esteratsastuskilpailujen arvostelut

tytte

mitä niitä on? tulipahan vain mieleen, olisi hauska oppia noita. arvosteluthan merkitään numeroin, ja tämmöinen tallero ei ota niistä mitään selkoa :) kiitoksia jo etukäteen vaivautuville.

26

30288

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fulloffire

      Arvostelumenetelmät:
      Arvostelu A (virhepisteiden perusteella)
      Arvostelu C (ajan perusteella)

      Kummassakin on paljon eri juttuja...

      A.0
      Laskemalla yhteen virhepisteet esteiltä ja ylitetystä enimmäisajasta saadaan ratsukon tulosvirhepisteet. Eräissä arvostelumenetelmissä tasapisteissä olevat ratsukot asetetaan paremmuusjärjestykseen ajan perusteella.

      1. arvostelumenetelmä A.0
      Ratsukot, jotka ovat selvittäneet perusradan tai uusinnan virhepisteittä, ovat tasavertaisia ensimmäisellä sijalla. Vain virhepisteittä ratsastaneet palkitaan. Ajalla ei ole merkitystä, mutta ratsukon on suoriuduttava radasta enimmäisajan puitteissa. Arvostelumenetelmä sallii korkeintaan yhden uusinnan.

      - A.0.0 Ei uusintaa
      - A.0.1 Yksi uusinta

      2. Arvostelumenetelmä A.1
      Ratsukot, jotka ovat saavuttaneet perusradalla tai uusinnassa saman virhepistemäärän, ovat tasavertaisia. Arvostelumenetelmä sallii korkeintaan kaksi uusintaa (vain virhepisteet huomioidaan):

      - A.1.0 Ei uusintaa
      - A.1.1 Yksi uusinta
      - A.1.2 Kaksi uusintaa

      3. Arvostelumenetelmä A.2
      Ratsukot, jotka ovat saavuttaneet perusradalla saman virhepistemäärän, sijoittuvat aikojen perusteella. Arvostelumenetelmä sallii niiden ratsukoiden kesken, joilla on alin virhepistemäärä ja sama aika, korkeintaan yhden uusinnan, jossa jälleen ratkaisevat virhepisteet ja aika:

      -A.2.0 Ei uusintaa
      -A.2.1 Yksi uusinta

      4. Arvostelumenetelmä AM (arvostelumenetelmien A.1 ja A.2 yhdistelmä)

      AM3 - Perusradalla pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot uusivat. Uusinnassa paremmuuden ratkaisevat virhepisteet ja aika. Muut ratsukot sijoittuvat perusradan virhepisteiden perusteella.

      AM4 - Perusradalla pienimmän virhepistemäärän saaneet ratsukot menevät uusintaan. Uusinnassa pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot osallistuvat toiseen uusintaan. Toisessa uusinnassa paremmuuden ratkaisee virhepisteet ja aika. Muut ratsukot sijoittuvat ensimmäisen uusinnan/perusradan virhepisteiden perusteella.

      AM5 - Perusradalla pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot uusivat. Uusinnassa paremmuuden ratkaisee virhepisteet ja aika. Muut ratsukot sijoittuvat perusradan virhepisteiden ja ajan perusteella.

      AM6 - Perusradalla pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot uusivat. Uusinnassa pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot osallistuvat toiseen uusintaan. Toisessa uusinnassa paremmuuden ratkaisevat virhepisteet ja aika. Muut ratsukot sijoittuvat ensimmäisen uusinnan/perusradan virhepisteiden ja ajan perusteella.

      Virhepisteet tulevat..:
      - ensimmäinen kieltäytyminen 4vp
      - esteen pudottaminen tai vesiesteen rajaviivan rikkominen 4vp
      - toinen kieltäytyminen, ratsukko hylätään
      - kieltäytyminen, jolloin esteen osa putoaa 4vp aikalisä 4 sek.
      - ylitetty enimmäisaika, jokaisesta alkaneesta sekunnista 1vp
      - kaksinkertainen enimmäisajan ylitys, hylätään.

      Arvostelu C

      Arvostelu C:ssä virheet aiheuttavat virhesekunteja, jotka lisätään ratsastajalle otettuun suoritusaikaan.

      Virheiden tuomitseminen C:ssä:
      - esteen pudottaminen tai vesiesteen rajaviivan rikkominen 5s ulkokilpailuissa, 4s hallikilpailuissa ja 3s kaksivaiheisessa kilpailussa (arv.367) ulkona ja hallissa
      - ensimmäinen kieltäytyminen, ei virhesekunteja
      - toinen kieltäytyminen, hylätään (?)
      - kieltäytyminen, jolloin esteen osa putoaa: aikalisä 4s
      - ylitetty enimmäisaika, jokaisesta alkaneesta sekunnista, 1 virhesekunti (perusrata ja uusinta)
      - kaksinkertainen enimmäisajan ylitys, hylätään

      Ratsukon tulosaika saadaan seuraavasti:
      Suorituksen kuluneeseen aikaan lisätään mahdollisesti kieltäytymisestä aiheutunut aika ja tämän jälkeen lisätään, mikäli enimmäisaika ylittyy, aikavirheestä annettavat virhesekunnit. Viimeiseksi lisätään esteen pudottamisesta tai rajaviivan rikkomisesta annettavat virhesekunnit.

      Sijoituksen määrääminen: Lyhimmän tulosajan saavuttanut on voittaja, lähinnä lyhimmän toinen jne.. Tulosaikojen ollessa samat, voidaan suorittaa uusinta 1.sijasta. Muut saman tulosajan saavuttaneet ovat tasaveroiset.

      Uusinnassa esteiden korkeutta ja/tai pituutta voidaan lisätä ja niiden lukumäärää voidaan vähentää.

      Tässä jotain, kysy jos haluat tietää lisää...

      Lähde: suomen ratsastajainliiton kilpailusäännöt

      • Aivan.. Ja sit suosituimpiin kuuluu 367.1 jossa on perusrata, ja perusradan maali on samalla uusinnan lähtö. Eli jos on puhdas rata jatketaan vaan uusintaan suoraan.

        367.2 On muuten samanlainen kuin 367.1 mutta tässä mennään ensin perusrata -> maaliin Sitten tulee uusi lähtömerkki jos saat puhtaan radan, eli uusinnan lähtömerkki -> maaliin.


      • ???????????

        mikä on sitte A2/A2???


    • ^^

      eiks AM5 oo korotettu uusinta? oliks max 5 vai 10cm korkeempi

    • :)

      Onhan se :)

    • tinbin

      HEEEi joku kertokaa mitä meinaa A2/A2 ?? :O kiitos jo etukäteen !

    • Kysyy..

      Onko arvostelussa A.1.0. aikaa? o.o

      • Kilparatsastaja

        On rajoitettu aika. Jos sen ylittää joka sekunnista saa yhden virhepisteen.


      • Tietämätön

        Mikä on arvostelu A1/A2? Mulla on estekisat tulossa nii yritän selvittää sitä.


    • pulleapoika

      eikös A2/A2 ole sama kuin 367.1

    • tulleroliini

      Entä jos kisakutsussa lukee 367.2 A2/A2? MIten se toimii, siis uusintaan tulee erillinen lähtömerkki, mutta mikäs toi A2/A2 meinaa tuolla lopussa?

    • Kisaaja92

      Hei tulleroliini!

      367.2 on niin sanottu kahden vaiheen kilpailu. Eli kisa muodostuu perusradasta ja uusintaradasta. Kisa suoritetaan suoralla uusinnalla eli heti perusradan jälkeen jatketaan uusintaan ilman mitään erillisiä finaalikierroksia mitä on mm. suurissa ratsastuskisoissa (esim.HIHS). Eli siis jokainen ratsukko ratsastaa perusradan. Mikäli saa perusradasta puhtaan suorituksen voi jatkaa suoraan uusintaan. Eli perusradan maalilinja on samalla toisen vaiheen lähtölinja. Jos saa virheitä ensimmäisesta vaiheesta tuomari viheltää pilliin ja sijoittumisesi määräytyy ensimmäisen vaiheen mukaan.

      Jos oikein muistan .2 loppuisessa arvioinnissa on 30 sekunttia aikaa aloittaa toinen vaihe. Arvioinnissa 367.1 lähtö tapahtuu suoraan. Kannattaa tarkistaa tämä Suomen Ratsastajainliiton sivuilta! Sieltä katso materiaalisalkku ja sieltä Ratsastajan opas kilpailumaailmaan. Sieltä löytyy kaikki arviointi järjestelmät. :)

      A2/A2 tarkoittaa sitä että molemmissa vaihessa vähiten virhepisteitä saanut ratsukko sijoittuu parhaiten. Jos useampi ratsukko saa saman virhemäärän sijoittuvat ratsukot ajan mukaan eli nopeimman ajan saannut sijoittuu parhaiten. Näin ainekin minä olen tämän ymmärtänyt.
      Tarkista vielä SRL:n sivuilta kisaoppaasta niin saat selvyyden! ;D

    • estekisaaja

      Hei mitä jos on 367.1 A.1.0 ? Onko silloin uusintaa ja meneekö se silloin suoraa vai tuleeko uusi lähtömerkki ?

    • Kisaaja92

      Nämä on kopioitu suoraan SRL:n kisaoppaasta. Eli noista sitten pitää soveltaa mikä on kisan kulku. :)

      367.1
      Kilpailu ratsastetaan kahdessa vaiheessa niin, että ensimmäisen vaiheen jälkeen ratsastetaan välittömästi toinen vaihe. Ensimmäisen vaiheen maalilinja on samalla toisen vaiheen lähtölinja, eli ratsukko jatkaa suoraan toiseen vaiheeseen, mikäli on tehnyt puhtaan radan. Jos ratsukko on saanut ensimmäisestä vaiheesta virhepisteitä, se pysäytetään äänimerkillä ensimmäisen vaiheen maaliin tultaessa.

      A.1
      Ratsukot, jotka ovat saavuttaneet perusradalla tai uusinnassa saman
      virhepistemäärän, ovat tasavertaisia. Arvostelumenetelmä sallii korkeintaan kaksi uusintaa (vain virhepisteet huomioidaan).
      A.1.0 = ei uusintaa, A.1.1 = yksi uusinta, A.1.2 = kaksi uusintaa

    • jelppa mei

      Entä jos arvostelu on 367.1 A2/A2?? heeelp

    • _katherine_

      jelppa mei //

      Tuolla se jo luki.

      Eli arvostelu on 367.1.
      Ratsukot arvostellaan virhepisteiden ja ajan perusteella (A2).

    • Settisratsastaja99

      Hei niin mitä tarkottaa jos kisakutsussa lukee et arv. A.0.0??
      Niin mitä toi A.0.0 tarkottaa..???
      (oon kyllä kisannu aika paljonkin mut silti aina unohtuu noi arvostelut:) ja anteeks ku vaivasin) Ja kiitos jo etukäteen vastauksista ja
      onnea tulevalle kisakaudelle kaikillee!!

    • _katherine_

      shettisratsastaja ottaa silmät käteen ja aivot päähän ja lukee mitä tuossa ylhäällä sanotaan.

      Siellä lukee selkeästi, että A.0.0. ei ole uusintaa ja kaikki puhtaasti ratsastaneet on samalla sijalla. Eli kaikki nollaradan saaneet palkitaan.

    • kisaamisen aloittava

      Yritin etsiä SRL:län sivuilta sitä kisaopasta, josta olisin voinut vielä nuo tiedot tarkistaa, mutta en löytänyt sitä. Löytyykö kisaopas "materiaaleista" vai "kilpailuista"? Vai olenko aivan väärillä jäljillä??;D Kiitos jo etukäteen! Ps. Vastatkaa mahdollisimman nopeasti!:DD

      • diipadaapaaaa

        Mielestäni se löytyy materiaaleista :)


    • _katherine_
    • asdfr

      eli siis jos on arv.367.1 (A2/A2), niin EI ole uusintaa ?

      • Kisaaja92

        Huoh... On se jännä kun ihmiset kysyvät samaa asiaa monta kertaa... Onko se jotenkin vaikea ymmärtää vai eikö vain jakseta hetken aikaa vaivata päätä?

        Eli siis arvostelussa 367.1 (A2/A2) on SUORA uusinta. Eli kisassa ei ole erillistä finaalikierrosta kuten aikasemminkin kerroin vaan puhtaan perusradan jälkeen jatkat suoraan uusinta radalle. Eli perusradan maalilinja toimii uusinnan lähtölinjana.

        Näin lukee SRL:n sivuilla:
        "Kilpailu ratsastetaan kahdessa vaiheessa niin, että ensimmäisen vaiheen jälkeen ratsastetaan välittömästi toinen vaihe. Ensimmäisen vaiheen maalilinja on samalla toisen vaiheen lähtölinja, eli ratsukko jatkaa suoraan toiseen vaiheeseen, mikäli on tehnyt puhtaan radan. Jos ratsukko on saanut ensimmäisestä vaiheesta virhepisteitä, se pysäytetään äänimerkillä ensimmäisen vaiheen maaliin tultaessa."

        Merkintä A2/A2 tarkoitaa sitä että kilpailun ratsukot sijoittuvat ensisijaisesti virhepisteiden perusteella mutta saman virhemäärän saaneet ratsukot sijoittuvat ajan perusteella.

        Eli siis tiivistettynä arvostelu 367.1 (A2/A2) = KAHDEN VAIHEEN kilpailu (ns. suora uusinta) jossa ratsukot sijoittuvat ensisijaisesti virhepisteiden mukaan.


    • Jeejeeekx

      Entä jos on 368.1 (A2/A2)

    • Kysynn

      Mitä jos on 368.1?

    • Anonyymi

      Mitäs tarkoittaa sitten 367.1 (A1/A1)?
      Itsellä kisat tulossa ois hyvä saada tietää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe