Sähköpololku pyörän hankkiminen

Anonyymi-ap

Elikkäs muutama kysymys. Pitääkö sähköpyörän ostamiseen olla joku lupa- asiakirja tms. Vai saako ihan jokainen vaan sellaisen hankkia.
Toisena ihmetyttää pitääkö sellaista ajaessa pukeutua jotenkin erikois vaatetuksiin. Esim. tänään aurinko paistaa ja +23 lämmintä ja kaikilla vastaan tulijoilla talvivaatteet päällä. Vaatiiko nämä asiat terveysselvitystä lääkäriltä?

15

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tiedä mutta noin yleisesti moottoriajoneuvon hankintaa olisi syytä sisällyttää kognitiiviset että muitakin psykologisia testejä. Myös jokainen mihin tahansa rikokseen syyllistyminen tulisi johtaa ajoluvan peruuttamiseen. Niin törkeitä mielenterveydellisistä ongelmista kärsivien rikokset maantieliikenteessä ovatkin. Eilenkin sadankymmenen kilometrin polkupyörälenkilläni tapasin yhden ohittavan pakukyskin joka vasiten ruikkasi tahallaan väärin suunnatusta pissapojastaan metanolisumutuksen kasvoilleni joka nyttemmin aiheutti silmätulehduksen. Lisäksi muuan maaseutuneuvos jyräsi yleisellä tiellä vastaan leikkuupöytä levällään kun ilmeisesti pöyvänirrotus ja perässä vetäminen on NIIN työlästä. Eikä siinä vielä kaikki. Muilta läheltä hipovia oli jälleen enemmän kuin tarpeeksi. Luulevat sikiöt jotta peljästyisin ja vetäytyisin. Ehei! Eilen sain tavoitteeni kesän viisitonnia kilometreinä täyteen. Omin voimin ja yksin ja aina ulkona poljettuna. Tämä ei jää tähän vaan perästä kuuluu torvet torvensoittajat. Palaan takuuvarmasti vieläkin edelleenkin maanteille niitä sulostuittamaan. Heleijjaa!

      • Anonyymi
        UUSI

        Kyseessä ei kuitenkaan ole moottoriajoneuvo. Polkupyörä, kuten myös sähköavusteinen pyörä määritetään ajoneuvolain 28 §. Perässä näkyy vielä 29 §, jossa määritetään kevyt sähköajoneuvo.

        28 §
        Muut moottorittomat ajoneuvot

        Polkupyörällä tarkoitetaan yhden tai useamman henkilön tai tavaran kuljettamiseen valmistettua polkimin tai käsikammin varustettua ja täysin tai pääosin lihasvoimalla käytettävää vähintään kaksipyöräistä ajoneuvoa. Polkupyörä voi myös olla varustettu sellaisilla yhteenlasketulta jatkuvalta nimellisteholtaan enintään 250 watin tehoisilla sähkömoottoreilla, jotka toimivat vain poljettaessa ja kytkeytyvät toiminnasta viimeistään nopeuden saavuttaessa 25 kilometriä tunnissa (sähköavusteinen polkupyörä). Sähkömoottorit voivat kuitenkin toimia polkematta, jos nopeus on enintään kuusi kilometriä tunnissa.

        Mitä tässä laissa säädetään polkupyörästä, sovelletaan myös sellaiseen potkupyörään ja muuhun vastaavaan moottorittomaan ajoneuvoon, jolta koon tai käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista edellyttää heijastin- ja valaisinvaatimusten sekä muiden polkupyörää koskevien keskeisten turvallisuusvaatimusten täyttymistä.

        Moottorittomaksi ajoneuvoksi katsotaan myös tieliikenteeseen tarkoitettu ja varustettu eläimen vetämä vaunu ja reki, jolta koon ja käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista edellyttää heijastin- ja valaisinvaatimusten ja muiden ajoneuvoa koskevien keskeisten turvallisuusvaatimusten täyttymistä.

        29 §
        Kevyt sähköajoneuvo

        Kevyellä sähköajoneuvolla tarkoitetaan sellaista muuta sähkömoottorilla varustettua ajoneuvoa kuin 28 §:n 1 momentissa tarkoitettua sähköavusteista polkupyörää tai L-luokan ajoneuvojen puiteasetuksessa tarkoitettua L-luokan ajoneuvoa, jonka eteenpäin vievien moottoreiden suurin yhteenlaskettu jatkuva nimellisteho on enintään 1,00 kilowattia ja rakenteellinen nopeus enintään 25 kilometriä tunnissa.


    • Anonyymi

      Nyt myös Johnny Gaudreau on kuollut pikkuveljensä kanssa ollessaan polkupyöräilemässä Saalemissa. Molemmat menehtyivät moottoriajoneuvon kuljettajan jyrättyä heidät lopullisesti ja rutosti. Moottoriajoneuvo väärissä hyppysissä on murhaväline pahimmasta päästä.

      • Anonyymi
        UUSI

        Pöllämystynyt autonkuljettaja luuli ohitettavan autonkuljettajan tekevän kiusaa kun siirtyi keskemmälle väistääkseen kauempaa tien sivussa samaan suuntaan polkupyöräileviä veljeksiä. Tunteesta innostuneena päätti ohitusta yrittävä ohittaa oikealta ja murskasi samalla polkupyöräilevät kuoliaiksi. Materiaalin perusteella oli pimiää ja tie jokseenkin samansorttinen kapea asvalttitie kuin Suomen kantatiet tuppaavat olemaan. Erittäin ikävä ja turha onnettomuus itseään täynnä olevan autonkuljettajan törkeän minäkeskeisyyden huipentumana. Näitähän riittää eritoten ja myös Suomenniemellä.


    • Anonyymi

      Olisi hyvä jos vähävaraiset, oikeasti lihasheikkoudesta kärsivät saisivat Kelakorvausta sähköpyörän hankintaan, koska oikeasti tätä tarvitsisivat. Tämä todistettaisiin vaikka lääkärintodistuksella.

    • Anonyymi

      "Esim. tänään aurinko paistaa ja +23 lämmintä ja kaikilla vastaan tulijoilla talvivaatteet päällä. "

      Tämä on normaalia lihasheikkoudesta kärsivillä sähköpyöräilijöillä, lihastyön tuottamaa lämpöä ei synny samalla tavalla kuin normaalisti pyöräilemään kykenevillä pyöräilijöillä.

      • Anonyymi

        Ajoin tänään 55km lihasheikkouspyörällä ihan kesävatteet ylläni ja palattuani lähtöpisteeseen kävin vielä uikkarit ylläni uimassa merressä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajoin tänään 55km lihasheikkouspyörällä ihan kesävatteet ylläni ja palattuani lähtöpisteeseen kävin vielä uikkarit ylläni uimassa merressä.

        Istuit härvelin kyydissä ja olit polkevinasi. Oliko merressä kellukkeet mukana ja perämoottori?


    • Anonyymi
      UUSI

      Onko se niin, että lihasheikko pyörällä ajaessa ei saa käyttää spandexeja? Vai saako pukeutua piukkoihin trikoihin?

      • Anonyymi
        UUSI

        Vahva suositus karvahattu päähän ja mahdollisen lepattava tuulipuku ja kerrospukeutuminen ettei vaan pääse vilu yllättämään. Sitten uskottelet olevasi kovassa kunnossa kun sähkö kuljettaa.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Vahva suositus karvahattu päähän ja mahdollisen lepattava tuulipuku ja kerrospukeutuminen ettei vaan pääse vilu yllättämään. Sitten uskottelet olevasi kovassa kunnossa kun sähkö kuljettaa.

        Luuleeko joku vielä noin?


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuleeko joku vielä noin?

        Tämä on tieto. Pullamössö sukupolvi tosin ei tätä tiedosta.


      • Anonyymi
        UUSI

        Spandexeissa tulisi vilu kun heikot lihakset ei tuota lämpöä kehoon.


    • Anonyymi
      UUSI

      Sähköpyörän hankkiminen ei vaadi kuin pätäkkää.

    • Anonyymi
      UUSI

      Lihasheikkopyörän valmistaminen käy käden käänteessä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2331
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      911
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe