Suunto

Duunari

Moi! Onko kellään kokemusta Suunnosta työnantajana, näköjään hakevat jatkuvasti uutta porukkaa. Herää vaan kysymys että mikä mättää...?

83

9363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinkään

      Jospa niillä meneekin niin hyvin, että tarvitsee
      lisää porukkaa. Aika iso firmahan siinä on takana, Salomonkin nykyään kuuluu.

    • Suunnossa

      työskenteleviltä mikä mättää... :(

    • Jops jops

      Kannattaa välttää!! Työilmapiiri alkukantainen ja ruokkii nuoleskelijoita. Firmassa ei etene kuin pintaliitäjät, työntekijää ei tässä firmassa arvosteta. Vakkareista osa tekee duunia ahkerasti, osa lusmuilee ja vuokratyöntekijät tekevät ahkerimmin peläten sopparinsa katkeamista. Toisinsanoen kannattaa välttää ja etsiä joku oikea työpaikka, missä arvostetaan työntekijää sekä työpanosta.

    • nähty on

      Työnantajana ihan menetetty tapaus. Liian iso firma ja väärin jaetut vastuut. Kireätä ilmapiiriä, ihmisten syyllistämistä ja ulos savustamista, ja ongelmia ei ratkaista vaan niitä pallotellaan edestakaisin ja lopulta se paska valuu tietysti aina sinne alaspäin. Palkkaa et tuolta saa, etkä minkäänlaista arvostusta. Kannattaa välttää

    • Mikko Moilanen

      Tulikos kenkää vai oletkos vain hapan?

      Kerro missä mätti eniten..

    • Eki_mies

      Surkea työpaikka. Duunaria ei arvosteta mitenkään. Palkka huono. Valtaosa esimiehistä ammattitaidottomia. Vuokratyöntekijät pelkkiä pelinappuloita.

    • nykysuuntolainen

      Olen olut vuoden talossa ja tämä on mielestäni loistava työpaikka... mietityttää ovatko nämä kirjoittajat vielä talossa ja mitä tänä päivänä ajattelevat? vähän hämmentää kun nämä kommentit eivät ole linjassa kokemukseni kanssa.

      • Jggff

        Ei sitä viodessa vielö näe totuutta.


    • Suuntolainen

      Minusta tämä on maailman paras työpaikka.En jymmärrä,miksi täällä on niin paljon haukkujia,vaikka eivät ole edes Suuntoa nähnytkään?Liekö kateus,kun firmassa on keskivertoo paremmat palkat n.20e tunti brutto.

      • ex-Nokialainen

        Onks siellä jotain kokoonpano tms. tuotannon tehtäviä jotka sopii tavalliselle tallaajalle jolla on kokemusta liukuhihnatyöstä? Teettekö vuorotöitä?


      • köyhänäPysytte

        20€ tunti? En käy poju kuule edes kusella tolla liksalla....


    • NäinJaKoin

      Älkää menkö. Kaikki skeida valuu ylhäältä alas, välijohto on annattitaidotonta. Firma on vahvasti Nokian tiellä.

    • Assariksi

      Nyt Suunto hakee Projektiassistenttia netissä ilmoituksella ja kertoo, että tehtävässä pitää hymyillä: "...We are looking for a person that will walk in with a smile..." Kannattaakohan tuota tehtävää ottaa vastaan, jos ei ole ihan varma hymyilyttääkö ihan joka aamu sisään kävellessä? Sikäli vaan mietityttää, kun LinkedInistä näkyy, että nyt Suunnolla on ylimmästä johdosta alas vähän joka tasolla entisen Nokian johtajia. Onkohan heidän mukanaan entiseltä Nokialta kaikille tutuksi tullut pelolla johtaminen ja yt neuvottelumeininki rantautunut jo Suunnolle? Jos on ni jaksaisiko tuossa työssä aina hymyillä. Kyllä sieltä sitten pois pääsisi, mutta ehkä ikävää kokemusta ja ikävän pomon kirjoittamaa ikävää työtodistusta rikkaampana. Kannattaako ottaa riski?

      • businessAnalyst

        Kyllä toi vaikuttaa siltä et vanhat noksun pomot on laittaneet toisenkin firman "kuntoon" ja nyt haetaan viihdyttäjää hymyilemään ;) parempi antaa se jollekulle tehtäväks ku oikeesti kriisin keskellä ketään ei muuten hymyilyttäis


      • jgr

        Noin on käynyt.


      • Huippujohtajiameillä

        Tuo on aika kesy esimerkki siitä mikä on tahti täällä. Johtajat kehtaavat laittaa ihan työpaikkailmoitukseen asti, että projektiassistentin työssä pitää kävellä hymyn kanssa sisään. Siitä tulee heille hyvä syy savustaa ulos Suunnolta, jos ei hymyilytäkään. Ovat keksineet, että firma kääntyy nousuun pakkohymyilyttämällä alaisia. Täällä on hymylihakset kovilla. Kun tuollaista kehtaavat helposti laittaa työpaikkailmoitukseen, voitte vaan arvailla millä kaikilla muilla tavoilla ovat tottuneet työntekijöitä kohtelemaan.


      • WalkInWithaSmile

        Koodarit myös huom! Muistakaa kävellä hymyn kanssa sisään, jos tulette Suunnolle työhaastatteluun. Muuten saattaa olla ettei töitä irtoa ;)


      • PisnesAnaalist

        Kyl mää sanosi et Suunnon johtajat täl hakevat ittelleen hymyterapiiaa. Yrittävä saada henkilöstösä hymyilemää yhtä spontaanisti ko Pohjois Korean Kim. Ovat huomanneet et kaikkie menestyneitte ja pidettyje johtajie ympärillä alaise hymyilee. Korean Kimilleki alamaise taputtaa ja hurraa nii innokkaasti. Täsä ehdottasinki et Suunnon johtajat palkkaisiva
        teatterikorkeakoulu käynee näyttelijä kävelemää hymy kans sisää ja ulos ja toine alamaine tekis varsinaiset työt. Suunnon johtajat sitte vaa nautisiva hymyst ja menestyksest. Sillo kaikki keskittysi ydinosaamiseesa ;)


      • Ar-s-ka

        Muuten hyvä, mutta toihan tulisi tosi kalliiksi palkata näyttelijä. Ei tuollaiseen ole varaa.


      • Kalle-

        Tuosta samaa mieltä, että Suunto on nykyisin hyvin pohjois-korealaisittain johdettu yritys.


    • SuuntoHuonossaJamassa

      Suunto on työnantajana ja työpaikkana ollut viime aikoina yksi huonoimmista. Ammattipiireissä on ollut paljon puhetta, että Suunnolla johtaminen on erityisen huonoa. Suurin osa uudesta johtajistosta on entisiä Nokia Mobile Phonesin johtajia, jotka toivat mukanaan epäterveen johtamiskulttuurin.

      • tle

        Niin toivat ja uusi johtajakaarti on Suunnolla saanut aikaan sen, että monilta eri osa-alueilta on parhaita tekijöitä lähtenyt pois omin jaloin, sopivasti autettuina ja pois potkittuina. Yksi jos toinen on jäänyt ihmettelemään ihmisten poistumisten ja irtisanomisten varsinaisia syitä, kun niissä ei tunnu olevan yritykselle hyödyllistä logiikkaa, vaan pikemmin päin vastoin. Siksi ei koskaan tiedä milloin osuu omalle kohdalle. Hyvin herkkähipiäiset ex-nokiajohtajat selvästi raivaavat ihmisiä pois hyvin epänormaaleilla perusteilla.


      • Designthinking
        tle kirjoitti:

        Niin toivat ja uusi johtajakaarti on Suunnolla saanut aikaan sen, että monilta eri osa-alueilta on parhaita tekijöitä lähtenyt pois omin jaloin, sopivasti autettuina ja pois potkittuina. Yksi jos toinen on jäänyt ihmettelemään ihmisten poistumisten ja irtisanomisten varsinaisia syitä, kun niissä ei tunnu olevan yritykselle hyödyllistä logiikkaa, vaan pikemmin päin vastoin. Siksi ei koskaan tiedä milloin osuu omalle kohdalle. Hyvin herkkähipiäiset ex-nokiajohtajat selvästi raivaavat ihmisiä pois hyvin epänormaaleilla perusteilla.

        Muotoilustakin lähti parasta pois. Mutta Ö-luokan johtajat vaan jää.


      • uppoavalaiva

        Varsinkin koodareille Suunto on pirullinen ja raastava paikka todella huonon johtamisen takia. Samalla hyvin epävarma työnantajana. Jos kotona on lapsia ruokittavana ja sen takia tarvitset kohtuullisen varman työnantajan, niin Suunnolle ei kannata tulla.


      • RjaD

        Samaa mieltä. Koodareiden ei ainakaan kannata tulla Sunnolle. Parhaiden kannattaa vähiten. Nykyiset johtajat on tehneet tästä tosi karun paikan, eikä pelkästään koodareille. Johdolla on tärkeimpänä tekemisenään oman egonsa ja asemansa pönkittäminen. Muut asiat on vähemmän tärkeitä. Ja tulos näkyy.


      • KiittiJohtajille

        Tulkaas kurkkaamaan tänne. Talo on täyttynyt vanhoilla Nokia mobile phonesin jäärillä. Ne vetää tuotekehitystä ysärityylillä, savustaa ensimmäisenä parhaita ulos "uusiin haasteisiin" ja irtisanoo. Kaiken lisäksi vaikuttavat nauttivan siitä. Taas lähti äsken lisää. Pilanneet koko paikan.


      • Menneentalvenlumi

        Sitä tässä vaan odotetaan, että koska lehdistö tai muu media saa vihiä talon tapahtumista? Tässä olisi jutun juurta suurempaankin kohuun.


      • gotfullstacktreatment
        KiittiJohtajille kirjoitti:

        Tulkaas kurkkaamaan tänne. Talo on täyttynyt vanhoilla Nokia mobile phonesin jäärillä. Ne vetää tuotekehitystä ysärityylillä, savustaa ensimmäisenä parhaita ulos "uusiin haasteisiin" ja irtisanoo. Kaiken lisäksi vaikuttavat nauttivan siitä. Taas lähti äsken lisää. Pilanneet koko paikan.

        Kävin jo kokeilemassa. Ihan vinoutunutta johtamista. Olisi varmasti toisenlaista, jos olisi johtajien oma firma. Joutuisi olemaan pissinä sukassa, jos Suunnolle jäisi.


      • Tämäntalvenlumi

        Osa näistä Suunnon johtajistahan on Amer Sportsin palkkalistoilla, mutta käytännössä johtavat Suuntoa ja hengaavat Suunnon konttorilla.


      • managementthinking

        Nuo Suunnon ongelmat johtuvat monilta osiltaan siitä, että taloon on kertynyt liian monia luonteeltaan sellaisia johtajia, joiden ei pitäisi koskaan johtaa ihmisiä liiketoiminnassa, jonka kannattavuus perustuu ihmisten työsuorituksiin.


      • Nitkunkitkun

        Suunnon tilanne alkoi mennä paljon huonompaan suuntaan muutama vuosi sitten, kun muinaisia Nokian johtajia alkoi tulvia sisään enenevässä määrin. Olivat ennen vanhaan nitkuttamassa Nokiaa henkitoreisiinsa. Nyt nitkuttavat hyvää vauhtia Suuntoa samoilla menetelmillä. Saa nähdä milloin tulee "valmista".


    • Olinkoinnäin

      Palkka ei tod ole 20€/h. Kymppi on lähempänä totuutta.

    • Suunto tekkee hyvijä simpansseja ettei eksy metässä.

    • Hennar

      Vaihtuvuutta paljon

    • Anonyymi

      Paikassa suositaan todellakin nuoleskelijoita. ja selkäänpuukottajia. kierrä kaukaa jos oikeata duunipaikkaa etsit.

      • Anonyymi

        Ihan on samoja kokemuksia. Muutaman viime vuoden aikana paikan kulttuuri on mennyt erittäin huonoon suuntaan. Johtajiksi on tullut nilkkejä, joiden takia harva pohjimmiltaan enää viihtyy tai näkee mielekkääksi jatkaa Suunnolla. Siksi vaihtuvuus on suurta. Kulttuurista esimerkkinä eräänkin kerran Suunnon johtaja naureskeli vanhingoniloisena, kun hänen johtajakollegansa oli saanut ikään kuin alennuksen ja hän itse jonkinlaisen ylennyksen. Toisen vastoinkäymiset näyttivät aiheuttavan hänelle iloa ja tyydytystä. Arvatkaa millaista on olla tuollaisen esimiehen alaisena?! Tuollaiset pitäisi saada pois esimiestehtävistä. Muuten parempi työelämä jää vain haaveiluksi.


      • Anonyymi

        juu taitaa olla sosiopaattien unelma paikka. Jo että jotkut johtajat valehtelee päin naamaa joistain asioista. vie luotettavuutta ja uskottavuutta koko paikalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juu taitaa olla sosiopaattien unelma paikka. Jo että jotkut johtajat valehtelee päin naamaa joistain asioista. vie luotettavuutta ja uskottavuutta koko paikalta.

        Saman olen huomannut, että jotkut näistä Suunnon johtajista valehtelevat päin naamaa. Toisaalta paljon pahempaakin tekevät. On huono asia yrityksen ja kaikkien kannalta, että jotkut heistä tekevät tällaista. En yhtään ihmettele, että viimeaikoina toiset hyvistä johtajista ja työntekijöistä ovat ottaneet jalat alleen tai heidät on ajettu pois. Nykyisin kuulostaa vitsiltä, että Suunnon yhtenä arvona on "fair play". Sitä mainostetaan firman sisällä ja työpaikkailmoituksissa. Todellisista arvoista ja monesta muustakin asiasta kertoo paljon se, että nuo huonot johtajat jäpittävät paikoillaan ja karkottavat hyviä johtajia ja tekijöitä pois. Jos hakee Suunnolle töihin, kannattaa varautua siihen, ettei paikka ehkä tule olemaan kovin pitkäaikainen. Normaalia nopeammin alkaa kaivata muualle, ajetaan muualle, tai irtisanotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan on samoja kokemuksia. Muutaman viime vuoden aikana paikan kulttuuri on mennyt erittäin huonoon suuntaan. Johtajiksi on tullut nilkkejä, joiden takia harva pohjimmiltaan enää viihtyy tai näkee mielekkääksi jatkaa Suunnolla. Siksi vaihtuvuus on suurta. Kulttuurista esimerkkinä eräänkin kerran Suunnon johtaja naureskeli vanhingoniloisena, kun hänen johtajakollegansa oli saanut ikään kuin alennuksen ja hän itse jonkinlaisen ylennyksen. Toisen vastoinkäymiset näyttivät aiheuttavan hänelle iloa ja tyydytystä. Arvatkaa millaista on olla tuollaisen esimiehen alaisena?! Tuollaiset pitäisi saada pois esimiestehtävistä. Muuten parempi työelämä jää vain haaveiluksi.

        minullakin on Suunnolla pomo, joka saa kiksejä vastaavista asioista. en voi tarkemmin kertoa, mutta voisi verrata siihen että hän tahallaan pissaa aamupalamuroihini ja sitten hymyssä suin tarjoilee ne minulle syötäväksi. Lusikoin kiltisti, koska vähänkin epäröivästä lusikanliikkeestä saattaisin minäkin joutua vähennettävien listoille...


      • Anonyymi

        Meinasin hakea Suunnolle softa duuneihin, mutta taidan jättää väliin. Johto selvästi vinksahtanutta.


      • Anonyymi

        Viisaasti tehty. Tätä paikkaa kannattaa välttää kuin ruttoa.


      • Anonyymi

        Joskus tämä oli maailman ihanin työpaikka, mutta viimeiset pari vuotta johto on systemaattisesti tuhonnut koko yrityksen ja saastuttanut ilmapiirin. Tällä hetkellä tulokset nyhdetään työntekijöiden selkänahasta. Kritisoida ei voi, koska silloin olet "negatiivinen" ja luultavasti sut sen jälkeen savustetaan ulos tai irtisanotaan. Ihmiset voi tosi huonosti, en suosittele.


      • Anonyymi

        Tuo on totta. Viimeiset pari vuotta johto on tuhonnut yritystä järjestelmällisesti. Ja ihmisiä on lähtenyt kuin Trumpin hallinnosta. Syytkin ovat saman tyyppisiä trumpmaisen johdon aikaan saannosta. Harmi, että joku joukossa oleva hyväkin johtaja on lähtenyt tai laitettu lähtemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus tämä oli maailman ihanin työpaikka, mutta viimeiset pari vuotta johto on systemaattisesti tuhonnut koko yrityksen ja saastuttanut ilmapiirin. Tällä hetkellä tulokset nyhdetään työntekijöiden selkänahasta. Kritisoida ei voi, koska silloin olet "negatiivinen" ja luultavasti sut sen jälkeen savustetaan ulos tai irtisanotaan. Ihmiset voi tosi huonosti, en suosittele.

        Minun selkänahastani saa kyllä ottaa, mutta näiden Suunnon johtajien komennossa se näyttää menevän hukkaan. Vähän väliä kontataan. Tilaisuuden tullen vaihdan minäkin muualle. Vielä muutama vuosi sitten tämä oli hyvä paikka.


      • Anonyymi

        Sitäkin tässä vaan ihmetellään, että kuinka kauan joku yrityksen omistaja jaksaa katsoa ja kustantaa tuollaista johtamista, josta täällä monilla näyttää olevan kokemuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitäkin tässä vaan ihmetellään, että kuinka kauan joku yrityksen omistaja jaksaa katsoa ja kustantaa tuollaista johtamista, josta täällä monilla näyttää olevan kokemuksia.

        Kiinalaiset jaksaa maksaa. Niillä on isot taskut täynnä rahaa. Taisi olla jokin aika sitten uutisissa, että Suunto siirtyi Amer Sportsin mukana kiinalaisten omistukseen. Saattaahan olla, että kohta hekin huomaavat rahalle olevan tuottavampaa käyttöä kuin Suuntoon tuhlaaminen. Kauppalehdessä ja Arvopaperi-lehdessä ihan äsken anlyytikko jo arveli, että myyvät Suunnon pois ehkä pääomasijoittajalle tai olisiko Polar kiinnostunut. Seuraavaa rahakasta sponsoria kaivataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinalaiset jaksaa maksaa. Niillä on isot taskut täynnä rahaa. Taisi olla jokin aika sitten uutisissa, että Suunto siirtyi Amer Sportsin mukana kiinalaisten omistukseen. Saattaahan olla, että kohta hekin huomaavat rahalle olevan tuottavampaa käyttöä kuin Suuntoon tuhlaaminen. Kauppalehdessä ja Arvopaperi-lehdessä ihan äsken anlyytikko jo arveli, että myyvät Suunnon pois ehkä pääomasijoittajalle tai olisiko Polar kiinnostunut. Seuraavaa rahakasta sponsoria kaivataan.

        Eipä kannata Polarin sekaantua Suuntoon. Joutuisivat poistamaan päällekäisyydet ja siivoamaan ison kasan surkeita johtajia pois. Ei jäisi paljoa jäljelle. Suunnolle tuloa harkitsevien kannattaa kumminkin ottaa huomioon nuo Amerin aikeet myydä Suunto. Ei ehkä tule olemaan pitkäaikainen työpaikka.


    • Anonyymi

      Käyttääkö suunto alihankintainssejä? Onko sama meininki kuin kaikissa isommissakin yrityksissä että alihankintainssit tekee kaiken työn, ja omat jannut ja mimmit kitisee kahvihuoneessa.

      • Anonyymi

        On noita kahvihuoneessa lorviviakin, mutta isompi ongelma on surkea johtaminen. Teettäävät paljon turhaa työtä. Että ihan sama lorviiko vai ei, hukkaan se menee kuitenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On noita kahvihuoneessa lorviviakin, mutta isompi ongelma on surkea johtaminen. Teettäävät paljon turhaa työtä. Että ihan sama lorviiko vai ei, hukkaan se menee kuitenkin.

        Niin samaa mieltä tästä. Läpimätää johtoa täällä. Itse olen selvinnyt jo pitkään tekemättä mitään hyödyllistä. Riittää että on tekevinään, kun ei ole oikeasti hyödyllistä tekemistä. No pääasia että palkka juoksee tilille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On noita kahvihuoneessa lorviviakin, mutta isompi ongelma on surkea johtaminen. Teettäävät paljon turhaa työtä. Että ihan sama lorviiko vai ei, hukkaan se menee kuitenkin.

        Tästäkö se johtuukin, että Suunto ei ole moneen vuoteen julkaissut mitään oikeasti uutta. Vain väsyneitä tekohengitettyjä versioita vanhoista vempaimista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin samaa mieltä tästä. Läpimätää johtoa täällä. Itse olen selvinnyt jo pitkään tekemättä mitään hyödyllistä. Riittää että on tekevinään, kun ei ole oikeasti hyödyllistä tekemistä. No pääasia että palkka juoksee tilille.

        Mulla on Amerin osakkeita eli samalla Suuntoa. "Kiva" lukee täältä millaiseen käyttöön mun rahat menee...!


    • Anonyymi

      Mielenkiintoista keskustelua! Olin tekemässä hakemusta Suunnolle, kun ajattelin googlettaa, löytyykö kokemuksia. Tämä ketju löytyi.
      Sen verran pahalta kuulostaa, että ajattelin laittaa hakemukseeni reilusti alun perin aikomaani isomman palkkatoiveen. Jos sillä hinnalla pääsen haastatteluun, niin käväisen haistelemassa portilla ilmapiiriä.

      • Anonyymi

        Vinkkinä, että Suunnolle hakiessa haastattelussa kannattaa hymyillä paljon ja leveästi. Silloin voi laitta suolaisemman tai aika kirpeänkin palkkapyynnön ja paikan saa vaikkei niin pätevä olisikaan. Tuo on tärkeää varsinkin, jos olet koodari. Heillä on koodareita kohtaan joku kompleksi. Suunnilleen suurennuslasilla tutkivat koodarin joka paikan läpi. Varsinkin tota hymyilyä kytätään ja edellytetään. Ja koko 6 kk koeaika on täällä syytä jaksaa kans hymyillä leveästi tai muuten saattaa uhata koeaikapurku, jos haistavat siinä jotain kyvyttömyyttä. Riippumatta siitä miten hyvin työsi teet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vinkkinä, että Suunnolle hakiessa haastattelussa kannattaa hymyillä paljon ja leveästi. Silloin voi laitta suolaisemman tai aika kirpeänkin palkkapyynnön ja paikan saa vaikkei niin pätevä olisikaan. Tuo on tärkeää varsinkin, jos olet koodari. Heillä on koodareita kohtaan joku kompleksi. Suunnilleen suurennuslasilla tutkivat koodarin joka paikan läpi. Varsinkin tota hymyilyä kytätään ja edellytetään. Ja koko 6 kk koeaika on täällä syytä jaksaa kans hymyillä leveästi tai muuten saattaa uhata koeaikapurku, jos haistavat siinä jotain kyvyttömyyttä. Riippumatta siitä miten hyvin työsi teet.

        tästä tuli mieleen.... sellainenkin on nähty, että henkilöstöinfossa yksi Amer Sportsin ja Suunnon johtaja heijasti videotykillä seinälle valokuvan alaisensa vakavasta naamasta ja ilmoitti koko henkilöstölle, että hänen pitäisi hymyillä enemmän. Miltähän tästä IT huippuosaajasta mahtoi tuntua kun kuuli esimiehensä kommentit naamavärkistään koko henkilöstön edessä...


    • Anonyymi

      Harmi, jos työskentely Suunnon teknologioiden parissa kiinnostaisi, mutta johtajisto ja päälliköt ovat oikeasti niin surkeita kuin tästä ketjusta voi päätellä. Löysin toiseltakin foorumilta jo vuosien takaa samansuuntaista kommenttia ahdistavasta ilmapiiristä. Jätin sen vuoksi lopulta hakematta kinnostavalta kuulostavaa pestiä Suunnolla. Ehkä kiinalaiset ovat tottuneet kuvatun tyyppiseen työkulttuuriin.
      Koodaajille ja teknisille osaajille on kyllä nyt töitä tarjolla muuallakin,, joten on varmaan omasta aloitteellisuudesta kiinni, jääkö tuosta kärsimään. Vastaavien tuotteiden kehitystä tietysti on vähemmän tarjolla.

      • Anonyymi

        Monet ovat lähteneetkin Suunnolta noiden huonojen, liiallisen narsististen johtajien takia. Kaikkien kannalta huono asia, kun sellaisen takia vaihdetaan työpaikkaa. Suunto taitaa olla siinä suurin häviäjä.


    • Anonyymi

      Kieltämättä monet johtajat ovat Suunnon ja Amerin johdossa etiikaltaan vähintään arveluttavia, mutta miksi kukaan ei kerro mitä hyvää meillä on. Vaikkapa se, että työntekijät saavat ostaa puoleen hintaan Amer Sportsin tuotteita. Ainakin minulle se on hyvä etu, koska harrastan paljon urheilua. Muutoin menisi urheiluvarusteisiin paljon enemmän rahaa.

      • Anonyymi

        Rahalla ei voi ostaa onnea mutta kiva kuulla että saa kuteet halvalla.


      • Anonyymi

        Eikö verottaja ala kiinnostumaan tuollaisista rahan arvoisista eduista? Tuleeko niistä verot maksettua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö verottaja ala kiinnostumaan tuollaisista rahan arvoisista eduista? Tuleeko niistä verot maksettua?

        Ei kerrota verottajalle. Ei päästetä karhua vetämään välistä.


      • Anonyymi

        Koska henkilöstöalennus ei kerro paikan ilmapiiristä mitään.


      • Anonyymi

        Vuokra työntekijänä turha luulla et saat puoleen hintaan. mut ehkä jos hymyilee tarpeeksi... Eikös tuolla vuokraduunarit joudu maksaa ruokalassakin eri hinnastosta, siis enemmän. hieno moraali tässä paikassa...


      • Anonyymi

        Kävin Suunnolla työhaastattelussa. Palkasta puhuessa mainostivat yhtenä asiana juuri tuota, että saa puoli-ilmaiseksi talon tuotteita. Kai senkin takia heidän rahallinen palkkatarjouksensa oli aika alakanttiin. Osan palkasta saisi talon vehkeinä. Urheilua harrastavalle varmasti arvokas etu. Voi ostaa vaikka pari kelloa molempiin ranteisiin. Minulle se olisi arvokas, jos Amer tai Suunto valmistaisi vauvalleni vaippoja. Sitä odotellessa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö verottaja ala kiinnostumaan tuollaisista rahan arvoisista eduista? Tuleeko niistä verot maksettua?

        Esimiehet Suunnolla kehottivat olemaan hiljaa tästä puolittain ilmaisten tuotteiden ostoedusta. Kassalla maksaessa pitää vain hissun kissun näyttää henkilökorttia. Kummallista, että pitää peitellä, jos on laillista toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö verottaja ala kiinnostumaan tuollaisista rahan arvoisista eduista? Tuleeko niistä verot maksettua?

        Aika ketkuloita nämä johtajat. Osaavat verojen kiertelyn.


      • Anonyymi

        Saat ostaa aika isolla rahalla noita tuotteita Amerin edulla että hyödyt siitä jotain vs pienempi palkka. Itse en ainakaan ottaisi pienempää palkkaa minkään tuommoisen edun takia, tuo on ainoastaan plussaa jos miettii sopparin kirjoittamista. Esim. jos otat 300e kuukaudessa pienemmän palkan vastaan niin se tekee vuodessa 3600e.


    • Anonyymi

      Masentavin työpaikka missä olen ikinä työskennellyt, onneksi viimeinkin päätin lähteä sieltä pois, paras päätös pitkään aikaan. Johtajistahan se työpaikan ilmapiiri lähtee, eli heillä on kaikki valta pitää se työpaikan ilmapiiri huonona. Ei auta vaikka yrittäisit parantaa jotain siellä niin sitten tulee vaan vittuilua takaisin. Nyt he näköjään yrittävät kiillottaa kuvaansa pintapuolisesti esim. uusilla työpaikat sivuilla, sinäänsä huonoja tuommoiset kun uudet työntekijät saattavat mennä tuohon ansaan ja hakeutua sinne töihin ja hukata omaa aikaansa siellä. Suunnon pitäisi olla rehellinen, mutta silloin sinne ei varmaan kukaan hakisi töihin. Rupeaa olemaan Suunnon viimeisiä hetkiä käsillä lähivuosina minun mielestäni ellei siellä jokin radikaalisti muutu.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Asiat paljon paremmin nykyään kun lähin tuolta.


    • Anonyymi

      Näen edelleen aina välillä painajaisia siitä, että olen Suunnolla töissä, vaikka Suunto ei ole ollut työnantajani enää aikoihin. Suunto jätti syvät haavat, en suosittele.

      • Anonyymi

        Sama minulla, vaikka lähdöstäni on useita vuosia. Syvästi traumatisoiva kokemus.


    • Anonyymi

      Olen huomannu saman. Haetaan joka vuosi parikin kertaa. Nyt taas haku päällä. Henkilöstömäärä ei silti kasva. Missä vika? Talo kiinnostaisi, mutta jos jotain mätää toiminnassa,. Olisi kiva tietää, mikä tilanne tällä hetkellä.

    • Anonyymi

      Sama tilanne myos 2021?

      • Anonyymi

        Juuri isot yt:t päättyneet, isoimmat moneen vuoteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri isot yt:t päättyneet, isoimmat moneen vuoteen.

        moniko sai kenkää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        moniko sai kenkää?

        Sama kysymys täällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        moniko sai kenkää?

        Vajaa 1/3


    • Anonyymi

      "Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä". Kertoo kaiken ko. firmasta.

    • Anonyymi

      Jahas, Amer myi fiksuna kannattamattoman Suunnon pois. Uusi suunta onkin sitten pilipalikellojen tuottaminen ja valmistus Kiinaan lopultakin osin. Myös konttori toiminteineen kuulemma siirtymässä pois Suomesta. Aikansa kutakin.

      • Anonyymi

        Amer Sports itsekin kiinalaisessa omistuksessa, ei mitään uutta. Konttori pysyy Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Amer Sports itsekin kiinalaisessa omistuksessa, ei mitään uutta. Konttori pysyy Suomessa.

        Wait and see. Uudet jätti YT:t 6kk sisällä, vantaan tehdas Kiinaan kahden vuoden sisällä. Se on vissi näin. Jenkkimarkkina sammuu täysin, koska Kiina. Sääli menettää maineikas firma joka vuosia sitten teki myös laatua.


    • Anonyymi

      En tiedä mitään Suunnosta työnantajana, mutta yleensähän työntekijät noudattavat yhtiön linjauksia. Oma Suunto-laitteeni meni epäkuntoon, ja lähetin sen ohjeiden mukaan korjattavaksi. Ensimmäinen yllätys oli se, että laite oli lähetetty korjattavaksi Prahaan. Sieltä tuli jonkin ajan päästä sähköpostilla tieto, että uudehkoa laitetta ei voi korjata, koska varaosia ei ole saatavana. Sähköpostissa annettiin 2 vaihtoehtoa, uuden laitteen tilaaminen tai vanhan jättäminen korjaamoon. Ilmoitin, että en hyväksy menettelyä ja että haluan vanhan laitteen takaisin. Ilmoitin samalla, että vien Suunnon toimintamallin julkisuuteen. Tästä n. 3 viikon päästä tuli tieto, että laite voidaankin korjata 41 €:n hintaan. Mielenkiintoinen muutos. Ensimmäisessä vaiheessa olisi myyty uusi laite ja kaupattu vanha eteenpäin. Asiakaspalveluun ei ole numeroa, ja chat-asiakaspalvelu ei pysty sanomaan asiaan mitään. Suunnon puhelinkeskus ei yhdistä kenellekään vastuuhenkilölle. Kyseessä taitaa olla koko organisaation hyväksymä tapa harhauttaa asiakkaita. Ehdottomasti viimeinen Suunto-laite, jonka hankin.

      • Anonyymi

        Ei vttu vois vähempää kiinnostaa Suunnot, Patriat, Okmeticit, Muratat, VTT:t. jne. Etkö jummarra?


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3325
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      161
      1345
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1055
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      114
      733
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe