Onko kukaan palstan asiantuntijoista tai velogi taittanut pitkää matkaa alepa pyörällä?
Kiinnostaisi kokemukset päivämatkoista tai Utsjoelta Hankoon kaltaisista reissuista.
Alepa pyörä pitkillä matkoilla
6
296
Vastaukset
- Anonyymi
Käykö Helkama Kulkuri 5 vm. 197??
- Anonyymi
Voit valita vain toisen. Alepapyörän tai pitkät päivämatkat.
- Anonyymi
Käyttöaika on rajoitettu tuntiin ja sen yli menevästä ajasta joutuu maksamaan kaksi euroa tunnissa. Ei kannata valita tuota Alepa-pyörää kun tulee niin kalliiksi.
- Anonyymi
Kallis viehättää videoitten katselijoita.
- Anonyymi
Tunnin saa ajaa ilmaiseksi, sen jälkeen menee 1 euro jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta viiteen tuntiin asti.
Käyttöaika on rajattu viiteen tuntiin. Viisi tuntia ylittävästä ajasta joutuu maksamaan sakkomaksun.
Ajanlaskun voi nollata välillä jollain pyöräasemalla ja jatkaa sen jälkeen matkaansa.
- Anonyymi
SALAMETSÄSTÄJÄN MUIKKUKUKKO
"Ei tästä kukosta tiedä viranomainen mitään – eikä tarvitsekaan."
Tämä on kukko pimeälle polulle. Se haisee savulta, maistuu rasvalta ja tuntuu sielussa kuin nuotion ääressä syöty synti. Ei tehty ruokakirjaan, vaan selkäreppuun, tiheän kuusikon keskelle. Tässä ei käytetä reseptivaakaa eikä haeta eettisiä pisteitä – vain makua, voimaa ja mahdollisuus kadota jälkiä jättämättä.
AINEKSET (4–5 hiljaiselle suulle):
Kuori – karkean karhea kuin maastopuku:
– 1,2 kg ruisjauhoa
– 200 g ohrajauhoa (halvempi, mutta sopii – kuten salaliitto)
– 2 tl suolaa
– 5 dl kylmää vettä (ottakaa purosta jos ei ole hanassa)
– 2 rkl sulatettua laardia tai rypsiöljyä (salakaadetun villisian rasva olisi autenttista)
Täyte – ei kysellä alkuperää:
– 600 g muikkua tai mitä kalaa nyt sattui verkkoon tarttumaan
– 400 g kylkeä, pekonia tai "tuntemattomaksi jäävää" savulihaa
– 1 sipuli, silputtuna
– 1 valkosipulinkynsi murskattuna
– 1 tl mustapippuria
– ½ tl savupaprikajauhetta
– 1 rkl sinappia (vahvaa, salamyhkäistä)
VALMISTUS (ei jälkiä, ei todistusaineistoa):
1. Taikina:
– Sekoita jauhot, suola, vesi ja rasva.
– Vaivaa kuin kaivaisit ansoja metsän alle – hiljaa ja tarkasti.
– Anna levätä liinan alla – tai metsässä peitettynä oksilla.
2. Täyte:
– Paista kylki tai muu liha pannulla nuotiolla tai keittiössä, jos uskallat.
– Lisää sipuli ja mausteet. Sekoittele varovasti – kukaan ei saa haistaa kauas.
– Muikut lisätään kevyesti suolattuna, mielellään kokonaisina – todistusaineisto tuhoutuu kypsytyksessä.
3. Kokoaminen:
– Kauli taikinasta soikea levy kannon päällä tai pöydällä.
– Täyte keskelle, reilusti, mutta ei röyhkeästi.
– Taita kuori päälle ja nipistä huolellisesti kiinni – niin ettei kukaan näe mitä sisällä on.
4. Paisto:
– 250 °C / 15 min – tai nuotion hehkussa, jos uunia ei ole.
– 125 °C / 4–5 h – tai hauduta maakuopassa, jos haluat oikeaa tunnelmaa.
TARJOILU (pimeässä, ilman todistajia):
– Leikkaa hiljaa. Älä puhu syödessä.
– Tarjoa ehkä suolakurkkua ja tilkka paloviinaa – jos ei ole kiire paeta.
– Syö se, mitä jäi – älä jätä jälkiä.
YHTEENVETO:
Salametsästäjän muikkukukko ei ole etikettiä varten. Se on voimaruoka sille, joka tietää mitä tekee mutta ei kerro kenellekään.
Jos kysyt liikaa, et saa maistaa. Jos syöt, et puhu.
Hyvää ruokoo – ja varo rajavartijaa. 🐟🌲🔫
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 695216
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai594637Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1254591Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?
Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san3381927- 861549
- 921514
- 2581456
- 3301121
- 200981
Pääsit koskettamaan
Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.51913