Kevättä ketoillen ja karpaten by T kn

Anonyymi-ap

Oli taas niin pitkä ketju että aloitetaas uutta. Laitoin otsikkoon, kuka kirjoittaa, niin ärsyyntyneet voi suoraan skipata ketjun.

Kokeilen uteliaana mm. uusia tuotteita vähähiilarista elämäntapaa noudattaessa. Tänään meni pätkäpaasto nukkuessa melkein. Aamulla pikakahvia, koska suodatinpussit loppu. Nyt meni normikahvin sijaan kun en viitsi lähteä kauppaan vielä, pyjama päällä rentoilen pyhäpäivää.

Tein semi-superfood -brunssin eli avokado-smoothie, johon broccolia, viherjauhetta, aroniaa, inkiväärishottia ja hapankaalimehua nesteeksi.

Hapankaalimehu on uusi tuttavuus, mietin että voisi kokeilla kun hapankaalin syöminen ei ole ollut kovin mieluista. Se sopii kyllä rasvaiseen lihaan, kuten mausteisia makkaroita raikastamaan mutta pidän enemmän kurkusta niin tulee ostettua mielummin kurkkuja, jotka fermentoitu.

Smoothien lisäksi söin Ketoisen ketosämpylän paahdettuna (herkkua!), päälle Philadelphiaa, kylmäsavulohta ja tilliä, sen kanssa join hyvinvointi -energiajuoman (Puhdistamo, ei hiilaria, kofeiinia eikä sokeria). Olen ostellut ko. juomia vähän kuin limsan, kuohuviinin ja lonkeron korvikkeeksi, aperitiiviksi.

Mulla mennyt vähän väsymyksen puolelle ja syy taitaa löytyä siitä, että syön liika vähän. Energiat jää tosi vähäisiksi. Yöunet taas kärsii siitä jos syön liika myöhään. Tänään pitää korjata tilannetta kun ei ole pakollisia menoja. Pätkäpaastolla on helppo olla, ja koska nälän tunne ei kauheasti vaivaa, voi energian saanti jäädä vähäiseksi. Yhdellä aterialla pitäisi ahtaa tosi paljon ruokaa. Ehkä jossain kohtaa tulee aamiainen takaisin.

Olen piristääkseni aineenvaihduntaa vaihtanut pariin kertaan lounaan aamiaiseen. Seurauksena tuli kovat vatsavaivat. Sitä on suolisto tottunut rytmiin, niin ihmetteli varmaan mikä juttu tämä on.

Meni eilen vähän dirtyketoilun puolelle, kun söin Lohilo-jäätelöä, uutuusmaku Exotic ja join viiniä. Liika myöhäinen ateria ja siksi unirytmi sekaisin. Tuli hiilaria vähän enemmän ja lisäaineitakin. Muiden kokemuksen siitä, että dirtyily vaikuttaa yöuniin ja vointiin negatiivisesti, voin allekirjoittaa ja painonpudotus takkuaa. Mulla muutenkin liika hidasta. Siitä sitten pitää tehdä seuraavan päivän välitön korjausliike. Ruuan tulee olla mahdollisimman simppeliä ja arkena ei kannata dirtyillä lainkaan.

Voi voi kun sais itsestään sen verran että vois tehdä leivänpäällistä avokadosta, se olis tosi terveellinen levite. Olen suunnitellut asiaa jo kolme vuotta... 😅 Mut se kypsyys/pilaantuminen on aina ongelma, taas oli melkein pilaantunut tuo kypsytetty jonka tänään söin. Ehkä tässä on se mun juustoaddiktiokin taustalla. Helpompi ottaa myös paketista tuotetta kuin alkaa säätää pilaantuvien hedelmien kanssa. Tulee kalliiksi. On yli 9€ kilo kypsytetyt, ja sitten jos on pilaantunut, niin on kovaa ruokahävikkiä.

T kn

77

980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vapun jälkeisiä tunnelmia tänään.

      On paritkin juhlaillalliset takana päin, ja aikas hyvin olen pysynyt vähillä hiilareilla. Yhtäkään munkkia ei ole nautittu. Nakkien kanssa oli vähän tavallista sinappia, huomasin että makeannälkä nousi mieleen nakkiaterian jälkeen ainakin vuorokauden ajan, sinappihan on lähes täysin glukoosisiirappia. Tämmöisten jälkeen on mulla vaara palata sokeristen pariin. (Munkkien takia olen pilannut joskus vhh-ruokavalion, kun ei jäänyt munkki yhteen kertaan).

      Tein salaattia päärynöistä ja aurajuustosta, marinoitua punasipulia ja pekaanipähkinää plus vihreät. Majoneesia ja kermaviiliä.

      Ketobagelia ja flatbread kala-tuorejuustotäytteellä. Kylmäsavulohta ja tonnikalaa. Rutikuivaa kuohuviiniä, punaviiniä 0g sokeria.

      Mitäs munkkien tilalla? Tein keto-mokkaruutuja, niiden päälle kermavaahtoa ja marjoja.
      Minimaalinen pala riittää, se on vaan uskomatonta kuinka vähän ruokaa menee.

      Edelleen pätkäpaastoilen. Paastoikkuna vaihtui loman takia hieman, aamiainen ja lounas, ei iltaruokaa. Sitten taas lounas ja iltaruoka. Alkoholia vain ruoan kanssa, ei törpötellen. Teatterireissu meni veden voimalla.

      Saatan tulevana viikonloppuna syödä yhden aterian normina pk-seudun ravintolassa eli joko riisit tai potut mukaan. Sen jälkeen pitempi paastoikkuna että saa kehoon kerääntyvät nesteet jälleen pois.

      Mieli tekee jo linssikeittoa, ja suunnittelen kattilallista, johon enempi rasvaa, eli sipulit paistan öljyssä ja mukaan pari purkkia kookoskermaa niin saa hieman tasoitettua enimmäkseen tomaatista tulevia hiilareita. Linssien (keitettyjen) hiilaripitoisuus on kohtuullisen matala. Olo on varsin kevyt.

      T kn

      • Anonyymi

        Piti suorittaa tarkistuslaskenta linssikeiton osalta. Iso annos 2,5 dl sisältää hiilihydraattia alle 9 g. Ei huono. Tämä silleen jos lisää 1 dl oliiviöljyä paistoon ja 2 prk kookosmaitoa/kermaa. Että sopii syödä, jos vielä nauttii pari palaa itse tehtyä keto-flatbreadia voilla.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piti suorittaa tarkistuslaskenta linssikeiton osalta. Iso annos 2,5 dl sisältää hiilihydraattia alle 9 g. Ei huono. Tämä silleen jos lisää 1 dl oliiviöljyä paistoon ja 2 prk kookosmaitoa/kermaa. Että sopii syödä, jos vielä nauttii pari palaa itse tehtyä keto-flatbreadia voilla.

        T kn

        Huomasin että keittolautaseni vetää vain 2 dl joten annoskoko olikin pienempi. Litrasta tulee siis 5 annosta. Edullinen ruoka! Tapani mukaan valmistin 5 litran kattilan kerralla.

        Hiilarintäyttämä lauantai intialaisen ruuan kera. Riisineen, naanleipineen. Ei tuntunut juurikaan miltään, kun piti normaalin paaston. Aamulla oli kyllä tavallisuudesta poikkeavan kova nälkä.

        Nyt palattu ketoruotuun.

        T kn


    • Anonyymi

      Ihanaa vapaapäivää vaan kaikille! 💖

      Pitkän vapaan, äitienpäivän jne kunniaksi kävin hakemassa tavallista parempaa punaviiniä (Three Finger Jack) viikonlopun ruokailuun.

      Eilen illalla ei jaksanut puuhastella ruoan kanssa, vaan turvauduin marketin herkkutiskiin ja siellä grillattuun lohimedaljonkiin. Olikin herkkua. Päälle vadelmia, mustikoita ja Ketomon suklaajäätelöä desin verran. Ei mitään vihannesta tällä kertaa. Varoille ostin kukkakaalin mutta meni sen verran myöhään etten viitsinyt alkaa keittää muusiksi. Olen aloittanut linjauksen, ettei syö enää myöhään, eli pitäisi olla maha täynnä klo 19 mennessä, jotta ehtii ruoka sulaa ennen nukkumaan menoa ja paastolle riittävästi tunteja. Jos menee tästä myöhempään, en syö kuin jonkun pienen suolapalan, esim suolamanteleita. Olen tähän pätkäpaastoon sopeutunut, ja tuntuu sopivan hyvin, ja helpottaa elämää varsinkin reissatessa ja aamujen aikaisissa lähdöissä, kun ruokailu on harvempaa. Ja energiat ml hiilarit jää näin myös vähäisemmiksi.

      Niinpä tänään teen pizzaa, päällysteenä joko tonnikala/pepperoni, kirsikkatomaatti, oliivi ja paprika ja tuoresalaatin (kaalta ja paprikaa, kurkkua) ja punaviiniä, päälle ketojäätelöä tai mokkapala kahvin kera. Arkilounaaksi on muutama litra linssikeittoa ja itse tehtyä leipää pakastimessa. Arkilounaan hiilihydraatit on noin 12 g.

      Pitkän tähtäimen suunnitelmana on ottaa mukaan noin kerran kuukaudessa joku runsashiilihydraattinen ateria, joko pottuja tai riisiä. Muuta seuraamusta ei näytä yhdestä ateriasta tulleen, kuin tuo kova nälkä seuraavan päivän ja paasto teki mieli lopettaa heti aamusta kun suolet mourusi.


      T kn

    • Anonyymi

      Tänään energia yhteensä 391 g / rasva 31,1 g / hh 6,5, prot 19,5 / kuitu 4,5 g.

      Ja ateriana tämä on kukkakaalimuusi, chorizo, tomaattipesto ja muutama kirsikkatomaatti, voi, mausteita.

      Kuten näkyy, yhden aterian energiamäärä on tosi pieni kun laskee että syön enää yhden aterian tänään. Sen täytyy olla isompi, ettei jää alle 1000 kcal. Tai täytyy syödä siihen lisäksi ainakin ketoleipää ja vaikka juustoa. Jälkiruuaksi pala mokkaleivosta ja äitienpäiväkaffet.

      Hyvää Äitienpäivää! 🌹

      T kn

    • Anonyymi

      Elikkä tuossa tarkoitin tietty että eka luku on kcal, lähemmäs 400 Kcal

      Koskapa jäi oliiveja (vähäsuolaisia, säilykepurkissa) niin tekaisin pikku pizzan illalliselle että saa energiat täyteen. Supernopea taikina, eli 1 dl turkkilaista jugurttia, 1 muna, psylliumia ja perunakuitua näppituntumalla, leivinjauhetta, lusikalla levitys leivinpaperille uunissa 10 min, 200 astetta. Tulee paperinohut ja pysyy koossa hyvin.

      Tonnikalaa vielä ja pestokin pohjalle. Sain kilokalorit 1000 saakka, kun vielä ton pizzan (lasten pizzan kokoinen) lisäksi söin mokkapalan, pari mansikkaa mansikkaa ja loput kermat, jotka vaarassa mennä vanhaksi. Ensin mietin etten voi käyttää (luomukermaa) joka parasta ennen 4.5. mut...hyvin pystyi käyttää, ei maku- eikä hajumuutoksia, vispautui hyvin. Sekaan vaniljajauhetta ja karppisokeria. Tuli juhlava leivos kahville

      Energiaa tänään siis jotain alle 1500 kcal. Illallisesta 78 g rasvaa, 10 g hiilaria, jotain yli 40g proteiineja, kuitua illalliselta vielä 31 g. Oli psylliumia sen verran paljon sekä pizzassa että leivoksessa, (plus mantelijauhoa).

      Tuli veivattua uimassa (vesijuoksu, uinti ja jumppa) pari tuntia niin eiköhän suuri osa energioistakin saanut kyytiä.

      T kn

    • Anonyymi

      Tänään etätyölounaalla voissa paistettua ihanaa varhaiskaalta. Mukaan pätkittynä chorizon loput.

      Jälkiruuaksi taidan ryypätä kermakahvit

      Kermakahveineen lounaan energia 433 kcal, hh 6g. Kuitua ei tule lounaalla kuin 5 g mutta pääaterialla voi taas korjata tilannetta.

      Voisi tehdä iltapäivällä vaikka chiahilloa ja sitä turkkilaiseen jugurttiin. Lisänä hasselpähkinärouhetta. Taas pitää syödä paljon illalla.

      Ulos lähtiessä varattava pullo elektrolyyttivettä. Se on kesä. 🌞 Eilen tuumasi iskeä kuivuus kun oli helle.

      T kn

      • Anonyymi

        Muuttui suunnitelma. Teinkin taas pizzettinan kun oli tarvikkeet ja chiat oli loppu. Eli vielä jäi oliiveja niin ne ja kirsikkatomaattia siivuttuna, juustoa, pestoa. Ei ole muita täytteitä, kaappi alkaa olemaan tyhjänä.

        Pohja: 1 kananmuna, psyllium 2 rkl pofiber, jugurtti leivinjauhe. Pikkuruinen. Vettä kraanasta.

        Energiaa koko satsissa 445 kcal. Nyt ei tee mieli syödä muuta. Tällä sitten huomiseen puoleen päivään jaksettava. Linssikeitto huomiseksi sulamaan ja lisää ketoleipää tulille.

        Nyt tekee mieli jotain tuoretta ja raikasta kun on lämmin sää. Kurja kun vesimeloni ei sovi. Ehkä huomenna haen päärynän tai cantaloupemelonia jälkkäriksi. Pakkasessa on vielä mansikoitakin. Saisi syödä keskipäivällä enempi ja illalla kevyemmin. Huomaan että tosi pitkään maha on täysi illalla, tulee paikkailtua energiavajetta.

        T kn


    • Anonyymi

      Paljon olet laihtunut?

      • Anonyymi

        Semmoset kymmenisen kiloa tammikuusta, ilman mitään laihdutuksen fiilistä. Laihdutin edellisessä karppausrupeamassa, joka kesti vuoden, kiloja lähti muistaakseni n 25 kiloa, kokeilin Dr.Nown dieetit, ketoilut ja lievemmät vhh:t ihan mielenkiinnosta miten oma kroppa reagoi.
        Vaatekoko oli mulle se mittari.

        T kn


    • Anonyymi

      Tänä aamuna päätin että pidän superfood-päivän. Kirjoitan tänne suunnitelmani ylös ettei pääse unohtumaan kun tulee nälkä. :-D Eilen tuli jo semmonen olo että vois pitää kevyemmän ateriapäivän, lämmin sää jotenkin kai vaikuttaa. Huomasin että saan kovia kramppeja ja elektrolyyttijuoma on oltava koko ajan päivällä mukana. Myös lisämagnesium auttaa. Käytän jauhetta, jossa magnesium monessa muodossa. Edelleen jatkuu pätkäpaasto ilman aamiaista.

      Niinpä laitoin jo chiansiemenet turpoamaan ja teen niistä mansikoiden kanssa vanukkaan lounaalla ja säästyy illallisellekin. Mukaan voi laittaa tilkan kermaakin. Ohjeen löysin karppiblogistilta.

      Lisäksi aion nyt olla "rohkea" ja syödä avokadon muussattuna ketoleivän päällä. Leipäkin on nyt loppu ja viimeiset jauhotkin menossa. Enkä laita muuta päällistä. Lisään valkosipulia ja pippuria mausteeksi. Proteiiniksi illalla taidan syödä tonnikalaa ja raejuustoa. Raejuustopannariakin tekisi mieli välillä. Etänä työt loppuviikon ja pakko pitää huilitauko liikunnasta, olen käynyt jo 3 kertaa vesijumppamassa/uimassa viikon sisään ja lihakset on aivan jumissa. Venyttelyä ja vastuskuminauhaa.

      Tänään kaupoille hakemaan ruokavaraston täydennystä.

      T kn

      • Anonyymi

        Elektrolyyttijuoma on humpuukia, esim. https://www.puhdistamo.fi/collections/elektrolyyttijauhe/products/elektrolyyttijauhe-tropical-120g


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elektrolyyttijuoma on humpuukia, esim. https://www.puhdistamo.fi/collections/elektrolyyttijauhe/products/elektrolyyttijauhe-tropical-120g

        Esim. yksi annos elektrolyyttijauhetta sisältää (vertailu 2 g:aan mineraalisuolaa)

        Natrium 430 mg (mineraalisuola: 420 mg)
        Kalium 163 mg (mineraalisuola: 358 mg)
        Magnesium 63 mg (mineraalisuola: 22 mg)
        Kalsium 16 mg (mineraalisuola 0,9 mg)
        Kloridi 650 mg (mineraalisuola: ?)
        C-vitamiini 150 mg (mineraalisuola: 0)
        OptiMSM® 1400 mg (mineraalisuola: ?)


      • Anonyymi

        Tosi hassua että kommenttini eilen oli poistettu kun selostan syömisiäni entiseen tapaan.

        Eli avokadosta ei saa mulle mitään tapaa, korkeintaan smoothiessa menee nippa nappa. Suussa pyörii inha koostumus. Joku hyvin ohut kerros olisi mahdollinen mutta suurin osa hedelmästä menisi hukkaan.

        Kävin mm Lidlissä pähkinöitä lastin hakemassa, sorruin eilen syömään koko Macadamia-pussin. Söin tonnikalat ja tuorejuuston omatekoisilla leivillä. Mansikka-chiavanukasta.

        Vielä tarkastin kuinka hirveesti tuli energiaa kun vedin avokadon lisäksi pähkinäpussin. Vähän yli 1600 kcal, yllätys ettei enempää. Hiilarit oli matalat, alle 20 g koko päivältä. Kuitua 32 g.

        Tänään jatkan tonnikalaleivillä ja chialla, chiavanukasta jäi paljon. Mukaan teen salaatin kurkusta, jääsalaatista ja paprikasta.

        T kn


    • Anonyymi

      Kummallisia dieettejä, kun aina laihtuu. Mitä sitten välissä tapahtuu, kun lihoaa 40kg?

      • Anonyymi

        En ole lihonut 40 kg. Välissä tapahtui mm sairastuminen ja liika stressaavat työkuviot. Unet jää pois joka on tosi vahingollista. Kun muut on paljon pois töistä, joudun välillä tekemään monen ihmisen työt ja silloin työpäivät venyy ettei jaksa kuin kaatua sänkyyn. Ja palautua ei ehdi, uni ei palauta sekään.

        Ehkä tuo lähes 10 kg tuli kun nyt tuntuu olevan samoissa luvuissa kun viime vuonna. Söin sitä mitä eteen sai, enkä väsymyksen vuoksi jaksanut tehdä ja valikoida suuremmin itse ruokaani. Valmisruokaa söin paljon. Samoin työmaalla tärkkelystä. Illalla tuli syötyä hiilihydraatteja, ja se on asia mikä mulle ei sovi. Ne vain ruokkii lisää väsymystä. Ruokailu liukuu selvästi huonoihin hiilihydraatteihin ja tärkkelykseen hyvienkin myötävaikutuksella. Asian voi korjata silloin kun on voimia tehdä itse ruokansa ja voi päättää mistä ne koostuu.

        Ei tarvi kuin hiilarit minimiin niin asia korjaantuu ajan kanssa. Ei tunnu dieetiltä edes. Se on normisyömistä mulle. Ja se entinen tyyli että korkeintaan jos on juhla, niin kaikkea mitä tarjolla. Sen jälkeen pitää palata ruotuun. 🙂

        Tämä pätkäpaasto on kanssa tosi hyvä. Sitä voi toteuttaa ihan kaikilla ruokavalioilla, ei pelkästään ketoillen. Kallistun sille kannalle, ettei aikuista ihmistä ole tarkoitettu syömään koko ajan, viisikin kertaa päivässä, miten käsketään. Tuntuu siltä että koko päivä pitäisi syödä, pyörii ruuan ympärillä tai on syömisen suunnittelua. Eihän ruokaa ja glukoosia, valmisruokia ja hiilaria ole ollut tällä lailla ihmiselle saatavissa ympäri vuorokauden kuin viimeiset vuosikymmenet.

        T kn


    • Anonyymi

      Tänään lounaaksi varsinaista pikaruokaa, eli voissa paistettua varhaiskaalta kalkkunanakkien kera. Maustoin curryllä. Koska huomasin, että voisi nostaa energiaa, kun oli vain alle 300 kcal, niin laitoin vielä pari rkl chiaa likoamaan sokerittomaan mansikkakeittoon, tulee hyvä kiisseli, mukaan pari pakastemansikkaa, päälle vielä löytyy jääkaapin perukoilta nokare kermavaahtoakin.

      Nyt sain lukemat 497 kcal, prot 25,3 / rasva 36,9 g / hh 11,2 / kuitu 10,6 g. Rasvasta mm. alfalinolenihappoa 4632 mg, tyydyttymätöntä 18,1 g. Tryptofaania 351, 4 mg. C-vitamiinia tulee 56,8 mg, A-vitamiinia 216,3 mg, Deetä ei juuri lainkaan. Eli purkista saa ihan perustellusti ottaa varalta.

      Näin viikonloppuun. Viiniä vähän viikonlopuksi, ja ehkä joku kalaruoka taas illaksi, uskon että leipasen pellavansiemenleipää. Fibrexiä ei meinaa löytää mistään, entiset loppu valikoimista monissa kaupoissa.

      T kn

    • Anonyymi

      Tänään jossain vaiheessa leivän teko. Youtubesta löysin jo aiemmin tosi hyviä ketoleipä-tutoriaaleja. Kokeillut olen muutamalla ohjeella. Ei vaan viitsi liikaa säätää aineita etsiskellen. Tuli tosi hyvää ja paahtokelpoista. Jotkut semmosia, että on vain paria ainesosaa, vaaleita pellavansiemeniä ja kananmunaa. Jauhoin siemenet eilen ja munia on iso laatikko. Mukaan normit psylliumit ja leivinjauheet nostattamaan. Voi laittaa mukaan ravintohiivahiutaleita. Siis ei elävää. Löytyi sellainenkin ohje, jossa on kuivahiivaa ja siirappia käymiseen. En sitten ole varma, onko lopputuotteessa miten jämäsokeria, kun se on käynyt hiivan kanssa. Jossain kohtaa vois kokeilla agavesiirapilla tai vaahterasiirapilla.

      Lisäksi ostin luomu hampunsiemeniä, joista myös kokeilen tehdä jauhoa seokseen. On ääriravinteikas. Jos on hyvä tuote niin tilaan irtotavarana isomman satsin.

      T kn

      • Anonyymi

        Hampussa on paljon nikkeliä niin kuin auringonkukan- ja pinjansiemenissäkin. Laitan linkin seuraavaan viestiin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä se linkki on: https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/valvonta/tutkimukset-ja-projektit/vierasaineisiin-liittyvia-hankkeita/oljysiementen-kartoitus--ja-valvontahanke/usein-kysyttya-oljykasvien-siemenista/ tai lyhyemmin: https://tinyurl.com/ynjx3tw9

        Olisit lukenut jatkonkin:

        "9. Olen syönyt runsaasti siemeniä päivittäin – tuleeko minun olla huolissani?
        Ei. Raskasmetallien aiheuttamat mahdolliset haittavaikutukset perustuvat siihen, että niille altistutaan toistuvasti ja erittäin pitkiä aikoja, esimerkiksi kymmenien vuosien ajan. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisit lukenut jatkonkin:

        "9. Olen syönyt runsaasti siemeniä päivittäin – tuleeko minun olla huolissani?
        Ei. Raskasmetallien aiheuttamat mahdolliset haittavaikutukset perustuvat siihen, että niille altistutaan toistuvasti ja erittäin pitkiä aikoja, esimerkiksi kymmenien vuosien ajan. "

        Niinhän se on kaikkien ruoka-aineiden kanssa. Korkea LDL-kolesterolikaan ei heti sairastuta, vaan siihen menee useampi vuosikymmen. Silti kannattaa syödä NYT terveellisesti. Siemensuositus – suosittelijasta riippuen 15 g:sta 30 g:aan päivässä – tarkoittaa keskimääräistä saantia. Ketonoviisilla menee helposti yli satakin grammaa päivässä. Hänen kannattaisi pitää saannissa välillä taukoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se on kaikkien ruoka-aineiden kanssa. Korkea LDL-kolesterolikaan ei heti sairastuta, vaan siihen menee useampi vuosikymmen. Silti kannattaa syödä NYT terveellisesti. Siemensuositus – suosittelijasta riippuen 15 g:sta 30 g:aan päivässä – tarkoittaa keskimääräistä saantia. Ketonoviisilla menee helposti yli satakin grammaa päivässä. Hänen kannattaisi pitää saannissa välillä taukoja.

        Kiitos huolenpidosta.

        Laskeskelin että kuinkas paljon tossa mun siemenleivässä tulikaan siemeniä. Tein tosiaan vaaleista luomulaatuisista ja niissä on eroja ruskeisiin, ei paljoa. Pellavan lima tekee tosi gutaa vatsalle ja suolistolle.

        Leivässä tämänkertaisella ohjeella ei ole muuta kuin munanvalkuaisia ja siemenet jauhettuna, nostatukseen psylliumia, leivinjauhetta. Leipä nousee valtavaksi vuoassa, vaikkei hiivaa ole.

        Laskin sanoo 0,5 - 1,1 rkl siemeniä yhdessä siivussa riippuen siivun paksuudesta. Tykkään ohuista, ja paahdan.

        Sitä tosiaan eri tuotteiden kohdalla pitää ottaa huomioon myös haitat. Kun laittaa hakuun esim. kauran haitoista, tuli vastaus:

        " Raskasmetallit kadmium (Cd) ja nikkeli (Ni) voivat kertyä kauran jyviin (1), punahomesienet voivat aiheuttaa korkeita DON- ja T2/HT2-toksiinipitoisuuksia (2) ja kauran paistotuotteisiin saattaa muodostua karsinogeenistä akryyliamidia (3)."

        Jos näitä tarkasti lukee, on hankalaa yleensä mitään syödä tai juoda. Kaikkeen mikä kasvaa maassa voi kerääntyä haitallisia aineita ja sitten vielä kasvinsuojelumyrkyt päälle. Jos vaikka siemenleipää syömällä vältän ainakin muiden viljojen haitat? Varsinkin kun ei tarvitse syödä tuotteita isoja määriä ja jatkuvasti nälkää torjuakseen.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos huolenpidosta.

        Laskeskelin että kuinkas paljon tossa mun siemenleivässä tulikaan siemeniä. Tein tosiaan vaaleista luomulaatuisista ja niissä on eroja ruskeisiin, ei paljoa. Pellavan lima tekee tosi gutaa vatsalle ja suolistolle.

        Leivässä tämänkertaisella ohjeella ei ole muuta kuin munanvalkuaisia ja siemenet jauhettuna, nostatukseen psylliumia, leivinjauhetta. Leipä nousee valtavaksi vuoassa, vaikkei hiivaa ole.

        Laskin sanoo 0,5 - 1,1 rkl siemeniä yhdessä siivussa riippuen siivun paksuudesta. Tykkään ohuista, ja paahdan.

        Sitä tosiaan eri tuotteiden kohdalla pitää ottaa huomioon myös haitat. Kun laittaa hakuun esim. kauran haitoista, tuli vastaus:

        " Raskasmetallit kadmium (Cd) ja nikkeli (Ni) voivat kertyä kauran jyviin (1), punahomesienet voivat aiheuttaa korkeita DON- ja T2/HT2-toksiinipitoisuuksia (2) ja kauran paistotuotteisiin saattaa muodostua karsinogeenistä akryyliamidia (3)."

        Jos näitä tarkasti lukee, on hankalaa yleensä mitään syödä tai juoda. Kaikkeen mikä kasvaa maassa voi kerääntyä haitallisia aineita ja sitten vielä kasvinsuojelumyrkyt päälle. Jos vaikka siemenleipää syömällä vältän ainakin muiden viljojen haitat? Varsinkin kun ei tarvitse syödä tuotteita isoja määriä ja jatkuvasti nälkää torjuakseen.

        T kn

        ”Eniten kadmiumille altistuva osa työikäistä väestöä saa keskivertokuluttajaa suuremman osan altistuksestaan öljysiemenistä sekä sisäelimistä. Näiden lisäksi lähteissä korostuvat ns. yhdistelmäruoat. Ne ovat useasta raaka-aineesta koostuvia tuotteita, esimerkiksi pizzat tai pasta-ateriat, joita ei ollut ruoankäyttöaineistossa jaoteltu raaka-ainetasolle. Viljatuotteiden osuus kokonaisaltistuksesta on paljon kadmiumia ravinnostaan saavilla selvästi pienempi kuin väestössä keskimäärin, vain 13 %.”

        https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yhteisot/riskinarviointi/projektit/brief_kadmium_final.pdf


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Eniten kadmiumille altistuva osa työikäistä väestöä saa keskivertokuluttajaa suuremman osan altistuksestaan öljysiemenistä sekä sisäelimistä. Näiden lisäksi lähteissä korostuvat ns. yhdistelmäruoat. Ne ovat useasta raaka-aineesta koostuvia tuotteita, esimerkiksi pizzat tai pasta-ateriat, joita ei ollut ruoankäyttöaineistossa jaoteltu raaka-ainetasolle. Viljatuotteiden osuus kokonaisaltistuksesta on paljon kadmiumia ravinnostaan saavilla selvästi pienempi kuin väestössä keskimäärin, vain 13 %.”

        https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yhteisot/riskinarviointi/projektit/brief_kadmium_final.pdf

        Olisko se syy välttää myös rypsejä ja rapseja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Eniten kadmiumille altistuva osa työikäistä väestöä saa keskivertokuluttajaa suuremman osan altistuksestaan öljysiemenistä sekä sisäelimistä. Näiden lisäksi lähteissä korostuvat ns. yhdistelmäruoat. Ne ovat useasta raaka-aineesta koostuvia tuotteita, esimerkiksi pizzat tai pasta-ateriat, joita ei ollut ruoankäyttöaineistossa jaoteltu raaka-ainetasolle. Viljatuotteiden osuus kokonaisaltistuksesta on paljon kadmiumia ravinnostaan saavilla selvästi pienempi kuin väestössä keskimäärin, vain 13 %.”

        https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yhteisot/riskinarviointi/projektit/brief_kadmium_final.pdf

        Mua nauratti suorastaan kun tuli vastaan sivu jossa otsikko Chian siementen vaarallisuus tms. Totta kai luin että mikä niissä on tappavaa.

        No juu, jos syö ilman liottamista niin voi tarttua kurkkuun ja aiheuttaa tukoksen. 😂 Saman tasoinen varoitus olis että riisi tai linssit on vahingollisia ja tarttuu kurkkuun kun syö raakana.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Eniten kadmiumille altistuva osa työikäistä väestöä saa keskivertokuluttajaa suuremman osan altistuksestaan öljysiemenistä sekä sisäelimistä. Näiden lisäksi lähteissä korostuvat ns. yhdistelmäruoat. Ne ovat useasta raaka-aineesta koostuvia tuotteita, esimerkiksi pizzat tai pasta-ateriat, joita ei ollut ruoankäyttöaineistossa jaoteltu raaka-ainetasolle. Viljatuotteiden osuus kokonaisaltistuksesta on paljon kadmiumia ravinnostaan saavilla selvästi pienempi kuin väestössä keskimäärin, vain 13 %.”

        https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yhteisot/riskinarviointi/projektit/brief_kadmium_final.pdf

        Laitappa tänne mitä ite syöt, niin saadaan arvioida oman ruokavaliosi. 🤗


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitappa tänne mitä ite syöt, niin saadaan arvioida oman ruokavaliosi. 🤗

        Palstan leidit haluavat nyt sulkea silmänsä todellisuudelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palstan leidit haluavat nyt sulkea silmänsä todellisuudelta.

        Sinä varmaan heti seuraavaksi kerrot, millainen se sinun todellisuutesi on, missä kuljetaan ihan silmätkin avoinna. Sitä odotellessa...

        Ulos ja mereen kylmäuinnille lähtö. Ihanaa kun vesi on kylmää ja ilma lämmin Ei tarvi saunaa.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palstan leidit haluavat nyt sulkea silmänsä todellisuudelta.

        Lihassa on muuten aika vähän raskasmetalleja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä varmaan heti seuraavaksi kerrot, millainen se sinun todellisuutesi on, missä kuljetaan ihan silmätkin avoinna. Sitä odotellessa...

        Ulos ja mereen kylmäuinnille lähtö. Ihanaa kun vesi on kylmää ja ilma lämmin Ei tarvi saunaa.

        T kn

        Lihassa olisi vähän raskasmetalleja, mutta haluan minimoida lihansyönnin. Siksi minun täytyy käytännössä syödä viljaa. Ainoa keino minulla on huolehtia etten syö siemeniä ja kalaa megamäärittäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä varmaan heti seuraavaksi kerrot, millainen se sinun todellisuutesi on, missä kuljetaan ihan silmätkin avoinna. Sitä odotellessa...

        Ulos ja mereen kylmäuinnille lähtö. Ihanaa kun vesi on kylmää ja ilma lämmin Ei tarvi saunaa.

        T kn

        Kyllä kerron.En suosittele ollenkaan kitudiettejä,parempi on kuluttaa fideoita katsomalla youtudesta kaloreita ja syödä aamupulla iltapulla päivä pullaa yöpullaa ja muutamat täytekakkukahvit siinä välillä.Itse syön suuremman osan karkista yöllä.Ruokaa en syö OLLENKAAN koska se ei ole HYVÄNMAKUISTA.Päivän käytän liikunnan harrastamiseen ja kaikkeen muuhun
        Aamupalaa en ole koskaan syönyt,koska ruoka ei maistu aamulla.Aamulla riittää vain täytekakkuahvit mansikkakakulla ja kekseillä ja pullalla ja karkilla.Niissä ei ole kevytmetallia eikä raskasmetallia.Kun ne ei kasva maassa niin EI VOI olla haitallista syödä KARKKIA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palstan leidit haluavat nyt sulkea silmänsä todellisuudelta.

        "Palstan leidit haluavat nyt sulkea silmänsä todellisuudelta."

        Ei ollenkaan, tosi kovasti minä ootan ainakin miten voit opettaa muita terveellisessä elämässä. Laita ny oma ruokavalio vaikka viikolta. Ja paljon painat ja mikä on siemensyöksytilanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Palstan leidit haluavat nyt sulkea silmänsä todellisuudelta."

        Ei ollenkaan, tosi kovasti minä ootan ainakin miten voit opettaa muita terveellisessä elämässä. Laita ny oma ruokavalio vaikka viikolta. Ja paljon painat ja mikä on siemensyöksytilanne.

        Joko sinulla on poikaystävä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kerron.En suosittele ollenkaan kitudiettejä,parempi on kuluttaa fideoita katsomalla youtudesta kaloreita ja syödä aamupulla iltapulla päivä pullaa yöpullaa ja muutamat täytekakkukahvit siinä välillä.Itse syön suuremman osan karkista yöllä.Ruokaa en syö OLLENKAAN koska se ei ole HYVÄNMAKUISTA.Päivän käytän liikunnan harrastamiseen ja kaikkeen muuhun
        Aamupalaa en ole koskaan syönyt,koska ruoka ei maistu aamulla.Aamulla riittää vain täytekakkuahvit mansikkakakulla ja kekseillä ja pullalla ja karkilla.Niissä ei ole kevytmetallia eikä raskasmetallia.Kun ne ei kasva maassa niin EI VOI olla haitallista syödä KARKKIA.

        Olen minä fideoitakin katsellut. Varsinkin kaikkea mitä liittyy ketoruokavalioon.


      • Anonyymi

        Onko tuo "leipä" oikeasti vain pellava uunimunakasta?


    • Anonyymi

      Sunnuntain brunssi: kahvia, pellavansiemen-ketoleipää pari siivua, päälle voita ja savujuustoa, kurkkua ja salaatinlehti.

      Lisänä tein smoothien pakastimesta löytyvistä broccolista, pakastepinaatista, aronianmarjoista, mukaan viherjauhe, omenasiiderietikka ja kurkkua. Nämä sokerittomaan mansikkakiisseliin blandattuna. Muussasin kohmeisena niin on raikas.

      Illemmalla syön grillilohta joko salaatin tai vain kukkiksen kanssa.

      T kn

    • Anonyymi

      Kadmiumin puoliintumisaika on kaikista raskasmetalleista pisin, noin 30 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että kun olemme saaneet kadmiumia ruumiiseemme, hyvin vähän siitä lähtee elinaikanamme pois. Tästä seuraa aineen pitoisuuden jatkuva nousu, vaikka altistuisimme vain melko pienille määrille.

      • Anonyymi

        Elä syö siis kadmiumia kuin 458 grammaa minäkin vähensin puoleen ja aloin heti LAIHTUA 😨


      • Anonyymi

        Pitänee palata tähän asiaan sitten 30 vuoden kuluttua ja kertoa kuinka paljon kadmiumia löytyi kehosta. Kaiken tarkoitushan elämässä tai tässä kohtaa laihdutuksessa on vain palstatrolleille todistelu. Ei sillä, miten itse voi ja mitä keinoja voi löytää omaan terveempään elämään. 😉

        Tänään kokeilen pätkäilyä vaihtamalla illallisen aamiaiseksi. Tosin ei paljonkaan laihdutettavaa kyllä juurikaan ole. Mutta kun tällä ruokavaliolla unet on niin hyvät ja muutenkin olo niin mainio, niin ainakin itselle on tullut taas kerran selväksi mikä itselle sopii.

        Unen merkitys on todella ensisijainen terveyden, jaksamisen ja laihtumisenkin kannalta.

        Tänään olen siis jo syönyt aamiaisen johon koostin pakkausten jämiä, eli pari siivua pellavaleipää, tuorejuustoa, kurkkua, frisee-salaattia ja pepperonimakkaraa. Päälle vielä smoothie johon myös loput tuorevihannekset, viherjauhetta, pinaattia, aroniaa, mustikkaa, mansikkakiisseliä ja loraus oliiviöljyä.

        Näillä uuteen työviikkoon.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitänee palata tähän asiaan sitten 30 vuoden kuluttua ja kertoa kuinka paljon kadmiumia löytyi kehosta. Kaiken tarkoitushan elämässä tai tässä kohtaa laihdutuksessa on vain palstatrolleille todistelu. Ei sillä, miten itse voi ja mitä keinoja voi löytää omaan terveempään elämään. 😉

        Tänään kokeilen pätkäilyä vaihtamalla illallisen aamiaiseksi. Tosin ei paljonkaan laihdutettavaa kyllä juurikaan ole. Mutta kun tällä ruokavaliolla unet on niin hyvät ja muutenkin olo niin mainio, niin ainakin itselle on tullut taas kerran selväksi mikä itselle sopii.

        Unen merkitys on todella ensisijainen terveyden, jaksamisen ja laihtumisenkin kannalta.

        Tänään olen siis jo syönyt aamiaisen johon koostin pakkausten jämiä, eli pari siivua pellavaleipää, tuorejuustoa, kurkkua, frisee-salaattia ja pepperonimakkaraa. Päälle vielä smoothie johon myös loput tuorevihannekset, viherjauhetta, pinaattia, aroniaa, mustikkaa, mansikkakiisseliä ja loraus oliiviöljyä.

        Näillä uuteen työviikkoon.

        T kn

        ”Kaiken tarkoitushan elämässä tai tässä kohtaa laihdutuksessa on vain palstatrolleille todistelu”

        Tarkoitus ei todellakaan ollut sotkea tätä aloittamaasi ketjua. Otin tämän raskasmetalliasian tarpeettoman monessa viestissä esiin. Tosin osa oli vastauksia minulle esitettyihin kommentteihin. Se siemensyöksyistä puhunut oli joku teini-ikäinen syömishäiriöpotilas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitänee palata tähän asiaan sitten 30 vuoden kuluttua ja kertoa kuinka paljon kadmiumia löytyi kehosta. Kaiken tarkoitushan elämässä tai tässä kohtaa laihdutuksessa on vain palstatrolleille todistelu. Ei sillä, miten itse voi ja mitä keinoja voi löytää omaan terveempään elämään. 😉

        Tänään kokeilen pätkäilyä vaihtamalla illallisen aamiaiseksi. Tosin ei paljonkaan laihdutettavaa kyllä juurikaan ole. Mutta kun tällä ruokavaliolla unet on niin hyvät ja muutenkin olo niin mainio, niin ainakin itselle on tullut taas kerran selväksi mikä itselle sopii.

        Unen merkitys on todella ensisijainen terveyden, jaksamisen ja laihtumisenkin kannalta.

        Tänään olen siis jo syönyt aamiaisen johon koostin pakkausten jämiä, eli pari siivua pellavaleipää, tuorejuustoa, kurkkua, frisee-salaattia ja pepperonimakkaraa. Päälle vielä smoothie johon myös loput tuorevihannekset, viherjauhetta, pinaattia, aroniaa, mustikkaa, mansikkakiisseliä ja loraus oliiviöljyä.

        Näillä uuteen työviikkoon.

        T kn

        "Pitänee palata tähän asiaan sitten 30 vuoden kuluttua ja kertoa kuinka paljon kadmiumia löytyi kehosta. "

        Miksi pitäisi odottaa 30 vuotta? 30 vuoden puoliintumisaika tarkoittaa, että kadmium ei käytännössä poistu elimistöstämme. EU on tiukentamassa sääntöjään, ja kauranviljelijöille tulee haasteita. Onkohan muuten luomukaura terveellisempää? Siinä voi olla myös hyödyllistä seleeniä vähemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitänee palata tähän asiaan sitten 30 vuoden kuluttua ja kertoa kuinka paljon kadmiumia löytyi kehosta. Kaiken tarkoitushan elämässä tai tässä kohtaa laihdutuksessa on vain palstatrolleille todistelu. Ei sillä, miten itse voi ja mitä keinoja voi löytää omaan terveempään elämään. 😉

        Tänään kokeilen pätkäilyä vaihtamalla illallisen aamiaiseksi. Tosin ei paljonkaan laihdutettavaa kyllä juurikaan ole. Mutta kun tällä ruokavaliolla unet on niin hyvät ja muutenkin olo niin mainio, niin ainakin itselle on tullut taas kerran selväksi mikä itselle sopii.

        Unen merkitys on todella ensisijainen terveyden, jaksamisen ja laihtumisenkin kannalta.

        Tänään olen siis jo syönyt aamiaisen johon koostin pakkausten jämiä, eli pari siivua pellavaleipää, tuorejuustoa, kurkkua, frisee-salaattia ja pepperonimakkaraa. Päälle vielä smoothie johon myös loput tuorevihannekset, viherjauhetta, pinaattia, aroniaa, mustikkaa, mansikkakiisseliä ja loraus oliiviöljyä.

        Näillä uuteen työviikkoon.

        T kn

        Sanoitko pellavaleipää? Pellavassa on erityisen paljon kadmiumia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoitko pellavaleipää? Pellavassa on erityisen paljon kadmiumia.

        Kannattaa syödä vanilia jäätelyä 😨 Sekoitan sitä osepiksiin jots piikitän niin KYLLÄ laihtuu ja vain 253,5 g kadiumua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa syödä vanilia jäätelyä 😨 Sekoitan sitä osepiksiin jots piikitän niin KYLLÄ laihtuu ja vain 253,5 g kadiumua.

        Älä nyt sotke jokaista ketjua.


      • Anonyymi

        Eipä siemeniä tule syötyä koko ajan samaa laatua. Ja sitä paitsi, mitä väliä on 80-90 vuotiaana, paljonko kadmiumia elimistössä on... Päivät on vähissä muutoinkin.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elä syö siis kadmiumia kuin 458 grammaa minäkin vähensin puoleen ja aloin heti LAIHTUA 😨

        Se on KADMEEMI, eikä mikään kadmiumi.samalla lailla kuin Proteeni kapteeni ja skorsteeni ja modeemi.Suomen kielen wiki sanakirja neuvoo niin ja yliopppilaskirjoituksessakin tämä jo on hyväksytympi tapa.Eikö tämä mene perille.En ole tosin ylioppilas mutta tiedän paremmin asiat kuin muut.


    • Anonyymi

      Olipas melkoinen pätkäpäivä, kokeilin eilen aamiaista ja lounasta ja sen jälkeen paasto. Eli paastoiltua tuli 19 h. Seuraava ateria oli siis tänäinen aamiainen. Otti kyllä hieman lujille selvitä illasta ja yöstä. Siis viimeisin päivän ruokailu klo 11. Hyvin meni kutakuinkin klo 21 saakka, sitten alkoi olla hyvin hankala olo. Heräilin monesti. Paastohan menee hyvin nukkuessa ja aamupala pelkkä kahvi, verrattuna siihen että koko ilta on menoa ja on syömättä jonka jälkeen vielä yö.

      Tänään jatkan siten, että syön kuitenkin klo 15.00, eilen en ehtinyt. Silti pysyy paastoikkunoissa. Jos tuntuu että ei sovi rytmiin niin täytyy palata iltasyömiseen.

      Silti on tosi virkeä ja pirteä olo. Aamupala olikin tosi runsas, pieni smoothie aroniasta, kurkusta, salaatinlehdistä, mustikasta, viherjauheesta. Kahvia 5 kuppia, pari ketoleivän palaa, 1 muna, salaatinlehtiä, tuorejuustoa ja muutama siivu pepperonimakkaraa. Mansikoita ja kermavaahtoa.

      Tarkoitus pitää pitkä lounastunti tänään että ehtii käymään lenkillä ja syömään rauhassa. Lounaalle kukkismuusia, tonnikalaa ja texmex-salaattia majoneesilla.

      T kn

    • Anonyymi

      Terveystalon ravitsemusterapeuttikin antaa vähähiilihydraattisia ravitsemusohjeita.

      • Anonyymi

        Se on kyllä edistystä että vhh on jo ravitsemusterapeuttienkin ohjeistukset saavuttanut. Ei mullakaan työterveydessä kukaan ole natissut ketoilustani, päin vastoin terveystekona pidetään kun kaikki veriarvot on hyviä, ei tarvi lääkkeitä ja ihminen ottaa omasta terveydestään päävastuun.

        T kn


    • Anonyymi

      Loppuviikosta, uintiurakan jälkeen söin illalla yhden Fazerin Sinisen suklaapötkyn. Taas tuli huomattua, että kun tulee hiemankaan enempi sokeria, sokeri nostaa valtavan nälän tunteen ja aivot sanoo: hae lisää ja syö mitä ikinä kaapista löytyy.

      https://tieku.fi/ihminen/aivot/sokeri-on-aivoille-huumetta

      Piti oikein taistella itsensä kanssa, ettei lähde vaimentamaan nälkää. Tueksi katsoin youtubesta dr.Mindy Pelzin videota hänen omasta sokerinvieroituskokemuksestaan, ja haaste sokerikoukussa oleville on pysyä täysin sokerittomana 7 vrk. Ensimmäiset 3 on pahimmat, itse en enää muista kun söin hiilaria paljon, että millainen se olo oli, mutta kerran oireet veivät päivystykseen, olen tästä joskus kertonut.

      Nälkä on pysynyt poissa aika hyvin näillä kahdella aterialla päivässä. Viikonloppuna puoli litraa viiniä eli lasillinen kahdella aterialla. Huomasin, että on kukkakaalta varastossa että teen huomiseksi kukkakaalipizzaa evääksi. Tänään ei enää pysty syömään mitään. Heräsin niin myöhään ettei ehtinyt syödä kuin kerran ja söinkin kunnolla.

      Uutena haluaisin kokeilla tofupullia, eli jauhetaan tofut "lihapullataikinaksi", mukaan jotain mistä tykkää. Jos jollakulla on hyviä ja kokeiltuja reseptejä, niin voisin kokeilla. Nyt ajatukset on jo kesässä ja kesälomamatkassa niin tykkään taas turvautua valmiisiin ohjeisiin.

      T kn

      • Anonyymi

        ”Taas tuli huomattua, että kun tulee hiemankaan enempi sokeria, sokeri nostaa valtavan nälän tunteen ja aivot sanoo: hae lisää ja syö mitä ikinä kaapista löytyy. ”

        Sinulla ei ole ollut miestä pitkään aikaan, siksi olet altis kuvittelemaan kaikkea.

        Mikael Fogelholm: ”Sokeririippuvuus on iso harha, urbaani legenda. Mitään näyttöä ei ole, että sokeri aiheuttaisi neurokemiallista addiktiota. Huume- tai nikotiiniriippuuvuudessa on kyse ihan erilaisista aivokemiallisista mekanismeista.”

        https://www.is.fi/laihdutus/art-2000001945172.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Taas tuli huomattua, että kun tulee hiemankaan enempi sokeria, sokeri nostaa valtavan nälän tunteen ja aivot sanoo: hae lisää ja syö mitä ikinä kaapista löytyy. ”

        Sinulla ei ole ollut miestä pitkään aikaan, siksi olet altis kuvittelemaan kaikkea.

        Mikael Fogelholm: ”Sokeririippuvuus on iso harha, urbaani legenda. Mitään näyttöä ei ole, että sokeri aiheuttaisi neurokemiallista addiktiota. Huume- tai nikotiiniriippuuvuudessa on kyse ihan erilaisista aivokemiallisista mekanismeista.”

        https://www.is.fi/laihdutus/art-2000001945172.html

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijat-sokerista-voi-kehittya-riippuvuus/2236598#gs.9yb932

        On tiedetty jo kauan muualla maailmassa. Kyllä se tieto viimein nämä foogelholmitkin ja muut sokeriaddiktit tavoittaa. Menee tosin ehkä kauemmin kuin kadmiumin puoliintumisessa. 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijat-sokerista-voi-kehittya-riippuvuus/2236598#gs.9yb932

        On tiedetty jo kauan muualla maailmassa. Kyllä se tieto viimein nämä foogelholmitkin ja muut sokeriaddiktit tavoittaa. Menee tosin ehkä kauemmin kuin kadmiumin puoliintumisessa. 😆

        Luitko yhtään linkkiäsi? Se oli rottakoe.

        "Tutkijat eivät kuitenkaan ole voineet vieläkään täysin todistaa, että sokeri aiheuttaisi riippuvuutta samalla tavoin kuin esimerkiksi huumeet.

        - Johtopäätös on se, että tietyillä riippuvuushäiriöillä, kuten huumeriippuvuudella on jonkinlainen yhteys poikkeavan halun kehittymiseen luonnon haitalliseen aineeseen eli tässä tapauksessa sokeriin, Bart Hoebel sanoo. - Emme tiedä vielä, onko näin ihmisen kohdalla. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko yhtään linkkiäsi? Se oli rottakoe.

        "Tutkijat eivät kuitenkaan ole voineet vieläkään täysin todistaa, että sokeri aiheuttaisi riippuvuutta samalla tavoin kuin esimerkiksi huumeet.

        - Johtopäätös on se, että tietyillä riippuvuushäiriöillä, kuten huumeriippuvuudella on jonkinlainen yhteys poikkeavan halun kehittymiseen luonnon haitalliseen aineeseen eli tässä tapauksessa sokeriin, Bart Hoebel sanoo. - Emme tiedä vielä, onko näin ihmisen kohdalla. "

        En laittanut kyseistä linkkiä, mut
        en usko että perustetut sokeririippuvaisten kokoontumiset on kuitenkaan tarkoitettu rotille, ne kun eivät osaa lukea ilmoituksia. Tai että ihmisten kamppailu dopamiinin ja serotoniinin jne kanssa tekee heistä/meistä rottia.

        Vinkkinä voin kertoa, että riippuvuuden huomaakin vasta silloin, kun pitää olla ilman. Kaikilla ei tietenkään aivokemia reagoi yhtä voimakkaasti. Aivot alkaa pitää tilaa normaalina, ihan kuin missä addiktiossa tahansa. Mulla homma vei päivystykseen, jossa mulle kerrottiin juurikin kärsiväni sokerin vieroitusoireita. Lääkäri kertoi.

        Kyllä asiasta on niin paljon tietoa että tämän tiedon luulisi tavoittaneen tavan ravitsemustieteilijätkin. Kysehän ei ole ole pelkästään sokerista vaan kaikesta mikä sokeristuu elimistössä ja vaikuttaa hormoneihin jne. Mutta ehkä joku defenssi on kyseessä, kun aina kun tulee puhe sokerin ja tärkkelyksen haitoista, käännetään keskustelu pois aiheesta ja sanotaan että suola on epäterveellisempää.

        Luen enemmän tästä ulkomaisista lähteistä kuin että nojaan suomalaisten sokeririippuvaisten ravitsemustieteilijöiden vakuutteluihin. Vähän sama kuin luottaisi alkoholistin vakuutteluihin ettei muutama drinkki päivässä haittaa eikä aiheuta riippuvuutta. Jännää sekin että raittiit alkoholistit ahmii paljon sokerituotteita, eräänlaista korvaushoitoa.

        Alkeellisen provosi jätän omaan arvoonsa.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En laittanut kyseistä linkkiä, mut
        en usko että perustetut sokeririippuvaisten kokoontumiset on kuitenkaan tarkoitettu rotille, ne kun eivät osaa lukea ilmoituksia. Tai että ihmisten kamppailu dopamiinin ja serotoniinin jne kanssa tekee heistä/meistä rottia.

        Vinkkinä voin kertoa, että riippuvuuden huomaakin vasta silloin, kun pitää olla ilman. Kaikilla ei tietenkään aivokemia reagoi yhtä voimakkaasti. Aivot alkaa pitää tilaa normaalina, ihan kuin missä addiktiossa tahansa. Mulla homma vei päivystykseen, jossa mulle kerrottiin juurikin kärsiväni sokerin vieroitusoireita. Lääkäri kertoi.

        Kyllä asiasta on niin paljon tietoa että tämän tiedon luulisi tavoittaneen tavan ravitsemustieteilijätkin. Kysehän ei ole ole pelkästään sokerista vaan kaikesta mikä sokeristuu elimistössä ja vaikuttaa hormoneihin jne. Mutta ehkä joku defenssi on kyseessä, kun aina kun tulee puhe sokerin ja tärkkelyksen haitoista, käännetään keskustelu pois aiheesta ja sanotaan että suola on epäterveellisempää.

        Luen enemmän tästä ulkomaisista lähteistä kuin että nojaan suomalaisten sokeririippuvaisten ravitsemustieteilijöiden vakuutteluihin. Vähän sama kuin luottaisi alkoholistin vakuutteluihin ettei muutama drinkki päivässä haittaa eikä aiheuta riippuvuutta. Jännää sekin että raittiit alkoholistit ahmii paljon sokerituotteita, eräänlaista korvaushoitoa.

        Alkeellisen provosi jätän omaan arvoonsa.

        T kn

        Alkeellinen provo tai ei, aion nyt itse kokeilla 7 vuorokauden ajan sokerittomuutta, tosin hedelmiä syön eikä maitosokeri ole kielletty. Ei kukaan ole väittänytkään, että kaikki ovat sokeririippuvaisia, mutta kokeilen nyt itse saanko sokerittomuudella syvemmän yhteyden maailmankaikkeuteen.


      • Anonyymi

        Kävin aikoinaan sokerirasituskokeessa, jossa otetaan ensin paastoverinäyte glukoosin määritystä varten. Sitten potilas nauttii glukoosijuoman, jossa on 75 g glukoosia. Kahden tunnin kuluttua otetaan uusi glukoosiverinäyte.

        Minusta tuo oli enemmän kuin "hieman enempi" sokeria, mutta ei siitä valtavaa nälän tunnetta tai makean himoa aiheutunut. Kotiin päästyäni söin ihan normaalin aamupalan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin aikoinaan sokerirasituskokeessa, jossa otetaan ensin paastoverinäyte glukoosin määritystä varten. Sitten potilas nauttii glukoosijuoman, jossa on 75 g glukoosia. Kahden tunnin kuluttua otetaan uusi glukoosiverinäyte.

        Minusta tuo oli enemmän kuin "hieman enempi" sokeria, mutta ei siitä valtavaa nälän tunnetta tai makean himoa aiheutunut. Kotiin päästyäni söin ihan normaalin aamupalan.

        Ketjun aloittaja on herkistynyt havaitsemaan sokerin kuviteltuja haittapuolia. Hän myös kokee saavansa suolaa jatkuvasti liian vähän ja on jopa saanut kramppeja, ja joutunut päivystyspoliklinikalle sokeririippuvuuden takia. Aloittaja on hysteerinen persoonallisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketjun aloittaja on herkistynyt havaitsemaan sokerin kuviteltuja haittapuolia. Hän myös kokee saavansa suolaa jatkuvasti liian vähän ja on jopa saanut kramppeja, ja joutunut päivystyspoliklinikalle sokeririippuvuuden takia. Aloittaja on hysteerinen persoonallisuus.

        Kiitos viihdyttävästä provosta.

        Mukavaa loppuviikkoa sinulle, toivottelen Jamon kanssa laulaen:

        https://youtu.be/fo3tmoM4Hdk?si=rqKsTzJuxKoYXLBp

        🙂

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin aikoinaan sokerirasituskokeessa, jossa otetaan ensin paastoverinäyte glukoosin määritystä varten. Sitten potilas nauttii glukoosijuoman, jossa on 75 g glukoosia. Kahden tunnin kuluttua otetaan uusi glukoosiverinäyte.

        Minusta tuo oli enemmän kuin "hieman enempi" sokeria, mutta ei siitä valtavaa nälän tunnetta tai makean himoa aiheutunut. Kotiin päästyäni söin ihan normaalin aamupalan.

        Niin että jos ei sinulla niin ei sitten kellään muullakaan? Minäki ihmettelen semmosia puheita että joku valittaa esim että on jalka kipiä. Eihän mullakaan ole. Normaalisti kävelen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijat-sokerista-voi-kehittya-riippuvuus/2236598#gs.9yb932

        On tiedetty jo kauan muualla maailmassa. Kyllä se tieto viimein nämä foogelholmitkin ja muut sokeriaddiktit tavoittaa. Menee tosin ehkä kauemmin kuin kadmiumin puoliintumisessa. 😆

        Tohtori kiminkinen osuvasti totesi että suomessa terveyspolitiikka on ollut yhden totuuden politiikkaa jossa ei sallita mitään vaihtoehtoisia toimintamalleja. Uskaltaako kiminkinenkin avata suunsa nyt kun on ilmeisesti eläkkeellä?

        Niinpä monet jää ilman apua koska niille ei ole kenenkään suomalaisen auktoriteetin (thl?) hyväksyntää vaikka maailmalla ja Euroopassa olisi hyödyt todettu ja apuja tullut. Näistä saa tietoa netin kautta kun enää lääkäri ei ole mikään jumala jolla kaikki tieto asioista. Niitä apuja voi itse rahakkaat käydä hakemassa.


    • Anonyymi

      Vähän päivitystä.

      Aamiaiseksi eilen söin pakastimeen jääneet kauraleipäpalat juustolla ja voilla, en ole kuukausiin syönyt viljaa ja tutkiskelin mitä kroppa sanoo. No ei oikein kummempia mutta maku oli sokerinen, makea. En ole ennen ollut näin pitkään ilman viljaa tai edes kauraa. Makea jäi suuhun pitkäksi aikaa, kuin karkkia olisi syönyt. Pätkäpaasto iltapäivästä alkaen.

      Rankan treenin jälkeen tulee kyllä olo että tarttisi jotain nopeaa energiaa, ja huomasin treenien jälkeen että kaupassa oli minun ikiherkkua minttutäytteisiä lakuja. Siinä kävin pienen taiston, ja sen jälkeen kun muistelin ja maistelin mielessäni mintun ja lakun ihanaa yhdistelmää, etenin seuraavaan vaiheeseen eli äärettömän kuvottavaan oloon joka tulee karkin syömisen jälkeen. Näin oli mieliteko ohitettu ja odotin että pääsee kotiin syömään.

      Oikeastaan minkään muun herkun kanssa ei ole ollut tämmöstä. Ei edes jäätelön kanssa hellepäivinä. Mulla on aina pakastimessa ketomon ja lohilon jäätelöä niin pelkästään se tieto vie mieliteon. Myös kermavaahto ja mansikat on tältä varalta tarjolla. Hyvä mansikkakakkupohja tulee mantelijauhoista.

      T kn

      • Anonyymi

        Onko sulla muuta elämää? Esim näetkö ystäviä. Vai onko sun elämä pelkkää ketoilua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sulla muuta elämää? Esim näetkö ystäviä. Vai onko sun elämä pelkkää ketoilua.

        Kiitos mielenkiinnosta. Elämään kuuluu tosiaan syöminen joka päivä, jos ei sitten aio pitää pidempää paastoa. Tänään on löysäilypäivä töissä ja syömingit pitkän kaavan mukaan.

        Ketoiluunkin tuli tänään tauko kun on hiilaripäivä. Lounasruokalassa just pihvi, paistettuja perunoita. Illalla vähän alkon tuotteita, maltillisesti mutta lievässä humaltumistarkoituksessa. Paluu ruotuun kyllä heti huomenna. Perunaa olen jo alkanut syödä jos paistettuja tai kylmänä tarjolla, n 1 krt kuukaudessa ajattelin rajoittaa. Ei tullut mitään kicksejä potusta. Pitää syödä sitä millä voi hyvin.

        Ystäviä taitaa taas pyöriä ympärillä viikonlopun festareilla, jonne tarkoitus suunnistaa. Lomia odotellesa oikein rattoisaa viikonloppua! 😎

        T kn


    • Anonyymi

      Jos joku kaipaa ketoruokavalion ja viljattoman, gluteenittoman, tärkkelyksettömän, sokerittoman, vähähiilarisen terveysvaikutuksista puhumista niin voisin yhtenä isona ilonaiheena tuoda esiin meille naiseläjille niin tyypillisen selluliittiongelman. Siis nimen omaan että ongelma ainakin itselläni on lähes korjaanunut mikä on minusta riemastuttavaa. Tällä iällä vieläpä!

      Kun rasva on pakkaantunut reisiin ja persiiseen ja mahaan niin siellähän se selluliittikin on ihon alla. Mulla reisissä. Ja nyt iho on niin sileä ja muhkurat hävinneet. Toki liikunta auttaa asiaa että nesteet kiertää ja keho saa hierontaa mm vesiliikunnassassa. Myös hierontarullat ja muu vempaimet voi auttaa mutta isoin merkitys on aina sillä millä me kehoa sisäisesti ruokitaan. Olenhan minä vaikuttunut siitä, miten hyviltä ja elinvoimaisilta aina ketovaikuttajat itse näyttää, mutta muutoksen totta tosiaan huomaa itsessäänkin.

      Iho ja hiukset voi erinomaisesti ja kasvot on kapeat, ihossa ei ryppyjä eikä juonteita. Mulla oli reidessä kauhea, karstoittunut ihottuma johon rasvat ei ole kummemmin tehonneet ja se on nyt ihmeekseni kokonaan poissa. Allit on kiinteytyneet lähes pois, iho tulee laihtumisen mukana aika hyvin. Nuorentunut olemus kaiken kaikkiaan. Sitä pääsi välillä nämä hienot vaikutukset unohtumaan. Ihana huomata että asioita voi korjata.

      T kn

      • Anonyymi

        mullakin on kapeat kasvot ja ei ole ryppyjä. En edes ketoile


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mullakin on kapeat kasvot ja ei ole ryppyjä. En edes ketoile

        Tosi kiva sulle, ei mullakaan ole. Onnittelut. 😘 Tosin näillä vuosilla jo pitäisi olla enemmän ja kukaan ei yleensä usko, kun kerron todellisen ikäni. Terveys on kuitenkin tärkein ja sekin kyllä näkyy ulospäin, tai ainakin sen puuttuminen. En ole myöskään tupakoinut koskaan, en ole syönyt aikuisena juurikaan sokeria ja olen nauttinut erilaisia lisäravinteita ja varsinkin kollageenia ylläpitäviä ravinteita. En ole juonut isosti kuin teininä tuli tehtyä ne pakolliset känniseikkailut. Joskus mennyt viihteelle viime aikoina vain festari- ym juhlakiertueilla. Silloinkin on tullut niin kipeäksi, että on pitkäksi ajaksi jääneet törpöttelyt. En ole lihonut koskaan yli satakiloiseksi eli nahka ei ole venynyt kauheesti missään kohtaa, kuin mahasta raskauden jälkeen. Ehkä geenitkin tekee osansa. Sitä kummastelen, että kun syön kunnolla rasvaa, ja jätän hiilarit, iho paranee tosi paljon. Semmonen röpöiho häipyy muutaman kuukauden ketoilun jälkeen.

        Itsellä oli vähän hätä siitä, että jos laihtuu nopeasti, niin nahka ei kerkiä perässä, vaan alkaa roikkua. Tosin en ole kovin nopeasti laihtunut, kuten joku tehokarppaaja. Olen tosiaan välillä pitänyt ihan hiilaripäivän ja tutkiskellut mitä kroppa sanoo. Ei ole sanonut kummoisia, mutta ei parane olettaa, että voi jatkaa samalla linjalla.

        Mua aika lailla huvittaa, kun kaupasta tuntuu olevan koko ajan kaikki ketotuotteet vähissä. Mietin että kuinkahan moni oikeasti on ketolla ja tai ainakin karppaa. Tänään tein lopuista aineksista vielä pizzan, kävin kaupassa ja tuon pizzakeskustelun herättämänä ostin pepperonit pizzani päälle, mukaan oliivit ja sipulia. Tein pienen, eli vain yhden munan pizzan. Lisäksi ostin sokerittoman lonkeron. Vähän alkaa olla lomafiilikset vaikkei sää oikein kauheasti innosta ja sisälläkin on tosi viileää. Pitää olla kuitenkin kiitollinen ettei ole missään tulipalohelteissä kuten joissain osissa Eurooppaa.

        Mansikat oli kaupasta loppu, ja heti alkuviikosta käyn taas ostamassa rasian, että saa tehdä halloumi-mansikkasalaattia. Pizzatouhut saa jäädä viikonloppuun ja arki alkaa taas ja juhannuksena on tiedossa uudet perunat voilla, tillillä, sipulilla ja näiden kanssa kalaa eri lailla laitettuna. Ehkä tuota salaattia myös, ja coleslawia ja tietty jotain hyvää jäätelöä tai mantelikakkupohjaan tehty mansikka-kermatorttu. Hyvää valkoviintä tilattu Alkosta.

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tosi kiva sulle, ei mullakaan ole. Onnittelut. 😘 Tosin näillä vuosilla jo pitäisi olla enemmän ja kukaan ei yleensä usko, kun kerron todellisen ikäni. Terveys on kuitenkin tärkein ja sekin kyllä näkyy ulospäin, tai ainakin sen puuttuminen. En ole myöskään tupakoinut koskaan, en ole syönyt aikuisena juurikaan sokeria ja olen nauttinut erilaisia lisäravinteita ja varsinkin kollageenia ylläpitäviä ravinteita. En ole juonut isosti kuin teininä tuli tehtyä ne pakolliset känniseikkailut. Joskus mennyt viihteelle viime aikoina vain festari- ym juhlakiertueilla. Silloinkin on tullut niin kipeäksi, että on pitkäksi ajaksi jääneet törpöttelyt. En ole lihonut koskaan yli satakiloiseksi eli nahka ei ole venynyt kauheesti missään kohtaa, kuin mahasta raskauden jälkeen. Ehkä geenitkin tekee osansa. Sitä kummastelen, että kun syön kunnolla rasvaa, ja jätän hiilarit, iho paranee tosi paljon. Semmonen röpöiho häipyy muutaman kuukauden ketoilun jälkeen.

        Itsellä oli vähän hätä siitä, että jos laihtuu nopeasti, niin nahka ei kerkiä perässä, vaan alkaa roikkua. Tosin en ole kovin nopeasti laihtunut, kuten joku tehokarppaaja. Olen tosiaan välillä pitänyt ihan hiilaripäivän ja tutkiskellut mitä kroppa sanoo. Ei ole sanonut kummoisia, mutta ei parane olettaa, että voi jatkaa samalla linjalla.

        Mua aika lailla huvittaa, kun kaupasta tuntuu olevan koko ajan kaikki ketotuotteet vähissä. Mietin että kuinkahan moni oikeasti on ketolla ja tai ainakin karppaa. Tänään tein lopuista aineksista vielä pizzan, kävin kaupassa ja tuon pizzakeskustelun herättämänä ostin pepperonit pizzani päälle, mukaan oliivit ja sipulia. Tein pienen, eli vain yhden munan pizzan. Lisäksi ostin sokerittoman lonkeron. Vähän alkaa olla lomafiilikset vaikkei sää oikein kauheasti innosta ja sisälläkin on tosi viileää. Pitää olla kuitenkin kiitollinen ettei ole missään tulipalohelteissä kuten joissain osissa Eurooppaa.

        Mansikat oli kaupasta loppu, ja heti alkuviikosta käyn taas ostamassa rasian, että saa tehdä halloumi-mansikkasalaattia. Pizzatouhut saa jäädä viikonloppuun ja arki alkaa taas ja juhannuksena on tiedossa uudet perunat voilla, tillillä, sipulilla ja näiden kanssa kalaa eri lailla laitettuna. Ehkä tuota salaattia myös, ja coleslawia ja tietty jotain hyvää jäätelöä tai mantelikakkupohjaan tehty mansikka-kermatorttu. Hyvää valkoviintä tilattu Alkosta.

        T kn

        Ketotuotteet ovat todennäköisesti loppu koska niitä ei tilata eikä niitä tilata koska ei ole kysyntää. Tässä tutkimuksessa: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523005117 jaettiin NHANES-aineisto eri dieettiryhmiin. Tutkittavia oli kaiken kaikkiaan 16 412 ja ruokapäiväkirjojen tarkastelun jälkeen ketoilujoiksi paljastui 77 kpl, paleota noudatti 62 kpl ja erilaisia kasvissyöjiä oli noin 2200 kpl.

        Joissain kaupoissa on jopa erillinen hylly kasvissyöjille koska heitä on riittävästi. Puolen promillen takia ei kannata vaivautua, kasvissyöjiä lienee muutama prosentti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ketotuotteet ovat todennäköisesti loppu koska niitä ei tilata eikä niitä tilata koska ei ole kysyntää. Tässä tutkimuksessa: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523005117 jaettiin NHANES-aineisto eri dieettiryhmiin. Tutkittavia oli kaiken kaikkiaan 16 412 ja ruokapäiväkirjojen tarkastelun jälkeen ketoilujoiksi paljastui 77 kpl, paleota noudatti 62 kpl ja erilaisia kasvissyöjiä oli noin 2200 kpl.

        Joissain kaupoissa on jopa erillinen hylly kasvissyöjille koska heitä on riittävästi. Puolen promillen takia ei kannata vaivautua, kasvissyöjiä lienee muutama prosentti.

        Juuh, olis ehkä pitänyt vielä mainita mitä ketotuotteilla tarkoitan. Mitä ilmeisimmin ne on niitä mitä itse pidät tavallisina tuotteina. Nämä on määrittelykysymyksiä. Mulle ketoa on viljattomuus, sokerittomuus ja tärkkelyksettömyys. Kaupasta on nykyään yhä vaikeampi löytää tuotteita joka ei ole valmistettu glukoosisiirapista ja valkoisesta vehnästä. Kummatkin terveydelle haitallisia kelle tahansa.

        Meillä pieni Sale, missä kävin ja tuotteet on monesti viikonloppuisin vähissä. Kerma, luomu kananmunat, turkkilainen jugurtti ja 80% suklaa oli loppu. Samoin psyllium, parsakaali ja hasselpähkinärouhe. Nämä on mulle ketotuotteita koska niitä yleensä paljon käytetään vhh:ssa. Mutta käyttää näitä muutkin. Mm vegaanit. Niinpä on hankala tietää ketä pidetään ketoilijana ja ketä ei. Sokeriin pohjautuvia tuotteita jugurttihyllyssä olikin paljon, myös sokerisia proteiinivanukkaita jne, en tiedä niistä kun en syö. Ne on usein punalaputettuja.

        Cittarissa ja Prismassa on esim Puhdistamon hyllyt missä mm elektrolyyttijauheet jne ketoilussa ja urheilussa käytettävät. Eletrolyyttejä käyttää kuulemma fitnesstyypit myös. Ne onkin siinä missä proteiinit, ja muut urheilujauheet. Pakasteessa marketeissa Ketoisen (leivät, pizzapohjat) ja Ketomon (jäätelö) tuotteet. Vähemmän näitä kyllä on verrattuna tavarapaljouteen, ovat gluteenittomien kanssa samassa kaapissa ja niitä käyttää ehkä keliaakikotkin. Ovat hintavia, joten itse tekemällä saa tosi halpaa leipää.

        Ketomon lisäksi tosin on muiden ketojäätelöitä, Nicks, Lohilo. Fananammasin tuotteita ei ole täällä enää näkynyt. Jäätelöhyllyt kollasin perjantaina ja Lohilolla ja Nicksillä molemmilla uutuutena puikko- ja bite -tuotteet ja maistoin Exoticia, sopiva "mochi"kiekko. Eli lisääntymään päin nämä sokerittomat vaihtoehdot. Ei näissä lue päällä "keto" vaan tuotteet on sokerittomia tai vähäsokerisia. Olen monasti harkinnut jäätelökoneen ostamista. Nyt kuitenkin luin että ihan kermasta ja munasta saa tehtyä loistavan jäätelön ilman konettakin. Eikä siihen laiteta kondensoitua maitoa.

        Eli ei siis sen kummempia ketotuotteita kyseessä. Mansikat ja muut marjat oli loppu, niitäkin syö monet eikä niitä lueta "ketotuotteiksi" vaikka ne on ketoilijan perusruokaa. Eli ihan tavallisia elintarvikkeita ketoilijat syö.

        Tsekkasin ketoryhmien kuulumiset ja siellä jaetaan paljon vinkkejä tuotteista ja reseptejä. On tullut uusia ihmisiä mukaan kun monet ei ole muuten päässeet kiloistaan. Siellä autetaan heitä alkuun.

        En nyt sitten tiedä kenelle on haitallista sokerittomuus ja viljattomuus? Karkkitehtaille? Onhan kasvikset kuitenkin ketoilijankin pääasiallinen ravinto. Proteiinista kananmuna. Itse en ole mikään erityinen lihansyöjä niin on turha vetää mitään hiilijalanjälkilinkkejä tai lihaleimoja mun kohdalla. Syön ja elän varmaan ekologisemmin kuin useampi normisyöjä. Käytän mm. aina kun mahdollista paikallisia pienyritysen tuotteita, marjoja ja vihanneksia lähituottajilta. En jostain toiselta puolelta maapalloa tuotettuja hedelmiä. Ekologisuuteen kuuluu muukin kulutus kuin syöminen. Avokadokin on terveellisyydestään huolimatta järjettömästi luontoa tuhoava tuote.

        Muistin nyt kertoa miksi Fibrexiä ei löydy. Sen valmistus on kuulemma lopetettu, kysyin kaupasta asiaa. On psylliumit jo vieneet markkinat.

        Näillä uuteen työviikkoon.

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuh, olis ehkä pitänyt vielä mainita mitä ketotuotteilla tarkoitan. Mitä ilmeisimmin ne on niitä mitä itse pidät tavallisina tuotteina. Nämä on määrittelykysymyksiä. Mulle ketoa on viljattomuus, sokerittomuus ja tärkkelyksettömyys. Kaupasta on nykyään yhä vaikeampi löytää tuotteita joka ei ole valmistettu glukoosisiirapista ja valkoisesta vehnästä. Kummatkin terveydelle haitallisia kelle tahansa.

        Meillä pieni Sale, missä kävin ja tuotteet on monesti viikonloppuisin vähissä. Kerma, luomu kananmunat, turkkilainen jugurtti ja 80% suklaa oli loppu. Samoin psyllium, parsakaali ja hasselpähkinärouhe. Nämä on mulle ketotuotteita koska niitä yleensä paljon käytetään vhh:ssa. Mutta käyttää näitä muutkin. Mm vegaanit. Niinpä on hankala tietää ketä pidetään ketoilijana ja ketä ei. Sokeriin pohjautuvia tuotteita jugurttihyllyssä olikin paljon, myös sokerisia proteiinivanukkaita jne, en tiedä niistä kun en syö. Ne on usein punalaputettuja.

        Cittarissa ja Prismassa on esim Puhdistamon hyllyt missä mm elektrolyyttijauheet jne ketoilussa ja urheilussa käytettävät. Eletrolyyttejä käyttää kuulemma fitnesstyypit myös. Ne onkin siinä missä proteiinit, ja muut urheilujauheet. Pakasteessa marketeissa Ketoisen (leivät, pizzapohjat) ja Ketomon (jäätelö) tuotteet. Vähemmän näitä kyllä on verrattuna tavarapaljouteen, ovat gluteenittomien kanssa samassa kaapissa ja niitä käyttää ehkä keliaakikotkin. Ovat hintavia, joten itse tekemällä saa tosi halpaa leipää.

        Ketomon lisäksi tosin on muiden ketojäätelöitä, Nicks, Lohilo. Fananammasin tuotteita ei ole täällä enää näkynyt. Jäätelöhyllyt kollasin perjantaina ja Lohilolla ja Nicksillä molemmilla uutuutena puikko- ja bite -tuotteet ja maistoin Exoticia, sopiva "mochi"kiekko. Eli lisääntymään päin nämä sokerittomat vaihtoehdot. Ei näissä lue päällä "keto" vaan tuotteet on sokerittomia tai vähäsokerisia. Olen monasti harkinnut jäätelökoneen ostamista. Nyt kuitenkin luin että ihan kermasta ja munasta saa tehtyä loistavan jäätelön ilman konettakin. Eikä siihen laiteta kondensoitua maitoa.

        Eli ei siis sen kummempia ketotuotteita kyseessä. Mansikat ja muut marjat oli loppu, niitäkin syö monet eikä niitä lueta "ketotuotteiksi" vaikka ne on ketoilijan perusruokaa. Eli ihan tavallisia elintarvikkeita ketoilijat syö.

        Tsekkasin ketoryhmien kuulumiset ja siellä jaetaan paljon vinkkejä tuotteista ja reseptejä. On tullut uusia ihmisiä mukaan kun monet ei ole muuten päässeet kiloistaan. Siellä autetaan heitä alkuun.

        En nyt sitten tiedä kenelle on haitallista sokerittomuus ja viljattomuus? Karkkitehtaille? Onhan kasvikset kuitenkin ketoilijankin pääasiallinen ravinto. Proteiinista kananmuna. Itse en ole mikään erityinen lihansyöjä niin on turha vetää mitään hiilijalanjälkilinkkejä tai lihaleimoja mun kohdalla. Syön ja elän varmaan ekologisemmin kuin useampi normisyöjä. Käytän mm. aina kun mahdollista paikallisia pienyritysen tuotteita, marjoja ja vihanneksia lähituottajilta. En jostain toiselta puolelta maapalloa tuotettuja hedelmiä. Ekologisuuteen kuuluu muukin kulutus kuin syöminen. Avokadokin on terveellisyydestään huolimatta järjettömästi luontoa tuhoava tuote.

        Muistin nyt kertoa miksi Fibrexiä ei löydy. Sen valmistus on kuulemma lopetettu, kysyin kaupasta asiaa. On psylliumit jo vieneet markkinat.

        Näillä uuteen työviikkoon.

        T kn

        Myös Lohilossa on glukoosia nimellä rypälesokeri. Kun siinä on myös fruktoosia niin epäilen että valmistukseen on käytetty glukoosifruntoosisiirappia.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Myös Lohilossa on glukoosia nimellä rypälesokeri. Kun siinä on myös fruktoosia niin epäilen että valmistukseen on käytetty glukoosifruntoosisiirappia.

        Kiitos viestistä.

        Syön Lohilosta puoliskan pöntön yleensä kerralla niin ei tule juurikaan glukoosia. Diabeetikot kertoo että ei nosta verensokeria kokonainen pönttökään. En osaa tarkemmin sanoa kun en ole itse omaa verensokeria koskaan mitannut.
        Noissa jäätelöissä vaihtelee ravintosisältö riippuen mausta ja mitä lisätty, esim suklaahippuja, suklaakakkupaloja tai karkkikastike.

        T kn


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos viestistä.

        Syön Lohilosta puoliskan pöntön yleensä kerralla niin ei tule juurikaan glukoosia. Diabeetikot kertoo että ei nosta verensokeria kokonainen pönttökään. En osaa tarkemmin sanoa kun en ole itse omaa verensokeria koskaan mitannut.
        Noissa jäätelöissä vaihtelee ravintosisältö riippuen mausta ja mitä lisätty, esim suklaahippuja, suklaakakkupaloja tai karkkikastike.

        T kn

        Ei pussisokerikaan maltillisella määrällä nosta verensokeria. Glukoosia ei oikein voi välttää jäätelössä, ilman sitä se kiteytyy aika nopeasti.

        Glukoosin ongelmana on taas se, että se ei ole makeaa. Glukoosifruktoosisiirappi on hiukan makeampaa kuin sakkaroosi per hiilihydraattigramma eli sitä (tai inverttisokeria, sokerisiirappia ja happoa keitetään tunnin verran, hajoaa fruktoosiksi ja glukoosiksi) ja jotain keinomakeutusainetta voisi toimia jäätelössä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ketotuotteet ovat todennäköisesti loppu koska niitä ei tilata eikä niitä tilata koska ei ole kysyntää. Tässä tutkimuksessa: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523005117 jaettiin NHANES-aineisto eri dieettiryhmiin. Tutkittavia oli kaiken kaikkiaan 16 412 ja ruokapäiväkirjojen tarkastelun jälkeen ketoilujoiksi paljastui 77 kpl, paleota noudatti 62 kpl ja erilaisia kasvissyöjiä oli noin 2200 kpl.

        Joissain kaupoissa on jopa erillinen hylly kasvissyöjille koska heitä on riittävästi. Puolen promillen takia ei kannata vaivautua, kasvissyöjiä lienee muutama prosentti.

        Ketodieettiläiset ovat pieni mutta äänekäs porukka. Heille runsas D-vitamiinin ja tyydyttyneen rasvan saanti on terveyden avain. Suolan ja punaisen lihan haitat he jyrkästi kiistävät. Suolistomikrobeja he eivät pidä merkittävänä ihmisen terveydelle mutta voivat nauttia psylliumia ja Fibrexiä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei pussisokerikaan maltillisella määrällä nosta verensokeria. Glukoosia ei oikein voi välttää jäätelössä, ilman sitä se kiteytyy aika nopeasti.

        Glukoosin ongelmana on taas se, että se ei ole makeaa. Glukoosifruktoosisiirappi on hiukan makeampaa kuin sakkaroosi per hiilihydraattigramma eli sitä (tai inverttisokeria, sokerisiirappia ja happoa keitetään tunnin verran, hajoaa fruktoosiksi ja glukoosiksi) ja jotain keinomakeutusainetta voisi toimia jäätelössä.

        "Ei pussisokerikaan maltillisella määrällä nosta verensokeria. "

        Ei varmaankaan, mutta kun se "maltillinen määrä" on aika epämääräinen käsite. Melkein kaikki tuotteet kaupan hyllyllä sisältää sokeria, f ja g-siirapeita ja arominvahventeita, dekstrooseja jne niin sitä roskaa saisi järjettömät määrät vaikkei mitään pussisokeria edes lisäisi tai karkkeja söisi. On valittava perus elintarvikkeita ja tehtävä itse ruuat, mielummin luomua vielä.

        Mulla sokerit tulee suklaasta jos tulee, ja toinen on jäätelö. On vaan niin kallista että jää harvoin nautittavaksi. Kyllä tänä kesänä nautin kuitenkin pehmiksen jne kioskilla kunhan pääsen lomille. Se ei vaikuta kuukausitasolla sitä eikä tätä. Riippuu siitä mitä sitten sen jäätelön jälkeen syö. Samoin tulee juopoteltua lomalla sillä tiedossa on paritkin juhlat ja keikat.

        T kn


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketodieettiläiset ovat pieni mutta äänekäs porukka. Heille runsas D-vitamiinin ja tyydyttyneen rasvan saanti on terveyden avain. Suolan ja punaisen lihan haitat he jyrkästi kiistävät. Suolistomikrobeja he eivät pidä merkittävänä ihmisen terveydelle mutta voivat nauttia psylliumia ja Fibrexiä.

        Sieltähän se Renfieldkin saapui herransa imussa. Räy räy!

        T kn


    • Anonyymi

      Sitä on loma nyt. 😎🌥️

      Tarkoituksena oli pitää oikein kunnon lomanaloitusbakkanaali mutta huomasin että mieli teki ruokaisaa salaattia jota näin kaupan herkkutiskissä. Eli sitä ja punaviintä sisältyi sekä jälkiruoaksi puoli pönikkää Lohilo Exoticiä. Ihan saaterin hyvää, tykkään että on tullut raikas kesämaku noiden suklaan ja karamellinmakuisten rinnalle. Tässä maussa on kuitenkin enemmän sokeria kuin monessa muussa Lohilo-tuotteessa.

      Mulla kelasi kaikki mahdolliset herkut mielessä mitä voisi näin loman aloittajaksi itselleen suoda. Päätin että mikä vaan sopii pizza, kebu, ranut ja hamppari kotiin tilattuna ja kunnon jälkiruoka päälle ja alkoholia mitä mieleen juolahtaa. Niin olin yllättynyt omista reaktioista, kun tämän kelaamisen päälle söin ison kanasalaatin ja vähän jäätelöä. Eli melkein normi viikonloppusetti. Juomaksi siis punaviini ja sokeriton tonic.

      Ainoaksi varsinaiseksi synniksi jäi Kouvolan minttulaku, ja söin "illalliseksi" koko pussin, olikohan pussissa 300g. Täytelaku on painavaa tavaraa. Vähän huolestutti se olo, mikä seuraa moisesta sokerimäärästä tulee, mutta hämmästys on kova näin seuraavana päivänä kun ei muuta tullut kuin unet siirtyi ja valvoin yö kahteen. Kävin vähän ylikierroksilla.

      Ei tullut edes henkisesti huono olo. Mulla karkki menee niin harvinaisten syntien joukkoon ettei edes syyllisyyttä tunne. Olisiko joskus vuosi sitten tullut syötyä sama setti. Suklaata hieman joskus menee.

      Tämmöisellä karkkiruokavaliolla ei saa juuri mitään ravintoaineita, ja kaikki jäi vajaaksi Fineliin laitettaessa. Proteiinit, vitamiinit ja hivenaineet jää saamatta vaikka osan päivästä söi tavan ruokaa. Ei ihme, että hoikkienkin terveys on retuperällä näissä laihdutusohjelmissa, kun ruokavalio on sokeripainotteista. Tärkeää siis heti seuraavana päivänä korjata tilanne. Näillä kivaa laiskottelua ja illalla liikuntaa.

      T kn

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9059
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      385
      3750
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2785
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2635
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2485
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2484
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      151
      1767
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1592
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1550
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe