Nigerialainen mies?

Fizz

Minkälaisia on nigerialaiset miehet. Millanen kulttuuri. Miten kohtelevat vaimoja, perheitä. Työmoraali. Sukurakkaus. Ym.

Ylipäätään kaikki tieto on tervetullutta.

31

6472

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalle

      Hujareita kaikki!

    • niimpä

      eikös ne ole niitä nahkasohvan värisiä melkeen kaikki.

      • hoitsu83

        joo-o.Ja suomalaiset taitaa olla sitten kalpeita kuin lakanat!Tummaihoiset miehet ovat muutenkin USEIN mielestäni huomattavasti miehekkäämään näköisiä kuin suomalaismiehet! (isot lihakset...ym)


    • vastaa:

      Nigeriassa on asukkaita n. 130milj. Eli kovin tyhjentävästi en voi kertoa, millaisia noin yleisesti ottaen ovat nigerialaiset miehet ;)
      Mutta oma aviomieheni ainakin on oikea joka naisen unelma. Elättää meidät (oikein mukavastikin vielä), tekee töitä liikaakin (eli normaali 8h/pvä ei meillä päde), kokkaa, tiskaa, siivoaa ja puhuu, pussaa, kuuntelee, ymmärtää ja viihdyttää vielä upeasti makuuhuoneen puolellakin ;) Perhe kotimaassaan on äärettömän tärkeä ja rakas. Äärettömän suojeleva äitiään ja nuorempia sisaruksiaan muuta sukuaan, jopa naapureita kohtaan. Kunnioittaa isäänsä ja äitiänsä. Lapsirakas. Kaikenkaikkiaan paras mies joka on ikinä tielleni osunut :) Ei oikeastaan muuta vikaa kuin että kuorsaa aivan helkutisti... mutta kukaanhan ei ole täydellinen ;)

      • Fizz

        Paljon kiitoksia asiallisesta vastauksesta. Onnea teille.


      • nigerialaisen vaimo

        komppaan edellistä "vaimoa". Meillä mies pitää tärkeänä, että elättää perheensä. Auttaa ja tekee vähintään oman osansa kotitöistä. Perhe erittäin tärkeä (sekä kotimaassa oleva perhe, että minun sukulaiseni).
        Tosin maassa on niin monia heimoja ja uskontoja, joiden tavat vaihtelevat, että mitään yleistä vastausta et voi täällä saada.
        Nigeriassa korruptio kukoistaa ja rikollisuus. Niitä en kiistä, mutta onpa sielläkin rehellisiä ja aitoja ihmisiä.


    • Gato Negro

      ...ja huumediilereitä. Ja kun tietävät että kielteinen päätös turvapaikasta tulee kuitenkin, niin huijaavat jonkun suomalaisen maalta tulleen opiskelijatytön, ruman ja lihavan hylkiön tai keski-iän jo ylittäneen seksinnälkäisen naisen menemään naimisiin kanssaan. Ja näin ollen sitten haetaankin jo oleskelulupaa perhesuhteiden perusteella. Onnea ja menestystä vaan sullekkin!

      • Fizz

        Siis olenko jossain vaiheessa sanonut että minulla olisi suhde nigerialaiseen mieheen. Tietääkseni olen vain halunnut tietoa heistä.

        Onnea ja menestystä sinullekin.


      • kellokasko

        Mitäköhän itse tekisit, jos tulisit samanlaisista olosuhteista kuin he? Suojelisit omaa nahkaasi vai palaisit takaisin kauheisiin olosuhteisiin mitää yrittämättä???????


      • Anonyymi

        Millainen olet itse kun on varaa haukkua rumaksi lihavaksi hylkiöksi ketään.


    • näkökulma

      Eikö sinua kiinnosta miten teidän tulevat penskat tulee pärjäämään koulussa ja sitäkautta elämässä? Vain 2 prosentilla Nigerialaisista voi älykkyysosamäärä nousta niin korkealle (115), että hän voisi sen puolesta toimia minkäänlaisessa johtotehtävässä.

      Maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan taas itäaasialaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä on 105, valkoisilla 100, eteläaasialaisilla, Pohjois-Amerikan intiaaneilla sekä Australian aboriginaaleilla 90, ja Saharan eteläpuolisilla afrikkalaisilla 75. (The geography of intelligence. In H.Nyborg and J.Gray (Eds) The Scientific Study of Human Nature. New York: Elsevier, 1997.)

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Rotu_ja_älykkyysosamäärä

      • suhteutettuna

        tuo sinun 2% on 2,6milj (siis 2600000) ...kun tuota vertaa nyt sitten esim. Suomen väkilukuun, niin maailmasta siis löytyy puolen Suomen verran niitä älykkäitä nigerialaisia;)


      • Fizz

        Ei kiinnosta minkälaisia meidän lapsista tulisi kun lapsia ei tule. En ole hankkimassa lapsia kenenkään, minkään maalaisen kanssa.


      • keskeytys

        Mitä tolla älykkyysosamäärällä on tekemistä alkuperäisen kysymyksen kanssa? Kummaa porukkaa täällä, kun aina pitää kaivaa jotain helvetin tilastoa eteen todistaakseen jotain. Taitaa olla vaan oman itsensä esilletuominen tärkeämpää kuin varsinainen aihe.


      • noin
        keskeytys kirjoitti:

        Mitä tolla älykkyysosamäärällä on tekemistä alkuperäisen kysymyksen kanssa? Kummaa porukkaa täällä, kun aina pitää kaivaa jotain helvetin tilastoa eteen todistaakseen jotain. Taitaa olla vaan oman itsensä esilletuominen tärkeämpää kuin varsinainen aihe.

        Kysyttiin, että minkälaisia Nigerialaiset miehet ovat parisuhteessa:

        Rivien välistä; sana "tyhmä" on adjektiivi.


      • hoitsu83

        Juu-u! Ja noi testit on rakennettu just sellasiks,että "valkoihoiset kalpeanaamat" niissä pärjäisivät. Jos testit tehtäisiin tasavertaisiksi kulttuuriolosuhteiden puolesta, ei eroa kyllä taatusti olisi. Tosin yksilöllisiä eroja kyllä kaikkien ihmisten kesken...Takerrut nyt vain tohon testiin, tarkastele asioita JÄRJELLÄSI OBJEKTIIVISESTI!OMIEN AIVOJEN KÄYTTÖ on sallittua...


    • drokk

      Dokumentti thaimaalaisesta vankilasta kertoi karua kieltään: moni nigerialainen mies istui elinkautista tai odotti myrkkyruisketta huumausaineiden salakuljetuksesta. Maa itsessään taisi kuulua sinne maailman korruptoituneimpien maiden joukkoon.

    • Eräsvaimo

      Kyllähän noin suureen kansaan mahtuu kaikenlaista porukkaa. Elämäntapaan ja mentaliteettiin vaikuttaa suuresti se, mitä heimoa kukakin nigerialainen edustaa, koska uskonto aika pitkälle määräytyy heimon mukaan. Esim. hausat ovat muslimeja, yorubat ja ibgot kristittyjä. Kansa jakaantuu uskonnon mukaan suurin piirtein 50-50 muslimeihin ja kristittyihin.

      Islaminuskoisia nigerialaisia en tunne, mutta kristittyjä useita, mm. mieheni ja hänen sukunsa. Useat sukulaisista asuvat ulkomailla, Nigeriassa asuu vanha äiti ja pari sisarusta perheineen. Ulkomailla asuvat tulevat hyvin toimeen, Nigeriaan jääneet eivät aivan niin hyvin. Mieheni perhe on perhearvoja kunnioittavaa, työteliästä, koulutettua, sivistynyttä ja kielitaitoista porukkaa. Silti heidänkin perheessään ajatellaan, että nainen on se kodinhengetär ja mies perheenpää. Nainen on vastuussa kodinhoidosta ja mies toimeentulosta. Ainakin suurimmalta osin. Nainen voi hyvinkin käydä töissä, mutta sitä mies ei helposti kestä, jos vaimo tienaa miestään enemmän...

      Mieheni ei ole kovin perinteinen nigerialainen mies. Osallistuu kodin- ja lastenhoitoon enemmän kuin hänen kulttuurinsa miehet yleensä. Meidän perheessä minä olen kuitenkin selkeästi Nainen ja mies on Mies. Meillä on aika perinteiset roolit ja minulle se sopii hyvin. Minä kokkaan ja mies vaihtaa lampun. Kummatkin hoidamme oman tonttimme ilman että toisella on suuremmin valitettavaa. En todellakaan ole hellan ja nyrkin välissä eikä mies sano sitä viimeistä sanaa. Yhdessä päätämme asioista ja kunnioitamme toistemme mielipiteitä. Meillä on kummallakin omat menomme ja harrastuksemme ja toinen meistä jää lasten kanssa kotiin sen mukaan, kumman vuoro on milloinkin mennä menojaan. Aika tavallista perhe-elämää siis.

      Perheen elättäminen on yleensä nigerialaiselle miehelle kunniakysymys. Naisen taas tulisi saada laspia ja lapsettomuus on suuri murhe ja häpeäkin, vaikka eivät sitä herkästi haluaisi myöntää.

      Tuntemilleni nigerialaisille taloudellinen menestyminen, maine ja kunnia on paljon tärkeämpää kuin suomalaisille. Rahasta ja kaikenlaisesta liiketoiminnasta jaksetaan puhua loputtomiin. Tuntuu, ettei heidän mielestään vähävarainen ihminen voi koskaan olla onnellinen, ja vaikka rahaa olisikin, pitää sitä hankkia aina vaan lisää. Tässä kuvastuu se turvattomuus, korruptoituneisuus ja viidakon laki, joka maassa vallitsee. Vain rahalla on merkitystä ja vain rikkaat pärjäävät elämässään ja siksi jokaisen on tehtävä kaikkensa turvatakseen oman ja perheensä selusta. Mitään yhteiskunnan tukiverkkoja ei ole, eikä mikään virallinen instanssi auta pulaan joutunutta.

      Maassa, jossa ei ole sosiaalivirastoa eikä terveyskeskusta, suku on se, joka on velvollinen auttamaan ja siksi perhe ja suku onkin nigerialaiselle niin tärkeä asia. Kun autat läheistäsi, saat itse apua sitten kun sitä tarvitset. Ja koska vanhemmat ovat pojan kouluttaneet, elättäneet ja ovat usein myös auttaneet maailmalle ilman mitään yhteiskunnan apua, on hänen velvollisuutensa auttaa vuorostaan heitä ja lähettää rahaa kotiin säännöllisesti, jos ulkomaille on päätynyt. Tästä velvollisuudesta ei kukaan tuntemani nigerialainen luista. Jos suomalainen vaimo ei tätä ymmärrää, rahat lähetetään sitten vaikka salaa. Sitä ei vain voi jättää tekemättä, jos haluaa säilyttää kasvonsa ja itsekunnioituksensa.

      Tuota rahan lähettämistä minun on ollut välillä vaikea ymmärtää. Suomessa ei yleensä lasten tarvitse elättää vanhempiaan saati muuta sukuaan, ja vaikka tiedänkin Nigerian tilanteen, ei silti meinaa mahtua kalloon se, että meidän velvollisuutemme on maksaa esim. miehen veljen lasten koulumaksut...Suomalainen ajattelee, että aikuiset ihmiset huolehtikoot itse jälkeläisistään ja itsestään. Suomessa jokainen normaali ihminen siihen pystyykin, ainakin Kelan ja sossun avustuksella, mutta Nigeriassapa onkin toinen tilanne. Aikamme tappelimme, kunnes pääsimme sopuun. Sanoin miehelleni, että luotan hänen arvostelukykyynsä tässä asiassa. Auttakoon, miten parhaaksi näkee, kunhan meidän perheen talous ei siitä kärsi. Siihen minä vedän rajan. Niin kauan kuin laskut maksetaan, lapset hoidetaan ja huolletaan enkä minä joudu huolehtimaan rahasta, saa hän tehdä ylijäävällä rahalla, mitä lystää. Näin homma on toiminut jo pitkään. Tämä meidän perhe etusijalla, Nigerian perhe hyvänä kakkosena.

      Menestymisen ja rahantekemisen pakko ja kotona odottavien sukulaisten asettamat paineet ovat tosi rankka juttu monelle Eurooppaan tulevalle nigerialaiselle. On suuret toiveet ja luulot, suvulla suuret odotukset ja sitten todellisuus iskee vastaan. Suurin osa tuntemistani nigerialaisista on jäänyt jumiin "hanttihommaloukkuun", koska eivät uskalla jättää työtään ja yrittää hankkia parempaa koulutusta tai parempaa työpaikkaa, koska niin monen ihmisen toimeentulo on näistä heidän paskaduuneistaan kiinni. Ja monen on se helpon rahan houkutus vienyt mennessään ja ovat sortuneet kaikenlaiseen hämäräbisneksiin. Kotiin ei voi tyhjin käsin palata.

      Sen voi sanoa näin suoralta kädeltä, että kotipaikka, asema ja koulutus vaikuttavat todella paljon siihen, miten nigerialainen sopeutuu elämään länsimaissa tai länsimaalaisen naisen kanssa. Nigeriassa erot eri yhteiskuntaluokkien välillä ovat paljon suuremmat kuin Suomessa. Koulutettu kaupunkilaisnuori voi olla hyvinkin "länsimaistunut", nykyaikainen ja tasa-arvoa kannattava, kun taas maalla ikänsä asunut, kouluja käymätön heppu on meidän mittapuumme mukaan todella takapajuinen ja taantumuksellinen ajatuksiltaan ja arvoiltaan.

      Nyt tuli aivan älyttömän pitkä viesti. Kai tämän joku jaksaa lukea kuitenkin :-)

      • Fizz

        Hyvin suuri kiitos sinulle. Hyvin jaksoin lukea loppuun ja enemmänkin olisin mielelläni kuullut.

        Nyt on vähän helpompi ymmärtää ystäväni ajatuksia. Moni asia sai selityksen.


      • Eräsvaimo
        Fizz kirjoitti:

        Hyvin suuri kiitos sinulle. Hyvin jaksoin lukea loppuun ja enemmänkin olisin mielelläni kuullut.

        Nyt on vähän helpompi ymmärtää ystäväni ajatuksia. Moni asia sai selityksen.

        Kiva, jos vastauksestani oli hyötyä! Minussa asuu pieni valistaja, olen huomannut, silloin kun on kyse nigerialaisista ja heihin liittyvistä ennakkoluuloista. Kaikkea en tule koskaan ymmärtämään, enkä hyväksymäänkään, mutta paljon on vielä opittavaakin. Koko elämä aikaa :-)

        Öitä sinulle!


      • noh...
        Eräsvaimo kirjoitti:

        Kiva, jos vastauksestani oli hyötyä! Minussa asuu pieni valistaja, olen huomannut, silloin kun on kyse nigerialaisista ja heihin liittyvistä ennakkoluuloista. Kaikkea en tule koskaan ymmärtämään, enkä hyväksymäänkään, mutta paljon on vielä opittavaakin. Koko elämä aikaa :-)

        Öitä sinulle!

        "Minussa asuu pieni valistaja, olen huomannut, silloin kun on kyse nigerialaisista ja heihin liittyvistä ennakkoluuloista."

        Etköhän sinä juuri onnistunut vahvistamaan niitä ennakkoluuloja, mitä nigerialaisia kohtaan esiintyy. Jos vielä kerrot olevasi lihava blondi, kuva on täydellinen.


      • heheheheheheheh
        noh... kirjoitti:

        "Minussa asuu pieni valistaja, olen huomannut, silloin kun on kyse nigerialaisista ja heihin liittyvistä ennakkoluuloista."

        Etköhän sinä juuri onnistunut vahvistamaan niitä ennakkoluuloja, mitä nigerialaisia kohtaan esiintyy. Jos vielä kerrot olevasi lihava blondi, kuva on täydellinen.

        hehehehehehehehehehehe


      • Eräsvaimo
        noh... kirjoitti:

        "Minussa asuu pieni valistaja, olen huomannut, silloin kun on kyse nigerialaisista ja heihin liittyvistä ennakkoluuloista."

        Etköhän sinä juuri onnistunut vahvistamaan niitä ennakkoluuloja, mitä nigerialaisia kohtaan esiintyy. Jos vielä kerrot olevasi lihava blondi, kuva on täydellinen.

        Tottakai olen lihava blondi, ja susirumakin vielä kaupan päälle. En kai muuten olisi nigerialaista joutunut ottamaan? Ahhhaahahahahahaaa :-D

        Fiksu olet.

        Mitä tuohon ennakkoluulojen vahvistamiseen tulee, niin tuota ensimmäistä viestiäni voi kukin kai lukea ja tulkita, miten haluaa. Vaikka kuten piru Raamattua. Teksti sopii näköjään siihenkin tarkoitukseen vallan mainiosti...


      • ***

        Menee sitten pilkun viilaamiseksi, mutta kirjoitan kuitenkin.
        Nigerialaisista 50% on muslimeja 40% kristittyjä ja loput uskoo perinteisiin uskontoihin (heimouskonnot). Maa jakautuu tavallaan uskonnon mukaan kahtia. Pohjoisessa asuu muslimit ja etelässä kristityt (karkeasti eroteltuna, toki kaikkialla asuu kumpiakin). Pohjoisessa ovat voimassa sharia-lait (islamin lait, joiden mukaan esim. varkaalta katkaistaan käsi, aviorikoksesta kivitetään kuoliaaksi).
        Meillä rahaa ei Nigeriaan ole koskaan lähetetty (eikä ihan hetkeen tulla lähettämäänkään). Ihan siitä syystä, ettei se ole tarpeen. Miehen sisarukset Nigeriassa tienaavat huomattavasti enemmän kuin me (joo, ollaan vielä opiskelijoita, mutta en usko että valmistumisen jälkeenkään päästään ihan heti heidän tulotasolleen).
        Mies on kotoisin kaupungista ja kristitystä perheestä. Meillä suurimmat "kulttuurierot" löytyy lähinnä akselilta katolinen vs. ei uskonnolinen tausta. Mitättömiä nuo erot on kyllä olleet, ehkä kerran ollaan saatu niistä riita aikaiseksi.


      • onnellinen

        Hienoa että jaksoit kirjoittaa pitkästi. Oli todella mielenkiintoista lukea juttusi. Itse olen vasta vähän aikaa seurustellut Nigerialaisen miehen kanssa, olen 23v. Tuntuu että olen löytänyt kunnon miehen jolla on perhearvot kohdallaan. Mitä olen kulttuuriin tutustunut tähän mennessä hänen kauttaan ja ystävien ja netin välityksellä tekstisi tuntuu erittäin oikealta. Oli kiva kuulla kokemuksestasi ja elämästäsi. Kaikkea hyvää jatkossa =)


      • lisbeth

        Olemme nigerialaisen heilani kanssa sunnitelleet avioitumista Suomessa. Hän opiskelee Suomessa opiskelijaviisumilla. Emme kuulu kirkkoon, joten siviilivihkiminen tulisi kyseeseen. Olemme molemmat kuitenkin Jeesukseen uskovia kristittyjä.

        Olisin kiinnostunut käytännön kokemuksista; kuinka kauan suomalaisella ja nigerialaisella byrokratialla kestää antaa lainvoimaisuus avioliitolle? Onko meidän mentävä naimisiin molemmissa maissa? Minkälaiset häät piditte?

        Mikäli poikaystäväni asuu kanssani Suomessa 4 vuotta ja todistaa kielitaitonsa, hän ilmeisesti voi saada Suomen kansalaisuuden?


    • tyttöxxx

      hei

      olen itse seurustellut nyt kolme kuukautta nigerialaisen kanssa. meillä on paljon pieniä riitoja niinkuin normaaleissain suhteissa mutta mitään isoja kulttuurieroja ei ole löytynyt..ainakaan vielä. mies kohtelee minua kun kukka kämmenellä,mutta välillä olen miettinyt ja saanut sellaisen kuvan että naisen kuuluisi olla kotona lasten kanssa ja nainen elää vähän miehen tossun alla. no meillä tein selväksi että minä en elä toisen tossun alla.joten kaikki on hyvin:) tiedän valitettavasti myös ainakin 5 nigerialaista suomessa jotka ovat naimisissa ja joilla on tyttöystävät:/ itse seurustelin 8kk nigerialaisen miehen kanssa ja sitten selvii että hän on naimisissa.se oli iso shokki. nyt olen löytänyt ihanan miehen,ja tiedän hänen olevan sinkku.silti elän vielä ainakain varpaillani..mutta joka päivä pystyn luottamaan ja rakastamaan enemmän.olen varma että hän on elämäni mies:)
      onnea ja tsemppiä...mustat miehet on kaukana vaaleista...kohtelee sinua kun kuningatarta:)
      onnea elämääsi

      tyttö

      • nimierkkim

        kuuluuko siihen mainitsemaasi kuningattarena kohteluun se, että mies seurustelee kanssasi 8kk salaten, että hänellä on vaimo?


      • fjnmnjh
        nimierkkim kirjoitti:

        kuuluuko siihen mainitsemaasi kuningattarena kohteluun se, että mies seurustelee kanssasi 8kk salaten, että hänellä on vaimo?

        meneppä ravintolaan katsomaan kuinka monta suomalaista miestä tänäkin iltana hakee seksiseuraa vaikka vaimo on kotona. ei ole kiinni siitä ihonväristä.


      • tyttöxxxx
        nimierkkim kirjoitti:

        kuuluuko siihen mainitsemaasi kuningattarena kohteluun se, että mies seurustelee kanssasi 8kk salaten, että hänellä on vaimo?

        no en ole sen miehen kanssa enään.... nykyinen on vapaa..tai no mulle varattu:)


    • onnellinen

      Seurustelen Nigerialaisen miehen kanssa ja hän ainakin on kova tekemään töitä, auttaa aina muita, perhe on todella tärkeä ja huolehtii myös minun perheeni hyvinvoinnista. Ja yhdyn tyttöihin tästä samasta aiheesta myöskin siinä että kokkaa, siivoa ja hoitaa kaikki kotiaskareet reippaasti. Rehellinen, avoin ja kohtelee naisia hyvin ja myöskin arvostaa heitä. Olen myös tutustunut hänen ystäviinsä, Nigerialaisiin miehiin ja naisiin ja he kaikki ovat todella mukavia minua kohtaan ja toivottavat aina tervetulleeksi niinkuin omaan kotiin.
      Olen myös kuitenkin kerran tavannut kieromman puoleisen Nigerialaismiehen, jonka puheista valhe paistoi läpi. Oma kultani ja hänen ystävänsä ovat taas ihan toista maata.Kehotan tutustumaan ensin ja tekemään sitten vasta omat johtopäätökset. Olemmehan kaikki yksilöitä =)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe