hki-espoo-vantaa parhaimmat luistelupaikat?

Nimetön

katriinantien pyörätie on liian lyhyt muuten ok
mieluummin tasasta asfalttia pitkään kun joku "parkkirinki"
kertokaa missä luistelette
en haluaisi liikennevalojen ym tiuhan liikenteen sekaan

5

5745

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anttza

      Oen vastikään muuttanut Helsinkiin ja olen myöskin etsinyt sopivaa luistelureittiä Helsinginseudulta. Onko kenelläkään heittää hyviä reittejä, joille ei satu paljoa risteyksiä ja liikennevaloja?

    • TommiN

      ...mutta oma vakiolenkkini - asun Martinlaaksossa - kulkee Kehä-3:n vartta Katriinantielle, sitten Myllykyläntielle ja siitä vanhan Tuusulantien varteen, Ruskeasannalle. Sen jälkeen Tuusulan moottoritien yli, sitten Kiitoradantielle ja siitä Tasetien kautta Jumbon ohi Ylästöntielle. Koko lenkille tulee mulle kotoa kotiin 33 km. Liikennevaloja en muista koko lenkillä olevan kuin yhdet, Tuusulantien ja Simonkyläntien risteyksessä. Päällyste on enimmäkseen oikein luisteltavaa. Myllykyläntiellä on aika paljon poikittaisia pikipaikkoja, jotka mua aluksi jurppi, mutta kaikkeen näköjään tottuu. Maisema on muuten mukavan maalainen.

      Tää sama lenkki taitaa löytyä myös www.rullaluistelija.comista, jossa on muitakin hyviä reittejä.

      Joskus pidennän lenkkiäni menemällä Riipiläntien kautta Katriinaan ja sieltä Myllykyläntielle. Tuo noin 6 km. lisää pituutta. Toinen mukava pidennys on lähteä Tuusulantieltä Korson ohi Lahdentielle,
      jonka vartta seurailen Kehä-3:lle asti. Sitten Ikean ohi, Heikinlaaksosta Suurmetsäntielle ja suoraan jatkaen Tapaninkyläntietä Valimotielle, josta jälleen Ylästöntielle. Kiva reitti. Muutamat liikennevalot Tapaninkyläntiellä eivät pahemmin luistelua haittaa. Tapaninkyläntien ja Valimotien risteys on aika usein ruuhkainen, ja valoissa voi joutua odottamaan. Valimotien ja Ylästöntien välillä on parit valot, mutta aika vähän niistä on haittaa. Valimotien varteen rakennetaan parhaillaan Lidliä. Työmaan kohdalla on kai yhä tälläkin hetkellä pyörätie ilman päällystettä, olisko arviolta 200-300 metriä.

      Ennen Kehä-1:n remonttia luistelin usein myös Tapaninkyläntieltä Itä-Pakilaan ja sieltä Kehä-1:lle. Kehän varressa menee oikein kiva luistelureitti. Näyttäisi jatkuvan Itä-Pakilasta myös itään päin, mutta en ole siitä luistellut vielä. Vuosia sitten olen kulkenut fillarilla - muistaakseni tuosta pääsee ainakin Kontulaan asti vaivatta, mikseipä sitten myös Itäkeskukseen. Hämeenlinnanväylän varressa en tykkää luistella, sen verran paljon on karkeaa pintaa. Vihdintien varsi taas on ihan ok.

      Martinlaaksosta Kehä-3:a länteen on myös baanaa vaikka kuinka paljon. Hämeenkylän-Juvanmalmin välillä on vähän karkeanpuoleista asfalttia, mutta muuten onkin tosi hyvä pinta ja mukavia nousuja ja laskuja. Bembölestä voi kääntyä Vanhalle Turuntielle ja nousta Leppävaarassa Kehä-1:lle, suuntana itä. Tosi kiva pätkä painella vauhdikkaasti, kun on ensin noussut sen yhden ylämäen. Myös Leppävaarasta länteen on muistaakseni ihan kelpo reitti, pari kertaa siitä menin viime kesänä. Kehä-2:n varsi on mulla tsekkaamatta vielä, mutta kai sielläkin jotain reittiä löytyy.

      Jos ei käänny Bembölessä Leppävaaraan, voi jatkaa vaikka Suomenojan suuntaan. Finnoontieltä lähtee kiva pätkä Puolarmetsän sairaalan ohi Olariin, siitä pääsee mukavasti joko Kehä-2:lle tai sitten Olarinluoman kautta Tapiolaan tai Kehä-1:lle.

      Pääkaupunkiseudun ympäri luistellessani menin Itäväylää aina Sotungintielle asti. Itäväyläkin oli enimmäkseen ihan ok, mutta välillä jouduin seikkailemaan vähän oudoille poluille, kun en ollut etukäteen selvittänyt, mistä kannattaa mennä. Sotungintiellä ei ole pyörätietä, mutta
      se on melko hiljainen, hyvä päällyste ja tosi nätti. Sieltä pääsee sitten esim. Itä-Hakkilan kautta Lahdentielle tai Hakunilan kautta Kehä-3:lle.

      Paljon muitakin reittejä kyllä löytyy, kun vain pääkaupunkiseudulla liikkuessa (autolla, fillarilla, luistellen) pitää silmänsä auki. Joskus voi olla tarpeen joku lyhyt siirtymä kävellen tai rämpien, mutta jos lenkille tulee mittaa vaikka 50 kilsaa, ei joku 50 m soralla kävellen ainakaan mun päivää pilaa. Liikennevaloissa pysähtelystä en kyllä itsekään pidä.

      Toivottavasti näistä oli jotain apua.

      Tommi

      • Anttza

        Kiitoksia hyvistä vinkeistä!
        Kyllähän noita reittejä pikkuhiljaa löytyy, mutta kun itse asustelen nyt Haagassa niin joka suuntaan on ainoastaan tolkuttomasti risteyksiä ja liikennevaloja. Tuntuu, ettei pääse oikein rytmiin kun pitää kokoajan pysähdellä. Toinen asia mikä häiritsee on ainaiset rakennustyömaat ja katuremontit, joissa tiet revitään auki. Eilen kun luistelin Vihdintietä (huono asfaltti) kehä-3:lle ja sieltä pikkuteitä Leppävaaraan niin vastaan tuli kahdeksan kohtaa, joissa piti kävellä sepelillä. Ei kiva. Noita isompien teiden (kehät yms.) varsia olen vierastanut tähän asti surten liikennemäärien takia, mutta täytynee lähteä katsastamaan tilanne.
        Antsa


      • TommiN
        Anttza kirjoitti:

        Kiitoksia hyvistä vinkeistä!
        Kyllähän noita reittejä pikkuhiljaa löytyy, mutta kun itse asustelen nyt Haagassa niin joka suuntaan on ainoastaan tolkuttomasti risteyksiä ja liikennevaloja. Tuntuu, ettei pääse oikein rytmiin kun pitää kokoajan pysähdellä. Toinen asia mikä häiritsee on ainaiset rakennustyömaat ja katuremontit, joissa tiet revitään auki. Eilen kun luistelin Vihdintietä (huono asfaltti) kehä-3:lle ja sieltä pikkuteitä Leppävaaraan niin vastaan tuli kahdeksan kohtaa, joissa piti kävellä sepelillä. Ei kiva. Noita isompien teiden (kehät yms.) varsia olen vierastanut tähän asti surten liikennemäärien takia, mutta täytynee lähteä katsastamaan tilanne.
        Antsa

        En kovin monta kertaa ole Haagassa käynyt luistimilla, tänä vuonna en kertaakaan. Muistelen kyllä, että Haagasta pääsee aika näppärästi radan vartta pitkin Pitäjänmäen läpi ja sieltä Vanhaa Turuntietä Leppävaaraan. Leppävaaarasta lähtisin joko Kehä-ykköselle länteen tai sitten edelleen Vanhaa Turuntietä Kehä-kolmoselle. Leppävaaran ja Kehä-3:n välissä on muutamat liikennevalot, mutta en ole niitä kovin pahana kiusana kokenut luistelun kannalta.

        Itäsuunta menee puolittain arvailun puolelle, jos valojen kiertämistä ajattelen. Niitä kun ei kaikkia meinaa millään muistaa. Mutta eikös Pirkkolantietä pääse aika mukavasti Pakilaan ja siitä Kehä-1:n varteen. Pakilasta itään ei taida kehätien työmaakaan kiusata, joten edessä on aika vapaata menoa. Lähipäivinä varmaan käyn tuollapäin luistelemassa, sitten voin sanoa varmemmin.

        Uusimmasta Pääkaupukiseudun ulkoilukartasta kannattaa myös katsoa reittejä. Liikennevalothan ei kartasta näy, mutta jos ei pääkaupunkiseutu ole tuttu, niin saapi varmasti virikkeitä reittien etsintään. Löytyy netistä osoitteesta http://kartta.hel.fi/ulkoilukartta/start.asp ja paperiversiota jaetaan ilmaiseksi monissa paikoissa. Kannattaa ehdottomasti hakea itselleen. Tässä lisätietoa: http://www.hel2.fi/liv/ajank/ulkoilukartta2005.htmlnissa


        Tommi


    • kyllästynyt23

      hyvii asfalttipätkiä on kilsa siellä täällä. Katriinantie/tikkurilantie? länsipäässä kivistössä kilsa melkeen karkeeta vanhaa. samoin hämeenlinnanväylät martsarin nurkilla tosi karseeta. 2/5 klv arvosanaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe