Minun kohdallani..

Sarianna..

Siinä vaiheessa kun olen syntynyt, äitini hyljännyt ja ryhtynyt narkkariksi-kuten myös isäni. Tuntee jo olonsa suht hyljätyksi, mutta kiitos minun mummoni joka luokseensa minut huoli ja hyvin kasvatti. Vai kasvattiko? Tähän ikääni mennessä (olen 20) olen kokenut abortin, keskenmenoja, saanut taudin- joka on jo viemässä minua syöpäasteelle. Tullut hakatuksi, petetyksi, pettäneeksi ja lopulta vain huijannut itseään. Saanut ulosottoon jo reilut 7000e, varkaus,pahoinpitely ja rattijuopumus syytteen.
Kadun kaikkea tekemääni. Tosin tuo varkausjuttu oli vain suojellakseni poikaystävääni, joka varasti kalliita koruja- ja laitoin syyt niskoilleni ettei tälle tulisi enempää paskaa niskaan- täysi rikollinen kun on ja linnaan lähtö lähellä. En näe enää itselläni tulevaisuutta. Kaikki on menetetty ja vain omien hölmöilyjeni takia. Jos sairauteni "johtaa" syöpään, minä en sitä paranna. Mulle riittää tämä tuska ja häpeä. Pyydän vain anteeksi niitä ketä olen eniten satuttanut teoillani, mummoani varsinkin. Koitit kasvattaa "tyttäresi" oikein, etkä edes tänä päivänä tiedä, missä jamassa minä olen. Anna minulle anteeksi. Minä haluan pois!!!

18

2377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piia

      Tuo kertomus sai minut miettimään. Jos nyt osaat katua, se on hyvä. Älä viitsi ajatella tuolla lailla. maailmassa on ihmisiä, jotka sinusta tulevat vielä välittämään. Vaihda elämän tyyliäsi! Jo minä välitän ihmisestä, joka osoittaa tuollaista katumusta, vaikka en sinua tunne. Virheet opettavat. ja sinulla sitä elämänkokemusta varsinkin riittää. taistele elämäsätsi, ja kerro rohkeasti menneisyydestäsi. Tutustu uusiin ihmisiin. Sinulla on oikeus elää. Se jolle elämä on annettu, on lahja. taistele siitä. Voit vielä saada lapsia, jotka ovat kuulema suurin lahja ihmiselle, minkä voi saada. Rakastaminen on kaiken tämän arvoista. ja huom. en ole uskovainen, vaikka purkauduinkin tällaista kirjoittamaan. Myötätunto teki sen.

      • Sarianna...

        Ennenkaikkea, kiitän sinua vastauksestasi, ja olen otettu siitä että joku välittää.
        Minua vain pelottaa tuleva, vaikka mitä tekisin mielestäni oikein, se on kuitenkin väärin.
        En vain voi peloilleni mitään, en näe tulevaisuutta.Kaikkien pöllöilyjeni jälkeen, voiko elämää jatkaa velallisena ja rikollisena...
        Mutta silti kiitän sinua vastauksestasi, jään sitä lämmöllä miettimään ja pohtimaan elämäni tarkoitusta. Hyvää kesää sinulle!


    • tbr

      rela vähän! velan pystyyt hoitaa, syöpästäkin voi parantua, maisemia muuttaa. ei toivo ole vielä menetetty! sä oot vielä nuori ja sulla on paljon koettavaa jäljellä. tosi ikävää et sulle on käynyt noin kuin on ja käytöksesi sen takia ymmärrettävää, mutta ei siihen kannata jäädä. voit aloittaa pienestä ja vaikka opiskella tai mennä töihin ja maksaa velat pikkuhiljaa pois, löytää miehen joka rakastaa ja kunnioittaa ja jota sinä rakastat (se on mahdollista) voit tehdä mitä tahansa, vaikka muuttaa ulkomaille ja väärentää henkilötidot, jolloin pääset eroon myös entisestä maineestasi ja pystyt aloittamaan elämän aivan alusta. aina kannattaa yrittää eikä luovuttaa. kyllä sä siihen pystyt, mä uskon suhun ja niin varman moni muukin!

      • Sarianna.

        Välillä tunne on vain niin toivoton..
        Itseasiassa, pääsinkin juuri haluamaani kouluun, mutta pelkään etten pysty sitä ongelmitta käymään. Minut on todettu keskivaikeasti masentuneeksi..
        Mutta kiitos sinulle!


      • tbr
        Sarianna. kirjoitti:

        Välillä tunne on vain niin toivoton..
        Itseasiassa, pääsinkin juuri haluamaani kouluun, mutta pelkään etten pysty sitä ongelmitta käymään. Minut on todettu keskivaikeasti masentuneeksi..
        Mutta kiitos sinulle!

        oikeesti kiva :D onneksi olkoon! mutta sehän on ihan asenne kysymys miten siellä pärjää. eikö masennukseen ole lääkitystä? en itse ole kovin masentunut joten en osaa paremmin sanoo mikä siihen auttaa, mut keskity iloisiin asioihin äläkä ajattele koko masennusta. tee jotain kivaa ja hemmotele itseäsi. mut oikeesi ole tosi iloinen puolestasi :)


      • Sarianna.
        tbr kirjoitti:

        oikeesti kiva :D onneksi olkoon! mutta sehän on ihan asenne kysymys miten siellä pärjää. eikö masennukseen ole lääkitystä? en itse ole kovin masentunut joten en osaa paremmin sanoo mikä siihen auttaa, mut keskity iloisiin asioihin äläkä ajattele koko masennusta. tee jotain kivaa ja hemmotele itseäsi. mut oikeesi ole tosi iloinen puolestasi :)

        Onhan mulla lääkitys ja terapia alkais ensi viikolla.,lääkkeet ei vaan ole vielä tehonneet mut kunhan sinne terapeutille pääsen niin kai se tästä sutviutuu. Mieli kohenee heti kun joku jaksaa kannustaa! Kiitos sinulle! :)


    • Pirre*

      Sarianne, tuo 7000 euroa on oikeastaan aika pieni summa immeisen elämässä ja se on vain rahaa..

      Ihminen on loppujen lopuksi aika sitkasta plaattua, eloonjäämisviettimme on meidän perimässä voimakas, ei me tällä telluksella muuten oisi tallattu näin kauaa..:) ja mikä tärkeintä, s i n ä olet vielä elossa, pahemminkin olisi varmasti voinut käydä..luulisin.
      Yritä ajatella elämääsi eteenpäin päivä kerrallaan, äläkä, jos vaan voit ajattele ja sure mennyttä elämääsi; olethan vielä noin nuori, ja sinulla on, jos vain haluat, pitkä ja hyvä elämä edessäsi.
      Käyt vain sielä terapiassa ensin ja etkä odota mitään nopeaa ihmeparantumista; paraneminen tapahtuu pikkuhiljaa hoidon jatkuessa, usko vaan.., mutta jokainen päivä on voitto ja vie sinua kohti parempaa tulevaisuutta.
      Älä anna periksi ja jo tämäkin, kun sinä aloitit kirjoittamaan tänne elämästäsi, on yksi hyvä askel ja osoittaa että sinulla on elämänhalua ja voimavaroja vielä jäljellä..

      Häpeän tunne on annettu ihmiselle suojaksi; ajattele jos et tuntisi ollenkaan häpeää, sinähän et silloin ymmärtäisi tehneesikään mitään väärää ja jatkaisit itsesi tuhoamista, mutta nyt sinä tiedät etteet voi jatkaa samalla kaavalla elämääsi, lisäksi uskon, että sinulla on hyvä ja viisas mummo, olethan hänelle sukua..

      Kaikkea hyvää sinulle elämääsi, äläkä sie tyttö lannistu, kyllä sinä pärjäät. Sano terveisiä mummillesi kohta kuuden lapsen mummilta..:)

    • anni

      Elävässä elämässä kun tahtoo itse kukin ryvettyä tavalla tai toisella.
      Älä nyt hyvä tyttö syyllistä enää itseäsi.
      Pirauta kunnan/kaupungin virastoon ja varaa
      aika velkaneuvojalle. Siitä se homma lähtee etenemään. 7000 e on pahanen paperikasa.
      Asia kerrallaan eikä yhtään enempää.
      Pikku hiljaa kaikki järjestyy. Ei kun eteenpäin
      ja kauniita kesäpäiviä!

    • Nainen 24-v.

      Aluksi: 7000 euroa on loppujen lopuksi pieni summa, vaikka se nuorena ja rahattomana tuntuukin suurelta. Velkaneuvojilta saa taatusti apua. Veljeni joutui nuorena vaikeuksiin ja hänelle jäi niistä hyvin, hyvin suuret velat, sinun velkasummasi on pikkuraha niihin verrattuna. Hän pääsi kuitenkin johonkin velkajärjestelyyn ja maksoi velkansa pois, vaolla pitkään siinä meni. Nyt hän on viimein päässyt niistä eroon ja hänellä menee jo ihan hyvin. Hän on pärjännyt muilla tavoin elämässään oikein hyvin: on saanut lapsia ja hyviä ystäviä ja on hyväpalkkaisessa työssä koulutukseensa nähden.

      Tosi hienoa, että pääset terapiaan. Omakohtaisesta kokemuksesta voin kertoa, että se auttaa, ainakin, jos olet vastaanottavainen sille. Aluksi se voi pahentaakin oloa, mutta se tarkoittaa vain sitä, että käsittelet niitä ahdistusta aiheuttavia asioita. Olen itse käynyt nyt noin 4 kuukautta terapiassa ja vaikutukset alkavat jo tuntua mielialassa. Olen ollut hieman masentunut, mutta se ei ole pääsyy terapiassa käyntiin kuitenkaan, vaan taustalla on muitakin syitä. Mutta auttaa se terapia masennukseenkin, kun löytää aivan uusia voimavaroja itsestään!

      Olet tehnyt huonoja asioita, mutta kykenet tuntemaan niistä tuskaa ja häpeää, mikä kertoo, että olet hyvä ihminen. Ei kannata takertua menneeseen, sinulla on oikein hyvä mahdollisuus (ja oikeus!) vielä muuttaa elämäsi suunta. Olet nuori ja sait sen opiskelupaikankin. Mene vaan rohkeasti opiskelemaan, kyllä sinä pärjäät siellä. Terapiassa opettelet pikkuhiljaa luottamaan enemmän itseesi ja mikä tärkeintä, antamaan itsellesi anteeksi. Sun täytyy myös opetella rakastamaan itseäsi. Taudinkin voi voittaa hyvällä elämänasenteella!

      Mielestäni et ole vielä menettänyt mitään lopullisesti, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä vielä jaloillesi kaikin puolin. Sen onnistuminen on omissa käsissäsi.

      Tekstistäni tuli hieman kömpelö, en oikein osaa nyt kirjoittaa ajatuksiani sanoiksi. Halusin vain ilmaista myötätuntoni ja kertoa joitain omia kokemuksiani terapiasta. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja paljon voimia terapian ja kaiken muun suhteen. Muista, ettet ole paha ihminen ja sinulla on täysi oikeus saada kaikki anteeksi ja aloittaa alusta!

    • Sarianna.

      Ensinnäkin, kiitos kaikille teille jotka ovat jaksaneet kannustaa ja rohkaista minua.
      Tänään on se päivä jolloin menen ensimmäistä kertaa psykiatrille (pitkästä aikaa).
      Kun kerroin alussa tästä minun biologisesta äidistäni joka minut hylkäsi, kirjoitanpa asiasta vielä vähän lisää...
      Otin äitiini eilen tekstiviestillä yhteyttä, sillä tuskin olisin uskaltanut ja hän puhelimeen kehdannut vastata.
      Kerroin viestissä kuinka ikävä minun häntä onkaan ja kuinka häntä silti rakastan vaikka hän teki mitä teki.
      Asumme eripaikkakunnilla, ja vastauksen viestiini sain, jossa hän pyysi minua luokseen.
      Saisin olla siellä niin kauan kuin tahtoisin ja hän pitäisi minusta huolta. Viesti lämmitti kovasti mieltäni- niin paljon että itkin koko työpäivän, en ehkä onnesta mutta kai siitä ikävästä ja siitä tunteesta että hän minusta sittenkin välittää.
      Kysyin sitten kasvattiäitini mielipidettä asiaan, kannattaisiko minun mennä?
      Hän vastasi, ettei minun psyykeelläni sinne yksin voisi mennä sillä eihän sitä tiedä mikä näky yms odottaa.
      Kasvattiäitini oli saanut vasta pari päivää aiemmin viestin äidiltäni jossa kertoi meidän kaikkien olevan hänelle mennyttä aikaa- kuin haamuja menneistä.
      Minä murruin keskustelun jälkeen ihan täysin- ei äitini minusta sittenkään niin välittänytkään, ehkä kuvitelmissaan vain, sillä onhan hän huumeiden orja. Varmaan myös kanssani tekstaillessa oli niiden vaikutuksen alaisena.

      En kyennyt tänään työharjoitteluun, aamuni meni itkiessä.Ei ole kivaa herätä aamulla siihen samaan todellisuuteen mihin minä viime yönä nukahdin. Onneksi poikaystävä oli vieressäni ja yritti auttaa edes jollain tavoin.

      Nyt pelkään että puhelimeeni tulee viesti äidiltäni. En tiedä ovatko viestit totta vai pelkkää sananhelinää. Miksi hänen piti vielä kaiken tämän keskellä sekoittaa päätäni näin, voi miksi!!
      Jos en olisi kasvattiäitini kanssa asioista jutellut, olisin lähtenyt hänen luokseeb samantien.
      Mutta nyt en mene. En ole vihainen äidilleni, ainoastaan enemmän masentunut. Kuin hän taas olisi minut hylännyt!
      Onneksi työharjoitteluni johtaja ymmärsi tilanteeni, juteltiin eilen pitkän aikaa masennuksesta yms ja hän lupasi että saan jäädä kotiin. Kaipa tämä tästä...

      • Pirre*

        sinua hylännyt, hän vain ei ole pystynyt pitämään sinusta huolta huumeriippuvuutensa takia. Yritä ajatella, että ei lapsen hylkääminen ole kenellekään- eikä koskaan helppoa, vaan tapahtuu aina jonkin p a k o n edessä...ja äidilläsi se pakko on ollut riipuvuus huumeisiin.
        Luulen että meitä ihmisiä on monenlaisilla henkisillä vahvuuksilla varustettuja, kaikkien voimat eivät vain riitä irrottautua esim. huumeista, ja se huumeiden käyttökin voi alkaa monesti ikäänkuin vahingossa ja siinä sitä rimpuilet lopun ikääsi..ei se ole ihmiselämää heilläkään, ole armollinen äidillesi ja yritä antaa hänelle anteeksi.
        Yritä nyt keskittyä itsesi kokoamiseen ja parantamiseen ja sen jälkeen yrittäisit saada itsellesi ammatin ja sitäkautta aikanaan mieluisan työn.

        Osaat varmasti arvostaa tavallista arkista perhe-elämääkin; sinullahan on, sinua tukeva poikaystävä, anna kaikki se josta olet itse jäänyt paitsi joskus omalle lapsellesi, katkaise tuo ikävä "perinne" sinuun.

        Toivon sinulle parempaa jatkoa elämääsi, sekä paljon voimia ja viisauttakin nähdä se hyvääkin tässä elämässä...


      • Sarianna.

        En tiedä kiinnostaako tämä teitä, mutta täydentäisin vielä tuota viestittelyä huumeäitini kanssa, eli kirjoitan tähän sanantarkasti miten viestittelyni hänen kanssaan meni. Tulee jotenkin selvemmäksi ehkä...
        Elikäs laitoin 27.6 äidilleni tällaisen viestin:
        "En voi kirjettä lähettää,kun en tiedä osoitettasi.. Halusin vain sensinulle kertoa, että kiitos elämästä jonka minulle annoit.Kasvatitpa sitten minut tai et,mutta olet äitini ja rakastan sinuasilti vaikket luonani ollutkaan ja kaikissa tilanteissa muutenkin. Vaikka elämä onkin (nykyään myös minulla, kun on tuo masennus,lääkkeet yms) täyttä tuskaa, niin en koskaan tule pahasta olostani ainoastaan sinua syyttämään. Ainoastaan kaipaan sinua.

        Tämä oli siis minun viestini, johon vastaukseksi sain äidiltäni "Kiitos viestistä! Olen yrittänyt minäkin sinua tavoittaa, kun mulla olisi kysyttävää (mikäli vain haluat) niin toivoisin että ehtisit tai kehtaisit tulla tänne mun luo,edes käymään,jos et ehdi kauempaa olla? Tietysti,saat olla niin kauan kuin haluat,mutta se lienee aika kaukaa haettu toive toteutuakseen..Mutta tulla saisit koska vain sulle sopii tai haluat, mä olenaina tavattavissa eikä mun elämässä kalentereilla ja muilla aikamittareilla ole virkaa. Maksan kyllä junalipun sulle vaikka selkänahasta (mulla on nyt vielä koipi murtunut ja kipsissä, joten nämäsäännölliset kelanrahat muuttuivat sen takiaepäsäännöllisiksi sairauspäivärahoiksi..toistaiseksi.. Mutta pystynkyllä huolehtimaan sinusta, lupaan sen ja toivon että myös uskot sen. Mieti asiaa edes..

        Ja minähän olisin ollut vaikka heti lähdössä sinne!Olisin jopa jättänyt vuokrani maksamatta että pääsen hänen luokseen. Mutta sitten ONNEKSI mummoni puhui minulle järkeä päähän.. En voinut tietää oliko hän tosissaan vai muuten vain laittoi tuollaista viestiä.
        Mummoni lupasi laittaa tänään äidilleni viestiä, etten voi tulla- sillä itsellä asiat muutoinkin huonosti. Kun hän menee sitten Heinäkuun lopulla äitiäni katsomaan, laitan kirjeen mukaan jossa toivon että hän tulisi ennemmin tänne.

        Itkettää edelleen, kamala suru kun mistään ei tiedä mitään. Oliko hän tosissaan vai huumeiden vaikutuksen alaisena "fantasioi" näin tapahtuvan.. Silti, rakastan sinua äiti vaikken luoksesi tulekaan...


    • rtf-1

      ja toivon sinulle kaikkea hyvää mutta samalla toivon että nyt otat itsesäsi kiinni oikein niskasta ja sanot että se on slut nyt se huono elämä ja uusi elämä alkaa heti. kaikkea hyvää sinulle:) t.rtf-1

      • Sarianna..

        Kiitos sinullekkin! On ihanaa että joku tuntematon ihminen jaksaa välittää ja kannustaa.
        Itselläni vaan olo on kuin zombiella.
        Tänään en kyennyt töihin taaskaan ja se masentaa enemmän mieltäni, että edes sinne en jaksa mennä.
        Suurin osa työntekijöistä ei edes ymmärrä\tiedä tilannettani, tai sitä että olen masentunut. Mutta kyllä tämä tästä.


    • Sarianna..

      En jaksa enää. Minä tahdon ois. Oli se keino mikä hyväbs, teen sen witten tänä yönä,
      Kiitos kaikille ja jumalan siunausta teille.

      • vastaa pliis

        et voinut olla tosissasi, sano että et?


    • Lilja64

      Hyvä kun olet huomannut holmöilysi.Sinulla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet elämässä. Kaikki on vain kiinni sinusta itsestäsi, mieti mihin suuntaan todella haluat elämääsi jatkaa.Etene pienin askelin kohti uutta, älä lannistu pettymyksistä vaan suuntaa kohti uutta parempaa huomista , vain sinä itse voit muuttaa elämäsi.Mielestäni turhe syyttää menneisyyttä, vanhempia yms. Aikuinen ihminen on itse vastuussa päätöksistään ja valinnoistaan, nuoruuden hölmöilyt annetaan anteeksi, kun ne antaa itse anteeksi itselleen.

    • Painava sana

      Sähän olet jo valmiiksi kaivanut haudan itsellesi, veloistasikin selviät kun sinne hyppäät. Tää on auttavin neuvo noiden hyssyttelyjen lomassa mitkä ei tod auta yhään mitään. Olisko pitänyt eka ajatella....?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      843
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe