Pohjoisessa hoitamassa asioita ja päätin leipoa.
Uuni oli kuitenkin kiertoilmaversio ja huiman tehokas.
Melkein poltin pinnasta, vaikka aikaa oli kulunut vain puolet normaalista.
Pohjan keskiosa oli kuitenkin hiukan liian vaalea.
https://aijaa.com/9ebZ9U
(olisi ollut viisautta aloittaa tavallista matalammalla lämmöllä, mutta kiirehdin ja jätin miettimättä)
((asiaan perehtymättömät kehuivat tulosta ja söivät kaiken, vaikka ihan pilallahan se oli))
Kyllä on uuneissa eroja
24
361
Vastaukset
- Anonyymi
Joo. Nuo kiertoilma uunit ovat yllättävän tehokkaita. Kerran paistoin tonnikalakiusausta ja se paistui yllättävän äkkiä.
>simiti<Miksei ole uuniluokituksia, joista voisi arvioida tuloksen ilman testikappaleiden paistamista.
- Anonyymi
buddy-love kirjoitti:
Miksei ole uuniluokituksia, joista voisi arvioida tuloksen ilman testikappaleiden paistamista.
Mitä ne luokitukset olisi? Ihan lämmin, aika kuuma, suorastaan polttava.
>simiti< Anonyymi kirjoitti:
Mitä ne luokitukset olisi? Ihan lämmin, aika kuuma, suorastaan polttava.
>simiti<Olisivat standardileipomuksilla tehtyjä kokeita.
Esimerkiksi standardipullapitko ja sille etsitty sopiva lämpötila ja aika.- Anonyymi
buddy-love kirjoitti:
Olisivat standardileipomuksilla tehtyjä kokeita.
Esimerkiksi standardipullapitko ja sille etsitty sopiva lämpötila ja aika.Pizzalaakitossa lukee aika ja lämpö. Toki jos tekee joskus muuta ruokaa, niin pitää tietää lämpötila.
>simiti<
- Anonyymi
Eikö suuressa osassa kiertoilmauuneja ole ohjeistus, että pudottaa lämpötilaa n. 20-25 astetta, niin vastaa normitehoa? Näin olen kuvitellut lukevani ohjeista.
Olisi pitänyt pudottaa enemmän.
Se uuni oli iäkäs, joten lämmönsäätö ei ehkä ole kohdallaan.
- Anonyymi
Airfryer parillakympillä :). Pummi kun olen 👌. Säästää sähköä kun tekeekin notskin sinne uuniin. Nyt joku saa tästä varmaan älynväläyksen ja pian on palolaitokselle hommia vähintäänkin tarpeeksi.
Oho, mustikkapiirakka, mistä mustikoita tähän vuodenaikaan sait.
Meillä oli koulussa köksän luokassa, niin neljä hellaa ja yks niistä kiertoilma. En muista perehdyttiinkö siihen, mutta ainakin siihen saatto laittaa useemman pellillisen kerralla. Mutta en tosiaan sitä valinnaiseksi valinnut. Yleensä meidän aikaan pojat ei ottanu köksää.Mustikat otetaan pakkasesta tähän aikaan vuodesta. Tai voi myös syödä mustikkajauhetta, kuten minä. Yhdessä karnosiinin, tai beta-alaniinin ja histidiinin kanssa pitäisi mobilisoida tiettyjä kantasoluja luuytimestä verenkiertoon.
buddy-love kirjoitti:
Kaupan pakastin on hyvin varustettu, joten sieltä hain.
Ok hyvä sieltähän sitä saa. Mulla kun mustikkametsässä menee kaikki suoraan suuhun. Ei jää mitään pakastettavaksi. Ja miten näin työssäkäyvä ees menestyy kilpailussa mustikoista, kun eläkeläiset on poimureineen imuroineet jo metsän, kun mä pääsen töistä.
JeroP kirjoitti:
Ok hyvä sieltähän sitä saa. Mulla kun mustikkametsässä menee kaikki suoraan suuhun. Ei jää mitään pakastettavaksi. Ja miten näin työssäkäyvä ees menestyy kilpailussa mustikoista, kun eläkeläiset on poimureineen imuroineet jo metsän, kun mä pääsen töistä.
Jos menee niin kauas tiestä, etteivät muut kävele sinne asti, niin saalis on todennäköisempi.
- Anonyymi
m36-intj kirjoitti:
Mustikat otetaan pakkasesta tähän aikaan vuodesta. Tai voi myös syödä mustikkajauhetta, kuten minä. Yhdessä karnosiinin, tai beta-alaniinin ja histidiinin kanssa pitäisi mobilisoida tiettyjä kantasoluja luuytimestä verenkiertoon.
Minä söin ufotyypin, kun tuli häiritsemään keskellä yötä.
>simiti< Anonyymi kirjoitti:
Minä söin ufotyypin, kun tuli häiritsemään keskellä yötä.
>simiti<Niin varmaan, mutta kyllä väitteelleni löytyy tutkimustietoa tueksi,
Nutraceuticals synergistically promote proliferation of human stem cells
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16522169/
Vertailuna, kantasoluja luovutetaan veripalvelussa ensin stimuloimalla kasvutekijällä (G-CFS), mutta se on aika väkivaltainen toimenpide, siinä on paljon sivuvaikutuksia, tavaraa kyllä vapautuu paljon verenkiertoon, myös muuta kuin kantasoluja. Tätä voisi periaatteessa käyttää kantasoluhoitoihin myös.
https://www.veripalvelu.fi/kantasolurekisteri/miten-kantasoluja-luovutetaan/
- Anonyymi
Enskerralla kannattaa varmaan mitata kumpi laitteessa kierrättää toista.
- Anonyymi
On uuneja ja uuneja, kuten takkaleivinuuneja.
- Anonyymi
Pitääkö sitä nyt leuhkia leivinuunilla? Ei kaikilla ole leivinuunia. Vain ökyillä on jotka pumppaa verorahoja itselleen.
Nyt palstamode kiljuu paniikissa ja hakkaa ctrl alt del.
>simiti<
- Anonyymi
Onhan niissä. Ihan tavallisissakin uuneissa, vaikka näyttävät samanlaisilta. Nykyinen vaatii n. 25° korkeamman lämpötilan kuin edellinen. Tai ainakin säätönupin mukaan. Vanhoista kun ei voi enää valittaa minnekään eikä korjaillakaan kannata, niin saattavat paistaa epätasaisesti jolloin tuotoksia on käännettävä sopivassa vaiheessa.
Uuni täytyy tuntea.
xLiner - Anonyymi
Mustikkapiirakka on älyttömän hyvää, jos se on tehty pullataikinaan.
Lapsena ekat mustikat ja äiti leipasi heti.
VilmaNämä olivat murotaikinasta, jossa on mantelijauhoa seassa.
Manteli on muutoinkin kuin maun takia, sillä se estää jääkaappisäilytyksen aiheuttamaa reunojen kovettumista.
(kaikkia pullajuttuja vältän, sillä en pärjää äitini versioille)
((olen pullien kanssa kuulemma liian kiireinen ja siksi ne eivät oikein onnistu))
Nooh, ei nuo nyt ihan pilalle ole menneet. Minä kerran sovelsin mustikkapiirakkaan jauhettua mustapippuria. Ai että tuli hyvää. Sen kanssa pitää vain muistaa, että mausteena, ei täytteenä.
Siitä tulikin ihan oikeasti hyvää. Suosittelen kokeilemaan. Myös kardemumma on hyvää.Opiskeluaikoina eräät tekivät omenapiirakan kanssa klassisen virheen, eli sokeri ja suola olivat kaapissa huonosti merkityissä astioissa, eikä sitä tulosta kukaan kyennyt syömään, vaikka nälissämme kovasti yritimme.
(ja ihmettelen miten joku ei kykene huomaamaan miten suola näyttää ihan erilaiselta kuin sokeri ja painokin on eri)buddy-love kirjoitti:
Opiskeluaikoina eräät tekivät omenapiirakan kanssa klassisen virheen, eli sokeri ja suola olivat kaapissa huonosti merkityissä astioissa, eikä sitä tulosta kukaan kyennyt syömään, vaikka nälissämme kovasti yritimme.
(ja ihmettelen miten joku ei kykene huomaamaan miten suola näyttää ihan erilaiselta kuin sokeri ja painokin on eri)Mä voin kuvitella kuinka "hyvää" suolainen omppupiirakka olisi.
Olen toki suolaisen ystävä, mutta en tuossa määrin.
Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2994840Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1383099Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k543042Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn331590Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2271272- 471209
Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa
Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.121042Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?
Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu781031Paskalaista valokuitulakiin
Nyt maksajiksi joutuvat kaupunkilaiset eivätkä mökkiensä ulkohuusseissa kakistelevat mummot. Nimittäin EU määrää jokais521009Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu581001
