Miten keskustella uskosta osattomien kanssa ?

Anonyymi-ap

Tuntuu etten saa yhteyttä jumalattomiin kun yritän puhua heille uskon asioista. Tuntuu että he eivät lainkaan kuuntele ja aitoa keskustelua ei synny. "Usko tulee kuulemisesta" joten tämä on tärkeä aihe mielestäni

Onko jollain kanssauskovalla antaa neuvoja miten se onnistuisi ? Tai haluaako joku uskosta osaton kertoa miten teitä pitäisi lähestyä että suostuisitte kuuntelemaan ? Tiedän että teitäkin on täällä.

14

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ootas nytten, ajatukset hieman muuvalla. Nii, miten mä juttelen...jutelen jumalattoman kanssa häntä kuunellen ja jaksamistaasaarvijoijen. Jumalaton jaksaa ja kykenee ymmärtämään saati vastaanottamaan hyvin rajallisen ajallisen määrän evankeliumia, tämän olen havainnut.

      Itse puhun en minkä puhun ja kun toinen oilmaisee että tässäpä oli jo sen verran pohdittavaa ja sulateltavaa niin sitten voi jutella jotain muutakin ja sen muunkin sisään saa helposti leivottua kuin huomaamatta jotakin vaikapa uutisista juteltaessa, että mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Itse olen sellaista tehnytkin ja kun se on tapahtunut niin jumalaton voi muistaa sen ja kysyä miten tiesin sen tpahtuvan..

      Silloin voi mennä ottamaan Raamatun käteensä, halata sitä , laittaa psken hellästi Raamatun kantta vastaan ja sanoa että se oli yksi potentijaalinne päätelmä täältä löytyvistä jakeista...en mä tiennyt, mutta se oli yksi mahtollisuus, koska suunta Googin Tiktaattorilla on kohti Israjelija, se halujaa päästä maa-aleuillaan lähenmäs Israjelija, ennen Gookisten Sojan alkamist.

      Uskoontulon alussa on olevinaan kova paine saaja "kaikki" uskoon ja kun huomaa ettei saakaan uskoon kaikkija , niin tulee sellainen aika kauvan kestävä vaikehko ahtistunut aikansa, joka menee sitten ohi, kun tajuaa että kylvää vain uskon siemenijä silloin kun sellainen otllinen tilanne tulee eteen. Niitä alkaa tulemaan tasaiseen tahtiin varsinkin jos juttelee Jumalalle että olisipa kiva jos saisin tänään taas kohjata jonnuun jumalattoman ja päästä hälle kertomaan evankelijumia. Jumalalle juttelu on muuten kaikkein kivointa...kivoisampaa kuin jutella koiralle tai kissalle,

      "Evankeiumin levittämisellä on kiire."

      Sulla ei ole kiirettä mihinkään stressimielessä. Elämme ikuisuujen , mutta nyt on tärkeän työnteon aika ilman tulosvastuuta, kunhan kylvää vaan sanaa sydämiin niin se on hyvin tehty.



      Selef Urge

    • Anonyymi

      Kuuntele ja kysele itse, ilman takaajatuksia.

    • Anonyymi

      Puhu säästä. Se toimii aina.

    • Anonyymi

      Raamattuhan ratkaisee asian.

      Pyhä Henki antaa viisauden ja uskova tietää kuten Herran sana sanoo miten itsekullekin vastata ja puhe on suolalla höystettyä, mieluisaa niille, jotka sitä kuulevat.

      Sitä ei vain uskota kun harhaoppiset sotkevat että aina kun Pyhästä Hengestä on kyse, niin se käsitetään joskin omituisuudeksi, jota pitää herjata ja pilkata eikä suinkaan olla sen vallassa.

      Kuitenkin Pyhä Henki on nimenomaan viisautta ja järkevyyttä. Vai olisiko Jumalan Pyhä Henki tyhmä? Olisiko Jumala juttuineen tyhmä?

      • Anonyymi

        Vasta uskon löytäneet ovat usein innokkaimpia, mutta heillä ei ole kykyä eikä taitoa. Viisaus lisääntyy vasta ajan myötä.


    • "Tai haluaako joku uskosta osaton kertoa miten teitä pitäisi lähestyä että suostuisitte kuuntelemaan ? "

      Kyllä minä "uskosta osattomana" kuuntelen ja juuri se usein vaikuttaa olevan ongelma: jos kuuntelee mitä uskova sanoo ja huomaa jonkin epätotuuden, epäloogisuuden tai kiusallisen seikan, uskova lopettaa keskustelun joko vaihtamalla aihetta tai lopettamalla kommentoinnin. Tai sitten hän alkaa suoltaa valheita aiheeseen liittyen.

      Neuvoni on: ole rehellinen. Älä pakene kiusallisia kysymyksiä vaan vastaa niihin tai sano rehellisesti että ne ovat liian kiusallisia vastattaviksi. Äläkä levittele valheita. Olen huomannut että uskoville valheet, joilla puolusteellaan uskoa, eivät merkitse mitään. Mutta koita ymmärtää, että yleensä ihmiset pitävät valehtelua huonona asiana.

    • Niin, usko tulee raamatun kuuntelusta. Se ko kohta menee näin. Sanon sulle ihan suoraan että tuputtaminen ärsyttää ihmisiä, ja ehkä myös Jumalaa... Ainakaan sillä et saa mitään aikaiseksi.

    • Anonyymi

      Raamatulla päähän lyöminen ja megafoniin huutaminen ei yleensä tuota haluttua tulosta.

      https://www.youtube.com/watch?v=eENPg7FGbnQ

      Ihmiset suoraan sanoen ärsyyntyvät kun menet huutamaan heille joitain 2000-vuotta vanhoja Raamatun tekstejä.

      Yritä löytää inspiraatiota tästä lopun ajasta.

      Käytä Raamattua hyväksesi kirjana joka elää tätä päivää eikä vain jotain epämääräisenä mongeruksena josta puhuttiin suunnilleen 2000-vuotta sitten.

      https://tuomaskuusela.files.wordpress.com/2024/03/image-252.png

      Tutustu myös sanojen alkuperäiseen merkitykseen esim Bibletools vapaasta internet sanakirjasta!

      https://www.bibletools.org

      Ja muista muuten myös RUKOUS!!!

      https://tuomaskuusela.files.wordpress.com/2024/03/image-253.png

      Jumala aukaisee sanaansa rukouksen kautta mutta on myös varsin tietoisesti pitänyt tiettyjä asioita LUKITTUINA ihan lopun aikoihin asti!!!

      https://tuomaskuusela.files.wordpress.com/2024/03/image-257.png

      Hänellä on siihen omat syynsä ja sitten on vielä tämä Raamatunlause.

      "Sillä hetkellä hän riemuitsi Pyhässä Hengessä ja sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne LAPSENMIELISILLE. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt."

      Luukkaan Evankeliumi 10 luku 21 jae

      Eli herra tykkää välillä pikkuisen lapsenmielisistä opettajista. Pitää voida selittää ihmisille asioita mahdollisimman yksinkertaisesti niin että hekin ne ymmärtävät.

      https://tuomaskuusela.files.wordpress.com/2024/03/image-258.png

      Koska hän itse teki niin! Hän nimenomaan puhui VERTAUSKUVILLA!!!

      https://tuomaskuusela.files.wordpress.com/2024/03/image-259.png

      "Tämän kaiken Jeesus puhui kansalle VERTAUSKUVILLA, JA ILMAN VERTAUSTA HÄN EI PUHUNUT HEILLE MITÄÄN"

      Matteuksen Evankeliumi 13 luku jae 34

      OPETTELE!!!!!!!!!!!!!!!!!

      https://tuomaskuusela.files.wordpress.com/2024/03/image-260.png

    • Anonyymi

      Usko ei tule tyrkyttämisestä. Keskustelu on mahdollista vain silloin, kun kumpikin haluaa puhua asiasta. Ihmisiä lähestytään aidolla kiinnostuksella ihmisinä, eikä käännytettävinä. Jos siihen ei pysty, niin ei kannata lähestyä ollenkaan. Suurin osa meistä ei halua käydä keskustelua uskonnon kaltaisista asioista kenen kanssa tahansa.

    • Anonyymi

      Oma kokemukseni on se, ettei uskon tyrkyttäjä halua itse kuunnella. Et ehkä ymmärrä sitä, että jumalaton todennäköisesti tuntee Raamatun paremmin kuin sinä ja sen takia ei uskokaan siihen. Varsinkin jos käytät sanahelinää, joka ei oikeasti tarkoita mitään, niin ei siitä keskustelua edes voi saada aikaiseksi.

    • Anonyymi

      Uskonnot on keksitty hyödyttömiä varten.

    • Anonyymi

      Niin ei tosiaan ketään vakuuta jos lainailee Raamattua että näin siellä on sanottu sekä näin kun kuitenkin elämme sivistysvaltioissa jossa lähes jokainen on lukutaitoinen sekä jonkin verran voitu koulussa opettaa uskontoa ja moni saattanut sitä omaehtoisesti tutkia. Tyhmyytensä osoittaa vain jos usko on sitä että lainailee Raamattua sieltä ja täältä tilanteessa jossa kukaan ei kysy mitä kirjoitettu on.

      Paras todistus on tietenkin elää sana todeksi. Elää siten kuten UT kuvaa hengen uskovan elämän. Joskin se ei onnistu lihan käsivarrella eikä uskonnollisuudella, vaan siihen vaaditaan Jumalan apua Hengen muodossa. Juuri siksi uusi liitto on solmittu Hengessä ihmisen ja Jumalan välille. Jumala on sopinut että antaa Hengen ihmiselle ja ihminen uskovansa siihen eikä omiin uskonnollisiin selityksiin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2870
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1860
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1300
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe