Juusto kysely

Anonyymi-ap

Mikä tai mitkä juustot on suosikkejasi eli mitä juustoja ostat kaupasta ja missä käytät juustoa

46

327

2Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri tänään herkuttelin Parmesaani-juustolla, ohuita siivuja hapankorppun päällä. Hyvää!
      Suosikkijuustoja on useita. Riippuu vähän tilanteesta, mihin niitä on tarkoitus käyttää.

      • Anonyymi

        castellon hommejuustot on hyvä, parempaa kuin Aura. Tykkään myös niistä chilillä maustetuista ja mustapippurijuustoista


      • Anonyymi

        Itse ostin eilen arki juustoa piti leivän päälle laittaa no laitoinkin mutta paljaalta suurimman osan syönyt eli teki kahvia ja höylällä siivuja ja söi siivuja nyt loppu kyl juustostakin maha täyteen tulee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse ostin eilen arki juustoa piti leivän päälle laittaa no laitoinkin mutta paljaalta suurimman osan syönyt eli teki kahvia ja höylällä siivuja ja söi siivuja nyt loppu kyl juustostakin maha täyteen tulee

        Nämä ovat myös hyviä ja halpoja nämä Arlan Lempi tuorejuustot. Makuja on moneen tarkoitukseen ja sopii niin leivälle kuin ruuanlaittoon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä ovat myös hyviä ja halpoja nämä Arlan Lempi tuorejuustot. Makuja on moneen tarkoitukseen ja sopii niin leivälle kuin ruuanlaittoon

        Koskenlaskija juusto hyvää samoin koskenlaskija sulate juusto valmis siivuina


      • Parmigiano reggiano. Ai että! Olen monesti miettinyt, että teen juustopöydän ja laitan tuon hienona muruna dipiksi kermaviilin joukkoon, kun se muuten on niin murenevaa sorttia ja kova leikattava.


      • Anonyymi
        Mu5tasydän kirjoitti:

        Parmigiano reggiano. Ai että! Olen monesti miettinyt, että teen juustopöydän ja laitan tuon hienona muruna dipiksi kermaviilin joukkoon, kun se muuten on niin murenevaa sorttia ja kova leikattava.

        Enpä ole ennen kuullutkaan itse tykkään tavis juustoista


      • Anonyymi kirjoitti:

        Enpä ole ennen kuullutkaan itse tykkään tavis juustoista

        Niin minäkin, mutta jos haluan vaikka spagetin päälle makua, niin tuo on siihen loistava juusto. Arkena menee ihan arkijuusto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä ole ennen kuullutkaan itse tykkään tavis juustoista

        Tuo mainittuhan on tavisjuusto, vaikkakaan ei ehkä meillä. Miltei jokainen juusto on ihan tavisjuusto.


      • Anonyymi
        Mu5tasydän kirjoitti:

        Niin minäkin, mutta jos haluan vaikka spagetin päälle makua, niin tuo on siihen loistava juusto. Arkena menee ihan arkijuusto.

        En ole kokeillut mutta luulis edam juusto siihenkin sopivan tai emmental tai koskenlaskija sulatejuustot onkohan semmoista enään kuin olympia sulatejuusto silloin oli kun olin lapsi


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ole kokeillut mutta luulis edam juusto siihenkin sopivan tai emmental tai koskenlaskija sulatejuustot onkohan semmoista enään kuin olympia sulatejuusto silloin oli kun olin lapsi

        Ei taida olla Olympiaa enää. Muistan ko. juuston kyllä, kuin myös monia muitakin lapsuuden ruokia. Ekana tulee mieleen palloedam, Metsätähti-jugurtti, Ruutipuppis, Ankkalinnan säkki, isot Merkkarit, Toffot jne. ☺️


      • Anonyymi
        Mu5tasydän kirjoitti:

        Ei taida olla Olympiaa enää. Muistan ko. juuston kyllä, kuin myös monia muitakin lapsuuden ruokia. Ekana tulee mieleen palloedam, Metsätähti-jugurtti, Ruutipuppis, Ankkalinnan säkki, isot Merkkarit, Toffot jne. ☺️

        Se oli kivaa aikaa olis nykyäänkin noin se oli kivaa aikaa


      • Anonyymi


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkyy löytyvän mutta onkohan enään samanmakuista ennen oli erilaisessa kipossa tai purkissa

        Sähän valittelet täällä usein, ettei mikään maistu samalta, eli eivätköhän makunystyräsi ole tuonkin osalta heikentyneet. Ihmisen muistilla on myös tapana vääristää makumuistojakin. Eli jos nnyt et ole tuota pariin kymmeneen vuoteen syönyt, niin tuskin muistat maun samoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkyy löytyvän mutta onkohan enään samanmakuista ennen oli erilaisessa kipossa tai purkissa

        Purkki oli omassa lapsuudessani hyvin saman oloinen. Siinä ole samat värit, joku urheilijan kuva jne. Itse tunnistan siis helposti samaksi tuotteeksi. Ehkä sulla kuitenkin on sitten ikää reilusti enemmän ja sun lapsuudessas on ollut sellanen punanen paketti. 🤷‍♀️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sähän valittelet täällä usein, ettei mikään maistu samalta, eli eivätköhän makunystyräsi ole tuonkin osalta heikentyneet. Ihmisen muistilla on myös tapana vääristää makumuistojakin. Eli jos nnyt et ole tuota pariin kymmeneen vuoteen syönyt, niin tuskin muistat maun samoin.

        Kyllä minä muistan mutta kaikki on huonontunut nykyään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Purkki oli omassa lapsuudessani hyvin saman oloinen. Siinä ole samat värit, joku urheilijan kuva jne. Itse tunnistan siis helposti samaksi tuotteeksi. Ehkä sulla kuitenkin on sitten ikää reilusti enemmän ja sun lapsuudessas on ollut sellanen punanen paketti. 🤷‍♀️

        Se oli sininen ja matalampi ja neliskanttisempi eli tuo ei ole sama purkki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se oli sininen ja matalampi ja neliskanttisempi eli tuo ei ole sama purkki

        Sanoinkin "hyvin saman oloinen" ja että "tunnistan tuon helposti samaksi tuotteeksi", en että se olisi tasan sama purkki.


    • Anonyymi

      Mustaleima herkutteluun emmentaali ja kermajuusto on joka päivän juustona.
      Mies: 51 vuotta

    • Anonyymi

      Joo se chili-juusto oli hyvää mutta en ole kiinnostunut sinusta juustomies.

    • Anonyymi

      Olen ehkä tylsä, mutta mustaleima. Laatikoiden kuorrutuksiin ja ihan leipulin päälle. Onneksi en ollut ainoa, vaan mies51 mainitsi myös mustaleiman. 👍

      >simiti<

    • Anonyymi

      Hyvä aloitus!!

    • Anonyymi

      10 % Polar arkeen
      ja
      Keisarinna kristallinen gouda pyhään.

      -keinovaginamies-

    • Anonyymi

      Kunnon läskimakkara tätäejä

      • Anonyymi

        Minkäslaista juustoa se on? Enpäs ole ennen kuullutkaan moisesta. Onko se jotain persuteinin sissijuustoa?

        >simiti<


    • Anonyymi

      Pecorino romano

    • Anonyymi

      Gouda juustoa ostan 1kg paketin 6,99 euroa maksaa.
      Leivän päälle leikkeleiden kanssa.
      Paahtoleivän väliin, tonnikalaa ja gouda juustoa ja sitten pannulla kuumennan ja kyllä hyvältä maistuuuuuuuuuuu...

      • Anonyymi

        Ei huono tuokaan. Itse laitan paahtiksen päälle ihan halvinta sulatejuustoa. Coop taitaa olla halvinta.
        Sunnuntaisin laitan lisäksi leuhkasti tuorepaprikaa ja jos vieraita tulee, niin kahvin kanssa on mahis laittaa myös kotimaista kalaa.

        Isoille ökyille tarjoan punaisen pullan ja illemmalla toimitusjohtajanaisen kanssa myös kermavaahto tulee mukaan kuvioihin.

        >simiti<


    • Anonyymi

      Sehän nyt on ihan siitä kiinni mihin ruokaan sitä juustoa käyttää. Leivän päällä käytän vähempisuolaista oltermannia. Salaatin sekaan yleensä jotain kovaa kypsytettyä juustoa tai fetatyyppistä juustoa. Mozzarella sopii myös sellaisenaan salaatteihin tai lämpimänä pizzan tai leipien päälle. Siinä yleisimmät käyttämäni. Pastan päälle laittaisin parmesaamia tai käy joku muukin kova kypsytetty juusto, mutta syön sellaisia pastoja tosi harvoin.

    • Anonyymi

      Lähinna raejuustoa, salaatteihin ja puuroon, proteiinia ja valkuiaisaineita antamaan ja kyllä maustakin pidän. Jos tarjolla on jossakin, viipale pari kelpaa mitä tahansa sorttia. Jos tulee syömävieraita, ostan palan jotan kohtuuhintaista ja tietenkin lopun syön sitten itse. Ei ole oikein mitään merkkiä, mutta ehkäpä perus Edamjuusto on mieluisinta. Siihen olen tottunut.

    • Anonyymi

      kihlasormus on itsetuudutuken tunnusmerkki

    • Anonyymi

      hyviä höpötukdiä ikävä-palstan kanssa unia..

    • Miksi syödä juustoa. Mun mielestä se on pahaa. Ehkä pitsan päälle sulatettuna pystyy syömään. Onko siitä jotain terveyshyötyä vai miksi? Kuulemma valmistaminen kuluttaa paljon luonnonvaroja?

      • Anonyymi

        No miksi nyt mitäkin syödään ... miksi syödä vaikkapa kurkkua ja vielä säilöäkin sitä? Eihän kurkussa oikein juuri mitään ole, mutta onhan siinä hapattamalla säilötyssä kai edes hyviä bakteereja. En tiedä miksi syödä noita, mutta syönpä nyt silti, kun satun tykkäämään. Käsittääkseni juusto on alunperin ollut keino säilöä maitoa. Nykyään toki on paljon sellasiakin versioita, jotka eivät silleen säily, mutta käsittääkseni tuo säilyvyys on ollut aikoinaan se juttu.


      • Anonyymi

        Juusto sisältää paljon kaliciumia, se on terveyshyöty. Mutta vastapainoksi siinä on kamalasti rasvaa ja suolaa.

        Olet kyllä mahtava mies, ehkä jopa ronkelimpi ruuan suhteen kuin minä 😂

        - Sheena


    • Anonyymi

      jotain niin ..uni-juttuja tyttöjen kanssa.Sinänsä niiin noooh hauskaakin.

    • Anonyymi

      tietystikään vege ei saa syödä juustoa koska eläin tuote.. lehmän näånnbi

    • Määrällisesti eniten menee kermajuustoa ja emmentalia. Niitä on aina kotona. Muita sitten satunnaisesti. Ruuanlaitossa noita edellä mainittuja ja joskus sulate- tai sinihomejuustoa.

      Tarjoushaukkana käytän aina tilaisuudet hyväksi ja ostan -50% ja -60% vanhenevia. Juusto on säilyke eikä se paketissa kovin nopeasti vanhene. Avattuna on sitten fiksua veistellä aina vuoroin vähän eri puolilta.

      Sissijuustosta en tykkää.

      • Anonyymi

        Oletko kokeillut tuota viimeksi mainittua?

        -keinovaginamies-


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kokeillut tuota viimeksi mainittua?

        -keinovaginamies-

        Noh, haju ei ole houkutteleva. niin on jäänyt väliin. Mutta toisaalta juustokin perustuu sopivaan sekoitukseen raaka-ainetta, vasikan mahasta otettua juoksutetta, bakteereita ja hiivoja. Ja ajan kulumista. Tuskin kovin monen mielestä vaikka Appenzellerin pinnan tai Brien hajukaan on herkullinen.


      • Anonyymi
        scrg kirjoitti:

        Noh, haju ei ole houkutteleva. niin on jäänyt väliin. Mutta toisaalta juustokin perustuu sopivaan sekoitukseen raaka-ainetta, vasikan mahasta otettua juoksutetta, bakteereita ja hiivoja. Ja ajan kulumista. Tuskin kovin monen mielestä vaikka Appenzellerin pinnan tai Brien hajukaan on herkullinen.

        Ei voi tietää jos ei ole koettanut.
        Esmes. hapansilakka voi ihmisen yllättää.

        -keinovaginamies-


    • Anonyymi

      mo<<arwllaa mnoni inghoaa.

      mutta uni-jutytuja ikä vä-palstan tytytöjenkin kanssa
      . niin pelijuttuja

    • Kipparia leivän päälle

    • Anonyymi

      Juustoissa on paljon haitallista rasvaa ja yritän välttää niitä(kin).

      - Sheena

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      155
      3542
    2. Päivän Sanna: Nvidia sijoittaa miljardi dollaria Nokian osakkeisiin

      Nvidia merkitsee osakkeet 6,01 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella merkintähinnalla tavanomaisten toteutumisehtojen t
      Maailman menoa
      20
      2963
    3. Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin

      Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo
      Maailman menoa
      41
      2901
    4. Suomessa Pohjoismaiden tyhmimmät demarit......aijaijai..

      Lasse Lehtinen sanoo suoraan, että Ruotsissa on fiksummat demarit kuin Suomessa. Ja Tampereella fiksummat demut kuin Hel
      Maailman menoa
      11
      2834
    5. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      126
      2733
    6. Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi

      Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?
      Ikävä
      108
      1818
    7. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      85
      1553
    8. Nepotismi jytkyttää porvaristossa

      Taas uutisoidaan, että useampi perussuomalainen kansanedustaja on palkannut oman perheenjäsenensä eduskunta-avustajaksi
      Maailman menoa
      4
      1518
    9. Martina Aitolehti podcastissa: Ero

      Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696
      Kotimaiset julkkisjuorut
      227
      1386
    10. Valkoinen Golf

      Kukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.
      Kuhmo
      21
      1355
    Aihe