Suunto

Duunari

Moi! Onko kellään kokemusta Suunnosta työnantajana, näköjään hakevat jatkuvasti uutta porukkaa. Herää vaan kysymys että mikä mättää...?

56

2039

Vastaukset

 • Jospa niillä meneekin niin hyvin, että tarvitsee
  lisää porukkaa. Aika iso firmahan siinä on takana, Salomonkin nykyään kuuluu.

 • työskenteleviltä mikä mättää... :(

 • Kannattaa välttää!! Työilmapiiri alkukantainen ja ruokkii nuoleskelijoita. Firmassa ei etene kuin pintaliitäjät, työntekijää ei tässä firmassa arvosteta. Vakkareista osa tekee duunia ahkerasti, osa lusmuilee ja vuokratyöntekijät tekevät ahkerimmin peläten sopparinsa katkeamista. Toisinsanoen kannattaa välttää ja etsiä joku oikea työpaikka, missä arvostetaan työntekijää sekä työpanosta.

 • Työnantajana ihan menetetty tapaus. Liian iso firma ja väärin jaetut vastuut. Kireätä ilmapiiriä, ihmisten syyllistämistä ja ulos savustamista, ja ongelmia ei ratkaista vaan niitä pallotellaan edestakaisin ja lopulta se paska valuu tietysti aina sinne alaspäin. Palkkaa et tuolta saa, etkä minkäänlaista arvostusta. Kannattaa välttää

 • Tulikos kenkää vai oletkos vain hapan?

  Kerro missä mätti eniten..

 • Surkea työpaikka. Duunaria ei arvosteta mitenkään. Palkka huono. Valtaosa esimiehistä ammattitaidottomia. Vuokratyöntekijät pelkkiä pelinappuloita.

 • Olen olut vuoden talossa ja tämä on mielestäni loistava työpaikka... mietityttää ovatko nämä kirjoittajat vielä talossa ja mitä tänä päivänä ajattelevat? vähän hämmentää kun nämä kommentit eivät ole linjassa kokemukseni kanssa.

  • Ei sitä viodessa vielö näe totuutta.


 • Minusta tämä on maailman paras työpaikka.En jymmärrä,miksi täällä on niin paljon haukkujia,vaikka eivät ole edes Suuntoa nähnytkään?Liekö kateus,kun firmassa on keskivertoo paremmat palkat n.20e tunti brutto.

  • Onks siellä jotain kokoonpano tms. tuotannon tehtäviä jotka sopii tavalliselle tallaajalle jolla on kokemusta liukuhihnatyöstä? Teettekö vuorotöitä?


  • 20€ tunti? En käy poju kuule edes kusella tolla liksalla....


 • Älkää menkö. Kaikki skeida valuu ylhäältä alas, välijohto on annattitaidotonta. Firma on vahvasti Nokian tiellä.

 • Nyt Suunto hakee Projektiassistenttia netissä ilmoituksella ja kertoo, että tehtävässä pitää hymyillä: "...We are looking for a person that will walk in with a smile..." Kannattaakohan tuota tehtävää ottaa vastaan, jos ei ole ihan varma hymyilyttääkö ihan joka aamu sisään kävellessä? Sikäli vaan mietityttää, kun LinkedInistä näkyy, että nyt Suunnolla on ylimmästä johdosta alas vähän joka tasolla entisen Nokian johtajia. Onkohan heidän mukanaan entiseltä Nokialta kaikille tutuksi tullut pelolla johtaminen ja yt neuvottelumeininki rantautunut jo Suunnolle? Jos on ni jaksaisiko tuossa työssä aina hymyillä. Kyllä sieltä sitten pois pääsisi, mutta ehkä ikävää kokemusta ja ikävän pomon kirjoittamaa ikävää työtodistusta rikkaampana. Kannattaako ottaa riski?

  • Kyllä toi vaikuttaa siltä et vanhat noksun pomot on laittaneet toisenkin firman "kuntoon" ja nyt haetaan viihdyttäjää hymyilemään ;) parempi antaa se jollekulle tehtäväks ku oikeesti kriisin keskellä ketään ei muuten hymyilyttäis


  • Noin on käynyt.


  • Tuo on aika kesy esimerkki siitä mikä on tahti täällä. Johtajat kehtaavat laittaa ihan työpaikkailmoitukseen asti, että projektiassistentin työssä pitää kävellä hymyn kanssa sisään. Siitä tulee heille hyvä syy savustaa ulos Suunnolta, jos ei hymyilytäkään. Ovat keksineet, että firma kääntyy nousuun pakkohymyilyttämällä alaisia. Täällä on hymylihakset kovilla. Kun tuollaista kehtaavat helposti laittaa työpaikkailmoitukseen, voitte vaan arvailla millä kaikilla muilla tavoilla ovat tottuneet työntekijöitä kohtelemaan.


  • Koodarit myös huom! Muistakaa kävellä hymyn kanssa sisään, jos tulette Suunnolle työhaastatteluun. Muuten saattaa olla ettei töitä irtoa ;)


  • Kyl mää sanosi et Suunnon johtajat täl hakevat ittelleen hymyterapiiaa. Yrittävä saada henkilöstösä hymyilemää yhtä spontaanisti ko Pohjois Korean Kim. Ovat huomanneet et kaikkie menestyneitte ja pidettyje johtajie ympärillä alaise hymyilee. Korean Kimilleki alamaise taputtaa ja hurraa nii innokkaasti. Täsä ehdottasinki et Suunnon johtajat palkkaisiva
   teatterikorkeakoulu käynee näyttelijä kävelemää hymy kans sisää ja ulos ja toine alamaine tekis varsinaiset työt. Suunnon johtajat sitte vaa nautisiva hymyst ja menestyksest. Sillo kaikki keskittysi ydinosaamiseesa ;)


  • Muuten hyvä, mutta toihan tulisi tosi kalliiksi palkata näyttelijä. Ei tuollaiseen ole varaa.


  • Tuosta samaa mieltä, että Suunto on nykyisin hyvin pohjois-korealaisittain johdettu yritys.


 • Suunto on työnantajana ja työpaikkana ollut viime aikoina yksi huonoimmista. Ammattipiireissä on ollut paljon puhetta, että Suunnolla johtaminen on erityisen huonoa. Suurin osa uudesta johtajistosta on entisiä Nokia Mobile Phonesin johtajia, jotka toivat mukanaan epäterveen johtamiskulttuurin.

  • Niin toivat ja uusi johtajakaarti on Suunnolla saanut aikaan sen, että monilta eri osa-alueilta on parhaita tekijöitä lähtenyt pois omin jaloin, sopivasti autettuina ja pois potkittuina. Yksi jos toinen on jäänyt ihmettelemään ihmisten poistumisten ja irtisanomisten varsinaisia syitä, kun niissä ei tunnu olevan yritykselle hyödyllistä logiikkaa, vaan pikemmin päin vastoin. Siksi ei koskaan tiedä milloin osuu omalle kohdalle. Hyvin herkkähipiäiset ex-nokiajohtajat selvästi raivaavat ihmisiä pois hyvin epänormaaleilla perusteilla.


  • tle kirjoitti:

   Niin toivat ja uusi johtajakaarti on Suunnolla saanut aikaan sen, että monilta eri osa-alueilta on parhaita tekijöitä lähtenyt pois omin jaloin, sopivasti autettuina ja pois potkittuina. Yksi jos toinen on jäänyt ihmettelemään ihmisten poistumisten ja irtisanomisten varsinaisia syitä, kun niissä ei tunnu olevan yritykselle hyödyllistä logiikkaa, vaan pikemmin päin vastoin. Siksi ei koskaan tiedä milloin osuu omalle kohdalle. Hyvin herkkähipiäiset ex-nokiajohtajat selvästi raivaavat ihmisiä pois hyvin epänormaaleilla perusteilla.

   Muotoilustakin lähti parasta pois. Mutta Ö-luokan johtajat vaan jää.


  • Varsinkin koodareille Suunto on pirullinen ja raastava paikka todella huonon johtamisen takia. Samalla hyvin epävarma työnantajana. Jos kotona on lapsia ruokittavana ja sen takia tarvitset kohtuullisen varman työnantajan, niin Suunnolle ei kannata tulla.


  • Samaa mieltä. Koodareiden ei ainakaan kannata tulla Sunnolle. Parhaiden kannattaa vähiten. Nykyiset johtajat on tehneet tästä tosi karun paikan, eikä pelkästään koodareille. Johdolla on tärkeimpänä tekemisenään oman egonsa ja asemansa pönkittäminen. Muut asiat on vähemmän tärkeitä. Ja tulos näkyy.


  • Tulkaas kurkkaamaan tänne. Talo on täyttynyt vanhoilla Nokia mobile phonesin jäärillä. Ne vetää tuotekehitystä ysärityylillä, savustaa ensimmäisenä parhaita ulos "uusiin haasteisiin" ja irtisanoo. Kaiken lisäksi vaikuttavat nauttivan siitä. Taas lähti äsken lisää. Pilanneet koko paikan.


  • Sitä tässä vaan odotetaan, että koska lehdistö tai muu media saa vihiä talon tapahtumista? Tässä olisi jutun juurta suurempaankin kohuun.


  • KiittiJohtajille kirjoitti:

   Tulkaas kurkkaamaan tänne. Talo on täyttynyt vanhoilla Nokia mobile phonesin jäärillä. Ne vetää tuotekehitystä ysärityylillä, savustaa ensimmäisenä parhaita ulos "uusiin haasteisiin" ja irtisanoo. Kaiken lisäksi vaikuttavat nauttivan siitä. Taas lähti äsken lisää. Pilanneet koko paikan.

   Kävin jo kokeilemassa. Ihan vinoutunutta johtamista. Olisi varmasti toisenlaista, jos olisi johtajien oma firma. Joutuisi olemaan pissinä sukassa, jos Suunnolle jäisi.


  • Osa näistä Suunnon johtajistahan on Amer Sportsin palkkalistoilla, mutta käytännössä johtavat Suuntoa ja hengaavat Suunnon konttorilla.


  • Nuo Suunnon ongelmat johtuvat monilta osiltaan siitä, että taloon on kertynyt liian monia luonteeltaan sellaisia johtajia, joiden ei pitäisi koskaan johtaa ihmisiä liiketoiminnassa, jonka kannattavuus perustuu ihmisten työsuorituksiin.


  • Suunnon tilanne alkoi mennä paljon huonompaan suuntaan muutama vuosi sitten, kun muinaisia Nokian johtajia alkoi tulvia sisään enenevässä määrin. Olivat ennen vanhaan nitkuttamassa Nokiaa henkitoreisiinsa. Nyt nitkuttavat hyvää vauhtia Suuntoa samoilla menetelmillä. Saa nähdä milloin tulee "valmista".


 • Palkka ei tod ole 20€/h. Kymppi on lähempänä totuutta.

 • Suunto tekkee hyvijä simpansseja ettei eksy metässä.

 • Vaihtuvuutta paljon

 • Paikassa suositaan todellakin nuoleskelijoita. ja selkäänpuukottajia. kierrä kaukaa jos oikeata duunipaikkaa etsit.

  • Ihan on samoja kokemuksia. Muutaman viime vuoden aikana paikan kulttuuri on mennyt erittäin huonoon suuntaan. Johtajiksi on tullut nilkkejä, joiden takia harva pohjimmiltaan enää viihtyy tai näkee mielekkääksi jatkaa Suunnolla. Siksi vaihtuvuus on suurta. Kulttuurista esimerkkinä eräänkin kerran Suunnon johtaja naureskeli vanhingoniloisena, kun hänen johtajakollegansa oli saanut ikään kuin alennuksen ja hän itse jonkinlaisen ylennyksen. Toisen vastoinkäymiset näyttivät aiheuttavan hänelle iloa ja tyydytystä. Arvatkaa millaista on olla tuollaisen esimiehen alaisena?! Tuollaiset pitäisi saada pois esimiestehtävistä. Muuten parempi työelämä jää vain haaveiluksi.


  • juu taitaa olla sosiopaattien unelma paikka. Jo että jotkut johtajat valehtelee päin naamaa joistain asioista. vie luotettavuutta ja uskottavuutta koko paikalta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   juu taitaa olla sosiopaattien unelma paikka. Jo että jotkut johtajat valehtelee päin naamaa joistain asioista. vie luotettavuutta ja uskottavuutta koko paikalta.

   Saman olen huomannut, että jotkut näistä Suunnon johtajista valehtelevat päin naamaa. Toisaalta paljon pahempaakin tekevät. On huono asia yrityksen ja kaikkien kannalta, että jotkut heistä tekevät tällaista. En yhtään ihmettele, että viimeaikoina toiset hyvistä johtajista ja työntekijöistä ovat ottaneet jalat alleen tai heidät on ajettu pois. Nykyisin kuulostaa vitsiltä, että Suunnon yhtenä arvona on "fair play". Sitä mainostetaan firman sisällä ja työpaikkailmoituksissa. Todellisista arvoista ja monesta muustakin asiasta kertoo paljon se, että nuo huonot johtajat jäpittävät paikoillaan ja karkottavat hyviä johtajia ja tekijöitä pois. Jos hakee Suunnolle töihin, kannattaa varautua siihen, ettei paikka ehkä tule olemaan kovin pitkäaikainen. Normaalia nopeammin alkaa kaivata muualle, ajetaan muualle, tai irtisanotaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihan on samoja kokemuksia. Muutaman viime vuoden aikana paikan kulttuuri on mennyt erittäin huonoon suuntaan. Johtajiksi on tullut nilkkejä, joiden takia harva pohjimmiltaan enää viihtyy tai näkee mielekkääksi jatkaa Suunnolla. Siksi vaihtuvuus on suurta. Kulttuurista esimerkkinä eräänkin kerran Suunnon johtaja naureskeli vanhingoniloisena, kun hänen johtajakollegansa oli saanut ikään kuin alennuksen ja hän itse jonkinlaisen ylennyksen. Toisen vastoinkäymiset näyttivät aiheuttavan hänelle iloa ja tyydytystä. Arvatkaa millaista on olla tuollaisen esimiehen alaisena?! Tuollaiset pitäisi saada pois esimiestehtävistä. Muuten parempi työelämä jää vain haaveiluksi.

   minullakin on Suunnolla pomo, joka saa kiksejä vastaavista asioista. en voi tarkemmin kertoa, mutta voisi verrata siihen että hän tahallaan pissaa aamupalamuroihini ja sitten hymyssä suin tarjoilee ne minulle syötäväksi. Lusikoin kiltisti, koska vähänkin epäröivästä lusikanliikkeestä saattaisin minäkin joutua vähennettävien listoille...


  • Meinasin hakea Suunnolle softa duuneihin, mutta taidan jättää väliin. Johto selvästi vinksahtanutta.


  • Viisaasti tehty. Tätä paikkaa kannattaa välttää kuin ruttoa.


  • Joskus tämä oli maailman ihanin työpaikka, mutta viimeiset pari vuotta johto on systemaattisesti tuhonnut koko yrityksen ja saastuttanut ilmapiirin. Tällä hetkellä tulokset nyhdetään työntekijöiden selkänahasta. Kritisoida ei voi, koska silloin olet "negatiivinen" ja luultavasti sut sen jälkeen savustetaan ulos tai irtisanotaan. Ihmiset voi tosi huonosti, en suosittele.


  • Tuo on totta. Viimeiset pari vuotta johto on tuhonnut yritystä järjestelmällisesti. Ja ihmisiä on lähtenyt kuin Trumpin hallinnosta. Syytkin ovat saman tyyppisiä trumpmaisen johdon aikaan saannosta. Harmi, että joku joukossa oleva hyväkin johtaja on lähtenyt tai laitettu lähtemään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joskus tämä oli maailman ihanin työpaikka, mutta viimeiset pari vuotta johto on systemaattisesti tuhonnut koko yrityksen ja saastuttanut ilmapiirin. Tällä hetkellä tulokset nyhdetään työntekijöiden selkänahasta. Kritisoida ei voi, koska silloin olet "negatiivinen" ja luultavasti sut sen jälkeen savustetaan ulos tai irtisanotaan. Ihmiset voi tosi huonosti, en suosittele.

   Minun selkänahastani saa kyllä ottaa, mutta näiden Suunnon johtajien komennossa se näyttää menevän hukkaan. Vähän väliä kontataan. Tilaisuuden tullen vaihdan minäkin muualle. Vielä muutama vuosi sitten tämä oli hyvä paikka.


  • Sitäkin tässä vaan ihmetellään, että kuinka kauan joku yrityksen omistaja jaksaa katsoa ja kustantaa tuollaista johtamista, josta täällä monilla näyttää olevan kokemuksia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sitäkin tässä vaan ihmetellään, että kuinka kauan joku yrityksen omistaja jaksaa katsoa ja kustantaa tuollaista johtamista, josta täällä monilla näyttää olevan kokemuksia.

   Kiinalaiset jaksaa maksaa. Niillä on isot taskut täynnä rahaa. Taisi olla jokin aika sitten uutisissa, että Suunto siirtyi Amer Sportsin mukana kiinalaisten omistukseen. Saattaahan olla, että kohta hekin huomaavat rahalle olevan tuottavampaa käyttöä kuin Suuntoon tuhlaaminen. Kauppalehdessä ja Arvopaperi-lehdessä ihan äsken anlyytikko jo arveli, että myyvät Suunnon pois ehkä pääomasijoittajalle tai olisiko Polar kiinnostunut. Seuraavaa rahakasta sponsoria kaivataan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiinalaiset jaksaa maksaa. Niillä on isot taskut täynnä rahaa. Taisi olla jokin aika sitten uutisissa, että Suunto siirtyi Amer Sportsin mukana kiinalaisten omistukseen. Saattaahan olla, että kohta hekin huomaavat rahalle olevan tuottavampaa käyttöä kuin Suuntoon tuhlaaminen. Kauppalehdessä ja Arvopaperi-lehdessä ihan äsken anlyytikko jo arveli, että myyvät Suunnon pois ehkä pääomasijoittajalle tai olisiko Polar kiinnostunut. Seuraavaa rahakasta sponsoria kaivataan.

   Eipä kannata Polarin sekaantua Suuntoon. Joutuisivat poistamaan päällekäisyydet ja siivoamaan ison kasan surkeita johtajia pois. Ei jäisi paljoa jäljelle. Suunnolle tuloa harkitsevien kannattaa kumminkin ottaa huomioon nuo Amerin aikeet myydä Suunto. Ei ehkä tule olemaan pitkäaikainen työpaikka.


 • Käyttääkö suunto alihankintainssejä? Onko sama meininki kuin kaikissa isommissakin yrityksissä että alihankintainssit tekee kaiken työn, ja omat jannut ja mimmit kitisee kahvihuoneessa.

  • On noita kahvihuoneessa lorviviakin, mutta isompi ongelma on surkea johtaminen. Teettäävät paljon turhaa työtä. Että ihan sama lorviiko vai ei, hukkaan se menee kuitenkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On noita kahvihuoneessa lorviviakin, mutta isompi ongelma on surkea johtaminen. Teettäävät paljon turhaa työtä. Että ihan sama lorviiko vai ei, hukkaan se menee kuitenkin.

   Niin samaa mieltä tästä. Läpimätää johtoa täällä. Itse olen selvinnyt jo pitkään tekemättä mitään hyödyllistä. Riittää että on tekevinään, kun ei ole oikeasti hyödyllistä tekemistä. No pääasia että palkka juoksee tilille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On noita kahvihuoneessa lorviviakin, mutta isompi ongelma on surkea johtaminen. Teettäävät paljon turhaa työtä. Että ihan sama lorviiko vai ei, hukkaan se menee kuitenkin.

   Tästäkö se johtuukin, että Suunto ei ole moneen vuoteen julkaissut mitään oikeasti uutta. Vain väsyneitä tekohengitettyjä versioita vanhoista vempaimista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin samaa mieltä tästä. Läpimätää johtoa täällä. Itse olen selvinnyt jo pitkään tekemättä mitään hyödyllistä. Riittää että on tekevinään, kun ei ole oikeasti hyödyllistä tekemistä. No pääasia että palkka juoksee tilille.

   Mulla on Amerin osakkeita eli samalla Suuntoa. "Kiva" lukee täältä millaiseen käyttöön mun rahat menee...!


 • Mielenkiintoista keskustelua! Olin tekemässä hakemusta Suunnolle, kun ajattelin googlettaa, löytyykö kokemuksia. Tämä ketju löytyi.
  Sen verran pahalta kuulostaa, että ajattelin laittaa hakemukseeni reilusti alun perin aikomaani isomman palkkatoiveen. Jos sillä hinnalla pääsen haastatteluun, niin käväisen haistelemassa portilla ilmapiiriä.

  • Vinkkinä, että Suunnolle hakiessa haastattelussa kannattaa hymyillä paljon ja leveästi. Silloin voi laitta suolaisemman tai aika kirpeänkin palkkapyynnön ja paikan saa vaikkei niin pätevä olisikaan. Tuo on tärkeää varsinkin, jos olet koodari. Heillä on koodareita kohtaan joku kompleksi. Suunnilleen suurennuslasilla tutkivat koodarin joka paikan läpi. Varsinkin tota hymyilyä kytätään ja edellytetään. Ja koko 6 kk koeaika on täällä syytä jaksaa kans hymyillä leveästi tai muuten saattaa uhata koeaikapurku, jos haistavat siinä jotain kyvyttömyyttä. Riippumatta siitä miten hyvin työsi teet.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vinkkinä, että Suunnolle hakiessa haastattelussa kannattaa hymyillä paljon ja leveästi. Silloin voi laitta suolaisemman tai aika kirpeänkin palkkapyynnön ja paikan saa vaikkei niin pätevä olisikaan. Tuo on tärkeää varsinkin, jos olet koodari. Heillä on koodareita kohtaan joku kompleksi. Suunnilleen suurennuslasilla tutkivat koodarin joka paikan läpi. Varsinkin tota hymyilyä kytätään ja edellytetään. Ja koko 6 kk koeaika on täällä syytä jaksaa kans hymyillä leveästi tai muuten saattaa uhata koeaikapurku, jos haistavat siinä jotain kyvyttömyyttä. Riippumatta siitä miten hyvin työsi teet.

   tästä tuli mieleen.... sellainenkin on nähty, että henkilöstöinfossa yksi Amer Sportsin ja Suunnon johtaja heijasti videotykillä seinälle valokuvan alaisensa vakavasta naamasta ja ilmoitti koko henkilöstölle, että hänen pitäisi hymyillä enemmän. Miltähän tästä IT huippuosaajasta mahtoi tuntua kun kuuli esimiehensä kommentit naamavärkistään koko henkilöstön edessä...


 • Harmi, jos työskentely Suunnon teknologioiden parissa kiinnostaisi, mutta johtajisto ja päälliköt ovat oikeasti niin surkeita kuin tästä ketjusta voi päätellä. Löysin toiseltakin foorumilta jo vuosien takaa samansuuntaista kommenttia ahdistavasta ilmapiiristä. Jätin sen vuoksi lopulta hakematta kinnostavalta kuulostavaa pestiä Suunnolla. Ehkä kiinalaiset ovat tottuneet kuvatun tyyppiseen työkulttuuriin.
  Koodaajille ja teknisille osaajille on kyllä nyt töitä tarjolla muuallakin,, joten on varmaan omasta aloitteellisuudesta kiinni, jääkö tuosta kärsimään. Vastaavien tuotteiden kehitystä tietysti on vähemmän tarjolla.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  144
  6111
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  160
  2448
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  34
  829
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  30
  483