Mtv 3 pissisuutiset Enemmistö suomalaisista kokee istuvan hallituksen tehneen epäoikeudenmukaisia pä

Anonyymi-ap

👺👺👺👺👺👺👺
Enemmistö suomalaisista kokee istuvan hallituksen tehneen epäoikeudenmukaisia päätöksiä kaudellaan.

Erityisesti opiskelijoita, lapsia ja nuoria sekä työttömiä koskevat päätökset ja toimet on koettu epäoikeudenmukaiseksi. Asia selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön (Kaks) teettämästä kyselytutkimuksesta, jonka toteutti kesäkuun alussa tutkimusyhtiö Verian.

Lähes joka toinen arvioi myös, että eläkeläisiä ja ikääntyneitä sekä palkansaajia on kohdeltu hallituksen päätöksissä kaltoin. Työnantajia ja yrittäjiä taas on vastaajien mielestä kohdeltu suhteellisesti oikeudenmukaisimmin.

Tasan puolet katsoo, että hallitus on kohdellut työnantajia ainakin jokseenkin oikeudenmukaisesti, ja yrittäjien kohdalla tätä mieltä on 45 prosenttia.

Tutkimukseen haastateltiin yli tuhatta täysi-ikäistä Manner-Suomessa. Tutkimusaineisto koottiin Gallup Kanavalla 1.-5. kesäkuuta, ja tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös: USU: Yli puolet suomalaisista arvioi Orpon hallituksen onnistuneen huonosti
Tausta vaikuttaa
Kyselyssä vastanneiden tuli pohtia asiaa 12 väestöryhmän näkökulmasta, ja lisäksi arvioida sitä, kuinka hallituksen toimet ovat vaikuttaneet heihin itseensä. 42 prosenttia vastasi kokevansa, että toimet eivät ole olleet heitä kohtaan epäreiluja, mutta 39 prosenttia sen sijaan koki niiden kohdelleen heitä epäoikeudenmukaisesti.

Hallituspuolueiden kannattajat suhtautuivat hallituksen päätöksiin tuntuvasti ymmärtäväisemmin kuin oppositiopuolueiden kannattajat. Myös ikä ja sukupuoli vaikuttavat siihen, miten kansalaiset hallituksen toimiin suhtautuvat.

Tutkimustulosten perusteella miehet kokivat naisia useammin, että hallitus ei ole tehnyt epäoikeudenmukaisia päätöksiä eri viiteryhmiä kohtaan. 18–30-vuotiaat suhtautuivat toimiin kriittisemmin, kun taas yli 60-vuotiaat suhtautuivat niihin suopeammin.

Ikääntyneiden kyselyyn osaa ottaneiden vastauksissa korostui näkemys siitä, että hallitus on toiminut epäreiluimmin juuri eläkeläisiä ja vanhuksia kohtaan. Kuitenkin vain neljäsosa heistä koki hallituksen toimien olleen heitä itseään kohtaan epäoikeudenmukaisia.

8

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jännä toi ikääntyvien ja eläkeläisten kokema huono kohtelu, kun heitä ei kosketa mikään säästötoimenpide.
      Ei olekaan ihme, että he kertovat, ettei heitä ole kohdeltu huonosti, mutta kaverit kertoi...

      Minkälaisella kysymyksen asettelulla saadaan tuollaisia vastauksia?

      • Anonyymi

        Kun kysyy mita vaan, vastataan mitä vaan.

        Leimaava vastauksille on, ettei ihmisiä itseään ole keskimäärin kohdeltu kaltoin vaan media on luonut sellaisen mielikuvan, että jotakuuta muuta olisi.


    • Anonyymi

      Hallitus alas! Hallitus alas! Hallitus alas!

      Hallitus alas! Hallitus alas! Hallitus alas!

      Hallitus alas! Hallitus alas! Hallitus alas!

    • Anonyymi

      Tietenkin ne 60% eivät hyväksy hallituksen leikkauksia , jotka eivät käy töissä.

      • Anonyymi

        Meillä myös töissäkäyvät saavat tukia, joita he eivät tarvitsisi, jos verotus ei olisi niin kireä.


    • Anonyymi

      🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹👺🌵🌹🌹🌵😌🚕🚓
      Yrittäjät nauttikaa nyt ihailemastanne kokoomus politiikasata jossa kansalta viedään kaikki rahat ja teille ei jää mitään

      Rikas monimiljonääri vaan rikastuu
      Vale kokkare

    • Anonyymi

      😈😈👺😈👺😈🚲😈
      Osa perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestäneistä alkaa hahmottamaan, että hallituksen tekemät päätökset, kuten leikkaukset sosiaaliturvaan, koskettavat heitä itseään, riikka petos purra sanoo.
      Niistä ensimmäisenä hän mainitsee protestiäänestämisen perussuomalaisten tekemää hallituspolitiikkaa vastaan.
      Perussuomalaiset kuuluu puolueisiin, joiden äänestäjät ovat epävarmoja. Tästä syystä puolue on yleensä hyötynyt korkeasta äänestysprosentista, Lehtinen sanoo.

      Lehtisen mukaan perussuomalaiset eivät onnistuneet tavoittamaan europarlamenttivaaleissa edes vakikannattajiaan – saatika nukkuvia, epävarmoja äänestäjiä.Ilmoita
      🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸
      Suomessa in ollut oikeisto hallitukset n. 2o vuotta vallassa ennen marinin tasapuolista loistavaa hallitusta 20, vuotta oikeiston riisto ja sekoilua enne marina jonka vika muka kaikki nykytilanne on vaikka peri oikeiston kaatopaikan
      . Jäätteenmäki 2003 - 2003 69 Keskusta
      . Vanhanen 2003 - 2007 1396 Keskusta Enemmistö x
      . Vanhanen II 2007 - .2010 1161 Keskusta Enemmistö x
      Kiviniemi 2010 - 2011 366 Keskusta Enemmistö x
      . Katainen 2011 - .2014 1099 Kokoomus Enemmistön
      Stubb 2014 - 2015 340 Kokoomus Enemmistö x
      . Sipilä 2015 - 2019 1470 Keskusta Enemmistö x
      . Rinne 6.6.2019 - 10.12.2019 188 SDP Enemmistö s
      Marin 2019 - 2023 1289 SDP Enemmistö

      Miksi oikiesto ei laittaneet asioita ja sopeutusta kuntoon vaan lisäsivät työttömyyttä
      Kun aikaa on ollut 20 vuotta ja syytetään yhtä koronaj aikan otetua velkaa joka otetiin yrittäjille kun ne ei meneet töihin esim siivoomaan pääsee aina

    • Anonyymi

      🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶👺👺👺👺👺👺
      Suomella on nyt sysipaska hallitus

      Näin täytyy rehellisenä duunarina nyt vain todeta, sillä milloin muulloin on kaikki hallitusohjelman linjaukset kohdistuneet vain köyhimpien ja pienituloisten kurjistamiseen ja rikkaimpien henkilöiden etujen ja tulojen kasvattamiseen. Lue hallitusohjelma ja totea itse sama asia kuin minä.

      Ei siis ihme, että yleislakkokin on nyt lähempänä täällä Suomessa.

      Samaa mieltä. Kansanmurhaajien roskasakki on hallituksessa.

      Tietysti se kohdistuu vasemmiston kannattajiin, teille jaettiin rahaa viime hallituksen aikana. Nyt ei jaeta. Nyt.annetaan kok ja ps työtätekevän menoihin . Vasemmiston porukoille ei mitään . Milloin se yleislakko ja vallankumous alkaa ?

      Tietysti se kohdistuu vasemmiston kannattajiin, teille jaettiin rahaa viime hallituksen aikana. Nyt ei jaeta. Nyt.annetaan kok ja ps työtätekevän menoihin . Vasemmiston porukoille ei mitään . Milloin se yleislakko ja vallankumous alkaa ?
      Suomalainen vasemmiston yhdessä ay-liikkeen kanssa aikoinaan rakentama täysin demokraattinen hyvinvointiyhteiskunta on nyt pahassa vaarassa kaatua.

      Tämä nykyinen Petteri Orpon johtama täysin äärioikeistolainen sinimusta hallitus yrittää kaikin mahdollisin keinoin ja konstein nyt rapauttaa ja tuhota suomalaisen työväestön täysin laillisia ja ansaittuja työelämän etuja ja oikeuksia.
      Nämä Petteri Orpon johtaman hallituksen suunnittelemat työväestön tulojen työelämän oikeuksien ja etujen leikkaukset toteutuessaan jakavat suomalaisen yhteiskunnan jälleen täysin kahtia. Eli vastakkainasettelun aika se palaa takaisin tänne Suomeen. Ja suurimmat syylliset ovat tähän tosiasiaan nimenomaan pelkästään kokoomus ja PS

      Näinpä sitten Suomen kansan enemmistö toki nouseekin puolustamaan heikompia suomalaisia ihmisiä. Joka alkaa sitten yleislakolla joka onkin sitten jo todella lähellä.


      Äänestä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      111
      2423
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1107
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1064
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      995
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      991
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      904
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      873
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      861
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      39
      776
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      759
    Aihe