Miten se kaalilaatikko nyt tehdään?

Anonyymi-ap

Mikä nyt sitten on oikea tapa tehdä kaalilaatikkoa? Keitetäänkö ne riisit ensin vai laitetaanko ne vuokaan raakoina? Ja jos keitetään niin keitetäänkö ne kaalisilpun kanssa vai erikseen?

On se ihme, että tuostakin on niin monta eri reseptiä kuin on tekijääkin!!

28

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kukaan halua sinua luuranko olet vielä päästäsikin sippi

    • Anonyymi

      En osaa neuvoa en ole koskaan tehnyt kaalilaatikkoa mutta katso googlesta ja kotikokki ohjeet yleensä aika hyviä ja katso muitakin ja vertaa ohjeita ja valitset parhaimman en ole koskaan edes ostanut kaalia mut kaalilaatikko on tosi hyvää mutta varmaankin aika vaikea ja työläs tehdä mut hyvää se on

    • Kuten erilaisista ohjeista voi päätellä: ei sillä niin väliä ole. Riisiä tai kaalia tuskin voi kypsentää liikaa.

      • Anonyymi

        Kyllä voi riisistä tulee muhjua ja kaalista mustaa. Brains🧠


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä voi riisistä tulee muhjua ja kaalista mustaa. Brains🧠

        Ei kai se aika sitä kaalia mustenna vaan nesteen loppuminen eli kuivuminen. Itse laitan aina riisit raakana melkein kaikkeen. Niille vaan sitten pitää olla nestettä mitä imevät.


    • Anonyymi

      liian vaikeita kysymyksiä ja vastauksiajoihin eiole kysymystä olemassa kuin: a=x?
      Axis?

    • Anonyymi

      En laita kaalilaatikkoon riisiä, enkä keitä kaalta, vaan paistan sen.

    • Anonyymi

      No joo. Tein sen nyt sitten sillain, että paistoin jauhelihan ja sipulin. Kaalit, riisit, siirapit ja meiramit ym. keitin kaikki samassa liemessä. Sitten vuokaan sekaisin ja lisäsin extrana sekotukseen vähän juustoraastetta omasta päästä soveltaen.

      Missään ohjeessa ei myöskään sanottu, että pistettäisiin korppujauhoa pintaan, mutta muistan, että edesmennyt mutsi olis niin tehnyt, joten ripsottelin sitä ja muutama voinokare.

      Katotaan ny, mitä siit tulee

    • Kts. googlesta. Vertaile reseptejä ja valitse itsellesi mieleinen. Laitatko sinne myös lihaa? Silloin se on lihakaalilaatikko.

      • Anonyymi

        🤦 lue nyt HYVÄ IHMINEN tuosta yläpuolelta! Laitoin naudan jauhelihaa. Nyt se on valmista! Kyllä sitä ennemmin syö kuin turpaansa ottaa, mutta siirappia tuli vähän liikaa (on liian makeeta) omaan makuun. Ei ihan sellaista ole kuin parhaimmillaan olen syönyt, mutta tää olit nyt vasta toinen kerta kun tein kaalilaatikkoa. Ens kerralla pistän joukkoon vähän aurajuustoa


      • Anonyymi kirjoitti:

        🤦 lue nyt HYVÄ IHMINEN tuosta yläpuolelta! Laitoin naudan jauhelihaa. Nyt se on valmista! Kyllä sitä ennemmin syö kuin turpaansa ottaa, mutta siirappia tuli vähän liikaa (on liian makeeta) omaan makuun. Ei ihan sellaista ole kuin parhaimmillaan olen syönyt, mutta tää olit nyt vasta toinen kerta kun tein kaalilaatikkoa. Ens kerralla pistän joukkoon vähän aurajuustoa

        Kun kaali on aika rasvatonta, niin tuohon käy mielestäni sikanautaeläin. Mutta juustostakin tietysti tulee rasvaa, joten sen kanssa nauta voi olla parempi. Itselleni puolukat on sitten oleellinen osa kokonaisuutta. Kauraryynit käy aika hyvin melkein kaikkeen mihin ohjeet ehdottavat korppujauhoja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        🤦 lue nyt HYVÄ IHMINEN tuosta yläpuolelta! Laitoin naudan jauhelihaa. Nyt se on valmista! Kyllä sitä ennemmin syö kuin turpaansa ottaa, mutta siirappia tuli vähän liikaa (on liian makeeta) omaan makuun. Ei ihan sellaista ole kuin parhaimmillaan olen syönyt, mutta tää olit nyt vasta toinen kerta kun tein kaalilaatikkoa. Ens kerralla pistän joukkoon vähän aurajuustoa

        Kiitos HYVÄ IHMINEN!

        Tuolla aloituksessa ei ollut mitään mainintaa lihasta. Mikäli anonyymina heität viestin tänne ketjun väliin ja puhut naudanlihasta, ei sitä tiedä kuka anonyymi se on.

        Oli tarkoitus vain neuvoa. Mutta, se siitä. Kiva, että sait valmista laatikkoa.


    • Anonyymi

      En tarkkaan muista, mutta riisiä siihen ei tullut. Reseptin sain aikoinaan työkaverin vaimolta. Molemmat olivat jo iäkkäitä.
      Siihen tuli siirapista lähtien vaikka mitä. Ihan halvimmalla sika-naudan murskatulla lihalla tein sen. Tuli aivan älyttömän hyvää ja halpaa kuin mikä.

      Se on niin sanottu HHH ruoka.

      >simiti<

    • Anonyymi

      Kaali pitäisi ostaa ensiksi. Siitä hyvä aloittaa.

    • Anonyymi

      VILLIT KIRJAIMET VINKUU KUIN SEINÄJOKINEN PELLE-ARMAS.

    • Anonyymi

      Tässä perinteinen ja herkullinen kaalilaatikon resepti:
      Ainekset:

      1 iso kaali
      400 g jauhelihaa (sika-nauta tai naudan jauheliha)
      2 dl pitkäjyväistä riisiä
      1 sipuli
      2 rkl voita paistamiseen
      1 tl suolaa
      1 tl mustapippuria
      1 tl meiramia
      2 rkl siirappia
      5 dl lihalientä (tai kasvislientä)
      Voita vuoan voiteluun

      Valmistusohje:

      Valmistele kaali:
      Poista kaalin kova kanta. Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi.
      Keitä kaalisuikaleita suuressa kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 5–10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Valuta kaalit hyvin.

      Keitä riisi:
      Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään.

      Paista jauheliha ja sipuli:
      Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli voissa paistinpannulla.
      Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla, mustapippurilla ja meiramilla.

      Sekoita täyte:
      Sekoita valutetut kaalit, keitetty riisi ja jauheliha-sipuliseos isossa kulhossa.
      Lisää siirappi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.

      Kokoa kaalilaatikko:
      Voitele uunivuoka voilla.
      Levitä kaaliseos tasaisesti vuokaan. Kaada päälle lihaliemi.

      Paista uunissa:
      Paista kaalilaatikkoa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Voit lisätä vuoan päälle foliota, jos laatikko alkaa tummua liikaa.

      Tarjoile:
      Anna kaalilaatikon levätä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

      Vinkki:

      Jos haluat kaalilaatikosta vielä maukkaampaa, voit käyttää lihaliemen sijasta kermaisen lihaliemen seosta tai lisätä pinnalle pieniä voinokareita ennen paistamista.

      • Anonyymi

        Miksi sitä riisiä pitää tukkia joka paikkaan? Riisi on pahaa! Eikä se ole mitään Suomalaista. Suosikaa kotimaisia tuotteita: kasviksia, juureksia, papuja, maitotuotteita, lihaa, kalaa.

        Toki voi eettisten asioiden takia jostain tinkiä/vaihtaa muuhun. Esim. kassilohen, sikanaudan, kanan voi vaihtaa eettisempään, mutta valitettavasti kalliimpaan.
        Kaikilla ei toki ole näillä ryöstöhinnoilla ja oikeiston veronkiristyksillä siihen varaa.

        Oikeisto, käsi aina tavallisen ihmisen taskulla ja ottaa ennätysvelat ilman globaaleja kriisejä!
        🐖💨
        🐄💨


    • Anonyymi

      ahmi nälkääsikarkkrja,,, joku Nalle-neliviljalautasillinenpuuroaa selviytyy noin 34 minuurri AILLÄ

      • Anonyymi

        Xtran kilon kaurahiutale paketti maksaa Prismassa 0,95€ ja pitää pitkään nälkää.
        Joka aamu syön lautasellisen jogurtin kanssa.

        Hyvin pärjää ruokataukoon asti.


    • Anonyymi

      T6IKKUUKKO-ALW3KAI RUPAKAN TUMPPI JA SANDWLIN MAEINWER KUIN mONIQUE aLEXANDERE..

    • Anonyymi

      la<syr,stpsliomkkpsomk'yyojorlls,syopsss,oscrldo-

    • Anonyymi

      vSATAUKSIA MIHIN EI OLE KYSYMYSTGÄ ELI HNOLLS

    • Anonyymi

      NOLS JSERYYUNSD NOLLDLLD... NIIN KUN ITAEW TYEENLakujuttuj, MICROSOFTINJAINYR54LIN KANSSQAE66Ä MITRN KÄYTYYÄISIT KORKEAA BITTILEBEYTTÄ

    • Anonyymi

      localisat6ion disal4-juyyu kunoma arppoo numeroita niin

      niin localisation disable tarkoittaa että jod däänyttää melko smsalle

    • Anonyymi

      ALEKSImUÖLWQBIXDTSANTRRTOMULKKU.


      mulqvist perswdentti

    • Anonyymi

      oodpyåfpybåkltä.s äsyräd,ädotpäootrplådi,iyrf

      ,

    • Anonyymi

      Kaalilaatikko on pahaa.

    • Anonyymi

      Oikea tapa tehdä kaalilaatikkoa on se miten laatikosta tulee hyvää.
      Riisit keitetään ensin puolikypsiksi ennen vuokaan laittoa. Samoin kaali ja sipuli pilkotaan pieneksi ja haudutetaan kattilassa 20-30 min ennen uunivuokaa.
      Kun vuoka on saatu uuniin asti laatikko muhii siellä pari tuntia. Eli kiireinen pääsee helpommalla ostamalla kaupasta Saarioisten kaalilaatikkoa.

      - Sheena

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiedättekö naiset, että miehelle kannattaa antaa vasta...

      Kun hän on jo kiintynyt teihin. Naisilla erittyy oksitosiinia sek.sin yhteydessä, mikä saa meidät rakastumaan heihin mel
      Ikävä
      226
      1673
    2. Mitä muuttaisit

      Kaivatussasi?
      Ikävä
      99
      1478
    3. Queen of Fucking Everything jakaa mielipiteitä - Mitä tykkäät sarjasta, kolahtiko?

      Tiina Lymin käsikirjoittama ja ohjaama tv-sarja on varmasti yksi tämän vuoden puhutuimmista. Mitä tykkäät mustaa huumori
      Tv-sarjat
      38
      1264
    4. Pyydän yhteydenottoja kiusatuilta

      Hei, pyydän, että laitat mulle sähköpostia, jos sua on kiusattu palstalla tai jopa tuolla oikeassa elämässä jollakin tav
      Ikävä
      173
      1261
    5. Kulkeeko rumuus ja tyhmyys?

      Käsi kädessä?Enkä tarkoita nyt pelkästään ulkoista..jos ihminen ei osaa kuin väännellä naamaansa ja irvistellä sekä saks
      Pyhäjärvi
      13
      1117
    6. Kaipaan mies sun katsetta

      Ootko hylännyt mut?
      Ikävä
      51
      974
    7. Elon Musk jakoi ja julkaisi erittäin järkyttävän raiskausrikostilaston Suomesta.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010944944.html?fbclid=IwY2xjawHowCJleHRuA2FlbQIxMAABHW3j9H5mtzuitMIUEdaZ-5hPybOXgZVj_
      Maailman menoa
      189
      928
    8. Kristinuskon arvot käyttöön

      Maailma on niin sekaisin että kristinuskon arvot on otettava köyttöön. Tämän myöntää jo uskottomatkin. Änkyräateisti Ric
      Luterilaisuus
      284
      892
    9. Joo joo kumpikin on rakastuneita

      Mitäs nyt tehdään vai ollaanko vaan niin kuin ei oltaiskaan
      Ikävä
      64
      856
    10. Zoon hallitus hajoamassa !

      H pj on lähtemässä karkuun.
      Ähtäri
      25
      838
    Aihe