Nämä ovat aina mielenkiintosia. Itsellä taitaa erikoisuudet rajoittua etanoihin, mutta söisitkö sinä kaikkea mitä tarjotaan?
Mikä on erikoisin syömäsi ruoka?
71
418
Vastaukset
- Anonyymi
Kerran söin simpukoita sipulikastikkeessa. Ei huonoja.
>simiti<- Anonyymi
Sivusta, mulle erikoisin taitaa olla mämmi, ei ollut mieleinen maku?
- Anonyymi
Ehkä erikoisin olisi se, mitä en ole vielä syönyt. Krokotiilia en muista maistaneeni. Enkä kissaa tai koiraa.
Pidän ainakin yleisimmistä nilviäisistä ja äyriäisistä. Eivät ole mulle kovin erikoisia.
xLiner - Anonyymi
Vasta teurastetun sian munuainen paistissa on jääny mieleen lapsuusajalta,ja ne veriletut. Kun veri oli valutettu sian kaulasta astiaan ja vispattu sitä ensin hyytymisen estämiseksi tunti,sen jälkeen oli pannulla kohta jo verilettuja.
- Anonyymi
Vieläkö kaupoissa myydään verta muovipulloissa, kun en muista nähneeni? Meillä ei kotona tapettu sikaa vaan ostettiin verilettuainekset kaupasta.
xLiner - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kaupoissa myydään verta muovipulloissa, kun en muista nähneeni? Meillä ei kotona tapettu sikaa vaan ostettiin verilettuainekset kaupasta.
xLinerHaa, pakastimessa on.
xLiner - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kaupoissa myydään verta muovipulloissa, kun en muista nähneeni? Meillä ei kotona tapettu sikaa vaan ostettiin verilettuainekset kaupasta.
xLinerVerta on myytävänä varmaankin isoissa marketeissa.
Tais olla ½ litran pulloja.Pikkupenskana ollessani vanhemmat laittoivat verilettuja,
tai uuniin veripalttua.👅😋😋 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Verta on myytävänä varmaankin isoissa marketeissa.
Tais olla ½ litran pulloja.Pikkupenskana ollessani vanhemmat laittoivat verilettuja,
tai uuniin veripalttua.👅😋😋Hakaniemen hallissa myytiin Putun pslttua valmiina. Sen kanssa kuullotettuja sipulirenkaita ja puolukkahilloa. Oli tömäkkääma.
Vil - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kaupoissa myydään verta muovipulloissa, kun en muista nähneeni? Meillä ei kotona tapettu sikaa vaan ostettiin verilettuainekset kaupasta.
xLinerMeillä lahdattiin joka syksy sika,muistan aina -60 luvulta -90 luvulle asti.velipoika ei syöny koskaan kotona liharuokia,kysyi aina onko kaupasta ostettu vai omaa.
Poron munuaisia, lehmän kieltä, etanoita ja tiikerirapuja. En harrasta erikoisia syömisiä, mutta ex naisystävä laittoi maistamaan näitä.
- Anonyymi
Liekitetyt nakit Ateenassa. Kova tuuli, ohuet silkkipaita ja hame ja pelkäsin muuttuvani soihduksi.
Vilma- Anonyymi
Olit siis ihan liekeissä. Kerran tilasin extratulisen annoksen paikallisesta grillistä. En tilannut toista kertaa.
>simiti< - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olit siis ihan liekeissä. Kerran tilasin extratulisen annoksen paikallisesta grillistä. En tilannut toista kertaa.
>simiti<Siis. Käry kävi?💥
Vilma - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis. Käry kävi?💥
VilmaJuu hieman poltteli kieltä. Mutta oli hyvää.
>simiti<
- Anonyymi
Olen aika tarkka siitä, mitä suuhuni pistän, joten en mitään erikoisempaa ole syönyt.
- Anonyymi
Teki mieli tilata isoja hämähäkkejä sun muita ötököita, mutta ne ei saa toimittaa EU alueelle =/
=]- Anonyymi
Tiesitkö että ihminen syö nukkuessaan satoja hämähäkkejä. Jopa sinä olet syönyt niitä pitkäjalkaisia palloja.
>simiti<
- Anonyymi
Ennenmuinoin pula-aikoihin kaupoissa myytiin,munuaisia,kieltä,lehmän utaretta,keuhkoa,sydäntä,maksaa.👅😋👅😋
Maksaa on vielä saatavana.Muut elimet ovat jääneet pois listoilta.Nyt kun oikein muistelen. Niin kieltä ja utaretta mäkin oon lapsena syöny. Nykyisin kun noi erikoisuudet rajoittuu siihen, että jauhelihan sijaan ostaakin paistijauhelihaa. En oo pitsaakaan ostanu vuosiin muuta kuin toi quatro. Mutta se nyt onneks on eri paikoissa erilaista. Viimeks synttäreillä Tukholmassa, siis kun täytin 50.
- Anonyymi
JeroP kirjoitti:
Nyt kun oikein muistelen. Niin kieltä ja utaretta mäkin oon lapsena syöny. Nykyisin kun noi erikoisuudet rajoittuu siihen, että jauhelihan sijaan ostaakin paistijauhelihaa. En oo pitsaakaan ostanu vuosiin muuta kuin toi quatro. Mutta se nyt onneks on eri paikoissa erilaista. Viimeks synttäreillä Tukholmassa, siis kun täytin 50.
Olen keittänyt leikkeleeksi sekä sian että naudan kieltä. Naudan mausta pidin enemmän.
En enää.
Vilma - Anonyymi
Unohdin äskeisestä listasta Kanin Jäniksen , Lampaan , Vuohen
- Anonyymi
Miten sattuikaan, että just kun eilen tein etanoita niin kyllä on taas täällä aiheeseen liittyvä julkaisu. Jännä juttu, miten päivittäin ilmestyy näitä hyvin spesifeitä julkaisuja tänne.
- Anonyymi
Söin itse eilen etanoita ravintolassa ja puhtaasti siitä tuli mieleen nuo etanat.
- Anonyymi
Listan kallein ja kaikki makupalat alkuun
- Anonyymi
Aperetiivit joka väliin ja kylmän viileä tuijotus pöydän toiselta puolelta, että olenhan sen arvoinen eikö niin?
- Anonyymi
Onneksi näitä polkuhintaan sopua tarjoavia välimiehiä ei sit ikinä tullut yrittämään, mutta suunnitelmia piisasi
- Anonyymi
Ja kolmannekseen - mitä apua jollain kädenpuristuksella, kun todellisuus ihan toinen. Toiset saa elää sen verran kauan omissa kuplissaan, että realiteetit shokeeraa ilmeisesti kovin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja kolmannekseen - mitä apua jollain kädenpuristuksella, kun todellisuus ihan toinen. Toiset saa elää sen verran kauan omissa kuplissaan, että realiteetit shokeeraa ilmeisesti kovin.
Liikuttava tämä usko tähän varjomaailmaan
- Anonyymi
En syö kaikea mitä tarjotaan. Punajuurta en syö.
Mielenkiintoisin mitä syönyt, oli ankerias, mystinen eläin, maku kuin parasta suklaata, jos mihinkään edes verrata.
Viimeisin mielenkiintoisin kulinaristinen elämys,... kipeänä valmis grillikylki, 350g, ketaistumalta luineen rustoineen kerralla kitusiin. Siinä oli jo syömisen meininki.- Anonyymi
Ankerias on pahaa. Maistuu ihan mädälle ruummiille.
>simiti< - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ankerias on pahaa. Maistuu ihan mädälle ruummiille.
>simiti<Mistä tiedät?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ankerias on pahaa. Maistuu ihan mädälle ruummiille.
>simiti<Makuasioita. Tuli lapsena syötyä, itse pyydetty, itse valmistettu.
Hengiltä noita ei ole helppo saada. Elämä ei niistä oikein karkaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makuasioita. Tuli lapsena syötyä, itse pyydetty, itse valmistettu.
Hengiltä noita ei ole helppo saada. Elämä ei niistä oikein karkaa.Mistä olet Angeriaita pyytänyt, Taisi olla Nahkiaisia kun .
Anonyymi kirjoitti:
Mistä olet Angeriaita pyytänyt, Taisi olla Nahkiaisia kun .
Ankeriaita on ainakin ollut Itämeressä. Jossakin sekakalansaaliissa takavuosina saattoi olla ankerias ja kampela, vaikka niitä ei varsinaisesti pyydetty. Molemmat kovin erikoisen näköisiä "peruskalaan" verrattuna. Minä taas en ole koskaan edes nähnyt nahkiaista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistä olet Angeriaita pyytänyt, Taisi olla Nahkiaisia kun .
Ei ollut. Vaan aikuinen iso ankerias. Järvestä, yön yli pyydykseen jäänyt. Sattuma.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ankerias on pahaa. Maistuu ihan mädälle ruummiille.
>simiti<Onko teillä useinkin ruumiita ruokalistalla?
Bulgariassa söin kania padassa ja myöskin naudan aivoja. Egyptissä söin kamelia. Turkissa söin haita. Etanaa myös tullut maistettua. Eli ei mitään erikoista. Tai no karhu oli aika erikoista. Sitä söin lapsena mummolan naapurissa.
Sinähän olet PIkku-pirpana syönyt minusta monipuolisesti erikoisia ruokia. Itse söin Roomassa kymmenen aterian illallisen. Kolmessa tunnissa söin ainakin mustekalaa. Oli siellä varmasti jotakin muuta erikoista, mutta en enää muista ruokalistaa, sillä siitä monta vuotta aikaa.
Usko.Toivo.Rakkaus kirjoitti:
Sinähän olet PIkku-pirpana syönyt minusta monipuolisesti erikoisia ruokia. Itse söin Roomassa kymmenen aterian illallisen. Kolmessa tunnissa söin ainakin mustekalaa. Oli siellä varmasti jotakin muuta erikoista, mutta en enää muista ruokalistaa, sillä siitä monta vuotta aikaa.
Juu.. me syötiin kanssa Kyproksella sellainen 12 pienen aterian annos.. ja Kanarialla syötiin tulivuoren uumenissa paistettua kanaa. Gambiassa saatiin vastateurastetusta vuohesta tehtyä ruokaa. Onhan noita kokemuksia kertynyt. Kaikkea edes muista. Italiassa pitsa oli yksinkertaista mutta hyvää. Kanarialla maistoin maailman huonointa viskipitsaa..
Kap Verdellä hummeria ja Marokossa sain ruokamyrkytyksen..- Anonyymi
Karhunliha on kyllä varsin erikoista sillä sehän ei ole mitään lihaa vaan jotakin höttöistä mautonta hetkuvaa laardia. Jotkut miehet vaallan hekumoitsevat tuosta vaan en kyllä ymmärrä miksi.
Pikku-pirpana kirjoitti:
Juu.. me syötiin kanssa Kyproksella sellainen 12 pienen aterian annos.. ja Kanarialla syötiin tulivuoren uumenissa paistettua kanaa. Gambiassa saatiin vastateurastetusta vuohesta tehtyä ruokaa. Onhan noita kokemuksia kertynyt. Kaikkea edes muista. Italiassa pitsa oli yksinkertaista mutta hyvää. Kanarialla maistoin maailman huonointa viskipitsaa..
Kap Verdellä hummeria ja Marokossa sain ruokamyrkytyksen..Sinähän olet maailmaa kiertänyt. Minä olen syönyt pizzaa Italiassa ja Kanarialla - molemmissa oli hyvä pizza. Hyvää viikonloppua!
- Anonyymi
Usko.Toivo.Rakkaus kirjoitti:
Sinähän olet PIkku-pirpana syönyt minusta monipuolisesti erikoisia ruokia. Itse söin Roomassa kymmenen aterian illallisen. Kolmessa tunnissa söin ainakin mustekalaa. Oli siellä varmasti jotakin muuta erikoista, mutta en enää muista ruokalistaa, sillä siitä monta vuotta aikaa.
Ei se mustekala ole nykyisin mitenkään erikoista. Eikä huonon makuista. Sopii loistavasti esimerkiksi merelliseen ateriaan.
Niin ja äyriäisiä kylkeen.
>simiti< Anonyymi kirjoitti:
Ei se mustekala ole nykyisin mitenkään erikoista. Eikä huonon makuista. Sopii loistavasti esimerkiksi merelliseen ateriaan.
Niin ja äyriäisiä kylkeen.
>simiti<"Ei se mustekala ole nykyisin mitenkään erikoista. Eikä huonon makuista. Sopii loistavasti esimerkiksi merelliseen ateriaan.
Niin ja äyriäisiä kylkeen.
>simiti<"
Minä söin Roomassa vuosia sitten sen kymmenen eri ruuan aterian. En muistanut muuta runsaasta syömisestä kuin mustekalan - sen takia mainitsin sen täällä. Minulle se mustekalan syöminen on ainutkertainen kokemus. Hyvää isänpäivää! :)- Anonyymi
Kaikki edellä mainitut on tollojen persujen matkakohteita.
- Anonyymi
Mikä on erikoisin syömäsi ruoka. Tuota kysymystä tulee lähestyä peilaten mitä erikoista siinä olisi, jos sadat miljoonat ihmiset jotain ruokaa söisivät.
Meille se voisi olla erikoista, vaikka maailmalla sitä söisi arjessaan 100 miljoonaa ihmistä.
Ne 100 miljoonaa taasen katsoisivat meidän karjalanpiirakkaa siten, kun se olisi oudoista oudoin.
Uudet tuulet puhaltavat myös suomalaisessa ruokakulttuurissa, syömme enemmän valikoituja, teuraseläimestä karsittuja osia. Osiot jotka syödään, ne ovat lukumääräisesti vähentyneet ajan saatossa. Tuskin kukaan kalan päitäkään, ja kalan silmiä enää imeskelee jne. ?
Tuota ajatusta jalostaen, vastaan mämmi.
AV- Anonyymi
Sitä ei moni ulkomaalainen uskaltaudu laittamaan suuhunsa 🤭
Myös salmiakki makeisena järkyttää monia.
- Anonyymi
Läskisoosi on semmoista jotta tuo pukkaa syöksymään kurkusta takaisin lautaselle ja siitäkös persut sitten suuttuvat alkaen huutamaan.
En tiedä onko kovinkaan erikoinen, mutta ei ilmeisesti erityisen tavallinenkaan. Madekeitto nylkemättömästä kalasta.
- Anonyymi
Oliko se hyvääkin? Missä päin nylkemätön made on erityisenä herkkuna?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oliko se hyvääkin? Missä päin nylkemätön made on erityisenä herkkuna?
Ehkä tuo oli vitsi.
Kermainen madekeitto on hyvää.
Nylkeminen? Naulalla lautaan ja sanomalehdellä? Näinkö?
Vilma Anonyymi kirjoitti:
Ehkä tuo oli vitsi.
Kermainen madekeitto on hyvää.
Nylkeminen? Naulalla lautaan ja sanomalehdellä? Näinkö?
VilmaEn oikein muista oliko se hyvää. En ollut lapsena kovin viehättynyt nahkasta lautasella. Olin ikäni puolesta vastaanottavaisempi kalapuikoille tai vaikkapa halstratuille silakoilke, jota myöskin luulen melko harvan syöneen. Ehkä se nylkemättömyys juonsi siitä, että aikanaan on kaikki käytetty ja sitten sen perua keiton kuului maistua juuri siltä. Kai se lima siitä pinnasta oli pyyhitty pois.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oliko se hyvääkin? Missä päin nylkemätön made on erityisenä herkkuna?
Länsirannikolla ei madetta ole koskaan nyljetty. Miksi nähdä kauhea vaiva ja heittää kalan paras osa pois? Nylkemättömästä tehty soppa aivan taivaallista.
Anonyymi kirjoitti:
Länsirannikolla ei madetta ole koskaan nyljetty. Miksi nähdä kauhea vaiva ja heittää kalan paras osa pois? Nylkemättömästä tehty soppa aivan taivaallista.
Ok. Melkein kaikki soppakirjaohjeet vaan alkaa niin että ensin nyletään ja korkeintaan keitetään liemi erikseen nahkasta ja päästä.
- Anonyymi
En ihan kaikkea suostu maistelemaan pelkästä mielenkiinnosta, mutta sanotaan tähän että sammakon reidet.
- Anonyymi
Tarvitaan mieletön määrä sammakoita, jotta reisillä tulisi kylläiseksi.
Vilma
- Anonyymi
Intiassa söin kaikenlaista outoa, en edes tiennyt aina mitä.
- Anonyymi
Eipä sitten voi muuta kuin kysyä, että oliko hyvää?
En ole syönyt mitään kovin erikoista. Olen ollut enemmän tai vähemmän kasvissyöjä teinivuosista lähtien, nykyään syön kyllä myös kalaa ja maitotuotteita, vaikka maitotuotteitakin olen korvannut paljon esim kaura- tai soijatuotteilla.
Minua alkaa etomaan aika herkästi tietyt ruoat, erityisesti äyriäiset, joten en voisi syödä mitä tahansa. Joudun esim siirtelemään mädlt hienovaraisesti jonnekin salaatinlehden alle piiloon, koska tekee vain pahaa enkä pysty syömään.
Onneksi nykyään huomioidaan ruokavaliot mielettömän hyvin oikeastaan kaikkialla enkä ole pitkiin aikoihin joutunut kiusalliseen tilanteeseen ruoan takia. Ilmoitan usein moneen tilaisuuteen olevani vegaani, niin tiedän varmasti ettei lautaselta löydy mitään, mikä alkaisi tekemään pahaa.- Anonyymi
Ihan vain simpukoita. Ei se edes ole erikoista. Kerran puoliso kysyi mitä nuo mustat on pizzan päällä. Sanoin niiden olevan simpukoita. Lopetti syömisen siihen paikkaan. Muuten maistui hyvin.
>simiti<- Anonyymi
Ostereita en ole edes kokeillut.
Sellainen klöntti pitäisi nielaista.
Eikö ne kasva jossain jätevesiruovikossa?
Vilma - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ostereita en ole edes kokeillut.
Sellainen klöntti pitäisi nielaista.
Eikö ne kasva jossain jätevesiruovikossa?
VilmaKasvaa ja sen takia ne onkin hyvejä.
>simiti<
- Anonyymi
Oletan, että maistelin aasialaisessa mustasieniä eli puunkorvasieniä. Ne olivat kuin pieniä mustia ovaalinmuotoisia kumikorvia. Ostin aikaisemmin suoraan aasialaisesta kaupasta samoja ja ne kaksinkertaistivat liotuksessa kokonsa. Hämmennyin niiden muodosta, kumimaisuudesta ja sienimäisyyttä silloin ja heitin pilaantuneina pois. Niitä näyttää olevan aasialaissa kasvissekoituspussissa suikaleina.
- Anonyymi
Minä aina perkaan ne pois, kun minusta ne maistuu ihan vehkeeltä (vaikka vehjekin taitaa olla pestynä paremman makuinen)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä aina perkaan ne pois, kun minusta ne maistuu ihan vehkeeltä (vaikka vehjekin taitaa olla pestynä paremman makuinen)
Eikö teillä harrasteta alapesua?
Hapatettu kaurakiisseli.
Mummo teki sitä ja luultavasti sitä ei moni osaisi enää tehdä. Harmaata lohkeavaa herkkua. Sokeria päälle ja maidon kanssa. Karjalaisia herkkuja. 😋- Anonyymi
Nytpä oli oikeesti outo ruoka! Siis minulle outo. Piti heti reseptejä katsoa. Tuota voisi kokeillakin.
Anonyymi kirjoitti:
Nytpä oli oikeesti outo ruoka! Siis minulle outo. Piti heti reseptejä katsoa. Tuota voisi kokeillakin.
Saattaa olla haastava tehdä. Mutsikin jodkus yritti, muttei saanut siitä oikeanlaista. Noi kulkee yleendä perintönä js niissä on omat kikkansa... hapatus varmaan haasteelisin ja sitten sekin, millsista karkeutta jauho on jne.
Mutta eikun kokeilemaan. 😁
Mun isän äidin tekemiä sapuskoja pysty huoleti vetämään. Ne oli taidolla tehty ja siinä oli vahva perimä takana. Karjalaisfvään voittsnutta ei kyllä ole. Sultsinasta shipanniekkaan kaikki suuteli makunystyröitä ja vatsaa. Ja antoi sen hilpeän menon ja meiningin tekemiseen. 😄
Mutta sodat tappoi senkin kulttuurin täältä, eikä varmaaan enää takaisin tule...
- Anonyymi
Muistan kun äitini oli tekemässä hernekeittoa ja paloitteli sianlihaa keittoon,oli maha palanen missä nännit oli mukana. Äitini tietenkin leikkasi ne sivuun eikä laittanut niitä keittoon,minä tietenkin otin ne nännit talteen ja nakkasin keittoon loppuvaiheessa. Tätini tuli juuri sinä päivänä käymään ja jäi syömään,minä seurasin tarkkaan kuka saa nännin ekana?no se sattui kellumaan tätini lautasella,"mitä ihmettä tänne on joutunu"😲? Äitini siihen että,herranen aika!mitenkä se siellä on!?minähän heitin ne kaikki pois!
- Anonyymi
Ulkomaiset kasvisruuat ovat harvinaista herkkua, joten sen vuoksi erikoisia. En todellakaan syö mitä tarjotaan. Monille ruuille olen allerginen kuten merenelukoille. Sisäelimiä en söisi mistään hinnasta, mieluummin kuolisin.
- Anonyymi
Söisit kyllä, kun on tarpeeksi nälkä. Oot nirso pikkuprinsessa.
- Anonyymi
Kerran söin naapurin lapsen ja join shotin siihen kylkeen. Naapuri hermostui niin söin sen pään.
>simiti<
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 894140
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t353231Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1032333Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?312208Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell932014Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian281857- 311840
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271577Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91547- 281521