Aihe

Pimeä työ kannattaa

Neuvova vaari

Jos joutuu työttömäksi ei missään nimessä kannata ruveta yrittäjäksi. Ensin kannattaa ottaa kaikki rahat mitkä työttömyydestä saa ja lisäksi voi harkita pimeitä töitä. Tiedän että on useita paikkoja joissa tehdään töitä ilman kuittia ja hyväksyn sen kyllä. Siitä hyötyy sekä yrittäjä että kuluttaja kun valtiovalta ei ole nyhtäämässä välistä sille kuulumattomia rahoja. Tällä tavoin jää myös jotakin käteen. Valtio saa sitten omansa kun ihmiset käy ruokakaupoissa ja rahat menevät alv-veroihin.

22

2004

  Vastaukset

  • on siinäkin ohje kaikille. Ei vois tyhmenpää ohjetta antaa. Kaikki suomalaiset tekemään työt pimeenä, siinähän sitä järkeä on!!! :(

   Siis oikeesti, ei tulis mieleenkään että tekisi oikeesti pimeetä työtä. Ja jos mulle joku tarjoais jossain kuitillista tai kuititonta hintaa, niin valitsisin kuitillisen ja sen jälkeen ilmoittaisin verotarkastajalle kyseisestä firmasta.

   • Lisähommia voi kyllä tehdä ohi kirjanpidon muiden "oikeiden" hommien ohella. Mutta omakin työ sellainen, että a) jäisi liian helposti kiinni. b) tapaturmariskikin on sitä luokkaa ettei viitsi ottaa liian suuria riskejä.

    Muutamien pikku satasten riskittömät kevyet kuutamot sitten eivät vahingoita ketään, ja ovat kuitenkin lisätuloa joten ne ovat asia erikseen.

    Ei sitä jokaista lähinnä huvitteluun ja harrastuksiin menevää latia viitsi ilmoitella...


   • Ennen olin ihan samaa mieltä, että rehti ja rehellinen olla pitää.

    Mutta, kun palkka on niin pieni, että ei jää rahaa edes ostaa lapselle kunnon vaatteita, niin mielellään tekee jotain pientä pimeästi, jotta jää edes vähän ekstraa käteen.


   • ...niuho oot! mikään ei oo parempaa kun PIMEÄ! siitä jää jotain käteenkin, on kuule tehty koko ikä ja hyvin menee.


   • Pimeetä tottakai. kirjoitti:

    ...niuho oot! mikään ei oo parempaa kun PIMEÄ! siitä jää jotain käteenkin, on kuule tehty koko ikä ja hyvin menee.

    ehkä saat enemmän mutta ongelmana on enemmin ulkomaalaiset jotka tuovat suvun ja kaverit suomeen töihin ja nämä tulijat ovat kaikki olevinaan ammattilaisia ja tekevät sitten asennus töitä tai rakennus alalla ja kuka vastaa virheistä? no työnantaja kun ei ole virallinen hän pääsee kuin koira veräjästä ja laiton työn tekijä voi aina ottaa sakot sosiaalitoimistosta tsi hakea turva paikkaa.
    Täällä suomessa on unelmien työpaikka jossa pimeä työ kukoistaa ja voi tehdä mitä haluaa. suomen päättäjät tyhmiä


   • Anonyymi kirjoitti:

    ehkä saat enemmän mutta ongelmana on enemmin ulkomaalaiset jotka tuovat suvun ja kaverit suomeen töihin ja nämä tulijat ovat kaikki olevinaan ammattilaisia ja tekevät sitten asennus töitä tai rakennus alalla ja kuka vastaa virheistä? no työnantaja kun ei ole virallinen hän pääsee kuin koira veräjästä ja laiton työn tekijä voi aina ottaa sakot sosiaalitoimistosta tsi hakea turva paikkaa.
    Täällä suomessa on unelmien työpaikka jossa pimeä työ kukoistaa ja voi tehdä mitä haluaa. suomen päättäjät tyhmiä

    Vai onpäättäjät tyhmiä politikoilla ja lähisukulaislla on veroparatiisimaissa rahaa jemmassa koska vuosia on muka tutkittu mutta mitään ei ole saatu aikaan. Koska sattuisi lähipiiriin.


  • Noo pimeä työ kannattaa tällähetkellä just nyt, mutta ajtteles vuosien päästä kun jäät eläkkeelle? Eläke ei kartu, kun ei ole työhistoriaa ja mitä palkkoina olet ansainnut. tarvitset rahaa eläkepäiviinkin. Sillon huomaat että olis kantsinnu maksaa niitä veroja ja työeläkemaksuja! Tyhmyys näkyy vuosien päästä.

   • Eläkkeet ovat niin pieniä että ne hädin tuskin elämiseen riittää jos haluaa tehdä muuta kuin istua kiikkutuolissa.


   • Eihän se tilanne yllättäen tule.
    Itselläni eläkekertymä on noin 40%, osittain johtuen mainitsemistasi syistä.
    Varauduin siihen ennalta, jopa niin hyvin, että lopetin töissä käymisen 10 vuotta aikaisemmin.
    Miten varauduin?! Hankin aikanaan kaksi sijoitusasuntoja ja muutamien pörssiyhtiöiden osakkeita. Ei haittaa tippaakaan pieni eläke.
    Mitäkö tein pimeänä?!
    Portsarin hommia ja sveduissa eri reppufirmojen komennustöitä. Maksoivat palkan bruttona ja jätin verot maksamatta. Onnistui 60-luvulla. Yrittivät periä jälkikäteen mutta en minä mitään maksanut.

    Olet kyllä oikeassa siinä tapauksessa, ettei kaveri ajattele riittävän pitkälle tulevaisuuttaa.


   • Eläkkeiden saamisen varaan ei kannata laskea mitään. Entäs jos sitten vallassa oleva hallitus päättääkin "uudistaa" (=pienentää) eläkkeitä, siirtää eläkkeelle jäämistä tai todeta että puoluetuen jälkeen jää niin vähän rahaa, että eläkeläiset sorry vaan boys!

    "Kyllä yhteiskunta huolen teistä pitää (heh heh) antakaa rahat vaan meille" (poliitikko)

    Veikkaanpa, että eläkeläisille tulee joku vastikehomma kuten työttömille: orjatyölaki laajennetaan koskemaan myös eläkeläisiä.


   • nahkurin orsille kirjoitti:

    Eläkkeiden saamisen varaan ei kannata laskea mitään. Entäs jos sitten vallassa oleva hallitus päättääkin "uudistaa" (=pienentää) eläkkeitä, siirtää eläkkeelle jäämistä tai todeta että puoluetuen jälkeen jää niin vähän rahaa, että eläkeläiset sorry vaan boys!

    "Kyllä yhteiskunta huolen teistä pitää (heh heh) antakaa rahat vaan meille" (poliitikko)

    Veikkaanpa, että eläkeläisille tulee joku vastikehomma kuten työttömille: orjatyölaki laajennetaan koskemaan myös eläkeläisiä.

    Kehitys eläkeläisten kohdalla on ollut jo vuosia näkyvissä. Kehitys on ollut hivuttavaa eikä ole näkynyt lööpeissä.
    Esim. nyt uutisoitiin köyhyyden poiston yhteydessä suurenmoinen eläkkeiden tasokorotus vuonna 2006, 5 E/kk!!
    Samoin indeksikorotukset, 2,5%:n asemesta tänä vuonna eläkkeisiin 0,9%!
    Vastikevaatimus on varmasti tulossa. Ilman vastiketta saa todennäköisesti jonki minimaalisen eläkkeen jolla vaivaisesti saa aleleivän ja tarjousmakaroonin ostetuksi mutta lisän eteen pitää mummeleiden ja papparaisten lähteä lakaisemaan katuja, vahtimaan museoita tai passaamaan "turvapaikanhakijoita" vastaanottokeskuksiin.
    Olen itse toista vuotta työttömyyseläkkeellä ja karu totuus on, että vastaava brutto palkkatulona merkitsisi usean prosentin pienempää veroa.
    OLET TODELLA SELVINNÄKIJÄ! Ei tuon ennustaminen kyllä paljoa lahjoja vaadi, ainoastaan ajattelu- ja päättelykykyä.


  • Tuttuni on tehnyt n.5v raksalla pimeänä hommia, sekalaisia töitä, suurin osa kamalan raskaita, van on vahva kaverikin. Tuntiliksa noin 15 euroa ja tekevät pitkää päivää. Voi laskea mitä tekee kuukaudessa käteen, päälle vielä työmarkkinatuki ja kelan asumistuki. Tulot tuplaten itseeni verrattuna. Kyllä, pimeä työ kannattaa jos on muuten mahdollisuuksia (fyys.terveys, suhdeverkosto jne).

  • Kas tuostapa tuli mieleeni kirjoitus, joka leviää netissä. Kopioin sen tähän kun oikein lupa on.

   Idiksenä lienee, että jos valtion taholta aletaan ihmisiä kohdella kuvaillulla lailla, mikä velvollisuus ihmisilläkään on enää yhteisiä sääntöjä noudattaa? "Pannahan ranttaliksi", kuten kai Tuntemattomassa Sotilaassa sanottiin.

   -------

   MUUTOKSET YHTEISKUNTASOPIMUKSEEN

   Tämän tekstin kopioiminen ja levittäminen on paitsi luvallista, myös suotavaa. Halukkaat voivat lähettää sen hallituksen jäsenille, kansanedustajille, työvoima- ja oikeusasioista päättäville tahoille, työmarkkinajärjestöille, ihmisoikeusjärjestöille, medialle ja muutenkin yleisesti luettavaksi. Ottaen huomioon osapuolten epäsuhdan, anonyymina esiintyminen on hyväksyttävää. Eräs tapa on tulostaa teksti ja lähettää se kirjeitse.

   MUUTOKSET YHTEISKUNTASOPIMUKSEEN

   Yhteiskuntasopimus on hienovarainen järjestelmä. Sen mukaan kansalaiset sitoutuvat noudattamaan valtiovallan säätämiä lakeja ja asetuksia, kun katsovat valtiovallan toimivan etujensa mukaisesti, oikein, moraalisesti ja rehellisesti.

   Katsomme, että valtiovalta toimii tämän sopimuksen vastaisesti nykyisessä työharjoittelukäytännössä, jossa nimestään huolimatta on kyse tosiasiallisesti orjuudesta. Seuraavassa esitellyt perustelut koskevat myös kaikkia muita "aktivoinniksi" kutsuttuja sellaisia tapoja, joilla ihmiset pakotetaan tekemään työtä ilman säällistä palkkaa.

   Työharjoittelu on valtaosaltaan tuottavaa, todellista työtä. Ihmisiä käytetään vaikkapa varasto-, pakkaus- yms. töissä, joissa harjoitteluksi riittää lyhyt ohjeistus. Työajat, -määrät, laatu- ja nopeusvaatimukset ovat samat kuin palkatullakin henkilökunnalla.

   Sen sijaan työharjoittelu on täysin vailla työn suojaa. "Kurssia" eli työtä ei saa itse valita, eikä sen kestoon itse vaikuttaa. Työharjoittelijalla ei ole minkäänlaisia työtaistelumahdollisuuksia. Työstä ei makseta palkkaa, vaan perustoimeentulominimin alittava työmarkkinatuki ja työssäkäynnin kulut korvaava lisä, eikä työ kartuta eläkettä. Pakkotyöllistetty on ammattiyhdistysliikkeen suojan ulkopuolella, hänen etujaan ei valvo kukaan. Sekä irtisanoutuminen että irtisanominen johtavat vajaankin perusturvan romahtamiseen tai menetykseen - ihmisillä, jotka ennestäänkin elävät köyhyysrajan alapuolella. Paitsi työmarkkinatuen menetystä, sosiaalitoimistot alentavat ja viivyttelevät toimeentulotukea tai kertakaikkisesti jättävät sen maksamatta - kuukausia tai vuosia kestävä valitusmahdollisuus on turha, kun ihminen tarvitsee ruokaa huomiseksi. Karenssiksi kutsuttu heitteillejättö toteutetaan automaattisesti ja välittömästi, lainkaan pakkotyöllistetyn versiota kuulematta.

   Tämä kaikki asettaa vaihtoehdottomat pakkotyöläiset täydellisesti mielivallan alaiseksi. Niinpä onkin jo esilletullut tapauksia, joissa työnantajat lainaavat pakkotyöllistettyjä toisilleen kuin kiinteää omaisuutta tai työvälineitä, sekä käyttävät heidän työpanostaan omiin, henkilökohtaisiin tarpeisiinsa kuten asuntojensa remontointiin. Ihmisiä on siirretty tyhjän päälle myös tahattomien vahinkojen vuoksi tai jopa siksi, etteivät nämä ole osoittaneet työnantajan mielestä riittävää innokkuutta, palvelualttiutta tai ovat käyttäneet mielipiteenilmaisuvapauttaan. Irtisanomissuojaa ei ole, eikä irtisanomisista koidu työnantajalle haittaa, koska uusi pakkotyöllistetty on nopeasti saatavissa tilalle. Kuten kaikissa vääryyksissä, törkeimmät hyväksikäytöt tulevat epäilemättä esille vasta ajan saatossa.

   Rangaistus pakkotyöjärjestelmästä irtautumisesta - tapahtui se sitten yksilön puolustaessa ihmisarvoaan tai työnantajan oikusta - on siis Suomen kaltaisessa, rahaan perustuvassa yhteiskunnassa erittäin julma.

   Katsomme, että tämä kaikki täyttää orjuuden määritelmät ja että Suomi hyväksyy viattomien kansalaistensa orjuutuksen sekä de facto että de jure.

   Vaadimme käytäntöä nopeasti lopetettavaksi. Vaadimme työstämme palkkaa ja siirtymistä noudattamaan YK:n Yleismaailmallisen Ihmisoikeuksien Julistuksen artikloja. Vaadimme parempaa sosiaaliturvaa, milloin edellämainitun julistuksen määritelmän mukaista työtä ei ole tarjolla.

   Katsomme yhteiskuntasopimuksen tulleen yksipuolisesti rikotuksi valtion toimesta. Aluksi toteamme tästä muuttuneesta tilasta johtuvan seuraavaa (suluissa YK:n ihmisoikeuksien julistuksen kohta, jota vallitseva käytäntö rikkoo tai johon asia muuten liittyy):

   -Jos työstä ei tarvitse enää maksaa palkkaa, ei siitä tarvitse maksaa verojakaan. Pimeän ja harmaan työn pariin siirtymiselle ei ole enää moraalisia esteitä (artiklat 23 ja 4).

   -Niissä tapauksissa, joissa perustoimeentulo tai asianmukainen palkkaus ei toteudu, yksilöillä on oikeus niitä vastaavaan korvaukseen asiaintilaan syyllistyneiltä tahoilta (artiklat 23 ja 22).

   -Jos valtio ei enää suojaa kansalaisiaan mielivallalta ja ihmisoikeusrikkomuksilta, ihmisillä on oikeus puolustaa itseään tavallista yhdistystoimintaa laajemmin valtuuksin yhteistoiminnalla YK:n ihmisoikeuksien julistuksen hengessä (johdanto, toinen kappale / artiklat 20 ja 28).

   Orjuuskäytännön muista yhteiskunnallisista vaikutuksista toteamme sen lisäävän työttömyyttä: koska yrityksillä on käytettävissä ilmaistyövoimaa, ne jättävät palkkaamatta henkilökuntaa silloinkin kun niillä olisi tähän täydet mahdollisuudet. Käytännön suurimmat vaarat piilevät kuitenkin sen uhrien valtiota kohtaan tuntemassa valtavassa katkeruudessa, joka tulee yhä voimakkaammin näkymään yhteiskuntarauhan rikkoutumisena. Lisäksi tämän nykyaikaan sovelletun orjuutusmuodon monille ihmisille aiheuttamat henkiset ja moraaliset vammat ovat merkittäviä.

   • Olenkin ihmetellyt miten on orjatyö hyväksikäyttö sallittua ja vielä suunnitelmissa lisätä.

    Eikö lakikirjassa sanota "mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi lakikaan olla".
    Onko siis jonkun kansan osan järjestelmällinen sortotoiminta ollenkaan demokraatisen oikeusvaltion mukaista?
    Tulee mieleen aivan erilaiset maat ja yhteiskuntajärjestelmät toisilta ajoilta.

    Milloin inhimillisyys ja edunvalvonta todella herää näihin epäoikeudenmukaisuuksiin ja missä piilottelee AY-liike?


   • Mä_vaan kirjoitti:

    Olenkin ihmetellyt miten on orjatyö hyväksikäyttö sallittua ja vielä suunnitelmissa lisätä.

    Eikö lakikirjassa sanota "mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi lakikaan olla".
    Onko siis jonkun kansan osan järjestelmällinen sortotoiminta ollenkaan demokraatisen oikeusvaltion mukaista?
    Tulee mieleen aivan erilaiset maat ja yhteiskuntajärjestelmät toisilta ajoilta.

    Milloin inhimillisyys ja edunvalvonta todella herää näihin epäoikeudenmukaisuuksiin ja missä piilottelee AY-liike?

    Hyväksikäyttö kohdistetaan yleensä heikommassa asemassa oleviin. Eihän kukaan hyökkää sellaisen kimppuun, jolta tietää saavansa köniinsä.

    Hallitukset ovat aina huomanneet mitä tapahtuu, kun yritetään käydä vahvan ay-liikkeen edustamien etuja polkemaan. Työttömillä ei ole mitään edunvalvojia eikä muutenkaan juuri vaikutusvaltaa.

    Syytä on kyllä työttömissä itsessäänkin. Onhan se totta, että ainainen rahattomuus, joka asiassa pihistely ja syyllistäminen vetävät vähän voimattomaksi, mutta hyvä olisi mahdollisimman usean nousta ihmisarvoista kohtelua silti vaatimaan. Onneksi ilmassa on sellaista, että työttömien kohtelu on jo mennyt niin paljon överiksi, että porukka alkaa aktivoitua ja toimia.


   • Tsekkailija kirjoitti:

    Hyväksikäyttö kohdistetaan yleensä heikommassa asemassa oleviin. Eihän kukaan hyökkää sellaisen kimppuun, jolta tietää saavansa köniinsä.

    Hallitukset ovat aina huomanneet mitä tapahtuu, kun yritetään käydä vahvan ay-liikkeen edustamien etuja polkemaan. Työttömillä ei ole mitään edunvalvojia eikä muutenkaan juuri vaikutusvaltaa.

    Syytä on kyllä työttömissä itsessäänkin. Onhan se totta, että ainainen rahattomuus, joka asiassa pihistely ja syyllistäminen vetävät vähän voimattomaksi, mutta hyvä olisi mahdollisimman usean nousta ihmisarvoista kohtelua silti vaatimaan. Onneksi ilmassa on sellaista, että työttömien kohtelu on jo mennyt niin paljon överiksi, että porukka alkaa aktivoitua ja toimia.

    Paperiliitto on havainnut olevansa vaa'an kieli, jolla SDP kahmii valtaa itselleen. Ei ihme, että paperiliitolla TODELLA hyvä työsopimus. Jos SDP menettää liiton kannatuksen voi valta mennä samalla. Ja niinpä rahaa jaetaan oikealla ja vasemmalla kädellä.


  • Olkaa varuillanne myös työkkärissä, jo yrittävät merkitä papereihinne, että olette yrittäjä. Kaikenlaista peliä on nykyään menojen pienentämiseksi kunnissa.

   Yrittäjäkurssitkin ovat arveluttavia. Voipi käydä niin, että sen jälkeen olet "yrittäjä".

  • se on mulla toiminut.Olen koulutukseltani hieroja ja nyt hieron vakkariasiakkaita ma,ti ja ke.8-10 pvässä eli noin 130 e pvä,384 e vko eli n 1500 kk.Olen kuitenkin ollut työttömänä vuodesta 2001 ja saan asumistuen ja työttömyyspäivärahan.Asun 4h k rivarissa,josta yksi on hierontahuone.Kun hain asumistuen ,LAITOIN HAKEMUKSEEN KAKSION TIEDOT JA LÄPI MENI.Kyllästyin 90 luvulla yrittäjän kaikkiin ylimääräisiin maksuihin ja paloin loppuun.Nyt on hyvä ja asunto poikani nimissä.Siirsin sen hänen nimiin kun olin saaanut asumistukipäätöksen.Oon jo 44 ja en mene enään vieraalle duuniin piste.

  • sinä olet juuri ongelmana tässä yhteiskunnassa. Toivottovasti näet oikeasti nälkää että edes hitusen verran kunnioittaist sitä ilmaista rahaa. työssä kävijät sinunt elättää.... ei valtio..... en ymmärtä miten sinut in kasvatettu.... no se joka luuhaa työttömänä on aika löyhä moraali.

  • Tavallaan oon yrittäjä koska myyn kalaa mutta teen sitä salaa. Oon kalastanut 38 vuotta ja vasta parina viime vuosina olen alkanut kalastaa niin että myyn kalaa ahventa ja siikaa pääasiassa. Tienasin 1800 euroa joista 65 euroa meni kuluihin eli bensaa veneeseen. Eli voittoa tuli vaikka työtä oli hirveesti ettei sen takia tullut voittoa mutta kuluja ei ollut juuri joten jäin voitolle.

  • saadaan raha hetimmiten kulutukseen tukee yhteiskuntaa

  • Joo. Kaikki työt pimeiksi niin ei valtionkaan tarviis maksaa mitään tukia tai työttömyyskorvausia kellekään kun mitään ei tuliskaan. Julkinen terveydenhuolto lakkaisi tulojen puutteessa niin yksityislääkäreilläkin menisi paremmin eikä rahattomat työnvieroksujat pyörisi jonoja muodostamassa.
   Ei olisi enää liittoja palkkaneuvotteluja sotkemassa, jokainen neuvottelisi itse pimeän palkkansa ammattitaidon ja neuvottelukykyjen mukaan.

   Kannatetaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504