vellit sekaisin.

        Käännän sanat juntille ymmärrettävään junttikielelle:

        Lauseiden = lauseitten
        Väliin = vällii
        Alkaa = alakkaa
        Kirjaimella = kirijaimella


    • Anonyymi

      Naamat turvoksissa kaikilla kuin kuukauden ryyppyputken jälkee juoppoja alkoholisteja näkkyy päälle päin ja naamasta ja vanha viina haisee salissa

    • Anonyymi

      onkohan sallittua olla päissään täällä salissa näkkyy olevan.

    • Anonyymi

      Kyllä vaatetuksesta päätellen jokku juoneet kaikki rahat , 70 luvaun vaatteissa tai rippikoulu puku päällä

      • Anonyymi

        Tekstistäsi päätellen joku jätti koulut kesken.

        T. Kukka ja Jokku


    • Anonyymi

      vai onko pohjois korea meininkiä

      • Anonyymi

        sii oikeeti aivan vittuua oksennusta pukkaa. nämäkkö päättä lai asiosita kellään ei ole kouutusta terveydhullota saaanai että oksetaaa.. puoli jupot kassssi mummo sielää hyi helevettii miten khtaatte ede oll siellä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sii oikeeti aivan vittuua oksennusta pukkaa. nämäkkö päättä lai asiosita kellään ei ole kouutusta terveydhullota saaanai että oksetaaa.. puoli jupot kassssi mummo sielää hyi helevettii miten khtaatte ede oll siellä

        Vaikuttaa siltä, että sinulla ei ole edes minimikoulutusta.

        Kirjoita hekö päättää, ei nämäkkö päättä

        🧍Henkilöistä: minä, sinä, hän
        🚲🛴Tavaroista: nämä , nuo, ne
        tämä, tuo, se


    • Anonyymi

      aluevaltuutetun saamat kokouspalkkiot, on tanakoilla takamuksen istuminen arvokasta, veronmaksajien kustantamana,,,paikalla- hintaa. Tuskin on kyseessä ahkeruus saati oman paikkakunan puolesta yhtikäs mitään.
      Hupenevat varat hevonper--seen rapsutteluun, myös pyhäjärvisten JJ ja JT,:kin palkkiot---12 875 euroa per aluevaltuutettu.

      "Terveydenhuollosta haetaan ankaria säästöjä, mutta sote-asioista päättävien uusien aluevaltuustojen palkkiot ovat nousseet jo miljoonaluokkaan.

      Pelkästään omiin kokouspalkkioihinsa aluevaltuustot käyttävät yhteensä yli 14 miljoonaa euroa. Sen lisäksi tulevat korvaukset matkakuluista ja ansionmenetyksistä." https://yle.fi/a/74-20073090

    • Anonyymi

      Terveydenhuollosta haetaan ankaria säästöjä, mutta sote-asioista päättävien uusien aluevaltuustojen palkkiot ovat nousseet jo miljoonaluokkaan.

      Pelkästään omiin kokouspalkkioihinsa aluevaltuustot käyttävät yhteensä yli 14 miljoonaa euroa. Sen lisäksi tulevat korvaukset matkakuluista ja ansionmenetyksistä.

      Palkkiot vaihtelevat moninkertaisesti eri puolilla Suomea.

      Suurimmillaan kokouspalkkiot ovat 19 000 euroa, pienimmillään 4 000 euroa valtuutettua kohti vuodessa.

      Summassa on mukana aluevaltuuston, -hallituksen ja -lautakuntien kokouspalkkiot. Kokonaissumma on jaettu kunkin alueen valtuutettujen lukumäärällä, jotta erikokoisia alueita voidaan verrata keskenään.

      Kokouspalkkioiden lisäksi hallintoon kuuluu toinen, kiistellympi tukimuoto.

      Valtuutettujen saamien henkilökohtaisen palkkioiden lisäksi valtuustot ovat päättäneet maksaa omille puolueryhmilleen yhteensä 5,5 miljoonaa euroa tukea, niin sanottua demokratiarahaa. Sitä käytetään esimerkiksi puolueryhmien tiedotuslehtiin, henkilökunnan palkkaamiseen, tilaisuuksien järjestämiseen ja vaalikampanjoihin.

      Aluevaltuustojen palkkio- ja tukisummat on koottu yhteen tiettävästi ensimmäistä kertaa, kun Yle pyysi 21 hyvinvointialueen hallintojohtajilta tiedot viime vuoden palkkioista ja arviot tästä vuodesta.

      Katso tästä kuinka paljon oman alueesi kokouspalkkiot ovat valtuutettujen määrään suhteutettuna. Grafiikan toisella sivulla on tiedot valtuustoryhmille maksetuista tukirahoista.

    • Anonyymi

      Valtuustot päättävät itse miten suuria palkkioita ne maksavat valtuuston, hallituksen ja lukuisien eri lautakuntien jäsenille.

      Erityisen vilkasta keskustelua valtuustoissa on herättänyt puolueryhmille maksettava tuki. Sen määrä vaihteli viime vuonna valtuutettua kohti 1 800 ja 6 000 euron välillä.

    • Anonyymi

      Moni valtuutettu pitää tukea liian suurena ja joillakin alueilla se on jäänyt osittain käyttämättä.

      Moni aluevaltuustojen jäsen työskentelee sote-alalla, jossa on kovat paineet kulujen leikkaamiseen. Siksi hallintoon liittyvät kulut pistävät silmään. Esimerkiksi Itä-Uudenmaan aluevaltuutettu, sairaanhoitaja Markus Pietikäinen (Itä-Uudenmaan hyvinvoinnin puolesta -ryhmä) on ehdottanut omalla alueellaan tuen lopettamista kokonaan.

      – Minusta se on törkeä. On hävytöntä, että samaan aikaan kun hyvinvointialue tekee kymmenen miljoonaan alijäämää, poliittiset päättäjät saavat Itä-Uudellamaalla yli 300 000 euroa omaan tai puolueen mainontaan, ei suinkaan alueen asukkaiden palveluihin.

      Pietikäisen esitys ryhmätuen lakkauttamisesta ei saanut riittävää kannatusta. Valtuusto päätti kuitenkin pienentää tukea täksi vuodeksi aiemmasta 6 000 eurosta 5 500 euroon.

    • Anonyymi

      Kymmenellä alueella ryhmätukea pienennetään tänä vuonna - joko sillä perusteella, että tukea on jätetty käyttämättä viime vuonnakin tai tavallisemmin siksi, että tuen enimmäismäärää on päätetty leikata.

      Suurin leikkaus, 70 prosenttia, tehtiin Etelä-Savossa, jossa viime vuoden 5 000 euron tuki tingitään 1 500 euroon valtuutettua kohti. Keski-Suomessa leikataan 60 prosenttia ja tuki laskee tuhanteen euroon valtuutettua kohti.

      Muutamilla alueilla yhden tai kahden jäsenen valtuustoryhmä voi saada korotettua tukea. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla yhden valtuutetun ryhmä saa tukea 10 000 euroa aluevaltuutettua kohti. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella tällaisia ryhmiä on kolme.

      Esimerkiksi Porvoon kaupunginvaltuutettu ja Itä-Uudenmaan aluevaltuuston varapuheenjohtaja Elin Blomqvist-Valtonen (rkp) sanoo yllättyneensä valtuustoryhmän tukirahasta, jota kuntatasolla ei ole.

      – Toisaalta ymmärrän ajatuksen. Kun on täysin uusi hallintomuoto, on ajateltu, että on tärkeää pystyä tiedottamaan alueen asukkaille paremmin tästä toiminnasta.

      – Mutta se voi näyttää aika isolta summalta ehkä poliittiseenkin vaikuttamistyöhön käytettynä, hän lisää.

      Valtuutetut ihmettelevät saamaansa ”demokratiarahaa”, katso tästä:

      Esikatselukuva
      1:16
      Koska vaalikentillä kilpailevalle ryhmälle ei haluta antaa etulyöntiasemaa, valtuustoryhmän tukirahasta ei välttämättä haluta luopua, vaikka sitä ei olisi alun perin kannatettukaan.

      – Alussa olin sitä mieltä, että ei sitä varmaan tarvita, mutta sitten kun tässä on pari vuotta oltu, niin kyllä sitä jonkun verran tarvitaan, mutta ei tämmöisiä summia, Itä-Uudenmaan valtuutettu Ilkka Luusua (Ps.) pohtii.

      Mutta mikä on kohtuullinen palkkio luottamustehtävästä?

      Professori Stenvallin mukaan aluevaltuustojen kokouspalkkioita ei pidä verrata yritysten maksamiin hallituspalkkioihin, vaikka sote-alueella käytettävä raha ylittää monen suurenkin yrityksen liikevaihdon. Stenvallin mielestä osuvampi vertailukohta on suuren kaupunginvaltuuston palkkiot.

      – Tässä vertailussa hyvinvointialueet näyttävät johtavan rinnanmitalla, Stenvall sanoo.

      Hän katsoo, että aluevaltuustoihin ei pidä houkutella päättäjiä rahalla.

      – Joitakin palkkiot varmasti voivat houkuttaa. Itse näkisin, että kysymys on kuitenkin luottamustehtävästä, ja silloin rahan ei pitäisi olla se houkutin, vaan halu vaikuttaa yhteiskuntaan.

      Stenvall korostaa myös sitä, että hyvinvointialueen hallinnon kulujen pitäisi olla nähtävillä nykyistä avoimemmin. Nyt Yle kokosi tiedot pyytämällä ne erikseen jokaiselta alueelta.

    • Anonyymi

      ei ihime et rovaniemi on konkursissa noitten sdp läisten kommareiden kanssa

    • Anonyymi

      nyt noita aluevaltuuston johtajien eromisia joka päivä...kulut yllätti muka ja paskat miljoonia itelle nostavat palkkioita eikä mitään teveyden alan ammatikoulutusta miten helvetissä paskakuski tetää teveys asiosta yms tälläiset apinat ulos sielttäää vain ne joilla ammattia vastaav a kuolutus päättämään teveys asioista ja hullu aivoton heti veks eroa leikkaus onnistui aivot lähti syöpä jäi

      • Anonyymi

        Hyvinvointialueen taloudelle karmea yllätys – Johtaja eroaa
        Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja irtisanoutui. Taustalla vaikutti sotku, jossa alueen alijäämä paisui yllättäen yli kaksinkertaiseksi.


    • Anonyymi

      PuheenjohtajaJohanna Ojala-Niemelä (sd.)
      1. varapuheenjohtajaPetteri Salmijärvi (kesk.)
      2. varapuheenjohtajaJonna Parviainen (vas.)
      3. varapuheenjohtajaMatti Henttunen (ps.)
      Edustajia59
      RyhmätKeskusta (20) · SDP (9) · Vasemmistoliitto (8) · Kokoomus (8) · Perussuomalaiset (7) · Vihreä liitto (2) · KD (1) · Sit. (4)
      Viimeisimmät vaalit23. tammikuuta 2022

    • Anonyymi

      Tuen maksimimäärä valtuustoryhmittäin
      Keskusta, 21 jäsentä, 105 000 euroa
      SDP, 9 jäsentä, 45 000 euroa
      Kokoomus ja Kristillisdemokraatit, 9 jäsentä, 45 000 euroa
      Vasemmistoliitto, 8 jäsentä, 40 000 euroa
      Perussuomalaiset, 7 jäsentä, 35 000 euroa
      Lapin Sitoutumattomat, 3 jäsentä, 15 000 euroa
      Vihreä liitto, 2 jäsentä, 10 000 euroa

    • Anonyymi

      Vihainen porvari
      Lisäksi Orpo haukkui hallituksen yrittäjien unohtamisesta koronakriisin hoidossa. Hän katsoi hallituksen johtamisen olleen sekavaa ja yrittäjien kohtelun epäoikeudenmukaista.

      – Vasemmistohallitus on Suomen yrittäjävihamielisen hallitus vuosikymmeniin. Muiden muassa ravintoloiden ja kuntosalien ovet laitettiin säppiin täysin mielivaltaisesti, Orpo sanoi.

      – Olen rauhallinen ja maltillinen varsinaissuomalainen porvari. Uskon politiikassa yhteistyöhön, mutta nyt olen todella vihainen.

      Orpo vaati selkeitä ja tiukkoja linjauksia siihen, millaisin perustein elinkeinovapautta voi rajoittaa.

    • Anonyymi

      Orpolta karu arvio hyvinvointialueiden taloudesta: ”Kaikkialla jatkuva rahapula”
      Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kritisoi hallitusta sote-uudistuksen kustannuksista. Lääkkeiksi hyvinvointialueiden rahapulaan oli tarjolla lähinnä tuottavuuden ja tehokkuuden kasvattamista.

    • Anonyymi

      Analyysi: Näitä tietoja sinun ei haluttu näkevän – Sanna Marinin lupaus johti harhaan
      HANNA GRÅSTEN-LAHTINEN

      Nyt käynnistyy riskipeli suomalaisten terveydellä ja hyvinvoinnilla, kirjoittaa Iltalehden politiikan toimittaja Hanna Gråsten-Lahtinen.
      Sunnuntai 4.2.2024 klo 12:20

      Monelle kansalaiselle ei ole ollut selvää tällaisella aikataululla ja rahoituksella toteutettavan sote-uudistuksen riskit. Kuvituskuva. MATTI MATIKAINEN
      Sote-uudistuksen vaikutukset rävähtävät tänä vuonna tavallisten kansalaisten arkeen, kun hyvinvointialueet ryhtyvät toteuttamaan mittavia säästöohjelmiaan. Iltalehti kertoi sunnuntaina säästöistä laajassa selvityksessään.

      LUE MYÖSIL paljastaa karun totuuden koko maasta – Näin terveyspalvelut heikkenevät
      Tilanne on kansalaisille epäreilu kahdesta syystä. Ensimmäinen koskee poliitikkoja.

      Monet kansalaiset eivät todennäköisesti osanneet poliitikkojen puheiden ja lupausten perusteella arvata, millaisia vaikutuksia sote-uudistuksella olisi hyvinkin nopealla aikataululla.

      Sanna Marin, jonka johtama hallitus sote-uudistuksen toteutti, ilmoitti keväällä 2019, että ”SDP haluaa toteuttaa sote-uudistuksen sen alkuperäisten tavoitteiden mukaisesti, eli kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitä kustannuskehitystä integraation avulla.”

      Nämä tavoitteet kirjattiinkin sote-uudistusta koskevan hallituksen esityksen tavoitteiksi. Marinin johtaja SDP lupasi aluevaaliohjelmassaan: ”Sote-uudistus parantaa kaikkien suomalaisten palveluita”.

      Hallituksessa sote-uudistusta läpi vienyt keskusta puolestaan lupasi aluevaaliohjelmassaan vahvistaa lähipalveluita, ja ”jokaiseen kuntaan vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema.”

      Näiden lupausten valossa kansalaisille tuskin oli selvää, että uudistuksen myötä terveysasemien määrää ja palveluvalikoimaa ryhdytään nopealla aikataululla karsimaan.


      Sanna Marinin hallitus toteutti sote-uudistuksen, jonka vaikutuksista hallituspuolueiden edustajat antoivat myönteisiä arvioita. Marin jätti SDP:n puheenjohtajuuden eduskuntavaalien jälkeen. PETE ANIKARI

      • Anonyymi

        pahoinvointi alue sdp sen teki nyt imevät jätti palkoilaan ja palkkioilla hyvinvointialueet konkurssiin ahneet paskat.


    • Anonyymi

      Kirjoita aloittaja KETKÄ. KUKKA🪴

      • Anonyymi

        KUKKA ,,VIITTAUS SIELLÄ ERÄIDEN HENKILÖIDEN KÄYTTÄMÄÄN POLTETTAVAAN AINEESEEN ELI CANNABIS ..HAISEE SIELLÄ YMS.. ONKO PUHTAAT JAUHOT PUSSISSA


      • Anonyymi

        Naurettavaa tuomoinen,kirjoitusvirheisiin kommentointi.menisit pistoon takaisin istumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naurettavaa tuomoinen,kirjoitusvirheisiin kommentointi.menisit pistoon takaisin istumaan.

        sun aivokapasiteeetti ei riitä ees oman persees pyyhkimiseen .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naurettavaa tuomoinen,kirjoitusvirheisiin kommentointi.menisit pistoon takaisin istumaan.

        Menisit takaisin apukouluun opettelemaan oikeinkirjoitusta. Sitei tiijä kukka sinut päästi peruskoulusta läpi.


    • Anonyymi

      LAPINPAHOINVOITI ALUE JOHTUU PÄÄTTÄJISTÄ KUN TAIDOT JA TIEDOT EI RIITÄ

      ”Pieni hälytyskello”
      VM ilmaisi tilaisuudessa huolensa siitä, pystyvätkö kaikki hyvinvointialueet kattamaan alijäämänsä vuoden 2026 loppuun mennessä, kuten laki edellyttää.

      VM:llä on ”pieni hälytyskello” siihen, ovatko kaikki alueet tehneet realistisia talousarvioita, kun tiedetään, että sote-kustannukset kasvavat jatkuvasti merkittävästi jo pelkästään väestön ikääntymisen tuoman palvelutarpeen kasvun ja sote-alan palkkaratkaisun myötä.

      Huolena tuli esiin alueiden jakautuminen kahteen kastiin.

      – On alueita, joissa on talous kuralla ja uudistuminen jäänyt puolitiehen ja palvelut ovat rempallaan, VM:n osastopäällikkö Ville-Veikko Ahonen sanoi.

      VM:n mukaan osalla alueista säästö- ja sopeutustoimet ovat riittämättömiä. VM patistaa nyt kaikkia alueita talouden sopeuttamiseen ja uudistusten tekemiseen.

      Haasteena uudistusten tekemiselle on alueiden investointikyky, sillä alueiden lainanottovaltuudet ovat heikkoja tänä ja ensi vuonna.

      Lisälainanottovaltuutta valtiolta on saanut tälle vuodelle 11 hyvinvointialuetta. Näiden alueiden taloudenhoito on VM:n tarkemmassa syynissä.

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      sdp johanna se teki lapin tappaja nazi ukkonsa kans

      • Anonyymi

        SIELÄ ISTUU RIKOOLISA RAISKKAJI PETOSTEHTAILIJOITA AKAN HAKKAJI YMS ONKO YHTÄÄN TÄYSPÄISTÄ..


    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      DDD

    • Anonyymi

      eee

    • Anonyymi

      DDDD

    • Anonyymi

      XXX

    • Anonyymi

      EEEE

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      eee

    • Anonyymi

      Onko valtuutettu Koskiniemi nostamassa siellä hoitajien palkkaa vai kokouspalkkioita? Tekeekö tik tok videon nuuska huulessa?

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      sss

    • Anonyymi

      Henttunen on paras

    • Anonyymi

      Kukahan ne valitsi sinne? Ketä sinä äänestit?

      • Anonyymi

        Vuosikymmeniä nämä "äänestäjät" ovat kuvitelleet sitä että näissä puolueissa sananrieskaa
        äänestäjilleen kertoneet edustajat ovat heidän, äänestäjien asialla.
        Äänestäjien osuus on ollut kaikesta heille vain "narrien ja maksajien osuus" muu osuus on hyödyttänyt vain näitä suunsoittajia ja vallassa pysyneitä.
        Nyt olette myöhässä, hyvinvointijuna meni ja jätti. Jääneet ovat siitä kuin nalli kalliolla, edelleen maksajina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuosikymmeniä nämä "äänestäjät" ovat kuvitelleet sitä että näissä puolueissa sananrieskaa
        äänestäjilleen kertoneet edustajat ovat heidän, äänestäjien asialla.
        Äänestäjien osuus on ollut kaikesta heille vain "narrien ja maksajien osuus" muu osuus on hyödyttänyt vain näitä suunsoittajia ja vallassa pysyneitä.
        Nyt olette myöhässä, hyvinvointijuna meni ja jätti. Jääneet ovat siitä kuin nalli kalliolla, edelleen maksajina.

        Todella raskasta luettavaa tuo tekstisi.
        Tee kappalejako. Yhteen putkeen kirjoitettu sekava teksti. Eihän siitä saa mittää tolokkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella raskasta luettavaa tuo tekstisi.
        Tee kappalejako. Yhteen putkeen kirjoitettu sekava teksti. Eihän siitä saa mittää tolokkua.

        SE on yleinen ongelma nykypenikoissa etteivät osaa enää monisanaisia lauseita lukea


    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

      • Anonyymi

        Älä hoe ddd, vaan äänestä yrittäjä Henttusta! Hän on PS kärkiehdokas ei Sara.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä hoe ddd, vaan äänestä yrittäjä Henttusta! Hän on PS kärkiehdokas ei Sara.

        Sara on num.1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sara on num.1

        Ei ole Matti on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä hoe ddd, vaan äänestä yrittäjä Henttusta! Hän on PS kärkiehdokas ei Sara.

        Kekkä komentellee? Pölijähän net on kukka pölövästiä pokkuroi päntiönään.


    • Anonyymi

      Kukkahan se äänesti 💐🪷

    • Anonyymi

      Huhu kertoo, että (nuo) heidät äänesti sinne:
      🪵🪵🪵pari pökkelöä ja pari kukkaa.

    • Anonyymi

      Kuka tietää koska lks on valmis ja mikä kustannusarvio? Työtehoonkin voisi kiinnittää huomiota.

    • Anonyymi

      iiik

    • Anonyymi

      Aanestaka Manu mina laskea vero nolla prosentos ja nosta kaiki palka monta tuhat euroa. Paranta myoski vanhus asia ja lapsiperhe seka opiskelu. Kaiki saada tyopaika mutta kukaan tarvi tehda tyo.

    • Anonyymi

      iik

      • Anonyymi

        Eittämättäkin kommentisi heijastelee sitä tosiseikkaa, joka on tässä vallitsevassa paradigmassa jokseenkin osuva, ellei jopa täysi napakymppi, jos se asetetaan oikeaan viitekehykseen, eikä erehdytä tarkastelemaan absurdin linsin kautta. Etten jopa näin lausahtaisi.


    • Anonyymi

      ohll

      • Anonyymi

        Tämä kommentti heijastelee geopoliittisen tilanteen globaaleja näkymiä seuraavalla vuosineljänneksellä.


    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      xxx

    • Anonyymi

      xxx

    • Anonyymi

      eivät huvinointialueet itse tähän pelkästään ole syyllisiä: Kunnat ja kaupungit ovat vuosia jättäneet tekemättä investointeja sote-puolelle kun ovat ajatelleet että kyl se sote-himmeli hommat korjaa.

      Korjausvelka on perkeleellinen kaveri kun se syliin tulee. Toinen syyllinen on Marinin hallitus jossa osattiin olla pirtsakan optimistisia ja lakaistiin ikävät tosiasiat hameen alle ennen vaaleja.

      • Anonyymi

        Tekeekö nykyhallitus mitään sote-asialle muuta kuin leikkaa ja syyttelee Marinin hallitusta? Yksi syy miksi palveluita huononnetaan on Orpon ihannointi julkisten palveluiden tuottmisesta (hintalapusta piittaamatta) yksityisillä pörriäisillä. Tämän hän mainitsi jo viime kesän lehdistöhaastattelussa Saksan vierailullaan.

        Yli puolet koko kuntasektorin henkilöstöstä työskenteli sosiaali- ja terveysalalla ja lähes puolet kuntasektorin menoista aiheutui näistä tehtävistä. Miten se voi olla yllätys, että valtiolle tuli lisää menoja sote-järjestelmästä. Maksaako kunnat nyt valtiolle oman osansa palveluista ja jos ei niin onko kunnallisveroäyri pienentynyt?


    • Anonyymi

      sss

    • Anonyymi

      Henttunen on Lapin PS ykkönen!

    • Anonyymi

      Hyvinvointijohtajien palkat on kivunneet reippaasti yläkanttiin. Siinäkin yksi syy ettei raha riitä energia mummojen ja pappojen krämppoja kuuntelemaan. Setelien kahina sammuttaa jutusteluhalut.

    • Anonyymi

      sss

    • Anonyymi

      www

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      Laphassa, ilmeisesti muillakin hva:lla on aivan liian suuri valtuusto suhteutettuna väkimäärään: 1 edustaja per 3000 kansalaista. Jos eduskunta olisi koottu samalla periaatteella niin meillä olis vajaa pari tuhatta vajakkia arkadianmäellä :).

    • Anonyymi

      www

    • Anonyymi

      aaaa

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      sss

    • Anonyymi

      eee

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe