Läheisriippuvuus

Anonyymi-ap

Mistähän johtuu että ihminen herkästi diagnosoidaan joksikin?
Esim läheisriippuvuus. Nykyään muodissa on individualismi hedoismi .
Läheisriippuvuutena saatetaan pitää henkilöä jos viihtyy puolisonsa seurassa. Haluaa aikaa puolisonsa kanssa. Henkilöä joka kärsii yksinäisyydestä parisuhteessa.
Se että haluaisi henkisen yhteyden puolisoonsa ei ole läheisriippuvuutta.
Ei tarvitse olla koko ajan fyysisesti läsnä vaan se henkisyys on tärkeintä jos ei halua pelkästään seksisuhdetta.

15

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta, mutta epätoivoinen väkisin väännetty läheisyys on kipeää. Siitä kärsii riippuvainen itse ja hienossa psykemenakiikassa se vaikuttaa kunpaankin. Kumpa ihmiset olisivat luonnollisia ja kunnioittaisivat toisiaan. Rakkaudesta tämä pitäisi täyttyä. Jos rakkautta ei ole, ei ole yhteyttäkään ja sitten luokituksia riittää. Silloin olisi viisasta vaan lähteä pois. Sitten pitää huomioida että ihmisistä melko iso määrä on vaurioituneita ihmisiä henkisesti. Ei heiltäkään voi odottaa tasapainoista suhdetta.

      • Anonyymi

        Kyllä,ei sitä väkisin kannata vääntää. Jos ei rakasta tarpeeksi toista se on sanottava sille toiselle ja päästää hänet menemään silloin molemmat saavat mahdollisesti uudenntilaisuuden jonkunntoisen kanssa. On uskalletrava sanoa suoraan jos ei kiinnosta.Ja omantilan antaminen / saaminen on erittäin tärkeää sekin


    • Anonyymi

      Mikään noista ei ole diagnoosi.

      • Anonyymi

        Ymmärsit kuitenkin pointin?


    • Anonyymi

      𝙾𝚗𝚔𝚘 𝚜𝚎 𝚖𝚒𝚎𝚑𝚎𝚗 𝚟𝚊𝚜𝚝𝚞𝚞𝚕𝚕𝚊 𝚎𝚝𝚝𝚊̈ 𝚖𝚢𝚘̈𝚜 𝚗𝚊𝚒𝚗𝚎𝚗 𝚜𝚊𝚊?

      𝚅𝚊𝚜𝚝𝚊𝚞𝚔𝚜𝚎𝚝 𝚙𝚎𝚛𝚞𝚜𝚝𝚎𝚕𝚞𝚒𝚗𝚎𝚎𝚗, 𝚔𝚒𝚒𝚝𝚘𝚜.

      • Anonyymi

        lopeta trollaaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lopeta trollaaminen.

        Lopeta kiusapoistaminen.


      • Anonyymi

        Mitänei saa? Rakkautta? Rahaa? Huoliota? Seksiä? Lapsia? Työpaikkaa? Terveyttä? Lomamatkaa????Ei ole. Olen vahvasti sitä mieltä että kumpikin tekee osuutensa niinkuin kykenee ja sen pitää riittää.
        Se ettei saa, voi johtua monestakin syystä. Jokainen on silti oman onnensa seppä niin tässäkin tilanteessa. Jos ei saa niin tekee itse kaikkensa saadakseen. Ottaa mieheltä sen minkä saa eli vaikkapa sen läheisyyden sekä muun kuvan ja avittaa itse itseään saamaan.

        Ei voi odottaa aina saavansa kaiken valmiina sillä elämässä asiat eivät mene niin. Sitä pitää itsekin yrittää ja auttaa itseään parhaalla mahdollisella tavalla. Tuo pätee kaikessa. Ei tule kultaista lautasta jossa on valmiina talo m, täydellinen parisuhde rahaq rutkasti jne. Ei ole sellaista. Se on itse tehtävä jos jotain haluaa
        . Toinen eli se mies yrittää toivottavasti parhaansa ja nainen hoitaa itse itsensä jos ei muutoin onnistu. Toki jos ollaan parisuhteessa niin mies on siinä mukana jos nainen niin haluaa ja myös mies.


    • Anonyymi

      Hyvä kysymys, ja aihe on todella ajankohtainen ja herättää paljon keskustelua. Läheisriippuvuuden käsitteeseen liittyy monia väärinkäsityksiä, ja se voi johtaa siihen, että ihmisiä diagnosoidaan tai nimetään liiaksi.

      Yhteyden halu: On täysin normaalia haluta henkistä yhteyttä ja viettää aikaa puolison kanssa. Kun ihmiset etsivät läheisyyttä, se ei välttämättä tarkoita, että he olisivat läheisriippuvaisia. Henkinen yhteys on olennainen osa terveitä suhteita, ja se voi tuoda syvyyttä ja merkitystä elämään.

      Yksinäisyys parisuhteessa: Jos joku kokee itsensä yksinäiseksi, vaikka hän olisi parisuhteessa, se voi johtua monista syistä, kuten huonosta kommunikaatiosta tai erilaisista tarpeista. Tässä tapauksessa on tärkeää selvittää, mikä ongelma on ja yrittää parantaa suhteen dynamiikkaa sen sijaan, että leimattaisiin henkilöä läheisriippuvaiseksi.

      Diagnosointi ja stigma: Kuten mainitsit, nykyisin on paljon puhetta individualismista ja hedonismista, ja tämä voi luoda paineita ihmisille. Jos joku haluaa jakaa elämäänsä toisen ihmisen kanssa, tätä saatetaan helposti tulkita riippuvuudeksi. On tärkeää, että diagnosoinnissa otetaan huomioon yksilön koko konteksti ja hänen suhteensa toiseen ihmiseen. Liiallinen leimaaminen voi olla vahingollista ja aiheuttaa turhaa häpeää tai syyllisyyttä.

      Tasapaino: Terveyttä ja hyvinvointia voidaan mitata monilla eri tavoilla. Parisuhteessa on tärkeää löytää tasapaino itsenäisyyden ja läheisyyden välillä. Se, että haluaa olla toisen ihmisen lähellä ja jakaa asioita, ei välttämättä tarkoita, että olisi riippuvainen.

      Yhteenvetona, on tärkeää olla tarkkana, miten käsittelemme ja diagnosoimme läheisriippuvuutta. Henkinen yhteys ja kumppanin kanssa vietetty aika ovat luonnollisia tarpeita, eivätkä ne välttämättä viittaa ongelmaan. Jokaisen tulisi voida nauttia rakkaudesta ja läheisyydestä ilman pelkoa leimautumisesta.

      • Anonyymi

        Olipa terveen raikas kannanotto. Kiitos!! Palautit juuri uskon ihmisiin sekä terveeseen järkeen.


    • Anonyymi

      Eikä diagnosoida. Idiootit ja ilkeät ihmiset diagnosoi. Monesti miehet, jotka haluaa pompotella naisia. Ja naiset, jotka saattaa itse olla kykenemättömiä läheisyyteen/jakamiseen. Näille sopii se, että mies korvaa parisuhteen rahalla.

    • Anonyymi

      Ai kuka diagnosoi herkästi? Asiantuntijat, kanssaeläjät vai sinun luulosi?

    • Jep, muakin sanotaan läheisriippuvaiseks, kun oon epävakaa, vaikka en varsinaisesti olekkaan niin läheisriippuvainen, ainakaan suhteessa.

      Haluun huomioida ja rakastaa mun potentiaalista kumppania (en oo suhteessa nyt), ja siihen kuuluu rajojen kunnioittaminen, sen tiedän. Mua jopa ahistaa vähän jos en saa tarpeeks tilaa suhtees, mut uskon et johtu siitä että olin vääränlaisen ihmisen kaa suhtees.

      En usko, et Veeran kaa tulis samanlainen ahdistus, vaan et se huomio ois just ihanaa <3

      • Anonyymi

        Hyvä pointti.


    • Anonyymi

      Isoisällä hajosi pää sodassa. Isoäiti joutui ottamaan perheen pään roolin, vaikka oli nainen. Isoäiti oli tyranni, joka hakkasi lapsia ja ainakin yhtä lapsenlastaan. Isoisä oli lääkenarkkari jota isoäiti lopulta hoiti ja siinä hänelläkin hajosi pää. Varmaan parhaansa yrittivät, mutta seuraavat sukupolvet oli sitten, mitä oli. Narsistia ja takertuvaista läheisriippuvaista. Sota on kyllä kamalinta mitä voi olla, tuntuu vielä omassakin elämässä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe