Kevättä ketoillen ja karpaten by T kn

Anonyymi-ap

Oli taas niin pitkä ketju että aloitetaas uutta. Laitoin otsikkoon, kuka kirjoittaa, niin ärsyyntyneet voi suoraan skipata ketjun.

Kokeilen uteliaana mm. uusia tuotteita vähähiilarista elämäntapaa noudattaessa. Tänään meni pätkäpaasto nukkuessa melkein. Aamulla pikakahvia, koska suodatinpussit loppu. Nyt meni normikahvin sijaan kun en viitsi lähteä kauppaan vielä, pyjama päällä rentoilen pyhäpäivää.

Tein semi-superfood -brunssin eli avokado-smoothie, johon broccolia, viherjauhetta, aroniaa, inkiväärishottia ja hapankaalimehua nesteeksi.

Hapankaalimehu on uusi tuttavuus, mietin että voisi kokeilla kun hapankaalin syöminen ei ole ollut kovin mieluista. Se sopii kyllä rasvaiseen lihaan, kuten mausteisia makkaroita raikastamaan mutta pidän enemmän kurkusta niin tulee ostettua mielummin kurkkuja, jotka fermentoitu.

Smoothien lisäksi söin Ketoisen ketosämpylän paahdettuna (herkkua!), päälle Philadelphiaa, kylmäsavulohta ja tilliä, sen kanssa join hyvinvointi -energiajuoman (Puhdistamo, ei hiilaria, kofeiinia eikä sokeria). Olen ostellut ko. juomia vähän kuin limsan, kuohuviinin ja lonkeron korvikkeeksi, aperitiiviksi.

Mulla mennyt vähän väsymyksen puolelle ja syy taitaa löytyä siitä, että syön liika vähän. Energiat jää tosi vähäisiksi. Yöunet taas kärsii siitä jos syön liika myöhään. Tänään pitää korjata tilannetta kun ei ole pakollisia menoja. Pätkäpaastolla on helppo olla, ja koska nälän tunne ei kauheasti vaivaa, voi energian saanti jäädä vähäiseksi. Yhdellä aterialla pitäisi ahtaa tosi paljon ruokaa. Ehkä jossain kohtaa tulee aamiainen takaisin.

Olen piristääkseni aineenvaihduntaa vaihtanut pariin kertaan lounaan aamiaiseen. Seurauksena tuli kovat vatsavaivat. Sitä on suolisto tottunut rytmiin, niin ihmetteli varmaan mikä juttu tämä on.

Meni eilen vähän dirtyketoilun puolelle, kun söin Lohilo-jäätelöä, uutuusmaku Exotic ja join viiniä. Liika myöhäinen ateria ja siksi unirytmi sekaisin. Tuli hiilaria vähän enemmän ja lisäaineitakin. Muiden kokemuksen siitä, että dirtyily vaikuttaa yöuniin ja vointiin negatiivisesti, voin allekirjoittaa ja painonpudotus takkuaa. Mulla muutenkin liika hidasta. Siitä sitten pitää tehdä seuraavan päivän välitön korjausliike. Ruuan tulee olla mahdollisimman simppeliä ja arkena ei kannata dirtyillä lainkaan.

Voi voi kun sais itsestään sen verran että vois tehdä leivänpäällistä avokadosta, se olis tosi terveellinen levite. Olen suunnitellut asiaa jo kolme vuotta... 😅 Mut se kypsyys/pilaantuminen on aina ongelma, taas oli melkein pilaantunut tuo kypsytetty jonka tänään söin. Ehkä tässä on se mun juustoaddiktiokin taustalla. Helpompi ottaa myös paketista tuotetta kuin alkaa säätää pilaantuvien hedelmien kanssa. Tulee kalliiksi. On yli 9€ kilo kypsytetyt, ja sitten jos on pilaantunut, niin on kovaa ruokahävikkiä.

T kn

2

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vapun jälkeisiä tunnelmia tänään.

      On paritkin juhlaillalliset takana päin, ja aikas hyvin olen pysynyt vähillä hiilareilla. Yhtäkään munkkia ei ole nautittu. Nakkien kanssa oli vähän tavallista sinappia, huomasin että makeannälkä nousi mieleen nakkiaterian jälkeen ainakin vuorokauden ajan, sinappihan on lähes täysin glukoosisiirappia. Tämmöisten jälkeen on mulla vaara palata sokeristen pariin. (Munkkien takia olen pilannut joskus vhh-ruokavalion, kun ei jäänyt munkki yhteen kertaan).

      Tein salaattia päärynöistä ja aurajuustosta, marinoitua punasipulia ja pekaanipähkinää plus vihreät. Majoneesia ja kermaviiliä.

      Ketobagelia ja flatbread kala-tuorejuustotäytteellä. Kylmäsavulohta ja tonnikalaa. Rutikuivaa kuohuviiniä, punaviiniä 0g sokeria.

      Mitäs munkkien tilalla? Tein keto-mokkaruutuja, niiden päälle kermavaahtoa ja marjoja.
      Minimaalinen pala riittää, se on vaan uskomatonta kuinka vähän ruokaa menee.

      Edelleen pätkäpaastoilen. Paastoikkuna vaihtui loman takia hieman, aamiainen ja lounas, ei iltaruokaa. Sitten taas lounas ja iltaruoka. Alkoholia vain ruoan kanssa, ei törpötellen. Teatterireissu meni veden voimalla.

      Saatan tulevana viikonloppuna syödä yhden aterian normina pk-seudun ravintolassa eli joko riisit tai potut mukaan. Sen jälkeen pitempi paastoikkuna että saa kehoon kerääntyvät nesteet jälleen pois.

      Mieli tekee jo linssikeittoa, ja suunnittelen kattilallista, johon enempi rasvaa, eli sipulit paistan öljyssä ja mukaan pari purkkia kookoskermaa niin saa hieman tasoitettua enimmäkseen tomaatista tulevia hiilareita. Linssien (keitettyjen) hiilaripitoisuus on kohtuullisen matala. Olo on varsin kevyt.

      T kn

      • Anonyymi

        Piti suorittaa tarkistuslaskenta linssikeiton osalta. Iso annos 2,5 dl sisältää hiilihydraattia alle 9 g. Ei huono. Tämä silleen jos lisää 1 dl oliiviöljyä paistoon ja 2 prk kookosmaitoa/kermaa. Että sopii syödä, jos vielä nauttii pari palaa itse tehtyä keto-flatbreadia voilla.

        T kn


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe