Mitä tarkoittaa "tieto", että SSD-kiintolevy "ei kestä kirjoittamista " niin kauan kuin pöydällä läppärin ja kahvimukin vieressä suriseva HDD-levy?
Kysymys on digikuvien tallennuksesta ja lajittelusta: Vuosien varrella on kertynyt kuvatiedostoja yli kymmenen tuhatta, joista vuosituhannen vaihteen kameroiden tiedostot ovat 1,5 megasta hieman suurempia, mutta luontokuvaajan nykylaitteiden kuvien resoluutiot ovat aika suuria, eli kiintolevyjeni koot ovat 500G...2Teraa.
En käytä pilvipalveluja asioitteni säilytykseen, joten kysyn nuoremilta ja viisaammilta, kuinka kauan kuvatiedosto säilyy SSD-muistissa versus HDD-levyllä, jos niitä ei käsitellä muuten, kuin siirrellään ja lajitellaan eri kansioihin?
Kokemusta SSD-muisteista on niiden historian verran, ja tiedostot ovat säilyneet. Vanhin HDD-levyasema, jossa erityyppisiä tiedostoja on ollut noin 15 vuotta ja niistä tekstitiedostoja on korjailtu, paljonkin = esim Excell-ja Word-tiedostoja jotka ovat jatkuvassa käytössä.
HDD-levyistä on se kokemus, että se hajoaa mekaanisesti, kun se on takin povitaskussa ja raahaan painavaa laatikkoa sylissäni ahtaassa portaikossa.
SSD- vai HDD-kiintolevy
5
278
Vastaukset
- Anonyymi
Kyllä kestää ja käyttöjärjestelmä varoittaa mikäli levy alkaa kulua loppuun. Siis koneen sisään nopeampi SDD ja ulkoiseksi varmuuskopiolevyksi HDD koska gigatavut ovat halvempia.
- Anonyymi
Ei ole minulle tullut minkäänlaisia varoituksia. 2 SSD levyä on särkynyt ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole minulle tullut minkäänlaisia varoituksia. 2 SSD levyä on särkynyt ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta.
SSD levyt ovat tällaisia että mitään varoitusta ei tule. Lisäksi ne ovat tosiaan vielä kalliita useiden terojen tietojen säilyttämiseen kun samalla hinnalla saa jopa pari samankokoista normaalia kovalevyä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole minulle tullut minkäänlaisia varoituksia. 2 SSD levyä on särkynyt ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta.
Ainakin Linux on varoittanut molemmilla levytyypeillä lähestyvästä hajoamisesta. Molemmissa levytyypeissä on sisäinen diagnostiikka, joka seuraa laitteen kuntoa. Käyttöjärjestelmä sitten antaa hälytyksen kun raja-arvot ylittyvät. Eikö Windowsissa tuo ole oletuksena päällä.
- Anonyymi
Lyhyesti virsi kaunis
SSD= järjestelmän päälevy johon kaikki ohjelmat sekä
pelit kannattaa asentaa koska nämä hyötyvät suuresti nopeudesta.
HDD=Tiedostojen säilytys koska se ei tarvitse suuria nopeuksia. Tähän nämä ovat luotettavempia.
Näiden lisäksi pitää toki olla ulkoinen kovalevy varmuuskopiointiin sillä mikään tallennusmedia ei ole ikuinen..
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun694919KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1923850- 1913649
Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?783299Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo502979- 252004
- 241971
- 1871857
- 301706
HULLU MERSU KUSKI LIIKKEELLÄ
Onko kukkaan pannu merkille shamppanjan väristä w211 mersua josta puuttuu taka puskuri, ajelee hirveitä nopeuksia keskus981406