Lapin Pahoinnvointialue , johtajuus täysis hukassa psykossiss koko johto

Anonyymi-ap

Laphan ali­jää­mä on kar­kaa­mas­sa käsistä – tuore ennuste ve­nyt­tää en­nes­tään­kin pitkää mii­nus­ta 20 mil­joo­nal­la eurolla
Lapin hyvinvointialue tarkensi laskelmiaan, ja kuluvan vuoden alijäämäennuste kasvoi lähes 90 miljoonaan euroon.


Lapin hyvinvointialue
Lapin hyvinvointialueen (Lapha) taloustilanne näyttää tuoreiden lukujen valossa entistäkin heikommalta. Talouden puolivuosikatsauksen mukaan kuluvan vuoden alijäämäennuste on paisumassa peräti 89,1 miljoonaan euroon, kun sen vielä muutama viikko sitten arvioitiin lähes 20 miljoonaa euroa pienemmäksi.

Hyvinvointialueiden tuli toimittaa vuoden 2024 tilinpäätösennusteensa Valtiokonttorille elokuun puoliväliin mennessä. Laphan ilmoittama ennuste oli 70 miljoonaa euroa miinusmerkkinen. Nyt uusi alijäämäennuste lähentelee jo 90 miljoonan euroa, mikä tarkoittaa, että alijäämää on kertymässä lähes yhtä paljon kuin viime vuonna.

Talousjohtaja Anne Räisäsen mukaan ennustetun alijäämän raju kasvu johtuu yksinkertaisesti laskelmien tarkentumisesta. Valtiolle kerrottu tieto perustui arvioon, joka tehtiin kesäkuun muutetun talousarvion yhteydessä. Kun loppuvuoden kustannusten kehityksestä sitten saatiin lisää tietoa, ennusteen loppusumma muuttui merkittävästi.

– Tiedot ovat tarkentuneet ja myös näkymä siitä, kuinka paljon talouden sopeuttaminen ehtii kuluvana vuonna vaikuttamaan, Räisänen sanoo.

33

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ota jo loparit reppana.

    • Anonyymi

      Laskelmien tarkentumisesta kannattas varmaa otta lopsrit jos ei ossaa laskea . ko 20 miljoonalla heittää, aivan käsittämätötä puliveivausta lopputilit tommosille siellä köllötellään vaan eläkettä odotelless ja pelataan vaan golfia sikari suuss. johtajien sylissä yms..

    • Anonyymi

      tommonen johtaporukka ei edes nakki kioski saiS vuotta pysymään pystyssä olette aivan väärässaä paikassa EROTKAA HYI SAATANA. EIKÖ HÄVETÄ.

    • Anonyymi

      MISTÄ NÄITÄ KÖPÖJÄ SIKIÄÄ

      Ro­va­nie­mi aikoo va­lit­taa kor­keim­paan hal­lin­to-oi­keu­teen elin­voi­ma­joh­ta­jan Rantsin ir­ti­sa­nou­tu­mis­kiis­tas­sa – asiassa ää­nes­tet­tiin
      Osayleiskaavan muutokset käyntiin sekä Rautiosaaressa että Hirvaalla.

      • Anonyymi

        Erimielisyydet elinvoimajohtaja Jaakko Rantsilla ja Rovaniemen kaupungilla alkoivat, kun kaupunki alkoi Rantsin mukaan yksipuolisesti muuttamaan etätyösopimusta.


        Rovaniemen kaupunki aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisusta koskien kaupungin opintovapaalla olevan elinvoimajohtajan Jaakko Rantsin irtisanoutumista ja sen perumista.

        Kaupunginhallitus päätti asiasta kahden äänestyksen jälkeen kokouksessaan maanantaina.

        Valittamista esittänyt kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio tarkensi kokouksessa myös valittamisesta mahdollisesti syntyviä kuluja.


      • Anonyymi

        Lapin hyvinvointialueen talousjohtaja Elina Kuismin on irtisanoutunut virastaan. Hän siirtyy Lapin korkeakoulukonsernin talousjohtajaksi.
        Kuva: Anssi Jokiranta
        Lapin aluehallitus päätti myöntää talousjohtaja Elisa Kusminille eron talousjohtajan virasta 18. syyskuuta alkaen. Ylen tietojen mukaan Kusmin siirtyy Lapin korkeakoulukonserni LUC:n talousjohtajaksi.

        Aluehallitus päätti laittaa talousjohtajan viran viipymättä julkiseen hakumenettelyyn. 18. syyskuuta alkaen talousjohtajan virkaa hoitaa taloussuunnittelupäällikkö Seija Voutilainen siihen asti, kunnes uusi talousjohtaja on valittu.


    • Anonyymi

      ccpp

      • Anonyymi

        Oletko hakenut (çcpp) hoitoa. Suosittelen hakeutumaan.


      • Anonyymi

        oletkos lks JOHTAJA HAHAHAH ..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oletkos lks JOHTAJA HAHAHAH ..

        Panen akkaasi viduddaakos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oletkos lks JOHTAJA HAHAHAH ..

        Miksi pilaat joka ikisen keskusteluaiheen näillä turhilla epäasiallisilla heitoilla? Miten se sinua auttaa????


    • Anonyymi

      Hyvinvointialueet eivät ole tulevaisuutta missä kulut ja investoinnit ja työpaikat keskittyvät yhdelle alueelle ja muut alueen kunnat ajetaan pahoinvointialueeksi.
      Ei tuo mitään säästöjä sen jokainen tyhmempikin tollo tietää.
      Alueet joissa on sairaalat ja terveyspalvelut olisi mielummin asettaa johonkin rajaan asti tulosvastuullisiksi yksiköiksi ja tarkkailla johtajiston palkka ja kulueriä mihin ne rahat valuvat j a se tehokkuus onko sitä.
      Suomen monet alueet tulevat rapautumaan entisestään kun palvelut keskitetään yhä muutamille alueille.
      Mutta jos sotimaan aletaan venäjää vastaan niin hyvinvointialueen keskittäminen on järkevä vaihtoehto mikä tuntuu jo järkevältä vaihtoehdolta.
      Kranaatisade kun tuhoavat sairaaloita ensimäisenä.
      Kerätään nyt veroja kun ne pahavuodet näyttää jo ilmeisemmältä jos ministerikollegoihin on uskominen.

    • Anonyymi

      Lailla pitää kieltää yksien ja samojen politiikantoimijoiden osallistuminen moneen päätöksenteko-organisaatioon. Lohi, Kulmuni, Ojala-Niemelä, Autto ja Seppänen (Juuso jo erosi) niska-perse otteella lennättää pois sorkkimasta monessa valtuustossa ja hallituksessa. Vastenmielisiä kokouspalkkioiden hamuajia. Liian moneen tukkineet ja sitten eivät ehdi, osaa ja ennätä perehtyä yhteenkään asiaan kunnolla. Jos me olemme heidät äänestäneet vaikka eduskuntaan niin perehtyköön kunnolla sen kansanedustajan homman hoitamiseen ja piste!

      • Anonyymi

        Lapin hyvinvointialueen varapuheenjohtaja ja yksi koko Lapin kärkimiehiä on muuan yrittäjä, joka ainakin tehnyt pikkusen hyvää politiikkaa! Ei sanota nimiä, ettei mene mainostamiseen, mutta tosi hyvää työtä ja aloitteita. Lukekaapa ne aloitteet. Kokoomuslaiset istuu vain hiljaa, mutta toiset tekee ja uskaltaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapin hyvinvointialueen varapuheenjohtaja ja yksi koko Lapin kärkimiehiä on muuan yrittäjä, joka ainakin tehnyt pikkusen hyvää politiikkaa! Ei sanota nimiä, ettei mene mainostamiseen, mutta tosi hyvää työtä ja aloitteita. Lukekaapa ne aloitteet. Kokoomuslaiset istuu vain hiljaa, mutta toiset tekee ja uskaltaa!

        Tosiaan MATTI ei kerrota niitä nimiä.
        Hysss ollaan hiljaa vaan ja keitellään taas
        siinä soppatykissä sitä mainosvelliä.


    • Anonyymi

      Ojalan palkka on. yli 10 000€ kuukaudessa.
      Sitä olisi varmasti syytä korottaa.
      Se lisäisi tehokkuutta.

    • Anonyymi

      aivot veks syöpä jäi sairas ihminen ei kuulus enää työ elämään.

    • Anonyymi

      eivät edes akkansa pysty tyydyttään tuola makkavat jalat levällään mamujen kans.

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      555

      • Anonyymi

        Joku muu asettaa ehdokkaat.
        Ei ole sopivaa.


    • Anonyymi

      paskat kiskoo vaan itelle isoa palkkioita ja lissää kinutaa. ei ymmäretä että paska johtaminen se on ongelma ei osata . hakataan päätä seinään ei jepet dajjuu snaijaa, ollaan vaan ja köllötellää suhmuroidaan eläkettä odotellessa. ja rahaa tullee .. EI MUUTA OSTA KUIN KINUTA RAHAA LISSÄÄ ON SIINÄ JOHTAJAT . AMMATTI TAIDOTTOMAT ETTE DES NAKKIKIOSKIA PYSTYS PITÄÄN PYSTYSSÄ..

    • Anonyymi

      eee

    • Anonyymi

      Tulevissa aluevaaleissa me äänestetään kansanedustajat pois, sillä ei Sara eikä Autto enää ole Rovaniemen suosikit, he on hyviä tyyppejä, mutta nyt kansa haluaa uuden henkilön meidän asioiden puolesta päättäjäksi ja hänen pitää olla omalla työllään elävä yrittäjä. Nimeä ei sanota, ettei mene mainostamiseksi, mutta sanotaan vain, että pikkusen hyvä ehdokas! (Soppatykistä keittolounas on makoisaa!)

    • Anonyymi

      wwww

    • Anonyymi

      111

    • Anonyymi

      wefr

    • Anonyymi

      Valtion hoivaan joutuu Lapin sote.

      Marinin hallituksen sote rakensi brokratiaa ja tuhansien eurojen tuet joka vuosi jokaiselle hyvinvointialueen valtuutetulle, joita on puolen sataa ja varamiehineen sata. Juovat kahvia ja nauttivat tuista ja ihmettelevät näin loppuvuodesta, mitä lopuilla rahoilla tehdään. Vanhukset on jätetty heitteille ja lääkäriä tarvitsevat piteneviin jonoihin. On siinä Orpon hallituksella iso remontti edessä. Kohta helpottaa.

    • Anonyymi
      UUSI

      Lap­hal­la on edes­sään ar­vioin­ti­me­net­te­ly, jonka myötä maa­kun­ta me­net­tää osan so­te-it­se­näi­syy­des­tään – seu­raa­va askel on pak­ko­lii­tos naa­pu­ria­luee­seen

      uskon voimalla johdetaa täyttä humpuukia pellet erotkaa.

    • Anonyymi
      UUSI

      Toimet koskevat kuutta aluetta, joista yksi on Lapha. Sen alijäämä on maan korkein asukaslukuun suhteutettuna.

      Tältä pohjalta onkin todennäköistä, ettei pelkkä ohjailu riitä. Valtio joutunee käynnistämään Laphassa arviointimenettelyn. Sen tavoitteena on suunnitelma siitä, miten lakisääteiset sote-palvelut järjestetään riittävän kustannustehokkaasti. Jos tämäkään ei tepsi, edessä on aluejakoselvitys mahdollisine pakkoliitoksineen.

    • Anonyymi
      UUSI

      Lapin hyvinvointialueen johtaja Jari Jokela uskoo Lapin säilyvän myös jatkossa yhtenä sote-alueena.

      mitä uskonnollako johdetaan hahha pellet erotkaa.

    • Anonyymi
      UUSI

      ddd

    • Anonyymi
      UUSI

      hehhehe

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe