Oikeusvaltio, Suomi

Anonyymi-ap

Suomessa huudetaan päättäjien toimesta naama kahallaan oikeusvaltiosta?
Mitä termi , oikeusvaltio, pitää sisällään?
Miksi sitä sanaa niin kevyesti heitellään sinne tänne ja niin monen asian yhteydessä?
Eikö sen sanan turhasta huutelusta tulisi jo järjestää yleistä tutkintaa?
Yritetäänkö silläkin tavalla hämätä suomalaisia?

Mikä Oikeusvaltio on se, joka vie suomalaisia monenlaisiin järjettömyyksiin, kuten mukaan Ukrainan sotaan ja Natoon, ilman omilta kansalaisilta kysymättä, perustuslain vastaisesti, jonka vuosi Suomessa jo nähdään nälkää, ja palellaan?

Oikeusvaltio, joka runnoo läpi ainoastaan heikoimmassa tuloluokassa oleville kaiken maailman sosiaaliturvan leikkaukset?

Mikä Oikeusvaltio on sellainen, jonka päättäjien tarkoituksena on alistaa Suomen työtätekevät kansalaiset työelämän uudistusten ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastuksen myötä orjamarkkinoille työnantajiin nähden, ja heikentää heidän toimeentuloaan?

Oikeusvaltio, joka asettaa työttömät, jotka eivät ole onnistuneet työpaikan saannissa, ikään kuin rikollisen asemaan?

Oikeusvaltio, joka suunnittelee jo yli 70vuotiaiden hoitamatta jättämistä esim. syöpätautien osalta, niin kuin Perjantai ohjelmassa terveydenhuollon asiantuntija asian ilmaisi?

Onko tosi, että Oikeusvaltiossa on menty jo niin pitkälle, että suunnitellaan, jopa säännöstellä ihmisten elinikää, ja kun vielä tietää, että sekin suunnitelma kohdistuu heikoimman kansanosan ihmisiin?

Onko niin, että vain rikkaat ja oikean puolueen jäsenkirjaa kantavat kansalaiset, esim. nykyisten hallituspuolueiden kannattajat, ansaitsevat elää Suomessa pitkään?

56

745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viekö Suomi, Oikeusvaltio, lapsilta ja nuorilta, heihin ja heidän vanhempiinsa kohdistuvien leikkauksien myötä, mahdollisuuden edes jonkinlaiseen tulevaisuuteen?

      • Anonyymi

        Aloittaja sotkee puurot ja vellit sekaisin. Suomi on edustuksellinen demokratia jota johtaa tehtäviin vaaleilla kansalaisten äänestämä ja valitsema eduskunta.

        Oikeusvaltio periaatteen mukaan, oikeusjärjestelmä ei ole poliittinen, eikä poliittinen vaikutus saa vaikuttaa oikeuden toimintaan. Suomessa kuitenkin poliittinen päätöksenteko, politiikka, poliittinen asema ja kortuptio ovat aina vaikuttaneet oikeusjärjestelmän toimintaan.

        Ihmetyttääkin, ettei Eu tai yksittäiset valtiot ole vaatineet Suomea muuttamaan toimintaa oikeusvaltion periaatteiden mukaiseksi ja ainakin muuttamaan järjestelmää siten, että poliittinen painostus tai päätöksenteko estetään ja oikeuslaitos on niistä riippumaton oikeudenjakaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja sotkee puurot ja vellit sekaisin. Suomi on edustuksellinen demokratia jota johtaa tehtäviin vaaleilla kansalaisten äänestämä ja valitsema eduskunta.

        Oikeusvaltio periaatteen mukaan, oikeusjärjestelmä ei ole poliittinen, eikä poliittinen vaikutus saa vaikuttaa oikeuden toimintaan. Suomessa kuitenkin poliittinen päätöksenteko, politiikka, poliittinen asema ja kortuptio ovat aina vaikuttaneet oikeusjärjestelmän toimintaan.

        Ihmetyttääkin, ettei Eu tai yksittäiset valtiot ole vaatineet Suomea muuttamaan toimintaa oikeusvaltion periaatteiden mukaiseksi ja ainakin muuttamaan järjestelmää siten, että poliittinen painostus tai päätöksenteko estetään ja oikeuslaitos on niistä riippumaton oikeudenjakaja.

        Jospa saameparlamentin uusi äänestyskierros saisi Suomalaiset paremmin todentamaan järjestelmien suojelun Sääntösuomessa.


    • Anonyymi

      Suomi on täynnä rehellisiä, toisia kyykyttäviä rosvoja.

    • Anonyymi

      Suomesta ei koskaan tule oikeusvaltiota.
      Ainoastaan valehtelijain klubi.
      Hallitus on lahjottu kyykyttämään köyhiä, ja saattamaan työntekijät uudistuksillaan orjan asemaan työnantajaansa nähden.
      Tämä on tarkoin, loppuun asti harkittua toimintaa.
      Ja kun ihmiseltä viedään, keneltä ansiosidonnainen työttömyysturva, keneltä taas pienennetään työttömän peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea.
      Ja kun asumistuki on omistusasunnoista viety kokonaan, ja vuokra-asunnoista tukea on pienennetty, ja suojaosa ja lapsikorotukset poistettu, ihminen on aika heikoilla, kun vielä lämmön, sähkön, ruoan, lääkkeiden, palvelujen, sairaanhoidon ja monen muun tuotteen ja palvelun hinnat on hallitus toiminnallaan saanut nousemaan.
      Tätä räätälöimäänsä tilannetta hallitus nyt käyttää täysillä hyväksi, ajaessaan läpi kaikkia ihmisten toimeentuloja heikentäviä muutoksia.
      Hallituksessa tiedetään, että nyt on, mitä parhain, oikea tilanne iskeä ja heikentää ihmisten elämää, että heidät tällä tavalla, kaikkea mahdollista talouteen vaikuttavaa etua kiristämällä ja etuuksia alas ajamalla saadaan orjuuteen, tilanteeseen, jossa on pakko tanssia kun soitetaan.
      Ja tämä on tarkoin, aivan viimeisen päälle laskelmoitua toimintaa.
      Ja mitä luultavammin rahaa on käytetty välineenä, ministerit on lahjottu oligarkkien taholta toimimaan näin.
      Ja sen vuoksi ministerit eivät anna tuumaakaan periksi aikeissaan, eivätkä pyörrä pois pyhiä, käyttämiään sanoja.
      Korruptio jyllää!
      Tässä hallituksen touhussa ei ole järjen häivääkään.

      • Anonyymi

        Minä en sinun kirjoituksesta löydä järjen häivää. Mistäs oligarkitkin olet hoksannut ministereitä lahjomaan, en ymmärrä ajaksiasi.


    • Anonyymi

      Kuuluko Lappi lainkaan Oikeus valtioon, kun täällä käydään vain ryöstämässä luonnonrikkaudet, ja paikalliset asukkaat eivät saa siitä vastineeksi mitään muuta kuin saasteita, roskaa ja jätöksiä?
      Kuuluuko Lappi oikeusvaltioon, kun turistit vievät paikallisilta ne vähät vastaanottoajat terveysasemille, joita niitäkin on karsittu ja jatkossa karsitaan yhä vain enemmän?
      Kuuluuko Lappi oikeusvaltioon, kun Lapin tiestö on rapakunnossa, ja uusi yksityistielaki kuumentaa tunteita, rikkaiden tieosakkaiden runnoessa läpi kalliita perusparannuksia yksityisteihin, ja tiekunnan vähävaraisen omaisuuden joutuminen pantiksi tiekunnalle maksukyvyttömyyden tullessa eteen, saattaa pahimmassa tapauksessa toteutua?
      Miksi Suomea sanotaan maailman onnellisimmaksi maaksi, kun täällä ei oikeasti ole kuin monella tapaa onnettomia ihmisiä, kaiken tämän nykyhallituksen luoman kaaoksen keskellä?

      • Anonyymi

        Pahimmat rosvot on hallituksessa ja pienemmät kunnan hallituksessa.


      • Anonyymi

        Suuri Seikkailu Äijäkoskella kuitenkin virkisti mukavasti, vai miten se meni?


      • Anonyymi

        Onko sellasta tapahtunut että tiekunta on jonkun omistaman mökin ottanut haltuun tiemaksujen takia.
        Vai onko tuossakin kyse huhun vaikutuksesta, Troijan hevosen syntypaikka?


    • Anonyymi

      Totta on.

    • Anonyymi

      Oikeusvaltion, Suomen hallitus ottaa lisää velkaa 1,5 miljardia.
      Osa tästä Ylen uutisten mukaan osoitetaan Ukrainalle?
      Onko Suomella varaa tukea velkarahalla Ukrainaa, kun omilla kansalaisilla on, nykyisten hinnannousujen vuoksi, jopa vaarana pilata elämänsä lopuksi ikää hallituksen leikkausten vuoksi?

      Tämä on jo niin röyhkeää toimintaa, että jokainen ihminen, ja varsinkin Suomen asioista päättävä, joka Suomessa puhuu, OIKEUSVALTIOSTA, HYVINVOINTIALUEISTA tai SUOMESTA MAAILMAN ONNELLISIMPANA MAANA, tulisi panna syytteeseen ja haastaa oikeuteen vääristellyistä puheista. Niin kuin myös työttömien syyttelystä, koska yhä enemmän Suomeen rahdataan ulkomaalaisia, pienellä palkalla työtä tekevää orjatyövoimaa.

      Siihen lisänä se, että Suomi on lakkauttanut Gazan humanitaarisen tuen
      Gazassa jo ainakin 35 000, jos ei enemmänkin, on kuollut Israelin tappajaisissa, ja heistä, lähes puolet on lapsia.
      Ja nyt siellä kuolee jo nälkään ihmisiä, pieniä lapsia, jotka hädissään ryntäilevät astioiden kanssa ruoanjakopaikoille, ja nyt sitä ruokaa ei enää ole jaossa kuin vain harvoille.
      Ja sairaanhoidosta, loukkaantuneille, sairaille, ja aliravitsemuksesta kärsiville Gazalaisille, ei ole tietoakaan.

    • Anonyymi

      Oikeusvaltio on ollut paljon ennen tätä hallitusta.

    • Anonyymi

      Suomi, ja Suomen kansalaiset, on Suomen Hallituksen PERHE!
      Kyllä kai jokainen vähäkin asioita käsittävä tajuaa sen, että ensin oma PERHE, jos asioiden ja rahan käytöstä, oikeasta toimimisesta ja sen tärkeydestä puhutaan.
      Ja harva perheellinen ottaa velkaa työntääkseen rahaa muille perheille loputtomasti, ja ostaa tarpeita( aseita muilta valtioilta(Yhdysvalloilta)) lahjoittaakseen ne perheen ulkopuolisille, Eikö perheen päättäjän toiminta ole silloin jopa pahoin vääristynyttä?
      Harva perheessä hyväksyy sen, että muut valtiot(PERHEET), asetetaan oman perheen edelle huolehtimisessa, niin että oma perhe joutuu vaikeuksiin.
      Ja eikö oman suun tule aina olla lähempänä kuin kontin suun?

    • Anonyymi

      Katsokaa YOU TUBista, level2, video Stubbista niin tiedätte, minkälainen herra äänestettiin hääräämään Suomeen, jos ei se sitten ollut vaalivilppiä.

    • Anonyymi

      Suomi on paska maa.

    • Anonyymi

      Suomen eduskunnan opposition ja hallituksen yhteisissä äänestyksissä ei ole mitään järkeä.
      Pikkulasten leikeissäkin on enemmän järkeä kuin eduskunnan äänestyksissä, joissa enemmistöhallitus voittaa aina.
      Taitaapa olla Presidentti Koiviston räätälöimä, Hallitus -oppositio asetelma.
      Hallituksen ei saa antaa kaatua koskaan.
      SK:n arkistosta: Mauno Koivisto – kuka on tämä mies?

      Suomenkuvalehti.fi
      https://suomenkuvalehti.fi › Kotimaa
      24.11.2023 — Sen sijaan kenellekään ei ole 12 vuoteen ollut epäselvää, kuka on ollut Suomen isäntä. Mauno Koiviston presidenttiaika tullaan kirjaamaan ...

      Koivisto ryhtyi johdonmukaisesti vahvistamaan hallitusten ja ulkoministerin asemaa. Hän ajoi läpi peruslain muutoksen joka estää presidenttiä hajottamasta eduskuntaa.

      Näin hän pakotti itsensä ja seuraajansa parlamentaariseen käytäntöön. Presidentti ei voi enää olla poliittisen kriisin ratkaisija, vaan hallituksen ja eduskunnan on otettava niille hallitusmuodossa kuuluva rooli ja vastuu.

      Koiviston näkökulmasta hallitus on kansan tahdon ilmaus. Se näkyy siten, että hallituksen on nautittava kansan valitseman eduskunnan luottamusta. Siksi hallituksen tulisi myös istua koko vaalikauden; näin on yleensä Koiviston aikana tapahtunutkin.

      Suomessa on muutettava perustuslakia niin, että jos presidentti ja hallituksen pääministeri ovat samaa puoluetta, Hallituksen voivat äänestää kansalaiset ulos.

    • Anonyymi

      Suomen perustuslakia on muutettava niin, että jos presidentti ei voi enää kumota hallitusta, tai jos istuva Presidentti on vielä samaa puoluelähtöä kuin Hallituksen pääministeri, oikeuslaitokselle tai kansalle on annettava valta äänestää hallitus nurin.
      Tällä menolla on turhaa edes puhua Oikeusvaltiosta.
      Jostakin on kansalaisten löydettävä tukea tämänhetkistä, rikkaita puoltavaa ja ulkomaille velkarahaa syytävää oikeistolaista Sadistihallitusta vastustamaan ja sen päätökset mitätöimään.

    • Anonyymi

      erussuomalaisten noita-akka, trolli, PunttiPurra siellä on sakset kädessä, avustajanaan Urpo.
      Fasistien lahjomat ministerit, jotka syytävät velkarahaa ulkomaille. ja valehtelevat kansalaisia säästötarpeista.
      Molemmat häpäisty jo Euroopassakin.
      Ja kermana päällä, Stubb, jonka kokoomuslaiset nostivat pressaksi puhtaalla vilpillä.
      Ja Sauli Niinistö, Natoon kansalaiset väenväkisin salaa pakottamalla antoi ylisuuren vallan myös Suomen fasisteille. Teko, joka ajaa Suomen tavalliset ihmiset taloudelliseen umpikujaan.
      Kokoomuslaiset ja porvarit ja Suomen oligarkit uhoavat nyt sen voimin, piittaamatta muusta kansasta pätkääkään.

    • Anonyymi

      Jos haluatte tietää, minkälainen herra se tällä hetkellä suomessa häärää ja määrää, katsokaa YOU TUBista , level2, video. Stubb.

    • Anonyymi

      Yleislakko on seuraava täysin hyväksytty askel, ja siihen alkavat ovat oikeutettuja laulamaan punaisten laulua, punaisten virttä, 440. Jo vääryys vallan saapi.
      Ei orjatyömarkkinoita Suomeen.
      Ei heikoimmilla olevilta leikkauksia.
      Orpo ja koko hallituksen väki on saatettava vastaamaan teoistaan.
      Kaiken Suomen tavallisen kansan aikaan saaman kehityksen tuhoamisesta.
      Tämän hetkinen on täyttä sotaa heikoimmilla olevia ihmisiä kohtaan, se menee kaikki muut sodat edelle kataluudellaan ja ihmisten elämän vaikeuksiin saattamisella.
      Se on täyttä kolmatta maailmansotaa.
      Siihen ei tarvita Natoa eikä Suomen ulkopuolista vihollista.
      Se on parhaillaan käynnissä olevaa sisällissotaa.

      1. JO VÄÄRYYS VALLAN SAAPI, SE HUUTAA TAIVAASEEN. SE TURMAA ENNUSTAAPI, VIE KANSAT KURJUUTEEN. KEN HERRAN OIKEUTTA NYT TÄÄLLÄ JULISTAA, JA KEN VANHURSKAUTTA NYT TAHTOIS PUOLUSTAA.

      2. NYT VIEKAS VILPPI TÄÄLLÄ ON NOUSSUT KUNNIAAN. ON VALHE VALLAN PÄÄLLÄ JA VÄÄRYYS VOIMASSAAN. EI KUULLA KURJAN ÄÄNTÄ, JA KÖYHÄÄ SORRETAAN, JA LAINKIN RIKKAAT VÄÄNTÄÄ VÄÄRYYTTÄ PUOLTAMAAN.

      3. KAS, KÖYHÄN LEIVÄN SYÖVÄT NUO JUMALATTOMAT. HE VIATONTA LYÖVÄT JA HÄNTÄ VAINOOVAT. HE KURJAA AHDISTAAPI KUIN KÄÄRME KIUKUSSA, KORVANSA TUKKEAAPI TUON RAUKAN HUUDOILTA.

      4. HE ARMOTONNA VEIVÄT OSUUDET ORPOJEN. HE SÖIVÄT LESKEN LEIVÄT, ON HERRA NÄHNYT SEN. HÄN VANHURSKAASTI KOSTAA VÄÄRYYDENTEKIJÄT, RANKAISEE ANSIOSTA NUO VIEKKAAT RYÖSTÄJÄT.

      5. VAAN VOITONPÄIVÄN KERRAN VAIVAISET NÄKEVÄT, VANHURSKAUS KUN HERRAN LYÖ VÄÄRÄT VÄKEVÄT. OI HERRA, VOIMAS NÄYTÄ, KANSAASI ARMAHDA JA HURSKAAN PYYNNÖT TÄYTÄ JA PÄÄSTÄ VAIVASTA.

    • Anonyymi

      Juuso on täysin kokoomuslaisten ohjauksessa, ja nauttii olostaan siinä, saada olla kelmien seurassa ja nauttia heidän luottamuksestaan.
      Ei siinä ihminen paljoa tarvitse, että kusi nousee päähän.
      Ja Juuson perse on lujaa tekoa, kestää hyvin istumisen kokoomus hallituksessa.
      Juuso on samaa tekoa kuin noita-akka, trolli, PunttiPurra, joka heiluttelee oikein mielissään ja täydellä antaumuksella saksia köyhän kansan edessä.
      Ja työmenesteri Satonen, mölyää kaikilla äänivivahteilla, niin kuin sonnin kuuluukin.
      Ja rydman ,tihrusilmineen panee parastaan.
      Ja Ikonen , turpa punassa, hurjine lausuntoineen, saa katsojan etomaan.
      Korruptoitunutta sakkia kaikki hallituksen herrat, narrit ja narrittaret.
      Siihen lisänä vielä Rantanen, jolle myös hyvin sopii kokoomuslaisten ja kavalien apupuoluelaisten, kristillisten ja RKP:n seura.

    • Anonyymi

      Ja kaiken pahan alku ja juuri on pääministeri, ORPO!

      • Anonyymi

        Et näköjään seuraa aikaavkyllä nyt on jämäkkä pääministeri tekee mikä on parasta suomalaisille.Vihervasemiston ja SAK yrittävät kaikin keinoin pysäyttää suomen kehityksen!Mutta onneksi on jämäkkä pääministeri ja Purra on myös jämäkkä.


    • Anonyymi

      Siellä hallituksen kelmit ovat mässäilleet pääsiäisherkuilla ja ryypänneet alkon tuotteita palan painikkeeksi.
      Eduskunnan väkeä tulisi vähentää tuntuvasti, kun oppositio ei voi vähemmistönä enää saada hallituksen ryöstölakeja torpattua.
      Kekkonen hajotti neljä hallitusta.
      Koiviston Mauno, kirjaamalla perustuslakiin, sai aikaan sen, että hallitus ei enää koskaan hajoa.

    • Anonyymi

      Hallituksen toiminta alkaa näkyä.
      Vantaan kouluampuminen on osoitus siitä, että maailman onnellisemmassa maassa onnellisuutta ei ole laisinkaan.
      On vain paska Hallitus joka kurjistaa ihmisten elämää, vauvasta vaariin.
      Hallituksen politiikka ajaa ihmisiä sellaisiin tekoihin, ihmiset joutuvat tavalla tai toisella puolustamaan itseään, tässä köyhien kyykytys yhteiskunnassa.
      Krokotiilinkyyneleet ja herttaisuutta ja ymmärtäväisyyttä olettava ilme enää auta asiassa.
      Siihen auttaa ainoastaan kaikille kansalaisille oikeudenmukainen kohtelu ja rahanjako ainoastaan omille köyhyydessä eläville kansalaisille, ei NATOON ja Ukrainaan ja sotahulluuteen rahan syytäminen.
      Vantaan tapaus ei ollut kun alkunäytös siitä, mitä tulee tapahtumaan, jos hallitus ei peru köyhiin ja vaikeuksissa oleviin kansalaisiin kohdistuvia leikkauksia ja työelämän ehtojen muuttamista orjatyömarkkinoiksi.
      Suomi ottaa kaikessa mallia Yhdysvalloista, jossa ampumatapaukset eri osavaltioissa ovat lisääntyneet tiuhaan tahtiin.
      Kaikessa suhteessa ja asioissa Hallitus ja päättäjät runnovat Suomeen täydellistä Amerikan mallia.
      Saattaa se parhaassa tapauksessa osua heidän omaan tai omien läheistenkin nilkkaan .
      Kosto on mahdollinen, ja joskus se on , ei ainoastaan suolainen, vaan jopa suloinen..
      JOKA TOISILLE KUOPPAA KAIVAA, SE ITSE SIIHEN LANKEAA!
      Suomi on kaukana oikeusvaltiosta.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoisia tukikohteita persuministereillä esim.hevosurheilu jne. Painopisteet leikauksissa ja tukemisessa kohdillaan?. Mielekiintoista on myös se, että tukia jaetaan myös sellaisille yrityksille jotka jakavat sen osingoina eteenpäin?
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009579833.html

    • Anonyymi

      sitä saa mitä tilaa
      Peruspuurtajat: Ay-liikkeen on noustava taistelemaan työehtosopimusten puolesta

      Tiedote
      30.3.2021

      Ensin metsäpatruunat päättivät lopettaa valtakunnallisten työehtosopimusten teon ja siirtyä yrityskohtaiseen sopimiseen. Kun ammattiliitot seurasivat työnantajien toimia vain katseella, niin teknologiateollisuus rohkaistui lähtemään samalle kivikkoiselle tielle.

      Nyt on viimeinen hetki ay-liikkeen ryhdistäytymiseen puolustamaan omien jäsentensä sopimusturvaa tarvittaessa, vaikka yleislakolla.

      Valtakunnallisten työehtosopimusten vastinparina on aina työrauhavelvoite. Työnantajajärjestöt näkevät päiväunia yrityskohtaisesta työrauhavelvoitteesta. Tämä mahdollistaisi sen, että heikommin järjestäytyneissä työpaikoissa työntekijää vietäisiin kuin litran mittaa tulevaisuuden neuvotteluissa.

      PRH:n ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmän mukaan Suomessa on noin 20 000 yli 10 henkeä työllistäviä yritystä. Jos jokainen sopisi työehdoistaan itse, tuo tarkoittaisi noin 10 000 työehtosopimusneuvottelua vuosittain. Puhumattakaan siitä, jos nuo neuvottelut käytäisiin työntekijätasolla.

      Tämän seurauksena työmarkkinoiden rauhattomuus kasvaa, eikä suinkaan vähene. Kun riski työpaikkojen häiriöille kasvaa eksponentiaalisesti, Suomeen sijoittamisen kynnys kasvaa. Tämän, suurelta osalta poliittisen maariskin kasvamisen takia monet yritykset joutuvat miettimään kannattaako Suomeen enää investoida.

      Pääministeri Sanna Marinin johdolla osa politiikoista tarjoaa vaihtoehdoksi tiukempaa lainsäädäntöä minipalkoineen alipalkkauksen kriminaliointeineen. Näin siirrettäisiin työehtosopimustoiminta eduskunnan kautta käräjäsaleihin. Lainsäädäntö on myös aivan liian jäykkä mekanismi erilaisten töiden ja työnkuvien eroavaisuuksien käsittelemiseksi reilusti ja oikeudenmukaisesti.

      Pääministeri Sanna Marinilla on näytön paikka hallituksen puoliväliriihissä. Kepu on julkisesti kertonut tekevänsä paikallisesta sopimuksen edistämistä jopa hallituskysymyksen. Kepun malli hyvin todennäköisesti romuttaisi yleissitovuuden totaalisesti.

      Työehtosopimusjärjestelmä ja yleissitovuus ovat elintärkeitä oikeudenmukaisten työmarkkinoiden kannalta. Niiden romuttaminen iskisi kaikkein kipeinten jo valmiiksi pienipalkkaisimpien työntekijöiden nilkkaan; joista monet ovat naisvaltaisia.

      On todella surullista seurata, kuinka Marinin demarit yhtäällä vaativat tasa-arvoa, naisten aseman parantamista ja palkkaerojen pienentämistä, mutta toisaalla ovat hiiren hiljaa kun näiden alojen työehtojen kimppuun käydään ennenkuulumattomalla tavalla työnantajien toimesta.

      Onko pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Marin valmis kampailemaan työmarkkinoiden toimivuuden tärkeimmän rakenteen eli työehtosopimusten ja niiden yleissitovuuden puolesta vai antaako hän periksi Kepulle ja työnantajaliitoille varjellakseen hallituksen koossapysymistä?

      Peruspuurtajat – edustamme perussuomalaisia ay-aktiiveja

      Lisätietoja:

      Peruspuurtajat ry
      Ari Perämaa
      Puheenjohtaja
      Puhelin: 0400 011747

    • Anonyymi

      Joku yritti uskotella, että 90% suomalaisista hyväksyy Naton.
      Sinäkö olet se 90% suomalaisista?
      Oletpa itsekäs, kun luulet olevasi ylitse kaikkien muiden.
      Natoon Suomi vietiin perustuslain vastaisesti, samoin kuin Euron rahakin otettiin käyttöön, ilman kansalta kuulematta. sen myös asiantuntijat ovat niin todenneet ja kuitanneet oikeaksi tiedoksi. Se on faktaa.
      Ja myös EU:n mentäessä suomalaisia valehdeltiin karkeasti, esim. siitä, että EU-maa saa päättää sisäisistä asioistaan itse.

      Kaikki Suomessa tehdyt kaikkia kansalaisia koskevat päätökset on tehty kansaa valehtelemalla ja aivopesemällä, psykologiaa apuna käyttäen. Ja hyväuskoiset suomalaiset ovat menneet ansaan valehtelun seurauksena.

    • Anonyymi

      Nähtävissä on.
      Röyhkeätä toimintaa omia kansalaisia kohtaan on Ukrainan sotaan osallistuminen sitä rahoittamalla.
      Sekö on suomen hallitukselle ja päättäjille tärkeämpää kuin oman maan kansalaisista huolehtiminen?
      Miljardit katoavat Suomen valtion kassasta suit sait, kuin kankkulan kaivoon.
      Syyksi kerrotaan Suomen julkisen puolen menot.
      Samaan aikaan pahoinvointi ja levottomuudet Suomessa kasvavat, vielä kun halutaan Suomessa hallituksen toimesta luoda, saada aikaan orjatyömarkkinat, muuttamalla työntekijäin etuisuuksia ja heikentämällä ansiosidonnaista työttömyysturvaa.
      Ja ajamalla ihmiset kodeistaan muuttamaan halvempaan asuntoon, asumistuen leikkauksilla.
      Ja myös heikentämällä sosiaaliturvaa monella tavalla.
      Ja uusia leikkauksia vain kaavaillaan, syyksi rahattomuuteen kerrotaan julkisen puolen liian suuret menot.
      Mikä Suomessa mättää?
      Vantaan kouluampuminen osoitti jo sen, mihin ollaan menossa, kun kansa jaetaan kahtia, varakkaisiin ja köyhiin.
      Se aiheuttaa odottamattomia tilanteita ja kahnauksia yhteiskunnassa.
      Kukaan ei voi kohtapuoliin olla enää turvassa Suomessa, maailman onnellisimmassa maassa, joksi Suomea maailmassa virheellisesti ja valheellisesti tituleerataan.
      Kun nälkä ja puute yhteiskunnassa kasvaa, kaikenlaisilta, väkivaltaisiltakaan tilanteilta ei voida välttyä.
      Suojataan itärajaa, mutta omien rajojen sisällä tapahtuvan kehityksen vuoksi aiheutuvilta ikäviltä, jopa väkivaltatilanteilta ei voida välttyä.
      Ja Nato on edelleen se uusi pyhä lehmä, jota aiotaan ruokkia suurella rahalla, ilman mitään rajoituksia, kaikenlaisin asevarusteluin ja sotaharjoituksin.
      Tällä hetkellä ei yhdessä ainoassakaan Suomen kolkassa monikaan kansalainen voi olla iloinen suomalaisuudesta.
      Luotto Suomen hallitukseen ja valtiovaltaan horjuu pahan kerran.
      Se on poispyyhkäisty, jopa kokonaan.

    • Anonyymi

      Venäjästä en ole monissakaan kommenteissa maininnut sanallakaan,
      Me olemme SUOMESSA, EUROOPASSA JA paska EU:ssa, emme VENÄJÄLLÄ.
      SE on UKRAINA, Ja SE ON NATO, johon köyhien kukkarot tyhjennetään ja lisäksi otetaan velkaa, että voidaan ostaa USA:lta aseita ja syytää rahaa UKRAINAAN Ja elättää, kotouttaa, hoitaa ja asuttaa kaiken lisäksi, liki 100 000 ukrainalaista.
      Ja lisää leikkauksia ja sortoa on tulossa entuudestaankin jo rahattomille suomalaisille, joita kaiken lisäksi vielä parjataan ja haukutaan ja arvostellaan ilkein sanoin.
      Ja ne vähätkin työpaikat päätyvät ulkomaalaiselle orjatyövoimalle.
      Ja oman maan sairaat jätetään hoitamatta, kun ulkomaan turistit ja pakolaiset ja maahanmuuttajat hoidetaan terveiksi, kun taas omia priorisoidaan hoidon ulkopuolelle.

    • Anonyymi

      Mauno Koivisto vaati perustuslakia muutettavan niin, että presidentti ei enää sen jälkeen ole voinut hajottaa hallitusta.
      Näin kokoomus pääsi voimiensa tuntoon ja myös hallitukseen.
      Kekkonen ei hyväksynyt kokoomusta hallitukseen.
      Nyt on nähtävissä se, mikä Kokoomuksen kyykytys operaatio on meneillään Suomessa vähävaraisille ja työssäkäyville.

    • Anonyymi

      Suomalaisilta, Ruotsissa työskennelleiltä, 20 000 vireää, likaisissa ja raskaissa töissä, valimoissa, tehtailla jne., työskennelleiltä, on rakas naapuri, Ruotsin valtio, leikannut takuueläkkeen kokonaan. Joiltakin, jopa useita satoja euroja.
      Tuleeko heille vielä lisäleikkauksia?
      Ruotsi ei tukenut suomalaisia maahanmuuttajia millään tavalla, siinä vaiheessa, kun he muuttivat maahan, ei neulaa eikä naskalia ollut kenellekään tarjolla, eikä heitä ohjattu asioissa millään tavalla.

      Ja Suomen EU- mepit, eikä Suomen valtio nousseet puolustamaan kansalaisiaan.

      Nyt kun Natosta on kyse, Ruotsi on vain kauhean rakas ja tärkeä naapuri.
      Ja ruotsalaiset tappoivat korona-aikaan yli 10 000 suomalaista siirtolaisvanhusta koronaan, yrittämättä edes lainkaan hoitaa heitä terveeksi.

      Sonja Aspisen, sairaanhoitajan haastattelu löytyy netistä:

      “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan.

      • Anonyymi

        Pieniä ovat silakat joulukaloiksi. Anteeksi, huono muisti. Ahvenistahan piti ottaa mittaa.


    • Anonyymi

      Hallitus on nyt hyökkäämässä eläkeläisten kimppuun.
      Rahan tarve on suuri, kun pitää keskittyä Ukrainan kansan aseistamiseen ja elättämiseen ja huolehtimiseen ja Ukrainan jälleenrakentamiseen.
      Ja samaan aikaan Suomen Pressa, Stubb ja Hallituksen ministerit ja ja myös koko Suomen ylin Valtiovalta, kaikki ne haluavat olla NATON kunkkuja.
      Siksi kaikilta suomalaisilta, ja varsinkin tyhjätaskuilta, halutaan riistää rahat ja repiä vielä taskun pohjakin kappaleiksi.
      Epäillään, että jo sormiaan imeskelevät köyhät eläkeläisetkin pärjäävät aivan liian hyvin, niin että heiltäkin on varaa ottaa rahaa ukrainalaisten elättämiseen, ja NATO- HERROJEN viihdyttämiseen.
      Epäillään, että köyhät eläkeläiset elävät liian leveästi, ylisuurissa vuokra tai omissa kämpissään, ja että venesuoja riittäisi aivan hyvin heidän asunnokseen, ja parasetamoli purkki ja linimentti heidän lääkkeiksiin.

      • Anonyymi

        Turpeinen Saari ei vielä. Ole saanut Nobelin kirjallisuuspalkintoa.
        Jos saa niin sitten tottelen Nettikäskyttäjää. Ja luen hänen tuotannosta jotakin.
        Kiristäjällä panoksia riittää.


    • Anonyymi

      Pienituloinenkaan, saman katon alla oleskeleva ja leipäänsä jyrsivä eläkeläispariskunta, kummallakin esim. takuueläke, tai vain pieni työeläke, ei saa asumistukea juuri ollenkaan.
      Sen voi todeta laittamalla esim. kaksi takuueläkettä kelan eläkeläisten asumistukilaskuriin vain huomatakseen, ei saa monia satasia.
      Turhaa on kadehtia.
      Ja kaksi kansaneläkettä saavaa menettää osan kansaneläkkeestään.
      Puolison kanssa kimppaeläminen vähentää ja syö kansaneläkkeestä osan.
      Niin että silleen.
      Asian voi siis varmistaa KELAN sivuilta.
      Ja ulkomailla kirjoilla olo vuodet vähentävät myös kansaneläkettä. Silloin henkilö kuuluu oleskelumaan eläkejärjestelmän piiriin.
      Niiltä vuosilta KELA ei maksa kansaneläkettä.
      Yksin asuva eläkeläinen saa asumistukea, mutta ei sitäkään ole aihetta kadehtia.

      • Anonyymi

        Kannattiko melskata niinstä thaimaalaisista marjanpoimijoista?
        Lakko ja mitä vielä, kyllä hallintohimmeli vähitellen sordinot keksii...


      • Anonyymi

        Turha on kadehtia. Se on totta. Ja turha höpöjä kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Just niin. Aloittaja on aivan oikeassa. Oikeusvaltio ei ole mitä tahansa lakien oikeutta elim mielivaltaa vaan perusturvaa ja perustuslakien noudattamista.

    • Anonyymi

      En tule koskaan äänestämään oikeistolaisia fasistipuolueita.
      ON yleensä kummallista, että vaikka itse pärjätään hyvin, on mukavapalkkainen työ, tai ollaan yrittäjiä, jne. eivät tietystikään kaikki työtätekevät ja yrittäjät, ikään kuin kadehditaan työttömiä ja kaikkia muitakin huonosti pärjääviä lähimmäisiäkin ja muitakin ihmisiä yhteiskunnassa.
      Saako ihminen siitä katsantokannastaan voimaa itselleen?
      Onko hän kateellinen niille, joiden ei hänen mielestään tarvitse tehdä töitä pärjätäkseen?
      Pitääkö hän työpaikkansa rikoksena itseään kohtaan?
      Kadehtiiko hän muiden köyhyyttä, vai pitäisikö hänen saada nekin kaikki sosiaaliturva- avustukset itselleen, omaan taskuunsa?
      Koska yleensä ihminen on tyytyväinen elämäänsä ja paikkaansa ja arvostukseensa yhteiskunnassa?
      Kadehtiiko hän sitä sonnan päälle ryöpytystä niiltä ihmisiltä, jotka eivät löydä paikkaansa yhteiskunnassa missään mielessä, eivätkä millään elämän osa-alueella, tai ovat sairaita tai vammaisia tai vanhoja?
      Kadehtiiko hän huonosti pärjäävien rahattomuutta, näköalattomuutta elämässä, ja nälkää ja vilua?
      Onkohan hänellä enää kaikki ruuvit tallella järjenjuoksunsa ja empatiansa suhteen?

      • Anonyymi

        Mie olen huomannut,että nuo VIHERVASURIT jotka ei tehe töitä vaan on tottuneet siihen että rahat tulee avustuksina.Me jotka käymä töissä ja elätämme nuita yhteiskunnan elättiä käy välillä raskaaksi.Se on kumma kun niille VIHERVASURIELLE ei kelpaa normaali työnteko ja sillä työnteolla piethään yllä semmosta elintasoa mihin rahat riittää.Sen mie olen myös huomannut tuo laiskuus saamattomuus ja ruikutus on semmoinen mikä peritään äidinmaidossa.
        Kyllähän se on mukava sieltä verhon raosta mukava kurkistella ko menhään töihin. Kyllä suurimmalta osalta pitäs ottaa avustukset pois ja antaa kaikkien ottaa vastuuta vähän edes siitä toimeentulosta.Ajatellaan vaikka THAIMAALAISIA marjanpoimijoita kuinka ahkeria he ovat ja näyttävät mallia miten sitä elintasoa voi kohottaa.Mutta ruikuttajat VHERVASURIT ruikuttavat ja itkevät kun rahat ei taho riittää.Ottakaa mallia THAIMAALAISTA marjanpoimijoista he ei ruikuta ja ovat tyytyväisiä kun saa tehä töitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mie olen huomannut,että nuo VIHERVASURIT jotka ei tehe töitä vaan on tottuneet siihen että rahat tulee avustuksina.Me jotka käymä töissä ja elätämme nuita yhteiskunnan elättiä käy välillä raskaaksi.Se on kumma kun niille VIHERVASURIELLE ei kelpaa normaali työnteko ja sillä työnteolla piethään yllä semmosta elintasoa mihin rahat riittää.Sen mie olen myös huomannut tuo laiskuus saamattomuus ja ruikutus on semmoinen mikä peritään äidinmaidossa.
        Kyllähän se on mukava sieltä verhon raosta mukava kurkistella ko menhään töihin. Kyllä suurimmalta osalta pitäs ottaa avustukset pois ja antaa kaikkien ottaa vastuuta vähän edes siitä toimeentulosta.Ajatellaan vaikka THAIMAALAISIA marjanpoimijoita kuinka ahkeria he ovat ja näyttävät mallia miten sitä elintasoa voi kohottaa.Mutta ruikuttajat VHERVASURIT ruikuttavat ja itkevät kun rahat ei taho riittää.Ottakaa mallia THAIMAALAISTA marjanpoimijoista he ei ruikuta ja ovat tyytyväisiä kun saa tehä töitä.

        Kuule, suurisuu!
        Sinulla ei olisi työpaikkaa, ilman muita ihmisiä. Ota se huomioon.
        Sinulla ei olisi palkanmaksajaa, ilman muita ihmisiä, olitpa sitten yrittäjä tai työntekijä
        Sitä ei kukaan ota huomioon.
        Yrittäminen vaatii kulutusta ja asiakkaita.
        Kukaan ei maksa sinulle palkkaa, tai et saa tuloja jos sinulla ei niitä ole.
        Kukaan ei ole hyvä veronmaksaja, jos hänellä ei ole hyvää virkaa, työpaikkaa tai yritystä.
        Joka ainoassa tapauksessa se vaatii muiden ihmisten olemassaoloa ja kiinnostusta ja asiakkuutta, niiden kaikkien köyhimpienkin.
        Kukaan ei keitä ruokaa sadan litran kattilalla, jos ei ole syöjiä.
        Kukaan ei ompele hienoja asuja, jos ei ole ketään, joka niitä hankkii itselleen.
        Tai autoja , kodinkoneita ym.
        kukaan ei pidä luentoja tyhjille saleille.
        Oikeudenistunnoissa on hyväpalkkaisilla ja asianajajilla ja tuomareilla oltava rikollisia, henkilöitä, jotka jostakin syystä on sinne haastettu.
        Kukaan ehdokas ei pääse haluamaansa asemaan vaaleissa, jos ei ole äänestäjiä.
        Ei ole yhteiskunnassa kenenkään muiden kuin fasistien ja kokoomuslaisten, tai muuten tyhmien ihmisten harrastamaa nostattelua ja itsensä yliarvostamista korvaamattomana, tai suurena eläkkeenmaksajana, joilla he retostelevat olevansa muiden elättäjiä.
        Keinottelu rahamaailmassa ja peleissä, sama asia, niissäkin pitää olla määrätyn laiset ylläpitäjät ja taas häviäjät joilta voi voittaa tai keploa rahaa.
        Suomen Fasistihallitus on asettautunut täysillä virkaansa, leikkaamaan köyhiltä antaakseen rikkaille.
        Siinäkin tarvitaan yhteiskunnassa häviäjiä, joita köyhät ihmiset hyväksikäytettyinä ovat yhteiskunnassa, tuottamassa ja mahdollistamassa suurille veronmaksajille satumaisia tuloja, joista nämä maksavat, suhteessa pienituloisiin ja matalapalkkaisiin, köyhiin, vain himpun verran veroja ja saavat lisäksi ilmaispalveluja ja rahallista tukea palkkansa lisäksi.

        ElÄKÖÖN, kaikki sorretut ja solvatut, nykyisen Suomen fasistihallituksen, EU: n ja nyt vielä NATO:N alaisuudessa arjessa, vaikeuksien keskellä elävät ihmiset Te olette se yhteiskunnan voimavara, josta koko yhteiskunnan ihmiselämä nousee ja koostuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuule, suurisuu!
        Sinulla ei olisi työpaikkaa, ilman muita ihmisiä. Ota se huomioon.
        Sinulla ei olisi palkanmaksajaa, ilman muita ihmisiä, olitpa sitten yrittäjä tai työntekijä
        Sitä ei kukaan ota huomioon.
        Yrittäminen vaatii kulutusta ja asiakkaita.
        Kukaan ei maksa sinulle palkkaa, tai et saa tuloja jos sinulla ei niitä ole.
        Kukaan ei ole hyvä veronmaksaja, jos hänellä ei ole hyvää virkaa, työpaikkaa tai yritystä.
        Joka ainoassa tapauksessa se vaatii muiden ihmisten olemassaoloa ja kiinnostusta ja asiakkuutta, niiden kaikkien köyhimpienkin.
        Kukaan ei keitä ruokaa sadan litran kattilalla, jos ei ole syöjiä.
        Kukaan ei ompele hienoja asuja, jos ei ole ketään, joka niitä hankkii itselleen.
        Tai autoja , kodinkoneita ym.
        kukaan ei pidä luentoja tyhjille saleille.
        Oikeudenistunnoissa on hyväpalkkaisilla ja asianajajilla ja tuomareilla oltava rikollisia, henkilöitä, jotka jostakin syystä on sinne haastettu.
        Kukaan ehdokas ei pääse haluamaansa asemaan vaaleissa, jos ei ole äänestäjiä.
        Ei ole yhteiskunnassa kenenkään muiden kuin fasistien ja kokoomuslaisten, tai muuten tyhmien ihmisten harrastamaa nostattelua ja itsensä yliarvostamista korvaamattomana, tai suurena eläkkeenmaksajana, joilla he retostelevat olevansa muiden elättäjiä.
        Keinottelu rahamaailmassa ja peleissä, sama asia, niissäkin pitää olla määrätyn laiset ylläpitäjät ja taas häviäjät joilta voi voittaa tai keploa rahaa.
        Suomen Fasistihallitus on asettautunut täysillä virkaansa, leikkaamaan köyhiltä antaakseen rikkaille.
        Siinäkin tarvitaan yhteiskunnassa häviäjiä, joita köyhät ihmiset hyväksikäytettyinä ovat yhteiskunnassa, tuottamassa ja mahdollistamassa suurille veronmaksajille satumaisia tuloja, joista nämä maksavat, suhteessa pienituloisiin ja matalapalkkaisiin, köyhiin, vain himpun verran veroja ja saavat lisäksi ilmaispalveluja ja rahallista tukea palkkansa lisäksi.

        ElÄKÖÖN, kaikki sorretut ja solvatut, nykyisen Suomen fasistihallituksen, EU: n ja nyt vielä NATO:N alaisuudessa arjessa, vaikeuksien keskellä elävät ihmiset Te olette se yhteiskunnan voimavara, josta koko yhteiskunnan ihmiselämä nousee ja koostuu!

        Mie maksan ittele mukavaa palkkaa ja tehen töitä omassa ideoimassa yrityksessä enkä huoli töihin VIHERVASURIA niistähän saa muuta kuin harmia.Niin ja miehän elätän muutaman kunnan emätin maksamalla paljon veroja.Maksa sieki veroja ja puhu vähemmän sitä p…skaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mie maksan ittele mukavaa palkkaa ja tehen töitä omassa ideoimassa yrityksessä enkä huoli töihin VIHERVASURIA niistähän saa muuta kuin harmia.Niin ja miehän elätän muutaman kunnan emätin maksamalla paljon veroja.Maksa sieki veroja ja puhu vähemmän sitä p…skaa.

        Sanoit sen juuri yksinomaan ja vain tyhmälle itsellesi, muut eivät sinun paskapuheitasi kaipaa. Puhu vähemmän paskaa, että voit olla ihmisten kirjoissa!
        Et sinäkään tässä maailmassa yksin pärjää. Tarvitset asiakkaita ja muita ihmisiä ympärillesi.
        ELÄ ja ANNA TOISTENKIN ELÄÄ!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoit sen juuri yksinomaan ja vain tyhmälle itsellesi, muut eivät sinun paskapuheitasi kaipaa. Puhu vähemmän paskaa, että voit olla ihmisten kirjoissa!
        Et sinäkään tässä maailmassa yksin pärjää. Tarvitset asiakkaita ja muita ihmisiä ympärillesi.
        ELÄ ja ANNA TOISTENKIN ELÄÄ!!!!!!!!!

        Mie elän ja nautin siitä kun teen kovasti töitä ja rahaa jaa ylikin työnteosta ainoa murhe on mihin on järkevää sijottaa ylimääräiset rahat.Se on niin tyypillistä nu vasemmistolaiset joita työnteko ei kiinnosta ainoa mitä itketään että avustukset on liian pieniä.Mie en ole koskaan saanu ns. ilmasta rahaa mistään .Ainoastaan ahkeralla työnteolla olen olen päässy ylös kurjuuesta.En ole saanu myöskään mitään koulutusta vaan itte olen ideoinu ja ollu ahkera. Ottakaa mallia lähtekää hakemaan töitä ja siitä saa rahaa ja rahan voi käyttää elämiseen.Älkää oottako kotona että joku alkaa teitä laiskimuksia elättämään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukraina ja Nato ja sotatalous ja sotaharjoitukset ovat tällä hetkellä niitä pohjattomia säkkejä Suomelle, joihin Suomen valtion rahat virtaavat.
      Ja myös rikkaat, hyväosaiset suomalaiset vievät muiden suomalaisten kukkarot tyhjiksi.

      Ja mikä on se investointivimma ulkomaalaisille yrityksille, niihinkin syydetään rahaa satumaisia määriä, maksetaan siitä, että suomi on kohtapuoliin pelkästään ulkomaalaisten hallinnassa?

      Fasisteilla on kiire saada kaikki pahat tehtyä, nyt kun ne ovat vallan huipulla.
      Fasistit ovat myyneet Suomen itsenäisyyden.

      Kehityksessä on ollut täysillä mukana, Sauli Niinistö, joka huomasi, että NATOon Suomen viemisestäkään, eikä liioin Ukrainan sotaan osallistumisesta hän, eikä Suomen fasistit, joutuneet vastuuseen.

      Ja nyt julkinen, vähätuloisten terveydenhuoltokin romutetaan Suomessa täysin.

      Rikkailla on Hesassa oma yksityinen syöpäsairaala ja rahaa muutenkin tukuttain, niin että he kyllä voivat ostaa itselleen terveyttä, mielin määrin.

      Ja lapsilleen rikkaat ostavat koulutuspaikkoja, nyt kun sekin ilo, itsensä ja tulevaisuutensa kehittäminen, viedään Suomen lapsilta ja nuorilta.

      Kaikki hyväpalkkaiset virat valuvat hyväosaisten fasistinilkkien lapsille ja nuorille, köyhien perheiden lapset jätetään fasistien luoman aidan ulkopuolelle.

    • Anonyymi

      Hallitus leikkaa ulkomailla asuvilta kansaneläkkeen. Samaan aikaa Suomesta on maksettu, ties jo kuinka kauan, varmaan kymmeniä vuosia Virolaisille ja monen maan kausityöntekijöille sosiaaliturvaa näiden työssäkäyvien perheille ulkomaille.
      Se ei ole menoerä, siitä ei säästetä.
      Ulkomailla, kotimaassaan asuville ulkomaalaisten perheille maksetaan lapsilisiä ja muita sosiaalietuuksia.
      Kyllä Suomen valtiolla riittää rahaa jakaa ulkomaille ja ulkomaalaisille.
      Siitäkin asiasta Suomen päättäjät ovat hiirenhiljaa, kuin kusi sukassa.
      Oman maan vähävaaraisille, ulkomailla asuvillekin aiheutetaan monenlaisia kärsimyksiä.
      Onko se oikeaa toimintaa?
      Ja kun julkinen terveydenhuolto ajetaan Suomessa monin tavoin alas ja ja vastaanottomaksut nousevat, eikö sekin ole eläkeläisiltä leikkaamista?

    • Anonyymi

      Hallitus aiheuttaa liian monille suomalaisille suunnattomia kärsimyksiä.
      Heidän toimintansa on vastuuntunnotonta.
      Suurin osa suomalaisista on jo tällä hetkellä terapian tarpeessa.

    • Anonyymi

      Suomen sähköfirmatkin ovat enimmältä osin ulkomaalaistenkeinottelijoiden ja oligarkkien kynsissä.
      kynsissä.
      Siksi sähkö on niin kallista.
      Mikä täällä mättää?
      No tietystihän se on Suomen vastuuntunnottoman ministerikarjan syy.
      Syöneet liikaa apetta, niin että on tullut ähky.
      Ei sellaista asiaa, mitä tämä ministerikarja ei pilaisi.

    • Anonyymi

      Suomi on tällä hetkellä täysin pahoinvoinnin maa.

      Mihin katosivat lapsilta vapputennarit ja vappukokot, kevät ja kesän odotus?
      Mihin katosi äidin tekemä vappusima, joka tänä päivänä ei kaikkien kauheuksien keskellä maistu enää miltään?

      Ihmisiä vain tapetaan, Gazan keskitysleireissä, niin kuin sikoja aitauksessa, ja ukrainalaisten ja venäläisten tappamiseen on Yhdysvallat ja koko Eurooppa syyllisiä.

      Ja Suomen mätäpaisehallitus luo Suomeen kuolonuhreja, leikatessaan elinmahdollisuudet heikoimpien kukkarosta.

      Ja osa kansalaisista vain taputtaa innoissaan hallituksen fasistisille toimenpiteille.

      Tyydyttääkö ihmistä oma rasvainen hyvinvointi ja sen tuoma ja luoma vapaus enemmän kuin se, että ne ihmiset, jotka heille luovat työtä ja työpaikkoja voivat pahoin ja elävät toivottomuuden tilassa, ja monet ovat jo totaalisesti ja lopullisesti kyllästyneinä elämäänsä ja Suomessa vallalla olevaan epätasa-arvoon?

      Onko näin, että fasistit vievät ihmiskunnan sen tien päähän, josta ei ole enää paluuta entiseen?
      Vain valetta valheiden perään, keinottelua, toisen ihmisen yli kävelemistä, maapallon tuhoamista rikkaiden toimesta, josta siitäkin valheellisesti syytetään tavallisia kansalaisia..
      Ja oman maan luovuttaminen kaikilla elämän sektoreilla ulkomaalaisten käsiin.

      Miksi silloin enää sotia muita valtioita vastaan, kun oman maan kansalaiset ja oman maan työpaikat ja ihmisten elinmahdollisuudet valutetaan suosiolla vieraisiin käsiin?
      Toivotaanko edes enää uusia suomalaisia syntyväksi?

      Pitkällä tähtäyksellä, onko tässä toiminnassa enää järjen hiventäkään?

      Rasismi kun kohdistuu ja ulotetaan yhä vain enenevässä määrin oman maan kansalaisiin, ja varsinkin heikoimmilla olevaan kansanosaan?
      Nyt heiltä ollaan viemässä jo se viimeinenkin, julkisen puolen Terveydenhuolto,
      joka takaa sen, että ihmisiä tulee kuolemaan ennätystahtiin hoidon puutteessa, ja sillä lailla hallitus haluaa eliminoida sairaat ihmiset pois maailmankartalta, ja vanhuksiin se ennen kaikkea kohdistuu kiitoksena yhteiskunnan rattaissa olosta, uuden elämän luojina, työpaikan luojina ja rikkauksien tuojina hyvissä viroissa oleville.
      Siistiä, ilman aseita tapahtuvaa toimintaa, ja siksi aseet ja apukin joutaa antaa muihin maihin, ja rahat myös.

    • Anonyymi

      Hallitus hyökkää nyt ulkomailla olevien suomalaisten kansaneläkkeiden kimppuun.
      Luulee saavansa siitä säästöjä, vaikka ei saa tippaakaan.

      Hallitus hankaloittaa vain ulkomailla asuvien pieneläkeläisten asiaa.
      Miksi hallitus ei hyökännyt rikkaiden ulkomailla oleskelevien kimppuun, tai Suomessa olevien suureläkkeitä saavien kimppuun?
      Ja miten on ulkomaille maksettavien, kausituöntekijöiden perheille ohjatut sosiaaliavustukset, lapsilisät ym?
      Ovatko ne tärkeämmät jättää leikkauksien ulkopuolelle kuin oman maan lapsiin, nuoriin, eläkeläisiin ja työntekijöihin kohdistuvat, moninkertaiset leikkaukset?

    • Anonyymi
      UUSI

      Oikeusvaltio vie köyhiltä ihmisiltä terveyspalvelut ja kaiken muunkin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2092
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. 161
      1231
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe