Osaisiko joku neuvoa...Mitkä värit sopivat kevät- ja syksyihmisille.Joskus kouluaikoina näitä opiskeltiin,mutta en muista enää...Sen vaan muistan,et mulle sopii ns.kevään värit(muistaakseni myös syksynkin)
Eli mitä värejä kannattaa suosia ja mitä välttää??Lähinnä puseroiden värivalinnassa..
VÄRIVALINTA-apua
6
2674
Vastaukset
- pessi
Syksy ja kevät ovat molemmat lämpimiä värityyppejä, joten lämpimät värit sopii molemmille hyvin. Syksyn ja kevään ero on värien tummuudessa, syvyydessä ja raikkaudessa. Syksyn värit on syviä ruskan sävyjä, kun taas kevään värit on raikkaita ja pirteitä.
keltainen - syksylle sinapin keltaista, keväälle auringonkeltaista (vaaleahko, kirkas keltainen)
vihreä - syksylle armya, keväälle omenanvihreää/limeä
punainen - syksyllä ei ole kartassaan ole varsinaisesti punaista, mutta kevään tomaatinpunainen käy myös syksylle
oranssi - syksyn oranssi on tummahko ja "likaisempi" kuin kevään raikas ja vaalea oranssi
sininen - syksylle petroolia, keväälle taivaansinistä/turkoosia (vrt kesän laventelin sininen, joka on myös vaaleahko, mutta siinä on punaista, kun taas kevään sinisessä on keltaista)
liila - ona vähän hankala väri lämpimille tyypeille, koska liila vaikuttaa aina viileältä. Syksylle voi mennä oikein tumma ja syvä violetti, kun taas keväälle menisi haalea violetti, joka ei saa olla liian kylmä/pinkkiin vivahtava
vaaleanpunainen - varsinaisesti ei vaaleanpunaista ollenkaan, molemmille käy lohen tai persikan väri, mutta varsinaisesti lohi ja persikka ovat kevään värejä, eivät sovi syksylle yhtä hyvin, koska nämä värit ovat syksylle hieman liian heleitä
beige - hyvä perusväri molemmille
ruskea - syksylle tummempi, keväälle vaaleampi - tarkkana on oltava sävyn kanssa, sillä ruskean on oltava molemmille kullanruskea, ei harmaanruskea (myyrä), joka on kesän väri
valkoinen - molemmille murrettu luonnon valkoinen. Syksylle käy hyvin "likainen" luonnon villan väri, keväälle taas raikkaampi luonnonvalkoinen
musta - syksylle käy jotenkuten, keväälle ei sovi- magenta
ns. kylmät värit, mitä ne ovat? Tai kesä/talvi-tyypin väritys?
- alkup.
Näistä on paljon apua!
- pessi
magenta kirjoitti:
ns. kylmät värit, mitä ne ovat? Tai kesä/talvi-tyypin väritys?
Talvi ja kesä ovat molemmat viileitä värityyppejä. Niiden ero on siinä, että talven värit ovat hyvin voimakkaita ja jääkylmiä, kun taas kesän värit ovat vienon viileitä, haaleita ja hienostuneen hillittyjä.
keltainen - keltainen vaikuttaa aina lämpimältä, joten se on hankala väri viileille tyypeille. Kysymykseen tulee ainoastaan viileistä viilein, hyvin vaalea sitruunankeltainen ja sekin sopii paremmin kesälle kuin talvelle. Talven kannattaa vältellä koko keltaista.
oranssi - samoin on oranssin kanssa, sekin vaikuttaa missä voimakkuudessaan tahansa aina lämpimältä, joten viileiden värityyppien on syytä unohtaa koko oranssi.
vihreä - talvelle voimakas, tumma havun vihreä tai kirkas ja voimakas kylmä vihreä. Kesälle hillitympi vihreä, vaaleampi kuin talvella, oikea sävy taitaa olla nimeltään viileä mintunvihreä!
punainen - talvelle voimakas ja kirkas punainen, kirsikka on oikea sävy. Kesälle hillitty meloninpunainen tai vadelmanpunainen (vrt. kevään tomaatinpunainen). Ja molemmille viininpunainen!
sininen - talvelle tumma laivastonsininen tai kirkas sähkönsininen. Kesälle vaaleahko laventelinsininen. Kesä voi myös käyttää laivastonsinistä, mutta hieman vaaleampi sävy kuin talvella.
liila/punavioletti/magenta/pinkki - hyviä sävyjä talvelle ja kesälle. Talvelle voimakkaammat sävyt: tumma violetti, kirkas punavioletti, shokkipinkki, syvä magenta. kesälle hillitympinä sävyinä: hillitty liila, hillitty punavioletti, raikas pinkki, hillitty magenta.
vaaleanpunainen - talven pastellivärit ovat vaaleaakin vaaleampia ja jääkylmiä. Talven vaaleanpunainen on hyvin vaalea ja jäinen, liilaan vivahtava. Kesän vaaleanpunainen voi olla monensävyistä: vanha roosa, marjapuuronväri, haaleata ja tummempaa vaaleanpunaista (kunhan ei vivahda loheen tai persikkaan, jotka ovat lämpimiä).
beige - talvi voi unohtaa, kesälle sopii harmahtavat beiget (ei kullansävyinen beige) - vaalea myyrä on oikea sävy kesälle.
ruskea - talven voi olla parasta vältellä - ainoa talvelle sopiva ruskea on tumma suklaa, jossa hieman punertava vivahde. Kesälle ruskea on hyvä perusväri, mutta jälleen harmahtavan sävynä, myyrä on oikea väri kesälle.
valkoinen - talvelle puhtaan valkoinen, kesälle maidonvalkoinen
musta - sopii loistavasti ainoastaan talvelle, mutta myös kesätyypit voivat käyttää, silloin kannattaa laittaa meikkiin vaikkapa vaaleanpunaista hohdetta (esim hohtava vaaleanpunainen huulikiilto), ettei musta tee synkän näköiseksi.
Hiusvärit
SYKSYLLE porkkanaa ja muita lämpimiä punaisia tai kullanruskeaa
KEVÄÄLLE kullansävyinen blondi, kullanruskea, vaihtelun vuoksi jokin syksyn lämpimistä punaisista, vaaleat raidat (kullansävyiset) on aina varma valinta
TALVELLE musta, tummanruskea, viileät punaiset (violetti, viininpunainen, luumu) ja rohkeana valintana vaihtelun vuoksi paltinanvaalea
KESÄLLE harmaanruskea, maantienväri on juuri oikea sävy kesäihmiselle, vaikka sitä niin usein vähätellään! Vaaleat raidat (hopeanväriset), ja tuo platinanvaalea on upea kesäihmisillä
Meikkivärit valitaan kullekin värityypille ihan samoin kuin vatteiden väritkin, mutta tässä muutamia vinkkejä.
SYKSYN kultaiselle iholle sopii lämpimän sävyinen meikkivoide. Pisamat saavat kuultaa läpi. Luomiväreinä voi kokeilla mitä syksyn väriä vaan: armya, petroolia, ruskeaa jne. Jos kimalletta, niin kultaisena (ei hopeisena). Oranssi huulipuna on syksyn yksinoikeus. Ruskeat tai punaruskeat huulipunat ovat helppoja. Poskipuna ruskehtava. Ruskea tai musta ripsiväri.
KEVÄTTYYPPI ruskettuu usein hyvin. Joten meikkivoide saattaa olla hyvin vaalea tai hyvin tumma, mutta aina lämpimän sävyinen. Keväälle sopii upaesti värilliset ripsivärit - värin voi kopioida vaikka silmien väristä. Tai sitten vaan ruskea (musta on liian tumma ja voimakas vaaleille kevättyypeille). Myös värilliset rajaukset tai sitten se ruskea. Luomiväreiksi käy mikä tahansa kevään väri: kerma, turkoosi jne. Huuliin persikkaa tai lohen väriä, myös kirkas tomaatinpunainen on hauska. Poskiin käy hyvin tuo persikka ja lohen väri. Kimalle kultaisena.
TALVEN meikki: talven iho on usein hyvin vaalea (lumikki - tumma tukka ja vaalea iho), mahdollisesti roosaan vivahtava, mutta yleisimmin hyvin neutraali - joten meikkivoide sen mukaan. Silmiin mustat rajaukset ja huuliin tummaa kirsikkaa. Tai sitten talvi voi meikata myös pastelliväreillä: huuliin helmiäisroosaa ja silmiin tummat luomivärit. Luomille voi kokeilla kaikkia talven värejä: havun vihreää, sinistä, liilaa, vaaleanpunaista. Kimalle ja helmiäinen hopeisena. Poskiin viileä punainen, pinkki, viininpunainen, tai liilaan vivahtava. Musta rispsari ja rajaus, tai sitten vaihteeksi värillisenä, mutta kylminä ja tummina sävyinä. Talvet ruskettuvat huippuhyvin tai sitten eivät juuri ollenkaan.
KESÄTYYPIT voivat leikkiä meikkiväreillä, koska heidän usein runsaspigmenttinen ihonsa sallii sen. Kesän iho on hyvin usein roosaan vivahtava ja myös hän ruskettuu usein hyvin. Ilmeikäs silmämeikki voimakkailla väreillä ja vaaleaa roosaa huuliin, tai sitten rajaukset ja voimakas pinkki huuliin (ei kuitenkaan niin voimakasta kuin talven värit ovat). Musta tai harmaanruskea ripsari, harmaat tai harmaanruskeat rajaukset. Kesä voi tietenkin myös kokeilla värillisiä rajauksia ja ripsaria, mutta viileinä sävyinä. Poskiin vaaleaa pinkkiä tai vaaleanpunaista. Hopeakimalle sopii upeasti kesätyypeille.
- pessi
Lähes jokaisella on värillä on viileitä ja lämpimiä sävyjä. Ei siis ole niin, että sininen on aina kylmä ja punainen lämmin, vaan molemmilla on viileitä ja lämpimiä vivahteita. Kaikki lienee joskus sekoitellut värejä vesiväreillä. Kun neutaaliin punaiseen lisätään keltaista, niin saadaan tomaatinpunainen (lämmin), ja kun neutraaliin punaiseen lisätään sinistä, niin saadaan vadelman väri (viileä). tummuutta säädellään lisäämällä mustaa tai valkoista.
Tällä periaatteella (lähes) jokaisesta väristä saadaan kylmiä ja lämpimiä sävyjä. Poikkeukset ovat keltainen ja oranssi (aina lämpimiä - ei sisällä koskaan sinistä) ja liila (aina viile - ei sisällä koskaan keltaista). Keltaisesta on mahdollista saada viileä keltainen (sitruuna) ja liilasta on mahdollista saada hieman lämmin haalea liila, mutta nuo värit ovat melko vaikeita, sillä värin täytyy olla täysin oikea. Oranssista (kelt pun) ei saa viileää eikä vaaleanpunaisesta (pun sin valk) saa lämmintä. Jos vaaleanpunaiseen lisätään lämpöä, keltaista, niin väri muuttuu lohen väriksi tai persikaksi.
Näin määräytyvät eri tyypeille sopivat värit. Viileille tyypeille (talvi ja kesä) viileät värit ja lämpimille lämpimät (syksy ja kevät).
Otetaan muutama väri esimerkiksi:
Tehdään neutraalista sinisestä kylmiä ja lämpimiä sävyjä. Lisätään hieman punaista, saadaan laventelinsininen; lisätään hieman keltaista, saadaan turkoosi.
Punainen - lisätään keltaista, saadaan tomaatinpunainen; lisätään sinistä, saadaan vadelmanpunainen
vihreä - lisätään kaltaista, saadaan lime/omenan väri; lisätään sinistä, saadaan minttu/vaalea sinivihreä
Viileät ja lämpimät värit oppii erottamaan aika helposti. Tarkastele kahta punaista vierekkäin: näet heti kumpi on viileä ja kumpi lämmin, kumpaan on lisätty sinistä, kumpaan keltaista.
Viileiden ja lämpimien tyyppien erot tulevat sitten värin voimakkuudesta. Talven värit ovat voimakkaita, kesän hillittyjä; syksyn värit ovat syviä, kevään raikkaita.- magenta
paljon sinulle, tuli hyviä vinkkejä!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos nainen harrastaa seksiä
Useiden kanssa, miten se eroaa miesten mielestä siitä, jos miehellä on ollut useita s kumppaneita? Oletan että kaikki mi2432201Pihlaja-puulle
Illat on mulle pahimpia. En tiiä miks se olis vaan parasta yöstä toiseen nukkua sun kanssa ja herätä sun kasvoihin. Jos151440Päivieni piristys, missä olet?
Toit iloa ja valoa mun elämään ☀️ Nyt mennyt kohta viikko ettei ole nähty. Kaipaan nähdä sua silti ja pelkään vaikka tei141406Kova karman laki
Karman lain kautta pahantekijä tehdessään pahaa toteuttaa koston ja rangaistuksen sille jolle pahaa on tehty. Tämä tarko3711255Kysymys Kuhmolaisille
Hei. Olen 32 vuotias nainen ja muutin Kuhmoon noin 12 vuotta sitten. Mutta nyt täytyy ihmetellä ihan ääneen että onhan t21978Savimajasta lääketieteen tohtoriksi - ja ei tikkua ristiin
”Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua rist176877Ensi viikolla tulen takaisin
Ja käyn varmaan siellä monta kertaa. Monta mahdollisuutta nähdä jos olet siellä päin19816- 75762
Olen valtavan ihastunut
Yritin sen sinulle viime viikolla kertoa, mutta liikaa muuttujia ja isoja tunteita, niin en kyllä ollut kovin selkeä.57746Oon varma siitä
Että oot vain mun rahojen perään, nainen. Siks et kelpaa mulle, että joku helpompi. M-mieheltä101685