7000 lakkolaista pitää koko Suomea panttivankina

Anonyymi-ap

1990-luvun laman takaa löytyy kaksi ammattiliittojen miestä: Metallin Lundh ja Paperiliiton Mäki. He saivat aikaan talouden syöksyn asettuessaan yhteiskuntasopimusta vastaan. SAK oli hyväksynyt sopimuksen, mutta näille kahdelle se ei käynyt. Sen takia Suomi ajautui devalvaatioon ja helvetilliseen lamaan.

Nyt koko Suomi on 7000 lakkolaisen panttivankina. Takana on pieni määrä ammattiliittojen miehiä, mutta muodollisesti 19 SAK:n hallituksen jäsentä päättää asioista. 7000 lakkolaista on 0,26% kaikista työllisistä. Pieni mätäpaise, joka levittää tautia ympäri yhteiskunnan.

Tasavallan hallitus on pakoitettu säätämään lain tällaisen estämiseksi. Sen takia poliittisia ja tukilakkoja rajoitetaan lailla ja laittomien lakkojen rangaistuksia kovennetaan. Tauti on parannettava. Se on kaikkien hyväksi.

Missä on kiristäjien ja haitantekijöiden moraali?

SSAB:n Raahen tehtaan miljardi-investointi meni Luulajaan lakkojen takia. Lakoista päättäneet eivät välitä. Paskat.

20

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Venäjän ja Ukrainan sodassa 1= lue yksi äijä pitää koko Eurooppaa vankina!

    • Anonyymi

      Peruspuurtajat: Ay-liikkeen on noustava taistelemaan työehtosopimusten puolesta

      Tiedote
      30.3.2021

      Ensin metsäpatruunat päättivät lopettaa valtakunnallisten työehtosopimusten teon ja siirtyä yrityskohtaiseen sopimiseen. Kun ammattiliitot seurasivat työnantajien toimia vain katseella, niin teknologiateollisuus rohkaistui lähtemään samalle kivikkoiselle tielle.

      Nyt on viimeinen hetki ay-liikkeen ryhdistäytymiseen puolustamaan omien jäsentensä sopimusturvaa tarvittaessa, vaikka yleislakolla.

      Valtakunnallisten työehtosopimusten vastinparina on aina työrauhavelvoite. Työnantajajärjestöt näkevät päiväunia yrityskohtaisesta työrauhavelvoitteesta. Tämä mahdollistaisi sen, että heikommin järjestäytyneissä työpaikoissa työntekijää vietäisiin kuin litran mittaa tulevaisuuden neuvotteluissa.

      PRH:n ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmän mukaan Suomessa on noin 20 000 yli 10 henkeä työllistäviä yritystä. Jos jokainen sopisi työehdoistaan itse, tuo tarkoittaisi noin 10 000 työehtosopimusneuvottelua vuosittain. Puhumattakaan siitä, jos nuo neuvottelut käytäisiin työntekijätasolla.

      Tämän seurauksena työmarkkinoiden rauhattomuus kasvaa, eikä suinkaan vähene. Kun riski työpaikkojen häiriöille kasvaa eksponentiaalisesti, Suomeen sijoittamisen kynnys kasvaa. Tämän, suurelta osalta poliittisen maariskin kasvamisen takia monet yritykset joutuvat miettimään kannattaako Suomeen enää investoida.

      Pääministeri Sanna Marinin johdolla osa politiikoista tarjoaa vaihtoehdoksi tiukempaa lainsäädäntöä minipalkoineen alipalkkauksen kriminaliointeineen. Näin siirrettäisiin työehtosopimustoiminta eduskunnan kautta käräjäsaleihin. Lainsäädäntö on myös aivan liian jäykkä mekanismi erilaisten töiden ja työnkuvien eroavaisuuksien käsittelemiseksi reilusti ja oikeudenmukaisesti.

      Pääministeri Sanna Marinilla on näytön paikka hallituksen puoliväliriihissä. Kepu on julkisesti kertonut tekevänsä paikallisesta sopimuksen edistämistä jopa hallituskysymyksen. Kepun malli hyvin todennäköisesti romuttaisi yleissitovuuden totaalisesti.

      Työehtosopimusjärjestelmä ja yleissitovuus ovat elintärkeitä oikeudenmukaisten työmarkkinoiden kannalta. Niiden romuttaminen iskisi kaikkein kipeinten jo valmiiksi pienipalkkaisimpien työntekijöiden nilkkaan; joista monet ovat naisvaltaisia.

      On todella surullista seurata, kuinka Marinin demarit yhtäällä vaativat tasa-arvoa, naisten aseman parantamista ja palkkaerojen pienentämistä, mutta toisaalla ovat hiiren hiljaa kun näiden alojen työehtojen kimppuun käydään ennenkuulumattomalla tavalla työnantajien toimesta.

      Onko pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Marin valmis kampailemaan työmarkkinoiden toimivuuden tärkeimmän rakenteen eli työehtosopimusten ja niiden yleissitovuuden puolesta vai antaako hän periksi Kepulle ja työnantajaliitoille varjellakseen hallituksen koossapysymistä?

      Peruspuurtajat – edustamme perussuomalaisia ay-aktiiveja

      Lisätietoja:

      Peruspuurtajat ry
      Ari Perämaa
      Puheenjohtaja
      Puhelin: 0400 011747

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Komee pipo.


    • Anonyymi

      Joutais outokummunki potkia pahimmat ay-kiimassa huutavat punikit pellolle niin paranis työilmapiiri huomattavasti

      • Anonyymi

        Aika pitkälle samaa mieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika pitkälle samaa mieltä.

        Hyvähän se vain on että "punikit" pitävät huolen siitä, että persutkin saavat palkkaa vetelehtimisestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvähän se vain on että "punikit" pitävät huolen siitä, että persutkin saavat palkkaa vetelehtimisestään.

        Polarisoitumisvarotus. Ohrana funtsii vieläkin.


    • Anonyymi

      Nyt työnantajat tarkkana kenet töihin palkkaatte. Ei SAK. yhtään. Teillä säilyy töissä työrauha kun ei palkata tällästä perse penkissä väkeä. Olkoot he siellä liiton ansiosidonnaisella.

      • Anonyymi

        Perse-penkissä-väki on tosiaan riehunut tällä erää aivan tolkuttomasti.


      • Anonyymi

        Tällä menolla työnantajilta loppuisivat työntekijät. Olettaisi että 2000 luvulla duunarit ei tyytyisi pelkästään työnantajan pärstäkerroin saneluun palkoista ja työehdoista. Työnantaja ei maksais yhtään palkkaa, jos ei olisi pakko. Kysymys on että pysyiskö työrauha pitkään jos työnantaja sanelisi työehtosopimukset yksipuolisesti ja työntekijöiden olisi vain toteltava?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällä menolla työnantajilta loppuisivat työntekijät. Olettaisi että 2000 luvulla duunarit ei tyytyisi pelkästään työnantajan pärstäkerroin saneluun palkoista ja työehdoista. Työnantaja ei maksais yhtään palkkaa, jos ei olisi pakko. Kysymys on että pysyiskö työrauha pitkään jos työnantaja sanelisi työehtosopimukset yksipuolisesti ja työntekijöiden olisi vain toteltava?

        Älä liioittele. " työnantaja ei maksaisyhtään palkkaa, jos ei olisi pakko"
        Somekeskustelut joutuivat niin ankaraan kiemurteluun, että turvallisuusympyrät toisaalla alkoivat murtua.
        Tiktok ei tarvitse puolustusta.


    • Anonyymi

      Persujen propagandaa! Se kyllä on havaittu että persut ajavat täysimittaista työntekijäpuolen järjestäytyneisyyttä alas. Persujen mielestä vain ja ainoastaan työnantajapuoli voi sanella työehdot, palkat sun muut.

      • Anonyymi

        Persut ajattelevat että perseen nuolemisella pärjää paremmin palkkaneuvotteluissa kuin lakkoilemalla.


    • Anonyymi

      Ahtaajat pitävät tätä maata panttivankinaan,kun tavara ei liiku mihinkään suuntaa niin joudutaan väkisten tehtaat ajamaan alas,esim kartonkimiehet olis töissä mutta kun ei ole työtä alasajon seurauksesta. AY herrat on koko tämän kapinan takana!saivat sotkua aikaan molempiin suuntiin,duunareille ja yrityksille sekä sotkeutuivat ja puuttuivat toisten töille,Suomen hallituksen!

      • Anonyymi

        Joku pomo ampui itseään nilkkaan vieläpä pistämällä välit poikki OP: n kanssa.


      • Anonyymi

        Suomen hallitus kaivoi verta nenästä yksipuolisesti. Hallituksen mielestä duunarien olisi tyydyttävä ja olemaan hiljaa työehtosopimusten heikentämisistä. Tätä mieltä on myös osa tyhmistä jotka syyttelevät työntekijöitä rettelöinnistä, siis heitä jotka ylläpitävät tämän valtakunnan hyvinvointia yllä. Vain Persu ja Kokoomus hallitus on kunnostautunut halveksimaan työntekijöitä ja itse provosineet todella harvinaisiin poliittisiin lakkoihin, jota Suomessa ei juurikaan tähän mennessä ole juurikaan ollut!


    • Anonyymi

      Täyttä paskaa ja propagandaa. Ruotsin valtio omistaa ison osan SSAB:sta, valtio omisteien LKAB omistaa osan SSAB:ta. On täysin selvää ja luonnolisita että Ruotsi katsoo omat valtiolliset intressinsä. Raahen tehdas ei ole mikään SSAB:n napa, joka sijaitsee sitäpaitsi vieraassa valtiossa! Suomi tekisi aivan samoin! Persupöljäkkeiden Trumppilainen propaganda ei nyt hetkauta tässäkään asiassa. Perujen halveksiman Ruotsin olisi pitänyt investoida Suomeen eikä kotimaahansa on täyttä populismia!

      • Anonyymi

        Sinänsä hyvä kirjoitus, mutta ei persupöljäke käsitä tuosta mitään. Persupöljäke ei ees tiä, että SSAB on ruotsalaisen yhtiön nimi. Persupöljäkkeelle on opetettu helpommin lausuttava sana:"Rautaruukki". Siksi persupöljäke elää vielä Rautaruukin ajassa.


    • Anonyymi

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

      😍 K­­u­­u­m­­a­­­t­ ­­­t­­y­­t­­­ö­­­t­ ­o­d­­o­t­­t­­­a­­­v­­­­­a­­t­ ­­­s­i­­­n­­­u­­­a­­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18347244

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe