Onko kukaan palstan asiantuntijoista tai velogi taittanut pitkää matkaa alepa pyörällä?
Kiinnostaisi kokemukset päivämatkoista tai Utsjoelta Hankoon kaltaisista reissuista.
Alepa pyörä pitkillä matkoilla
6
259
Vastaukset
- Anonyymi
Käykö Helkama Kulkuri 5 vm. 197??
- Anonyymi
Voit valita vain toisen. Alepapyörän tai pitkät päivämatkat.
- Anonyymi
Käyttöaika on rajoitettu tuntiin ja sen yli menevästä ajasta joutuu maksamaan kaksi euroa tunnissa. Ei kannata valita tuota Alepa-pyörää kun tulee niin kalliiksi.
- Anonyymi
Kallis viehättää videoitten katselijoita.
- Anonyymi
Tunnin saa ajaa ilmaiseksi, sen jälkeen menee 1 euro jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta viiteen tuntiin asti.
Käyttöaika on rajattu viiteen tuntiin. Viisi tuntia ylittävästä ajasta joutuu maksamaan sakkomaksun.
Ajanlaskun voi nollata välillä jollain pyöräasemalla ja jatkaa sen jälkeen matkaansa.
- Anonyymi
SALAMETSÄSTÄJÄN MUIKKUKUKKO
"Ei tästä kukosta tiedä viranomainen mitään – eikä tarvitsekaan."
Tämä on kukko pimeälle polulle. Se haisee savulta, maistuu rasvalta ja tuntuu sielussa kuin nuotion ääressä syöty synti. Ei tehty ruokakirjaan, vaan selkäreppuun, tiheän kuusikon keskelle. Tässä ei käytetä reseptivaakaa eikä haeta eettisiä pisteitä – vain makua, voimaa ja mahdollisuus kadota jälkiä jättämättä.
AINEKSET (4–5 hiljaiselle suulle):
Kuori – karkean karhea kuin maastopuku:
– 1,2 kg ruisjauhoa
– 200 g ohrajauhoa (halvempi, mutta sopii – kuten salaliitto)
– 2 tl suolaa
– 5 dl kylmää vettä (ottakaa purosta jos ei ole hanassa)
– 2 rkl sulatettua laardia tai rypsiöljyä (salakaadetun villisian rasva olisi autenttista)
Täyte – ei kysellä alkuperää:
– 600 g muikkua tai mitä kalaa nyt sattui verkkoon tarttumaan
– 400 g kylkeä, pekonia tai "tuntemattomaksi jäävää" savulihaa
– 1 sipuli, silputtuna
– 1 valkosipulinkynsi murskattuna
– 1 tl mustapippuria
– ½ tl savupaprikajauhetta
– 1 rkl sinappia (vahvaa, salamyhkäistä)
VALMISTUS (ei jälkiä, ei todistusaineistoa):
1. Taikina:
– Sekoita jauhot, suola, vesi ja rasva.
– Vaivaa kuin kaivaisit ansoja metsän alle – hiljaa ja tarkasti.
– Anna levätä liinan alla – tai metsässä peitettynä oksilla.
2. Täyte:
– Paista kylki tai muu liha pannulla nuotiolla tai keittiössä, jos uskallat.
– Lisää sipuli ja mausteet. Sekoittele varovasti – kukaan ei saa haistaa kauas.
– Muikut lisätään kevyesti suolattuna, mielellään kokonaisina – todistusaineisto tuhoutuu kypsytyksessä.
3. Kokoaminen:
– Kauli taikinasta soikea levy kannon päällä tai pöydällä.
– Täyte keskelle, reilusti, mutta ei röyhkeästi.
– Taita kuori päälle ja nipistä huolellisesti kiinni – niin ettei kukaan näe mitä sisällä on.
4. Paisto:
– 250 °C / 15 min – tai nuotion hehkussa, jos uunia ei ole.
– 125 °C / 4–5 h – tai hauduta maakuopassa, jos haluat oikeaa tunnelmaa.
TARJOILU (pimeässä, ilman todistajia):
– Leikkaa hiljaa. Älä puhu syödessä.
– Tarjoa ehkä suolakurkkua ja tilkka paloviinaa – jos ei ole kiire paeta.
– Syö se, mitä jäi – älä jätä jälkiä.
YHTEENVETO:
Salametsästäjän muikkukukko ei ole etikettiä varten. Se on voimaruoka sille, joka tietää mitä tekee mutta ei kerro kenellekään.
Jos kysyt liikaa, et saa maistaa. Jos syöt, et puhu.
Hyvää ruokoo – ja varo rajavartijaa. 🐟🌲🔫
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta613111Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433067- 422417
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa912037- 311893
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251759- 481606
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä831370- 391280
- 791110