Kunnalliset mielenterveyspalvelut on vain sitä varten, että työntekijät saa palkkansa!

Anonyymi-ap

Ei niissä ole tarkoituskaan auttaa potilaita, kuin saada psyykelääkkekoukkuun jossa oma tahto tuhotaan.

Näille työntekijöille riittää mukavasti puhuminen nuokkuville potilaille ja kuukausittainen palkka kilahtaa kuin automaatti tilille.

Tälläisiä suojatyöpaikkoja Suomi on täynnä.

47

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tässä on kyse vuodesta toiseen jatkuva toimintamalli, kun mikään ei muutu!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on kyse vuodesta toiseen jatkuva toimintamalli, kun mikään ei muutu!!!

        Jos et lopeta tätä joudumme neutraloimaan sinut

        IP osoitteesi voidaan selvittää poliisin toimesta


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos et lopeta tätä joudumme neutraloimaan sinut

        IP osoitteesi voidaan selvittää poliisin toimesta

        Vaikka metsä vastaakin, niin kuin sinne huudetaan, niin ehkä ihan näin tyhmiä vastauksia ei tarvita.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on kyse vuodesta toiseen jatkuva toimintamalli, kun mikään ei muutu!!!

        Todellakin. Kolme vuotta sitten on ollut suljettuna vasta kuusi terveysasemaa, nyt jo 120.

        Hoitoalan arvostus on jo nyt kriisissä. Eikä sitä arvostusta paranna joku sairas ajatus siitä, että heiltä loppuisi työt vain sillä että he jättäisivät mieleltään sairaat ihmiset hoitamatta.


    • Anonyymi

      Hyvin kirjoitettu. Mitään tulostavoitetta ei ole muuta kun oma palkka. Sama neurologian porukalla.

      • Anonyymi

        No mutta onhan se koomista, että ihmuset jotka eivät itse pärjää suojatyöpaikoissa valittaa siitä, että toiset pärjää.


      • Anonyymi
        UUSI

        Markkinatalous toimii niin että palvelun ostaja määrittää tavoitteet, ja sen että mitä hän ostaa.

        Entä jos ihan itse laittaisit itsellesi ne tavoitteet ja ostaisit vaikka sen lääkkeettömän hoidon?


    • Anonyymi

      Tuolla asenteella mikä avaajalla on, niin ei ole ihme jos on henkisiä ja mielenterveyden ongelmia. Oletko Persu.

      • Anonyymi

        Selväpäinen tietää missä mennään, alalla ei ole tarkoitustakaan auttaa potilaita, ahneus on valtavirtaa ja nouseva palkka.

        Kannattaa tutustua alaan pintaa syvemmältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selväpäinen tietää missä mennään, alalla ei ole tarkoitustakaan auttaa potilaita, ahneus on valtavirtaa ja nouseva palkka.

        Kannattaa tutustua alaan pintaa syvemmältä.

        Kerro toki montako ihmistä olet elämäsi aikana hoitanut.

        Veikkaan että tietosi ja taitosi eivät ole kovin syvällisiä.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Selväpäinen tietää missä mennään, alalla ei ole tarkoitustakaan auttaa potilaita, ahneus on valtavirtaa ja nouseva palkka.

        Kannattaa tutustua alaan pintaa syvemmältä.

        "Kannattaa tutustua alaan pintaa syvemmältä."

        Teepä se!


    • Anonyymi

      Mielenterveyttä ei voi joku virkahenkilö tuottaa ja tarjota että ota tästä . Kyllä se on omaehtoinen toimi .

    • Anonyymi

      Ei mikään muutu, jos ei itse halua muuttua.
      Ottaako hoitoa vastaan, vai suhtautuuko kaikkeen täysin negatiivisella asenteella ? Silläkin on aika iso vaikutus.
      Kukaan ei muuta toista ihmistä, ei edes ammattilainen, itsestä se lähtee. Psykiatrian puolelta siihen voi saada apua ja tukea, neuvoja miten voisi itse tehdä päästäkseen parempaan vointiin.

    • Anonyymi

      Kunnalliseen mielenterveystoimistoon ei pääse edes juttelemaan ellei automaattisesti aloita mielialalääkkeitä. Näin Jyväskylässä.

      • Anonyymi

        Huh huh, eli ensin pakotetaan myrkkypillereiden popsijaksi ja vasta sitten pääsee mielenterveystoimiston asiakkaaksi.

        Tälläisestä hävyttömästä toimintamallista tulisi USA:ssa lukemattomia oikeusjuttuja.

        Suomessa toki on eri juttu, koska täällä millään ei ole mitään väliä.


      • Anonyymi

        Ihan hyvin pääsee. Arvaa mistä tiedän?


    • Anonyymi

      Onko tässä nyt sama ilmiö, kuin netti kirppiksillä?

      Eli mitään ei pidä luvata ilmaiseksi. Ihminen vain ei sitoudu mihinkään mikä on ilmaista. Ihan sama onko se ruokakasseja, joiden sisältöjä heitetään heti lähimpään roskikseen, vai käytetty sohva jonka saisi ilmaiseksi. Heti ollaan kinuamassa että voisiko se ilmaiseksi lahjoittaja vielä kantaa sen olohuoneeseenkin sisään.

      Kunnallisella puolella pitäisi selkeästi olla parinkympin poliklinikka maksu, niin kaikki ne jotka aidosti haluavat parantua, olisivat sen valmiita maksamaan, ja kaikki muut vätykset sitten voisivat lakata kantamasta sitä rapaa sinne poliklinikalle.

      Näin niille jotka aidosti haluavat tehdä töitä elämänsä eteen, säästyisi myös enemmän niitä työntekijä resursseja, kun kaikki tyhjäntoimittajat eivät olisi siellä valittamassa sitä että miten saamattomia he ovat.

      • Anonyymi
        UUSI

        Mielenkiintoinen teoria, mutta ilmiö itsessään on totta, joten miksikäs ei.


    • Anonyymi

      Omakohtaisiin kokemuksiin perustuen kerron oman näkemykseni. Noin yli 25 vuotta sitten olin osastojaksoilla jonkin aikaa, jonka jälkeen niitä seurasi lähes automaattisesti avohoito kunnallisissa terveyspalveluissa. Itse panin merkille sen, että jo tuolloin juteltiin lähinnä "mukavia", smalltalkkimaisesti, ilman, että niissä tapahtui hoidollisessa, tai edes hyvinvointimielessä mitään merkittävää. Kyselyt ammattilaisen puolelta olivat lähinnä jutustelua, tyyliin: " Mitä teet päivisin, otatko lääkkeesi" jne. Lääkkeiden säännöllinen käyttö tuntui olevan fokuksena.

      Vuodesta toiseen joutui tekemään saman, aika ikävältä tuntuvan havainnon. Siellä ei kyselty esim. mitä on vastaanotolle tulevalle elämän aikana tapahtunut. Kuitenkin oletan, että esim. traumaattiset kokemukset, mutta tietenkin myös nykyiset olosuhteet, vaikuttavat aika tavalla monen ihmisen henkiseen hyvinvointiin ja oireiluun. Esim. traumoja aiheuttaneet asiat tekevät ihmisestä ahdistuneen, masentuneen, tai ajavat päihteiden käyttämiseen.

      Sellainen tunne kieltämättä tuli, että henkisesti pahoinvoivan ja muuten oireilevan ihmisen kokemukset, elämä, tunteet ja ylipäätään ihminen eivät merkinneet hoitoalalla oleville oikeastaan mitään. Heitä ei tunnu kiinnostavan, eivätkä he välitä.

      Samaa joutui kokemaan psykiatrissa sairaaloissa, ja myös avopuolella. Sairaaloissa kohtelu oli vielä enemmän kylmempää ja välinpitämättömämpää. Siksi en oikeastaan ymmärrä, miksi käyttää sellaisia palveluita, joissa kohdellaan, kuin roskaa, tai ei välitetä kohtaamistaan ihmisistä, kohdella heitä ihmisenä?

      Vaikka aloitus on raflaava, niin kyllähän siinä sellainen tunne kieltämättä tulee, että alalla olevat saavat ja tienaavat palkkansa, vaivautumatta oikeastaan tekemään mitään konkreettista kohtaamiensa asiakkaiden eteen.

      Se, mikä on ollut surullista nähdä ja havaita on se, että psykiatrian puolella, jos missä, pitäisi kohdella ihmisiä paremmin ja heitä kuunnellen, ja myös perehtyä enemmän niihin tapahtumiin ja asioihin, mitä potilaat ovat kokeneet elämässään. Muuten se ( smalltalkkikeskustelut) eivät ole mitään oikeata ja edes vaikuttavaa hoitoa. Lääkkeillä ei hoideta elämässä olevia vaikeita olosuhteita, tai koettuja vaikeita asioita.

      Psykiatria on aivan liian sairaus, diagnoosi ja lääkekeskeistä. Näistä syistä itse lopetin kaikki hoitokontaktit, ja myös käyttämäni lääkkeet.

      Sitä en tiedä, tuleeko, ja milloin tulee tapahtumaan niitä kaivattuja muutoksia ja uudistuksia psykiatriaan ja ihmisten hoitoihin. Kannattaisi alalla olevien kysellä asiakkailtaan, mitä he itse toivoisivat käyttämiltään palveluita ja millaista sen hoidon pitäisi olla.

      • Anonyymi

        Edelliseen lisäten: en ole siis ketjun aloittaja.

        Jos jollekin riittää jutustelu ja mukavien, tai smalltalkkipuhuminen hoidoksi, niin silloin se on kyllä plaseboa. Eikä monikaan ymmärrä kyseenalaistaa psykiatrian hoitokulttuurissa olevia asioita ja epäkohtia. Saatika nykyistä psykiatrian hoitolaatua. Huonointa saa julkisella puolella. Ehkä juuri siksi, koska asiakashan ei niissä käydessään maksa, kuin pientä korvausta, sairaanhoitomaksuja etc. Yksityisiä palveluita en ole koskaan kokeillutkaan. Ehkä niissä vähän parempaa palvelua, mutta tietyt hoitokulttuuriin kuuluvia asioita, kuten potilaan kategorisoimista ja diagnoosikeskeisyyttä on sielläkin. Ja se on vielä lisäksi aika paljon tuurista kiinni, että kenet sattuu kohtaamaan. Voi olla, että sielläkin yksityisellä sektorilla tärkeintä on ison rahan, eli palkan saaminen.


      • Anonyymi
        UUSI

        Lääketieteen alaan ei kuulu ollenkaan jonkun elämänolosuhteiden korjaaminen. Se on tehtävä itse tai sosiaalitoimen avustuksella.

        Turha mennä mihinkään lääkäriin apua hakemaan, jos olet sotkenut raha-asiasi ja ihmissuhteesi. Paikka on yksinkertaisesti väärä.


    • Anonyymi

      on useampi sairaus diaknosoitu mutta 6vuoteen ole edes unilääkettä saanut, kunnes uusi nuori aloittava lääkäri sai uni ongelman pois, eli aloittaja puhui asijaa hoito työn laadusta,

    • Anonyymi

      Luulen, että suurin osa mt-palveluista käyttävistä, etenkin käytyään ensin sairaala ja osastojaksot, ovat jonkin aikaa käytyään avopuolella lopettaneet kyseisten palveluiden käytön. Nimenomaan niiden tyhjänpäiväisyyden ja palveluiden huonon laadun takia. Jos jossakin on tehtykin galluppeja, niin eihän niissä kyselyissä ja positiivisissa tuloksissa näy enää ne, jotka ovat jo äänestäneet jaloillaan. Eli ovat lopettaneet hoitonsa.

      Jos taas joku tyytyy sellaiseen olevinaan "hoidoksi" kutsuttuun smalltalkki, eli tyhjänpäiväiseen jutusteluun, niin kyllähän se vertautuu lähestulkoon yksisarvishoitoihin. Eli tällöin kyse on plasebosta, ihminen kuvittelee siitä olevan itselleen jotakin hyötyä.

      Yhteiskunnallisessa keskustelussa ei juuri tätä puolta, eli asiaa käsitellä, mitä ovat, ja pitävät sisällään hoidot ja mikä on niiden todellinen laatu.

      Ainakin omien havaintojeni mukaan tilanne ei ole juuri merkittävästi muuttunut viimeisten 20 vuoden aikana.

      Mediassa ja asiantuntijoiden puolelta tuodaan esille resurssien vähyys ja niiden puute. Mutta on siellä paljon muutakin vialla. Mm. hoitokulttuurissa olisi paljon parantamisen ja muuttamisen aihetta ja varaa. Ihmiskäsitys potilaista on mm. aivan liian kapea ja sairauskeskeinen.

      • Anonyymi

        Minkälaisia salaisia rituaaleja sen avohoidon täytyisi sisältää, että se ei olisi sellaista ihmisen vointiin, ja historiaan keskittyvää small talkkia?

        Onhan se aika helkkarin iso paradoksi jos vain kylmä ja pakolla toteutettu laitoshoito tehoaa, kun kaikki muu on vain small talkkia.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaisia salaisia rituaaleja sen avohoidon täytyisi sisältää, että se ei olisi sellaista ihmisen vointiin, ja historiaan keskittyvää small talkkia?

        Onhan se aika helkkarin iso paradoksi jos vain kylmä ja pakolla toteutettu laitoshoito tehoaa, kun kaikki muu on vain small talkkia.

        Sairaudentunnoton haluaa vain keksiä tekosyitä. Avohoidosta, lääkkeistä, sukulaisista.

        Joku avoin dialokikin on vain "sumutusta" kun se oma sairaudentunto ei riitä sinne dialogiin menemiseen.

        Ei siis ole, eikä tule sellaista hoitoa mikä heille kelpaisi. Koska sen hoidon pitäisi olla joku avoimen narsismin malli, missä koko maailma pitää heitä jumalina.

        Hoito itsessään on muuttunut aika hemmeetisti tällä vuosituhannella, mutta sairaudentunnottomista en uskalla luvata samaa.


      • Anonyymi
        UUSI

        Sairauskeskeinen tietysti, kun lääketiede nimenomaan tutkii ja hoitaa sairauksia. Muita asioita hoitavat muut tahot.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaisia salaisia rituaaleja sen avohoidon täytyisi sisältää, että se ei olisi sellaista ihmisen vointiin, ja historiaan keskittyvää small talkkia?

        Onhan se aika helkkarin iso paradoksi jos vain kylmä ja pakolla toteutettu laitoshoito tehoaa, kun kaikki muu on vain small talkkia.

        Hoidossa voi puhua muutakin kuin small talkia.
        Eikös sinne ole tarkoitus mennä hakemaan apua itselleen ? Silloin on oltava myös valmis puhumaan niistä vakavammistakin asioista, eikä pelkkää small talkia.
        Avohoidosta pääsee pois, kyllä. Toiset lopettavat sen tultuaan parempaan kuntoon, toiset lyövät ns. hanskat tiskiin, kun tuntevat ettei sieltä apua saa, luovuttavat ja valittavat kun ei ollut mitään apua.
        On hyvä käydä läpi itsensä kanssa avun tarve, mitä haluaa, ja miten haluaa, ehkä auttavan tahon kanssakin on silloin helpompaa.


    • Anonyymi
      UUSI

      Miten mikään menneisyyttäsi syväluotaava keskustelu voisi menneisyyttäsi ja siitä syntyneitä traumoja korjata?
      Itse tiedät menneisyytesi, tee tarvittavat korjaukset itse. Ei sinun elämääsi kukaan toinen voi parantaa.
      Mutta kun kaikesta syytetään muita ja olosuhteita, muutos on toivoton. Miten voi olla noin kädetön?

      • Anonyymi
        UUSI

        Psykiatria tarjoaa hoidoksi useimmiten vain lääkkeitä. Aika harva psyykelääke, psykedeelejä lukuunottamatta, tehoaa, lievittää, tai parantaa traumoja.

        Terv. se kädetön sitten...


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Psykiatria tarjoaa hoidoksi useimmiten vain lääkkeitä. Aika harva psyykelääke, psykedeelejä lukuunottamatta, tehoaa, lievittää, tai parantaa traumoja.

        Terv. se kädetön sitten...

        Mutta vain useinmiten. Entä jos ottaisikin sitä lusikkaa sen verran omaan käteen, että pyytää siltä omalta hoitajalta sitä muutakin hoitoa, tai ihan itse kävelee omilla pikku jaloilla sinne traumaterapiaan.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta vain useinmiten. Entä jos ottaisikin sitä lusikkaa sen verran omaan käteen, että pyytää siltä omalta hoitajalta sitä muutakin hoitoa, tai ihan itse kävelee omilla pikku jaloilla sinne traumaterapiaan.

        Kävelykyky on jo katoamassa. Joten eipä enää taida olla edes ajankohtaista. Millä jaloilla siis sinne enää menisinkään? Tosin laadukasta traumaterapiaa ei anneta julkiselta puolelta. Jos nyt mitään muutakaan terapiaa...


      • Anonyymi
        UUSI

        Kädettömälläkin voi aivot toimia ihan hyvin. Aivojaan on myös käytettävä itse.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävelykyky on jo katoamassa. Joten eipä enää taida olla edes ajankohtaista. Millä jaloilla siis sinne enää menisinkään? Tosin laadukasta traumaterapiaa ei anneta julkiselta puolelta. Jos nyt mitään muutakaan terapiaa...

        Jos kävelykyky menee, pystyy silti liikkumaan, kulkemaan paikasta toiseen, apuvälineitä on olemassa.
        Kun miettii ihmisiä, joilla ei ole jalkoja lainkaan, hekin käyvät jossain, vaikka terapiassa tai muuten tekemässä ja osallistumassa juttuihin kodin ulkopuolella.
        Jos haluaa keksiä itselleen tekosyitä, miksi joku asia ei onnistu, niin syitä varmasti löytyy useampiakin. On itsestä kiinni haluaako ja pystyykö, jos jotain aikoo elämällään tehdä.
        Ei kannata miettiä, mikä ei enää onnistu, vaan sitä, mikä vielä onnistuu ja on mahdollista.


    • Anonyymi
      UUSI

      Terapia täydennyskoulutuksia on annettu jos minkä koulutuksen omaaville. Ja avohoito jo pitkään ollut vallitseva käytäntö. Joten nämä sitten kaikenlaista joutavaa avoimien ovien päivää houkutrllakseen verkkoihinsa. Saattavat laittaa käyntikorttrjaan jopa kauppojen ilmoitustaululle. Näillä ei tosin pillerin määräämisoikeutta. Joten tavoite joku henkinen riippuvuus. Manipulointitaidot kuuluvat koulutukseen. Kerrotaan mitä halutaan kuulla.

      • Anonyymi
        UUSI

        Kerrotaan mitä halutaan kuulla. Tietysti. Muuta ei kuitenkaan vastaanoteta.


    • Anonyymi
      UUSI

      Niin kauan kun huumelääkkeet ovat estämässä normaalia toimintaa kehossa ja ajatustoiminnoissa eivät mitkään terapiat, keskustelut voi parantaa, koska ne eivät voi poistaa lääkkeiden tuomia haittoja.
      On turhaa veronmaksajien rahojen haaskausta pitää yllä tällaista järjestelmää, se vain ylläpitää ja pyörittää ihmisiä järjestelmän rattaissa ja pitää heitä sairaina. Todellisuudessa heistä vain pieni murto-osa on mieleltään sairaita jotka tarvitsevat psyykelääkkeitä.

      • Anonyymi
        UUSI

        "Niin kauan kun huumelääkkeet ovat estämässä normaalia toimintaa kehossa ja ajatustoiminnoissa eivät mitkään terapiat, keskustelut voi parantaa, koska ne eivät voi poistaa lääkkeiden tuomia haittoja."

        BINGO, NYT OLLAAN ASIAN YTIMESSÄ:

        Helvetillinen ja mätä systeemi tämä joka on täysin tarkoitusperäistä jota kukaan ei halua muuttaa, liikaa rahaa liikkuu ja ahneus menee kaiken edelle.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niin kauan kun huumelääkkeet ovat estämässä normaalia toimintaa kehossa ja ajatustoiminnoissa eivät mitkään terapiat, keskustelut voi parantaa, koska ne eivät voi poistaa lääkkeiden tuomia haittoja."

        BINGO, NYT OLLAAN ASIAN YTIMESSÄ:

        Helvetillinen ja mätä systeemi tämä joka on täysin tarkoitusperäistä jota kukaan ei halua muuttaa, liikaa rahaa liikkuu ja ahneus menee kaiken edelle.

        TARKISTETAAN BINGOA... Potilaalla ollut bingo kuponki ylösalaisin, bingo hylätään.

        Terapia on työkalu, jossa ihminen itse työskentelee itsensä kanssa terapeutin avustuksella. Siinä pitää olla motivaatio, siinä pitää olla kyky ja kunto. Siinä pitää hyväksyä oma vajavaisuus, kestää pettymyksiä ja siinä pitää oma mind setti saada kohdilleen.

        jonkun lääkehaitta fetistin on ihan turha tulla lässyttämään, että joku narsku tai sairaudentunnoton skitsofreenikko voisi terapoida itse itsensä kuntoon lääkkeiläl tai ilman, kun sillä ei ole mitään tekemistä lääkkeiden kanssa.

        Terapia ei ole työkalu pönkittää omaa narsismia, se ei ole työkalu syytellä harhaluuloista muita ihmisiä.

        Joskus vain joutuu tyytymään siihen että terapia ei pysty korjaamaan kaikkia ihmisiä.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        TARKISTETAAN BINGOA... Potilaalla ollut bingo kuponki ylösalaisin, bingo hylätään.

        Terapia on työkalu, jossa ihminen itse työskentelee itsensä kanssa terapeutin avustuksella. Siinä pitää olla motivaatio, siinä pitää olla kyky ja kunto. Siinä pitää hyväksyä oma vajavaisuus, kestää pettymyksiä ja siinä pitää oma mind setti saada kohdilleen.

        jonkun lääkehaitta fetistin on ihan turha tulla lässyttämään, että joku narsku tai sairaudentunnoton skitsofreenikko voisi terapoida itse itsensä kuntoon lääkkeiläl tai ilman, kun sillä ei ole mitään tekemistä lääkkeiden kanssa.

        Terapia ei ole työkalu pönkittää omaa narsismia, se ei ole työkalu syytellä harhaluuloista muita ihmisiä.

        Joskus vain joutuu tyytymään siihen että terapia ei pysty korjaamaan kaikkia ihmisiä.

        Edellinen kirjoittaja, kannattaa tutustua aiheeseen pintaa syvemmältä ja ns. "hoitosysteemiin" joka on läpimätä.

        Potilaat lääkitään psyykelääkkeillä sairaiksi, et edes pääse mielenterveystoimistojen asiakkaaksi keskustelemaan tyhjänpäiväistä small talkia hoitajien kanssa, jos et syö ensin nöyrästi huumaavia psyykemömmöjä joilla rikotaan oma minuus ja oma tahto ensin ja sekoitetaan pää sekaisin.

        Tuntuu äärimmäisen pahalta :(

        "On turhaa veronmaksajien rahojen haaskausta pitää yllä tällaista järjestelmää, se vain ylläpitää ja pyörittää ihmisiä järjestelmän rattaissa ja pitää heitä sairaina. Todellisuudessa heistä vain pieni murto-osa on mieleltään sairaita jotka tarvitsevat psyykelääkkeitä."


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        TARKISTETAAN BINGOA... Potilaalla ollut bingo kuponki ylösalaisin, bingo hylätään.

        Terapia on työkalu, jossa ihminen itse työskentelee itsensä kanssa terapeutin avustuksella. Siinä pitää olla motivaatio, siinä pitää olla kyky ja kunto. Siinä pitää hyväksyä oma vajavaisuus, kestää pettymyksiä ja siinä pitää oma mind setti saada kohdilleen.

        jonkun lääkehaitta fetistin on ihan turha tulla lässyttämään, että joku narsku tai sairaudentunnoton skitsofreenikko voisi terapoida itse itsensä kuntoon lääkkeiläl tai ilman, kun sillä ei ole mitään tekemistä lääkkeiden kanssa.

        Terapia ei ole työkalu pönkittää omaa narsismia, se ei ole työkalu syytellä harhaluuloista muita ihmisiä.

        Joskus vain joutuu tyytymään siihen että terapia ei pysty korjaamaan kaikkia ihmisiä.

        Ei siellä mt-puolella toimivilla ole edes mitään haluakaan auttaa, kuunnella ja tukea kohtaamiaan asiakkaita. Palvelualttius, tai motivaatiot eivät ole alalla olevilla kohdillaan, joten miksi edes käyttää niitä palveluita?

        Mt-palvelut ovat jo pitkään toimineet, että potilaita olevinaan "hoidetaan" liukuhihnaperiaatteella ja pääasiassa lääkkeillä, jotta päästään helpommalla, nopeammin ja ettei tarvitse tuhlata enempää resursseja.

        Jos alalla olevia ei kiinnosta oikeasti ja aidosti se, miten joku oireista kärsivä voi, ja potilaita ei nähdä ja kohdata ihminen ihmisenä, ja ei olla kiiinnostuneita yksilön menneisyydessä tapahtuneista asioista, ja ihmisestä itsestään ylipäätänsä, niin jo nämä asiat vesittävät koko hoidon alkuunsa.

        Jotkut saisivat jo lopettaa sen saarnamisen resurssien puutteesta, kun niitä vikoja on siellä hoitokulttuurissa asenteista ja kohtelusta ja käytöksestä alkaen. Puhumattakaan hoidon huonosta laadusta.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        "Niin kauan kun huumelääkkeet ovat estämässä normaalia toimintaa kehossa ja ajatustoiminnoissa eivät mitkään terapiat, keskustelut voi parantaa, koska ne eivät voi poistaa lääkkeiden tuomia haittoja."

        BINGO, NYT OLLAAN ASIAN YTIMESSÄ:

        Helvetillinen ja mätä systeemi tämä joka on täysin tarkoitusperäistä jota kukaan ei halua muuttaa, liikaa rahaa liikkuu ja ahneus menee kaiken edelle.

        Jos kokee lääkkeistä haittaa, voisi miettiä, pystyisikö elämään ilman lääkkeitä, ja ei kun kokeilemaan vaan.
        Pienikin positiivisuus ajattelussa voi johtaa johonkin parempaan ajan myötä.
        Keskittyykö itseensä ja omiin voimavaroihinsa, vai keskittyykö haukkumaan järjestelmää, joka ei omasta mielestä toimi. Senkin voi ihan itse valita.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellinen kirjoittaja, kannattaa tutustua aiheeseen pintaa syvemmältä ja ns. "hoitosysteemiin" joka on läpimätä.

        Potilaat lääkitään psyykelääkkeillä sairaiksi, et edes pääse mielenterveystoimistojen asiakkaaksi keskustelemaan tyhjänpäiväistä small talkia hoitajien kanssa, jos et syö ensin nöyrästi huumaavia psyykemömmöjä joilla rikotaan oma minuus ja oma tahto ensin ja sekoitetaan pää sekaisin.

        Tuntuu äärimmäisen pahalta :(

        "On turhaa veronmaksajien rahojen haaskausta pitää yllä tällaista järjestelmää, se vain ylläpitää ja pyörittää ihmisiä järjestelmän rattaissa ja pitää heitä sairaina. Todellisuudessa heistä vain pieni murto-osa on mieleltään sairaita jotka tarvitsevat psyykelääkkeitä."

        Mietin tuota " läpimätää hoitosysteemiä ".
        Ilman koko systeemiä en olisi niin hyvässä kunnossa, jossa nykyään olen. Monien vuosien lääkkeiden käytön ja sairaalahoitojen jälkeen on pakko sanoa, että ehkä se ei loppujen lopuksi niin mätä systeemi ollutkaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna.
        Vuosia meni alkuun niin, että kaikki oli ainoastaan sitä mätää, osittain se mätä oli itsessänikin, sekin on pakko taipua myöntämään.
        Mitä enemmän kokee ja näkee, samalla oppii katsomaan asioita eri suunnilta, ja se on iso osa myös omaa toipumista.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siellä mt-puolella toimivilla ole edes mitään haluakaan auttaa, kuunnella ja tukea kohtaamiaan asiakkaita. Palvelualttius, tai motivaatiot eivät ole alalla olevilla kohdillaan, joten miksi edes käyttää niitä palveluita?

        Mt-palvelut ovat jo pitkään toimineet, että potilaita olevinaan "hoidetaan" liukuhihnaperiaatteella ja pääasiassa lääkkeillä, jotta päästään helpommalla, nopeammin ja ettei tarvitse tuhlata enempää resursseja.

        Jos alalla olevia ei kiinnosta oikeasti ja aidosti se, miten joku oireista kärsivä voi, ja potilaita ei nähdä ja kohdata ihminen ihmisenä, ja ei olla kiiinnostuneita yksilön menneisyydessä tapahtuneista asioista, ja ihmisestä itsestään ylipäätänsä, niin jo nämä asiat vesittävät koko hoidon alkuunsa.

        Jotkut saisivat jo lopettaa sen saarnamisen resurssien puutteesta, kun niitä vikoja on siellä hoitokulttuurissa asenteista ja kohtelusta ja käytöksestä alkaen. Puhumattakaan hoidon huonosta laadusta.

        Jos alalla olevia ei kiinnostaisi se, mitä he työkseen tekevät, he olisivat kenties valinneet täysin eri alan.


    • Anonyymi
      UUSI

      Minä olen psyykelääkkeeni saanut aina yksityiseltä, siellä eivät nuukaile ja reseptiä satelee.

      • Anonyymi
        UUSI

        Saa niitä julkiseltakin puolelta ihan pyytämättäkin.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Saa niitä julkiseltakin puolelta ihan pyytämättäkin.

        Mutta julkisella pitäisi parantuakkin, eikä ikuisesti kupata verorahoja. Yksityiselle riittää kun kantaa rahaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe